Polttoaineen saatauus 20 vuoden kuluttua

Egoihminen

Viimeaikaiset puheet dieselin ja bensan myynnin kieltämisestä laittoi miettimään uuden veneen hankinnan järkevyyttä nyt.
Onko nykyiset venemoottorit helposti muutettavissa käyttämään jotain muuta polttoainetta tai onko suunnitteilla polttoöljyn käytön salliminen venekäytössä korvaavana polttoaineena?
Asia tuntuu ehkä kaukaiselta, mutta jos nyt tällä hetkellä miettii uuden matkaveneen hankintaa ja käyttöiäksi kaavailisi 10 vuotta. Voi kuvitella mikä veneen jälleenmyyntiarvo tulee olemaan tilanteessa jolloin polttoainetta ei ole kohta enää saatavilla. Paitsi autoissa niin myös veneissä jälleenmyyntiarvo romahtaisi. Purjevenekään ei auta sillä nekin ovat käytännössä moottorista riippuvaisia.
Olisiko muuten diesel vai bensiini helpommin muutettavissa käyttämään tulevaisuuden polttoaineita ja mitähän ne sitten olisivat, viinaa vai kaasua?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annaPalaa

      Veneily nyt ei ole pitkään aikaan ollut sijoitus, joten turpaa tulee 10 v syklillä aina. Turha miettiä turhia, tiedätkö varmasti olevasi edes hengissä silloin. Ja kaavailujen mukaan joku voisi vielä veneillä 15 vuotta sinun jälkeesi.

      Elä ja nauti, ei se raha osakkeissa/talletuksissa tuo elämyksiä ja eloa arjen sietämiseen ja mistä sitä tietää milloin vaikka rahat leikataan, kuten aikoinaan Suomenhistoriassa kävi, arvosta -50% pois, kun tuollaisia "pervoja" meidän asioista on päättämässä

      • 90798

        Miksi se rahanleikkaus muuten tehtiin? Miksi siinä tilanteessa päätettiin leikata rahat sen sijaan, että olisi päätetty vaikka kaksinkertaistaa setelien arvo? Miten rahan arvo historiassa on määräytynyt, mitä se merkitsi kun esim. saksassa 1920-30- luvuilla inflaatio oli tuhansia prosentteja ja ennen täydellistä romahdusta luokkaa miljoona prosenttia? Pervot ne eivät silloin osanneet toimia...


    • luetun.ymmärtäminen

      Työryhmälle annettu tavoite oli liikenteen CO2 päästöjen lopettaminen, eikä vähentäminen. Sen seurauksena bensiinin ja dieselin lisäksi kiellettäisiin tietysti kaikki muutkin (tulevaisuuden) polttoaineet, myös kaasu ja etanoli, eihän liikenteen päästöt muuten nollaan menisi.
      .
      Jälleenmyyntiarvo ei tietysti nollautuisi, onhan maailmaa Suomen ja EU:n ulkopuolellakin, jossa liikennepolttoaineita edelleen myytäisiin, kenties entiseen malliin ilman verojen lisäyksiä. Ainakin USA ja Venäjä saattaisivat sellaisia valtioita olla.
      .
      Esitykseen ei myöskään sisältynyt liikennepolttoaineiden maahantuonnin kieltäminen, vaan ainoastaan myymisen kieltäminen. Jollei esitystä täydennetä ei se siis estä tankkaamista jatkossa Venäjän puolella ja käyttämästä sitä ite omassa ajoneuvossaan myös suomen puolella. Esitykseen ei myöskään sisälly kieltoa siirtää omaa polttoainettaan yhdestä tankista toiseen, siis veneestä autoon tai päinvastoin.

      • torppariksi

        Bio kaasu joka ilmeisesti tehdään paskasta? Luulisi olevan hiilidioksidi vapaata paitsi valmistus.

        Millä kaikki energia sitten valmistetaan, ydinvoimalla josta myös päätetty päästä eroon maailmalla, Suomi vaan lisää jos joskus saisi uuden laitoksen käyntiin, epäilen sitäkin vahvasti.

        Ydinsota tai joku järjetön kulkutauti voisi olla hyvä ratkaisu päästä eroon tästä ongelman aiheuttajasta, eli ihmisistä tai paluu luonnonvaraisesti elämiseen maaseudulle, kerrostaloista lämmöt poikki jo tänä vuona koska läpö tehdään luontoa saastuttamalla!


      • luetun.ymmärtäminen
        torppariksi kirjoitti:

        Bio kaasu joka ilmeisesti tehdään paskasta? Luulisi olevan hiilidioksidi vapaata paitsi valmistus.

        Millä kaikki energia sitten valmistetaan, ydinvoimalla josta myös päätetty päästä eroon maailmalla, Suomi vaan lisää jos joskus saisi uuden laitoksen käyntiin, epäilen sitäkin vahvasti.

        Ydinsota tai joku järjetön kulkutauti voisi olla hyvä ratkaisu päästä eroon tästä ongelman aiheuttajasta, eli ihmisistä tai paluu luonnonvaraisesti elämiseen maaseudulle, kerrostaloista lämmöt poikki jo tänä vuona koska läpö tehdään luontoa saastuttamalla!

        Biokaasu on pääosin metaania kuten maakaasukin. Sen kemiallinen kaava on CH4, ja sen palaminen noudattaa yhtälöä: 1 CH4 2 O2 = 1 CO2 2 H2O
        Biokaasun palaminen ei siis ole hiilidioksidivapaata, joten sen käyttö liikenteessä täytyy kieltää jos ehdotuksen tavoitteen halutaan toteutuvan, eli liikenteestä tehdään hiilidioksidivapaata 2045 mennessä, kuten työryhmän esitykseltä vaadittiin.


      • Egoihminen

        No Venäjälle tulee kyllä veneellä länsirannikolta niin paljon matkaa että tuskin kannattaa lähteä kun suurin osa tankatusta polttoaineesta on palatessa käytetty, Ruotsi on tietenkin lähellä mutta todennäköistä on että siellä suunnitellaan polttoaineiden kannalta jotain samanlaista. Miten sitten tulli suhtautuu siihen jos maanteitse aletaan kuljettamaan polttoainetta venäjältä ja jakelemaan sitä "ilmaiseksi" tutuille.
        Käytännössä veneen arvo laskee jos jälleenmyyntimarkkinoita ei kotimaassa ole lainkaan, kannattaa ehkä alkaa miettimään vuokraamista vaihtoehtona tai veneen hakintaa jonnekkin välimerelle missä sitä voi käyttää muutaman viikon vuodessa yhtäjaksoisesti ja siellä jälleenmyyntikin olisi helpompaa.


    • OdottakaaRauhassa

      Katsotaan tilanne sitten sodan jälkeen uudelleen.

      • mennyttä.aikaa

        Katsotaan vaan. Saat ihan itse päättää tarkoititko talvisotaa, jatkosotaa, vaiko lapin sotaa.
        Sodan jälkeen on siis ollut jo vuosikymmeniä ja on edelleenkin.


    • Kansikiinnijakuulemiin

      Voin vain olla tyytyväinen siihen että on ikää paljon ja sairauksiakin vaikka muille jakaa, Ei tarvitse silloin olla enää tässä mänttipäisessä maailmassa. Jäi vuosikymmenien veneilystä hyvät muistot jotka vien mukanani.

    • Eihätää

      Purkkariporukka laittaa botskiin sähkömoottorin ja akustoa sen verran että pärjää satamamanöveerauksesta. Aurinkokennoja kannet täyteen, On otettava myös huomioon että ne kennotkin varmasti kehittyvät parissakymmenessä vuodessa.

      • täkänäPurjeet

        puuvilla purjeet omasta pellosta jäi vain puuttumaan!

        Oletteko ottaneet selvää paljonko on hiilijalanjälki ja muu luonnonvarojen tuhlaus akkujen ja paneeleiden valmistuksessa, ennen viisastelua?

        Silloin vielä, kun purjehdin meni dieseliä kaudessa vesillä noin 130vrk, noin 15-20 litraa max vs uusisi järjestelmän akkuineen paneeleineen,, monessako vuodessa mahtaisi laskennallisesti hiili jäljessä olla puntit tasan, ei ehkä ikinä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe