Aihe

Kilpikonna ja hygienia

Neatfreak

Hei!
Olen nelivarvaskilpikonnan omistaja ja itse tosi tarkka siisteydestä ja puhtaudesta. En koskaan käsittele konnan välineitä kuin terrassa tai vessassa. Nyt olen kuitenkin tilanteessa, jossa kommunikaatiovirheen takia konnaa hoitamassa käynyt henkilö oli epähuomiossa vaihtanut konnan vesiastian vedet keittiössä (ehkä myös pessyt niitä ) ja ruoka-astia oli myös mahdollisesti tuotu keittiöntasolle. Koska konna ulostaa usein näihin astioihin sekä maa-ainekseen jota niiden mukana oli terraariosta päätynyt keittiöön, kuinka järein ottein keittiö tulisi nyt putsata (+salmonella riski).
Olen pessyt tasot, pinnat(esim. jääkaapin kahva, kun konnan tuoreruokia siellä) ja tiskialtaan sanytol-puhdistusaineella ja heittänyt silloisen tiskiharjan sekä siivouksessa käytetyn tiskirätin pois. Onko muiden konnanomistajien mielestä nämä toimenpiteet riittäviä vai pitäisikö käyttää vielä jotain tujumpaa ainetta?
Kiitos jos jaksoit lukea tänne asti ja neuvoja otetaan vastaan.

1

<50

  Vastaukset

  • Hei!

   En ole konnanomistaja (vielä), mutta ottaisin sinuna yhteyden lemmikkiliikkeeseen tai kunnan eläinlääkäriin. Näin saisit rauhanneuvottelut asiasta. Toimenpiteesi kyllä kuulostivat riittäviltä.
   Keittäminen muuten on hyvä desinfiointiakonsti kaikille niille materiaaleille, jotka käsittelyn kestävät.

   Haaveilen ku kilpikonnasta, mutta taitaakin jäädä hankkimatta, pitäisin mielelläni lemmikkiä sylissä. 😢

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1709