Sähkön siirtohinta

PR.KEle

Sähkön siirtomaksun nousu ainakin minulla on h--tin tuntuva ja tilastolliseti 80%.
Miten se on sinun sähkölaskun perusteella.

Sähkön siirtohinta muodostuu perusmaksusta sekä kulutuksen mukaan määräytyvästä osasta sekä veroista. Sähkönsiirron hinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto.

Elenia 13,58 76 % 11,83 79 % 11,24 80 %

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005922003.html

108

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PR.kele

      Mene töihin juuttaan itkijä niin on vara maksaa eikä itkee!!

    • tyhjäkypäräpäät

      Olen töissä, saanko itkeä? Siirtohinta on rosvousta, tosin laillista.

      • Morttelirässi

        Kyllä saat itkeä ja ihan luvan kanssa . . . mutta mitenkähän korkeaksi muodostuu tuo työläisten siirtohinta kun luin Ilta -Lehdestä pitkän listan työpaikoista joihin kaivataan työntekiöitä ! Ihan puistattaa ajatus kun lähitulevaisuudessa toteutuu tuo kauhukuva että aletaan pakolla siirtämään sorvin ääreen !


    • tyhjäkypäräpää

      Siirtohinta saisi olla vieläkin isompi koko ajanhan sinä itket joutilas!!

      • Serlapyyhekö

        Oletteko te nyt vähän hölmöjä? Katsokaa sähkölaskuanne. Jos olet isorikas, niin pyyhi per*******!


      • Politiikanpilaamatalous

        Tyhjäkypäräpäässä ei näytä olevan aivoja ollenkaan. Pysy sivuilta pois, jos et kykene asiallisiin keskusteluihin. SÄHKÖNSIIRTOHINTA on laillistettua ryöstöä. Asumisenkustannukset ovat karanneet pilviin. Lapsiperheillä, vuokra-asumisen lisänä, tuo siirtohinta on rajulisä. Siihen vielä ruoka, joka kallistuu. Monet muut pakkokulut. Ihme, että useimmilta jää lapset tekemättä. Yksinasuvat maksavat tuplana. Heillä kaupungeissa, suorastaan tukalat oltavat. Eläkeläiset, jotka ajettu lopullisesti ahdinkoon. Hallitus maassamme liki toimintakyvytön. Kuntatalous osaamattomuuttaan, ahneuden tuloksena ajettu tuhon partaalle.


      • kuluttaja

        No olisko tämä sitten sopiva siirtohinta. Sähkömaksu 7,50 euroa ja siirtohinta 85 euroa.


    • joutilas.minäkin

      mustasukkainen palstalla kyttääjä, matkii nimimerkkejä ja peukuttaa itseään samaan liveen.

      • Tuomiolla

        Pysy "pöllö" asiassa. Sähköfirmat kusettaa ja maan hallitus asiassa mukana.


      • Pörssiin.kaikki.taskut

        Juuri näillä sanoilla, pitemmälle viritettynänä totean samaa. Ahneudelle ei näy loppua.


    • joutilas.minäkin

      Mikä peukutus miten itseään voi peukuttaa vötkylä?

    • hätäiset

      jos s-sopimus on voimassa niin ei ne voi korotella mitään hintoja

    • Taasuusibahamapiilo

      Vihdoinkin asiaa, eikä jollotusta. Uusi ryöstöhomma menossa. Siirtohintakikkailu on uskomaton vedätys. Mitä ihmeellisempiä konsteja kohdistetaan kansalaisiin. Isorikkaat säästyy tältäkin maksulta. Siirtohinnasto vedetty sähköfirmojen piikkiin, josta ohjautuu pörsskeinotteluun. Voi per****!

      • Vesivoima..Halpuuttaa

        Siirtohinnat moninkertaistuivat Oulussa

        Vertailussa kerrostaloasujan siirtohinnat ovat nousseet kymmenen vuoden aikana eniten, lähes 183 prosenttia, Oulun Seudun Sähkön alueella. Lankosken Sähkön alueella Siikaisissa nousu on taas on ollut kymmenen vuoden aikana noin 17 prosenttia.


    • pässinpökkimät

      Siirtohintaahan ei voi kilpailuttaa mutta eri sähkönostomuotoja kannattaa verrata keskenään, tarkoitan niiden hintoja.
      On olemassa yleissähköä, kausisähköä, yösähköä ja lieneekö vielä muitakin malleja ja näissä on kovastikin eri hinnoittelut niin perusmaksuissa kuin kilowattihinnoissa.
      Kausisähkössä on melkoinen perusmaksu ja päiväkulutushinta ja tämän kanssa pärjää jos ei kuluta päiväsaikaan paljoa.
      Laskelmien jälkeen vaihdoimme itse yleiseen.

    • helppoakuinheinäntek

      Oikkein ja minä en vaihtanut,kun olin vuosi sitten tehnyt 3v sopimuksen joka päättyy v2020 4,19c/kwh ja siirto 3,20c/kwh, sopimus on voimassa sihen ei tule muutoksia, sitten kun soppari päättyy kilpailutan kulutuksen johon meneer aikaa 5 min., kun isken sähkömarkkina sivuille osoitteeni niin minuutissa vastaa edullisimmasta tarjouksesta

    • carunan.mallia

      Demokrtian nimissä olemme siirtäneet parhaan VALTTIKORTTIMME, OMAN ÄÄNEN, NÄILLE SUOMEA JA KUNTIA RAISKAAVILLE PUOLUEILLE.

      Sähköyhtiöt myyytiin (revon sähkö) keskustajohtoisissa kunnissamme ja valtion ministerien siunauksella siirtohinnat karkaavat maaseudun ihmisten maksukykyjen ulkopuolelle.
      Kannattaako näitä sukuseurojen syöttösikoja enää tukea äänestämällä? EI


      "Päätöksestä on tasan viisi vuotta. Kuka siitä oli vastuussa? Oliko päätös nykytiedon valossa virhe?

      Tarkkaan ottaen valtio ei tehnyt päätöstä myynnistä vaan valtion enemmistöomistama Fortum. Myynti edellytti kuitenkin hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan hyväksyntää, joten poliittinen vastuu oli sillä – ennen kaikkea vastuuministerillä eli omistajaohjausministerillä Pekka Haavistolla (vihr).

      Haavisto istui Jyrki Kataisen (kok) sateenkaarihallituksessa. Ministerivaliokunnassa jäseniä olivat Kataisen ja Haaviston lisäksi hallituspuolueiden puheenjohtajien ”sixpack” sekä elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ja työministeri Lauri Ihalainen (sd).





      Harmittaa jäätävän paljon, se oli vuosituhannen munaus, joka tehtiin kiireisellä aikataululla vailla laajempaa yhteiskunnallisten kokonaisvaikutusten arviota, europarlamentaarikko, ministerivaliokunnassa istunut Merja Kyllönen sanoo.

      Puolueen silloinen puheenjohtaja ja kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on kertonut myöhemmin, että kauppa runnottiin hätäisesti läpi ministerivaliokunnan joulukuussa 2013 pidetyssä kokouksessa.

      – Onhan tämä ollut kylmää kyytiä veronmaksajalle. Siirtohinnat nousevat koko ajan ja varsinkin kun suurin osa Carunan liikevoitostakin valuu veroparatiisiyhtiöille, niin eihän tässä ole järkeviä perusteluita päätökselle löydettävissä, Kyllönen sanoi.

      – Lähtökohtaisesti luonnolliset monopolit pitäisi olla julkisessa omistuksessa. Ilman muuta harmittaa. Valitettavasti voi todeta, että tässä on käynyt juuri niin kuin silloin arvioin. Itse asiassa on mennyt vielä huonommin, Arhinmäki sanoo viitaten Carunan verosuunnitteluun.

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005922926.html

    • Takasvaltiolle

      Kyllä tuo on asia johon tulevan hallituksen pitäisi puuttua. Nyt kun autotkin ollaan muuttamassa sähköllä kulkeviksi, niin ongelma sen kuin pahenee. Perus infraa vettä ja sähköä ei saisi jättää pörssiyhtiöiden haltuun.

      • Akku.pamahti

        Sähköautot ovat pelkkää bisnestä. Insööritason aivotuotantoa, lyhyellä askelmerkillä mitattuna. Verrattavissa joskus syntyneeseen ja kuolleeseen , vesisänkybuumiin. Yhtä tökeröitä hullutuksia molemmat. Kempeleessä syntynyttä aivokalkin jälkisytytystä. Sammuu , ennenkuin ehtii latauspisteseen.


      • 1980luvulla
        Akku.pamahti kirjoitti:

        Sähköautot ovat pelkkää bisnestä. Insööritason aivotuotantoa, lyhyellä askelmerkillä mitattuna. Verrattavissa joskus syntyneeseen ja kuolleeseen , vesisänkybuumiin. Yhtä tökeröitä hullutuksia molemmat. Kempeleessä syntynyttä aivokalkin jälkisytytystä. Sammuu , ennenkuin ehtii latauspisteseen.

        vesisänky ja leipäkone, siinä statuksen merkit.


      • Bisneslevällään
        Akku.pamahti kirjoitti:

        Sähköautot ovat pelkkää bisnestä. Insööritason aivotuotantoa, lyhyellä askelmerkillä mitattuna. Verrattavissa joskus syntyneeseen ja kuolleeseen , vesisänkybuumiin. Yhtä tökeröitä hullutuksia molemmat. Kempeleessä syntynyttä aivokalkin jälkisytytystä. Sammuu , ennenkuin ehtii latauspisteseen.

        Sähköautot ovat insööritason bisnestä ja leikkikaluja. Sipilän takapajulassa, autotallien takanurkkissa kehitettyjä, isojen poikien leluja. Meillä 30 - astetta pakkasta. Leikkikääpä pojut niillä.


      • Näitäriittää
        1980luvulla kirjoitti:

        vesisänky ja leipäkone, siinä statuksen merkit.

        Aikakauden, tuhoon tuomittuja turhakkeita. Ei sanat riitä. Taskunsa täyttäjien mennyttä tavarataivasta.


    • samahinta

      v-80 Kwh.hinta oli 0,20 mk/0,10€ tänään

    • punaistajavihreää

      Ketäs sitä olikaan hallituksessa kun sähkön siirtomaksuihin liittyen kauppoja tehtiin.

      • thewiisaat

        möittä omanne s-yhtiön ja nyt nauvutte kuin kollikissat kuutamolla, kun ei ole varaa sähköön


    • protestivain

      Minä lopetan käyttämästä sähköä,tee sinäkin niin.

    • Valivali

      En ymmärrä mikä suomalaisia vaivaa. Valitetaan sähkön siirtohinnasta, mutta ollaan heti valittamassa muutaman tunnin sähkökatkosta. Sähkön siirto hinnallahan noita verkkoja ylläpidetään. Ilmaseksi pitäs kaikki saada. Menkää töihin niin on vara maksaa sähköstä eikä tartte täällä valittaa.

      • kallista

        Kallista täytyy olla puunkaato sähkölinjan alla tyvestä asti koska Elenian miehet sahaa rungot poikki puolivälistä ja tyngät jää kasvamaan!
        Näin teki syksyinen sahuri. Vieneekö saha vähemmän bensaa kun rankapuun kokoiset kuuset sahataan muutaman metrin korkeudesta?!
        Otettais tyngät itse pois mutta eivät ole meidän tontilla vaan meidän tien varressa.


      • Maitonaamatasialla

        Hölmö valivali. Sanonpa yhden tosiasian. Ensinnäkin koko sähköverkko jäi huonolle hoidolle. Miksi tämä kolahtaa nyt ja näin totaalisesti kynsille. Ahneus toinen syy. Kaikki kaivetaan maan alle. Siitä tuli kallis ja jatkossa vielä kalliimpi, ikikorjattava pörssihai.


    • senvoisipoistaa

      Mikä siirtohinta,eikö sähkö tule itsestään lankoja pitkin.

    • luuleva

      justjust, sejän suorastaah ryntää ku antaa pluvan, eiköhän voa purskaha yli tarpeeh, jos kiertäis tuo mittarin omalla joholla niin tylikos sitteh sähkyä, joukaine sano et sitte sitä vasta tuliskin, eli mluultavasti s-yhtiö meitö huijjaa liian paksuilla tulema-johoilla, ptäs oll ohuimmat johot niih säästys sähkyä , luuleh vaan en tiijä..

    • minäotan

      Ylimääräisen voi ottaa vaikka akkuihin.

    • aivanvarmaa

      Totta kait ohuempaa kaapelia tulee nopeemmin kuin paksusta jöötistä.

      • kurapömpö

        Mää ja Tapparan mies.Hirveet siirtosummat me maksettiin.


    • pitipjmennä

      Kärsämäellä ei sähkösiirry s24 sherifi päissään nukkuu ja nykässy sulakkeen roskikseen..

    • lissunkaa

      mulla pömpöttää.

    • ekinkaa

      Mulla taas vaihteeksi pierettää.

    • velpoika

      Ja mulla tulee sähköä itsestään.muistaa vaan maksaa laskun.

      • atvailua

        Sähkö ilmeisesti liikkuu johdoissa vain silloin kun sitä kuluttaa? Toimikoo johto silloin sähkövarastona kun ei käytä? Tullenekko hävikkiä pakkasessa? Jos ite tekköö sähön niin siirtohinta jääpi pois? Pitäähän se siirtee generaattorista kahvinkeittimelle silloinki? Mikä lie aurinkoenergian siirtohinta kun se tullee niin pitkästä matkasta ? Miksi se siirtyy johdottomasti kun tavan sähkö toppaa heti vaikka puuttuu sentin pätkä välistä?


      • ruotanencity

        Ota suoraan sähkö rosvoliittimellä Elenia sähkölinjasta,niin tulee halvaksi.Vuoden pystyy ottamaan rosvoliittimellä sähköt ennenkuin Elenia huomaa.


    • dynamo

      Se sähkö on siinä langassa koko ajan,kun laitat töpselin seinään niin se alkaa liikuskeleen.
      Joku on laittanut lasilevyjä katolle toiveessa saada lumen alta sähköä.

    • järkyttävänousu

      Sähkön siirto maksaa ei itse sähkö.

      • Revon.Perse

        Sähköä siirretään sähköpumpuilla jotka kuluttaa paljon sähköä! Ja siksi se on kallista kun se sähkö maksaa, ja varsinkin se siirtomaksu!


    • PR.KEle

      Kirouksen kirous!
      Vihreä rintama saattoi energiaomavaraisuuden, nimenomaan sen osan energiatoimista, eli siirtolinjat ulkolaisille pörssiyhtiöille sinisilmäisen sulhasen huomenlahjan tyylisesti.
      Me olemme siirtosähkön varassa Suomessa, kaikkialla.
      Valtioyhtiö carunan helppokauppa oli sikapöhlöä, katsoo miten vaan.. niin yksityis-kuin valtiotalouden kestävyyden näkökulmasta.
      Näillä seuduin elenia mellastaa, mitään emme saa ilmaseksi, emme tosin ole sitä vailakaan. Mutta miksi meidän on maksettava moneen kertaan jo maksetut linjat, me maksamme ylläpidon, me maksamme korjaukset, me maksamme osuuden suurten asutustuskeskusten siirtouudistukset, me maksamme rikkovaran, me maksamme mahdollisista joka kolkan suomessa tehtävistä maakaapeloinneista jo nyt, vaikka maakaapelointia tuskin tehdään perityn maksun tahdissa, me maksamme kun emme muuta voi.
      Se mitä siirtoyhtiöt ovat jo uutisoineet väläytyksinä, on että sähköntoimituksia eli linjoja ajetaan alas, ei kunnosteta, tai niitä tullaan purkamaan suomessa niiltä alueilta, joita ei pidetä markkinahinnan saamisen takia "tuottavina".
      Suuret asutuskeskukset ovat todella halvan siirtohinnan sisällä, kuin myös sähkön hinta on edullisempaa.
      Keskusta, kokoomus, demarit olivat mukana, ja antoivat varman lypsylehmän holtittomien markkinavoimien käsiin.
      Jälkiviisaudesta minua ei voi syyttää, varoitin tuntemiani päättäjiä jo silloin, voi itku miten laveaa selitystä sain jos vaivautuivat vastaamaan. Monin henkilöin, eivät kuuntele, he tietävät mitä tekevät.

      Tosin, olen ollut hereillä paikallisen poliitikan tekijöidenkin suuntaan, kunnan asioissa, olen yrittänyt varoittaa tekemästä jotain, jonka olen nähnyt jo tulevaisuudessa menevän päin hittoa.
      Varoitin, vaan eivät ottaneet kuuleviin korviinsa.
      Nyt he maksoivat kovat rahat, ja lisää tulee, kamppailu vallasta maksaa veronmaksajille myös, ja liian sinisilmäistä on luottaa vakuutteluihin "talous kestää" tai "pyhäjärviset ovat samaa mieltä".

      Varoitin kirjaston retuuttamisesta teollisuusghettoon, eivät uskoneet.
      Seuraamme Pyhäjärven rypemistä , kokemuksen mukaan katumusharjoitukset nousevat agendalle noin 3 vuoden sisällä.
      Mitä tulikaan tehtyä?

      • ihme.homma

        Eikö olekin outoa että maan johtavat poliitikot kuten myös paikalliset päättäjät eivät usko Sinua! Perin outoa kun ei tarvitsisi itse ajatella ollenkaan vaan SINÄ kertoisit mitä pitää tehdä, ja varsinkin miten!


      • PR.KEle
        ihme.homma kirjoitti:

        Eikö olekin outoa että maan johtavat poliitikot kuten myös paikalliset päättäjät eivät usko Sinua! Perin outoa kun ei tarvitsisi itse ajatella ollenkaan vaan SINÄ kertoisit mitä pitää tehdä, ja varsinkin miten!

        Onko se heiltä pois, jos jopa kuuntelisivat? Outoa asennetta sinunkin noin sanoa. En tosiaankaan pyri muuttamaan päätöksentekijöitä, vaan sitä että harkitsevat päätöstä .
        Jos olet yksi päättäjistä, olet erittäin vahingollista ainesta.

        Julkisyhteisön asiat eivät ole ykstyisasioita, niihin pitää ja saa, kansalaiset sanoa sanansa, vaalien välilläkin.
        Eihän se muutoin tältä paikalta tuntuiskaan näin pahalta, jos maksaisivat viisaudessaan kaiken itse, mutta kun minutkin tyhmän kristisoijan , velvoittavat ja sinutkin velvoitetaan osalliseksi heidäa aiheuttamiinsa maksuiposteihin.
        Normikäytäntö ykstyistaloudessa on se joka tilaa, hän myös maksaa, oli vikaa tai ei.
        Julkisyhteisöissä normikäytäntö on, kuten kunta, valtio,eli se joka tilaa, maksattaa meillä, jopa virheensä.


      • Kansakoulupohjalta
        PR.KEle kirjoitti:

        Onko se heiltä pois, jos jopa kuuntelisivat? Outoa asennetta sinunkin noin sanoa. En tosiaankaan pyri muuttamaan päätöksentekijöitä, vaan sitä että harkitsevat päätöstä .
        Jos olet yksi päättäjistä, olet erittäin vahingollista ainesta.

        Julkisyhteisön asiat eivät ole ykstyisasioita, niihin pitää ja saa, kansalaiset sanoa sanansa, vaalien välilläkin.
        Eihän se muutoin tältä paikalta tuntuiskaan näin pahalta, jos maksaisivat viisaudessaan kaiken itse, mutta kun minutkin tyhmän kristisoijan , velvoittavat ja sinutkin velvoitetaan osalliseksi heidäa aiheuttamiinsa maksuiposteihin.
        Normikäytäntö ykstyistaloudessa on se joka tilaa, hän myös maksaa, oli vikaa tai ei.
        Julkisyhteisöissä normikäytäntö on, kuten kunta, valtio,eli se joka tilaa, maksattaa meillä, jopa virheensä.

        Opettele ensin kirjoittamaan, eihän tuollaista sivistymätöntä kukaan kuuntele!


    • Kansakoulupohjalta

      Miten niin, sinunlaisesi opettaja on aina turhake, kallis yhteiskunnalle ja joka kostaa omat virheellisyytensä siirtämällä ne ensin syyttömille ajassa kaikenlaisena kurjuutena ja kertautuen jälkipolville.

      • pähkäiltävää

        Tiesitkö että jos säästää sähköä niin se säästynyt sähkö jää niihin johtoihin! Ja jos sitä säästynyttä sähköä ei käytetä heti miten niin se saattaa pilaantua!


    • keputaas

      Onko asia Jukan syytä? Tutki asiaa ja hämmästy.

    • keputaas

      Hänen ollessa pysyvästi muonavahvuudessa, on enemmän kuin syytä olettaa.

    • rannankyläiset

      No,eniten meitä harmittaa se arskan moka.

    • vaalilupaus

      Hyvä että valtio puuttuu ylisuuriin siirtomaksuihin.

      • petetty.lupaus

        Ei puutu.


      • valvontaakehiin

        Iltiksessä oli Pudasjärveltä eläkeläinen, asuntona 160m2 ja sähkölämmitys, sanoi, että puolet eläkkeestä menee sähkölaskuun, jos ei vaimon tienestejä olisi niin hätäkova, s-yhtiö Garunalla hirmuisset siirtohinnat. esm ko asukkaalla 0,14e/kwh siihen s-vero kk-maksu ja tietenii kulutus-maksu sähköstä.
        Tällaisessa tapauksessa varmasti uuni olisi enemmän kuin hyvä ja Valtion valvonta siirtomaksuihin.


    • jokusiirtäjä

      Kuka päästi Järven kuivaksi?

      • venttiilin.vartijat

        No kukapa muu, Jukka ja Askohan ne siellä venttiilin pyörässä olivat koko loppukesän! On tämä kummaa kun he jatkuvasti vain haluavat Pyhäjärven pahaksi, ihme on!


    • vuosiaseurannut

      Kuivana kesänä sähkön hinta nousee,sateisena taas nousee kun joudutaan juoksuttaan hukkaan/turhaan ylijäämävettä.

    • kaivurimies

      Ei sähkö maksa vaan siirtomaksut,asiakkailla maksatetaan kaapelointi töitä.

    • s-hintamuodostuu

      siirtomaksu s-vero kk-maksu noin 60% loput, 40% kulutetusta sähköstä

    • yritettäväon

      Sähkön siirron kautta ryövätään ihmisiltä, ainakin täällä Perä-Pohjolassa mittä sähkömittarit vilkkuu vihreää että melkein sen valossa näkis lukea.
      Onneksi kilpailuttaminen suosi kerrankin kun sähköstä hinta 3,94s/kWh 3ecua perusm./kk. Minulle eläkeläisenä riittää tuo hinta.
      Kesällä taas yritettävä löytää jatkoa sähkön ostoon passelihinnalla kun 2-vuotinen soppari tulee täyteen. Ens, vuosi oli ilman perusmaksua.

    • yritettäväon

      Siinäpä lykkäs noita painovirhepaholaisia, näyttää tauti tarttuvan...

    • Anonyymi

      Hieman matematiikka sirtohintojen korotuksista.
      Jos vuotuinen kattokorotus 15% tekee se viidessä vuodessa siirtohintoihin 2x korotuksen. 10 vuodessa 4 kertaisen ja 20 vuodessa 16 kertaisen. Inflaatio ei laukkaa tuota vauhtia mutta kyllä alkaa olla vaikutusta siihenkin noilla kattokorotuksilla. Kansallistaa pitää siirtoverkot ja toivon siitä kansalaisaloitetta. Nimiä kyllä saadaan siihen puoli miljoonaa.

    • Anonyymi

      20 vuotta vanha maakaapelikin uusitaan,miksi?

    • Anonyymi

      Kaava-alueiden kaapelityöt ihmetyttää jopa oikeita sähkömiehiäkin.

    • Anonyymi

      Eipä kaivu alueella ilmakaapeleita ole ollut vuosiin enää.

    • Anonyymi

      Yksi keino on nostaa siirtomaksuja kaapeloida kunnossa olevia kaapeliosuuksia.

    • Anonyymi

      Tyhmää maksaa siirtomaksuja! Minä ilmoitin heti aluksi että minun sähköjä ei tartte siirrellä ja nehän vapautti siirtomaksuilta! Sähkö nimittäin siirtyy ihan ittekseen, jopa ylämäkeen!!!

    • Anonyymi

      Sähköyhtiöt, ainakin Elenia huomasivat, että kun korottaa perusmaksua niin saa maksajiksi kaikki asiakkaat. Ei auta vähentää kulutusta kun perusmaksu on aina sama.

    • Anonyymi

      Sähköyhtiöillä on kaikki keinot käytössä hintojen korottamiseksi.

      • Anonyymi

        Nerokasta!


      • Anonyymi

        Pyhäjärvelle olisi tullut koiranruokatehdas v.1996,mutta elinkeinoasiamies Turunen ei löytänyt sopivia tiloja...No ei se myöskään atanut starttirahoja kymmelle muullekaan yritykselle.Tuo koiranruokatehdas oli työllistänytkin muutamia henkilöitä.Että tämä tästä Pyhäjärven "yrittäjäystävällisyydestä".Ja nyt HK sininen pidä leipäläpi kiinni,kun et tiedä yrittämistä yhtäänmitään!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhäjärvelle olisi tullut koiranruokatehdas v.1996,mutta elinkeinoasiamies Turunen ei löytänyt sopivia tiloja...No ei se myöskään atanut starttirahoja kymmelle muullekaan yritykselle.Tuo koiranruokatehdas oli työllistänytkin muutamia henkilöitä.Että tämä tästä Pyhäjärven "yrittäjäystävällisyydestä".Ja nyt HK sininen pidä leipäläpi kiinni,kun et tiedä yrittämistä yhtäänmitään!!!!

        Ei starttirahaa makseta yritykselle vaan yrittäjälle, eikä kaupunki niistä päätä! Muutenkin täyttä paskaa koko kirjoitus!!!!


      • Anonyymi

        Todista se vääräksi.TE keskus myöntää kyllä sen starttirahan.Miettinen olisi rakentanut sen koiranruokatehtaan.Kaupunginherrat ne vaan täällä turpaa repii ja asukkaille vittuilee.Yrittäjä sen yrityksen tekee ja perustaa.


    • Anonyymi

      Sähkön siirtohinnoista oli joitain aikoja sitten adressi keräämässä nimiä. Huomasitteko kirjoittaa, ainakin te jotka pidätte siirtohintoja kohtuuttomina?
      Saattaa se Kettunen, muistaakseni, kerätä nimiä vieläkin.

    • Anonyymi

      Nyt kaapeloidaan toimivia maakaapeliosuuksia,turhaa työtä joka toimii verukkeena sähkön hinnan nostolle. Tuplakaapelit jostain syystä.

    • Anonyymi

      Hyvä että kaivurimiehille on töitä,olisi tosi hiljaista muuten.

    • Anonyymi

      Sipilä möi sähköverkot ja nyt kansa kärsii.

    • Anonyymi

      Voi surkeus minkä teki,vaikutukset koskee eniten vanhuksia joita alkaa olla melkoinen liuta.
      Kostetaan pieneläkeläisille,kun vielä polttoaineen hinnakorotukset iskee vanhaan Nissaniin on toimeentulotuki luukulla vilskettä.

    • Anonyymi

      Näkyy miehen kannatus olevan alamaissa,nykyinen pääministeri jatkaa samaa rataa.

    • Anonyymi

      Eläkeläisten on pakko yrittää löytää niin hyvä sähkön ostosopimus kuin vain mahdollista koska siirtohinnat on päästetty valtiovallan luvalla kiipeämään pilviin.
      Maan viisaat päättäjät kurittavat kurjia vielä vähänväliä korotettavalla energiaverolla .
      Tässäpä sitä jahkaillaan uutta sopimusta kun entinen on päättymässä. Vahvasti näyttää siltä että ei lyödä lukkoon määräajaksi vaan jatketaan seuraamalla tilanteen kehittymistä sähkön hinnoissa.

    • Anonyymi

      Sopimus muotoillaan niin että on melkein pakko tehdä 2 vuoden sopimus vaikka sekin on kalliimpi mitä vuosi sitten.
      Korruptio rehoittaa Suomessa.

      • Anonyymi

        Nyk.yhtiö teki uuden tarjouksen mutta se on liian arvokas jotta siihen tarttuisin kiinni. Ei nyt näillä hinnoilla kannata lukita kahdeksi vuodeksi sähkösopimuksia.
        Jos on aikaa ja intoa seurata hintojen kehitystä niin se usein kannattaa.
        Lyö sitten lukkoon kun löytyy sellainen yhtiö ja hinta jonka voi lukita vuodeksi tai pariksi.


    • Anonyymi

      Syyttäkää Lesta Sipilää.

      • Anonyymi

        Silloin kun sähköyhtiöt myytiin ja sähkönsiirto eriytettiin niin Sipilä ei tainnut olla missään tekemisissä ko. asian kanssa! Eikä Sipilä ole sen jälkeenkään voinut myydä sähkön siirtoa kun ei omista sähköfirmoja! Taidetaan haukkua taas väärää puuta, no taitaa olla pääasia että haukutaan!


    • Anonyymi

      Olisi varmaa pääministerinä pitänyt olla kuulolla.

      • Anonyymi

        Olis joo vuonna 1998! Kukahan oli silloin pääministeri, vaikka samahan se sille, ei yksi mies lakeja säädä!


    • Anonyymi

      Kiittäkää Sipilää sähköverkkojen myynnistä.

      • Anonyymi

        Saapiko sähköverkoilla enemmän kaloja?


    • Anonyymi

      Entäs nykyinen haaremin pitäjä miten se on mennyt omasta mielestä?

      • Anonyymi

        Mitä Halla-aholla on asian kanssa tekemistä??


    • Anonyymi

      Lomalla.

    • Anonyymi

      Tunturitie on vaarallisen huonossa kunnossa,eikö voisi paikata suurimmat reijät asfaltissa. Voisiko?

    • Anonyymi

      Sen voisi paikata sähkökaapelilla niin voisi pyöräillä.

    • Anonyymi

      Hyvä idea,vaijeri hissi joka kulkis ylhäällä hiihtohissin tyyliin,vanhuksille verraton kulkupeli.

    • Anonyymi

      Luuletteko pösilöt vieläkin että sitä sähköä pitää jollain rekalla siirtää? Sähkö siirtyy johtoa pitkin ihan itsestään, jopa ylämäkeen! Minä en ole maksanut siirtolaskuja 6 vuoteen..

      • Anonyymi

        Ihanko totta! Taidat olla pesunkestävä kepuli.


      • Anonyymi

        Ja minä sekoitan sähkölaskut siten, jotta menkööt kaupungin tililtä.
        Voihan sitä sattua , hyvä säkä käy niin läpi menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja minä sekoitan sähkölaskut siten, jotta menkööt kaupungin tililtä.
        Voihan sitä sattua , hyvä säkä käy niin läpi menee.

        Ja minä maksoin vielä suuremman kaupungin laskun omalta tililtäni! Voi peijooni sentään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja minä maksoin vielä suuremman kaupungin laskun omalta tililtäni! Voi peijooni sentään!

        No, jos noin käy jotta tilit sekaisin menee.
        Julistetaan tiedot salaisiksi,


    • Anonyymi

      Kerran oli Jämsässä vai oliko se Ranualla ni yhdellä entisellä rekkakuskilla tosi iso sähkölasku. Silloin oli vielä paperilaskut ni sen rekkakuskin lasku oli kolme A4:sta. En oli ikänä nähnyt niin isoa sähkölaskua.

      • Anonyymi

        Sulla on ilmeisesti mennyt jotenkin ohi, ei sitä aina näe edes lähelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla on ilmeisesti mennyt jotenkin ohi, ei sitä aina näe edes lähelle.

        Olen ollut jo jonkin aikaa tässä tien reunassa , eikä tästä ole mikään mennyt ohi???


    • Anonyymi

      Olen ostanut agrikaatin ja ajattelin sijoittaa
      aurinko,sekä tuulivoimaan.Täytyy pyrkiä omavaraseksi,koska rahan ahneita en rupee
      kannattamaan.Suomessa riittää yksi iso sähkö organisaatio,koska ahneen tulevaisuus on ankea.

    • Anonyymi

      Kohta ilmoitan sähkö yhtiölle ,että en tarvitse
      kallista sähköänne,sijoitan mieluummin akkuihin
      ja uusiutuvaan energiaan .Talon syöttöjohtoon
      Kytkenagrikaatin ja hellat laitan kaasulle.
      Ahne kilpailun kiertävä siirtömaksu hyvästit.

    • Anonyymi

      Ja mitkä oli puolueet jotka tämän sähkönsiirtohommelin myivät ulkomaiseen omistukseen? Vihreät taisi ainakin yhtenä huseerata.
      Muistelen että Vasemmistoliitto taisi olla ainoa, tai yksi puolue joka vastusti tätä kauppaa.
      Voisiko joku täydentää, täsmentää...

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe