Teen jouluksi tavallista vahvempaa kotikaljaa. Kattila, jossa kalja oli käymässä (huoneenlämmössä) pääsi vahingossa kuumenemaan, kun vaimolla oli mennyt väärä levy päälle. Ei sinänsä mikään ihme, jos hiiva kuoli, vaikka pata ei kiehumaan päässytkään, mutta ihmettelen sitä, että kun lisäsin jäähtyneeseen aihioon lisää hiivaa (ja lisäsin toisenkin kerran), se ei meinaa enää millään lähteä käyntiin. Käy se vähän, mutta kovin hitaasti, kun joulukin lähestyy. Niin kuin se kuumeneminen olisi tappanut tai melkein "myrkyttänyt" hiivan tai koko juoman niin, että uusikaan hiiva ei lähde kunnolla toimimaan, vaikka vastaavat olosuhteet puhtaalta pöydältä tuottaisivat varmasti käymisen. Onko tuttu ilmiö ja onko tälle selitystä?
Kuuma tappoi hiivan *ihan* kokonaan?
LeipuriHiiva
0
79
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä15111416- 288102
Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.565894Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1624809- 154681
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai324331Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas844203- 843487
- 803250
- 481741