Nostaako joulu kohdallanne pelihimoa

tonttu-ukko

Itse tuli huitaistua pari sataa hedelmäpeleihin muutaman päivän aikana, ehkä joulustressi ym. ahdistus ruokki pelaamista, mutta aika tuttua kauraa tämä on arkenakin. Potuttaa, mutta minkäs teet. Sitä on ihan maniassa kun on rahaa taskussa ja sattuu saamaan jonkun pienen voiton, joka kumoa heti ne tuhannet koetut pettymykset ja luo sen kuuluisan sokean uskon, että hei näistä voi voittaa.

Oikeastaan voitto ja tappio tuovat saman lopputuloksen, voitto kasvattaa pelaamista koska sitä hölmönä uskoo, että hei näistä voi voittaa, vaikka on tuhansia kertoja hävinnyt rahansa. Niin sekaisin sitä on, että pieni voitto luo illuusion, joka kumoaa ne kaikki negatiiviset kokemukset vuosien varrelta. Tappio saa sinut jahtaamaan häviämäsi rahoja takaisin. Lopputulos on jokatapauksessa sama, rahat menevät ja sitten herää hypnoosista ja alkaa hokemaan ettei koskaan pelaa, hitto miten typerä sitä oli, kunnes sama noidankehä alkaa uudelleen.

Olisihan noillakin parilla sadalla voinut vaikka ostaa sukulaisille joululahjoja, mutta minkäs addikti itselleen voi. Eipä tätä voi oikein ymmärtää, jos ei ole itse kärsinyt jostain riippuvuudesta ja käynyt pohjalla.

Hyvää joulua kaikille peliriippuvaisille ja muillekin, ei vaivuta epätoivoon.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KolehditPeliautomaattiin

      Pitkän ja pahan pelikoukussa roikkumisen jälkeen ensi vuoden tärkein tavoite on olla pelaamatta enää yhtään peliautomaattia - toivottavasti koskaan. Mikään muu ei elämässä kaduta niin paljon kuin peliautomaatteihin koukuttuminen ja siitä seuranneet ikävät asiat.

      Veikkaus ei tule pitämään mitään kiirettä peliautomaattien aihjeuttamien ongelmien vähentämiseksi, joten itse on irti yritettävä taistella, vaikka peliautomaatteja on joka puolella ja niistä muistutetaan koko ajan eikä elämässä niin kauheasti muutakaan ole enää odotettavissa kuin köyhänä kituuttamista - ja paljon köyhempänä kuin olisi ellei olisi rahaa automaatteihin pikavauhdilla syöttänyt.

    • Noplay

      Hyvä kommentti. Kaikki oleellinen pelihimosta ja sen seurauksista tiivistetty erittäin hyvin. Juuri noin se menee. Tietää tasan tarkkaan miten pelaamisessa pitkässä juoksussa käy, silti jatkaa ja inhontunne pelaamiseen lisääntyy. Peliripuvaiset yritetään päästä eroon niistä pirunkeksinnöistä, eli pelikoneista ,ja kasinoista.Ensivuonna ei pelata, ja onnelliset jotka ovat jo lopettaneet pelaamisen, niin pysykää lujana, ei senttiäkään koneeseen. Hyvää joulua ja parempaa pelaamatonta uutta vuotta kaikille.

    • Säästöpossu

      Rahan häviäminen ahdistaa aina, olipa kyseessä iso tai pieni summa rahaa. Peluri on kuitenkin kyseisellä panoksella yrittänyt parantaa elintasoaan, voitonkiilto silmissä. Kuinka ollakkaan lähes joka pelisessio päättyy tappiolle. Euron tappiot-kympin tappiot-satasen tappiot vuosi tasolla tuhansien tappiot.
      Se rahasumma minkä olisit valmis laittamaan peleihin, laita säästöpossuun, vuoden päästä olisit varmasti voittaja!

      • säätöpossu

        pelaaja laittaa rahansa säästöpossun sijaan SÄÄTÖPOSSUUN eli säädettyyn pelikoneeseen. Kyseinen säätöpossu on säädetty sellaiseksi että pelaaja jää aina tappiolle.


      • eiutopioita

        Ei nosta joulu, sen kummemmin kuin mikään muukaan päivä pelihimoa. Elämän realiteetit on hallussa.


    • onneako-peleissä

      muistakaappas uutena vuotena 2019 oliko vuosi 2018 pelivoittorikas..... ja miettikä uutta strategiaa pelaamisenne suhteen. Täyslopetus, siinä ehdotus koska ei se uusi vuosikaan tuo sen enempää voittoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe