Mikä on harrastepyöräilijän huippunopeus?

Lujaamenee

Miten lujaa nykypyöräilijät ajavat esim pyörätiellä ja mikä on huippunopeus? Entä tuntevatko pyöräilijät ajoneuvojensa vaativan leveyden? Autoilijat ovat suunnilleen selvillä ajokkinsa mitoista, eivätkä yleensä yritä ajaa yhdella kaistalla kaksi rinnan, humalaisia tai huumeiden käyttäjiä lukuun ottamatta, mutta pyöräilijät uskovat mahtuvansa ohittamaan esim. jalankulkijan tai jopa ryhmän ajaen rinnakkkain ja myös yrittäen ohittaa rinnakkain. Entä pyöräilijöiden huumetestit ja puhallukset, reksiterikilpiä ei ole, joten ilmoittaa voi törkeissä ohituksissa vain vaatteiden värin. Koskeeko pyöräilijöitä lainkaan käsite liikenteen vaarantaminen?

13

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskomatonta_menoa

      Suuri osa pyöräilijöistä ajaa juuri niin kuin sattuu huvittamaan. Saavat ajella rauhassa, koska poliisi ei vaivaudu edes antamaan huomautusta saati sakkoja.
      Usein oikein ihmetellen katselen, kuinka joku onnistuu rikkomaan ajaessaan kaikkia sääntöjä ja määräyksiä.
      Miksi jalankulkijat eivät vaadi äänekkäästi jalkakäytäviä takaisin itselleen, vaan alistuvat pyöräilijöiden terrorismiin?

      • esimerkin-voima

        Iso osa pyöräilijöistä ovat ottaneet mallia autoilijoista. Heitäkään eivät rajoitukset ja säännöt aina kiinnosta.


      • Mä_ajan_missä_haluan
        esimerkin-voima kirjoitti:

        Iso osa pyöräilijöistä ovat ottaneet mallia autoilijoista. Heitäkään eivät rajoitukset ja säännöt aina kiinnosta.

        Pyöräilijöifen käytös on niin törkeää, ettei sitä mitenkään voi verrata autoilijoiden rikkeisiin.
        Olisi todella hyvä, jos pyöräilijät ottaisivat mallia autoilijoista. Saisi taas jalkakäytävälläkin kävellä jatkuvasti pelkäämättä.


      • täälläkaikkihyvin
        Mä_ajan_missä_haluan kirjoitti:

        Pyöräilijöifen käytös on niin törkeää, ettei sitä mitenkään voi verrata autoilijoiden rikkeisiin.
        Olisi todella hyvä, jos pyöräilijät ottaisivat mallia autoilijoista. Saisi taas jalkakäytävälläkin kävellä jatkuvasti pelkäämättä.

        Onko tämä jokin isompien kaupunkien ongelma? Meidän paikkakunnalla ei näe mitään outoja tempauksia pyöräilijöiden osalta?


    • Fuii

      Pyöräilijä on vaarallinen lähinnä itselleen törmäilipä miten tahansa. Kyllähän autoilijat ja kävelijät välillä säikkyvät fillaria, mutta usein vain häpeissään, kun tajuavat tekevänsä väärin esim. jalankulkijat tukkimalla pyörätien ja autoilijat syöksymällä sokkona kärkikolmion ohi pyshtyäkseen keskelle suojatietä.

    • näin_näkisin

      "Miten lujaa nykypyöräilijät ajavat esim pyörätiellä ja mikä on huippunopeus?"

      Pyörällä edetään suhteellisen hitaasti. Pyöräilijät eivät käytännössä koskaan riko lakia ajaen ylinopeutta autoilijoiden tapaan.

      "Autoilijat ovat suunnilleen selvillä ajokkinsa mitoista, eivätkä yleensä yritä ajaa yhdella kaistalla kaksi rinnan"

      Eivät ole vaan toimivat noin koska niin on laissa määritelty. Tosin hyvinkin usein ohittavat pyöräilijän vastaantulevasta liikenteestä huolimatta.

      "Koskeeko pyöräilijöitä lainkaan käsite liikenteen vaarantaminen?"

      Kuten muitakin ajoneuvojen kuljettajia. Koskeepa se jalankulkijoitakin vaikka monesti luulevat olevansa muiden yläpuolella ja ovat vaaatimassa erityiskohtelua. Liikenne on yhteispeliä ja muiden huomioimista.

    • Kävelijät_kiusaavat

      Vauhti on usein kova. Esim. kaupunkiolosuhteissa ajavat ylinopeutta.
      Bussia odotellessani laskin huvikseni, kuinka moni pyöräilijä noudatti liikennevaloja. Punaisen palaessa 17 ajoi valoista välittämättä, vain yksi pysähtyi odottamaan.
      Pyöräilijöillä tuntuu muutenkin olevan niin vaikeaa, kun autoilijat ja kaiken maailman kävelijät häiritsevät ja kiusaavat. Kannattaisi siirtyä johonkin muuhun liikkumismuotoon. Stressi vähenisi kaikilta liikenteen osapuolilta ja kaikilla olisi liikenteessä mukavampaa.

      • sääntöjenrikkojakansa

        Pyörällä on niin paljon helpompi rikkoa sääntöjä kuin muilla ajoneuvoilla, joten siksi se kiinnostaa ihmisiä. Suomalaiset rakastavat rikkoa sääntöjä.


    • ei_pakkoa

      MInulla ei ole talvi/nastarenkaitakaan.

    • ne--kuuluisat--säänöt

      Pyörän huipppunopeus ei merkitse yhtään mitään. Polkupyörä on ajoneuvo siinä missä autokin ja pyöräilijöitä koskee yhtälailla sääntö ajaa sopivalla tilannenopeudella. Pitää ottaa huomioon liikennetilanne ja sovittaa vauhti sen mukaiseksi.

      Ongelma on siinä että monet pyöräilijät eivät tiedä liikennesääntöjä vaikka ne heitä koskevatkin. Eivät vaivaudu ottamaan selvää asioista ja tämä näkyy sitten liikenteessä.

    • jalatamputoitavako

      Mikä on muuten kävelijän huippunopeus, jos rajoitus on jossain parkkialueella 10km/h silloin ei saa juosta, vaan pitää hiipiä hiljaa mennessään?

      Minkälainen sakko tulee jos kävelee liian nopeasti ylittäen nopeusrajoituksen, entä jos vielä juoksee, oikein spurttaa ja ylittää vaikka 30km/h nopeusrajoituksen kuin 100m juoksija, mikä on rangaistus, tulee sakko jalkojen käyttämisestä apuvälineenä, eli jalat on silloin amputoitava ja valtiolle rikoksentekovälineenä?

      • Mistä.näitä.ääliöitä_

        Jalat eivät ole ajoneuvo, joten juoksuksi vaan!


    • ReijoSetä

      Juoksemalla juurikin, joo. Ajelin autollani valo-ohjattuun risteykseen, syksyn liukkailla ja upouusilla nastarenkailla. Liikennevalot juuri muutuivat vihreiksi ajamalleni kaistalle. Suojatiellä paloi jalankulkijoille punainen valo.
      Takanani oli pari autoa, ajoimme jotain 40 km/h nopeutta, ainakin. Huomasin lenkkeilijän juoksevan suojatietä kohden, jonka valot olivat punaiset jalankulkijoille.
      Arvelin että meillä tulee kohtaaminen, jollei toinen meistä väistä.
      Takanani pari autoa, ajokeli liukas, minulla uudet nastarenkaat. Autoni arvo max. 500€ renkaat 300€.
      Paniikijarrutus oli vaihtoehto. Kuitenkin, kuinka poliisille olisin selittänyt, mahdollisesti aiheuttamaani peräänajon, jollain kuulokkeetpäässä juoksevalla huuhelolla, joka juoksi punaisia valoja päin?
      Molemminpuolin suojatietä oli jalankulkijoita jotka odottivat nöyräsi valo-ohjausta. Niinpä vauhtia hiljentämättä ajoin vihreän opastevalon mukaisesti risteykseen. Tämän kuntoilijan jalka melkeinpä osui autoni keulaan, hänen juostessaan päin punaisia.
      Tilanteessa oli n. 10 todistajaa, todistamassa että juoksia meni päin punaisia juoksemalla. Minähän olisin ollut ns. saletissa mikäli osuma olisi tullut.
      Toivottavasti kaikki juoksentelijat eivät ole ääliöitä. Ehkä joku ymmärtää jäävänsä kakkoseksi auton kanssa törmätessään, vieläpä maksumieheksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      161
      2617
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      183
      1649
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1065
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe