Tuhon tiellä

ällöttää

Tuulivoimaloiden rakentaminen on suuri ympäristörikos. Niiden rakentamisella tuhotaan suomalaista luontoa tuhansia hehtaareita. Yhteen tuulivoimalan jalustaan tarvitaan betonia noin 700-800 kuutiota eli noin sata betoniautollista ja terästä yhteen jalustaan menee kymmeniä tonneja. Tuulivoimaloiden tultua tiensä päähän jalustat jäävät maahan, pikkusen vain päälle laitetaan maata. Tuulivoimaloiden rakentamisen jäljet näkyvät suomalaisessa luonnossa satoja vuosia, eivätkä ne oikeastaan häviä, ennen kuin seuraava jääkausi ne hävittää. Esim. Kalajoella tai Raahessa voitte käydä tutustumassa näihin tuulivoimaraiskioihin, jos on kiinnostusta.
Hyödyt tuulivoimaloista valuvat suurimmaksi osaksi ulkomaalaisille sijoittajille. Murusia jää maanomistajille ja kuntien kassaan. Voidan sanoa, että haitat saamme , mutta hyödyt valuvat suursijoittajille. Ihmiset vaan näyttävät täällä Pohjanmaalla olevan niin hölmöjä, että antavat pilata elinympäristönsä tuulivoimaloilla. Itä-Suomessa ja Etelä-Suomessa löytyy ihmisiltä vielä munaa puolustaa asuinympäristöään rahan voimaa vastaan. Ehkä yksi syy on siinä, että täällä Pohjanmaalla ollaan niin köyhiä, että on pakko tarttua jokaiseen rahaa tuovaan syöttiin, vaikka siitä olisikin haittaa monille. Tuhotkaa vaan ahneet paskat tämä Pohjanmaa tuulivoimaloilla.

47

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmaisialounaitaeiole

      Kalajoki on pers auki vaikka on täynnä myllyjä. Ei kannata rakentaa purkukin maksaa. Asia on sama kuin ripulissa työntäis sormen peräaukkoon tulpaksi, ja seuraavaksi saman sormen kurkkuun oksentamisrefleksin saamiseksi siinä jää vain paskanmaku.

      • lawwinter

        Nythän on tullut tilastoja koulukiusaamisesta. Kalajoella paljon enemmän kuin naapurikunnissa. Olisiko tuulivoimaloilla yhteyttä kiusaamiseen? Siis lisäävätkö tuulivoimalat pahoinvointia, esim. stressin muodossa? Entä ympäristön muuttuminen rumaksi? Lisääkö se pahoinvointia?


    • ihmetyttääpi

      Onneksi täällä on vielä se yks hyvä puoli: täältä pääsee pois. Pitää vaan olla tarkkana, minne lähtee, että siellä ei varmasti ole yhtä höynäytettäviä ihmisiä kuin täällä, eli ei tarvi pelätä, että rakennetaan noita hullunmyllyjä.

      Tällä hetkellä mää mietin, että miten nuo aloitteen allekirjoittajat selviää noin niinkuin jokapäiväisestä elämästä, kuten esim. osaavat pukea aamulla vaatteet oikeinpäin tai solmia kengännauhat? Kuka niitä auttaa selviytymään kaikista elämän karikoista ja vastoinkäymisistä? Pitäskö meidän jonkun mennä taputtelemaan niitä päähän ja kertoa, että ei kaikki voi aina mennä niinkuin itse haluaa, vaan ikävätkin asiat kuuluu elämään. Ja että pitää oppia myöntämään tappio ja jatkaa elämää eteenpäin. Ja vaikka kuinka ne sukulaiset ja tutut nyt painostaa maanomistajina ja muina hyötyjinä, niin pitäisi uskaltaa rehdisti sanoa, että näin demokratia nyt vaan toimii ja pulinat pois.

    • 3vuojenkokemus

      Hirveää jyskytystä taas syksy ollu ,kun tuulen suunta vielä sopiva, niin 6km ei ole vielä matka eikä mikään noihin räpättäjiin. Terveisiä Kalajoelta vaan.

    • ykanpellet

      Vaan tulukaapa vieskalaiset tänne naapuriin, Nivallaan ku ei moisia rakenneta, on täällä vielä järki tallesa. Suuruudenhulluilta ykalaisilta näkyy olevan kadoksissa. Tietysti tääläki saa olla tarkkana, jotta ei ainakaan ykan rajalle rakenna, ykalaiset päättäjät kun ei naapureista perusta. Ja sitte vielä ihmetellään, että miksi ei tehdä yhteistyötä. No miksihän ei? Hulluushan voi vielä vaikka tarttua. Katotaas nyt miten ykan käy, veikkaan, että huonosti ja mikäli mahollista, niin vielä huonommin.

    • terveisin.kalajokinen

      kalajoki on rakentanu ja rakentaa vauhdilla asumalähiöitä ja investoi Hiekkasärkeille jatkuvasti. TK ja koulut ovat hyvässä kunnossa ja kaikki tämä mukavilla kiinteistöverotuloilla tuulipuoistoista.

      Kivan näköisiä ovat, kuin jouluvaloja eikä kukaan ole noihin sairastunut, päin vaastoin, ne tuovat hyvinvointia jatäysin puhtaasti, päästöttömästi ja saastuttamasta.

      • ilmaisialounaitaeiole

        Ironiaa? Mikä on kalmajoella hyvässäkunnossa. Ei mikään. paitsi rantatie jotta pääsee pois. Tulee vielä päivä kun on purunaika ja voi sitä itkua ja volinaa kun rahat ei riitä


    • RaahestaKarjalaan

      Tuulivoimalathan tuo sellaista modernia näköä tähänkin uinuvaan maalaisympäristöön. Näyttää yhtäkkiä että oltaisiin vähän yhteyskunnan etujäseniä.

      • Tuuleltavaanvastaus

        Etujäsenenä koekaniiniksi infraäänen aiheuttamiin sairauksiin.
        No, etuushan se sekin.


      • lawwinter

        Ns. modernia ehkä, mutta rumaa, sellaista joka ei sovi metsäiseen ympäristöön. Ja esim. pk-seudulle ei tuulivoimaloita ole rakennettu. Jokin syy siihenkin on. Olisiko se, että tuulivoimalat heikentävät tuntuvasti elämänlaatua.


      • lawwinter

        Mutta kun se uinuva maalaisympäristö on juuri sellaista, jossa ihminen luontaisesti viihtyy. Kehitys ei aina ole kehitystä parempaan. Kannattaa olla hieman kriittinen itse kunkin. Kyllähän rahamiehet miellellään pilaavat kaiken eteensä tulevan, jos siitä on heille rahallista hyötyä. Mutta ei siihen kannata helpolla alistua. Pohjanmaalaisissa on ehkä liikaa nöyryyttä valtaapitäviä kohtaan. Ehkä luullaan, että asiat suunnitellaan siten, että kaikkien elämisen mahdollisuudet otetaan tasapuolisesti huomioon. Niin ei kuitenkaan ole. Siitä pitää esim. korruptio huolen.

        Onneksi Suomessakin on alettu ymmärtämään luonnon ja metsien merkitys ihmisen hyvinvoinnille. Toivottavasti tuo ymmärrys saavuttaa myös laajan Pohjanmaan ennen kuin kaikki on pilattu.


    • juntitjää

      Meikäläinen ainaki laittoi työnhakupaperit menemään ja mökki lähtee myyntiin, jos tärppää. Kuka hullu tänne jää, surkeasti hoidettu pikkukunta, joka meinataan ympäröidä teollisuusalueilla. Joo ei kiitos. Jatkakaa ketkuilua keskenänne, meidän perhe nostaa kytkintä heti ku mahdollista ja valistetaan kyllä muitaki, että eivät tänne eksyisi.

      • Korruptiontorjunta

        Oikeusministeriö on osana korruption torjunnan edistämistyötä avannut uuden verkkosivuston Korruptiontorjunta.fi Sivustolta löytyy tärkeää tietoa korruptiosta ja aineksia korruptionvastaisen toiminnan edistämiseen.

        Tuulivoimarakentamiseen liittyvä korruptio tulee laittaa isonnuslasin alle!


    • lawwinter

      Aloittaja on niin oikeassa. Kalajokilaakson kunnat ovat olleet tosi ajattelemattomia hyväksyessään tuulivoimarakentamisen. Ilmeisesti on menty ajattelemattomasti vähäisen rahan tulon toivossa ajattelematta mitä vaikutuksia jättimäisillä voimaloilla on ihmisiin. Sekin ihmetyttää, miten Kalajokilaaksossa ei ole ollenkaan ymmärretty maisemien arvoa. Kalajokilaakso on sentään valtakunnallisesti tärkeä maisema-alue. Ei sellaista pitäisi eikä saisi pilata tuulivoimaloilla. Kalajokilaakson ihmisillä on oikeus viihtyisään elinympäristöön samalla tavalla kuin muillakin suomalaisilla.

      Lisäksi tulevat vielä nuo tuulivoimaloiden betoniperustukset. Valtava ympäristöongelma jo yksistään.

    • laskekaapatuotannonarvo

      Suurin ympäristö tuho aiheutetaan sillä tuotannolla, jolla tuo
      tappiollinen tuotannon ala pidetään pystyssä.
      Kaikki sen tuotannon arvo on turhaa kulutusta luonnolle.
      Mikään muu ei saastuta
      yhtä paljon koska verorahat tulevat hiili- ja atomivoimalla
      tehdystä vientituotannosta.

    • PyyPyyPylkkä

      Ennen ruukas Pylväskin kehuskella myllyjä, nyt vaalien alla on hiljaa niinku kusi sukassa.

      • lawwinter

        Pylväs varmasti tietää, että tuulivoimarakentaminen on todnäk viemässä keskustalta paljon ääniä. Reilumpaa olisi tietysti, että keskusta nytkin vaalien alla olisi reilusti tuulivoimansa takana. Mutta kyllä keskustan kanta ilman siitä julistamistakin toki tiedetään.


    • olyestodepu

      Niin ja varsinainen järjenköyhyys on ollut 3mrd pistää ns. taivaantuuliin Olkiluodon ydinvoimala hankkeeseen ja joka ei näytä etenevän millään, niin kuin ei Pyhäjoenkaan voimalahanke, onneksi!

      Uusiutuvaan energiaan ja sen kehittämiseen, olisi tuolla 3mrd saatu valtavasti aikaiseksi!
      Joten pitäkääpä pienmpää ääntä, kun ette oikeasti asioista mitään tiedä!

      • lawwinter

        Tarkoitatko että Kalajokilaaksokin olisi tuolla rahalla saatu täyteen jättimäisiä tuulivoimaloita? Eli käytännössä Kalajokilaaksosta olisi tehty asuinkelvoton paikka.


      • simmottisia

        Ei tässä mitään ydinvoman kannattajia kuule kaikki ole. Minä olen energiansäästön kannalla ja todella rajun sellaisen, ei mitään vihreää piiperrystä. Elämä takaisin tuonne 50-luvun tyyliin, niin voidaan unohtaa yks jos toinekin voimala. Vaan siinäpä taitais mennä piipertäjillä sormi suuhun, kun pitäs alkaa pokasahalla puita kaatamaan ja kirveellä niitä pilkkomaan ja ruokansa tuottamaan. Kylmä tosiasia se on, että ainoa keino ihmiskunnan pelastamiseen on paluu menneisyyteen monessa asiassa, vain se pelastaa, että sitä energiaa ei käytetä niin paljon ja että ei kuuluteta mitään muuta kuin ihan välttämätön. Koneista ja tehtaista pitää luopua. Vaan enpä ole kovin luottavainen sen suhteen, että ihmiset viisastuisivat. Iso pääoma ei anna tällaisen tapahtua ja pikku piipertäjät saa rauhassa piipertää, koska se tuottaa lisää pisnestä ja massia omistavan luokan taskuun, eikä siitä isommin ole haittaa pääomalla, tavalliselle kansalaiselle vain kiusantekoa.


    • olyestodepu

      Millä vitun piipertäjillä? Nimim. "simmottisia", ovatko mielestäsi ns. "piipertäjät" (?), niitä jotkä siis omistavat näitä tuuliyhtiöitä vai mitä oikein luulet ajavasi takaa ? Jos näin ajattelet, niin ei ne kovin "pieniä piipertäjiä" voi silloin olla! Eipä loogisuutta kirjoituksissasi!

      Uusiutuva energia on paljon muuta kuin tuulivoima, nimim. "lawwinter"! Kannattaa ottaa selvää asioista, eikä jauhaa paskaa täällä, vain sen shellinbaarin parlamentin älykkyysosamäärän verran! Muussa tapauksessa, jos ei ole mitään sanottavaa (älyllistä), niin turpa kiinni!

      • koitappakasvaa

        Piipertäjät on näitä, jotka kuvittelevat olevansa luonnonsuojelijoita, mutta koska ovat käsittämättömän tyhmiä, tulevatkin ajaneeksi rahamiesten asiaa. Niitä ne piipertäjät ovat, tuulivoimayhtiöt ovat sitten niitä, jotka rikastúvat ja nauravat partaansa, kun piipertäjät pelaa heidän pussiinsa. Piipertäjät tunnistaa siitä, että vouhottavat milloin minkäkin typeryyden puolesta muka luonnonsuojelijoina. Ovat siis paitsi umpityhmiä, myös naurettavia. Mutta eihän se paljon naurata kun tätä telluksen tuhoa katselee. Tuulivoiman kannattaja on tyhmempi kuin se kuuluisa vasemman jalan saapas.

        Samalla kun voisit kasvattaa tietojasi ja järkeäsi, soisi sinun oppivan vähän käytöstapoja. Mietityttää aina sellaisen ihmisen kohdalla, joka käyttää kirosanaksi muodostunutta nimeä naisen sukuelimestä tekstissään, että henkistä ikää on se 15 v.


      • lawwinter

        Totta kai tiedän paljon erilaisia uusiutuvan energian muotoja. Mutta koska Kalajokilaaksoon on suunniteltu paljon tuulivoima-alueita, heitin sen kommenttiin. Ja heitin sen siksi, koska tuulivoimalat heikentävät maisemia todella paljon.

        Tosiaan uusiutuvissa energiamuodoissa on monia kehittämisen arvoisia muotoja, kuten aurinkovoima, bioenergia, aaltovoima, vuorovedet, tuulivoima merellä, maalämpö jne.

        Tuulivoimalat eivät sovellu metsäalueille.


    • olyestodepu

      Nimim. "koitappakasvaa", vai ovat luonnonsuojelijat "käsittämättömän tyhmiä" !? Sitten mainitset, että "... milloin minkäkin typeryyden muka luonnonsuojelijoina". Mitähän tuokin mahtaa tarkoittaa?

      Mitä luonnonsuojelijat mielestäsi siis ovat? Ovatko he "käsittämättömän tyhmiä" ja /vai "... milloin minkäkin typeryyden muka luonnonsuojelijoina" ? Mitä siis ovat luonnonsuojelijat, kun kerran mielestäsi on "muka luonnonsuojelijoita" ja ilmeisesti ns. oikeita ei ollenkaan, vai?

      Nimim. "koitappakasvaa", mielestäsi luonnosuojelu on tyhmää ja luonnonsuojelijat mielestäsi "... umpityhmiä, myös naurettavia." Ymmärsinkö oikein?

      Juuri sinun kaltaisesi umpitollojen ansiosta, esim. valaan mahalaukusta löytyy kasapäin muovia, vain siitä syystä, ettei aivokapasitetti riitä ymmärtämään vallassa olevia tosiasioita ja että täällä maailmassa voi prkle.. sotkea suurinpiirtein persettään pyyhkimättä ja röyhtäillen joka ikisen elävän olennon päälle!! Aivan se vuoksi, koska mielestäsi on s.....an mukavaa olla TYHMÄ, maailman ongelmilta silmänsä ummistava, halla-ahoalaisia diggaileva imbesilli!

      • kylmätuuli

        Lunnonsuojelijoita eivät ainakaan ole ne jotka kaipaavat tuulimyllyjä luontoon.


      • lawwinter
        kylmätuuli kirjoitti:

        Lunnonsuojelijoita eivät ainakaan ole ne jotka kaipaavat tuulimyllyjä luontoon.

        Naulan kantaan! Tuulimyllyt metsissä ovat ovat luonnon tuhoajia. Ja maisemien tuhoajia. Jotenkin tuntuu, että vihreätkin ovat vihdoin alkaneet ymmärtää että näin on. Joku vuosi sitten vihreät olivat into piukeina pukkaamassa tuulivoimaloita maakuntiin. Kiihkeimmät vihreät taitavat yhä asua Helsingin kantakaupungissa. Sieltä asioita on vaikea kunnolla hahmottaa.


      • toivotonta

        Olet niin tyhmä, että et ymmärrä sanaakaan lukemastasi. Oletko jo peruskoulun läpäissyt? Jos olet, niin häpeä Suomen peruskoululle.

        Selkokielellä selitän sinulle nyt, katsotaan kykenetkö ymmärtämään. Luonnonsuojelijat ovat niitä, jotka oikeasti suojelevat luontoa, eivät lentomatkaile, eivät turhaan autoile tai laivalla matkustele, eivät kannata metsien aukkohakkuita, tuhomaataloutta, muovin heittämistä luontoon tai meriin. Luonnonsuojelijat elävät niukasti, eivät tuhlaa luonnonvaroja ja tuottavat mahdollisimman vähän jätettä. Keräävät luonnosta villivihanneksia, sieniä, marjoja ruuakseen. Kalastavat ja metsästävät lisukkeeksi tai ostavat ko. tuotteita, mutta syövät pääosin kasviravintoa. Luonnonsuojelija ei kannata älyvapaata tuulivoimaa keskelle metsää, ei ydinvoimaa eikä hiilivoimaa. Luonnonsuojelija pyrkii elämämään mahdollisimman lähellä luontoa, sitä suojellen ja kunnioittaen. Luonnonsuojelija suojelee luontoa, eläimiä ja ihmistä. Luonnonsuojelija ei halua lisätä energiankäyttöä missään muodossa, vaan päinvastoin vähentää sitä rajusti ja on sen takia valmis luopumaan monista ns. mukavuuksista. Luonnonsuojelija tekee kaikkensa, että maaperä, puusto, metsät, kaikkinaiset kasvit ja eläimet saavat elää mahdollisimman luonnonmukaisina ja ihmisen tuhoamisvimma saadaan taltutettua. Suomen metsät esim. hupenevat järkyttävää tahtia ja ovat jo huvenneet. Suomi ei ole enää metsien maa ja vain täyshullu ajaa tuulivoimaloiden pystytystä metsään. Mieleltään sairas rahanahne peto taikka älynlahjoiltaan vähäinen, helposti huijattava piipertäjä, joka kuvittelee olevansa luonnonsuojelija. Mutta ei siis sitä ole.

        Siinäpä se. Ja ei, tämä ei ole kaikenkattava selvitys, mikä on luonnonsuojelija, mutta tuosta varmaan vähän tyhmempikin pääsee jo käsitykseen. Ja siis piipertäjä on se, joka luulee olevansa luonnonsuojelija mm. kannattamalla tuulivoimaloita. Eli ei ole jaksanut/viitsinyt/ymmärtänyt ottaa asioista, mm. Suomen metsien tilasta, selvää, vaan vouhottaa tietämättömänä ja ymmärtämättömänä muiden vouhottavien piipertäjien laumassa.

        Olet kyllä melko säälittävä tapaus. Mistä ihmeestä päättelet ihmisen puoluekannan? Mielenkiintoista sinänsä, että ajattelet luonnonsuojelijoiden äänestävän persuja. PIenenä vinkkinä edelleen sinulle: lue enemmän, luulet vähemmän. Älä tee oletuksia mutu-pohjalta.


      • olyestodepu
        toivotonta kirjoitti:

        Olet niin tyhmä, että et ymmärrä sanaakaan lukemastasi. Oletko jo peruskoulun läpäissyt? Jos olet, niin häpeä Suomen peruskoululle.

        Selkokielellä selitän sinulle nyt, katsotaan kykenetkö ymmärtämään. Luonnonsuojelijat ovat niitä, jotka oikeasti suojelevat luontoa, eivät lentomatkaile, eivät turhaan autoile tai laivalla matkustele, eivät kannata metsien aukkohakkuita, tuhomaataloutta, muovin heittämistä luontoon tai meriin. Luonnonsuojelijat elävät niukasti, eivät tuhlaa luonnonvaroja ja tuottavat mahdollisimman vähän jätettä. Keräävät luonnosta villivihanneksia, sieniä, marjoja ruuakseen. Kalastavat ja metsästävät lisukkeeksi tai ostavat ko. tuotteita, mutta syövät pääosin kasviravintoa. Luonnonsuojelija ei kannata älyvapaata tuulivoimaa keskelle metsää, ei ydinvoimaa eikä hiilivoimaa. Luonnonsuojelija pyrkii elämämään mahdollisimman lähellä luontoa, sitä suojellen ja kunnioittaen. Luonnonsuojelija suojelee luontoa, eläimiä ja ihmistä. Luonnonsuojelija ei halua lisätä energiankäyttöä missään muodossa, vaan päinvastoin vähentää sitä rajusti ja on sen takia valmis luopumaan monista ns. mukavuuksista. Luonnonsuojelija tekee kaikkensa, että maaperä, puusto, metsät, kaikkinaiset kasvit ja eläimet saavat elää mahdollisimman luonnonmukaisina ja ihmisen tuhoamisvimma saadaan taltutettua. Suomen metsät esim. hupenevat järkyttävää tahtia ja ovat jo huvenneet. Suomi ei ole enää metsien maa ja vain täyshullu ajaa tuulivoimaloiden pystytystä metsään. Mieleltään sairas rahanahne peto taikka älynlahjoiltaan vähäinen, helposti huijattava piipertäjä, joka kuvittelee olevansa luonnonsuojelija. Mutta ei siis sitä ole.

        Siinäpä se. Ja ei, tämä ei ole kaikenkattava selvitys, mikä on luonnonsuojelija, mutta tuosta varmaan vähän tyhmempikin pääsee jo käsitykseen. Ja siis piipertäjä on se, joka luulee olevansa luonnonsuojelija mm. kannattamalla tuulivoimaloita. Eli ei ole jaksanut/viitsinyt/ymmärtänyt ottaa asioista, mm. Suomen metsien tilasta, selvää, vaan vouhottaa tietämättömänä ja ymmärtämättömänä muiden vouhottavien piipertäjien laumassa.

        Olet kyllä melko säälittävä tapaus. Mistä ihmeestä päättelet ihmisen puoluekannan? Mielenkiintoista sinänsä, että ajattelet luonnonsuojelijoiden äänestävän persuja. PIenenä vinkkinä edelleen sinulle: lue enemmän, luulet vähemmän. Älä tee oletuksia mutu-pohjalta.

        Mulle ei kaltaisesi ns. "karvalakki -osaston" kaksinaismoralismi ole ennenkään purrut, eikä tuolla pitkällä (haukotus!)paasuulla pure nytkään, kun uskon tietäväni asioista enemmän, kuin sinä.

        Energian tuottaminen uusiutuvalla energialla on ratkaisu, aurinko,- vesi- ja tuulivoima, ovat varteen otettavia energiantuottamis muotoja nyt ja tulevaisuudessa ja taatusti turvallisempia, kuin ydinvoima!

        Ihan älytöntä rahan haaskaamista esim. Olkiluoto säätämiseen pistää se 3 miljardia, jolla ei ole saatu mitään aikaiseksi! Uusiutuvaan energiaan tuolla rahalla olisi saatu vaikka mitä aikaiseksi. Rosatomille, joka Venäjän valtion yhtiö, ottaa osakkaaksi Pyhäjoen ydinvoimala hankkeeseen, on mielipuolista! Näyttää menevän onneksi komeasti perseelleen,

        Ajatuksena siis tämmöiset, että ollaan muutenkin jo liikaa Venäjästä riippuvaisia energian suhteen, mikä ei ole kovin kauaskantoista ja järkevää missään mielessä, pitää saada loppumaan. Siksi tuulivoima on hyvä vaihtoehto.


      • voiaikojavoitapoja

        Voi että, oliko liian pitkä teksti? Kyllähän siinä jo väsyy nykyvässykkä, on se niin raskasta tuo lukeminen. Selitäpä mikä on karvalakkiosaston kaksinaismoralismi. Voit selittää pitkästikin, jaksan kyllä lukea.

        Energiaa ei pidä tuottaa yhtään lisää, vaan huomattavan paljon vähemmän kuin nyt. Ei tuulivoimaa, ei ydinvoimaa, ei lisää vesivoimaa, ei lisää mitään voimaa, vaan energiantuotannon raju leikkaaminen, samalla vähenee se jätteen tuottaminen ja kaikenlaisen turhan kaman tuottaminen ja ostelu.

        Nykyihminen ei jaksa edes ruuvia käsin vääntää vaan siihenkin tarvitaan sähkötyökalu, puhumattakaan kirveen ja pokasahan käytöstä. Ruohonleikkurissa pitää istua, että jaksaa ruohon leikata. Ja vaikka hanasta tulee lämmintä vettä, ei jaksa astioita käsin pestä, siihenkin pitää olla kone. Näin muutamana esimerkkinä. Nykyporukka on vetelää kuin pullataikina. Ja nenästävedettävää, siitä en kirjoita, koska et varmaan jaksaisi lukea niin pitkää kirjoitusta.


      • etsippävihreiden
        lawwinter kirjoitti:

        Naulan kantaan! Tuulimyllyt metsissä ovat ovat luonnon tuhoajia. Ja maisemien tuhoajia. Jotenkin tuntuu, että vihreätkin ovat vihdoin alkaneet ymmärtää että näin on. Joku vuosi sitten vihreät olivat into piukeina pukkaamassa tuulivoimaloita maakuntiin. Kiihkeimmät vihreät taitavat yhä asua Helsingin kantakaupungissa. Sieltä asioita on vaikea kunnolla hahmottaa.

        Energia strategia;
        Siellä ei ole sanaakaan tuulivoimasta.

        Vihreissä on joitakin viisaita, jotka ovat
        laskeneet vaikutukset Suomessa.

        Tappiollisen tuotannon ylläpito kuluttaa
        luontoa valtavasti.
        Suomeen tulee rahaa vientiteollisuudesta
        joka pyörii hiili ja ydinsähköllä.
        Poliittinen vastuu tulee joskus esiin.


      • Neveragain
        olyestodepu kirjoitti:

        Mulle ei kaltaisesi ns. "karvalakki -osaston" kaksinaismoralismi ole ennenkään purrut, eikä tuolla pitkällä (haukotus!)paasuulla pure nytkään, kun uskon tietäväni asioista enemmän, kuin sinä.

        Energian tuottaminen uusiutuvalla energialla on ratkaisu, aurinko,- vesi- ja tuulivoima, ovat varteen otettavia energiantuottamis muotoja nyt ja tulevaisuudessa ja taatusti turvallisempia, kuin ydinvoima!

        Ihan älytöntä rahan haaskaamista esim. Olkiluoto säätämiseen pistää se 3 miljardia, jolla ei ole saatu mitään aikaiseksi! Uusiutuvaan energiaan tuolla rahalla olisi saatu vaikka mitä aikaiseksi. Rosatomille, joka Venäjän valtion yhtiö, ottaa osakkaaksi Pyhäjoen ydinvoimala hankkeeseen, on mielipuolista! Näyttää menevän onneksi komeasti perseelleen,

        Ajatuksena siis tämmöiset, että ollaan muutenkin jo liikaa Venäjästä riippuvaisia energian suhteen, mikä ei ole kovin kauaskantoista ja järkevää missään mielessä, pitää saada loppumaan. Siksi tuulivoima on hyvä vaihtoehto.

        Voi hyvä jumala tätä ns. luonnonsuojelijoiden typeryyttä. Tuhansia hehtaareja sepelikenttää, tuhansia siipien tappamia lintuja ja lepakoita, kymmeniä ekosysteemiltään kuolleita jokia, tuhansia infraäänen sarastuttamia, sellaisia ovat luonnonsuojelijoiden ja vireiden ekoteot.


    • littymäsokea

      "Suomen metsät esim. hupenevat järkyttävää tahtia ja ovat jo huvenneet. Suomi ei ole enää metsien maa ja vain täyshullu ajaa tuulivoimaloiden pystytystä metsään. " "

      esim hupenevat ? eivät hupene ei

      • kylläkyllä

        Kyllä hupenevat, kyllä. Ovat huvenneet tuolta 50-luvulta aivan järkyttävällä tavalla. Joka muuta väittää, on joko tietämätön tai valehtelee. Suomella ei ole varaa nykyisen kaltaiseen metsien ja luonnon tuhoamiseen.


      • järkikäyttöön

        Mutta tuulivoimaloita ei pidä pystyttää metsiin ja muuallekin niiden pystyttämistä pitää tarkasti harkita. Perusteluja: Tuulivoimalat nousevat huomattavasti latvuskorkeuden yläpuolelle ja siten rikkovat latvuslinjan, mikä tarkoittaa silmälle hyvin epämiellyttävää maisemaa. Lisäksi tuulivoimaloihin tarvitaan aika suuret metsäalat, suuremmat mitä itse tuulivoimaloiden alle jää. Olen kuullut, että tuulivoimala-alueiden vierestäkin metsät usein hakataan, jotta saataisiin tuulivoimaloille ns. tuulenottoalueita. Lisäksi tuulivoimaloihin tarvitaan valtavat betoniperustukset, mikä tietysti muuttaa alueen vedenkiertoa. Ilmeisesti tuulivoimaloiden betoniperustukset on tarkoitus jättää maaperään tuulivoimalan purkamisen jälkeen. Sehän tietää sitä, ettei alueen kasvillisuus palaa entiselleen myöhemminkään. Lisäksi tulisi kiinnittää huomiota betonin hiilijalanjälkeen. Se on suuri. Yhteen perustukseen tarvitaan n. 650 m3 betonia. Lisäksi perustukseen tarvitaan terästä jopa n. 70 000 kg. Kuulostaa tosi valtavilta raaka-ainemääriltä. Kuulostaa todella hurjalta, jos tuollaiset raaka-ainemäärät ollaan todella jättämässä maaperään. Mitä tuhlausta. Mutta tuulivoimafirmat nyt ovat niin vastuuttomia, että voisi kuvitella, että sen jälkeen kun tuulivoimatoiminta on päättänyt, niin firmat nostavat kytkintä ja häipyvät uusille apajille, jollei tuulivoimatoiminnan jatkaminen ko. paikalle enää tule kyseeseen. Saattaahan olla, että tuulivoimalat eivät olekaan tuottaneet toivottuun malliin. Esim. tilanteessa, jossa tuulivoimalat ovat liian lähellä asutusta ja ne asukkaiden valitusten johdosta joudutaan usein pysäyttämään, voi tuotanto jäädä alhaiseksi. Jne. Myöskään tuulivoimaloiden aiheuttamaa metsäpaloriskiä ei voi vähätellä. Jos kuivat kuumat kesät yleistyvät, voi tuulivoimalapalo saada aikaan valtavan maastopalon. Tuulivoimalat metsissä aiheuttavat myös sen, ettei niiden lähistöllä ole turvallista talvisin työskennellä, koska tuulivoimaloiden siivistä voi lentää jääpaloja kauaksikin. Tuulivoimalat aiheuttavat myös ympäristöönsä rakentamisrajoituksia, joten tuulivoimaloita ympäröi suuri alue, jolle ei voi rakentaa asumuksia. Se on tietysti väärin nämä alueet omistavia kohtaan. Jne.


      • kasvaneet

        Nykyisiin menee betonia noin 1000kuutiota/ mylly


      • olyestodepu
        järkikäyttöön kirjoitti:

        Mutta tuulivoimaloita ei pidä pystyttää metsiin ja muuallekin niiden pystyttämistä pitää tarkasti harkita. Perusteluja: Tuulivoimalat nousevat huomattavasti latvuskorkeuden yläpuolelle ja siten rikkovat latvuslinjan, mikä tarkoittaa silmälle hyvin epämiellyttävää maisemaa. Lisäksi tuulivoimaloihin tarvitaan aika suuret metsäalat, suuremmat mitä itse tuulivoimaloiden alle jää. Olen kuullut, että tuulivoimala-alueiden vierestäkin metsät usein hakataan, jotta saataisiin tuulivoimaloille ns. tuulenottoalueita. Lisäksi tuulivoimaloihin tarvitaan valtavat betoniperustukset, mikä tietysti muuttaa alueen vedenkiertoa. Ilmeisesti tuulivoimaloiden betoniperustukset on tarkoitus jättää maaperään tuulivoimalan purkamisen jälkeen. Sehän tietää sitä, ettei alueen kasvillisuus palaa entiselleen myöhemminkään. Lisäksi tulisi kiinnittää huomiota betonin hiilijalanjälkeen. Se on suuri. Yhteen perustukseen tarvitaan n. 650 m3 betonia. Lisäksi perustukseen tarvitaan terästä jopa n. 70 000 kg. Kuulostaa tosi valtavilta raaka-ainemääriltä. Kuulostaa todella hurjalta, jos tuollaiset raaka-ainemäärät ollaan todella jättämässä maaperään. Mitä tuhlausta. Mutta tuulivoimafirmat nyt ovat niin vastuuttomia, että voisi kuvitella, että sen jälkeen kun tuulivoimatoiminta on päättänyt, niin firmat nostavat kytkintä ja häipyvät uusille apajille, jollei tuulivoimatoiminnan jatkaminen ko. paikalle enää tule kyseeseen. Saattaahan olla, että tuulivoimalat eivät olekaan tuottaneet toivottuun malliin. Esim. tilanteessa, jossa tuulivoimalat ovat liian lähellä asutusta ja ne asukkaiden valitusten johdosta joudutaan usein pysäyttämään, voi tuotanto jäädä alhaiseksi. Jne. Myöskään tuulivoimaloiden aiheuttamaa metsäpaloriskiä ei voi vähätellä. Jos kuivat kuumat kesät yleistyvät, voi tuulivoimalapalo saada aikaan valtavan maastopalon. Tuulivoimalat metsissä aiheuttavat myös sen, ettei niiden lähistöllä ole turvallista talvisin työskennellä, koska tuulivoimaloiden siivistä voi lentää jääpaloja kauaksikin. Tuulivoimalat aiheuttavat myös ympäristöönsä rakentamisrajoituksia, joten tuulivoimaloita ympäröi suuri alue, jolle ei voi rakentaa asumuksia. Se on tietysti väärin nämä alueet omistavia kohtaan. Jne.

        Paljonko betonia ja rautaa arvelet turhiin ydinvoimala hankkeisiin menevän ? Entäs rahaa Olkiluotoon 3mrd. turhuuteen, jo nyt mennyt ja sekö ei ole turhuutta?

        Mitähän tuohon Pyhäjoen työmaalle on jo nyt mennyt ja TURHAAN!? Maisemaa tuhottu prrkle..."! Että ei kannata puhua tuulimyllyistä mitään tässä yhteydessä!


    • Ajatteluuntarvitaanaivot

      Teollisuus tarvii vakaan energiatutannon ja sitä ei ole tuulivoima. Pitää olla jonkinlainen suhteellisuudentaju että mitä mikäkin tuottaa ja millä hinnalla. Meidän kaikkien hyvinvointi on kiinni teollisuudestamme jos näihin sattumasähköihin siirrytään on maamme kohta sudanin ja muiden kehitysmaiden tasolla ja ajatteleppa. Talvi on meillä joka vuosi, meillä ei aurinko paista läpi vuoden eikä kyllä tuulekkaan aina ei ainakaan silloin kun esim kulutuksemme on kovimmillaan. Siis talven pakkasilla. Luonnontuhosta voisi kyllä sanoa että enemmän tuulivoima tuhoaa kuin ydinvoima ajattele globaalisti mitkä on hiilijalanjäljet esim kun kiinan louhinnat minaraaleihin tuulivoimaan? mitenkäs suuret alat avohakkuita tuulipuistoja sähkölinjoja tietävarten tarvitaan. sen kaiken rakennelman rahtaus suomeen laivoilla toiseltapuolen palloa! Saastuttaa ja lisää eniten ilmastonmuutosta. Todellakaan ei ole puhdasta.

      • lawwinter

        Näin on.


    • olyestodepu

      Ydinvoima ei ole turvallista ikinä. Entäpä se asia, kun tulevat sukupolvet noituvat esi-isiensä ydinjätteitä, kun ovat muka turvallisesti haudatut!?

      Uskaltaisin lyödä vetoa siitä, että kukan ydinvoiman puolustajista ei haluaisi "takapihalleen" ydinjätteitä!

    • järkikäyttöön

      Jos Suomeen halutaan lisää tuulivoimaa, niin tuulivoimalat pitää pystyttää kulutuksen lähelle. Se tarkoittaa, että tuulivoimaloiden oikea paikka on Etelä-Suomessa. Ei muuta kuin Helsingin edusta täyteen jättimäisiä tuulivoimaloita. Ei tule siirtokustannuksia nimeksikään.

      • Nähtävyyksiä

        Hyvä ehdotus! Tänne Helsingin edustalle mahtuu tuulivoimaloita. Niille löytyy todella hyviä paikkoja.


    • vainmuutamanhuijarin

      Ei pyöri vievät taas sähköä . kulutus on suurinta ja nämät ei tuota

    • järkikäyttöön

      Pohjoispohjalaisten pitäisi järjestää mielenilmaus Helsinkiin. Kaikki kynnelle kykenevät mukaan. Poliitikot reagoivat vasta sitten, kun asialla on paljon näkyvyyttä. Ehdotan Senaatintorille kunnon tunkiota ja siihen sitten päälle pieni tuulivoimala. Siitä kun hallintoherrat kävelevät ohitse, voivat haistella miltä tuulivoima haisee - se haisee korruptiolta.

    • solibitersu

      Koko suomen pitäisi järjestää Rosatomin vastainen mielenosoitus, jossa boikotoidaan Venäjän hallinnon harjoittamaa ihmisoikeuksien loukkaamisia ja korruptiota vastaan! Banderolleissa lisäksi lukisi, että ydinvoima ei ole turvallista nyt eikä tulevaisuudessa!

      Sitten haettaisiin ydinjätettä Senaatintorille, jossa kaikki ydinvoimaintoilijat, Vapaavuori etunenässä, voisivat käydä kieriskelemässä!

      • visalanmies

        Harmi kun se Visala lopetettiin ois tällaisille tuulimylly vouhakkeille sopiva paikka siellä sais ukko kaikessa rauhassa järjestellä "Mielenosoituksia vaikka yötä päivää.!!!"


    • järjetöntä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe