Timitra hiihtokeskus 8.12.2018

yoko

Saako siellä lenkkeillä vai ei?
Tänään moottori kelkka kuski kielsi kävelemästä laduilla? Millä helvetin laduilla?
Joku hikinen luistelu baana on tampattu mutta reuna alueet voi kyllä kävellä ihan näillä lumilla.

34

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Röyhkeäääää

      Partalanmäellä sama juttu. Isolla on kyltti että ladulla ei saa kävellä. Mutta kylläpähän moottorikelkat työntävät sitten lunta jalkakäytävälle ja pyörätielle kun ajavat ladun tuen yli. Tavan ihmisten pitää kahlata lumessa hiihtäjien takia mutta kukaan ei saa tallata heidän hienoja latujaan.

      • yoko

        no teillä on siellä ensilumen latusäännöt ok





        Teillä on siellä ensilumen latu joten säännöt on kohdillaan.Timitrassa ei viellä virallisesti ole latuja joten voinen kulkea siellä suksilla yai ilman.


    • Järkeä-NYT

      Hei valittajat! Laduilla käveleminen on TO-DEL-LA-KIN KIEL-LET-TY - siis TODELLAKIN KIELLETTY! Se on tehty hiihtämistä varten. Kieltojen rikkominen ei ole mielipidekysymys, vaikka esim. eräillä heikommin koulutetuilla on kuvitelma, että yhteiset säännöt eivät koske heitä vaan ainoastaan muita. No, tuo taisi olla liian vaikeasti sanottu.
      Järjen käyttäminen voi olla joskus vaikeaa, mutta yrittäkää edes. Joka tapauksessa ladulla ei saa kävellä, vaikka kuinka sapettaisi. Mahdollisen vahingon sattuessa voitte joutua korvaamaan syntyneet vahingot.

      • Hääääääähhhh

        Kuka korvaa ditten vahingot jos joku kaatuu pyörällä kun ladut ja lumet on työnnetty pyörätielle?? Pysykää hiihtäjät poissa teiltä sitten niin pysytään muut pois ladulta


      • Liitokiekkoa

        Timitrassa ei ole vielä mitään latuja.lisäksi siellä on frispii rata.missään ei ole kieltoa kävellä tai lenkkeillä siellä.


    • paras.konsti

      Polttakaa suksenne niinkuin minä tein! Vanhat puusukset meni risukasan sytykkeenä ja uusia moderneja suksia ei ole!

    • Oiiejeoijoij

      Laturaivoa Joensuussa: Karjalainen kirjoittaa että joku on laittanut riman poikittain ladulle alamäkeen että hiihtäjät kaatuu siihen.

    • Baanaapiisaa

      Lieksassa ei varmaan löydy muuta paikkaa kävellä kuin ladut ?? Vaan mistä me lieksalaiset emme toraa saisi aikaiseksi.

    • u0ijnh9jukmsj

      Pyörätien reunassa ja jalkakäytävällä on mahdoton kävellä ja muista kyläteistä puhumattakkaan! Se on pakko mennä löntystämään sinne minne ei pitäisi!

    • Syrjintää

      Kesällä syksyllä ja keväällä latupaikat on lenkkeilypolkuja missä kävellään. Mikä siinä ladussa on niin ihmeellistä, että talvella siinä ei saa kävellä?

      • Syrjintää

        En tietenkään kävele keskellä latua ja pilaa sitä, vaan ladun vieressä missä kukaan ei edes hiihdä


    • kiusantekijälle

      Mikä nautinto se on kävellä siinä ladulla joka on tehty hiihtäjiä varten? Eikö ole helpompaa kävellä ihan tiellä?
      Taitaa valittajalla olla lähinnä vain kiusantekoa päästä tallaamaan hiihtolatuja!
      Ei kannata ihmetellä jos saat joltain hiihtäjältä tiikan perseeseen ladulla kävellessä!

      • Ulkoilureitit on tehty tasapuolisesti kaikille käyttäjille, joten on epäreilua jos hiihtäjät omivat ne talvella kokonaan itselleen. Jos toimittaisiin oikeudenmukaisesti, latuja aurattaessa jätettäisiin sivuun myös pieni kävelykaistale.


    • Lieksassa on tietysti vaikka miten monta kilometriä katua ja tietä kävellä, mutta ulkoilureitit on suunniteltu niin, että niiden varrella on luontoa ja kaunista nähtävää missä silmä lepää ja mieli rauhoittuu luonnon kauniissa helmassa. Onko niin, että talvella köyhät - joilla ei ole varaa ostaa suksia ja viimeisimpiä urheiluvetimiä - eivät saa nauttia näistä yhteisillä verorahoilla kustannetuista ulkoilureiteistä?

    • verovaroilla

      Voidaanhan vaatia että autojen on myös saatava ajaa jälkakäytävillä ja pyoräteillä, on helpompi katsella keskustassa esim. näyteikkunoita autosta kun pääsee lähelle!
      Tai tuossa syrjemmällä pyörätietä autoillessa voi katsoa maisemia ja rauhoittua!
      Verorahoilla molempia kunnostetaan, joten turhaa pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden on niitä itselleen omia! Jos kellä ei ole varaa autoa ostaa, niin ne ei voi nauttia pyörätiellä eikä jalkakäytävällä ajamisesta!

      • Ei ole jalkakäytävillä niin, että talvella jalkakäytävillä ei saa kävellä koska siellä ajetaan talvella autolla. Jalkakäytävillä saa kävellä aina. Ulkoilureiteillä pitäisi saada myös kävellä aina, eikä niin että joku muu omiin ne tiettynä aikana itselleen.


    • ootte.puupäitä

      Eikö mahdu järkeen että hiihtoreitti tai latu on hiihtoa varten, ei kävelemistä varten! Samoin jäähhallin kaukalo on luistelua varten ja uimahalli uimista varten, vaikka ovatkin verorahoin tehty ja ylläpidetty!
      Ei varmaan voida mennä urheilikentälle luvalla ajelemaan polkupörillä tai mopoilla, luvatta voi mennä tietysti, kuten laduillekkin kävelemään hiihtokeskukselle!
      Käykääs kokeilemassa Kolilla hoidetuilla laduilla kävelyä miten suhtautuvat, tai Kontoíorannan hiihtokeskuksella ja Liperin Pärnävaaralla!
      Käy pankko ihan vaatimalla vaatimassa että siellä pitää saada kävellä laduilla!

      • Hiihtokeskus on eri juttu, mutta Lieksassa ei ole mitään hiihtokeskusta ainakaan Partalanmäellä. Voiko mennä tekemään hoidetun ladun muussa käytössä olevalle reitille, vaikka keskelle Pielisentietä ja sanoa, että tässä ei nyt ajeta autolla kun tässä on latu?


    • hauhau

      Saakos koiran kakattaa ladulle?

    • Baanaapiisaa

      Latu on latu ja katu on katu ja tie on tie ja polku on polku. Vaan kun se pipo pitää olla niin pirun kireellä ......

      • Latu on latu, mutta latu on ehkä puoli metriä leveä niin eikös siellä sivussa mahdu kävelemään?


      • pitäisi.olla.selvää
        Uuninpankko kirjoitti:

        Latu on latu, mutta latu on ehkä puoli metriä leveä niin eikös siellä sivussa mahdu kävelemään?

        Hiintoura on ainakin viisi metriä leveä ja siinä harrastetaan nykyään luisteluhiihtoa. Ei siinä ole kävelijöille tilaa. Pöljimmillä on jopa koirat irrallaan mukanaan. Todella ajattelematonta touhua kävilijöiltä.


    • oddjobb

      Jos on jonkun hiihtolatu vaikka metsässä tai pellolla, niin minusta se on tyhmää mennä sitä pitkin kävelemään, koska hiihtäjä on voinut sen tehdä itselleen talveksi jatkuvampaa käyttöään varten! Aika vähissä tuntuu Lieksassa maa olevan kun ei voi muualla kävellä kuin ladulla? Onhan tuolla metsää kävellä vaikka missä, että miksi juuri ladulla tai hiihtouralla pitää talsia!

    • Tulipahanmieleen

      Tällä viikolla kävin pari kertaa hiihtokeskuksessa illalla, parhaimpana harrastusaikana. Ei siellä ainakaan hiihtäjiä ollut. Veronmaksajana mietityttää panos/ tuotos????

    • oihdiuigyuiud

      Tuotoksen mukaan jos lasketaan niin kaikki ureilulajit olisi syytä lopettaa!

    • Tulipahanmieleen

      Tarkennan hiukan. En tarkoittanut urheilijoita, joita ei kyllä heitäkään ollut hiihtokeskuksella, vaan kuntoilijoita.
      Kuntoilu kannattaa aina. Olipa kuntoilulaji mikä tahansa. Väestön liikkuminen säästää rahaa. Ajattelin sitä, että kannattaako muutamaa hiihtäjää varten tampata latua älyttömiä määriä, koska se maksaa rahaa. Vähempikin määrä latua riittäisi. Säästyneet rahat voisi käyttää johonkin muuhun liikuntaan liittyvään.
      Eri liikunta-/kuntoilulajien tukeminen tulisi olla tasapuolista. Kaikki liikunta on tärkeää.

    • Henkilökohtaisesti ei ole mitään hinkua lähteä latuja talsimaan, samoja polkuja saan ihan tarpeeksi juosta kesälläkin. Toki joskus hiihdänkin niitä.

    • Eräättulee

      Ampumahiihto taulujen paikalla on ilmoitus: kävely kiellettty laduilla!
      Erätulet järjestetään lauantaina !
      Welcome.
      (ei sitten kävellä laduilla).

    • StarRapid

      Voi hyvin kävellä Timitran hiihtokeskuksen alueella. Hyvin on hiljaista. Valot palaa ja ketään ei näy.
      Jollakin aikavälillä taloudellisinta on sulkea koko Timitra ja keskittää hiihto keskustan laduille. Siellä ainakin vielä on liikkujaa.

    • suksikaa.minne.tahdotte

      Ennen ladut tehtiin talkoovoimin. Muistan kun olin nuorena kansakoululaisena, niin monella eri Pielisjärven kylällä oli aina joku joka avasi ko. kylän kilometrin lenkin, kolmen kilometrin lenkin ja vitosen. Ihan ilman koneita se tehtiin. Sukset olivat puusuksia ja sälesuksia. Siteet ”rotanloukkuja” jne. Monoihin porattiin paksuun nahkapohjaan reikiä siteille sopiviksi. Kouluilla oli suksivarastot oppilaita varten. Järjestettiin kyläkouluilla koulujenvälisiä kilpailuja jne. Yleensä kilpailtiin helmi- maaliskuussa. Minulla on muutama palkintolusikka noilta ajoilta vielä tallella. Pehkosen lusikoita.
      Nykynuorisoa ei netin ja kännykän äärestä paljon hiihto kiinnosta. Toivottavasti eivät nyt sinne kuuluisaan suksi kehotukseen suksi.

      • suksikaa.minne.tahdotte

        Kesällä pururadalla jalan juosten tai kävellen, talvella suksin lumen päällä. Tätä mieltä minä olen.


    • sivuladulle

      Jos on suvaitsevaisuus noin tyhmää täynnä, irtisanoudun siitä totaalisesti.

      "Latu on latu, mutta latu on ehkä puoli metriä leveä niin eikös siellä sivussa mahdu kävelemään?"

      • suurin.suksija

        Onhan siellä sivus umpihankea talevella pankon käveleksiä, jos ei ossoo hiihtää, ei suksii. 🎿 🏃 🏂⛷


    • pakko.mennä

      Minulle tuli pakkomielle lähteä traktorilla ajamaan sitä hiihtokeskuksen latubaanaa? Muualla en voi ajaa! Tai sitten mooottorikelkalla, se on toinen pakkomielle!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe