Nelonen vs kolmonen

Houkko

Mun mielestä on hölmöä verrata esim Virosta tuodun nelosen hintaa Suomen neloseen. Esim laatikollinen Virossa maksaa nykypäivänä sen 18 euroa. Kun Suomessa neloslaatikko maksaa 45 euroa. Ero tuntuu suorastaan hävyttömältä.

Mun mielestä kannattaa kuitenkin muistaa, että Suomesta saa kohtuuhintaista kolmosoluttakin. Kolmoslaatikko maksaa sen 26 euroa, miinus pantit, eli laatikon hinnaksi jää noin 23 euroa. No nyt tietenkin jotkut valopäät kirkuu, että nelosoluessa on enemmän prosentteja ja siitä saa kovemmat kännit. No niin saa, mutta kun ottaa huomioon alkoholimäärän eron, niin ostaa laatikon lisäksi 3 kpl irtopurkkeja, niin saa saman määrän alkoholia mitä neloslaatikosta. Niin vähäinen tuo alkoholimäärän ero on.

Käytännössä se tarkoittaa, että kun juo vaikkapa 8 purkkia nelosta, niin saman kännin saamiseksi pitää juoda 9 purkkia kolmosta. No mikäs ongelma siinä on, ei mun mielestä mikään, saapahan juoda yhden purkin enemmän jos juo kolmosta, ja sehän on vain mukavaa.

Lisäksi esim Karhun 4,6 on mun mielestä paljon parempaa mitä on Karhun 5,3. Tuohon Karhun neloseenhan on lisätty viinaa, viinan maku siitä puskee läpi, eikä sovi olueen mun mielestä.

Että jos nyt oikein analyyttisesti verrataan. Niin Virosta tuodun neloslaatikon hinta olkoot 18 euroa. Kun kipaisee Suomessa vaikka markettiin, ja ostaa laatikollisen kolmosta plus kolme irtopurkkia päälle, niin se tekee pantit pois vähennettynä yhteensä 26 euroa.

Näin ollen hintaero on Viron ja Suomen välillä vain 8 euroa per laatikko. Eli ei nyt niin kovin suuri ero. Kun ottaa laivamatkan hinnat yms kulut huomioon, niin tuonti ei enää noilla hinnoilla kannata. Tulee halvemmaksi ja ennenkaikkea helpommaksi hakea ihan kotimaisesta kaupasta oluensa.

11

141

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • efefefef

   Mun meilestä suomessa kolmosen ja nelosen hinatero on liian suuri. Odotin tänävuonna, että kun nelonen tulee vapaaseen myyntiin niin se halvenee enempi, mutta ei kauppa myy alkon hinnoilla. Ehkä jostain lidilstä jotain niiden omia perlenbachereita saa jonkinverran halvemmalla, mutta normaaleissa olueissa hinta on kaupassakin alkon tasoa. En keksi muutakuin, että kilpailu nelosessa ei ole oikein vieläkään alkanut. Kolmosessa on kaupoilla omat tarjouksensa, mutta neloseen tämä tarjouskilpailu ei ole vaan vieläkään tullut.

   Viroon nähden nelosessa on yhä aika suuri vero tai hintaero. Lonkeroa ja siideriä kannattaa kyllä yhä hakea viorsta. Niitä ei kauppa oikein tarjauksella myy samalailla kuten kolmos olutta. Mikä tähän sitten on syynä, että vain kolmosta voi myydä tarjouksella, mutta muita juomia ei niin en osaa sanoa.

   • Houkko

    Joo, on se hintaero iso nelosen ja kolmosen välillä. Mutta edelleen kysyn, mihin tuota nelosta edes tarvitaan, kun kolmosta kerran löytyy, eikä se ole edes kovin kallista. Ja mikä ongelma on juoda yksi tölkki enemmän, jos juo kolmosta nelosen sijaan? Jos niinku haluaa saman alkoholimäärän siemaista...

    Eli mihin tarvit nelosbulkkisolutta? Niinku laatikkokaupalla? Mikset juo kolmosbulkkiolutta, niinku laatikkokaupalla. Sama känni, kunhan muistaa juoda yhden purkin ylimääräistä.

    Toki maisteluoluinahan noita nelosia on kauppojen hyllyille ilmestynyt, ja se on hyvä juttu, ja niissäkin prosenttien määrä on mulle sivuseikka. Kalliitahan ne toki on, puolen litran lasipullo noin 3 euron molemmin puolin. Mutta yleensä ostan maisteluoluita 1-2 kpl, ja otan sen kännin sitten ihan perus halpakeskarilla.

    Että minä en ainakaan edes kaipaa kauppoihin mitään neloslaatikoita. Kyllä kolmoslaatikoilla saa ihan hyvät kännit, ja halvalla. Ja kännihän noissa laatikkokaupalla juomisissahan on kuitenkin (ainakin mulla) se peruslähtökohta. Se joka muuta väittää, valehtelee.

    Eli mikä ongelma on juoda yksi purkki enemmän?


   • DUVEL

    kolmen maistuu tiskivedelle, oikea oluen maku löytyy yli 5 % ja mielummin yli 5,5 % alkoholipitoisuuksilla


   • MeeppäTiskaamaan
    DUVEL kirjoitti:

    kolmen maistuu tiskivedelle, oikea oluen maku löytyy yli 5 % ja mielummin yli 5,5 % alkoholipitoisuuksilla

    Höpöhöpö.


  • Isosti

   Ei neloseen mitään viinaa lisätä, sitä ei edes saa tehdä. Siihen laitetaan vain hieman vähemmän hapetonta vettä suodatuksen jälkeen.

   Minustakin 'nelonen' maistuu paremmalta.

  • Olu_kiirenes

   Olutta saa Tallinnan laivalta 15,50€ laatikko, kaupassa on ollut jatkuvasti tarjouksia 21,60€ ja pantit vähentäen laivahinnan vertailuhinnaksi jää 18€ eli eroa on laivan hyväksi 2,50€ per laatikko.
   Haun kannattavuus on täysin siitä kiinni onko matka laivalle kuinka pitkä, onko muutoin asiaa etelä-naapuriin tai onko vanhoja korttipisteitä kuinka paljon sekä minkälaisia tarjouksia sattuu kohdalle.
   Vuosi sitten sai hakureissusta hyvän tuntipalkan, enää sitä ei saa...

   Oluen vahvuus on taas täysin makuasia, kukin ostakoon mitä mielensä tekee.

   • efefefef

    Niin,mutta jos vertaat nelosolueen on hintaero yhä aika suuri sekä lonkerot ja siiderit on yhä kannattaavaa hakea virosta. Kolmosta ei kannata missään nimessä virosta tuoda.


   • Makuasiaa
    efefefef kirjoitti:

    Niin,mutta jos vertaat nelosolueen on hintaero yhä aika suuri sekä lonkerot ja siiderit on yhä kannattaavaa hakea virosta. Kolmosta ei kannata missään nimessä virosta tuoda.

    Kuten sanoin, makuasia. Ja tuo 15,50 oli IV-oluen hinta.
    Lonkeroyrjövettä en juo.


  • Anonyymi

   Ei vettä kannata tilata. 1 keissi 12% maukasta starkööliä 11e Alkostoressa. 72 tölkkiä toim.kuluineen 59e kotiovelle! Halvemmalla kuin itsekannettu litku kaupasta. Toki yhden keissin tilalle mahtuu kaks 3 ltr tonkkaa tai 4 litran pulloo 70% viinaa. Miten kukin itte tahtoo...

  • Anonyymi

   Ei neloseen viinaa lisätä. Muuten kyllä samoilla linjoilla keskari on lähes nelosen veroista kampetta ja melko edullista. Virossa kyllä hauska käydä ja tietenkin sieltä tulee kaljaakin tuotua , mutta ei siinä nyt rahallisesti ihmeitä säästä. Suomen ja Viron hintavertailu tosiaankin vähän harhaanjohtavaa jos vain A oluita vertaillaan.

  • Anonyymi

   Elikkäs 50 laatikkoon tulis 400euroa säästöä, kannattaako vai ei? Kannattaa. Saksasta tilaamalla sama määrä kotiovelle 600-1000e säästöä , niin ei tuu niitä laiva ja bensa kuluja, jotka teidän inisijöiden mielestä on tuhansia euroja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   304
   4762
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3343
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   92
   1433
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1359
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   273
   1246
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   42
   1056
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   158
   1030
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   8
   951
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   880
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   842
  Aihe