Työkyvyttömyyseläkeläinen tekee "pimeitä töitä"

Jänkhäläinen

Verottajallehan voi ilmoittaa nimettömästi, jos tietää jonkun harjoittavan "harmaata taloutta". Onko eläkeyhtiöllä samanlaista ilmoituskanavaa?
Tiedän yhden työkyvyttömyyseläkeläisen, joka kehuskelee teeskennelleensä sairaampaa kuin onkaan ja huijanneensa lääkärin kirjoittamaan itselleen eläkepaperit. Nauttii nyt varsin hyvää työkyvyttömyyseläkettä ja tekee sen lisäksi pimeitä raksa hommia. Voisi mennä ihan oikeisiin töihin ja maksaa veronsa.

17

55

  Vastaukset

  • Jos todella on näin, on uskomatonta miten toiset onnistuu vedättään samalla kun toisten ja moniongelmaisten hakemuksia hylätään! Työkyvytönkin saa kyllä tienata jonkin verran, mutta kyllähän jatkuva työskentely raksalla vähän epäilyttää. Iso merkitys sillä mitä on perusteiksi kirjattu eläkehakemukseen.

   Kai eläkeyhtiöiltä löytyy joku lomake netistä, jolla voi antaa anonyymiä palautetta. Toisaalta voit ihan hyvin kertoa myös nimelläsi, jos pystyt uskottavasti perustelemaan. Mitään perätöntä ilmoitusta ja sen seurauksia tms. ei tarvi sun miettiä ellet ihan satuile. Tietty saa varautua, että kuullaan vielä myöhemmin todistajana tms.

  • Kyllähän tk-eläkkeellä saa töitä tehdä tiettyyn rajaan asti.Itse saisin tienata n.1500€/kk,mutta ei ole tarvetta.

   • Totta kai eläkkeelläkin saa tehdä töitä, kun maksaa verot. Mutta ei pimeästisti, kuten aloituksessa kerrottiin.


  • Näinhän se on. Vakuutusyhtiö kertoi tuon saamassani eläkepäätöksessä. Siinä kerrottiin myös paljonko voin ansaita niin ettei se vaikuta saamaani eläkkeen määrään eli max 40 % keskiansiosta. Pidin tuota hieman outona mahdollisuutena. Minullakaan ei ole tarvetta työkyvyttömyyseläkkellä ollessani lisäansioihin. Saan aikani kulumaan muissa harrastuksissa kuin työn teossa.

   • Vanhuuseläkkeellä saa kai tienata rajattomasti, mutta se on suurimmalle osalle aivan mahdotonta. Jotkut tv-julkkikset voivat saada isoja ansioita esiintymällä tv-ohjelmissa. Tosin eläkeläisikäiset eivät ole kovin suosittua materiaalia ohjelmiin.

    m63v


  • Täitä tekee omaksi huvikseen vain kun on varallisuutta kertynyt.

  • Aloittaja on selkeästi kunnon kansalainen, naapuri kateus ilmentyy vähintäänkin selkeästi.

  • Tulihan sitä eloa tähänkin palstaan hyvä pojat ja tietysty tytötkin.

  • Anna jokaisen elää oma elämänsä,ei kannata puuttua.jos se ei koske sinua.
   joskus kannattaa mennä sieltä missä aita on matalin.

  • mielipide jolla ei tee mitään nm. 6? 8? ehkä 9

   Älykäs tyyppi, paitsi kehuskelu sillä

  • Valtiovalta suosii niitä jotka syövät hitaat!
   Äänestä; Tähtiliikettä" Meillä ei ole enää Amerikan dollareita sotavelkana.

  • Niin sinä uskoit häntä vaikka valehteletkin. Hänen tavoite toteutui, sai sinut kateelliseksi!

   Helppohan tuo on puheilla pääsee eläkkeelle.

  • Suomessa eläkkeelle pääsy ei ole helppoa ja työttömyyseläkeputki on poistettu . Eläkeikää on myös nostettu portaittain.

   Nykyisessä tilanteessa tarkastellaan nähtävästi liiaksikin yksittäisten eläkekustannukisien nousua ,joka nähdäkseni johtunee suuremmalta osin kunnallisen ja valtiollisten osuuksien eläkekustannuksista.

   Ehkäpä tulisi enämmälti kiinnittää tuossa yhteydessä huomiota myös sosiaalisiin kustannuksiin jotka nousevat nykytavan muotoisesta toimitavasta ,sillä selkeää on että toimeentulon vähäisyyden johdosta joudutaan turvautumaan sosiaaliseen tukeen joka on aina viimesijaisesti taustalla toimeentuloja turvaten.

   Eikö tällöin olisi syyytä paneutua enneminkin realiseti ihmisten toimeentulomahdollisuuteen ja valtiollisiin kustannuksiin huomioiden työllistymis mahdollisuus,sekä eläkeratkaisuiden käyttö kun keskustellaan työttömyys asteesta ,joka vaikuttaa myös valtiollisiin lainan otto kustannuksiin ja työttömyys asteeseen.

   Työttömyys astete on asetettavissa tasolle joka on reaalinen työllistymismahdollisuuksien ja valtion talouden kannalta edullinen myös eläköitymisratkaisuin.

   Tuossa suhteessa yksityisten kassojen käyttö olisi järkevää sikäli ,että ne eivät rasita valtoion kassaa ja säästöä on saatavissa myös nykyisten soso kustannuksien suhteen kun ihmiset jotka eivät tule työllistymään siirretään eläkkeelle .Tuossa suhteessa on ajateltava vajaakuntoisia ja työelämän ikä ihmisiä jotka roikkuvat työttöminä vuodesta vuoteen.

   Toki asian suhteen nousee valtiolliset ja kunnalliset eläkkeensaajat ,sekä heidän asemansa valtiollisena kuluna esiin,mutta on huomioitava että myös heidän kohdallaan sosiaaliset kulut muuttuvat eläkekuluikis jolloin meneoeränä asia laajemmin tarkasteltuan ei ehkä reaaalisesti olekkaan se este miksi se usein äkkiseltään koetaan. Asian suhteen on myäös huomionarvoista se että eläkkeistä osa palautuu veroituksen kautta valtion talouteen takaisin .Olisiko tuota kautta palautettavissa usko huomispäivän Suomeen ja työntekoon ,nykyisen politiikan sijaan jossa pitkäänkin työtä tehneet lähinnä vastuullistetaan työttömyydestä erinnäisin poliittisin ratkaisuin joilla ei ole ollut työllistävää vaikutusta vaan pikeminkin ne ovat johtaneet monen kohdalla syveneviin taloudellisiin vaikeuksiin viimesijaisen toimeentulon leikkamisen johdosta.

  • Lisäys :Yhtenä yleisenä ja oleellisenä seikkana pidän myös keskutelun ylösnostämistä asiayhteydessä tuota eläkeellä työskentelemistä yleisesti,sillä se liittyy vankasti työmarkkinatilanteeseen ,sekä eläkevastuisiin eläkekertymien kautta. Tuossa yhteydessä eläketyövoima on reservi hyvän työllisyyden aikan ja huonomman työvoima poliittisen tilanteen aikana on myös huomioitava eläkkeillä toimeentulo mahdollisuus joka johtaa keskutelua eläke tasojen ja kestävyyden suuntaan .Kansonikin että eläkej järjestelmän yhtenäisyyden aikaan saamiseksi olisi tuossa suhteessa tehtävä ratkaisevia muutoksi jollin mahdollisesti eläke katto keskustelu olisi avattva uudelleen.

   • Kirjoituksesi ja lisäyksesi oli niin sekava ja niin täynnä kirjoitusvirheitä, että mahdoton ymmärtää sisältöä. Liittyikö aiheeseen? Todennäköisesti ei. Ainoa, jonka ymmärsin, että halusit keskustelua eläkekatosta. Tarkoittaa sitten rahaa tai ikää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoituksesi ja lisäyksesi oli niin sekava ja niin täynnä kirjoitusvirheitä, että mahdoton ymmärtää sisältöä. Liittyikö aiheeseen? Todennäköisesti ei. Ainoa, jonka ymmärsin, että halusit keskustelua eläkekatosta. Tarkoittaa sitten rahaa tai ikää.

    100.000e vuosituloista eläkettä saava sosiaalitapaus taas vauhdissa:)


  • Päissään tuon pitkän sepustuksen tehnyt. Eläkkeellä voi tehdä töitä, mutta veron osuus vie järkevyyden siitä mahdollisuudesta, sillä eläkkeet ja työtulot lasketaan yhteen, jonka mukaan veroprosentti määräytyy. Hyvätuloisen eläkeläisen töissä käynnissä ei tunnu olevan kyllä järkeä, eikö elämään muuten saa sisältöä.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   3146
  2. Surullinen totuus Martinan hääepisodista

   Eikö nää Martinaa puolustavat tyypit tajua miten surullinen tää koko hääepisodi oli? Martina tuli paikalla ihan vääränlaisessa asussa tissejään esitel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   1400