LED lisävalot

Talviajelija

Miten led lisäpitkät pysyy sulana auton keulalla? Vai kehittääkö ne lämpöä että sulaa kun tarpeeksi pitkään on päällä?

Eli hommaanko vanhanaikaiset vai uudemmat ledit?

7

1613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loskakeli

      Katolle melkeen juotua sijoittaa tuollaiset härvelit!

    • Lämpenee, mutta halogeenia tai xenonia vähemmän. Kun valaisin on lisäksi halogeenia tai xenonia matalampi, niin valotehoa katoaa lumisateessa enemmän. LED panelin tehohäviöstä merkittävä osa kuluu tehonsyöttöelektroniikan tehohäviöön, siksi valaisimet painavat kilokaupalla jäähdytyslevyjensä vuoksi.

      Mielestäni silti suurempi merkitys valinnassa on valokuvion suhteen. Hyvien xenonvalojen tapaista leveää ja tasaista valokuviota ei suurin osa LED valojen valmistajista osaa tehdä ollenkaan, vaan valitettavan monet hirmuisen valovirran tarjoavat panelit hukkaavat valotehonsa oraville kuusen latvaan ja vastaantulevan silmille. Ratin takaa tällainen valaisin näyttää valkohehkuiselta putkelta, jonka ylikirkas lähialue estää näkemästä kauas. Luksimittari näyttää 200 metriä auton edessä kovia lukemia, mutta sitä ennen 50 metrissä luksimittari on tiltissä ja silmät samoin.

      Tämä ei tarkoita, että LED olisi toivoton tekniikkana. Päinvastoin, LED tarjoaa halvalla paljon valotehoa, mikä on hyvä lähtökohta. Juuri siksi useita urpotehokkaiden valaisimien valmistajia on tuonut markkinoille viritelmänsä, jotka elävät pelkästään kosmisella valovoimallaan.

      Hyvän valaisimen valmistaminen vaatii silti yhtä paljon osaamista kuin ennenkin, ja sen ammattitaidon haltijat tekevät LEDien suurella valoteholla juuri sitä, mitä parhaiten osaavat.

      Perheessä on nyt nähty SAE 210 pyöreät valot, joiden tolkuton valovoima kirvelee silmiä mittasuoralta takaisin kävellessä, mutta silti 14.000 lumenin valoteho 200 metrissä häviää häviää 2*3200 xenoneille (laadukkaissa valaisimessa). Lazerin Triple-R on kallis putkimainen valokeila, joka hajottavilla reeded linsseillä levenee mukavasti. W-Lightin Comber on älyttömän tehokas, mutta muodostaan huolimatta korostaa etualaa jonkin verran.

      Valojen kanssa räplääminen pysähtyi meillä kahden eri kuskin eri valintoihin. Halogeenivaloisen auton nokalla auton omia valoja lähelläkin tukeva X-Vision Domibar on kuin hyvä halogeenikaukovalo, mutta nelinkertaisella valoteholla. Hyvien bi-xenonien kaukovaloja jatkaa saman valmistajan Genesis. Kaareksi väännetyn valaisimen valokuvio lentää matalana leveänä laakana auton olien valojen jatkeeksi lisäämättä korostamatta lähialuetta, jolla auton omat valot riittävät. Jo pienin Genesis 600 riittää minulle, mutta isompiakin on saatavana

    • srgsrgr

      Tässä yhtenä päivänä lumisateessa kun lämpötila nollan paikkeilla ja hieman märkä lumi tarttui hyvin auton keulaan kiinni, 100W LED paneeli meni heti lumikerroksen peittoon eikä se sulanut siitä mihkään. Valoteho heikkeni selvästi. Tuossa on se LED paneelin huono puoli, auton vakiopitkistä (halogeeni) lumi suli kyllä pois.

      Mutta aika harvoin on tuollaisia kelejä, syksystä alkaen vain kerran tapahtunut etten näe sitä suurena käytännön ongelmana.

      • Totta, mutta ilmiö riippuu kelistä. Pakkasen hieman kiristyessä halogeenivalaisin sulattaa lumen kiinni lämpimään lasiin, mutta lumi lakkaa tarttumasta viileämpänä käyvään LED valoon. Eli lumi tarttuu eri valoihin eri kelillä.

        Mielestäni LEDin rasite on siinä, että sillä kelillä kun lumi alkaa tarttua, se valuu valaisimen alareunaa kohden. Pari senttiä lunta 225-millisen ison ämpärin valokuvion pohjalla ei vielä erotu valokuviossa, mutta tukkii jo puolet matalan panelin valoaukosta. Toinen juttu on LED valojen rakenne, johon kuuluu yleensä linssin kiinnityskehikon muodostama kynnys, joka vangitsee lumen päästämättä sitä valumaan pois valaisimen alareunasta.


    • ledipellilyä

      Kahdet ledit kokeilleena 25w ja 35w . Pimeää on. 55w halogeeni on kirkkaampi. Lämpöä tuottaa vähemmän mutta kun niillä ei näe ei niin älä laita.
      Vaihdoin xenonsarjan 35w ja nyt näkee eikä häikäise ollen edelleen tervä linssi optiikan rajaus.
      Vakuutus yms viisastelut eivät nyt ole aiheena keskustelussa HUOM.
      philips white wision on hyvä halogen polttimo. Kaukovalot on minulle ne harvemmin palavat ja niden teholle en tee mitään. Lähivaloja tarvitaan kokoajan. 35w xenon hid valo on selvästi kirkkaampi kuin 55w philips white vision.
      On järjen köyhyyttä uusissa autoissa onnettomia valoja ja autojen perät pimeinä. Suomeen omat pykälät valoihin. Ihmisten pitää nähdä eikä ponnistella tuurilla ajoa. Kalliissakin autoissa on jo surkeita valoja mutta hiton kalliita korjattavia.

      • Me muut puhumme LED-tekniikalla toteutetuista lisäkaukovaloista, jotka kehtaa viedä katsastukseenkin, eikä laittomista polttimonvaihtovirityksistä.

        Sellaista 35W halogeenikantaista xenonkonversiota ei ole vielä nähtykään, joka pärjäisi kunnolliselle LED kaukovalolle.


    • valoakeulalle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe