Ihan loppu mieheni ryyppämiseen!??

Anu77

Mikä avuksi, kun tuntuu, että miehellä ei ole elämässä mitään muuta kuin työ ja ryyppääminen? En jaksa enää, voimat alkaa olla ihan lopussa. Meillä on 3 yhteistä lasta, ja joo tiedän kaikki sanovat, että pakkaa laukut ja lapset ja jätä se yksin ryyppämään. Ei se vaan ole niin helppoa. Miehessä on kuitenkin paljon hyvää ja tiedän, että siellä on lämmin välittävä ihminen vielä olemassa tuon kuoren alla.
Onko mitään apua olemassa? Haluaisin hänet hoitoon. On jo luvannutkin monta kertaa mutta aina vaan se on "huomenna".. AA:ssa on käynyt pari kertaa, mutta ei tunnu auttavan. Nyt tarvittaisiin jotain järeää katkaisua/hoitoa. Haluaisin (pls. rakentavia) neuvoja teiltä, joilla kokemusta...

41

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sieltätukea

      Liity itse ALAnoniin, saat vertaistukea ja saat keinoja jaksamiseesi.

    • Jos alkoholismiin sairastunut ei itse halua muutosta, ei kukaan ulkopuolinenkaan voi muutosta saada aikaan. Uhkavaatimus saattaa auttaa, mutta sen epäonnistuttua on ero ainoa vaihtoehto, ellei sitten halua pilata niin omaansa kuin lastenkin tulevaisuuden roikkumalla miehessä, jota ei enää muu kuin alkoholi kiinnosta.

    • Tuire-läheinen

      Jos ja näköjään kun järeää hoitoa tarvitsette, suosittelen lämpimästi Minnesotahoitoa, eli

      www.fenix-klinikat.fi

      Oma mies oli siellä ja tiedän tilanteesi tarkalleen. Hyvin samanlainen oli tilanteemme. Nyt kaikki toisin kiitos fenixin ja raittiuden. Jyrkästi vaan puutut, ja painat päälle että hoitoon tai ero! Soita tuonne fenixiin ne neuvoo siellä hyvin. Huippu henkilökunta siellä ja hyvä pavelu... Voimia ja tyyneyttä🙏

    • Anu77

      Kiitos vastauksista ja kiitos Tuire. Soitin tonne fenixiin ja sain hyvät ohjeet. Uskon jopa, että saattaa onnistua. Hyvin tiesi asiat tämä neuvoja, ihan kuin olisi elänyt meidän kotonamme. Nyt vain pitää alkaa toimimaan. Huh.. pitkästä aikaa on toivoa! Ja hienoa, että on hoitoja josta koko perhe saa myös tukea. Joulua mies ei enää meiltä piilaa, vaan joko on silloin hoidossa tai me muualla joulua viettämässä..

      • Wihtoriiikki

        Tuttua tarinaa Kirjoitat,että "Joulua mies ei enää meiltä pilaa". Mitä vittua ,entäs pääsiäinen ,tai vappu, juhannuspäivistä puhumattakaan? Unohda nämä virstanpylväät, ja suuntaa puolisosi päihteettömyyteen,et hyväksy ,etkä myötävaikuta siihen millään tavalla, ääijä ei viinaa juo,ja piste.Sekin tekee ilmaisusi varovasti sanoen ontuvaksi, että et näe koko dilemman kokonaisvaltaisuutta ."Juolua mies, jne". Nämä on todella vaikeita asioita ,ja ilman mitään syyttelyjä, niin joskus puolisot tahtomattaan myötävaikutuksellaan pahentavat tilannetta .


    • UhkailuLahjontaKiristys

      Aina jaksetaan muistuttaa siitä että pitää olla omaa motivaatiota. Olen sitä mieltä, että motivaatio ei synny tyhjästä. Motivaation kehittymiseen voi vaikuttaa hyvinkin paljon ulkoa päin.

      • tuomas65

        totuus on että motivaatio /tahto täytyy täysin ...siis täysin lähteä alkoholistista itsestään...kukaan ei ole niin itserakas ja kärkäs sanomaan ja syyttelemään muita kuin alkoholisti itse


      • Tällaiset kuin Fenix-klinikoiden minnesotahoito on juuri kehitetty siten, että alkoholist MOTIVOIDAAN tajuamaan 100% tilansa ja sitä kautta tekemään kaikkensa toipunisen eteen.
        Ei sellaista ole olemassakaan kuin kotona ryypätessä motivoitunut potilas!?
        Voin suositella todellakin Fenixiä 👍👍


      • SirpaAnneli

        Minun perheenjäsen raitistui myös tulla Fenixin minnesotahoidossa pari vuotta sitten. Läheisviikonloppu oli todella huippu ja henkilökunta mahtavaa. Meidän koko perheen elämä on muuttunut ihan kokonaan tämän ansiosta, suosittelen. Ja suosittelen varautumaan, että viikonloppu on rankka mutta samalla hyvin helpottava ja lukkoja avaava kokemus.. Jos mahdollista kannattaa ehkä ottaa se jälkeinen ma vapaapäiväksi. Voimia ja jaksamista!


      • exdoku

        Kun ei ollut ulkoista kimmoketta. Vaimoni ei paheksunut, eikä edes arvostellut päivittäistä ryyppäämistäni. Olin työelämän ulkopuolella eikä ryyppäämiseni haitannut arkisia toimintoja.
        Oma motiivini oli huoli omasta terveydestä ja loppujen joutopäivien määrästä ja laadusta.
        Viimeisenä kimmokkeena oli miekuntoni heikkeneminen joka oleellisesti liittyy jäljellä olevien elinpäivien laatuun.
        Eipä minusta tullut absolutistia mutta ryyppyjen välit ovat välillä pitkiä enkä useammankaan päivän dokaamisesta saa mitään kimmoketta.


      • kapu512
        exdoku kirjoitti:

        Kun ei ollut ulkoista kimmoketta. Vaimoni ei paheksunut, eikä edes arvostellut päivittäistä ryyppäämistäni. Olin työelämän ulkopuolella eikä ryyppäämiseni haitannut arkisia toimintoja.
        Oma motiivini oli huoli omasta terveydestä ja loppujen joutopäivien määrästä ja laadusta.
        Viimeisenä kimmokkeena oli miekuntoni heikkeneminen joka oleellisesti liittyy jäljellä olevien elinpäivien laatuun.
        Eipä minusta tullut absolutistia mutta ryyppyjen välit ovat välillä pitkiä enkä useammankaan päivän dokaamisesta saa mitään kimmoketta.

        Tämä oli hyvä "enkä useammankaan päivän dokaamisesta saa mitään kimmoketta"


    • tuomas65

      hellurei! voin antaa myös omakohtaisen kokemuksen tavallaan lasin toiselta puolen,,itse olin tavallaan ajautumassa samanlaiseen tilaan kuin miehesi...pitkään kokeilin kaikkia vähentämisiä....taukoja...lupauksia,,,,rikkomuksia....pettymyksiä...toivoa......yritystä....ja RAITISTUMINEN....miehelläsi on sama kuin itsellä oli eli kova riippuvuus alkoholiin ..se on pinttynyt niin tavaksi ettei siitä ihanuudesta haluaisi eroon vaikka se tekee läheisille pahaa....uskon että miehesi täytyy ja itselle se päässä käsittää ettei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin korkki lopullisesti kiinni.täytyy vain saada se juomisen tuoma mielihyvä täyttää jollain...esim liikunta tai uusi harrastus on hyvä vaihtoehto ...ja aika tahtoo korjata...on ihana huomata kun aikaa menee eteenpäin kun nukut levollisia unia...olet virkeä....ja jaksavainen ..mutta totuus on se että se täytyy täysin lähteä itsestä. tahtotaso täytyy olla kova....mutta tsemppiä...toivotaan että onnistuu :)

      • Itsekokenut

        Minnesota hoito löytyy Lapualta ja Lahdesta sekä Kainuusta


      • Velpertti

        Entäs sitten, jos juominen on täyttä tuskaa? Meitä juoppoja on paljon joille näin on päässyt käymään.


    • juomatonna

      Pistä avioerohakemus vireille ja etsi itsellesi asunto. Saattaisi mies havahtua ja ruveta tekemään jotakin tai sitten jatkaa ryyppäämistä.

    • hengitäomillakeuhkoilla

      Lähde pois, muuta omaan asuntoon, kerro miksi. Järjestä oma elämäsi paremmaksi. Mies joko havahtuu tai vajoaa, mutta ei ole sinun syysi.
      Et voi elää toisen kautta, mitä sinulla on noin?Tulet huomaamaan, miten lukkosi aukeavat ja saat vapautta.
      Alkoholismi on sairaus, joka vaatii hoitoa ja oman päätöksen hakea apua. Ei sinun.

      • Lähtövalmis

        Annapa hyvä neuvo, miten alkoholistin vaimo tai koko perhe lähtee pois, muuttaa omaan asuntoon ja jättää sen juopon omilleen. Miten se tapahtuu käytännössä? Neuvo, mistä alkoholistin väsynyt vaimo saa uuden asunnon ja elämän? Suositteletko, että jättää koko entisen elämän taakseen tavaroineen kaikkineen? Miksei juoppojen perheet lähde kaikki omaan asuntoon tuosta vaan!?
        Kiinnostaa.


    • Hypoterapia

      Alkoholistin vaimon pitää hankkia rauhoittavia lääkkeitä ja miettiä muitakin keinoja kestääkseen munattoman juopon örvellyksen. Aivonsa viinalla lahottanut äijä haisee.
      Ehkä hypnoosi voisi toimia vaimolle? En tiedä.

    • ex-raitis3

      Missä tapasit miehesi? Oliko alkoholilla osuutta tapaamisessa?

      • Olisi.pitänyt.varoa

        Nyt on aika keksiä mistä vaimoa voi syyllistää. Tapasitteko alkoholin avulla? Ahaa.
        Olisi pitänyt heti ajatella!
        Tämä siitä nyt seurasi.
        Mikset heti lähtenyt?


    • Toipuva-alkkis

      Vaikka nyt saisitkin sen ukkosi hoitoon, niin kerron varoittavan esimerkin: Tuttuni raitistu vaimon toiveesta, varmasti myös omastaan, mutta kun se alkuperäinen vaatimus tuli itsen ulkopuolelta, ei siinä hyvin käynyt. Tää mies raitistui Minnesota - hoidossa, oli 2 vuotta raittiina. No tää vaimo ei sitten lopulta ollut tyytyväinen selväänkään mieheensä, joka yllättävän eron myötä dokasi 5 vuotta ja menehtyi vuosi sitten syksyllä.

    • mitenpääseneroon

      Miten pääsee alkoholistista eroon? Olen jonkin aikaa, eli muutaman kuukauden tapailliut juovaa miestä. Aina melkein joka päivä vannoo, et vähentää juomista, mutta sama peli jatkuu.
      Eikö muisti enää toimi, kun soittaa ja viestii, kielloista huolimatta.
      Jotenkin olen alkanut sääliä ja tavataan taas, vaikka aina alkaa sama painostaminen, että pitäs toimia koko ajan hänen pillin mukaan.
      Kysynkin, miten juoposta pääsee eroon,sillä nyt olen jo pelännyt, et oma terveys menee,tulee paniikkioireita. Juomista hän ei lopeta, eikä edes vähennä. Olenko vastuussa hänestä, jos jotain sattuu, sillä valittaa kaikesta, miten ei saa nukuttua, jos en ole yhteydessä

      • hopealanka

        Miten olet päässyt pois muista, aikaisemmista sinun kannaltasi huonoista ihmissuhteista?
        Olet jo huomannut, että lupaukset eivät pidä. Olet jo huomannut, että sanojasi ei oteta todesta. Olet jo huomanjut, että hän painostaa sinua toimimaan oman halunsa mukaan, eikä välitä sinun hyvinvoinnistasi.
        Mihin tarvitset huonoa suhdetta?

        Meillä alkoholistien ja muiden ongelmatapausten hyysääjillä on kuin olisi vihreä valo otsassa. Tulkaa tänne kaikki itsekeskeiset reppanat vahngoittamaan minua. Kuvittelen voivani pelastaa teidät ja voivani pitää teistä huolta ja voivani muuttaa teidät sellaisiksi ihmisiksi, että myös minun tarpeeni saada hellyyttä, kunnioitusta ja turvallisuutta tulevat täytetyiksi.

        Hän on jo päässyt aika pitkälle sinun manipuloimisessasi ja syyllistämisessäsi, kun "ei saa nukuttua", jos et uhraa hänen vuokseen omaa hyvinvointiasi.

        https://www.al-anon.fi/al_anon


    • KassoPeilii

      Tiukkapipoinen nainen juuri pistää miehen ryyppäämän.
      Ei sitä nalkutusta jaksa selvinpäin kuunnella.
      Juopon miehen vaimon pitäisi etsiä vikaa peilistä.
      Kippis! Tänäänkin.

      • hopealanka

        Kyllä vaan, myös ylipainon syy on kumppanissa. Moni vaimo syö itsensä lihavaksi, koska ei kestä sitä, että puoliso katselee hoikkia nuoria naisia ja vihjailee, että vaimolle on kertynyt liikaa painoa.

        Jokaisen ylipainoisen naisen takana on hoikkaa vartaloa ihaileva mies, eikä sellaisen kitinää kukaan nainen kestä kuunnella ilman hampurilaisia, limpparia ja leivoksia.


      • 0nHuonannut
        hopealanka kirjoitti:

        Kyllä vaan, myös ylipainon syy on kumppanissa. Moni vaimo syö itsensä lihavaksi, koska ei kestä sitä, että puoliso katselee hoikkia nuoria naisia ja vihjailee, että vaimolle on kertynyt liikaa painoa.

        Jokaisen ylipainoisen naisen takana on hoikkaa vartaloa ihaileva mies, eikä sellaisen kitinää kukaan nainen kestä kuunnella ilman hampurilaisia, limpparia ja leivoksia.

        Juuri näin!
        Mies sanoo vaimolleen "rakastan sinua sellaisena kuin olet" todellisuudessa kyttää hoikkaa työkaveriansa vesi kielellä.
        Välttelee vaimonsa kanssa julkisella paikalla oloa. Kaupassa käynti hävettää ihan helvetisti.
        Saattaa joku tuttu tulla vastaan.

        Jokainen läski nainen on tämän huomannut.


      • hopealanka
        0nHuonannut kirjoitti:

        Juuri näin!
        Mies sanoo vaimolleen "rakastan sinua sellaisena kuin olet" todellisuudessa kyttää hoikkaa työkaveriansa vesi kielellä.
        Välttelee vaimonsa kanssa julkisella paikalla oloa. Kaupassa käynti hävettää ihan helvetisti.
        Saattaa joku tuttu tulla vastaan.

        Jokainen läski nainen on tämän huomannut.

        Niin, vaimo ei voi olla tällaista huomaamatta. Mutta mies vaan ei tajua, että vaimon lihavuus on täysin hänen vikansa, ei vaimon. Mies on aiheuttanut vaimon leivosten, juustokakkujen ja ranskanperunoiden ahmimisen, koska ihailee hoikkia naisia.


      • absolut
        hopealanka kirjoitti:

        Kyllä vaan, myös ylipainon syy on kumppanissa. Moni vaimo syö itsensä lihavaksi, koska ei kestä sitä, että puoliso katselee hoikkia nuoria naisia ja vihjailee, että vaimolle on kertynyt liikaa painoa.

        Jokaisen ylipainoisen naisen takana on hoikkaa vartaloa ihaileva mies, eikä sellaisen kitinää kukaan nainen kestä kuunnella ilman hampurilaisia, limpparia ja leivoksia.

        Aikamoisen ehdoton väittämä "JOKAISEN ylipainoisen naisen takana on- -"! Taitaa olla oman vastuun kiertämistä? Seli, seli!

        Vaikka mieheni naisihanne löytyy bikini fitness ja pikajuoksija tytöistä, eikä hän ole tätä peitellytkään, niin se ei ole johtanut minun lihomiseeni vaan pidän huolen itsestäni tietäen kohtuullisen hahmoni miellyttävän myös miestäni.
        Telinevoimistelija miehet edustavat minun ihannettani ja kymmenottelijat ovat hyviä kakkosia. Keskustelemme asioista avoimesti eikä tämä ole aiheuttanut mieheni lihomista. Uskon, että päin vastoin.

        Työhön liittyvien olosuhteiden vuoksi mieheni sortui kiusauksiin ja hänen painonsa nousi hälyttävästi. En reagoinut siihen mitenkään mutta mieheni tiesi, etten ole kovin ihastunut kellikkaan. Ilman mitään vihjettä hän pudotti painoa 16kg ja sen jälkeen on pitänyt sen kurissa .

        Noissa asioissa on turha etsiä selitystä omalle lipsumiselleen kumppanin sanomisista tai mielipiteistä!


      • TyötönLäski
        0nHuonannut kirjoitti:

        Juuri näin!
        Mies sanoo vaimolleen "rakastan sinua sellaisena kuin olet" todellisuudessa kyttää hoikkaa työkaveriansa vesi kielellä.
        Välttelee vaimonsa kanssa julkisella paikalla oloa. Kaupassa käynti hävettää ihan helvetisti.
        Saattaa joku tuttu tulla vastaan.

        Jokainen läski nainen on tämän huomannut.

        Minä katkaisen mielummin jalkani kuin näyttäydyn lihavan/juopon naisen kanssa kaupungilla.
        Työtönkään nainen ei inspiroi minua julkisuuteen.


      • hopealanka
        absolut kirjoitti:

        Aikamoisen ehdoton väittämä "JOKAISEN ylipainoisen naisen takana on- -"! Taitaa olla oman vastuun kiertämistä? Seli, seli!

        Vaikka mieheni naisihanne löytyy bikini fitness ja pikajuoksija tytöistä, eikä hän ole tätä peitellytkään, niin se ei ole johtanut minun lihomiseeni vaan pidän huolen itsestäni tietäen kohtuullisen hahmoni miellyttävän myös miestäni.
        Telinevoimistelija miehet edustavat minun ihannettani ja kymmenottelijat ovat hyviä kakkosia. Keskustelemme asioista avoimesti eikä tämä ole aiheuttanut mieheni lihomista. Uskon, että päin vastoin.

        Työhön liittyvien olosuhteiden vuoksi mieheni sortui kiusauksiin ja hänen painonsa nousi hälyttävästi. En reagoinut siihen mitenkään mutta mieheni tiesi, etten ole kovin ihastunut kellikkaan. Ilman mitään vihjettä hän pudotti painoa 16kg ja sen jälkeen on pitänyt sen kurissa .

        Noissa asioissa on turha etsiä selitystä omalle lipsumiselleen kumppanin sanomisista tai mielipiteistä!

        Olet nyt hieman epäjohdonmukainen. Kukaan mies ei joisi holtittomasti, jos vaimo ei mäkättäisi juomisesta. Juopon miehen vaimon pitää etsiä vikaa peilistä!

        Sama toisin päin: jos vaimo lihoo muodottomaksi, miehen pitää etsiä vikaa omasta peilikuvastaan.


      • ainalöytyysyy
        hopealanka kirjoitti:

        Olet nyt hieman epäjohdonmukainen. Kukaan mies ei joisi holtittomasti, jos vaimo ei mäkättäisi juomisesta. Juopon miehen vaimon pitää etsiä vikaa peilistä!

        Sama toisin päin: jos vaimo lihoo muodottomaksi, miehen pitää etsiä vikaa omasta peilikuvastaan.

        No nyt onkin mielenkiintoisia syitä juomiselle.


      • hopealanka
        ainalöytyysyy kirjoitti:

        No nyt onkin mielenkiintoisia syitä juomiselle.

        Kommentti ylempää ketjusta: "Tiukkapipoinen nainen juuri pistää miehen ryyppäämän.
        Ei sitä nalkutusta jaksa selvinpäin kuunnella."

        Jatkoin vaan tätä pohdiskelua miettien, mistä lihavuus johtuu ja löysin syyllisiksi aviomiehet, jotka katselevat hoikkia vieraita naisia ja jopa huomauttelevat vaimolle tyyliin "sinusta on tullut pullukka".


      • hopealanka

        Juuri näin!
        Voitaisiinko etsiä tässä ketjussa vastaus myös siihen, miksi jotkut naiset vetävät sikakännit aina kun mahdollista? Se on (avio)miesten vika, mutta miten he oikein sen tekevät?


      • Hiljainen.elämä
        hopealanka kirjoitti:

        Olet nyt hieman epäjohdonmukainen. Kukaan mies ei joisi holtittomasti, jos vaimo ei mäkättäisi juomisesta. Juopon miehen vaimon pitää etsiä vikaa peilistä!

        Sama toisin päin: jos vaimo lihoo muodottomaksi, miehen pitää etsiä vikaa omasta peilikuvastaan.

        Minä en mäkättänyt kun päätin, että tämä on tässä. Päätin, että alkoholismi ei ole tämän perheen sairaus, mies pitäköön sen omanaan. Minä huolehdin huushollin. Tee mitä tahdot, valitse pullon ja minun välillä. Valitsi pullon.
        Minä pidin talon pystyssä, maksoin maksut, kasvatin lapset, enkä lähtenyt, koska olisin joutunut antamaan puolet miehelle osituksessa. Jaksoi pitää työnsä, jaksoi olla sosiaalinen ja hyvä naapuri. Pidetty mies. Minulle hän oli yksi perheenjäsen, se varttumaton lapsi, joka jäisi kotiin, kun muut lapset lähtisivät. Niin kuin kävikin.
        Jos olisimme eronneet, mihin mies olisi joutunut? Ei hän olisi pystynyt pitämään asuntoa ja huolehtimaan mistään. Minun ovelleni olisi päätynyt, mihinkäs muualle.
        Työ loppui, eläkeaika alkoi. Eläkkeellä oli aamupäivät normaalit, tavallisten ihmisten elämää, kaupat, pihatyöt, ruokailut, kuten muillakin arkielämässä. Iltapäivällä hiljaista, mies tyhjenteli piilopulloa, nukkui, katsoi teeveetä, vaipui jonnekin, mihin ei kukaan muu voinut häntä seurata.
        Usein olisin halunnut kysyä, mitä siellä oli, miksi sinne oli pyrittävä joka päivä. Mutta eihän sitä voinut kysyä, ei hän olisi kysymystä ymmärtänyt, ja koska hän joi minulta salaa, olisi hänen pitänyt loukkaantua epäluuloni takia.
        Olisi mielenkiintoista kuulla joltakin alkoholistilta millainen se onnela on. Olisin halunnut seurata häntä sinne, tai kuulla siitä, koska se oli niin tavoiteltava olotila, mutta ei tällaisesta voi puhua, emme me ainakaan voineet.
        Mieheni häipyi sinne vuodesta toiseen joka ilta, puhumattomana ja tuijottavana.
        Sairauksiakaan ei hoidettu, koska ei lääkärillekään olisi voinut alkoholismia myöntää. Hampaat katosivat, koska ei ollut varaa hammaslääkäriin, Se olisi ollut viinarahasta pois, niin kuin matkat, huvitukset ja harrastukset. Jos en maksanut niitä, pysyttiin kotona, koska miehellä ei ollut ikinä varaa mihinkään. Hammaslääkäriä en hänelle kustantanut, mutta muutaman vanhan auton ostin, koska itsellenikin niistä oli hyötyä. Ne hän hoiti hyvin. Autoilu auttoi jopa alkoholiongelmassakin väliaikaisesti.
        Nyt aikamme on loppunut. Se kesti puoli vuosisataa. Elämäni ei ole muuttunut oikeastaan ollenkaan, sillä ei meistä ollut toisillemme seuraa. Kumpikin eli omaa elämäänsä, minä jatkan sitä yhä. Taloudellisesti jopa paremmin, koska maksan vain yhden ihmisen menot.


    • absolut

      Mieheni ryyppäämisjaksot ovat minulle kuin lomaa.
      Ryyppääminen on turhan voimakas ja tunteita herättävä ilmaisu. Naukkailu sopisi paremmin.
      Ollessamme kotona Suomessa ovat elintapamme vakiintuneet. Minä käyn kolmesti viikossa omissa harrastuksissani eikä miehelläni ole muuta menoa kuin aamupäivät salilla. Lauantai on hänen ainoa lepopäivänsä.
      Olemme olleet sopuisassa liitossa 50 vuotta ja jatko sujuu samoissa merkeissä.
      Ainoa minua hieman rasittava asia on mieheni aktiivisuus parisuhteessa. Jos en järjestä kahta viikoittaista purkautumistuokiota niin 75 vuotinen mieheni alkaa käyttäytymään suorastaan pahantuulisesti.
      Sen vuoksi hänen pitempien matkojen aikana harrastama naukkailu on minullekin lomailua. Aamupäivisin alkava, vähäinenkin maistelu vie vanhukselta enimmän aktiivisuuden.
      Siispä suosin tasaista, kohtuullista maistelua.
      Lääkitykseni vuoksi en itse ota tippaakaan.

    • anonyymi_mlO

      no ei käy kateeksi tuokaan, jos ei yksin eläminenkään vanhana..

    • Asdfh4523

      Yleensä dokausputki johtaa holtittomaan ribulaatioon, mutta kun on liian kännissä ei saa housuja jaloista ajoissa niin jälki on aika sottaistA

    • Sisarkeltainen

      Miehesi katuu dokaamista vasta kun askitesvatsan painekivut ovat niin valtaisat, että ainoana keinona vatsapeitteet on aukaistava, jotta paine laskee. Katsellessaan viimeiset päivät avonaista vatsaansa oppii hän tietämään tekojensa peruuttamattomuuden.

    • jokuvaan11111

      Entiedä, tietysti juomisen lopettaminen on vaikeaa ja sit vielä kun sitä pitäisi itse alkoholistin haluta lopettaa juominen.. Pitäisi keksiä jotain yhteistä
      tekemistä, mistä sinä, miehenne ja lapset tykkää. Harrastaisitte yhdessä jotain mistä kaikki pidätte. Esimerkiksi jos pidätte kaikki taiteesta, niin voisitte alkaa tekemään taidetta kaikki yhdessä sinä ja miehesi ja lapsenne yhdessä. Miehesi saisi juomisen tilalle yhteistä kivaa tekemistä yhdessä oman perheensä kanssa.

      Yhdessä tekeminen oman perheen kanssa varmaan olisi yksi kannustava keino juomisen lopettamiseen/vähentämiseen. Yhteinen mieleinen yhdessä tekeminen oman perheen kanssa uskoisin, että kannustaa juomisen vähentämiseen (edes).

      Tsemppiä!

      • ex-juoppo

        Tyypillistä MUTU-sontaa, jota alkoholismi-sairautta tuntematon ihminen levittää. Voin vakuuttaa sinulle, että alkoholisti-perheessä kaikki harrastukset ja yhdessä toimiminen tehdään sen juovan perheen jäsenen ehdoilla. Siellä mennään vaan sellaisiin bileisiin, joissa on baari auki, tai joissa voi ottaa omasta taskumatista.
        Sinähän mutuilet kuin eräs sosiaali-täti, joka kehotti juoppoa kaveriani keksimään jonkun mukavan harrastuksen, menemään vaikka ongelle. No niinhän kaveri lähtikin ongelle, ja oma onkipullo mukana.


      • Perhe.on.kärsivällinen
        ex-juoppo kirjoitti:

        Tyypillistä MUTU-sontaa, jota alkoholismi-sairautta tuntematon ihminen levittää. Voin vakuuttaa sinulle, että alkoholisti-perheessä kaikki harrastukset ja yhdessä toimiminen tehdään sen juovan perheen jäsenen ehdoilla. Siellä mennään vaan sellaisiin bileisiin, joissa on baari auki, tai joissa voi ottaa omasta taskumatista.
        Sinähän mutuilet kuin eräs sosiaali-täti, joka kehotti juoppoa kaveriani keksimään jonkun mukavan harrastuksen, menemään vaikka ongelle. No niinhän kaveri lähtikin ongelle, ja oma onkipullo mukana.

        Niin, ihan samaa tässä ajattelen, että jos koko perhe alkaisi harrastaa isin kanssa yhdessä, niin siinäpä sitten olisi kokonainen alkoholistiperhe yhteisen harrastuksen parissa.
        Muunlaista harrastetoimintaa nimittäin ei löytyisi. Ja se yhteinen harrastus kyllä löytyy ihan siitä kotipiiristä.
        En suosittele.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe