Kilpikonna ja hygienia

Neatfreak

Hei!
Olen nelivarvaskilpikonnan omistaja ja itse tosi tarkka siisteydestä ja puhtaudesta. En koskaan käsittele konnan välineitä kuin terrassa tai vessassa. Nyt olen kuitenkin tilanteessa, jossa kommunikaatiovirheen takia konnaa hoitamassa käynyt henkilö oli epähuomiossa vaihtanut konnan vesiastian vedet keittiössä (ehkä myös pessyt niitä ) ja ruoka-astia oli myös mahdollisesti tuotu keittiöntasolle. Koska konna ulostaa usein näihin astioihin sekä maa-ainekseen jota niiden mukana oli terraariosta päätynyt keittiöön, kuinka järein ottein keittiö tulisi nyt putsata (+salmonella riski).
Olen pessyt tasot, pinnat(esim. jääkaapin kahva, kun konnan tuoreruokia siellä) ja tiskialtaan sanytol-puhdistusaineella ja heittänyt silloisen tiskiharjan sekä siivouksessa käytetyn tiskirätin pois. Onko muiden konnanomistajien mielestä nämä toimenpiteet riittäviä vai pitäisikö käyttää vielä jotain tujumpaa ainetta?
Kiitos jos jaksoit lukea tänne asti ja neuvoja otetaan vastaan.

1

<50

Vastaukset

 • Hei!

  En ole konnanomistaja (vielä), mutta ottaisin sinuna yhteyden lemmikkiliikkeeseen tai kunnan eläinlääkäriin. Näin saisit rauhanneuvottelut asiasta. Toimenpiteesi kyllä kuulostivat riittäviltä.
  Keittäminen muuten on hyvä desinfiointiakonsti kaikille niille materiaaleille, jotka käsittelyn kestävät.

  Haaveilen ku kilpikonnasta, mutta taitaakin jäädä hankkimatta, pitäisin mielelläni lemmikkiä sylissä. 😢

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Nikolle syyte Sofian pahoinpitelystä

  Oikea unelmavävy.
  50
  1145
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  871
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  20
  431
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  415