Nelonen vs kolmonen

Houkko

Mun mielestä on hölmöä verrata esim Virosta tuodun nelosen hintaa Suomen neloseen. Esim laatikollinen Virossa maksaa nykypäivänä sen 18 euroa. Kun Suomessa neloslaatikko maksaa 45 euroa. Ero tuntuu suorastaan hävyttömältä.

Mun mielestä kannattaa kuitenkin muistaa, että Suomesta saa kohtuuhintaista kolmosoluttakin. Kolmoslaatikko maksaa sen 26 euroa, miinus pantit, eli laatikon hinnaksi jää noin 23 euroa. No nyt tietenkin jotkut valopäät kirkuu, että nelosoluessa on enemmän prosentteja ja siitä saa kovemmat kännit. No niin saa, mutta kun ottaa huomioon alkoholimäärän eron, niin ostaa laatikon lisäksi 3 kpl irtopurkkeja, niin saa saman määrän alkoholia mitä neloslaatikosta. Niin vähäinen tuo alkoholimäärän ero on.

Käytännössä se tarkoittaa, että kun juo vaikkapa 8 purkkia nelosta, niin saman kännin saamiseksi pitää juoda 9 purkkia kolmosta. No mikäs ongelma siinä on, ei mun mielestä mikään, saapahan juoda yhden purkin enemmän jos juo kolmosta, ja sehän on vain mukavaa.

Lisäksi esim Karhun 4,6 on mun mielestä paljon parempaa mitä on Karhun 5,3. Tuohon Karhun neloseenhan on lisätty viinaa, viinan maku siitä puskee läpi, eikä sovi olueen mun mielestä.

Että jos nyt oikein analyyttisesti verrataan. Niin Virosta tuodun neloslaatikon hinta olkoot 18 euroa. Kun kipaisee Suomessa vaikka markettiin, ja ostaa laatikollisen kolmosta plus kolme irtopurkkia päälle, niin se tekee pantit pois vähennettynä yhteensä 26 euroa.

Näin ollen hintaero on Viron ja Suomen välillä vain 8 euroa per laatikko. Eli ei nyt niin kovin suuri ero. Kun ottaa laivamatkan hinnat yms kulut huomioon, niin tuonti ei enää noilla hinnoilla kannata. Tulee halvemmaksi ja ennenkaikkea helpommaksi hakea ihan kotimaisesta kaupasta oluensa.

11

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • efefefef

      Mun meilestä suomessa kolmosen ja nelosen hinatero on liian suuri. Odotin tänävuonna, että kun nelonen tulee vapaaseen myyntiin niin se halvenee enempi, mutta ei kauppa myy alkon hinnoilla. Ehkä jostain lidilstä jotain niiden omia perlenbachereita saa jonkinverran halvemmalla, mutta normaaleissa olueissa hinta on kaupassakin alkon tasoa. En keksi muutakuin, että kilpailu nelosessa ei ole oikein vieläkään alkanut. Kolmosessa on kaupoilla omat tarjouksensa, mutta neloseen tämä tarjouskilpailu ei ole vaan vieläkään tullut.

      Viroon nähden nelosessa on yhä aika suuri vero tai hintaero. Lonkeroa ja siideriä kannattaa kyllä yhä hakea viorsta. Niitä ei kauppa oikein tarjauksella myy samalailla kuten kolmos olutta. Mikä tähän sitten on syynä, että vain kolmosta voi myydä tarjouksella, mutta muita juomia ei niin en osaa sanoa.

      • Houkko

        Joo, on se hintaero iso nelosen ja kolmosen välillä. Mutta edelleen kysyn, mihin tuota nelosta edes tarvitaan, kun kolmosta kerran löytyy, eikä se ole edes kovin kallista. Ja mikä ongelma on juoda yksi tölkki enemmän, jos juo kolmosta nelosen sijaan? Jos niinku haluaa saman alkoholimäärän siemaista...

        Eli mihin tarvit nelosbulkkisolutta? Niinku laatikkokaupalla? Mikset juo kolmosbulkkiolutta, niinku laatikkokaupalla. Sama känni, kunhan muistaa juoda yhden purkin ylimääräistä.

        Toki maisteluoluinahan noita nelosia on kauppojen hyllyille ilmestynyt, ja se on hyvä juttu, ja niissäkin prosenttien määrä on mulle sivuseikka. Kalliitahan ne toki on, puolen litran lasipullo noin 3 euron molemmin puolin. Mutta yleensä ostan maisteluoluita 1-2 kpl, ja otan sen kännin sitten ihan perus halpakeskarilla.

        Että minä en ainakaan edes kaipaa kauppoihin mitään neloslaatikoita. Kyllä kolmoslaatikoilla saa ihan hyvät kännit, ja halvalla. Ja kännihän noissa laatikkokaupalla juomisissahan on kuitenkin (ainakin mulla) se peruslähtökohta. Se joka muuta väittää, valehtelee.

        Eli mikä ongelma on juoda yksi purkki enemmän?


      • DUVEL

        kolmen maistuu tiskivedelle, oikea oluen maku löytyy yli 5 % ja mielummin yli 5,5 % alkoholipitoisuuksilla


      • MeeppäTiskaamaan
        DUVEL kirjoitti:

        kolmen maistuu tiskivedelle, oikea oluen maku löytyy yli 5 % ja mielummin yli 5,5 % alkoholipitoisuuksilla

        Höpöhöpö.


    • Isosti

      Ei neloseen mitään viinaa lisätä, sitä ei edes saa tehdä. Siihen laitetaan vain hieman vähemmän hapetonta vettä suodatuksen jälkeen.

      Minustakin 'nelonen' maistuu paremmalta.

    • Olu_kiirenes

      Olutta saa Tallinnan laivalta 15,50€ laatikko, kaupassa on ollut jatkuvasti tarjouksia 21,60€ ja pantit vähentäen laivahinnan vertailuhinnaksi jää 18€ eli eroa on laivan hyväksi 2,50€ per laatikko.
      Haun kannattavuus on täysin siitä kiinni onko matka laivalle kuinka pitkä, onko muutoin asiaa etelä-naapuriin tai onko vanhoja korttipisteitä kuinka paljon sekä minkälaisia tarjouksia sattuu kohdalle.
      Vuosi sitten sai hakureissusta hyvän tuntipalkan, enää sitä ei saa...

      Oluen vahvuus on taas täysin makuasia, kukin ostakoon mitä mielensä tekee.

      • efefefef

        Niin,mutta jos vertaat nelosolueen on hintaero yhä aika suuri sekä lonkerot ja siiderit on yhä kannattaavaa hakea virosta. Kolmosta ei kannata missään nimessä virosta tuoda.


      • Makuasiaa
        efefefef kirjoitti:

        Niin,mutta jos vertaat nelosolueen on hintaero yhä aika suuri sekä lonkerot ja siiderit on yhä kannattaavaa hakea virosta. Kolmosta ei kannata missään nimessä virosta tuoda.

        Kuten sanoin, makuasia. Ja tuo 15,50 oli IV-oluen hinta.
        Lonkeroyrjövettä en juo.


    • Anonyymi

      Ei vettä kannata tilata. 1 keissi 12% maukasta starkööliä 11e Alkostoressa. 72 tölkkiä toim.kuluineen 59e kotiovelle! Halvemmalla kuin itsekannettu litku kaupasta. Toki yhden keissin tilalle mahtuu kaks 3 ltr tonkkaa tai 4 litran pulloo 70% viinaa. Miten kukin itte tahtoo...

    • Anonyymi

      Ei neloseen viinaa lisätä. Muuten kyllä samoilla linjoilla keskari on lähes nelosen veroista kampetta ja melko edullista. Virossa kyllä hauska käydä ja tietenkin sieltä tulee kaljaakin tuotua , mutta ei siinä nyt rahallisesti ihmeitä säästä. Suomen ja Viron hintavertailu tosiaankin vähän harhaanjohtavaa jos vain A oluita vertaillaan.

    • Anonyymi

      Elikkäs 50 laatikkoon tulis 400euroa säästöä, kannattaako vai ei? Kannattaa. Saksasta tilaamalla sama määrä kotiovelle 600-1000e säästöä , niin ei tuu niitä laiva ja bensa kuluja, jotka teidän inisijöiden mielestä on tuhansia euroja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe