Teen jouluksi tavallista vahvempaa kotikaljaa. Kattila, jossa kalja oli käymässä (huoneenlämmössä) pääsi vahingossa kuumenemaan, kun vaimolla oli mennyt väärä levy päälle. Ei sinänsä mikään ihme, jos hiiva kuoli, vaikka pata ei kiehumaan päässytkään, mutta ihmettelen sitä, että kun lisäsin jäähtyneeseen aihioon lisää hiivaa (ja lisäsin toisenkin kerran), se ei meinaa enää millään lähteä käyntiin. Käy se vähän, mutta kovin hitaasti, kun joulukin lähestyy. Niin kuin se kuumeneminen olisi tappanut tai melkein "myrkyttänyt" hiivan tai koko juoman niin, että uusikaan hiiva ei lähde kunnolla toimimaan, vaikka vastaavat olosuhteet puhtaalta pöydältä tuottaisivat varmasti käymisen. Onko tuttu ilmiö ja onko tälle selitystä?
Kuuma tappoi hiivan *ihan* kokonaan?
LeipuriHiiva
0
<50
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743340
- 2012882
- 252730
- 492648
- 222544
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412365Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2101843Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241777- 371650
- 181496