Miksei yksinäisyydelle tehdä mitään?

NKKGYfij

Jatkuvasti hoetaan, kuinka paljon on yksinäisiä. Yksinäisiä tuntuu olevan kohta maapallo täynnä, mutta se ei toteamisella parane. Eikä idioottimaisilla neuvoillakaan, kuten: hanki ystävä? Miten se ystävä tuosta noin vain hankitaan? Ei se paljoa parane eilisen A-studion ohjeillakaan: Hymyile vastaantuleville.! Sano muutama sana!
Yksinäisyys alkaa olla kansantauti, joka aiheuttaa masennusta ja siten maksaa yhteiskunnalle pitkän pennin, mutta se jätetään pelkästään toteamisen asteelle. Jos tupakanpolton lopettamiseksi on ryhdytty toimenpiteisiin, miksei yksinäisyyden poistamiseksi?
Miksi yksinäisille ei esim. järjestetä mitään konkreettista, kuten esim. seuramatkoja, pubia, johon ei tulla kaksin vaan yksin, omaa keskustelupalstaa, jota ei rääväsuut häisitsisi jne ... Esim minusta olisi kiva saada tuttava joltain toiselta paikkakunnalta, ja voitaisiin joskus vaihtaa maisemaa ja käydä kylässä puolin ja toisin.
Teille, jotka tutkitte yksinäisyyttä: Tehkää tilanteelle jotain!!!

23

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikämaksapaljoa

      Onhan noita kaikenlaisia seuroja ja ryhmiä mihin voi liittyä, jos on halua. Pubeihinkin voi mennä yksinään, ei siinä ole kaveripakkoa. Itsestä se on kiinni, jos ei lähde mihinkään ihmisten pariin.

    • ideoimaan

      Ongelma on juuri nämä seurat ja ryhmät, joita koko ajan tyrkytetään. Kaikki eivät halua istua jossain ventovieraiden porukassa. Ei se yksinäisyys siinä mihinkään katoa. Ei myöskään ihmisten pariin lähteminen. Voit kävellä ruuhkaista katua tai pyöriä ostoskeskuksissa ihmisten seassa tuntitolkulla, mutta yksinäisyys on ja pysyy! Yksinäisyys on paljolti juuri sitä, että ei ole ketään tiettyä ihmistä, jonka kanssa jakaa arjen. Yksikin läheinen henkilö saattaa poistaa yksinäisyyden tunteen.
      Mitä pubeihin tulee, ellei ole juttukaveria monikaan ei näe mitään huvia mennä katselemaan, kun naapuripöydissä pariskunnat tai porukat turisevat keskenään.
      Pitäisi keksiä keinoja, jolla yksinäiset saataisiin kontaktiin keskenään, jotta jokainen löytäisi edes yhden ystävän!

      • itsestäsikiinni

        No teepä itse se aloite ja mene keskustelemaan jonkun yksinäisen kanssa. Siitä se lähtee. Ei sinua kukaan tule kotoa hakemaan.


      • SitäSEon

        Perusongelma on siinä myös että yksinäinen on usein ujo ja ujo ei mene niin helposti seuraan. EI mikään win-win tilanne todellakaan, puhun kokemuksesta.


    • Perkelevittusaatana

      Niin tehkää joku jotain.

    • erakko78

      Ei kenenkään tarvitse järjestää mitään helvetin ohjelmaa kenellekkään..
      Naiset ovat yksinäisiä omasta halustaan tai sitten sen vuoksi kun ovat vätyksiä tai pelkureita luonteeltaan ja miehet ovat yksinäisiä koska naiset eivät vastaa heidän yhteydenottoihin tai kirjoita heidän ilmoituksiin. Kyllä, syy on naisissa.

      Täällä vaikuttaa olevan yksinäisiä, mutta hei. Missä on teidän profiilit johon ihmiset voivat ottaa yhteyttä? Miksi te ette tee profiilia jossa kerrotte itsestänne ja laita sinne selkeitä yhteystietoja...Niin.. Se on oma valinta olla pelle, joka tykkää vain ruikuttaa ja jeesustella.

    • geegee

      Jos johonkin mielenterveyspalvelujen piiriin joudut vähänkään vakavammin sairaan, niin se on kyllä sellaista kontrollointia, ettei tee mieli edes yrittää sosialisoida. Kuuntelevat nykyään joka keskustelun, jos vaan sopivan mikin löytävät puhelimestasi yms. ja heittelevät sitten diagnoosia päälle.

    • jatketaantaas

      Tehkee jottain!
      Tarttis tehrä jottain!!!

    • seurallinenerakko

      Luulen että ymmärrän mitä aloittaja tarkoittaa. En kuitenkaan osaa siihen mitään pätevää neuvoa sanoa. Yksinäisyys on aika luonnollinen seuraus, jos halu elää itsenäisesti on vahva ja myös viihtyy omissa oloissaan hyvin. Tai jos ei vastaa siihen kun ihmiset viestivät halua ystävystyä. Kypsässä iässä jokainen on kokenut varmaan monenlaista pettymyksen tapaista, koska ajatus ystävyyden sisällöstä on ihmisillä niin erilainen. Joku ajattelee että ystävälle kaadetaan kaikki huolet ja elämän mittaiset murheet. Se on raskasta ja ilotonta. Sellaisista ihmisistä kun on pinnistänyt irti niin tulee arkuus tutustua. Hieno asia olisi muutaman tuttavan piiri jossa kukaan ei olisi mustis toisten kaveruudesta eikä kenestäkään puhuttaisi selän takana. Itse varmaan viihtyisin hyvin tavallisten reippaitten ihmisten seurassa jotka eivät koko ajan yrittäisi kilpailla ja muuttaa toisiaan. Tuo ajatus että yksinäisyys on sama asia kuin seurustelu suhteen puuttuminen ei mielestäni pidä paikkaansa.

    • Havahtukaa

      "Ihmisten seura ei paranna yksinäisyyttä. Kosketus todellisuuteen parantaa yksinäisyyden.

      Ajatelkaa yksinäisyyttä, jota tavallisesti koette. Ihmisten seura ei koskaan paranna sitä. Se voi vain viihdyttää. Sisällänne on tyhjyys, eikö totta? Ja kun tyhjyys nousee pintaan, mitä te teette? Juoksette karkuun, avaatte television tai radion, luette kirjaa, etsitte seuraa, viihdettä, ajankulua. Kaikki tekevät näin. Se on suurta bisnestä nykyisin. Se on kokonainen järjestäytynyt teollisuuden haara meidän huvittamistamme ja viihdyttämistämme varten. Palatkaa kotiin omaan itseenne. Tehkää havaintoja itsestänne... "Anthony de Mello, Havahtuminen.

      Jos haluatte purkaa haitallisia ohjelmointejanne, niin lukekaa jotain viisasta kuten de Melloa, mutta jos ette halua oppia ymmärtämään itseänne ja tätä maailmaa, niin rypekää itsessänne. Ja jos meille kokoajan hoetaan, että olemme yksinäisiä, niin totta mooses siitä tulee taas uusi ohjelmointi omaan mieleemme.

      • Jontunvapaus

        Todella hyvä kirjoitus. se Mello meneemuistiin :)


      • Tuo on sellaista tyhjänpäiväistä paskaa, joka on irti todellisuudesta. Siinä on yksinkertainen ihminen lukenut yksinkertaisen filosovin aivo höttöä..

        Kyllä se kaveri vaan poistaa sitä yksinäisyyttä kun on joku kenen kanssa voi käydä viihteellä, tehdä asioita, jutella, vaihtaa ajatuksia, harrastaa seksiä jne...


      • haenheti
        erakko78 kirjoitti:

        Tuo on sellaista tyhjänpäiväistä paskaa, joka on irti todellisuudesta. Siinä on yksinkertainen ihminen lukenut yksinkertaisen filosovin aivo höttöä..

        Kyllä se kaveri vaan poistaa sitä yksinäisyyttä kun on joku kenen kanssa voi käydä viihteellä, tehdä asioita, jutella, vaihtaa ajatuksia, harrastaa seksiä jne...

        No kerropa mistä sen "yksinäisyydenpoistajan" löydän.


      • haenheti kirjoitti:

        No kerropa mistä sen "yksinäisyydenpoistajan" löydän.

        Ei sitä ainakaan tyhjällä profiilittomalla rivin pätkällä löydä.
        Ihmiset piilottelevat, ihmiset eivät ole tarjolla, esillä..Ei mitään.
        Ei ole olemassakaan sellaista mestaria joka tulee vain hakemaan sinut kotoasi ilman mitään yhteystietoja/ mitään tietoja sinusta itsestäsi.

        De Mellon sanoma oli: Havahtukaa, tehkää havaintoja itsestänne, halatkaa itseänne....Ei vittu mitä paskaa.


    • jotainrakentavaa

      Yksinäisyyttä kelailet kun lapsia, miehiä, naisia raiskataan, murhataan, kidutetaan joka päivä ?
      jaahas

      • etsiystävää

        Noilla kauheuksillako sitä pitäisi mielensä täyttää?


      • etiite

        :) ... jaahas


      • etiite

        ...kun kerran ongelmia lähdetään ratkaisemaan, niin miksei niitä olennaisimpia ? koska entropia


    • ptruiiteille

      Yksinäisyyteen auttaa jotenkuten ja takuuta ei anneta. Muuta isommalle paikkakunnalle ja jätä se lässytys: "meillä täällä on ihana luonto ja ja äitee elää täällä, joten tulukaa tänne, ptruii, ptruii. Muuta kaupunkiin ja osta pullo viiniä ja lähe kylille-miten muuten muka onnistuu? Pielleenkin voi mennä, mutta lemppaa heti se ääliömies tai ääliönainen.

    • tässä-sitä-mennään

      Joo-o. Lähes 60-vuotiaana olen ja tunnen olevani yksinäinen, avioliitossa tunsin myös olevani yksinäinen, vaikka oli mies ja 2 lasta. Tunnen nyt itseni niin hyvin, että tiedän olleeni sellainen, joka yritti olla kuten toiset halusivat. Yritin siis 'miellyttää' toisia, enkä tuntenut itseäni missään hyväksyttynä omana itsenäni. Olin erilainen lapsi/nuori ja olen erilainen aikuinen ;-) siis ylivilkas! Olen käynyt erilaisissa harrasteryhmissä, mutta ei niistä löydy 'hengenheimolaista'. Olen huomannut vuosien aikana, että vedän puoleeni uskovaisia ja sekös sieppaa, en halua olla tekemisissä sellaisen aiheen kanssa mitenkään. Miksi eivät osaa olla neutraalisti ja puhua muista, kuin enkeleistä ja muista kummallisuuksista. En halua mitenkään mollata uskovaisia, saavat olla minun puolestani sellaisia kuin ovat, mutta minua ei pidä yrittää käännyttää, jos en sitä halua :-D Musiikkimakunikin on aivan jostain muualta, kuin muilla samanikäisillä, joihin törmään. ... ei auta muuta kuin vaan olla yksinäinen, vaikka se kuinka ahdistaa ja aiheuttaa univaikeuksia ja muuta stressiä.

    • Toimittajissaonsyöpä

      Onko normaalia haluta työntää ihmisiä junan alle? Tai toivoa muutamalle pahalle ihmiselle kidutuskuolemaa?

      • Åkemies99

        Jos halut pysyvät pelkkinä ajatuksina sillähän ei ole väliä mitä mielessään kukin mietiskelee.
        En kyllä usko kuitenkaan olevan normaali. Epäilisin jonkinlaista elämän tilanteen hankaluutta tai jokin asia kiusaa mieltä kovasti ja purkautuu tuollaisina väkivallanteon haluina?

        Yritä miettiä aihe mikä mättää ja yritä korjata asia ennen kuin alat ainakaan tekoihin. Ellei ajatukset lähde kannattaa hakeutua lääkäriin ennekuin joutuu vankilaan. :)


      • tzeuj

        Ei se ole epänormaalia, se on ihmisluonnolle täysin luonnollista etenkin vaikeammissa elämäntilanteissa. Toki kannattaa itseä tarkkailla ettei ajatukset valtaa mieltä täysin. Positiivisuus kannattaa ja kantaa aina, vaikka onkin klisee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe