Sähkön siirtohinta

Sähkön siirtomaksun nousu ainakin minulla on h--tin tuntuva ja tilastolliseti 80%.
Miten se on sinun sähkölaskun perusteella.

Sähkön siirtohinta muodostuu perusmaksusta sekä kulutuksen mukaan määräytyvästä osasta sekä veroista. Sähkönsiirron hinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto.

Elenia 13,58 76 % 11,83 79 % 11,24 80 %

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005922003.html
Ilmoita


95 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Mene töihin juuttaan itkijä niin on vara maksaa eikä itkee!!
1
Ilmoita
Olen töissä, saanko itkeä? Siirtohinta on rosvousta, tosin laillista.
1 VASTAUS:
Kyllä saat itkeä ja ihan luvan kanssa . . . mutta mitenkähän korkeaksi muodostuu tuo työläisten siirtohinta kun luin Ilta -Lehdestä pitkän listan työpaikoista joihin kaivataan työntekiöitä ! Ihan puistattaa ajatus kun lähitulevaisuudessa toteutuu tuo kauhukuva että aletaan pakolla siirtämään sorvin ääreen !
+Lisää kommentti
Siirtohinta saisi olla vieläkin isompi koko ajanhan sinä itket joutilas!!
3 VASTAUSTA:
Oletteko te nyt vähän hölmöjä? Katsokaa sähkölaskuanne. Jos olet isorikas, niin pyyhi per*******!
Tyhjäkypäräpäässä ei näytä olevan aivoja ollenkaan. Pysy sivuilta pois, jos et kykene asiallisiin keskusteluihin. SÄHKÖNSIIRTOHINTA on laillistettua ryöstöä. Asumisenkustannukset ovat karanneet pilviin. Lapsiperheillä, vuokra-asumisen lisänä, tuo siirtohinta on rajulisä. Siihen vielä ruoka, joka kallistuu. Monet muut pakkokulut. Ihme, että useimmilta jää lapset tekemättä. Yksinasuvat maksavat tuplana. Heillä kaupungeissa, suorastaan tukalat oltavat. Eläkeläiset, jotka ajettu lopullisesti ahdinkoon. Hallitus maassamme liki toimintakyvytön. Kuntatalous osaamattomuuttaan, ahneuden tuloksena ajettu tuhon partaalle.
No olisko tämä sitten sopiva siirtohinta. Sähkömaksu 7,50 euroa ja siirtohinta 85 euroa.
+Lisää kommentti
mustasukkainen palstalla kyttääjä, matkii nimimerkkejä ja peukuttaa itseään samaan liveen.
2 VASTAUSTA:
Pysy "pöllö" asiassa. Sähköfirmat kusettaa ja maan hallitus asiassa mukana.
Juuri näillä sanoilla, pitemmälle viritettynänä totean samaa. Ahneudelle ei näy loppua.
+Lisää kommentti
Mikä peukutus miten itseään voi peukuttaa vötkylä?
1
Ilmoita
jos s-sopimus on voimassa niin ei ne voi korotella mitään hintoja
Ilmoita
Vihdoinkin asiaa, eikä jollotusta. Uusi ryöstöhomma menossa. Siirtohintakikkailu on uskomaton vedätys. Mitä ihmeellisempiä konsteja kohdistetaan kansalaisiin. Isorikkaat säästyy tältäkin maksulta. Siirtohinnasto vedetty sähköfirmojen piikkiin, josta ohjautuu pörsskeinotteluun. Voi per****!
1 VASTAUS:
Siirtohinnat moninkertaistuivat Oulussa

Vertailussa kerrostaloasujan siirtohinnat ovat nousseet kymmenen vuoden aikana eniten, lähes 183 prosenttia, Oulun Seudun Sähkön alueella. Lankosken Sähkön alueella Siikaisissa nousu on taas on ollut kymmenen vuoden aikana noin 17 prosenttia.
+Lisää kommentti
Siirtohintaahan ei voi kilpailuttaa mutta eri sähkönostomuotoja kannattaa verrata keskenään, tarkoitan niiden hintoja.
On olemassa yleissähköä, kausisähköä, yösähköä ja lieneekö vielä muitakin malleja ja näissä on kovastikin eri hinnoittelut niin perusmaksuissa kuin kilowattihinnoissa.
Kausisähkössä on melkoinen perusmaksu ja päiväkulutushinta ja tämän kanssa pärjää jos ei kuluta päiväsaikaan paljoa.
Laskelmien jälkeen vaihdoimme itse yleiseen.
Ilmoita
Oikkein ja minä en vaihtanut,kun olin vuosi sitten tehnyt 3v sopimuksen joka päättyy v2020 4,19c/kwh ja siirto 3,20c/kwh, sopimus on voimassa sihen ei tule muutoksia, sitten kun soppari päättyy kilpailutan kulutuksen johon meneer aikaa 5 min., kun isken sähkömarkkina sivuille osoitteeni niin minuutissa vastaa edullisimmasta tarjouksesta
Ilmoita
Demokrtian nimissä olemme siirtäneet parhaan VALTTIKORTTIMME, OMAN ÄÄNEN, NÄILLE SUOMEA JA KUNTIA RAISKAAVILLE PUOLUEILLE.

Sähköyhtiöt myyytiin (revon sähkö) keskustajohtoisissa kunnissamme ja valtion ministerien siunauksella siirtohinnat karkaavat maaseudun ihmisten maksukykyjen ulkopuolelle.
Kannattaako näitä sukuseurojen syöttösikoja enää tukea äänestämällä? EI

"Päätöksestä on tasan viisi vuotta. Kuka siitä oli vastuussa? Oliko päätös nykytiedon valossa virhe?

Tarkkaan ottaen valtio ei tehnyt päätöstä myynnistä vaan valtion enemmistöomistama Fortum. Myynti edellytti kuitenkin hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan hyväksyntää, joten poliittinen vastuu oli sillä – ennen kaikkea vastuuministerillä eli omistajaohjausministerillä Pekka Haavistolla (vihr).

Haavisto istui Jyrki Kataisen (kok) sateenkaarihallituksessa. Ministerivaliokunnassa jäseniä olivat Kataisen ja Haaviston lisäksi hallituspuolueiden puheenjohtajien ”sixpack” sekä elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ja työministeri Lauri Ihalainen (sd).

Harmittaa jäätävän paljon, se oli vuosituhannen munaus, joka tehtiin kiireisellä aikataululla vailla laajempaa yhteiskunnallisten kokonaisvaikutusten arviota, europarlamentaarikko, ministerivaliokunnassa istunut Merja Kyllönen sanoo.

Puolueen silloinen puheenjohtaja ja kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on kertonut myöhemmin, että kauppa runnottiin hätäisesti läpi ministerivaliokunnan joulukuussa 2013 pidetyssä kokouksessa.

– Onhan tämä ollut kylmää kyytiä veronmaksajalle. Siirtohinnat nousevat koko ajan ja varsinkin kun suurin osa Carunan liikevoitostakin valuu veroparatiisiyhtiöille, niin eihän tässä ole järkeviä perusteluita päätökselle löydettävissä, Kyllönen sanoi.

– Lähtökohtaisesti luonnolliset monopolit pitäisi olla julkisessa omistuksessa. Ilman muuta harmittaa. Valitettavasti voi todeta, että tässä on käynyt juuri niin kuin silloin arvioin. Itse asiassa on mennyt vielä huonommin, Arhinmäki sanoo viitaten Carunan verosuunnitteluun.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005922926.html
Ilmoita
Kyllä tuo on asia johon tulevan hallituksen pitäisi puuttua. Nyt kun autotkin ollaan muuttamassa sähköllä kulkeviksi, niin ongelma sen kuin pahenee. Perus infraa vettä ja sähköä ei saisi jättää pörssiyhtiöiden haltuun.
4 VASTAUSTA:
Sähköautot ovat pelkkää bisnestä. Insööritason aivotuotantoa, lyhyellä askelmerkillä mitattuna. Verrattavissa joskus syntyneeseen ja kuolleeseen , vesisänkybuumiin. Yhtä tökeröitä hullutuksia molemmat. Kempeleessä syntynyttä aivokalkin jälkisytytystä. Sammuu , ennenkuin ehtii latauspisteseen.
Akku.pamahti kirjoitti:
Sähköautot ovat pelkkää bisnestä. Insööritason aivotuotantoa, lyhyellä askelmerkillä mitattuna. Verrattavissa joskus syntyneeseen ja kuolleeseen , vesisänkybuumiin. Yhtä tökeröitä hullutuksia molemmat. Kempeleessä syntynyttä aivokalkin jälkisytytystä. Sammuu , ennenkuin ehtii latauspisteseen.
vesisänky ja leipäkone, siinä statuksen merkit.
Akku.pamahti kirjoitti:
Sähköautot ovat pelkkää bisnestä. Insööritason aivotuotantoa, lyhyellä askelmerkillä mitattuna. Verrattavissa joskus syntyneeseen ja kuolleeseen , vesisänkybuumiin. Yhtä tökeröitä hullutuksia molemmat. Kempeleessä syntynyttä aivokalkin jälkisytytystä. Sammuu , ennenkuin ehtii latauspisteseen.
Sähköautot ovat insööritason bisnestä ja leikkikaluja. Sipilän takapajulassa, autotallien takanurkkissa kehitettyjä, isojen poikien leluja. Meillä 30 - astetta pakkasta. Leikkikääpä pojut niillä.
1980luvulla kirjoitti:
vesisänky ja leipäkone, siinä statuksen merkit.
Aikakauden, tuhoon tuomittuja turhakkeita. Ei sanat riitä. Taskunsa täyttäjien mennyttä tavarataivasta.
+Lisää kommentti
v-80 Kwh.hinta oli 0,20 mk/0,10€ tänään
Ilmoita
Ketäs sitä olikaan hallituksessa kun sähkön siirtomaksuihin liittyen kauppoja tehtiin.
1 VASTAUS:
möittä omanne s-yhtiön ja nyt nauvutte kuin kollikissat kuutamolla, kun ei ole varaa sähköön
+Lisää kommentti
Minä lopetan käyttämästä sähköä,tee sinäkin niin.
Ilmoita
En ymmärrä mikä suomalaisia vaivaa. Valitetaan sähkön siirtohinnasta, mutta ollaan heti valittamassa muutaman tunnin sähkökatkosta. Sähkön siirto hinnallahan noita verkkoja ylläpidetään. Ilmaseksi pitäs kaikki saada. Menkää töihin niin on vara maksaa sähköstä eikä tartte täällä valittaa.
2 VASTAUSTA:
Kallista täytyy olla puunkaato sähkölinjan alla tyvestä asti koska Elenian miehet sahaa rungot poikki puolivälistä ja tyngät jää kasvamaan!
Näin teki syksyinen sahuri. Vieneekö saha vähemmän bensaa kun rankapuun kokoiset kuuset sahataan muutaman metrin korkeudesta?!
Otettais tyngät itse pois mutta eivät ole meidän tontilla vaan meidän tien varressa.
Hölmö valivali. Sanonpa yhden tosiasian. Ensinnäkin koko sähköverkko jäi huonolle hoidolle. Miksi tämä kolahtaa nyt ja näin totaalisesti kynsille. Ahneus toinen syy. Kaikki kaivetaan maan alle. Siitä tuli kallis ja jatkossa vielä kalliimpi, ikikorjattava pörssihai.
+Lisää kommentti
Mikä siirtohinta,eikö sähkö tule itsestään lankoja pitkin.
Ilmoita
justjust, sejän suorastaah ryntää ku antaa pluvan, eiköhän voa purskaha yli tarpeeh, jos kiertäis tuo mittarin omalla joholla niin tylikos sitteh sähkyä, joukaine sano et sitte sitä vasta tuliskin, eli mluultavasti s-yhtiö meitö huijjaa liian paksuilla tulema-johoilla, ptäs oll ohuimmat johot niih säästys sähkyä , luuleh vaan en tiijä..
Ilmoita
Ylimääräisen voi ottaa vaikka akkuihin.
Ilmoita
Totta kait ohuempaa kaapelia tulee nopeemmin kuin paksusta jöötistä.
1 VASTAUS:
Mää ja Tapparan mies.Hirveet siirtosummat me maksettiin.
+Lisää kommentti
Kärsämäellä ei sähkösiirry s24 sherifi päissään nukkuu ja nykässy sulakkeen roskikseen..
Ilmoita
mulla pömpöttää.
Ilmoita
Mulla taas vaihteeksi pierettää.
Ilmoita
Ja mulla tulee sähköä itsestään.muistaa vaan maksaa laskun.
2 VASTAUSTA:
Sähkö ilmeisesti liikkuu johdoissa vain silloin kun sitä kuluttaa? Toimikoo johto silloin sähkövarastona kun ei käytä? Tullenekko hävikkiä pakkasessa? Jos ite tekköö sähön niin siirtohinta jääpi pois? Pitäähän se siirtee generaattorista kahvinkeittimelle silloinki? Mikä lie aurinkoenergian siirtohinta kun se tullee niin pitkästä matkasta ? Miksi se siirtyy johdottomasti kun tavan sähkö toppaa heti vaikka puuttuu sentin pätkä välistä?
Ota suoraan sähkö rosvoliittimellä Elenia sähkölinjasta,niin tulee halvaksi.Vuoden pystyy ottamaan rosvoliittimellä sähköt ennenkuin Elenia huomaa.
+Lisää kommentti
Se sähkö on siinä langassa koko ajan,kun laitat töpselin seinään niin se alkaa liikuskeleen.
Joku on laittanut lasilevyjä katolle toiveessa saada lumen alta sähköä.
Ilmoita
Sähkön siirto maksaa ei itse sähkö.
1 VASTAUS:
Sähköä siirretään sähköpumpuilla jotka kuluttaa paljon sähköä! Ja siksi se on kallista kun se sähkö maksaa, ja varsinkin se siirtomaksu!
+Lisää kommentti
Kirouksen kirous!
Vihreä rintama saattoi energiaomavaraisuuden, nimenomaan sen osan energiatoimista, eli siirtolinjat ulkolaisille pörssiyhtiöille sinisilmäisen sulhasen huomenlahjan tyylisesti.
Me olemme siirtosähkön varassa Suomessa, kaikkialla.
Valtioyhtiö carunan helppokauppa oli sikapöhlöä, katsoo miten vaan.. niin yksityis-kuin valtiotalouden kestävyyden näkökulmasta.
Näillä seuduin elenia mellastaa, mitään emme saa ilmaseksi, emme tosin ole sitä vailakaan. Mutta miksi meidän on maksettava moneen kertaan jo maksetut linjat, me maksamme ylläpidon, me maksamme korjaukset, me maksamme osuuden suurten asutustuskeskusten siirtouudistukset, me maksamme rikkovaran, me maksamme mahdollisista joka kolkan suomessa tehtävistä maakaapeloinneista jo nyt, vaikka maakaapelointia tuskin tehdään perityn maksun tahdissa, me maksamme kun emme muuta voi.
Se mitä siirtoyhtiöt ovat jo uutisoineet väläytyksinä, on että sähköntoimituksia eli linjoja ajetaan alas, ei kunnosteta, tai niitä tullaan purkamaan suomessa niiltä alueilta, joita ei pidetä markkinahinnan saamisen takia "tuottavina".
Suuret asutuskeskukset ovat todella halvan siirtohinnan sisällä, kuin myös sähkön hinta on edullisempaa.
Keskusta, kokoomus, demarit olivat mukana, ja antoivat varman lypsylehmän holtittomien markkinavoimien käsiin.
Jälkiviisaudesta minua ei voi syyttää, varoitin tuntemiani päättäjiä jo silloin, voi itku miten laveaa selitystä sain jos vaivautuivat vastaamaan. Monin henkilöin, eivät kuuntele, he tietävät mitä tekevät.

Tosin, olen ollut hereillä paikallisen poliitikan tekijöidenkin suuntaan, kunnan asioissa, olen yrittänyt varoittaa tekemästä jotain, jonka olen nähnyt jo tulevaisuudessa menevän päin hittoa.
Varoitin, vaan eivät ottaneet kuuleviin korviinsa.
Nyt he maksoivat kovat rahat, ja lisää tulee, kamppailu vallasta maksaa veronmaksajille myös, ja liian sinisilmäistä on luottaa vakuutteluihin "talous kestää" tai "pyhäjärviset ovat samaa mieltä".

Varoitin kirjaston retuuttamisesta teollisuusghettoon, eivät uskoneet.
Seuraamme Pyhäjärven rypemistä , kokemuksen mukaan katumusharjoitukset nousevat agendalle noin 3 vuoden sisällä.
Mitä tulikaan tehtyä?
3 VASTAUSTA:
Eikö olekin outoa että maan johtavat poliitikot kuten myös paikalliset päättäjät eivät usko Sinua! Perin outoa kun ei tarvitsisi itse ajatella ollenkaan vaan SINÄ kertoisit mitä pitää tehdä, ja varsinkin miten!
ihme.homma kirjoitti:
Eikö olekin outoa että maan johtavat poliitikot kuten myös paikalliset päättäjät eivät usko Sinua! Perin outoa kun ei tarvitsisi itse ajatella ollenkaan vaan SINÄ kertoisit mitä pitää tehdä, ja varsinkin miten!
Onko se heiltä pois, jos jopa kuuntelisivat? Outoa asennetta sinunkin noin sanoa. En tosiaankaan pyri muuttamaan päätöksentekijöitä, vaan sitä että harkitsevat päätöstä .
Jos olet yksi päättäjistä, olet erittäin vahingollista ainesta.

Julkisyhteisön asiat eivät ole ykstyisasioita, niihin pitää ja saa, kansalaiset sanoa sanansa, vaalien välilläkin.
Eihän se muutoin tältä paikalta tuntuiskaan näin pahalta, jos maksaisivat viisaudessaan kaiken itse, mutta kun minutkin tyhmän kristisoijan , velvoittavat ja sinutkin velvoitetaan osalliseksi heidäa aiheuttamiinsa maksuiposteihin.
Normikäytäntö ykstyistaloudessa on se joka tilaa, hän myös maksaa, oli vikaa tai ei.
Julkisyhteisöissä normikäytäntö on, kuten kunta, valtio,eli se joka tilaa, maksattaa meillä, jopa virheensä.
PR.KEle kirjoitti:
Onko se heiltä pois, jos jopa kuuntelisivat? Outoa asennetta sinunkin noin sanoa. En tosiaankaan pyri muuttamaan päätöksentekijöitä, vaan sitä että harkitsevat päätöstä .
Jos olet yksi päättäjistä, olet erittäin vahingollista ainesta.

Julkisyhteisön asiat eivät ole ykstyisasioita, niihin pitää ja saa, kansalaiset sanoa sanansa, vaalien välilläkin.
Eihän se muutoin tältä paikalta tuntuiskaan näin pahalta, jos maksaisivat viisaudessaan kaiken itse, mutta kun minutkin tyhmän kristisoijan , velvoittavat ja sinutkin velvoitetaan osalliseksi heidäa aiheuttamiinsa maksuiposteihin.
Normikäytäntö ykstyistaloudessa on se joka tilaa, hän myös maksaa, oli vikaa tai ei.
Julkisyhteisöissä normikäytäntö on, kuten kunta, valtio,eli se joka tilaa, maksattaa meillä, jopa virheensä.
Opettele ensin kirjoittamaan, eihän tuollaista sivistymätöntä kukaan kuuntele!
+Lisää kommentti
Miten niin, sinunlaisesi opettaja on aina turhake, kallis yhteiskunnalle ja joka kostaa omat virheellisyytensä siirtämällä ne ensin syyttömille ajassa kaikenlaisena kurjuutena ja kertautuen jälkipolville.
1 VASTAUS:
Tiesitkö että jos säästää sähköä niin se säästynyt sähkö jää niihin johtoihin! Ja jos sitä säästynyttä sähköä ei käytetä heti miten niin se saattaa pilaantua!
+Lisää kommentti
Onko asia Jukan syytä? Tutki asiaa ja hämmästy.
Ilmoita
Hänen ollessa pysyvästi muonavahvuudessa, on enemmän kuin syytä olettaa.
Ilmoita
No,eniten meitä harmittaa se arskan moka.
Ilmoita
Hyvä että valtio puuttuu ylisuuriin siirtomaksuihin.
2 VASTAUSTA:
Ei puutu.
Iltiksessä oli Pudasjärveltä eläkeläinen, asuntona 160m2 ja sähkölämmitys, sanoi, että puolet eläkkeestä menee sähkölaskuun, jos ei vaimon tienestejä olisi niin hätäkova, s-yhtiö Garunalla hirmuisset siirtohinnat. esm ko asukkaalla 0,14e/kwh siihen s-vero + kk-maksu ja tietenii kulutus-maksu sähköstä.
Tällaisessa tapauksessa varmasti uuni olisi enemmän kuin hyvä ja Valtion valvonta siirtomaksuihin.
+Lisää kommentti
Kuka päästi Järven kuivaksi?
1 VASTAUS:
No kukapa muu, Jukka ja Askohan ne siellä venttiilin pyörässä olivat koko loppukesän! On tämä kummaa kun he jatkuvasti vain haluavat Pyhäjärven pahaksi, ihme on!
+Lisää kommentti
Kuivana kesänä sähkön hinta nousee,sateisena taas nousee kun joudutaan juoksuttaan hukkaan/turhaan ylijäämävettä.
Ilmoita
Ei sähkö maksa vaan siirtomaksut,asiakkailla maksatetaan kaapelointi töitä.
Ilmoita
siirtomaksu + s-vero + kk-maksu noin 60% loput, 40% kulutetusta sähköstä
Ilmoita
Sähkön siirron kautta ryövätään ihmisiltä, ainakin täällä Perä-Pohjolassa mittä sähkömittarit vilkkuu vihreää että melkein sen valossa näkis lukea.
Onneksi kilpailuttaminen suosi kerrankin kun sähköstä hinta 3,94s/kWh + 3ecua perusm./kk. Minulle eläkeläisenä riittää tuo hinta.
Kesällä taas yritettävä löytää jatkoa sähkön ostoon passelihinnalla kun 2-vuotinen soppari tulee täyteen. Ens, vuosi oli ilman perusmaksua.
Ilmoita
Siinäpä lykkäs noita painovirhepaholaisia, näyttää tauti tarttuvan...
Ilmoita
Hieman matematiikka sirtohintojen korotuksista.
Jos vuotuinen kattokorotus 15% tekee se viidessä vuodessa siirtohintoihin 2x korotuksen. 10 vuodessa 4 kertaisen ja 20 vuodessa 16 kertaisen. Inflaatio ei laukkaa tuota vauhtia mutta kyllä alkaa olla vaikutusta siihenkin noilla kattokorotuksilla. Kansallistaa pitää siirtoverkot ja toivon siitä kansalaisaloitetta. Nimiä kyllä saadaan siihen puoli miljoonaa.
Ilmoita
20 vuotta vanha maakaapelikin uusitaan,miksi?
Ilmoita
Kaava-alueiden kaapelityöt ihmetyttää jopa oikeita sähkömiehiäkin.
Ilmoita
Eipä kaivu alueella ilmakaapeleita ole ollut vuosiin enää.
Ilmoita
Yksi keino on nostaa siirtomaksuja kaapeloida kunnossa olevia kaapeliosuuksia.
Ilmoita
Tyhmää maksaa siirtomaksuja! Minä ilmoitin heti aluksi että minun sähköjä ei tartte siirrellä ja nehän vapautti siirtomaksuilta! Sähkö nimittäin siirtyy ihan ittekseen, jopa ylämäkeen!!!
Ilmoita
Sähköyhtiöt, ainakin Elenia huomasivat, että kun korottaa perusmaksua niin saa maksajiksi kaikki asiakkaat. Ei auta vähentää kulutusta kun perusmaksu on aina sama.
Ilmoita
Sähköyhtiöillä on kaikki keinot käytössä hintojen korottamiseksi.
4 VASTAUSTA:
Nerokasta!
Pyhäjärvelle olisi tullut koiranruokatehdas v.1996,mutta elinkeinoasiamies Turunen ei löytänyt sopivia tiloja...No ei se myöskään atanut starttirahoja kymmelle muullekaan yritykselle.Tuo koiranruokatehdas oli työllistänytkin muutamia henkilöitä.Että tämä tästä Pyhäjärven "yrittäjäystävällisyydestä".Ja nyt HK sininen pidä leipäläpi kiinni,kun et tiedä yrittämistä yhtäänmitään!!!!
Anonyymi kirjoitti:
Pyhäjärvelle olisi tullut koiranruokatehdas v.1996,mutta elinkeinoasiamies Turunen ei löytänyt sopivia tiloja...No ei se myöskään atanut starttirahoja kymmelle muullekaan yritykselle.Tuo koiranruokatehdas oli työllistänytkin muutamia henkilöitä.Että tämä tästä Pyhäjärven "yrittäjäystävällisyydestä".Ja nyt HK sininen pidä leipäläpi kiinni,kun et tiedä yrittämistä yhtäänmitään!!!!
Ei starttirahaa makseta yritykselle vaan yrittäjälle, eikä kaupunki niistä päätä! Muutenkin täyttä paskaa koko kirjoitus!!!!
Todista se vääräksi.TE keskus myöntää kyllä sen starttirahan.Miettinen olisi rakentanut sen koiranruokatehtaan.Kaupunginherrat ne vaan täällä turpaa repii ja asukkaille vittuilee.Yrittäjä sen yrityksen tekee ja perustaa.
+Lisää kommentti
Sähkön siirtohinnoista oli joitain aikoja sitten adressi keräämässä nimiä. Huomasitteko kirjoittaa, ainakin te jotka pidätte siirtohintoja kohtuuttomina?
Saattaa se Kettunen, muistaakseni, kerätä nimiä vieläkin.
Ilmoita
Nyt kaapeloidaan toimivia maakaapeliosuuksia,turhaa työtä joka toimii verukkeena sähkön hinnan nostolle. Tuplakaapelit jostain syystä.
Ilmoita
Hyvä että kaivurimiehille on töitä,olisi tosi hiljaista muuten.
Ilmoita
Sipilä möi sähköverkot ja nyt kansa kärsii.
Ilmoita
Voi surkeus minkä teki,vaikutukset koskee eniten vanhuksia joita alkaa olla melkoinen liuta.
Kostetaan pieneläkeläisille,kun vielä polttoaineen hinnakorotukset iskee vanhaan Nissaniin on toimeentulotuki luukulla vilskettä.
Ilmoita
Näkyy miehen kannatus olevan alamaissa,nykyinen pääministeri jatkaa samaa rataa.
Ilmoita
Eläkeläisten on pakko yrittää löytää niin hyvä sähkön ostosopimus kuin vain mahdollista koska siirtohinnat on päästetty valtiovallan luvalla kiipeämään pilviin.
Maan viisaat päättäjät kurittavat kurjia vielä vähänväliä korotettavalla energiaverolla .
Tässäpä sitä jahkaillaan uutta sopimusta kun entinen on päättymässä. Vahvasti näyttää siltä että ei lyödä lukkoon määräajaksi vaan jatketaan seuraamalla tilanteen kehittymistä sähkön hinnoissa.
Ilmoita
Sopimus muotoillaan niin että on melkein pakko tehdä 2 vuoden sopimus vaikka sekin on kalliimpi mitä vuosi sitten.
Korruptio rehoittaa Suomessa.
1 VASTAUS:
Nyk.yhtiö teki uuden tarjouksen mutta se on liian arvokas jotta siihen tarttuisin kiinni. Ei nyt näillä hinnoilla kannata lukita kahdeksi vuodeksi sähkösopimuksia.
Jos on aikaa ja intoa seurata hintojen kehitystä niin se usein kannattaa.
Lyö sitten lukkoon kun löytyy sellainen yhtiö ja hinta jonka voi lukita vuodeksi tai pariksi.
+Lisää kommentti
Syyttäkää Lesta Sipilää.
1 VASTAUS:
Silloin kun sähköyhtiöt myytiin ja sähkönsiirto eriytettiin niin Sipilä ei tainnut olla missään tekemisissä ko. asian kanssa! Eikä Sipilä ole sen jälkeenkään voinut myydä sähkön siirtoa kun ei omista sähköfirmoja! Taidetaan haukkua taas väärää puuta, no taitaa olla pääasia että haukutaan!
+Lisää kommentti
Olisi varmaa pääministerinä pitänyt olla kuulolla.
1 VASTAUS:
Olis joo vuonna 1998! Kukahan oli silloin pääministeri, vaikka samahan se sille, ei yksi mies lakeja säädä!
+Lisää kommentti
Kiittäkää Sipilää sähköverkkojen myynnistä.
1 VASTAUS:
Saapiko sähköverkoilla enemmän kaloja?
+Lisää kommentti
Entäs nykyinen haaremin pitäjä miten se on mennyt omasta mielestä?
1 VASTAUS:
Mitä Halla-aholla on asian kanssa tekemistä??
+Lisää kommentti
Lomalla.
Ilmoita
Tunturitie on vaarallisen huonossa kunnossa,eikö voisi paikata suurimmat reijät asfaltissa. Voisiko?
Ilmoita
Sen voisi paikata sähkökaapelilla niin voisi pyöräillä.
Ilmoita
Hyvä idea,vaijeri hissi joka kulkis ylhäällä hiihtohissin tyyliin,vanhuksille verraton kulkupeli.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sähkön siirtohinta

Sähkön siirtomaksun nousu ainakin minulla on h--tin tuntuva ja tilastolliseti 80%.
Miten se on sinun sähkölaskun perusteella.

Sähkön siirtohinta muodostuu perusmaksusta sekä kulutuksen mukaan määräytyvästä osasta sekä veroista. Sähkönsiirron hinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto.

Elenia 13,58 76 % 11,83 79 % 11,24 80 %

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005922003.html

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta