Hallinto-oikeus ja Kela

kärsivällinenihminen

Hallinto-oikeudesta tuli kirje, että Kelan päätös josta valitin, on palautettu takaisin Kelaan.

Mitä nyt tapahtuu? Kauanko pitää odottaa, että Kela käsittelee sen uudestaan? Tai mitä pitä tehdä?

Kuukausi meni hallino-oikeuden päätöksestä, eikä mitään tapahtunut eikä mitään kuulunut Kelasta!

PS: Hallinto-oikeudessa valitus oli melkein vuoden. Alkuperäisestä päätöksestä ehkä jo puolitoista vuotta. Näenkä koskaan Kelan laittomasti 20% alennetua toimeentulotukeani?

18

1573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lawetorder

      Siis hä??

      Jallitus-oikeus, ei vaan hallinto-oikeus ei voi laittaa kelan ja muutoksenhakulautakunnan eväämää päätöstä takaisin uudelleen päätettäväksi, vaan oikeusistuimen pitää tehdä se päätös asiassa ja taas hallinto-oikeuden päätöksestä valitetaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen niillä perusteilla mitkä laissa onkin ja tuo oikeus joko antaa luvan (perustuslain vastaista) taikka ei anna lupaa valittamiseen.

      Näin asiat menee lain mukaisessa järjestyksessä.

      Hallinto-oikeus on ehkä pyytänyt lausunnon kelasta ja on tiedottanut teille tuosta asiasta taikka oheistanut teille kelan antaman lausunnon tiedoksi jotta voitte määräajassa antaa vastineenne tuohon lausumaan.

      • kärsivällinenihminen

        Päätöksessä lukee:

        Hallinto-oikeus eitutki valitusta syyskuun 2017 perustoimeentulotukeen kohdistuvien vaatimusten osalta.. bla bla bla

        Muilta osinhallinto-oikeus kumoaa Kansaneläkelaitoksen oikaisuvaatimuskeskuksen päätöksen ja palauttaa asian sille uudelleen käsiteltäväksi.


      • 167-176
        kärsivällinenihminen kirjoitti:

        Päätöksessä lukee:

        Hallinto-oikeus eitutki valitusta syyskuun 2017 perustoimeentulotukeen kohdistuvien vaatimusten osalta.. bla bla bla

        Muilta osinhallinto-oikeus kumoaa Kansaneläkelaitoksen oikaisuvaatimuskeskuksen päätöksen ja palauttaa asian sille uudelleen käsiteltäväksi.

        Eli voitit jutun ainakin osittain.
        Hallinto-oikeuden päätös on pantava toimeen mahdollisesta valituksesta huolimatta koska valittaminen KHO:een vaatii valitusluvan. Oikaisuvaatimuskeskuksessa on ruuhkaa mutta ei tuon hallinto-oikeuden päätöksen toimeenpano saa kestää kuukausia kuten oikaisuvaatimusten käsittely kestää, periaatteessa tuossa on vain 7 arkipäivän käsittelyaika.
        Tuosta kannattaa alkaa kysellä vaikka aluksi lähettämällä vaatimus hallinto-oikeuden päätöksen toimeenpanosta välittömästi. Vaatimusta voisi vielä terävöittää vaatimalla viiästyskorvausta vaikka 100€ jokaiselta alkavalta viikolta sen jälkeen kun käsittely on kestänyt yli 7 päivää, joutuvat ainakin käsittelemään tuon viivästyskorvausvaatimuksen ja tekemään siitä valituskelposen päätöksen.
        Tuon vaatimuksen voi lähettää Kelan sähköisen asioinnin viestinä tai sähköpostilla Kelan kirjaamoon osoitteeseen [email protected]


    • 167-176

      Mielenkiintoista.
      Onko tuo hallinto-oikeudesta tullut kirje päätös?
      Sen näkee mm. siitä että mukana on valitusosoitus korkeimapaan hallinto-oikeuteen.
      Ellei ole niin tulee mieleen lähinnä mutovirhe joka Kelan päätöksessä voi olla.

      Minulla on nyt 2 juttua hallinto-oikeudessa, valitukset tehty kesä- ja heinäkuussa. Viime viikolla kysyin Itä-Suomen hallinto-oikeudesta arviota siitä milloin päätös tulee, vastaus tuli postissa parissa päivässä ja sinä lupailtiin päätöksiä tammikuun lopulle ensi vuonna. Lausunnot ja vastineet annettiin joskus syksyllä. Kysyin myös arviota siitä miten noissa käy, sitä ei kerrottu mutta kerrottiin ettei sitä kerrota.

      Tuli viime viikolla taas oikaisuvaatimuskeskuksen päätös josta voi valittaa hallinto-oikeuteen. Oikaisuvaatimuskeskuksen päätöksen perustelut oli lähinnä kopioitu Kelan ohjeista ja suoraan laista ja lisäksi oli joitakin sekopäisiä lauseita jotka oli ilmeisesti otettu puppulausegeneraattorista, ei oikein mennyt edes asian vierestä vaan kaukaa ohi eivätkä ne perustelut mielestäni täytä hallintolain 45§:n hallintopäästökselle asettamia vaatimuksia. Oikaisuvaatimuskeskus teki silti uudet päätökset ja ryssi samalla pari laskua jotka oli jo laitettu maksuun, vahinko on n. 70€ josta lähetin nootin Kelalle tänään ja pyysin selitystä myös oikaisuvaatimuskeskukuselta.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15157980/oikaisuvaatimus-215-kertoimen-kaytosta

      .

    • eiuutta

      Itselleni on tullut hallinto-oikeudesta kolmenlaisia päätöksiä. Kielteinen, myönteinen tai neutraali päätös. Viimeisessä tapauksessa kuntaa ei velvoitettu maksamaan vaan ainoastaan käsittelemään asia uudestaan. Siinä he eivät pitäneet kiirettä vaan pitivät kun jaostolla oli kokous ja sekin päätös oli kielteinen jolloin valitin uudelleen hallinto-oikeuteen.

      • 167-176

        Minulle on tullut vain kahdenlaisia, myönteinen ja asia on jätetty tutkimatta koska oikeusturvan tarvetta ei enää ole. Tuon jälkimmäisen sain viime vuoden keväällä kun Kela-raukka luovutti saatuaan lausuntopyynnön hallinto-oikeudelta ja maksoi välittömästi vastastamasa tuet ja on noudattanut lakia siinä asiassa sen jälkeenkin.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14660184/vesimaksun-quotkohtuullistaminenquot-laitonta!!

        Noita myönteisiä on tullut jo useita, kielteisiä ei vielä yhtään. Tuossa myönteisessä päätöksessähän usein asia laitetaan takaisin viranomaiselle laillisen päätöksen tekemistä varten ja tuossa päätöksessä on perustelut ja ohjeet päätöksen teolle, jos viranomainen ei ohjeita noudata niin se on sitten jo vakavampi paikka. Kissakin opiii sisäsiistiksi jos sille syötää omaa paskaansa, virkanilkit ei usein opi ja tavallaan oman paskan syöttämisestä on kyse jos asia palautetaan viranomaiselle myönteisen päätöksen tekemistä varten. Vähintään siinä virkanilin naama menee norsunvitulle 😣 Kun joskus virka-ajan jälkeen menee vaikka kauppaan niin joskus siellä näkee norsunvitulla olevia virkanilkkien naamoja, kerrassaan karmeaa katseltavaa tuollainen on ja ainakaan lapset ei saisi nähdä sellaisia ja ympäristöviranomaisten pitäisi puuttua tuollaiseen 😂

        Kunnat kyllä venkoilevat saatuaan "pataan" hallinto-oikeudesta, kerran piti uhkailla virolaisella perintäfirmalla joka heti ensi viikolla tulee hakemaan saatavat ja johon kerroin olevani ollut jo yhteydessaä, no en oikeasti ollut mutta päätös tehtiin heti ja rahat oli tilillä seuraavana päivänä 😁
        Monta ihmeellistä asiaa maailmassa on ja nyt tuli yksi lisää jota en tiennyt eli hallinto-oikeuden neutraali päätös.


    • klpaako

      Minä sai kelalta viestin, että heidän tietojensa mukaan saan nyt veronpalautusta ,työtön kun ole ja työttömyysetuudesta automaattisesti otetaan se 20% veroa mikä on aina ihmetyttänyt sillä töissä ollessani veroni on ollut vai 5% kun palkka on niin pieni.No kela sitten siihen, että jos palautus menee voutiin niin anna kuitti voudilta ja minulle annettiin ruhtinaalliset 5 päivää aikaa antaa vastaus.Vastasin jotta saan kuitin vasta voudilta silloin kun se on ottanut palautukset. Se ei kelalle kelvannut vaan samantein minun toimeentulotukeni ja muut etuudet pantiin poikki, jopa lääkekorvaukset. Saan kiristettyä vajaata työttömyysavustasta(kiitos sipilän) josta nyt sitten maksan vuokrat ja lääkkeet ja elämiseen jää 80€.jopa suanamaksu poistettiin 10€ kk . Nyt sitten sain sen voudin kuitin jonka esitin kelaan mutta heidän toimitusaika taas on 2kk . Kysyin tästä ,että miten minun täytyy viikossa antaa tiedot ja heidän vastaus saa kestää 2kk. Vastaus, katso käsittelyajat netistä, näkemiin. Taidan muuttaa ruotsiin pakolaiseksi ja siirtää kirjat köpikseen.

      • 167-176

        "Se ei kelalle kelvannut vaan samantein minun toimeentulotukeni ja muut etuudet pantiin poikki, jopa lääkekorvaukset. "
        Kannattaa kysyä Kelasta minkä lain, pykälän ja momentin mukaan tuet on katkasitu. Jos vastaus on jotain mutta kun ei minkään niin se on valhe. Voi tietenkin olla että jos veronpalautus on niin suuri että jos sitä ei ulosoteta niin tukea ei saa koska on ylijäämää. Nykyisestä päätöksestä tuonkin näkee.
        Tee toimeentulotuen muutoshakemus joulukuulta ja liitä mukaan se voudin kuitti, sen käsittelyaika on lain mukaan enenintään 7 arkipäivää.


      • Lawetorder
        167-176 kirjoitti:

        "Se ei kelalle kelvannut vaan samantein minun toimeentulotukeni ja muut etuudet pantiin poikki, jopa lääkekorvaukset. "
        Kannattaa kysyä Kelasta minkä lain, pykälän ja momentin mukaan tuet on katkasitu. Jos vastaus on jotain mutta kun ei minkään niin se on valhe. Voi tietenkin olla että jos veronpalautus on niin suuri että jos sitä ei ulosoteta niin tukea ei saa koska on ylijäämää. Nykyisestä päätöksestä tuonkin näkee.
        Tee toimeentulotuen muutoshakemus joulukuulta ja liitä mukaan se voudin kuitti, sen käsittelyaika on lain mukaan enenintään 7 arkipäivää.

        Ei vaan asiassa on tehty virhe koska asiaa ei ole riittävästi selvitetty ja lisäksi esitettävä se, ettei kansalainen voi mitenkään saada ennakkoon jostain asiasta kuittia, jota ei ole vielä edes tapahtunutkaan.

        Hallintolain mukaan tuossa on myös menettelytapavirhe ja lisäksi on olemassa oikeuskanslerin sijaisen Kimmo Hakosen päätös siitä, ettei toimeentulotukihakemusta voida hylätä sillä perusteella ettei lisäselvitystä ole annettu ja jos oikeammin mennään hallintolain mukaan, niin kansalaisella ei ole mitään perustetta selvittää niitä asioita joita julkisen vallan tulee itse selvittää ja tuo on yksi sellainen,

        Kansalaisella on hallintolain mukaan tehtävä selvitys PERUSTEISTA, eli niistä asioista millä perustein hän hakee jotain asiaa, ei siis niistä asioista jonka perustein päätös TEHDÄÄN eli jos on saamassa veronpalautusta joka ulosmitataan, niin ei kansalaisen tarvitse sitä todistaa, että näin on, vaan pelkkä ilmoittaminen siitä, että veronpalautus menee ulosottoon ja julkinen valta sitten selvittää paljonko menee ulosottoon ja huomioi sen laskelmassaan.

        Eli kela on kyllä nyt tehnyt virheen ja hallintolain perusteella on kelalla velvollisuus korjata virheensä eli on paljon nopeampi kuin muutoksenhaku.

        Se Kimmo Hakosen päätös on tehty vuonna 2014.

        Eli kaikki ne asiat joita julkinen valta vaatii todistamaan, on menettelytapavirheitä, eli jos vaikka saa eläkettä taikka työttömyysturvaa ja ne ei riitä niihin menoihin jotka kuuluu toimeentulotukeen eli perusteet saada toimeentulotukea tarvitsee kansalaisen osoittaa, kun taas, että jostakin olisi tulossa rahaa ja joka ei tulekkaan, koska on jokin poikkeus ja ei ole hakijan määrättävissä se asia, niin sitä ei kansalaisen tarvitse todistaa.


      • Krrrrstus
        167-176 kirjoitti:

        "Se ei kelalle kelvannut vaan samantein minun toimeentulotukeni ja muut etuudet pantiin poikki, jopa lääkekorvaukset. "
        Kannattaa kysyä Kelasta minkä lain, pykälän ja momentin mukaan tuet on katkasitu. Jos vastaus on jotain mutta kun ei minkään niin se on valhe. Voi tietenkin olla että jos veronpalautus on niin suuri että jos sitä ei ulosoteta niin tukea ei saa koska on ylijäämää. Nykyisestä päätöksestä tuonkin näkee.
        Tee toimeentulotuen muutoshakemus joulukuulta ja liitä mukaan se voudin kuitti, sen käsittelyaika on lain mukaan enenintään 7 arkipäivää.

        Tämän kelpaako sepustus on täysi valhe. Ei mene 2 kuukautta käsittelyyn vaikka nyt kuinka yrittäisi vääntää tuota asiaa täysin päättömästi.


      • 167-176
        Krrrrstus kirjoitti:

        Tämän kelpaako sepustus on täysi valhe. Ei mene 2 kuukautta käsittelyyn vaikka nyt kuinka yrittäisi vääntää tuota asiaa täysin päättömästi.

        Saattaapa hyvinkin mennä vaikka "valovuosia"
        "Apulaisoikeuskansleri kiinnitti Kansaneläkelaitoksen huomiota velvollisuuteen käsitellä asiat ja vastata asioiden käsittelyä koskeviin tiedusteluihin viivytyksettä hallintolain ja perustuslain säännösten mukaisesti."
        "Kantelija oli ollut useasti yhteydessä Kelaan ja pyytänyt asiansa käsittelemistä sen jälkeen, kun lautakunta oli päätöksessään katsonut, että kantelijalla oli ollut oikeus peruspäivärahaan. Kela oli vastannut yhteydenottoihin ja antanut kantelijalle uuden päätöksen vasta apulaisoikeuskanslerin selvitys- ja lausuntopyynnön saavuttua Kelaan."

        http://www.okv.fi/fi/ratkaisut/id/1118/

        Tuossa on kyse työttömyysturvasta mutta tuollista saattaa sattua muissakin Kela-perseilijä touhuissa.


    • Kelalla ja te-toimistoissa on liikaa natsisikoja töissä. Ilman Kelan ja te-toimiston puhdistusta, ihmisoikeusrikkomukset eivät koskaan lopu. Kenkää natsisioille eikä enää koskaan mitään sellaista työtä, jossa heillä olisi valtaa toisen ihmisen elämään. Natsisika ei sovellu edes liikenteenohjaajaksi.

      • 167-176

        Täysin samaa mieltä. Joidenkin noiden virkanilkkien pää soveltuu korkeintaan hattutelineeksi, kaikkien ei siihenkään 😁
        Aluksi oli todella vaikea käsittää millaisia persläpiä siellä on valtaa käyttämässä mutta nyt kun sen tietää ei ihmettele enää mitään ja osaa toimia sen mukaan. Tuosta johtuen monen naama on mennyt norsunvitulle ja monen tulee vielä menemään 😣


    • Ulkopuolinen

      Arvostan suuresti hra 167- 176:n tekemää työtä vähäosaisten puolesta KELAn määräysmonopolia vastaan.

    • Oushittit

      Kyllä on taas numero nilkka, torvi ja kumppanit vauhdissa. Kilvan toisiaan kehutaan ja monella nimimerkillä. Liekö täydenkuun aika tulossa. Tuskin tuossa oikaisuoäätöksessä 2 kuukautta kestää., en mitenkään voi tuota uskoo. Numeronilkki "kumppaneineen" vaan lietsoo yksipuolisen sepustuksen saatuaan jotain käsittämätöntä kaunaa näiden sivujen lukijoille. Asioista pitäis aina tietää myös vastapuolen syyt ja perusteet. Mäki voin kirjoittaa tänne mitä tahansa paskaa ja Numeronilkki kumppaneineen sen kun vaan komppaavat, varsinkin jos saa jotenkin morkata syöttäjäänsä.

      • 167-176

        Uusi kuu on tulossa ensi perjantaina, seuraava täysikuu on 22.12. ja muutenkin ihan kuutamolla taidat olla kun kuvittelet ettei hallinto-oikeuden päätöksen toimeenpano voi kestää 2 kuukautta. Nuo virkanilkit tuntien niillä on naama nyt norsunvitulla vielä joulunakin ja lisää lunta tupaan tulee varmaan jatkuvasti joten se on nyt sitten normaali-ilme 😁
        Varmasti näistä jutuistani ei kaikki tykkää mutta en mahda sille mitään joten ne jotka ei tykkää saavat olla sitten tykkäämättä ja lukemattakin, pakollista se ei ole. Minäkin usein haluaisin tietää noiden virkanilkkien syyt ja perusteet selvästi täysin laittomille virkatoimille ja valheille joihin päätökset usein perustuu. Olen kysynyt sitä heiltä monta kertaa ihan kirjallisesti mutta eivät kerro, naama on vaan norsunvitulla kun on jääneet vilpistä kiinni = 😣
        Tosiaan tänne voi kirjoittaa kuka tahansa, kuten esim. sinä, mitä tahansa sontaa ja on sitten lukijan asia uskooko sitä vai ei. Mihin syöttäjään tuossa oikein viittaat? Tuosta syöttäjästä tuli mieleen että pesäpallossa jotkut kutusuvat lukkaria syöttäjäksi. Pesäpallokausi ei ole nyt mutta keväällä se taas alkaa.


      • Lawetorder

        Niin, aaivan " Oushittit

        4.12.2018 18:12
        Uusi
        Kyllä on taas numero nilkka, torvi ja kumppanit vauhdissa", sanoo hän kokemuksen syvällä rintaäänellä piipittäen.

        Olet varmaan taaskin jotenkin onnistunut väärin ymmärtämään omakohtaisen kokemuksen (ilmeisemmin oushittit-nickki ei omaa minkäänlaista kokemusta mistään), ei edes omakohtaistakaan.

        Kaikki asiat mitä olen huomannut 167 kirjoittavan, ovat täysin paikkansa pitäviä henkilökohtaisesti koettuja, niin myös minulla ja lisäexstrana on lukemansa hyvä ymmärrystaito.

        Oletko koskaan ajatellut asian toistapuolta, eli sitä että, jos lakia noudatettaisiin, niin kuin kuuluisikin ja että, päätökset noudattaisi lakeja ja ainoastaan niissä kohdin, joissa laki ei anna yksiselitteistä ohjetta tai kuinka asia on, niin tällöin vasta turvauduttaisiin ohjeisiin, niin jo tuolla tapaa valtio säästäisi hallintomenoissa aika rutkasti pennosia ja tällöin säästyisi myöskin oikeudenkäyttökulut ja jopa se hallintoporras säästäisi, kun ei tarvisi kahta kertaa, jopa neljäkin kertaa tehdä saman asian tiimoilta aina uusia päätöksiä.

        Oletko suuressa viisaudessasi ajatellut asiaa tuolta kannalta?


    • Anonyymi

      Ne samat Sossun tyypit, joilla ei ollut mitään käytöstapoja siirtyivät Kelaan töihin, silloin muutoksessa.
      Onneksi ei ole itse tarvinnut olla tekemisissä, mutta valitettavasti hyvien ystävieni on ollut pakko. Kela voisi yhdessä Sossun jäänneporukan (harkinnanvarainen) kanssa järjestää itselleen käytöstapakoulutusta ja empatiakursseja sekä lakikoulutusta, jotteivät puhuisi niinpaljon virheellistä tietoa eli valetta.
      Onneksi elämässä useimmiten asioitten kulku on että, edestänsä löytää, sitä minä heille kaikille toivon.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe