Konkurssi tuli!

omastamielestä

Alku oli vaikeaa välillä oli vaikeaa,loppu oli vaikeaa.

85

3002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Talousnerokkuus

      Ko. yritys on kymmeniä vuosia vanha (nykyisellä nimellä toiminut vuodesta 1993)! Yhtiön taloustilanne on ollut yleisessä tiedossa, ilmeisesti vain eräs talousneroksi tituleerattu ei sitä tiennyt! Vahinko että tämä nero sattui käymään meillä kaupunginjohtajana!

    • ampukaa.raketti

      Ei ole ilkkumisen eikä vahingonilon paikka, konkurssi, ei vaikka yritys olisi mikä tahansa omistussuhteineen tahi liiketoimiltaan.

      Kerron teille ns. konkurssin, vaikka ette halua tätä uskoa vielä, edes sen tullessa uutisiin kautta maan.

      Pyhäjärven kaupunki on viittä vaille konkurssikypsä. Tietenkään kuntaa ei varsinaisesti "käräjöidä konkurssiin", mutta itsenäisen kunnan loppulukuina ovat erotettavissa mm. vahingolliset kirstunvartijavalinnat.

      Vaivaa suuremmin näkemättä voidaan nähdä tulevan tilanteen syyt, syylliset ja seuraamukset; on -selkeät etupiiri-intressit,
      -halpakaupattu omistus-ja omaisuuden valvonnan periaate,
      - resurssiviisaiden pääpolitiikkojen toiminta,
      - omahyväinen hallintotapa ja
      - härskin hassaava rahankäyttö.

      Tulevaisuuden epävarmuustekijät ja niistä varoittavat henkilöt, oikeat ennusmerkit sekä havainnollistavat mielipiteet heitetään yliolan ja tuhahdellaan enemmistö demokratialla mitättömyyksiksi ja poljetaan vihaisena valittajien marinoina ö-mappiin.

      Konkreettiset virheliikkeet ja arviot ovat yhtä yksityisessä taloudessa, julkisyteisössä samoin kuin ahdinkoon omin toimin joutuvan yritystoiminnan käytännöt.

      Kaupunki nimeltä Pyhäjärvi, on luottanut omaksi ( meidän) vahingoksi ja luottaa yhä, idioottimaisen intohimoisesti ostopalveluna hankittuihin suunnitelmiin, laskelmiin ja jopa sivustaohjaukseen.
      Sivustaohjaus kelpaa liian sutjakasti viraston hallinnonalojen virkamiehille, kunhan saa pitää tonttinsa. Harmi vaan, että sivustaohjaajat eivät taida muuta mallia pelastustieksi viitoittaa, kuin nuo mainitut eli ranskalaisilla viivoilla mainitut.
      Uskon asia konkurssi ei ole, sen on tosiasia, niin pienet, kuin isot virheet, joita on tehty jopa vuosikymmenien ajan, kertautuvat massiivisesti ja sinetöivät vääjäämättömän tuhontien .

      • syyllinen

        Pidäppä pienenmpää suuta ilkkuja.


    • apuatulee

      eihan siin kuinkaan käy me kärsdämäkiset maksamme kyllä osuutemme veroina

      • johelepottaa

        Nii, ja pääasia että enne oli helppoa ja jälkee on helppoa.


    • tyynettynyt

      Eipä paljon tuule tänään.

      • Jalokunta

        Paljonko kunta saa konkurssista takkiinsa?


      • mitämääsanoin

        Siellä olisi taas hallitilaa vapaana.... Käykää joku edes vesilinjat tyhjentämässä niin ei tarvitse lämmittää veronmaksajien piikkiin tyhjää pytinkiä...


      • Joutenollaan
        Jalokunta kirjoitti:

        Paljonko kunta saa konkurssista takkiinsa?

        Vuokratulot näin ensihätään. Oliko jollakin peukalo soppakattilassa. Taisi mennä puurot ja vellit sekaisin.


    • hävettävää

      Pakko sanoa, että pyhäjärviset ovat tämänkin yrityksen kohdalla olleet niin härskejä haukkujia, että kannattaisi edes nyt olla turpa kiinni.

      • Pyyhkeetpois

        Olet oikeassa. Ei kenellekkään mikään onnen olotila.


    • ampukaa.raketti

      Peuran nurin meno on alkufanfaari jatkolle, pieniä ja keskikokoa olevia alihankkijoita tulee tiensä päähän kaivoksen louhintatyön päättymisen ja maanpäällisen " näennäisrikastamisen " myötä.

      Isosti ja niin vitusti kiitos Pyhäjärven kunnalliselämän sukuseuroille ja kytkytäänestäjille. Tähän teidän jalostamanne kuljailupolitiikka on ajanut kunnan ja yritykset!
      Olette hupuloittaneet saadut verotulot, ja latistaneet itsekkäästi itse itseänne pönkäten kehittävän yhteistyön ja..mikä karmeinta, me- henki on koleaa,.
      Poliitikassa pyörinyt 30 vuoden täystuhokoalitio ( 5-8 hlö) ovat olleet valitettavasti kuntalaisten tappio ja lopuksi heidän jäljiltään on vain tyhjää, he ovat kalunneet lihatkin luiden ympäriltä.

      • entäsvalmistelu

        Viimeisin esimerkki oli valtuuston kokous maanantaina, siis toisapäivänä'.

        Ei mitään Kuntalain kunnioitusta. Päätä lyödään seinään, kun ryhmässä on päätetty.

        Säälin Teitä valtuutetut. Eikö Teillä ole ryhtiä, vai ettekö kykene luettua ymmärtämään.

        Esittely asiasta oli oikein.


      • Läskitynnyrivajaa
        entäsvalmistelu kirjoitti:

        Viimeisin esimerkki oli valtuuston kokous maanantaina, siis toisapäivänä'.

        Ei mitään Kuntalain kunnioitusta. Päätä lyödään seinään, kun ryhmässä on päätetty.

        Säälin Teitä valtuutetut. Eikö Teillä ole ryhtiä, vai ettekö kykene luettua ymmärtämään.

        Esittely asiasta oli oikein.

        Nyky valtuusto on mykkä revohka. Yks paukkaa. Muut tukkii korvansa ja palkkiot juoksee. Me maksamme.


    • elivainhetken

      Kaivos ei liity mitenkään kyseiseen yritykseen,

      • Kivinentie

        Ei tietenkään liity. Vain surullista seurantaa kuolevassa kunnassa. Näin näreikköön olemme menossa ja vauhdilla.


      • ampukaa.raketti
        Kivinentie kirjoitti:

        Ei tietenkään liity. Vain surullista seurantaa kuolevassa kunnassa. Näin näreikköön olemme menossa ja vauhdilla.

        Itseasiassa..hmm kyllähän kaivos kuuluu konkurssiin menevän peura talon kuvaan, kuten jo pian edesmennyt kunta...jos kaivos ei tarjoa työtä, ei ole kesämökin eikä hirsitalon rakentajia.kun ei ole työtä, ei tilata taloja, että silleen se vaan ketjuuntuu.
        paska kuntahallinto, eivät osanneet käyttää kaivoksen syytämiä tuloja talousjärjellä, ei niin suurenmoisen runsaita pelimerkkejä viisaasti...


    • pahatmerkit

      Aavistin pahaa kun avajaisissa oli vain paperimuki kahveet,makkarasta tai hernekeitosta ei ollut tietookaan.
      Jopa munkerolla olisi moni mennyt lankaan.

      • Rahatmeni

        Rallirata on siellä raitilla kukoistanut jo pitkään. Mitähän siellä suunnalla seuraavaksi?


    • taastuulee

      Saatiin viimein se rekkaterminaali. (.) (.)

    • ampukaa.raketti

      Itseasiassa..hmm kyllähän kaivos kuuluu konkurssiin menevän peura talon kuvaan, kuten jo pian edesmennyt kunta...jos kaivos ei tarjoa työtä, ei ole kesämökin eikä hirsitalon rakentajia.kun ei ole työtä, ei tilata taloja, että silleen se vaan ketjuuntuu.
      paska kuntahallinto, eivät osanneet käyttää kaivoksen syytämiä tuloja talousjärjellä, ei niin suurenmoisen runsaita pelimerkkejä viisaasti...

    • Sopankeittäjä

      Mikäs se on rellestäessä kun pyhäjärviset veronmaksajat kuittaa laskun, taas kerran. Onneksi olkoon!

    • ampukaa.raketti

      Raskas velvollisuutemme on antaa verouhrilahjat vuosisadan tyhmimpien edustajiemme ja johtajacompon aiheuttamien "mä joka päivä virheitä teen, jos töihin meen"-kämmien jälkihoitoon, Sillä juustohöyläys ei tule olemaan tarpeeksi, mikään ei riitä.
      Avuttomina joudumme seuraamaan nykytollosten kasvamista miljoonamittoihin miinukselle, sillä hallinto on jo niin hukassa, eikä montusta ei tulla ylös, eikä piirretä plussatilikarttaa miehissäkään.

    • otanosaa

      Olipa kaukaa haettu syyllinen,ei firmoja tarvii tukea jatkuvasti Kaupungin taholta.
      Jos lähtö oli niin ja näin markkinat ym. vaikuttavat onnistumiseen.
      Jos markkinoinnissa oli tuollaiset henkilöt puheenjohtajineen en ihmettele lainkaan lopputulosta, on aloja jota ei voi edes yrittää.
      Kaikista vaan ei ole johtamaan se täytyy todeta kouriintuntuvasti.
      Unohtakaa kivi,hirsi tms. alat ne ovat jo aika vanhahtavia.

    • tärkeitäapuja

      Meillä ei ole teknologian osaajia kuin unissa, kodin rakentajia on tosi harvassa ainakin meillä,jos esim. myydään 4 taloa vuodessa ei sillä vielä yritys tule toimimaan.Nivalasta voisi kauttarantain kysellä miten toimitaan tällaisessa yrityksessä.

    • virheittä.ei.menesty

      Eihän kunnan patruunat halua edes satsata markkinointiin..kässääksä sellaiseen laadukkaaseen yleismarkkinointiin...joskus pyhäjärveä markkinoitiin eri hankkeiden kautta, mutta imagon kantokyky lopahti just tähän samaan, kunta ei innostunut kestävään linjaan, siis kunnan johtavat politiikot, eivät innostuneet markkinointiajatuksista.
      ei laitettu rahaa likoon tunnettuuden vahvistamiseksi myönteisesti, mutta vuonna 2013 räjäytettiin koko maine-kunnia-tunnettuus negatiivisella etunojalla laajaan jakeluun.
      meni milli jos ei enemmän. ja sehän nyt olikin sitten negaluokan möhläys, josta kärsii naurismaan variksetkin. nekin on vissiin muuttaneet helsingiin varissuolle eivt kestä paikkauntaa.
      yritysten pittää kestää talousnotkahdukset, mutta kunnan tehtävä on edistää koko kunnan mukaan lukien yritystoiminnan, erilaiset näkyvyys ym. tarpeiden tukemisen kautta.

      • Auringonlaskuun

        Palkattu on kaikenlaista kehitysneroa. Rahaa luisuu sinne ja tänne. Nyt sitä syötetään joka suuntaan. Tulosta ei näy, ei kuulu.


    • Jälkivero

      Miten kaupunki enää voisi auttaa ,kun kaikki rahat on laitettu jääkiekkoon ja lumetukseen.

      • Turhuuksia

        Ei tämä ole unta, vaan tosi. Urheilua, urheilua, hallia, hallin jälkeen. Jääkiekkoa muutamalle. Bingoa, bingoa ja lippuja lippujen perään. Ihmiset loppuu noista "hotelleista." Siinäpä seisoo pesäpallotanner tien varrella. Kallis verkkoaita koristeena. Jänisparka ei päässyt läpi, joutui juoksemaan pitkin ajotietä. Tyhjänpantti, jänisaita jne...


      • ADHDko

        Voi ne auttaa sillä, että siirtävät matkahuollon "ralliradan" männikköön, eli sinne peurapolun päähän. Illalla 13.12. Oli nimittäin matkahuollon ympäriajot menossa. Ihan todella alkuillasta joku teletappi veteli rajua kiihdytystä, vaalealla isohkolla autonromulla. Viittä vaille, etteikö peräpuskuri vetänyt tolppia mennessään. Onko nämä jotenkin jälkeen jääneitä? Äly ei ainakaan pelaa. Juttu tähän saumaan siksi, että herätystä herätellään.


    • tuuleetaas

      Soitin ja kysyin, vastaus oli yksi selitteinen; NAULATKAA OVET KIINNI!

    • 626exidus

      hehhhe aloituksen kirjoittajan sanat on kuin Pyhäjärven kaupungin ent kunnan muistokirjoitus
      "Alku oli vaikeaa välillä oli vaikeaa,loppu oli vaikeaa."

      • Napinlävet.lujilla

        Aina vain vaikeammaki käy. Tikkalanmäen tanner tömisee kohta tyhjyyttään. Belsebuupit vain lihoo niin, että takinnapinlävet repee. Terveyskesus kumisee tyhjyyttään. Lääkäripula jatkuu. Vanhimmat hoitajat lujilla. Tekevät näköjään kaikki työt.


    • järkimukaan

      Ei Kaupungin tehtävä ole markkinoida jotakin yritystä sen aloittaessa,riittää kun saa Pyhäjärvi kellon kukkapuskineen.
      Yrityksen on se itse tehtävä.

    • järveltänähtynä

      No vähän voi auttaa mutta ei vuosi vuoden jälkeen antaa vuokria ja lämpölaskuja anteeksi.

    • pyhäkäs

      Kuinka Monta Yritys työllisti Pyhäjärvisiä?

    • ekinkaa

      Jäi hyvä halli tosi yrittäjälle.

    • ampukaa.raketti

      Eihän kunnan patruunat halua edes satsata markkinointiin..kässääksä sellaiseen laadukkaaseen yleismarkkinointiin...joskus Pyhäjärveä markkinoitiin mm eri matkailuhankkeiden kautta, oli olemassa kohtuulliset motiivatiot ja vahvuudet saada jalansija keskeisiin kunnan olemassaolon resurssiajatuksiin.

      No imagon kantokyky lopahti just tähän samaan, kuntahallinto ei innostunut kestävään linjaan, siis kunnan johtavat politiikot, eivät innostuneet kehittämisalustalle "vastapelurien" tuomista markkinointiajatuksista., heillä oli omat himot ja kiiman kohteet.
      Vai pitääkö puhua yksikössä?

      Laguunaan nimiin lypsettiin hurjat summat, mitä humpuukia! Hankesatsauksien tiimoilta jäi erittäin nolosti konkretiaa, siinä olisi kohde perkattavaksi ja oppia otettavaksi moneen turhan sanahelinän uskojille..Kunnan tehtävä ei ole rahoittaa yhden vahvan jalansijan saaneen höpsötyksiä kaudesta toiseen. Ken tämän faktan kieltää, on tyhmääkin tyhmempi, ehkä viinapullolla myönteiseksi taivuteltu...moneen höyräytykseen.

      Rahoitettiin vain yhtä suuntaa, laguunaa ja kaivosloppuu-hupijuttuja ja kuviteltiin, että kyllä se riittää kunnan elinvoiman puolesta.

      Jatkokusetuksien sarjatoteuttaminen kertoo samalla virkamiesten aneemisesta hälläväliä motiivista huolehtia yhteisön monipuolisuuden ylläpidosta, se kertoo myös että laillisuuden, oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden linjan hämärtyminen oli sivuseikka, josta ei pitänytkään välittää.
      Nyt rahoitamme uutta huuhaata. Resurssiviisastelijat istuvat vain itsensä muistoksi. Tarkoitushakuisestiko on kunnan elivoimaisuus jätetty heitteille? Maaseutukunnan monimuotoisempi kehittäminen näyttää olleen / olevan pahan kerran sivuraiteella. Lieneekö muunlaisen yrittämisen ja elämisen sekä veronmaksajien kehitysveturin pyörät hitsattu kiinni kaivoksen sivuraiteeseen? Vain yhden Laguunan takia?



      Annas katsoo, tätä saatiin; vuonna 2013 Laguunanlobbarin johdolla räjäytettiin paikallisten tekijöiden maine-kunnia-tunnettuus negatiivisella etunojalla laajaan jakeluun.Ei siinäkään laitettu rahaa likoon tunnettuuden vahvistamiseksi myönteisesti.
      Meni milli jos ei enemmän. No sehän nyt olikin sitten negaluokan möhläys, josta kärsii naurismaan variksetkin. nekin on vissiin muuttaneet Helsingiin varissuolle eivät kestä paikkakuntaa.

      Ja se on sataprosenttisesti varmaa, että toista samankaltaista vuoden 2013 alussa sössittyä negatiivisuuspläjäystä- tekijöinä nämä kuhnuritason kuntapäättäjät ja virkamiehet palveluksessamme - apusisarineen-!!
      Uuden Yritystoiminnan kannaltakin likaisentyön maximi oli siinä, kunnan maine on pilalla pysyvästi.

      • pyhäkäs

        Ja Höpö Höpö


      • osaatko.hävetä

        Vielä harmittaa keskikoulun keskenjääminen? Kuulemma aika tyhmänä pitävät sinua?


      • ampukaa.raketti
        osaatko.hävetä kirjoitti:

        Vielä harmittaa keskikoulun keskenjääminen? Kuulemma aika tyhmänä pitävät sinua?

        Onkohan noin? Koulutustaustan hokeminen on naivia, lieneekö lapsenasteelle jäätyneen pakkomielle, yksi niistä?
        Minua ei moinen voisi harmittaa, sen sijaan useista yhden isän yrittämisistä on yhä laaja-alaista haittaa. Ja olen varma, että se mikä ei omin voimin seiso, se on aina löysää ja jo siitä syystä utopianhaaveet ovat lemmessä lerpahtaneet , moneen otteeseen vannomisista huolimatta hiukan keskeytyneet.. plus sen lisäksi sanonko mikä?


    • prontuki

      Kannatimme koko hanketta,ei vaan onnistunut.

    • Voe.hyvvee.päevee

      Tämä Peuratalot oli talousneron ainoa saavutus, valitettavasti se näkyy taseessa vain vastattavaa puolella (ei tuloja, pelkästään menoja, ja paljon)! Voi hyvää päivää, ja sen eroilmoituksen hyväksyminen olisi maksanut Pyhäjärven kaupungille 0 (nolla) euroa kaikkinensa!

      • ainoat.syylliset

        Nämä eron virkavapaudeksi muuntaneet korvamaan vahingot.


      • ladunvarrelta

        Nerot on neroja. Tavallinen elämä kulkee omaa latuaan oli neroja tai ei.


      • perserakki

        Kuusvooninkisen rakennusyhtiö Somero on myös maksuvaikeuksissa.Sen takia ei vuokralaiset ole päässeet muuttamaan kerrostaloon,kun rakennustyöt myöhässä maksuvaikeuksien takia kolme kuukautta.20 huoneistoa on nyt vuokrattu.


      • Kunnallismuistava

        Silloin nero, toinen taloustaituri ja rantalainen julistivat risteysalueelle tulevan vuoden sisällä 200 uutta työpaikkaa. Tuli hirveen kallis kivipuisto ja tyhjä kallis halli.


      • ampukaa.raketti
        Kunnallismuistava kirjoitti:

        Silloin nero, toinen taloustaituri ja rantalainen julistivat risteysalueelle tulevan vuoden sisällä 200 uutta työpaikkaa. Tuli hirveen kallis kivipuisto ja tyhjä kallis halli.

        Pientä on piikittely tuosta jos voimaa saat puolustaa menetettyjä ja suoraan sanoen tuhlattuja vuosikymmeniä ja miljoonia, yhden ja saman viisaan perässä kuolaten. Missä ovat luvatut työpaikat, missä asukasluvun kohoaminen muuttovoitolla, missä kansainvälisyss..??

        On sillä otsaa vielä heilua mukana kehuttamassa itseään, esittämässä itseään aina vaan uudelleen kunnan asioista sotkemaan. Hieman viisaampi osaisi jo itse jättäytyä haittaamasta kunnan elinvoiman kehittämistä ja puhistaisi lähdöllään huomattavasti uskottavuusmainetta.
        Viisastukaa ihmiset!

        Voi v***tu kun muistaa nuo vaalikaudet, kun lähes jokaisen suusta kaupungintalossa ja eläke-, harrastekerhoissa sormet pystyssä vouhkasivat mittavia näkymiä..Laguna tullee oletko valmis!

        Sinne meni hevon per...seen näkymätön hiukkanen ja kupruille kehuttu laguuna , ei jälkeäkään tutkimuskonsortion työllisyysvaikutuksista.


      • Kunnallismuistava
        ampukaa.raketti kirjoitti:

        Pientä on piikittely tuosta jos voimaa saat puolustaa menetettyjä ja suoraan sanoen tuhlattuja vuosikymmeniä ja miljoonia, yhden ja saman viisaan perässä kuolaten. Missä ovat luvatut työpaikat, missä asukasluvun kohoaminen muuttovoitolla, missä kansainvälisyss..??

        On sillä otsaa vielä heilua mukana kehuttamassa itseään, esittämässä itseään aina vaan uudelleen kunnan asioista sotkemaan. Hieman viisaampi osaisi jo itse jättäytyä haittaamasta kunnan elinvoiman kehittämistä ja puhistaisi lähdöllään huomattavasti uskottavuusmainetta.
        Viisastukaa ihmiset!

        Voi v***tu kun muistaa nuo vaalikaudet, kun lähes jokaisen suusta kaupungintalossa ja eläke-, harrastekerhoissa sormet pystyssä vouhkasivat mittavia näkymiä..Laguna tullee oletko valmis!

        Sinne meni hevon per...seen näkymätön hiukkanen ja kupruille kehuttu laguuna , ei jälkeäkään tutkimuskonsortion työllisyysvaikutuksista.

        Auts, tulipa napakymppi, sattuko pahasti. En puolustellit. enkä tule puolustelemaan mainitsemiasi tahoja vanhoista asioista, vaan totesin yhden hetken huumassa tehdyt virheet.


    • A.von.oletan

      Mustia ovat kerrosten ikkunat, ei työvaloja eikä toimintaa. Osuuspankin tiloiksi tulevissa sen sijaan on jotain siirtelevinään jokunen mieshenkilö.
      Rillankiven hallituksen pj citymaasturi oli eilenkin parkissa tornitönön kuppeella, lieneekö ollut työmaaratsiaa syynäämässä? Vuokrahinnat ovat huikeita, kela maksaa tukea, siis me veronmaksajat. Voi surkia tätä paikallista sulle mulle kiitollisuusvelka säätelyä.
      En tiedä, oletan, se on ihan varma keskustan ja apusisarpuoluiden turvasana, ja sen kautta vannomalla Pyhäjärvellä pääsee valtuustoon, hallitukseen ja johtopaikoille. Olen nyt olettamassa vaalitöin ja jos nyt onnella osun olettamaan oikeassa kohdissa, saan tukea tuntemattomiltakin mitään mistään tietämättömiltäkin.
      Olen kärppänä näkevinään jopa kuulevinaan.

      • perserakki

        Osuuspankin seinäsökö on taas säpäleinä.Niin oli tiistaina kans,kun oli veronpalautuspäivä.Ei saa vissiin rahaa ku tiskiltä.Eikait ne sitä vanahaa seinäsököä siirrä kuusvooninkiseen?


    • Elinkeinotteluasiamies

      Myykää Pyhäjärvi Palsamäelle huutokaupattavaksi. Jospa hän saisi myytyä sen jollekin vähemmän konkurssikypsälle kunnalle.

      • junamenijo

        ei sitä yksikseen Pj kukaan huuda, mutta PPKYS jos olis vomissaan niin könttänä koko roska...Kittilään!


      • Uhtuanshemeikka

        Piru vieköön! Sinäpä sihtasit oikeaan, osuvasti naulankantaan. Tehdään julkinen tarjouspyyntö Palsanmäelle. Tilat käy silläkin ahtaaksi. Eduskuntalaisetkin jo siellä majailee. Ei kannata huutokaupata. Kepu on jo sorkkrautoineen oven raossa.


    • Jokumatalampitalo

      Asunnot jäänee tyhjäksi,paljonkohan purku maksaa?

    • ampukaa.raketti

      Pyhäjärven vuokrataso eli hinta per neliö on olosuhteet (kunnan elinvoima) huomioon ottaen yli keskitason koko maan vertailussa. Kallista on jo pelkkä katselukin , ulkoapäin tornitalon ikkunoihin.
      Työttömyyden ja joutenolon kautta ei vuokranmaksajia tule ovista ja ikkunoista, eikä eläkeläiset ne kuuluisat paluumuuttajat, eivät pikku päissäänkään innostu aneemisesta kulttuurielämästä.
      Älkää nyt ihmeessä kuvitelko, että haahuiltavana oleva miljoonien kulttuuri-kirjasto-auditorio alkaisi tahkota tuloja ja aivan kuin taikaiskusta synnyttäisi muuttoryntäyksen ja markkinamyllerryksen.
      Siinä sitä rakennuttaja ja rakentaja saa haroa työkalupakkiaan, että miten kaikki lämmitettävät, uudet neliöt saadaan tuottamaan edes sen verran, että saavat kustannukset kuitattua ja hieman ylläpitoon ja tuleviin päivitysremontteihin säästöönkin.

      • Ajatustämäkin

        Sinnehän tulee kaikki nuo palkatut konsultit. Tornissa on puhdasta ilmaa, ainakin vielä. Miten lie maalin ja liiman käryt. Ei haitanne. Kunnan asukit maksaa. Projektihommat ja ilmainen asunto, meniskö niin.


    • vainhalvatmenee

      Inkkarin rivitalot on kultaakin tärkeemmät jatkossa.

    • ampukaa.raketti

      Kyllä se niin on, vaikka inkkarin rivitalokolhoosi on luotaantyöntävän näköinen, niin kyllä siellä ihminen elää kituuttaa miten kuten.
      Sipilän hallitus jatkaa köyhien kuritusta, niillä joilla ei ole ennestään ei mitään, niiltä jäädytetään eläketulo, ei indeksikorotuksia ei mitään. Elinkustannukset jatkavat nousua ja Sipilä työntää kaksin käsin lisää niille, joilla on ennestäänkin liikaa, on rahaa ja ostovoimaa.

      Onhan siinä toisaalta käänteinenkin puoli, kansa jaetaan valtion johdolla ei pärjääviin ja erinomaisesti pärjääviin, ja siten saadaan ikäänkuin kotipalvelujen markkinat, köyhälle köyhiltä ja rikkaille rikkailta.

      Tulee 1800-luvun yhteiskuntajärjestelmä, päivitettynä tietoliikenneaikaan. Klikkauksen takana on kaikki, mitä tulemme saamaan, punainen nappi vapaaehtoispalvelua ikätovereilta ja vihreä nappi laihaa hernesoppaa.

      Kunhan saavat jappastua maakuntamallin, niin sen jälkeen täältä muualle aikoville pannaan muuttosulku. Köyhät pysyköön keskenään ja nautinnoista rikkaat rakastelevat toisiansa viihteen ja vaurauden keskuksissa.

      • muuttuvatlaulut

        EI Rinne pane muuttosulkua, eikä vahvista maakuntamallia!


    • ilkkuja

      Aivan hyviä asuntoja turha niitä on mollata.

    • näinkerrotaan

      Muistakaa, että Peuratalojen tullessa paikkakunnalle annettiin lastentalo Hoijakka vilunkikpelillä haapavetiselle urakoitsijalle ja Rantakankaan tukena.
      Kyllä muistetaan, Peurataloja painettiin alas ihan miehissä, jos naisissakin.

      Lieneekö Piippo kaupungin edustaja konkurssipesässä. Ainakin tuntui olleen kaupungin edustaja erinäisissä tilanteissa.

      • Järki.voittaa

        Just joo! Pyhäjärven kaupungin olisi pitänyt maksaa 40% liikaa hoijakasta, ja sama lopputulos! Ei sentin senttiä tuloja! Ootteeko oikeesti noin tyhmiä? Onneksi kansa aina tietää ja vaaleissa järki voittaa!


    • oon.sammoo.mieltä

      eipä yllätä, täti on hankkinut menestyksensä hiplaamalla paidanhelmaansa.

      • Pulloparraatikot

        Ompiko se, se kärppä?


    • luikkipois

      No, eihän se edes asu enää täällä.

    • oon.sammoo.mieltä

      Asuu ja on tärkeästi mukana "tarkastamassa r-tovereidensa" massiivista maton alle lakaisua ja on pääluutijana eräs luudanvarteen ottaja.
      Kaikista tulee Pyhäjärven hallinnossa ajan oloon päteviä , kiitos kisällikoulutuksen "lakaisen lakaisen lakaisukoneen kuljettajia", siksi on erittäin tärkeää varmistaa valinnoilla katkeamaton pajunköyden punonta.
      Eikö niin?

    • agenttejaon

      Proolta voi odottaa juuri tuollaista.

    • tyynenkaa

      Selemalla ol paksut pohkeet.

    • perserakki

      Pyhäjärvellä ei tykätä Yrittäjistä.Kukaan yritys ei tähän luojan hylkäämään Pirun Repimään paikkaan tule.

      • nainseonaitava

        seoose perisuomalainen kateus..


      • perserakki

        Piitää yrittää,eikä odottaa valmista pöytää.Kohta saatte maitopurkin ja kossupullon sekä askin kemiläistäkin hakea naapurikunnista,niin opitte ainakin olemaan kadehtimatta yrittäjiä.Päättäjät melkein kaikkiu on perseestä.mutta niin on moni asukkaistakin,kun äänestää tuommoisia kuvatuksia valtuustoon.


    • porskuttaa

      Ne muutamat avustuksien saaneet jatkaa.

      • makevani

        Starttiraha on aloittavalle yrittäjälle 10000euroa,joka on kahden vuoden aikana käytettävä,ettei joudu maksamaan takaisin.


    • kurapömpö

      Venäjän markkinoita varten oli Peuratalojen tuotanto suunnattu.Kuka tavallinen suomsalainen tarvitsee 9oo neliön hirsitaloa,130 neiön saunarakennusta tai 100 neliön autotallia.

    • olikoyllätys

      Miksi hirret paukkaa talvella?

    • ampukaa.raketti

      Kyllähän se on fakta, että joitain rikkaaksi tehnyt kaivoskin olisi loppunut alkuunsa 1960-luvulla, jos nämä nykyiset sällit olisivat istuneet päättäjinä..Olivat silloin vasta poikasia--vailla mitään tolokkua.
      Niihän ne on nytkin, itserakkaita poikaisia ja lapsenomaisia, pitkin vaalikausia he ovat leikkinneet miestä. Hitokseen ihan vuosikymmeniä, he ovat olleet hartioina, mutta vain aidon kehittämisen tukkona.
      Kaivos ympäristönä on antanut erittäin mainion etupaikan päteä ja olla niin muikean mahtavaa...jos oikeesti kompuroitien kuninkaan, kannatellun kultasipulin kuoris, niin itkuahan sieltä vaan kehittyy.. vieläkin.
      Toistan, meijän luottamusta väärin motiivein ovat hyödyntämässä parhaillaankin yhteisöä kuppaavat, paikalliset konkurssilobbarit.

    • tätäpäivää

      Mistä näitä vinkujia tulee?
      Osa ei tahdo sopeutua nykypäivään millään.

      • Raketti.polttoaine

        Eläh! Menetkö oikein laivalla yli Suomenlahden etelärannalle?


      • huomineneikuole

        ehänkuuleylpeile, kun kaivoksesta viimeinenkin verolantti loppuu niin siinä seisot. kuin muutkin ylpiät ja ihmettelette.


    • mikälienee

      Jo se rakettimies lähti.

    • minävartoonvähän

      "tössäyttipä pahan kerran",,

    • hajukertoo

      Räjähtikö sillä rapamaha?

      • ruotanencity

        Rupesiko rapo rapomaan?Tarmokkaasti piippottamaan?


    • kuulinnaapurilta

      Asuuko Rooppisella vielä paljon alkoholisteja.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2612
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2141
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe