KAHVIPIRTTI JOULUNA 2018 150/2018

Aatonaaton aamua, lähellä tuo paljon hyvää mieltä tuottava hetki ja yhteinen ilon juhla.
Kaikki on valmista täällä kotona ja nyt sitten joulun kunniaksi ja edellisen ketjun tavoitettua sen vakio luvun, voin aloittaa uuden pirtin.
Pirtissä hieman pölyjä pyyhin ja kolmentoista asteen pakkasen sisään lasken, raikastamaan pirtin ilmaa.
Kaunis kuusi koristeineen on pirttiin ilmaantunut, taitaa tontut pirtistä tykätä ja tämän yllätyksen tekivät.
Glögi on termoskannussa odottamassa nautittavaksi ja virittää mielen joulun vastaan ottoon.
Kuumat piirakat pöydälle, kraavilohi kyytipojaksi ja näin päivä alkaa hyvin tankattuna, saattaa vielä niitä hommiakin olla joillakin.

Komeita punaisia ja valkoisia amarylliksiä hankin pöytiin, kissat saaneet annoksensa ja tyytyväisinä viiksiään nuolevat, kaulin yhtenä hymynä toivottamassa pirttiin astujat tervetulleeksi.

Laitan takkaan tulen ja taustalla soi hiljaa kaunis , " Kodin kynttilät illoin kun syttyy", monia muistoja mieleen nostaen, istun kiikkutuolissa kahvimuki kädessä ja mieli lapsuuteen lentää.
Katselin aamulla kahvia juodessa täysikuuta ja mieli herkistyi, aivan kuin minua muistaen se pitkästä aikaa taivaalle nousi.
Hyvin alkoi päiväni ja hyvä on mieleni, tätä samaa toivottelen teille kaikille pirttiin astuville ja näin aatonaattona jo toivotan Oikein Rauhaisaa Joulua koko palstalle!
5
Ilmoita


206 Vastausta

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.


Kiitos Skillan lämpimästä jouluisesta tunnelmasta, jonka olemuksellasi ja kauniilla sisutuksella olet taas kahvipirttiin luonut. Kestitys maistuu ja antaa puhtia aatonaattoon. Ojennan Sinulle kimpun punaisia ruusuja ja valkeita tasetteja herkkien vihreiden ympäröiminä, tuikkikoot myös tähdet sinua muistaen !

Meillä on tänään juhlittavana aatonaaton lapsi, nyt 12 vuotta täyttävä tyttönen . Menemme iltapäivällä lahjan kera sinne onnittelemaan ja täytekakkukahville. Tänään juhlii myös kuningatar Silvia, huomenna Tarja Halonen, upeita vahvoja naisia joulun tytöt. Huomenna on aikamoinen vilske, kun nuoret perheet tulevat aterialle. Pöydän jatkolevyjen avulla mahdumme me 14 istumaan ympärille , joku yleensä pukeutuu tontuksi ja lahjat jaetaan, tapanamme on myös soittaa ja laulaa yhdessä. He lähtevät yöksi kotiinsa, sitten on mukava kuunnella jouluyön hiljaisuutta ja loput joulunpyhät ollaan kaksistaan, Tapanina ajateltiin ajella katsomaan Helsingin jouluista ilmettä ilman ihmisvilinää. Valkea joulu on etelärannikollakin, kuin harvinainen joululahja täällä asuville.

Joulunaluskonsertissa kuulin pitkästä aikaa Heino Kasken Eino Leinon runoon säveltämän joululaulun . Sen myötä toivotan joulun iloa ja rauhaa !

Mökit nukkuu lumiset,
nukkuu hankitanteret,
Tuikkii taivaan tähtivyö -
pyhä nyt on jouluyö.
Katso: valo välkähtää,
hanget kaikki kimmeltää,
yli vuoren, metsien
käy kuin välke siipien.
Se on jouluenkeli.
2
Ilmoita
Kauniiseen pirttiin istahdan minäkin hetkeksi, miten hyvä on tunnelma, ja miten tarpeen. Tekeillä kun on lohihyytelö kerman vispaamisineen, tillin ja kevätsipulin pilkkomisineen ja liivattien sulattamisineen sitruunamehuun.
Vuokan pohjaan on jo mäti ja katkat hyytelöidyt, joten hetken tauko istahtaa tekee hyvää.

Täällä on graavilohi viipaleina kauniisti, omani on jo pilkottu sentin paloiksi.

Kiitos tarjoilusta ja joulun tunnelmasta siipien välkkeineen, oli ihanaa istua hetken valmiissa :)

Sorvin äärelle kiiruhdan, ei muuten valmistu. Kiitos Skillan ja

Hyvää Joulua kahvipirtin väki!
2
Ilmoita
Ihanaa kun saan toivottaa Kahvipirtti 150/ 2018 Hyvää joulua !
Aattoaamu on täälä ihanan jouluinen tunnelma -- ja minulla kanssa kun katson ulos ikkunasta on maisema mitä kaunein ja kauniita pakkas lumihiutaleita leijuu hiljalleen maahan lumivalkoiseen ! --- Tuntuu , että Joulurauha on saapunut minulle! samaa toivon kaikille ihmisille Maanpäällä !.
1
Ilmoita
Hyvää Joulua koko pirtin väelle.
Kiitos että olette ottaneet minut mukaan
1
Ilmoita
Pitää tulla vielä kertomaan tätä valmistamisen hässäkkää 😀)) Yhdn ison hyytelön kun sain jääkaappiin hyytymään, soi puhelin ja ilmoitus jatkopäivinä tulevista jouluvieraista, no jaa vieraita niinkään, pojan perhe ja Jurij Enzon perhe!

Eipä muuta kun alkaa valmistamaan toista lohihyytelöä, katkoja ei ollut siihen, mätiä ja lohta kylläkin. Pilkoin taas ja vispasin niin maan per'''usteellisesti ja saatuani uuden satsin vuokaan hyytymään,...huomasi 1 dl valkoviiniä jääneen laittamatta 🤣 )))
Mikäpäs harmi tuokaan oli, kulautin iloisesti itselleni viini, ja olin tyytyväinen töihini,...
Aatonaattoa vaan! ja heippa taas,..
1
Ilmoita
Pakkanen on vielä yötä kohti nousussa. Hyvä että otin karvahatun ja toppapuseron ylle kun ulos lähdin. Pirtin ulkovalot jo ilahduttivat.
Kiireesti kuuma glögimuki maisteltavaksi. Ei minulla kotona näin jouluista ole. Eipä tietenkään kun enemmän odotan Tapanin kuin joulupäivän aamua.

Niinkin tarpeellinen kuin vähärasvainen maito loppui jo aamulla. Pientä jononmuodostumista kaupassa. Onneksi heillä oli ruuhkahuippuihin kaikille kassoille henkilökuntaa.

Hyvää joulua kaikille pirttiläisille ja uusillekin kävijöille.
2
Ilmoita
Joulurauhaa!

Riisipuuron keittämiseen tarvitsen kolme litraa punaista maitoa.
Sen kun maidot haettuani keitän, joulu astuu minun tupaani.
1
Ilmoita
Hyvän joulun toivotuksin aloitan tämän aamun, pian se tärkeimmäksi monellekin muodostunut aatto ilta on käsillä.
Kaupoissa vielä varmaan tungosta, viimeisiä ostoksia tehdään, minulla ei mitään asiaa ole enää kauppaan.
Kaksi päivää menikin sujuvasti, koko jälkipolvea kävi luonani, hyvän joulun tervehdyksin ja juhlittiin siinä minun ikäni karttumista.
Yllättivät uudella ja suurella televisiolla, nyt aika menee entistä enemmän sen ääressä, kun Areena ja moni muu ajankulu käytössä.

Kylläpä siinä onkin puuroa syötäväksi Huuliveikolla, muista hämmentää ettei riisit pohjaan tartu;)
Hyvää Joulua sinulle myös!

Taitaa hurskaisen juhlinta olla edessä päin, perästä tulet, kiinni et saa.
Meillä 20 astetta pakkasta, voi vilu haudoille mentäessä ja siellä kynttilöitä sytyttäessä tulla.

Sini-sirkku herkkuja laittaa, luulen että ihan tarpeeseen meni viinisi, voimia sitä tarvitsee kestittelyä laittaessaan.
Mukava sukua on tavata ja yhdessä olosta nauttia, runsaiden herkkujen seurassa, oikein ihanaa joulun aikaa sinulle sini-sirkku.

Rauhaisaa joulua ullamirjamille sinne meren taakse, hyvää vointia sitä myös näin joulunakin voi toivottaa, voin iloisin mielin yhtyä toivotuksiisi rauhallista joulua koko maailmalle, kunpa sitä olisikin.

Mielikki.mummo on varmaan vieraansa saanut ja nyt iloisina hoo hetkeä odotatte, kiva on kun pirttiin rauhaa rakastavia kirjoittajia ilmaantuu, siis iloa meille kaikille.
Oikein Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi, käy tunnelmia pirissä kertomassa;)

Kiitos Ramoona upeasta kukkakimpusta ja juhlittavalle 12-vuotiaalle ajatuksen voimalla onnittelut laitan, kohtalo toveri onhan, meinaa syntymäpäivä joulun humuun sotkeutua.
Aina on kyllä jollakin tapaa minuakin muistettu, mutta kyllä se tuo joulu kuitenkin huomion isommin vie.
Yhtä juhlaahan se kuitenkin tämä aika on.
Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi, varmaan tunnelma tiivistyy yhteisten laulujen ja lahjojen parissa.

Hyvää Joulua kaikille pirtin kirjoittajille, vanhoille ja uusille, mukavaa on aina uusia mukaan saada, joukosta monta on jo pirtin jättänyt, kauniita muistoja ja ystävyyttä kaipaan ja toivonkin, että vielä heistä kuullaan.
Kohta haudoille lähdemme tyttären ja vävyn kanssa ja sitten iltapäivällä poikani kotiin hakevat, siellä aattoa juhlimme.
2 VASTAUSTA:
Täällä on vain -12 pakkasta ja olin suunitellut, mitä tärkeää olisi viellä kauppaan, kunnes luin aamun lehden. Kaupat on auki joka päivä ja huommiseksi pakkanenkin lauhtuu -1, joten miksi lähtisin tänään, sillä eihän minulta mitään puutu, paitsi oikeita pipareita ja sinihomejuustoa, joilla toiset nyt herkuttelee.

Näimpä toivottelen puolestani Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta jokaiselle.
Huomenta pirttiin. Ymmärsinkö nyt oikein: SkillaN täytti vuosia eilen, tänään? Sydämelliset onnittelut. Hyvän joululahjan ovat läheisesi saaneet, hyvän lahjan myös me. pirtissä kävijät. Aamu on alkanut aina hyvin, jos/kun on saanut lukea mietteitäsi ja asettua pirtin rauhaan.
Viime aikoina se ei ole oikein onnistunut, kun päivät tuntuvat olevan täynnä puuhaa aamusta iltaan, hidas kun on..))
Sattui vielä näitä lumitöitä muun ohessa. Kaunista tietysti on ja eilen kun lopulta pääsin perinteiselle metsälenkilleni aurinkokin pilkisti pilviharson takaa.

Sukua ja ystäviä on nyt kuitenkin muistettu, 18 joulukorttia lähti matkaan, toistakymmentä kukka-asetelmaa toimitettiin perille, puhelutkin on nyt puhuttu, jospa se joulurauha nyt asettuisi taloon...

Joulustressiä nyt tietenkin lisäsi se, että tämä sitkeä flunssa verotti voimia, tai sitten sitä vain on tullut vanhaksi, voimien väheneminen on tosiasia ja sen hyväksyminenkin vie voimia..))

Oikein hyvää joulua kaikille pirtissä kirjoittaville ja pirtissä kävijöille. Paljon hyvää mieltä täältä on aina saanut mukaansa...
+Lisää kommentti
Lämmin ja hyvä mieli, oikein jouluinen. Samaa toivon teille pirttiläisille.
On mukavaa nähdä Tyttären perhettä, Keskiviikkona tulee lisää kun tyttären poika perheineen tulee, nyt on heidän vanhempi poikansa mukana.
Pieni poika on vanhempineen lasten äidin kotona kun hän asuu yksin, hänelle on tärkeää että perhe on koolla jouluna.
Kyllä lapset kasvavat niin että tokkopa tunnistaisin jos yksin vastaan tulisivat, vaikka useamman kerran vuodessa nähdään.
Tämä pikkuinen on ihan kuin edesmennyt mieheni, monesti unohdun vain katselemaan häntä.
Meillä on niin hyvä olla yhdessä, koskaan ei ole ollut mitään riitasointuja.
Porukat on käymässä vävyn kotona, tulevat varmaan heti takaisin.
Lämpimin ajatuksin Mielikki ja perhe
1
Ilmoita
Jouluvierailuja riittää. Huomenna minutkin on kutsuttu tyttären luo jouluaterialle.
Vähän tulee surku juuri kylässä käynyttä paria, joka tuli tuomaan joulutervehdyksen minullekin. Vuosia ovat eläneet omaa elämäänsä kauniissa kodissaan, mutta jouluna vierailevat vuorotellen kummankin vanhempien luona. Omaa joulua ei ole vieläkään tehty vuosien jälkeen. Muistan omasta nuoruudestani, kun halusin heti perheen perustettuani tekemään omaa joulua. En minä halunnut vierailuille kenenkään toisen kotiin. Oman joulun tekeminen oli minulle ilo, josta en luopuisi tänäkään päivänä. Olen varmaan jouluihmisiä. Jouluna pitää olla mukavaa, kotoista, yhdessäoloa ja iloa. Onhan samaa kylässäkin, mutta oma koti, oma joulu, ne ovat ne parhaat.
1
Ilmoita
Aika aikaa kutakin. vielähän sitä ehtivät omaakin joulua viettää !
1
Ilmoita
Lähetän SkillaN'ille virtuaalisen joulukorttini. Levollisin mielin voin Pirtissä vierailla, entisen maalarimme ohjeilla; kunhan jumalansanassa ja toloppatiellä pysyy.

Jälleen sama juttu. Heräsin päiväunilta klo 13.39. Kaupan ovet olivat kiinni. Maitoa olisin tarvinnut mm. riisipuuron keittämiseen.
ABC:ltä sitä saisi, mutta haen sitten tapaninpäivänä. Näin pimeänä vuodenaikana unta tarvitsee näköjään enemmän.
Pienen arkkupakastimen sentään sulatin kun ulkona oli -10 astetta. Kumman vähän siellä jäätä oli, enemmänkin vain huurretta.

Varpuslinnut ovat nälissään näin lumen peittäessä maan. Kaikille talonomistajille ei näy käyvän että ne käyvät sontimassa ruokintapaikan turvin heidän pihoilleen.
Pikkutirppiäisille ruokintapihat ovat kovin elintärkeitä. Kun asuin kerrostalossa, vein kaupungin luonnonpuistoon pikku siipiveikoille sapuskaa.

Kuka mitenkin, mutta joulunaikaa tässä vietetään. Hyvää jatkoa sille!
1
Ilmoita
Onnellista ja hyvää joulun jatkoa, se kohokohta on sivuutettu, sillä useinkin se lahjojen jako ja runsas ruokapöytä aattona on odotetuin.
Runsas oli ruokapöytä minullakin, sain istua valmiiseen pöytään ja niinhän siinä kävi, että alkuruokia pidemmälle ei jaksettu, laatikot ja paistit jäivät toiselle päivälle.
Aivan upeaksi maiseman teki sadat soihdut ja valot, saunarakennus kylpi valojen loisteessa.
Pimeä maisema puhkesi kukkaan, paljun ympärys valopatsaina hehkui ja vesi oli kuumaa, enhän minä sinne tohtinut mennä, hyvä että pääsin pojan paketti autoon kotiin lähtiessä, kun oli rappu niin korkealla.
Saunassa kävin ja hyvät löylyt vastalla kylpien, joku kävi avannossakin, vaikka pakkasta sillä hetkellä 20 astetta.
Muistoihin kauniina ja runsauden paljouden iltana tämä aatto mieleen jäi.
Lahjani oli se iso telkkari, taisin siitä jo mainitakin.

Kiitos muistamisesta hurskainen ja hyvän ohjeen olet saanutkin, toimii varmasti.
Tiukkaa se tekee luonnossa evään etsiminen ja ihmisten apu olisi monelle tarpeen, harmi ettei ole paikkaa mihin ruokaa veisi, joskus olen vähän kuin salaa pensaiden juurelle jotakin heittänyt.
Varpuset ainakin niistä murusista ruokaa saavat.

Meillä ihmisillä on omat tapamme ja tyylimme elää ja kaikille ei joulukaan poikkea millään lailla, tai ainakaan niin, että itse sitä valmistaisi.

Minä olen jouluihminen ja joulun kotiini laitoin ja kymmeniä vuosia lapset sitä tuli viettämään kanssamme, nyt mieheni kuoleman jälkeen on tapa muuttunut.
Syynä myös se, että jokaiselle on muodostunut, omat perheet ja mummolat, näin iso mummin ei enää tarvitse jouluna perhettä luokseen haalia.
Joulua olen viettänyt tyttären perheen ja hänen jälkeläisten kanssa, mutta useimmin kuitenkin poikani perheen kanssa, ehkä siksi, että heidän luonaan joulu tuntuu jouluisemmalta, kun eivät asu liikepaikalla.
Ehkä vielä joskus jos elinpäiviä on, vietän joulun aivan yksin, se on kokematta.
Tästä jatkuu jouluni ja myös vuoden vaihtuminen kotonani ja ihan yksin, hyvältä tuntuva jo ajatuksena;)

Joulua riittää nyt vierailuille ja yksin ollen, halujensa mukaan jokainen voi hyvä joulu tunnelman aikaan saada.

Mielikki.mummo on saanut parhaat joululahjat, kun lapset ja lapsenlapsetkin luokseen tulee, mikä sen suurempi ilo onkaan.
Tuosta lasten kasvamisesta, minun tyttären tytön poika melkein kaksi metriä pitkä, sain varpaille nousta ja hänen piti kumartua kun halausta yritettiin;)
Onnellisia hetkiä tämä joulu tuo tullessaan.

Kiitos demeter1 kauniista sanoistasi ja onnitteluista, kyllä se vuosi täyteen tuli ja yhdeksäs kymmen alkuun saatu.
Hyvän mielen tuojia olette kaikki pirttiin kirjoittajat, näin tuntemattomien hyvä sopu ajatus maailma kohtaa.
Toivon että flunssasi kulku jo taittuisi ja pääsisit täydellä elämän makuun.

Pakkanen on todella pudonnut, enää viisi astetta täälläkään, nyt tarkenee vaikka kaupalle lähteä;)
Hyvän joulun jatkot sinulle myös Kristiina23.

Näin tätä joulun elämää jatketaan, minäkin yritän ruokapuolta jaotella, ettei tulisi liiaksi ähky olo.
Oikein mukavaa olemista teille kaikille ja kirjoitellaan;)
5
Ilmoita
Hyvää ja rauhallista joulua kaikille ja myös Hyvää ja Onnellista uuttaa vuotta !
Skillanille tosi suuret ja lämpimät onnittelut vuosikymmenen vaihtumisen johdosta. En minäkään muista tarkkaa päivää, mutta jossain aaton kieppeillä kuitenkin ! Siis onnea. Kaikki me "alaikäiset" perästä tullaan oikein vauhdilla,
joulu on tähän saakka mennyt sukuloidessa. Eilinen päivä tyttären perheessä. Pojankin perheessä on yksi juoluruoka jo nautittu, kun on noita pyhiä nyt monet peräkkäin. Tänään iltapäivällä sukua kokoontuu meille, ihan neljättä polvea myöten. Toistakymmentä aikuista ja lapset lisäksi. On se ihanaa viettää aikaa heidän kanssaan. tosin ruokaakin tarvitaan kosolti. Joulun aikaan onneksi on tuota valmista jouluruokaa jokaiselle nälkäiselle.
Se on aina semmoista järjestelemistä, nuo yhteiset tapaamiset kun on niin paljon vuorotyön tekijöitä. että kaikille järjestyisi vapaata- myös muista menoista. saada 14 henkilöäkin samaan aikaa samaan paikkaan... onneksi pyhiä on monet tänävuonna.
Mutta kaikki hyvin ja aikaa on löytynyt....
Kaikille ne hyvät jatkot jouluun ja koko elämään. Nyt saamme nauttia kauniista valkoisesta joulusta. Sen jälkeen aletaan odottaa kevät auringon säteitä...
1
Ilmoita
Hyvää Tapania, nyt kaikki liikkeelle, tapahan on ollut, että rekiajeluja ennen tehtiin ja aamu saunaan mentiin.
Mitä muita perinteitä lienee, varmaan vähän erilaisia eri maakunnissa.
Joskus aikoja sitten, kun vietimme jouluja nuorena parina kälyni luona, talon isäntä meni rappusille huutamaan, että sauna on valmis, en muista tuliko naapureita saunaan;)
Joulupäivä oli ennen kotipäivä, silloin ei vieraisilla käyty, mutta Tapanina irroteltiin;)

Vieraita varmaan kaikilla on ollut, kun pirtin ovi on pysynyt kiinni, hyvä että meri-kukka piipahti, joten ei ihan hukkaan kahvin keitin porissut.
Kiitos meri-kukka onnitteluista, kyllä se jo yksi vuosi tätä yhdeksättä kymmentä on täysi, hyvällä alulla siis tämäkin kymmen, vieläkö seuraavan kymmenen aloitan,,,,tuskin.
Tulevaisuus piilossa ja hyvä niin, en halua tietää yhtään päivää ennakolta, tykkään yllätyksistä, tietenkin vain mukavista, vaikka kaikki on vastaanotettava, suunnitelmia, jopa unelmia silti rakentelen ja jos ne täyttyvät koen onnistumisen tunteen;)

Tämä ihmisen mieli on niin kummallinen, että minäkin vaan kuvittelen kaikkeen kykeneväni, mutta totuus ja ikä yhdessä laittavat huomaamaan, että rajallista on elämä, lähinnä liikkumisen kanssa.
Haudoilla kävellessämme tytär käsikynkkään otti, kai niin horjuvaa oli kävelyni, vaikka kuinka yritin näppärästi jalkojani siirtää, ajatuksena aivan hyvin astelin;)
Samoin miniä katsoi parhaaksi pihasaunaan minut taluttaa, vaikka yritin vastaan ängetä, ja autoon kivutessa päivittelin, että onpas hankalaa, poikani totesi, että johan saa ollakin tuossa iässä.
Maan päälle nämä sanonnat minua asettivat, vaikka mieleni kuinka kapinoisi, ajatus vielä vaan nuoremmilta vuosiltani elää.
Hyvä kuitenkin, että pääkopassa vielä jotain elämää on;)

Nyt aivoni ahkeroivat ja yrittävät saada jonkin idean syttymään, mitä tekisinkään tulevaisuudessa, kun kohteet aivan olemattomat, no luottavainen olen asian suhteen, kyllä jotakin tekemistä löytyy.
Sain myyjäisissä toiveen, että kirjavat pitkät sukat neuloisin, toinen onkin jo melkein valmis, vaikka aikataulua eivät sanoneet.
Myös norjalaisvillapaidan tekoon lupauduin, kunhan nyt langat tulevat, onhan siinä jo pieni haaste.

Siitä yksinäisyydestä niin paljon puhutaan, en sitä pelkää, mutta toimettomana sitä voi alkaa miettiä, vielä en siihenkään usko, että sen vaivan joutuisin kokemaan.
Aika aikaa kutakin ja tulevaa ei kannata surra, viisaita lauseita, jospa ne pidän ohje nuorana.

Näin sitä syntyy viestiä vaikka vaan itsestään kertoen, kuten huomaatte;)
Toivoisin että joku piipahtaisi pirtin ovesta sisään ja oman värinsä kertoen lisäisi.
Oikein reipasta Tapanin päivää toivotan, lunta on meille reilusti tullut lisää, mittari yhtä astetta näyttää oikein hyvä päivää ulkoiluun tai kylä reissuihin.
1 VASTAUS:
Tiukassa on näköjään minullakin nuo Joulu perinteet, että aattona perheet kokoontuu, sitten ollaan hiljaa ja hiljennytään, kunnes Tapanina saa jo hieman revitellä

Täällä on sentään vielä lunta, vaikka rekiajeluun, vaikka eilisestä saakka on satanutkin vettä vaihtelevasti, mutta saas nähdä huommista?

Mietteissäni on ollut sinu Skilan, kun kerroit, että lopetat nuo kerhot ja onneksi luin, että onhan sinulla tekemistä tarpeeksi nytkin.

Lähinnä tuli äitini mieleen ja hänen mahdolliset (todelliset) tuntemuksensa, koska oli pienestä kersasta saakka joutunut hoitamaan kaiken pyörityksen kotitilallaan naisena/lapsena, jolla oli 6-veljestä ja äitinsä hyvin huonokuntoinen.

Sen hän on kertonut, kun meni isäni kanssa avioon, niin oli vaikaeuksia laittaa kahdelle ruokaa, kun oli totunut ruokkimaan suurta sisarus laumaansa, joten leipätaikinankin teko oli haasteellista.

No, kauan äitinikään ongelma ei saanut muhia, kun tuli evakoita ja sitten nämä isän sisarukset lomilleen, joten joskus oli ruokailemassa tuollaiset 20 hen. ja lisäksi tietenkin se ainainen karjanhoito, joihin kukaan ei osallistunut

Vaan sitten koitti sekin aika, että äitini sairastui ja lehmät laitettiin teurastamolle. Miten äitini mahtoi sen kokea, joka oli aina tottunut lähtemään navetalle ja viimeaikoina tosi huonossa kunnossakin, mutta äitini oli sisukas pärjääjä.

Syöpä diagnoosikin hänelle annettiin, että korkeintaan 3-vuotta, mutta mummi sinnitteli 12-vuotta, kunnes voimat loppuivat.

Minä olen nyt sinnitellyt näistä pyhistä, pitkittäen niitä, että mitä kaikkea täytyisi tehdä sitten arkena, koska kauppaan voisin mennä, jopa auton tankata ja roskat viedä, mutta apteekki tuskin on auki? Onneksi ruokaa on kyllä liikaakin, joten ne on syötävä ensin, vaikka ei olekkaan niitä pipareita ja homejuustoa!
+Lisää kommentti
Hyvää Tapania Kahvipirttiin ! Tulin pistäytymään aamukävelyllä kun kahveen tuoksu tulvi nenään. Näköjään on itsepalvelu , kahvi kyllä valmista ja otan joulutortun sen lisäksi ja lämmitän mikrossa Laitan maksuksi kympin tuohon kukkavaasin alle. On niin kaunista joulumusiikkia taustalla ja linnut aterioi lintulaudalla. Toivottavasti nuo kissat ei pääse lintujen kimppuun, näyttä kyllä olevan hyvin syötettyjä ja kulkuset kaulassa.
1
Ilmoita
Noin se ennen oli, minunkin lapsuudessa. joulupäivänä piti olla kotona ja iisisti sittenkin. Mutta ajat ovat muutuneet, ja me sen mukana. Kuka enemmän ,kuka vähemmän. Ei ennen naisten työssäkäyntikään ollut niin tavallista. Nyt pitää vuoronsa tehdä oli juhla tai arki. Niin miksi ei sukuloida voi joulupäivänä ? Voipa hyvinkin. Ja kaikilla oli niin kivaa,eikä ainakaan nälkä ketään vaivannut.
Noin huonosti muistaa syntymävuosia, Skillan mutta onnea silti eteenkin päin. Aika menee toisaalta niin nopeaan, että.
Tänään on tehty jo napakka aamulenkki. Ei tosin rekiajelua. Sekin on joskus nuorempana koettu.
Mutta "apostolin kyydilläkin" pääsee. Sen jälkeen saunottu. Eikös se tapanin sauna pidä ollakin ?
Eilen illalla haudoilta tulessa kuljettiin apteekin ohi. Ovet oli selällään, ,oli päivystävä apteekki.
Riippuu tietenkin vähän asuin paikasta. Kaupungissa pitää jonkun apteekin aina päivystää. Klo oli tuolloin 20.30
Vielä eilisestä, kyllä oli raskas jalka kun uutta lunta oli nilkoihin saakka. Sekin vesimärkää ja lopuksi satoikin melkein vettä. Lunta tuli koko päivän. Tänä aamuna oli sanoin kuvaamattoman kauniit puut tuolla metsä polulla. Kahtapuolta, kuin jossain kunniakujalla olisi kulkenut.
Pirtin torttukahvit nautin tässä kiikustuolissa rauhallisessa "sinisessä hämärässä" .
Mirrit on kai syötetty niin hyvin joulun aikaan, etteivät jaksa edes päitään nostaa. Tasainen unikehrääminen vaan kuuluu tasaisena hyrinänä....
Kiitän torttukafeesta ja poistun pirtin hämärästä....
1
Ilmoita
Hämärissäkö Meri-kukka istui pirtin lämpimässä? Täällä etelässä on aurinko paistanut ainakin pari tuntia täällä pulella talon. Luntakaan ei ole kuin nimeksi enään, eikä se suuremmin ole tarpeenkaan kaupunkioloissa.

Joulun kohokohtia on eletty monin tahoin, juuri kuulin ystävästäni joka leskeksi jäi ja ensimmäinen joulu koettu. No, siskonsa oli kanssaan pari päivää, hieman alakuloiselta kuullosti toki. ¨
Saattaa tulla huomenissa kyläilemään, tapaamaan poikaanikin. Ihania nämä rauhallisetkin hetket itselleen, istahtaa pirtin keinutuoliin, katsella takkatulen loimua ja vain keinutellen levätä. Pikkupöydällä on kahvikuppini ja lasissa Amarettoa jota nurkkakaapista löysin. On siellä Laten varastoa vielä näköjään!
Ihanaa,kaupassakaan ei tarvitse käydä ennen perjantaita. Siis kiitos mukabvasta hetkestä seurassanne!
Viettäkäähän leppoisia välipäiviä ja muutenkin kaikkea hyvää!
1
Ilmoita
Tapaninpäivän aamuna sisäänkäynnin peittää kuin sadepisaroiden tai lumihiutaleiden kirjoma sumuverho jonka taakse piiloutuu se todellinen, oikea ja aito joulu joka elää ajatuksissamme, muistoissamme, kaipauksessamme jonnekin sinne mitä ei enää edes ole eikä tule koskaan tulemaan.
Herään aamulla kun kevyt tuuli liehuttelee ikkunani pitsiverhoja ja kadulta tulee iloista joulumusiikkia: tamburiineja, panhuiluja, bongorumpuja, pikkulintujen viserrystä , lasten ihania, kirkkaita ääniä. He laulavat pienistä värikkäistä kaloista jotka uivat joessa ja juovat jokivettä ja iloitsevat jeesuslapsen syntymän takia. Tai pienestä aasista joka on matkalla Betlehemiin. Kun lasten laulukuoro etääntyy tulee joukko karnevaaliasuisia isompia lapsia jotka jongleeraavat, laulavat ja tanssivat pikku paholaisiksi, pikku enkeleiksi, pikku uuden vuoden/vanhan vuoden olkinukeiksi pukeutuneina, soittavat ovikelloa, pysähtyvät parvekkeesi alle, pyytävät lantin, pari. Joko annat tai et, mutta toivotat hyvää joulua ja hyvää uutta vuotta ja saat iloisen hymyn palkkioksesi.
Tassutelen alakertaan pyjamassani ja kotihengetär, perheen palveluksessa monta kymmentä vuotta ollut sisäkkö tuo appelsiinmehua, juuri puristettua, keittiöstä. Toivotamme hyvää joulua ja halaamme. Pöytään istahdettuani saan maitokahvia, croissantteja ja paistettuja kananmunia. Banaaninlehteen kääritty tuorejuusto on kaikkein paras leivän särvin ja tuore papaya paitsi herkullista edistää myös ruuansulatusta. Sitrushedelmistä ja sokerista keitetty hedelmäkompotti juhlistaa aamiaisen ja tekee sen jouluiseksi.

Suihkun jälkeen pukeudun uusiin vaatteisiini jotka sain joululahjaksi (pitsisomisteisiin satiinialusvaatteisiin, kauniiseen leninkiin ja korkeakorkoisiin juhlasandaaleihin, hiukset hiljakkoin kampaajalla muotoillut, värjätyt ja leikatut, manikyyri ja pedikyyri pari päivää sitten tehty, tonttulakki vaaleille kutreilleni ja alakertaan ottamaan vastaan sukulaisvierailuja ja joulutervehdyksiä. Juomme hedelmäpirtelöitä korkeista, käsinmaalatuista laseista ja kipakoita espressokahveja pikkuruisista kupeista. Radiosta tulee joululauluja ja näyttelemme toinen toisillemme saamiamme joululahjoja. Kuusessa loistavat sata eriväristä lamppua ja Bethelemin kylä ja seimi jeesuslapsineen ovat ruokasalin ja sisäpation välissä, keskeisellä sijalla. Pation kattoverkosta riippuu kolibrien syöttökulho jossa on sokeriliuosta ja aina pari, kolme, siipiään nopeasti räpyttelevää pikkulintua aterioimassa; iloinen ja värikäs näky!
***
Siirrän oven verhon syrjään ja sieraimiini tulee kahvin ja pullan tuoksu.

***
(jatkuu)
Ilmoita
Huomenta pieneen arki taukoon ja nyt sitten raketit tekee kauppansa.
En ole koskaan niitäkään ostanut, ei ole tullut mieleenkään, että taivaan tuuliin rahaa suoltaisin, toiset senkin tekevät puolestani.
Katselen kaupungin ilotulituksen ikkunasta, jos jaksan valvoa.

Sisukkaita oli ennen aikaiset äidit ja talojen emännät ja yksin joutuivat useinkin työnsä tekemään, tietysti miehillä omat hommansa, mutta tuskin kysyttiin jaksatko.
Mistähän tämän päivän ihmisille tuota sisua etsittäisiin, ainainen uikutus miten huonosti asiat onkaan.
Molempia löytyisi minulta Kristiina23, piparia ja homejuustoa;)

Voi että "koekävijä" rahaa turhaan jätit, pirtti on paikka missä ei maksua kysellä;)
Kissat ei ulos pääse, ei ne haluakkaan, kun ovat niin mukavuuteen tottuneet, tokko edes lintuja tunnistavat;)
Toivottavasti kahvi maistui ja haluat tulla toistekin.

Näillä kymmenillä ei niin tarkkaa enää ole, mikä vuosiluku milloinkin on menossa, vanhuus kehossa aika paljon sanoo, mikä ikä on menossa, vaikkakin päässä soittaa nuoruuden sävelet;)
Väliin pysähtyy miettimään, että onko todellistakaan, että tätä ikää elän, mutta muistutuksia tulee, kun jalkaa yrittää tuolille nostaa kaukana on se aika, kun kiipeilemään pystyi.
Aika aikaa kutakin, turhaapa tässä sitä mietin.

Amarettoa olen joskus tilkkaan konjakkia lisännyt ja se on niin hyvää, että kieli menee mukana, ei onneksi himoa ole tullut;)
Täytyy sanoa, että kyllä ne säilyy minulla viinit, kuin väkevämmätkin, ei edes tule mieleen mitään tuon tapaisia nauttia, jos ruoka yhtä huonosti maistuisi, mummo ihanne painon tavoittaisi.
Minulla varmaan ensi vuoteen kauppareissut jää, en edes nakkeja tarvitse, niihin olen kyllääntynyt.
Perunasalaatin voin itse tekaista.

Paloma.se kuvailit hyvin menneitä aikojasi(ko), joulu on erilainen siellä etelän suunnassa, lämpöä riittää ja luonto kukkii.
Odotellaan jatkoa,,,,

Tänään menen vävyni kanssa katsomaan kierrätyskeskuksesta löytyisikö joku telkkarin alle sopiva pöytä/kaappi, entinen pöytä jäi pieneksi.
Luulen että en mieleistäni löydä, tai sitten on hyvä tuuri jos onnistuukin, kai se on huonekaluliikkeeseen mentävä jos ei tarvittava löydy.
Tämmöisen lahjan ostivat, että poikii lisä kuluja, mutta pieni lasku kuitenkin lahjaan verraten.
Nyt sitten vietellään näitä tämän vuoden viimeisiä päiviä, vähiin käyvät, kunnes loppuvat;)
1 VASTAUS:
Aattoillasta alkaen tietokone ei saanut verkkoyhteyttä. Nyt operaattorini Elisa kehotti vielä tarkistamaan kaapelikiinnitykset. Sieltä vika löytyi.
Yhteys olisi palautunut minuutin verran vaatineella tarkistuksella. Opiksi se on vastatuuli vanhallekin varikselle. Sano.
+Lisää kommentti
Vieraat (ellei nyt niitä oltu kutsuttu jäämään lounaalle; vieraanvaraista väkeä kun talon ihmiset ovat aina olleet. "Maria, heitä pari porkkanaa lisää keittokattilaan ja lisää kupillinen vettä; tarkista suola. Meitä onkin 12 lounaalle tänään :) )
Maria kilkuttelee hopeista ruokakelloa; talon isäntä on hieman huonokuuloinen ja hän istuu suosikkituolissaan yläkerran tv-huoneessa ja katselee televisiosta matkaohjelmaa Euroopan pääkaupungeista: Wien, Pariisi, Rooma, Praha, Lontoo, Amsterdam ovat heille varsin tuttuja paikkoja jo, vaikka Eurooppa jäin pelkäksi unelmaksi.
Istumme kahdeksan henkeä ruokasalin suureen pöytään ja nuorempaa polvea omana ryhmänään pöydän päähän sijoitettuun lisäpöytään. Ikkunat ovat auki kaikki patiolle, jossa emännän azaleat kukkivat suurissa ruukuissaan, katleijat ja kallat ja arecapalmut antavat varjoa ja viihtyvyyttä ripustettuina ja jättiruukuissaan, suihkulähde solisee ja emännän hoidokit, pikkuiset kanarialinnut, papukaijat ja mirlot nokkivat jyväsiä ja seuraavat toistensa liikehdintää.
Maria tuo ensin veden suurissa laseissa ja vielä karahvin lasien täyttöä varten. Vesi on tislattua suuressa porsliinisessa filtterissä, varmuuden vuoksi, koska vesijohtovedessä voi kaikesta huolimatta esiintyä epäpuhtauksia. Hedelmätuoremehu toisessa kookkaassa lasissa vesilasin vieressä ja suuri vati salaattia keskellä pöytää. Kaikki vihannekset jotka syödään keittämättä on huolellisesti huuhdottu tislatussa vedessä. Tomaateista on kannan ja hedelmälihan yhtymäkohta poistettu ja kurkut kuorittu; ameebojen pesäpaikkoja.
Maria tuo aromaattisen, tuoreilla yrteillä maustetun kanaliemen pöytään valmiiksi lautasille tarjoiltuna. Me seurustelemme keskenämme, kerromme kuulumisia, juttelemme ostoksistamme ja joulunajan vieraista ja kylämatkoista; emäntä tarjoaa lasin pehmeää omenaviiniä ja sitten sammekin pääruuan: kaasu-uunissa paistettua maalaiskanapoikaa, maissilla ruokittua, vapaana elänyttä vihreän yrttipeitteen alla, ruskeaksi paahdettuna. Valkoinen, ilmava riisi al dente, öljyssä paistetut keittobaanaanit, kypsistä banaaneista valmistettua ja iso siivu tuorejuustoa täytteenä ja taikinakuoreen leivottu, öljyssä paistettu särpimenä. Keitettyä kassavaa tomaatti/sipulikastikkeessa.
Pidämme pienen tauon,
Jälikruoaksi saamme mehujäätelöä, viikunakompottia, hedelmäkakkua ja mustaa vahvaa kahvia.
3 VASTAUSTA:
Tuota....
Jos nyt pientä rajaa tähän tolkuttomaan touhuun.
eisaattana kirjoitti:
Tuota....
Jos nyt pientä rajaa tähän tolkuttomaan touhuun.
Miksei se omassa ketjussaan kopsaa vanhoja ruokalistojaan ?
nohuhhuhhhh kirjoitti:
Miksei se omassa ketjussaan kopsaa vanhoja ruokalistojaan ?
Meni pirtin harmonia tuon Paloman paatoksellisuuden takia :(
+Lisää kommentti
Iltapäivällä nukummekin sitten siestaa. Sängyn päässä. korkealla hyllyllä televisio syytää meksikkolaisia tai venezuelalaisia saipuoita: paljon tunteita ja paatosta, kyyneleitä ja suudelmia. Petoksia, uskottomuutta, pelkkiä ihmissuhteita. Kun lempeät tuulet alkavat puhaltaa Andien läntiseltä vuorijonolta tuoden kosteampaa Tyynenmeren ilmaa puolivälissä iltapäivää lähdemme kävelylle puistoon katselemaan kun lapset lennättävät leijojaan nouseviin tuulenpyörteisiin. Sitten katselemme hetken kadun varressa ratsastajia jotka ovat matkalla pitkin pääkatua kaupunginpohjoiskärjestä etelään, jokavuotinen sokeriruokoferian avajainen ratsuparaatilla joka kestää koko päivän. Siihen ollaan valmistauduttu kuukausikaupalla, ratsastusklubit ovat mukana ensimmäisessä ryhmässä codoblaishatuissaan ja madrililaisissa mantilloissaan, sitten hevostilalliset ja maalaisisännät cowboyasuissaan, naiset seksikkäissä denimeissä ja syväänuurretuissa puseroissaan; ruokoviinapullot vaihtavat käsiä ratsastajien välillä ja hilpeys vain kasvaa. Musiikki soi.
Illalla poikkeamme salsaklubilla ulkoilmateatterissa joka on ilmainen ja kaikelle kansalle ihailemassa värikkäitä asuja ja tanssin upeaa taidetta. Jalkatyötä, blingiä, rytmikkyyttä, elämäniloa joka nostaa hymyn ja antaa iloa ja valoa vkavampaankin sydämeen.
Yksi päivä lisää joulun ja uudenvuoden välissä.
Tänään, armon vuonna 2018.
Oikeaa, todellista joulua, paralleelitodellisuudessa. Me vain puutumme sieltä.
***(Riisipuuro alkaa olla kypsää keittiössä. Laitoin varmuuden vuoksi kokonaisen pussin manteleita. Jospa poika löytäisi vihdoinkin uuden rakkauden elämäänsä.) Daljoki on jäässä. keskiuomaansa saakka, mutta tihkusade ei tunnu lupaavalta jos aikoo mennä kävelylle jäälle. Pysymme varmaan rannalla.
1 VASTAUS:
(pari typoa jotka vaativat korjauksen:
saipuoita =saippuoita
codobalaishatuissaan= cordobalaishatuissaan)
***
Kahvituvan emännälle ja vakiojengille jätän kimpun heliconioita
https://sv.wikipedia.org/wiki/Hummerklosläktet#/media/File:Heliconia_rostrata1.jpg
ja linnunlaulua
https://www.youtube.com/watch?v=L6_nZapQyps
+Lisää kommentti
SkillaNilla on ollut merkkipäivä. Onnitteluni näin
myöhästyneenä!
Olin poissa Pirtistä muutamia päiviä. Ei minulla ollut erikoisia
ongelmia. Päätin vain ottaa "vapaata" näistä kirjoittelutouhuistani.
Vaikka näin tv- videolta, että juolupukki lähti Korvatunturilta
köröttelemään porolla etelään päin, minua vaivaa epäusko. Onkohan
sitä joulupukkia olemassakaan. Ja sama epäluuloni ylettyy myös
joulun syntylähteille saakka niihin vanhoihin kertomuksiin. Äetmuorini
sanoi aikoinaan, että voihan pakana mitä olet tehnyt! Se tuli,olinpa
tehnyt hyvää tai pahaa - kunhan se oli "erikoista." Hyvät välihän minulla
oli äitini kanssa, hän oli hyväntahtoinen tapauskovainen. Ei julistaja.
Eikä kertomallani ole merkitystä siihen, että jonkin sortin pakanahan
minusta kehittyikin:))
Olin poissa siksikin, että en halunnut turmella kenenkään joulurauhaa.
Minulla saattaa olla poikkeava käsitys-versio joulusta ja siitä menosta.
Markkinamiesten touhuahan se ja tarpeettoman krääsän kauppaamista
se suurelta osin lienee.
Pyhät menivät ihan lupsakasti. Yksi "joukkue" kävi katsomassa ja
toiseen paikkaan tarjottiin kyytiä edestakaisin. Siellä oli neljä
sukupolvea koolla ja hyvää ruokaa yllinkyllin. Olin tietenkin joukon
vanhin. Sinäpähän tollotin pari tuntia ja kyllä siinä muutama sanakin
tuli seurustelun merkeissä sanottua.
Saatan palailla taas useamminkin Pirttiin. Kunhan nyt katsellaan.
Hyvää jatkoa teille vuoden loppua kohti!
3
Ilmoita
Rikoksista voimme lukea muualtakin. Ei niitä tarvitse tänne kahvipirttiin tuoda. Ei ne ainakaan nosta tunnelmaa tai luo harmoniaa.
No, jokainen purkaa omaa sisintään; joillakin vain se sisältö on kovin mustaa ja myrkyllistä.
Skillanilta pyydän anteeksi: mukanani ovesta taisi livahtaa trolli tai pari.

Pikkulinnut lauloivat että olit täyttänyt vuosia. Onnitteluni ja kimppu heliconioita.
https://i.pinimg.com/736x/26/89/89/268989c6e816bf1f2b4f8b3a941d52ce.jpg
1 VASTAUS:
Mitähän helkkaria sinä sitten purat jos et omaa sisintääsi noilla tajuttoman pitkillä monotoonisilla kertomuksillasi. Kouluaikaisilta ainekirjoituksilta näyttävät. Pitkää pötkylää ja useampi.
+Lisää kommentti
Tapaninpäivän iltaa Kahvipirttiin 😊
Väsynyt jo, mutta helpottunut ja iloinenkin. Vieraani lienevät jo kotona ja Rain Elo vähitellen asettumassa nukkumaan. On tuo pikku filippiino sellainen vilistelijä, että lopulta oli sanottava 'ei 'karamellien haluun.

Ensin kaakao ja pöydän antimet, ennen makeaa ryöppyä. Kyllä huomaa pojan olevan ainoa lapsi, ja mummon ja Mufan ( poikani )kanssa on ihailuun tottunut.

Toki poika käyttäytyy hyvin,..Montessoritarhan vaikutus näkyy kaikessa kohteliaisuudessa, mutta täällä isoisoäidin kahvipöydässä ei olla ykkösasemassa, vaan annetaan aikuisille suunvuoro.

Ihan nätisti poika myöntyi, ja ihmeen hyvin maistuikin tarjottavat, kunhan rauhottui.
Hyvä mieli on joulun tapaamisista, huomenna onkin siunattu välipäivä tälle kutsujen järjestäjälle, lauantaina kun viimeiset kävijät tulevat.

Tuoretavaraa kaipaa jo kaupoista, kevyttä savuporokeittoa aion lauantaiksi valmistaa, hyvän leivän kera, ja piparit kahvin kanssa saa riittää. heippa vaan!
1 VASTAUS:
Voivoi ss. Onko siellä nyt joku aikaero Filippiineille, kun täällä oli Tapaninpäivä jo eilen ?
+Lisää kommentti
Helppo oli oli oma joulunikin pientä puuhaa tehdessä molempina arkipyhäpäivinä. Kuuntelin Yle-Suomikanavalta radio-ohjelmia. Ei sauhunnut savu korvista vaikka joululauluja tuutista pukkasikin.

Vaikka valon lisääntyminen ei pilvisinä päivinä näykään, tieto riittää että pian sen alkaa huomaamaan. Unen tarve on selvästi lisääntynyt vaikka ei tekisi mitään.
1
Ilmoita
Huomenta, kaksi miinus astetta mittarissa, jotakin ohutta taivaalta tulee,, ehkä kosteaksi ilman tekee.
Tuosta niin kovasti surullisesta tapahtumasta tulee joka puolelta samaa tietoa, sillä ei apua asiaan voida antaa, tottahan syyllinen on vastuuseen teostaan saatava, mutta miksi niin paljon puhetta, ennen kuin asia on tutkittu?
Ihmettelen puhetta, syyllinen pitää vangita, totta kai pitää, miksi tämän kaltaisia lausuntoja edes annetaan.
Ei riitä ymmärrys tapahtumaan, mutta asiaa ei auta tämä joka puolella näkyvä kirjoittelu, poliisit tekevät varmasti työnsä.
Miksi pienen pojan elämä näin julmasti päättyi, mikään selittely ei puolustukseen riitä, surua riittää.
Media voisi hillitä tiedon antamista, asiat varmaan selvitetään ja oikean tapahtuman kulun saamme aikanaan tietää, omaisten ja meidän kaikkien kysymyksiä ja surua ne ei tietenkään voi poistaa.

Kiitos Paloma ja ynnämuu onnitteluista, onnea tarvitaan jatkuvasti, elämä yllätyksiä täynnä.

Paloma kenenkään kirjoittelusta emme ole vastuussa, vain oman kertoman päätämme siinä omat taitomme, tietomme ja esille tuleminen on omassa hallinnassa.
Vastuun tiedämme ja itse kaikesta vastaamme, ainakaan pakkoa ilkeilyyn kenelläkään ole, mikä sitä sitten onkaan?
Toivoisin pirtin olevan kaikille miellyttävä paikka viestejä laittaa;)

Ynnämuu, tiedän ,että et pidä joulu hössötyksestä ehkä se aina ainakin minun kohdalla yli pursuaa koko touhu, kuitenkin se mukavasti saa vaihtelua myös kirjoiteluun, ehkä elämäänkin täällä oikeassa elämässä.
Sitä syvällistä joulun sanomaa ei varmaan näillä "hössötyksillä" tavoiteta ja senkin sanoman jokainen kokee omalla tavallaan, mutta joskus on hyvä varmaan sitä lapsen uskoaan tarkistaa, vaikka epäilyjä joka suuntaan löytyy.
Oma mieli ja sisin tuntee mitä tuntee, pinnallista on joulun vietto nykyisin.
Joka tapauksessa toivon, että et anna näiden meidän muiden "hössöttäjien" pitää sinua pois pirtistä, aina se järjen ääni on paikallaan;)

Hurskainen uskon, että kun pääsemme Loppiaisen aikaan, on joulua suut ja korvat täynnä ja hyvältä tuntuu joulu siirtää lepoon.
Näin me ihmiset kaikkeen kyllästytään, aina jotakin harmiakin elämään sopii, vaikka kuinka tasaiseen astuttaisiin;)

Hymyyn veti suun tuo sini-sirkun pikku erehdys, näitä aina tulee vaikka yrittää asiassa pysyä, mutta eipä nuo mitään haittaa, osaamme asiat oikein ymmärtää ja hymyllä kuitataan;)

Eilen onnistuin Eko torilta ostamaan juuri minulle sopivan telkkarin alustan, väri hyvä ja koko puutakin oli ja mikä parasta maksoi kokonaista kymmenen euroa.
En ennen oli kyseisellä torilla käynyt, mutta nyt hankintoja eteen sattuessa, ekana sinne.
Tänään aion hankkia keittiö kellon, entinen sanoi yhteistyön irti ja aina sitä tulee vilkaistua, kun aikaa kellosta tarvitsee, ei varmaan kallis sekään, niitä ei näkynyt Eko torilla;)
Eletään rauhaisesti nämä vuoden viimeiset päivät.
1 VASTAUS:
Taas aika meni kuin iltamissa. Puulämmitystalossa on otettava klapit lämpiämään jo päivää ennen, että ne hyvin syttyvät kun ulkoilman kosteus on niistä haihtunut.
Yksikään neljästä sähkösahan raadosta ei toimi. Piti lähteä mainoslehtisen perässä uutta sahaa kaupungista hoitamaan.
Puolimatkassa jo pimeys yllätti. Uudet laserleikatut silmät eivät ole korjanneet heikkoa hämäränäkö ominaisuuttani. Olin kiitollinen että pääsin ammattikuljettajien ohiteltavina tutuille körötysnopeuksille taajamassa, jossa on tievalotkin.
Ainakin eilen satoi alijäähtynyttä vettä. Se gratinoi jäisiksi kaikki ulkoilmapinnat. Telttatallissa riisikupin on hyvä huilata.

SkillaN vietti tietojeni mukaan 80:n joulunsa. Mie vasta 79:nnen. Tätä se 22 vrk ikäero teettää. Hä hä. Pienistä iloista se iso riemunrähäkkä voi syntyä.
+Lisää kommentti
Perjantai-iltapäivää 😊)) ja kahvihetki on tarpeen !

Kiitos Skillaan ymmärtäväisestä hymystä,..oli tämä mummeli niin uupunut illan tullessa, että vaan sänky oli mielessä ! Meninkin silloin jo klo 22.00 unten maille, ette usko miten ihanaa oli painaa pää tyynyyn !!
Aamu kuuteen nukuin kuin possu peittojeni seassa, ja heräsin tosi virkeänä uuteen aamuun.
No, eilinen olikin lepo ja pieni ulkoilupäiväkin, tänään sitten tuli taas trampattua sisätiloissa hehtaarihallit läpeensä, vaikka ei tuo rasitusvamma ohi ole vieläkään. Saa nähdä jääkö vallan pysyvästi, mutta ei satu paljoa ainakaan.

Huomenna kestitsen viimeiset vieraani,...eikö ne jo kyllästy tulemaan, vai
kestitsenköhän ne liian hyvin 😋 ha'haa ? Liukasta näkyi tänään olevan, joskin hyvin hiekotettua, mutta kieli keskellä suuta saa asvaltilla kulkea.

Roskis rakennuksen seinänvierustassa ei hiekkaa ollut osunut, ja minähän meinasin liukua pyrstölleni, mutta ovesta sain kiinni.

Mukavaa taas saada olla kotona ja rauhassa tuolta kaupungilta, sen juustoisen porokeiton ehdin hyvin huomenna aamupäivällä valmistaa .

Nauttikaahan sinisestä illanhämystä, ja kiitos kahvituokiosta !
1
Ilmoita
Nyky-ajan ilmiö tuo, jos jotain tapahtuu kalutaan se asia paljaaksi kuin koiran luu- ja kauan.
Toisaalta onhan se osoitus siitä , miten järkyttyneitä monet ihmiset ovat. miten tuomoisia pääsee tapahtumaan, vielä vanhempien kotona ollessa. Meidän monien lähipiiriin kuuluu paljon pieniä lapsia,
En minäkään pidä joulun hössötyksestä. Ruokaa on hankittava itsellekin jouluksi, samalla vähän enemmänkin. Koko asian ydin onkin siinä, että saa sukua ympärilleen. Vaihtaa kuulumisia ja viettää aikaa yhdessä. Niidenkin kanssa jotka ovat kaukana ja pääsevät jouluksi tulemaan.
Voi että oma mielikin on hyvä, kun tapaa kaikkia ja näkee vähän vaivaa sen eteen.
Joululahjoja meillä ei ole ostettu vuosikausiin- kenellekkään. Mielestäni se enemmän hössötystä, juosta tukka putkella kaupasta kauppaan.. mitä nyt kenellekin ostaisi. Pienellä rahalla ei edes mitään saa ja sitä grääsää on jo jokaisella nurkat pullollaan.
Enempi syntymäpäivinä muistetaan jotenkin....henkilökohtaisella, tarpeellisella...
Se hyvä puoli on että jokainen meistä voi muokata nuo joulun tapahtumat juuri mieleisekseen.
Olla yksin rauhassa kotona tai seurustella omaisten/läheisten kanssa- miten vaan.

Muutenhan tänne voi kirjoitella mitä tahtoo, kunhan se ei loukkaa ketään. Eikä näitä ole pakko lukeakaan. Mutta useihan sitä omista kuulumisista kertoillaan.... mistäpä muustakaan.
Tekemisistä ja menemisistä, vierailuista ja käymisistä.

Luonto on entistä kauniimpi kun lunta on oksille lisää tullut. Ja maahan. Kelpaa meidän liikuskella puhtaan valkoisessa lumessa.

Lienee paras siirtyä katsomaan vieläkö kirjautumiseni on tallella. Kivaa loppuvuotta kaikille tasapuolisesti ja kiitos pirtin kiikustuolin siinä taas istahdin.
2 VASTAUSTA:
eivät vieläkään kaikki ymmärrä välttämättömäksi asiaksi silloin, jos kauheita raakuuksia tulee julki.
Vaikeneminen tai vaientaminen aiheuttaa mielen terveyden menetystä.

Puhuminen muille auttaa pukamaan ja pilkkomaan kauhua.
piti kirjoittamani, r putosi kyydistä.
+Lisää kommentti
Tänään oli kaduilla hiukan livakkaa. Täytyi ihan tarkkailla jalansijaa. Sain muistutuksen
viikko sitten. Jäin askeltaessani katselelemaan pilviä kun pito jaloistani katosi ja lensin.
Ei onneksi tullut pieniä mustelmia pahempaa.
"Puhumista" nimim:"eivät vieläkään kaikki ymmärrä välttämättömäksi asiaksi silloin, jos kauheita raakuuksia tulee julki.
Vaikeneminen tai vaientaminen aiheuttaa mielen terveyden menetystä." Joopa...tästä
7 vuotiaan murhasta on tänäänkin tullut uutisissa moneen kertaan esille se, mikä on tilanne. Siitä on oikeuden päätös ja poliisin tiedoitus. Tuskinpa tarttee kerrata ja mihinkään "arvuutteluun" en lähde.

Jouluhössötykset ovat onneksi ohi. Hyvinhän noista minäkin olen pienenä"vastarannan
kiiskenä" selvinnyt ja toivottavasti olen vain vähän ketään häirinnut:) Nyt on sitten
paukuttelelujuhlat edessä. SkillaN mainitsi, että ei ole koskaan raketteja ostellut. Jäin
muistelemaan...kyllä minä olen kaksi rakettia ostanut. Siitä on yli 50v. aikaa. Muuta en
muista ostaneeni. Nyt en osta. On muuten menossa kampanjakin rakettien paukuttelusta luopumisen puolesta. Saisihan tuo minun puolestani onnistuakin.

Eipä tässä tavallista kummallisempaa, hyvää loppuvuotta ...ja tietysti samaa jatkoa!
1
Ilmoita
Rivijakoni sekosi. Kirjoitin liian "täyteen." Saa siitä jotenkin selvän:))
1
Ilmoita
Espoo käyttää ensimmäisenä kaupunkina Suomessa nyt laservaloja uudenvuoden ilotulituksessa. Parin tunnin ajan näkyy **Ikaros'' valoteos avaruudessakin. Tulee oleman jännittävää nädä miten se näkyy täällä Espoonlahdella. moikka
1
Ilmoita
On pitänyt kiirettä.
Mutta antoisa joulunaika on ollut. Kyllä lapset kasvaa kovaa vauhtia, siitä näkee hyvin kuinka nopeasti vuodet kuluu.
Olen opetellut uudelleen leikkimään, taito on vähän ruosteessa kun pikkumies sanoi että taidankin leikkiä yksin. Tuli kuitenkin syliin vähän ajan päästä.
Ruuan kanssa ei ole tarvinnut juuri hössöttää, laitoin aika paljon valmiiksi ja käyvät myös toisessa mummolassa syömässä.
Sunnuntaina lähtee viimeisetkin vieraat, työt kutsuvat.
Joulun aika oli hyvin onnistunut.
Skillan, lämpimät myöhästyneet synttärionnittelut.
Tulin mökille yöksi, olen väsynyt mutta tyytyväinen.
1
Ilmoita
Viikonloppu taas käsillä, ei tuota aina oikein ajassa pysy, mitä päivää milloinkin eletään, vielä vähemmän nyt, kun ei tarvitse kalenterista seurata menojaan.
Sauna päivä on mielessä pidettävä, on se melkoinen nautinnon anti.
Kellon löysin ja hinta aivan mitätön, viisi euroa, ei ole kello kovin arvostettu laite ainakaan hinnan määritelmän mukaan, saa nyt nähdä miten kestää.
Edellinen kesti, en edes muista kuinka kauan, paterin vaihto ainut homma.
Pakkaslukemat kolmen asteen tuntuvilla ja lunta sataa, tosin hissukseen, mutta kertyy sitä päivän mittaan aurattavaksi asti.
Raketti kauppa tuntuu käyvän ja niin kun siitäkin puhetta pidetään, että pitäisi lopettaa olisin samaa mieltä, miten paljon taas vahinkoja sattuukaan.
Kaupunkimme ilotulistus kaksi kertaa, ilta yhdeksältä ja sitten vuoden vaihtuessa, satoaja euroja ilmaan lentää, onhan se kaunista katsottavaa, mutta löytyisi niillekin rahoille jotakin tärkeämpää.
Ilon pilaaja taidan olla.

Onhan se mukava saada seurata lasten touhuilua, mutta ei minusta enää ole pienten lasten kanssa seurustelemaan, sydän hyppää vähän väliä, kun keikkuvat ja putoamisen vaara aina kannoilla.
Tietenkin on hyvä, että lapset liikkuvia ja muutenkin virkeitä ovat, mutta minulta on aika ajanut ohi, että tätä ihan nuorempaa sukupolvea jaksaisin hoidella, onneksi ei tarvettakaan.
On hyvä että sinulla mielikki.mummo on se piilopaikka mihin voit mennä lepäämään, niin kovasti lapsia käymään odottaa, mutta väsy se tulee.
Tuo onnittelu on aina tervetullut, sitä onnea useinkin itselleen toivoo, vielä vanhetessakin;)
Ero on varmaan haikea, mutta on sitten taas uutta vierailua aika odottaa;)

Nykytekniikalla voisi varmaan vaikka millaisia valoilmiöitä taivaalle osoittaa, ei kai niitäkään ilmaiseksi saa, mutta säästyisi mahdolliset vauriot mitä rakettien ampumiset aiheuttaa.

Ajattelen ynnämuun tapaan, että tuollainen jatkuva tiedottaminen ei hyvää tee noista kauheista tapahtumista,, se on raskasta katseltavaa ja kuunneltavaa, kun vielä ei voi mitenkään tilannetta auttaa.
En tarkoita sitä, ettäkö asiasta pitäisi vaieta, joillekin saattaa jatkuva puhe vaikutta myös houkutusta samaistumaan tekijään, koska mielenterveyden sairaus tuossakin tapauksessa täytyy olla, ei sitä muuten voi käsittää.
Nykyään mielenterveyden sairauksia aina vaan enemmän esille tulee.
Mielestäni tänä päivänä tuo median" hehkuttaminen" kaiken laisilla tapahtumilla intoa lisää mielensä kanssa kamppaileville

Meri-kukan mainitsema synttäreiden juhlinta on hyvä tapa " lahjoa" läheisiään ja tämä joulun stressi voisi jäädä vähemmälle, minun kohdalla sekään ei helpota, kaikki merkkipäiväni joulukuulle mahtuu.
Tuo sanomasi kirjoittamisesta pirttiin pitää paikkansa, jokainen saa kirjoitta haluamallaan tavalla, mutta ei toisia loukaten, se ohjenuora on kantanut vuosia, sen toivoisin jatkuvan.
Luonto on tosi kaunis, eilenkin kauppareissulla piti ottaa kuva kauniista auringon esiin tulemisesta huurteisten puiden takaa.

Ehkä nyt vierailut vähentyvät, kun nämä juhlapyhät kaikkoaa, voi tulla ikäväkin, jos ei ketään käy;)
Varovaisia pitää tuon liikkumisen kanssa on oltava, onneksi ei ynnämuukaan saanut pahempia vaurioita kaatuessaan kyllä ne kävelysauvat joskus paikkansa puoltaa, vaikka ei minunkaan käteen satu ulos lähtiessä.

Eipäs" hähätellä" hurskainen, ei tuo vajaa kuukausi sinua sen ketterämmäksi tee, samojen vaivojen kanssa kuljemme, puolenkuun maissa taitaa täyttyä vuosi sinullakin;)

Nyt päivän puuhiin, pääasiassa taitaa tuo ruuan laitto olevan, riisirieskaa aion tehdä, kun maito pääsi happanemaan ja kun uuni lämpiää, jotain perunan kanssa sinne koetan kokata, homejuustoakin on, sekin säveltäen mukaan sopii;)
Oikein mukavaa ja lupsakkaa aikaa näinä vuoden viimeisinä päivinä elellään.
1
Ilmoita
Kuin joulun sadusta oli Skillanin aatonviettopaikka, talvinen maisema valaistuna upeasti, kuumaa ja kylmää kylpyä rantasaunan ohessa , nautintoa kaikille aisteille ja herkkuja notkuva pöytä lisäksi...ota vaan kaikki hemmottelu vastaan itseoikeutetusti ! Paloman joulumuistot vievät taas kesäiseen säähän , mikä kasvien monimuotoisuus ja värit , lintujen äänet , eksoottiset maut, ihanat hedelmät iso joukko iloisia eri-ikäisiä yhdessä . Myös Mielikin iloon lasten ja lastenlasten yhdessäolosta on helppo yhtyä, se on parasta juhlahetkissä . Terveisiä myös Kaisa-katillesi ! Meillä ei ole nyt enää lemmikkiä, mieli tekisi edes kissa ottaa, mutta sen sitovuus mietityttää. Koiran saamme välillä "lainaksi" tyttären perheeltä.

Koululaisilla on pitkä loma, vanhempansa ovat töissä , osa harrastuksista tauolla ja monet kaveritkin matkoilla. Tulee kiusaus viettää liikaa aikaa kännykän ja muiden ruutujen parissa. Kävimme jo kahtena päivänä nuorempien koululaisten kanssa uimahallissa, uiminen on mieleisin liikuntamuoto itsellekin. Koetan opettaa myös sopivissa yhteyksissä ruuanlaittoa, ja varsinkin näppäriä välipaloja osaavat itsekin laittaa. 11-vuotias poika vaivasi ja muotoili railakkaasti porkkanasämpylätaikinan, seuraavana päivänä 12-vuotias tyttöserkkunsa teki pellillisen kinkkupizzaa, kinkun loput upposivat hyvin tomaatin, ananaspalojen ja juustoraasteen sekaan . Ensi viikolla on arkipäivänä ohjelmassa retki isolla joukolla meren henkeen ulkoilualueelle - nuotiomakkaraa , vaahtokarkkeja ja kaakaota mukaan. Nämä ovat onneksi innostuneet serkkuporukalla pelaamaan lomilla lautapelejäkin , vanha kunnon Monopoli on suosituin . Isommat teinit on saatu kiinnostumaan korttipeleistä, sopii eri sukupolvien yhteiseksi huviksi , siinä kuluu aika rattoisasti ja kännykät unohtuvat pitkäksi aikaa. Minulla on vielä rosollia varten keitettyjä maustamattomia punajuuria, laitan saunaillan ruuaksi uuniin sinihomejuustolla höystetyn punajuurilaatikon. En ylimääräisiä jouluruokia varannut, saa sitten uudeksivuodeksi tehdä jotain tuoretta kevyttä merenelävistä.

Täällä on lauhaa ja lumetkin vähissä, liukasta ja sumuista. Tapaninpäivänä nautimme Helsingin Espan valaistuksesta ja kävelimme katsomassa Töölönlahden erikoista pyörivää jäälauttaa, jolla on valaistuja kuusia. Uudenvuoden raketeista on ole koskaan pitänyt, on täytynyt rauhoitella koiria ja muutenkin se roskan määrä ja sattuneet vahingot ovat turhia. Sunnuntaina on mahdollisuus päästä höyryjunan kyytiin Kirkkonummelta Helsinkiin, ainakin asemalle on tarkoitus mennä katsomaan ja valokuvaamaan.

Mukavia vuoden viimeisiä , pysykää pystyssä !
1
Ilmoita
Puolipilvinen, lauhkea aamupäivä täällä Dalan alajuoksulla ja miehet nukkuvat vielä yläkerrassa. Minä istuskelen tässä lähellä lämpöpumppua ja mietin päivän tekemisiä. Ei niitä nyt kovin paljon ole kun laskutkin tuli jo maksettua ja siivoamaan en ala. Oikea olkapää on vihoitellut ja särkylääkkeiden voimalla mennyt pari viimeistä päivää; nyt parempi mutta parempi olla varovainen että tulehdus pääsee kunnolla paranemaan välillä.

Tytär ja perhe istuvat turistibussissa jossain Agadirin ja Marrakechin välillä, huppareissa ja tennareissa; sää on ollut varsin kaunis ja aurinkoinen, mutta päivälämpötilat vain juuri ja juuri parinkymmenen asteen tienoilla ja öisin alle kymmenen; tytär kävi valittamassa hotellin respaan lämmityksestä ja heille tuotiin ruosteinen lämpöpatteri huoneeseen joka kuitenkin toimi ja sehän oli pääasia. (Meillä on jatkuva yhteys aina kun ovat jossain missä on wifi, siis whatsappin kautta. Anoppi ja minä tiedämme kaiken, jopa senkin mitä heidän lautasillaan on milloinkin :)

Me Legolasin (kyllä, nimi on referenssi pitkätukkaiseen keijuprinssiin Taru sormusten herrasta, ei rakennuspalikoihin) ja Tulevan Akateemikon kanssa vietämme uutta vuotta kotosalla, todennäköisesti toinenkin Tuleva Akateemikko (isännän poika) tulee meille myös. Sattuu lähetämme muutaman pienehkön raketin yötaivaalle joen rannalta muiden kyläläisten kanssa. Tai sitten emme tee sitä. En ole kiellon puolella myöskään; haitta on pieni ja koirat voi keskiyöllä vuoden vaihtuessa pitää sisällä ja roskat voi kerää pois seuraavana päivänä. Yhteisöllisyys ja traditiot kärsivät jos kaikki kielletään.
1 VASTAUS:
Iltapäivään pirttiin. Olen monena päivänä tehnyt tuloa tänne, kirjoittanut viestinkin, mutta jättänyt sen lähettämättä.
Joulunaika on laukaissut tietynlaisen herkkyystilan ja olen halunnut sitä varjella kun tuntuu, että noissa "yleisen puolen" keskusteluketjuissa eripuraa riittää...
Ihan ajattelin lopettaa koko kirjoittelun, mutta sitten kurkistin taas tänne ja sain mieleni tyyntymään ja sainhan ihan kivaa palautetta muualtakin.
Ja nyt kun arki on taas alkanut niin tuttu rooli ja tutut rutiinit suojelevat haurasta minuuden osaa..))

Niin. Joulu on nyt sitten "lusittu". Tuota ilmaisua Pelle Miljoona käytti kun vietti verkkaisia talvipäiviään Goalla...
Joulu oli nyt sellainen, josta olin haaveillut pitkään: riisuttu kaikesta ylimääräisestä rekvisiitasta, jopa tutuista rutiineista. Ei paha, mutta ei niin hyväkään. Lasten jouluiloa kaipasin, mutta ainahan ihminen jotakin kaipaa.
Nyt vain oli toisten isovanhempien vuoro nauttia yhteisestä joulunvietosta. Joskus yritettiin sitä,että oltiin kaikki yhdessä, mutta nyt kun lapsia on tullut lisää, tilat eivät oikein siihen riitä kenenkään luona.
Meillä tuli taas kirjalahjoja, mitenkäs muuten? - ja minulla lukemattomien kirjojen pino vain kasvaa. Yhden 450-sivuisen, pienitekstisen kirjan sain kyllä luettua ja pääsin Joonas Konstigin matkassa tutustumaan lahjakkaiden ja menestyneiden nuorten elämään ja surutyöhön, huumehelvettiin ja rauhanturvaamiseen Afganistanissa. "Kaikki on sanottu" oli kirjan nimi ja kirjoittaja oli vain kolmekymppinen. Että nuoret osaavat...
Kun joulun jälkeen käväisin naapurikunnan kirjakaupassa, järkytyin kun näin, että kauppa oli sulkemassa oviaan, lopettaa vuoden vaihteessa. Ei kannata, vaikka kyseessä oli enemmän kuin kauppa, kohtaamispaikka, johon oli muodostunut kirjallisuudenharrastajien tiivis yhteisö.
Onhan tämä tietysti tiedetty: ihmiset eivät enää lue, kuvallinen viestintä on ajanut kirjojen ohi. Kyllä se masensi tällaista taantumuksellista, joka ei oikein pysy mukana "ajan hengessä".
Tänään kun lämpötila on taas nollassa huomasin metsälenkillä. että lumikerros,jonka jouluksi saimme, ohenee kaiken aikaa. Hiihtoladut oli tehty, mutta paljas maa paistoi monessa kohdin. Toivottavasti talvi tulee takaisin.

Nyt sitten vain odottelemaan uuden vuoden pauketta. Meidän kunta ei ole asettanut paukkeelle rajoituksia, paitsi tietysti sen kellonajan, mutta tuntuu, että pauke on vähentynyt viime vuosina. Ehkä lemmikkien omistajia on tullut lisää.
Meidänkin naapurissa on ollut parhaimmillaan viisi koiraa...

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille. Ja kiitos kuluneesta vuodesta.
+Lisää kommentti
Minulla on sellainen tilanne, että joudun tarkistaman kaikki kaappini ja komeroni sadakseni lisää tilaa poikani tavaroille. Poika muutti äitivanhan luo kampsuineen juuri ennen joulua.
Nyt sitten löytyy kaikenlaista nostalgista. Löysin juuri 14-vuotiaana saamani kameran. Ymmärsin nyt katsoa leimat, ihan laatuisa kamera Zeiss-Ikon. Kuvia sillä ei enää voi ottaa, sillä se tarvitsee filmirullan, jollaisia ei varmasti saa mistään. Muistaakseni siihen mahtui 12 kuvaa, ja filmi oli aina kierrettävä käsin eteenpäin. Kuinka monta kertaa kuvasinkaan päällekkäin kuvia, kun unohtui tämä kiertäminen! Samassa kätkössä on isäni 1920-luvulla keräämät perhoset lasikantisissa laatikoissa, jokainen perhonen kauniisti neulassa siivet leväällään. Ovat vain jo niin hauraat, että laatikon pohjalla lojuu irtosiipiä. Mitä voin! Pitääkö minun heittää pois 100 v takaiset perhoset!
Ymmärränhän minä, etteivät nämä minun aarteeni voi kiinnostaa ketään jälkikasvua, pienet säilytystilat ovat heillä jokaisella. Päätän jättää hävityksen heidän tehtäväkseen, sillä minä en voi. Tavallisia perhosia, eivät ne kiinnosta ketään.
Noh! Olen pudonnut puskaan!
1 VASTAUS:
Makriinan kameralöytö sai minutkin valppaaksi. Sain itse ensimmäisen kamerani 60 vuotta sitten, Felica-kameran. Isoveli lähetti sen Ruotsista. Kuvasimme tyttökaverini kanssa sillä paljon ja silloiset mustavalkoiset kuvathan säilyivät. Meillä oli pimiökin, kehitimme kuvia itse. Tyttökaverillani harrastus säilyi, hänestä tuli kotipaikkakunnallamme tunnettu luontokuvaaja.
Samoin minulla on ensimmäinen hankkimani kirjoituskone, Facit. Silläkin on ikää yli 50 vuotta. Runsaat säilytystilat, mitä näissä vanhoissa omakotitaloissa usein on. houkuttavat tuohon esineistön säästämiseen. Ei hyvä sekään ja minulla on kyllä "agendalla" tuo suosittu ja suositeltu "kuolinsiivous". Ostin siihen oppaankin:
Margareta Magnusson tekijänä, ehkä on muitakin oppaita.
+Lisää kommentti
Makriina, mistä sait noin vanhan kameran, miltä vuodelta lienee ? Että filmirullaakin pitää aina kiertää uutta kuvaa varten . Onko Perintöesine ?
Samoin nuo perhoset ? Aika hauras olento on tuo perhonen jo eläessäänkin, saatika 100 vuotta säilytettynä. Jotkut perhoslajit elävät vain päivän. Sitten kun kaikki toukka ja kotelo vaiheet on läpi käyty ja omilla siivillään lentelevät. Mutta kaikkihan nämä tietää, kiinostavampaa on se mistä tuo kokoelma on peräisin ? Joku teidän suvusta varmaan on tallentanut ne ?

Pitää minunkin ilmoittautua tuohon "kerhoon": En eläissäni ole rakettaja ostanut. Ainoa mitä meillä on ostettu on veneen pakolliset hätäraketit. Onneksi niitäkään ei ole koskaan tarvinnut.
Ainoastaan harjoitus tilanteessa olen valvotusti ampunut hätäraketin. Ja hyvä niin; tietää miten se käyttäytyy ampumishetkellä, se raketti.

Meilläkin oli jouluvieraana ihana pieni koira. Olen aina enempi inhonnut koiria ,jotka kita levällään haukiloivat ympäriinsä. Mutta Veeti, se sulatti sydämen. Semmoinen pieni, hyvin pitkä karvainen pehmeä, leikkisa ja ystävällinen tapaus. pentukoira, sen kanssa olisi pitänyt leikkiä koko ajan. Hyville tavoille oli opetettu, ei hyppinyt sohville eikä tuoleille. Koko ajan kulki siliteltävänä ja paijattavana. Tuli hyvin juttuun pienten lastenkin kanssa.

Kaikille oikein onnistunutta loppuvuotta. Ulkoillaan ja nautitaan kauniista luonnosta ja puista jotka ovat kuin morsiusneitoja puhtaissa valkoisissa asuissaan !
Noin. Tuo kirjautuminen meni menojaan. Merikukka.
1 VASTAUS:
Isäni ne oli kerännyt. Niitä on 3 laatikkoa, perhoset neuloissaan kauniissa riveissä. Kun ne ovat olleet kaappien kätköissä, eikä niiden säilytyksessä ole noudatettu oikeita säilytysmenetelmiä, ovat ne varmasti menetetyt. Kuten sanoin, siivet putoilevat. Mutta onhan siellä kaunis pikkuapollokin. Ja monia muita vähän isompia perhoslajeja.
Meidän suvuissamme on se keräilijätyyppi joka polvessa. Minä satun olemaan se oman ikäisteni joukossa. Minulle on siunaantunut vaikka mitä talletettavaa suvun vaiheista. Kesämökille perustin kotimuseonkin aittaan, kun tavaraa on niin paljon. Vien sinne iloisesti sekä oman että miehen suvun perinnöt, sekaantukoot keskenään!

Kysyit kameran ikää. Se on ostettu 40-luvulla. Mustavalkoisia kuviahan sillä tietenkin otettiin, ja filmit ovat kookkaita. Yhä vielä niitä löytyy valkovalaatikoistani. Enhän minä nuorena mitenkään järjestelmällisesti kuviani tallentanut, eivätkä ne tietenkään ole edes hyviä. Silloinhan otettiin kuvia kavereista, jotka poseerasivat koivun runkoa vasten tai käsikaulalla kalliolla.

Ja lopuksi mielipiteeni raketeista: Koska olen aina ollut tarkkana ja jopa saituuden puolella, en ikimaailmassa ampuisi rahojani ilmaan taivaan tuuliin. Enkä ole antanut perheen muidenkaan jäsenten siihen langeta. Olemme tämän kulttuurin ulkopuolella!
+Lisää kommentti
Arvasin että sen kameran on pakko olla vanha. Aikoinaan ,kivoja kuvia ne puun runkoa vasten otetut romantiset kuvat. Leveissä hameissa hymyilevat tytöt puun runkoon nojaten ja kainosti hymyillen....
Veljeni myös aikoinaan kehitteli itse valokuvia. Pimeässä huoneessa ... ihan tarkkaan en muistakkaan mutta hyviä kuvia aina ilmaantui katsottavaksi.
Kotikaupungissa on perhospuutarha. Joskus siellä kävimme- ei oikein ollut kuvaakaan, miten paljon kauniita ja värikkäitä perhosia on olemassa. Siellä ne lentelivät sikin sokin yhdessä huoneessa .
Olosuhteet tehty sellaisiksi, että siellä menestyi selaisetkin lajit, jotka eivät luonnossa menestyneet.
Nimeltään se botania, kasvitieteellinen puutarha. Mutta siellä ne on, n. 2000 perhosta.
Googlesta löytyy lisää tietoa.
Ja onhan siellä muutakin nähtävää.
Semoinen mainos. Taas häipyi nimmari. Kuinkas muuten, terv merikukka
1
Ilmoita
Iltaa!
Hyviä viestejä, kirjoituksia on Pirttiin tullut. Lukaisin ne ihan huolella.
Minulla oli tänään juhlapäiväni - saunan lauteilla lämmittelin
kunnolla. Voimille sekin ottaa, olen melko uuvahtanut. Kaipa se
kuitenkin on enempi terveydeksi.
Nyt on aikani lähteä vaaka-asentoon loikomaan...jos jotain telkkarista
tulee sellaista, että silmäni pysyy auki niin katselen. Hyvää...vaikkapa
yötä teillekin!
1
Ilmoita
Vuoden viimeinen lauantai on kulumassa. Enää su ja la jälellä. Lieköhän uudenvuodenaattona Alkokaan enää auki.
Olisin ehtinyt hakea yskätippapulloni, mutta horistessa maksukortti jäi kotiin. Kun palasin, rautaesirippu oli laskeutunut valtion juomavaraston eteen.

No.Toen etteen vahinko ei ole kova. Sitä ihmettelin kun jo hämärissä ulos ehdin; kun vettä hiljalleen sateli. Jos yöksi kylmenee, eivätpä turhaan liukkaista varotelleet radion puolella.
Hyvillä mielin voin lähteä uudelle vuodelle kun talous ei ole niin huono kuin vuosi sitten. Pankin annuiteettityyppiset lyhennykset napsivat joka kuukausi remontista tulleesta lainasta ison loven pois vuoden aikana.

Toivon terveyttä ja valoisan päivän lisääntymisestä iloa meille kaikille.
1
Ilmoita
Viimeisen tämän vuoden sunnuntai huomenet, vielä huomisen kun jaksaisi, olisikin uuden vuoden numeron teko muistettava.
Sää on mitä talvisin, pakkasta muutama aste ja lumisadetta hienokseltaan, alkaa jo yhden talven osalle sitäkin olemaan.
Meno on rauhaisaa, ei suuria huolia, jos ei ilojakaan, tasaista taivallan.

Ihastelen Ramoona sitä jaksamista lasten lastesi kanssa ja samalla moitin itseäni, en juurikaan ole heidän kanssaan touhunnut, mitä nyt ihan pieninä lapsen likan hommissa.
Nyt en jaksaisikaan, saa nähdä tuoko pienen ihmisen tulo nostetta mummoon, tiedossa on ensi elokuun alussa syntyvä vauva, ensimmäinen pojan jälkeläisille.
Äiti täyttää 30 vuotta helmikuussa, joten aika olikin tämä iloinen asia toteuttaa, kunpa kaikki menisi vaan hyvin.

Nämä nykyiset yhteyden pidot hyvinkin ajassa elää, Skype ja muut vastaavat tietoa jakaa, pystyy ajan hermolla elämään.
Ikävä tuo vaiva sinulla Paloma.se toivon että uusi vuosi toisi kaikkea hyvää kohdallesi, myös vaivan paranemisen.

Tuon kirjoituksen lopettamisen olen monesti minä myös uhkana esiin tuonut demeter, varsinkin alku aikoina, kun sai silmät ja korvat täyteen palautetta, mutta pirtin ihanat kirjoittajat on kannustaneet jatkamaan
Nyt ei oikeastaan mikään enää hetkauta, paatunut olen;)
Toisaalta, kuka nyt pientä harmaa päistä mummoa jaksaisi sättiä vaikka mieli näkyy joskus tekevän joillakin;)
En anna periksi pienille pahoille mielille.

Makriina on saanut asuin kaverin, turvaahan se antaa ja ei tarvitse yksin jutella;)
Hieno on varmasti perhoskokoelmasi, harmi jos meinaa tuhoutua, älä heitä pois, varoen voi kestää vielä ja ei koskaan tiedä kenellä halu samaan syntyy, onpa siinä malliksi.

Kameroitakin aarteina olette löytäneet, minullakin oli sellainen haitari kamera, tai paremminkin miehelläni, siihen Kodak filmirullia ostettiin ja kuvia paljonkin otettiin, taisin sitä minäkin puunrunko kuvassa olla, niin kuin merikukka muisteli.
Mökillä sitä viimeksi näin, ja nyt ei löydy mistään, vähän ihan harmittaa, olisi ollut jo antiikki esine.
Kameroita on useampia kaapissa, mutta nyt kännykkä aina mukana ja sillä kuvia napsin, ei varmaan laadultaan niin hyviä, kuin kamera kuvat.

Meillä ynnämuun kanssa yhteinen juhlimisen aihe, se sauna, kyllä siitä minäkin illalla taas nautin.
Sitä se elämä alkaa olla, ensin koneella aamut, jotakin pientä tekemistä ja sitten telkkarin ääreen.
Nyt onkin niin iso telkkari, että nautinto on tarjontaa katsoa ja kun vielä saa valita Areenalta tai muista haluamistaan ohjelmia, kelpaa siinä katsella.

Sitä terveyttä minäkin toivotan hurskaiselle, kuin myös kaikille ystäville ja vihollisillekin ensi vuodeksi;)
Kamalaa puhua vihollisista aivan tuntemattomista ihmisistä, mitä vihoja voisi ollakaan?
Uskon sen pitkäripaisen auki olevan aatto aamupäivän, tai sitten ei, mutta hurskainen halvemmaksi tulee käydä pirtin nurkkakaapilla ja pääkään ei kipeydy;)

Raketeista jo kantani esitin, kyllä joku muu olisi parempi, kuin rahaa taivaan tuuliin heittää.
Saattaa olla, ettei se tuho niin suuri luonnolle ole, mutta ihmiset ja eläimet siitä kärsii.
Voisihan lapsille tarjota vaikka elokuva lipun halvemmalla, sillä rahalla minkä kaupunki raketteihin laittaa.
No tässäpä nämä tämän aamun jurinat, lepäilkää, että jaksatte uuden vuoden valvoen vastaan ottaa, minä tuskin jaksan;)
2 VASTAUSTA:
Isovanhempien tärkein tehtävä onkin - ainakin aluksi, vauvan synnyttyä - vanhemmuuden tukeminen.
Uusien vauvan vanhempien tukeminen tärkeimpään: hyvään vanhemmuuteen.
Ja se ei tarkoita karkkien työntämistä lapsen kouraan!
No tuo nyt olikin liioittelua, sitähän ei kukaan isovanhempi tekisi.

Mutta ymmärsitte varmaan tarkoituksen.

Itse tunnen huonoa omaatuntoa siitä, että yllytin poikaani ottamaan sen lähellä olevassa yliopistossa olevan viran, vaikka muuta rahakkaampaa olisi ollut kauempana tarjolla, sanoin, että kun vauva ja lapsi ovat pieniä, niin ole lähellä!
Silti vaikutin kai turhaan pojan omiin valintoihin.

Niin monien miesten olen kuullut eläköityessään surevan vain sitä, että lasten ollessa ieniä eivät antaneet tarpeeksi paljon aikaa heille, silloinhan molemmat osapuolet menettivät.

Eikä sitä aikaa saa elää uudelleen.
.
Nyt ei turhaan varoitella liukkaudesta, sillä ainakin meidän pihassa on sorasta huolimatta todella lipsakkaa. Eilen naapurin mies sanoikin minulle, että soraa näyttäisi olevan kyllä, mutta se on jo painunut pinnan alle.
Kävely/pyörätie sen sijaan on sula sen allansa olevan kaukolämpöputken takia, ja hiekoitettukin, niin että en nastoilla kuitenkaan nyt kävele. Tavalliset lenkkikengät ovat niin ihanat jaloille.

Huomenna en ehdi, siksi jo tänään toivotan Skillanille ja kaikille kahvipirttiläisille
onnellista uutta vuotta!

.
❤️Skillanille vielä myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut, onneahan tarvitaan aina!
+Lisää kommentti
Hyvää päivää pirttiin!
Luin noita teidän kirjoituksia ja kameroista tuli mieleeni, että miten jokunen aika sitten löysin tämän kahvipirtin. Olin saanut kuolinpesästä täysin käyttämättömän Santos-kahvinkeittimen. Googletin siihen käyttöohjeita ja tänne päädyin. Ei ollenkaan huono harharetki.

Noista lastenlapsista, kun puhe on, niin huomenna minun tykö tulee kaksi vesseliä. Muuttunut perinteeksi näköjään, pahempiakin perinteitä on. Annan lapsosten vanhemmille omaa aikaa omien ystävien kanssa vaihtaa menneen vuoden kuulumiset ja ottaa uusi vuosi vastaan.

Nyt on vaan aikamoinen tuo keli, ei voi pulkkamäkeen mennä, ei ole luistelukentällä saatu jäätä.
Täytynee mummon pistää mielikuvitus peliin ja eiköhän joku aarrejahti kehkeydy.

Toivottelen Skillanille myöhästyneet onnittelut syntymäpäivän johdosta. (Lähenen kuin lähenenkin itse tätä kypsien aikuisten ikärajaa, vaan en ihan vielä ensi vuonna.)

Onnellista vuotta 2019 ja kaikkea hyvää pirtin väelle!
1
Ilmoita
Onnitteluni myös Skillanille synttäripäivän johdosta ! Nopeasti se vuosi vierähtää, tuntuu, että nopeammin, kuin ennen!
Joulu meni mukavasti läheisten käynnillä ja vielä yhteisellä pikkureissullakin.
Lapsenlapset kasvavat , ovat jo kohta teini-iässä. Poika korjasi tietokonettani, nyt toimii hyvin!

Huomisen jälkeen saammekin kirjoittaa uuden vuosiluvun 2019, Paljon Onnea uudelle vuodelle
koko
Pirtin väelle!
1
Ilmoita
Jos oikein muistan, olen ehkä vuos sitten SkillaniNia onnitellut. Silloin oli tasavuodet. Minusta seuraavista onnittelut tuntuis jo enemmän osanotolta.
Tuo smolltookpuuha ei muutenkaan kuuluu toiminta-arsenaaleihini.

Omasta mielestäniharmiton irvailuni SkillaNille osui heti sattumalta kipeipään paikkaani; kukkaroon. Lähiliikematkalla pudotin jonnee kakskymppiseni. Sellasta se on Karmanlakien kanssa puljatessa.

Outoja oudolle kulkijalle aina väliin sattuu. Niin juuri sattuu. No. Tulin ulkonta sisään. Armonlaakso oli siivottu kuin silloin vaim'ihmisen vielä eläessä.
Siihen hän tulla tupsahtikin keittiöön. Alkoi laittamaan päiväkahvia. Kimeä pullantuoksukin leyhäili ilmanalassa. Ei hän mitään puhunut.
Sepä hyvä kun yli 3 vuotta on ollut jo uurnalehdon pitkäjuurisimpia kasveja lannoittamassa. Tarviiko sanookaan, sitten heräsin.

Peloittelloot säällä. Ei se mitään. Sää kuin sää, aina se on aamupuurolle herättävä. Ja sitä menoo...
PS. Erittäin hienoo tervanpolttoaiheista kiertokamadokkaria Tv.1sestä tulevaa katselen.
1
Ilmoita
Varoituksista huolimatta kävelytiet olivat tässä lähistöllä hyvässä kunnossa.
Ei tarvinnut kauppareissulla liukastella, sai reilusti kävellä. Huomenna voi olla toisin. Äkkiähän ne vaihtelut tulevat.

Niin ne ovat jääneet "ennakoivat yskänlääkkeet" minultakin hankkimatta.
Tämä tuli mieleeni Hurskaisen kirjoituksista. Hajamielisyys on jo pitkällä,
kun näinkin tärkeät asiat unohtuvat:) Skillan kyllä antoi hyvän vinkin, Pirtin
nurkkakaapissa on kyllä pätevät lääkkeet - tuskin niistä tulee päänsärkyä:)
Sitä en tiedä, onko nurkkakaapissa mitään. Latehan ne täydennykset hoiteli.
Muilla ei taida olla suhteita "ylijäämävarastolle." Ei ole Latesta kuulunut
mitään.
Uuttavuotta en taida suurmmin juhlia. Joskus ennen tulihan sitä yötämyöten
oltua vuotta vastaanottamassa. Nyt en tunne intoa lähteä läheä. Vaihtuu se
vuosi vaikka nukkuenkin :)
Hyvää Uuttavuotta kaikille ihan muotoon, ikään tai mielipiteisiin tuijottelematta!
Näin jo nyt...jos sittenkin sattuu niin, etten huomenna ehti:)
1
Ilmoita
Nyt eletään sitten kuin viimeistä päivää, huomenta vaan tähänkin aamuun.
Pakkanen samoissa lukemissa ollut jo pitkään ja tuo ohut lumisade jatkuu, luvassa oikein kunnon lumipyry uuden vuoden alkajaisiksi.
Menin sotkeutumaan yhteen ketjuun ja sieltä sain pientä leikinlaskua kohdalleni, kai vähän muutakin, kun en osaa rivien välistä lukea.
Ketju oli hyvässä tarkoituksessa aloitettu, mutta niin siinä taas kävi, ei sovi paremmuus järjestyksistä viestejä kirjoittaa.
Ymmärrän leikiksi, kun minua verrattiin kardemumman mausteiseen pullaan, no minusta aivan ihana on hyvälle pullalle tuoksuva mummo olla;)
Toinen vertaus kevään kukkasesta, no ehkä joskus sitäkin, sisareni kirjoitti runon minun murros ikäisenä ollessa, kuului näin, "on mulla pieni siskonen, vois olla kevään kukkanen, mut on vaan sieni sateinen ja usein mieli apeunen" olen tämän joskus aiemmin kertonutkin.
Molemmat viestit pientä pilaa, mutta kiitos kuitenkin, jos satutte pirttiin vilkaisemaan.
Myös se etteikö täällä jokainen omana itsenään kirjoittele, ei pidä paikkaansa, ei ole mitään syytä muuta tehdä, ja uskon, että vilpitöntä sanomaa pirtissä viljellään, ei muuhun ole aihetta.
En ole koskaan tänne vakituisesti kirjoittavien piikkejä huomannut piilotelleen, aitoja mielipiteitä vaan ei mielistellen, näin uskon.

Tuon minä myös koen tärkeäksi, mistä Miaelina kerroit, se tukeminen vauvan syntymän jälkeen pitäisi kohdistua vanhempiin, eri toten äitiin, on se niin iso muutos naisen elämään,
pieni avuton lapsi on maailmaan saatettu, miten sen hoidon osaa ja miten jaksaa, jos vielä yöt raskaaksi käy.
Onneksi tämä tuleva äiti sai suomesta työpaikan ja pääsee oman maan neuvola hoidon pariin, erilaisia on nämäkin asiat Englannissa.
Tukijoukot lähempänä täällä, apua saatavana kaikenlaiseen huolta aiheuttavaan asiaan, nykyään on ruokailun kanssakin vaikeuksia, kun on niin paljon kiellettyjä ruokia.
Näitä ongelmia ei ennen ollut, siis helpolla olemme me tämän ikäpolven äidit lapsemme maailmaan saaneet.

Aika erikoista tietä pirttiin astelit "raakile vielä" kiva että kuitenkin tänne löysit;)
Tuo onkin tärkeää, että nuoret pääsee silloin tällöin irti arjestaan, siinä me mummot olemme ja voimme olla apuna, kyllä minäkin silloin eka mummona ollessa lapsia luonani pidin, mutta nyt näitä mummoja on yllin kyllin, minua ei enää tarvita, hyvä niin, en pieniä jaksaisi vahtia, kun keksivät kaiken laista, sydän siinä halkeaa;)

Vuodet vierivät se on totta Neeassa, mutta mitäpä näitä suremaan, tallella ikä eletty ja ei sitä aina muistakaan, miten vanhaksi on tullut;)
Taitajia on nuoremmat näitä koneita korjailemaan, olisi minunkin Areena katselut jääneet, jos ei poikani rakentanut yhteyttä, nyt sitten on langaton yhteys.
Kiitokset onnitteluista kaikille niitä antaneille, kyllä nyt kelpaa elellä, kun onnea roppa kaupalla olen saanut;)

Äläpäs nyt osanottoja kerjää, kyllä sitä onnea vaan edelleen tarvitaan ja kaivataan hurskainen;)
Ei nyt pitäisi rahaa noin huolimattomasti viskellä, pussi siitä äkkiä tyhjenee.
Unet on joskus ihan mukavia, katsellaan niitä, kun muuten elämä synkistelee.

Ei ole kuulunut Latesta mitään ja kaapin sisältöäkään en tiedä, tulee harvoin sinne kurkisteltua, mutta pitkään varmaan riittää, kun käyttäjiä vähän;)
Kyllä se vanha vuosi kotona ollen unholaan jätetään täälläkin, jos sen aikaisemman ilotulituksen ikkunasta katselisi siinä sitä juhlan tuntua jo tuleekin.

Voihan käydä, että herätyksiä ne paukkeet saavat aikaan, mutta minkäpä sille mahtaa, jospa lain voimalla jotakin aikaan saisivat.
Kieltäisivät ainakin yksityisten paukuttelun jos pakko on rahaa ilmaan suoltaa, säästyisi moni lääkäriin menosta.

Nyt pitää loppu taas tälle viestille laittaa ja pitää alkaa tätä viimeistä päivää tältä vuodelta toteuttamaan, miten, en ole päättänyt, varmaan entisin puuhin.

Oikein Hyvää tämän vuoden loppua kaikille ja palaillaan ensi vuonna pirtin tunnelmiin;)
1
Ilmoita
Saa nähdä, ehtivätkö ennustetut myräkät ihmisten uudenvuoden vastaanottamista häiritsemään. Itselle ei ole niin väliä säällä, kun minnekään emme ole kotoa lähdössä eikä ketään tulossa, ei tarvitse matkalaisten puolesta huolestua. Toki toivon niille, jotka toreille kokoontuvat, ettei vahinkoja satu , pysyy kuivana ja lämpimänä nauttimaan ilotulituksista ja show-ohjelmista. Onhan tuollainen yhteisöllinen juhlinta tärkeää ainakin nuoremmille, meillä iäkkäämmillä suomalaisilla varsinkin nämä talviset juhlat vietetään usein kodin seinien suojissa hiljaisesti. Ehkä olisi toisin, jos olisi lämmintä ja valoisaa vuoden vaihtuessa.

Kahdestaan täällä aattoa vietetään, nuorilla on omat menonsa, saatiinhan jouluna viettää yhteistä juhlaa. Sauna lämpiää, vastotaan vanhan vuoden pölyt kunnolla lauteilla. Takkatuli rätisee, liekkien varjoista voisi vaikka jotain ennustella, enäähän ei saa tinoja valaa lyijyn takia. Ikkunoista näkee ilotulistusta, komeaahan se on, vaikka turhana pidänkin. Usein näkee myös hätärakettien ampumista, mikä voi aiheuttaa etsinnät merellä. Veneilijöillä kuuluu niitä olla, mutta vanhentuneet raketit voi vaihtaa uusiin venetarvikeliikkeissä ja venekerhot keräävät niitä asianmukaisesti hävitettäväksi. Minulla on varalla pieniä sädetikkuja, niitähän lapsuudessa kiinnitettiin lumipalloihin ja heiteltiin pihalla ilmaan. Juhlistan joskus synttärikakun tähtisateella , sopii sellaisia tökätä vaikka punaposkiseen omenaan. Lasilliset tai parit kuohuvaa ja hyvää pientä purtavaa, kyllä uusi vuosi tulee näinkin vastaanotettua , vaikkapa etuajassa, hyvinkin saatan olla jo unten mailla vuoden vaihtuessa.
Huomenna Presidentin puhe ja Wienin konsertti on katseltava, toivottavasti on myös säällinen ulkoilusää.

Viihtyisää vuodenvaihdetta ja onnea uuteen vuoteen !
1 VASTAUS:
Meille päin sääennusteet näyttävät lauhaa mutta sateista. Toivottavasti niin ei käy. Toisaalta laajalta sadesäärintamalta ei säästy vanha Erkkikään kastumatta.
Nyt tällä hetkellä raketit jo paukkuu. Yhtään lumihiutaletta ei ole vielä ilmassa, mutta tulossa sade on lännestä päin.
Päivä kului lämmitysklapeja sisälle hamstratessa, ettei sateella huoli alkaa niitä traijaamaan. Pahakaan räntä tai lumisade ei haittaa kun laittaa sadeasun päälle.

Paljon oli marketeissa asiakkaita. Kaikki kassat lauloit hoosiannaa. Ei siellä ehtinyt pitkästymään. Omaan nurkkakaappiinkin sain täydennystä.
Yksin asuessa olen hyvin varovainen nurkkakaapin käyttäjä. Tieosuudellamme en nähnyt hiekamurentakaan. Jalkineissa pitäisi olla nasta,
Polkupyörässä on nastarenkaat. Ne puree ohuen jäisen pinnankin tieosuudella.
Tulevan vuoden t i e d ä n olevan haasteellisen. On tunne kuin olisi talvisen tunturin juurella ja ainoa polku vain laen yli keväiseen laaksoon.

Kun ei kuitenkaan kuin tämä hetki. Nyt on vielä turvallinen olo. Otetaan haasteet vastaan kuten ikäihmiset ovat aina ne vastaan ottaneet.
+Lisää kommentti
Hyvää vuoden viimeistä iltapäivää Kahvipirttiin!

Samalla kiittäen menneen vuoden ilonhetkistä, monista juttelu ja kahvihetkisä, joista on muodostunut ihan mukava ja antoisa tapa. Lumimyräkkää olen katsellut minäkin löytämättä vielä mitään siihen viittaavaa. Ehkä se vasta huomenissa tapahtuukin.

Puhelinkeskusteluja on riittänyt, en usko jättäneeni ketään tervehtimättä, valtaosa kuitenkin on suuntautunut tännepäin,...mukavaa, mutta väsyttävää.😊

Siskon mies Nakkilassa hauskuttelee kertomalla miten naisväki häntä leskimiestä hemmottelee! Ruokia ovat kantaneet jouluksi, ja nyt uudeksi vuodeksi vuokia vuu'an perään. Kysyinkin "onko ne maittavia", sanoi olevan, ja lihominenhan on seuraus jos sitä jatkuu,.. heh heh.

Suihkuun menossa, tässä kahvipaussini jälkeen, pitänee puhtaana ottaa vastaan tuo Uusi vuosipoika !❤️

Hyvää ja Onnellista tulevaa vuotta 2019 !
1
Ilmoita
Vuoden viimeinen päivä. Joka kerta siihen sisältyy paljon haikeuttakin. Vuodet vierii sellaista vauhtia että pikku hetki, taas on kevät ja voi alkaa odotella syksyä. Ei sentään :)
Viime vuosi oli helppo, vaikeita aikoja olikin sitä ennen kauan.
Pahimmat vaikeudet alkoivat 2008 Joulukuussa kun sain tietää että pojallamme on syöpä, hän eli täyttä elämää kunnes syöpä kahden vuoden päästä uusi, oli sitten menoa.
Oli sitäkin ennen vaikeuksia, mies oli ollut vuodepotilaana jo monta vuotta.
Sen jälkeen on ollut sairautta ja kuolemaa liikaa, välillä katselin sivusta kuin ulkopuolinen kun en pystynyt kaikkea käsittelemään, kuukautta ennen pojan kuolemaa sain kuulla että tyttärellä on aivokasvain, onneksi sen saivat poistettua, silti kasvain uusi, nyt on pysynyt aisoissa.
Noin kaksi vuotta sitten kuoli tyttären ex-miniä ja heidän lapsenlapsensa äiti syöpään. Meillä oli hänen kanssaan läheiset välit.
Tulee kaksi vuotta miehen kuolemasta, se oli armahdus itselleen ja myös läheisille, hän joutui kärsimään paljon ennen kuolemaansa.
Nyt olen iloinen siitä että tällä hetkellä kaikki on hyvin. Tyttären kanssa puhuttiin jouluna että koko ajan on vähän varuillaan, mitähän seuraavaksi.
Toivotaan että tätä seesteistä aikaa jatkuu kauan.
Terveyttä ja onnellista uutta vuotta kahvipirtin väelle.
1
Ilmoita
Monella suomalaisella on aivokasvain...
1
Ilmoita
Vuosi vaihtui. Mitä se Tuo tullessaan meille itse kullekin. Nähtäväksi jää.
Ainakin ikää lisää.... Pitää toivoa että elämä jatkuisi mahdollisen hyvänä. Terveyttä kaikille, nuoruutta emme takaisin saa.
Siispä hyvää uutta vuotta 2019 kaikille pirtissä ja sen ulkopuolella!
Merikukka.
1
Ilmoita
Niin se vaihtui uusi vuosi, räntäsateessa ja tuulessa. mutta vaihtui kumminkin ja nyt sitten kirjoitetaan 2019 ja siihen oppiminen voi tovin kestää.
Vuoteesta katsoin rakettien räiskettä, unessa jo olin, kun alkoi pauke käymään ja sitten ne isommat korkealle lentävät raketit näin nukkumapaikkaani, komeita olivat.
Olohuoneen puolella istuessani katselin rakettien ilotulitusta pitkin iltaa, melko rauhallista kaiken kaikkiaan.
Tuhoja on jo tietoon tullut ja sähköjä ilman on osa kansalaisista uuden vuoden vastaanottaneet.
Mietin tässä olisiko lupaus jonkun asian suhteen tehdä, mutta hylkään ajatuksen.
Toivomus jonnekin kuitenkin lentää, terveyttä itselleni, perheelleni ja koko kansalle rauhaa ja työtä kotimaassamme, päätösten tekijöille viisautta saattaa asiat kuntoon
.Vuoden 2018 ei mitään ikävää kohdallani ollut ja samaa jatkumoa toivon edelleen uutena vuotenakin.
Toivon myös pirtissä käyville kaikkea hyvää, ei mitään kateutta, vihaa ketään kohtaan, samaa latua kuin on monet vuodet ennenkin menty, olkoon viestimme iloa tuottavia, aitoja arkisiakin asioita, sen kummempaa ei kuin omaa rehellistä eloa, siitäpä viestimme on aina koostuneet.
Minun kykyni muuttua muuksi kuin mitä olen, on aivan olematon ja hyvin olette viestit ymmärtäneet, kiitos siitä;)

Näin se on meri-kukka, nuoruus on jäänyt hyvin kauaksi, mutta elämä vanhanakin voi onnellista olla, juurikin jos terveys on hyvällä mallilla.
Elämän koulun käyneinä on ymmärrystä monen hankalankin asian selvitykseen tullut ja voi jo hymyillä pienille harmeille ja kompasteluille, niitä saattaa mukaan joskus tulla.
Jos elinpäivät jatkuu, vuosia eittämättä lisää tulee, haitanneeko tuokaan, vuosi sinne tai tänne ei tässä iässä enää mitään merkkaa, ehkä kolotuksia lisää tulee, mutta onhan niihinkin jo totuttu;)

Voihan noita aivokasvaimia olla suomessa, mutta varmaan muuallakin, toivoisi lääketieteen löytävän aina vaan uusia paranemiskeinoja kaikkiin vaivoihin.

Hiljaiseksi vetää nuo vaikeutesi mitä olet joutunut kokemaan mielikki.mummo ja joudut edelleen, sillä nuo kertomasi vaivat pelkoa aiheuttaa uusimisensa vuoksi.
Tulee mieleen miten vähästä ihmiset valittaakin, monellakin niin pieniä vaivoja, kun vertaa sinunkin kertomaan.
Ihailen mieltäsi, miten jaksatkaan olla myönteinen, et anna katkeruuden tarttua ja varmasti tytär sinulta kaiken avun ja rohkaisun saa, mitä ihminen voi antaa.
Ihminen on voimaton näiden tosiasioiden eteen tullen, sivusta seuraajan osa ei todellakaan helppo ole.
Toivon, että elämä jakaisi nyt vain hyviä asioita elämääsi, olet kuormaa jo paljon kantanut, onnea tälle vuodelle ja tulevillekin, koko perheellesi.

Sini- sirkku sinulle myös kiitos iloisesta ja myönteisestä elämän asenteesta, mitä jaksat pirttiin ja koko palstalle jakaa, mukava on aina niin iloisia tekemisiäsi lukea ja hymystä joka aina vaan kertomasi rivien välistä tuikkii.
Osaisipa useampi ihminen tuon myönteisen elämän kuvan saada, mistä sinä osaat viestejä laittaa iloksemme.

Varovaisuus on viisautta nurkkakaapinkin suhteen hurskainen, oikein sen olet oivaltanut.
Tuo liikkuminen on sinulle joka päiväistä ilman lenkille lähtemistä, kun milloin mitäkin puuhaa pihalla keksit, kuten tuo lämmitys puiden kantokin.
Sinähän sitä uunin edessä istuen, tulta tuijotellen voi pysähtyä syntyjä syviä miettimään, suunnitelmia tekemään ja talven jälkeen pihatyöt lisääntyy.

Ramoonan vuoden vaihtuminen rauhaisasti sujuu, mikä sen ihanampaa onkaan, kuin hautoa lämmössa kehoaan, pienet kolotukset siinä kaikkoaa ja ajatus selkenee.
Oma pitkäaikainen kumppani varmaan pitkän yhteisen elämän saman kaltaisin ajatuksin on mukavaa seuraa, eipä muuta hyvään oloon kaipaakaan.
Kun lukee viestejäsi voi nähdä rauhallisen ja hyvin harmonisen elämän, jota perheesi viettää, perinteitä rakastaen.
Minäkin kutsuin molemmat lapset ja puolisot Loppiaisena hernerokka ruokailuun, lapsenlapset perheineen asuvat kuka missäkin joten nyt me "vanhukset " perinnettä yritämme yllä pitää.
Mieheni eläessä suurella porukalla, kun ei vävyjä ja miniöitä lapsillani ollut, kokoonnuimme aina tätä herkkua nauttimaan ja joulua lopettamaan.
Aika aikaa kutakin, jospa jotakin voisi jättää muistoina jälkeläisilleen, sillä ne osaltaan rakentaa tulevaa ja säilyttää mennyttä.

Hyvänen aika, nyt loppuu kirjaimet, aika toivotta Oikein Hyvää Vuotta 2019 pirttiin, kuin koko palstan yhteisölle.
1
Ilmoita
Tervehdys uuteen vuoteen, nyt ihan päivänvalossa ! Sää on harmaan ankea ja sitä luvattua tuuli-pyryä odotellaan. Jospa se olisi tänne susirajalle tullessaan jo heikentynyt , vaikka olemattomaksikin- aina parempi niin.
Illalla tuli ilotulitusta katsottua. turhaa ilman saastutusta se mielestäni on, mutta en tuosta pääse päättämään itse. Vaan "viisammat" päättää. rahaakin turhaan lentää taivaan tuuliin. Siitäkin muut päättävät.
Presidentti lopettelee puhettaan parhaillaan- toisella äidinkielellä. Tosi asiaa nuo hänen tarinansa.
Monen,moista maahan muuttajaa ja heidän mukanaan uskonnon tuputtajaa ja erilaisen elämän katsomuksen omaavia ihmisiä siirtyy suomeen luvan kanssa tai ilman. Onhan ne olosuhteet ja keinot selvitä vähän erilaiset euroopan ulkopuolisissa maissa kuin suomessa.

Ikäviä ja surullisia asioita nuo mielikkimummon kertomukset. Pitää todella kiitollinen olla ,kun omien lasten kohdalle ei vielä ole sattunut isompia sairastumisia. omalla kohdalla alkaa olla sitä ikäluokkaa että enempi luonollista on sattua vaikka mitä. Mutta nuoret.
On muuten jännää että kun alkaa sattumaan, kaikki tulee peräkkäin. Joku vuosi sitten kuoli äitini tätini ja miehen täti. Kolmet hautajaiset peräkkäin. Kaikki oli hyvin läheisiä eikä ikäloppuja kukaan.
Välillä on niitä suruja ja raskaita aikoja kai se on elämään kuuluvaa !
Mutta me ,vielä tällä pallolla elelevät, katse eteenpäin ja kohti huomista. Vielähän meilläkin on oma "tulevaisuutemme". millainen kenelläkin !
Jaksamista kaikille joita suru kohtaa jollain lailla.
Ja hyvää vuoden jatkoa, kiva kun on uusia mukavia kirjoittelijoita pirttiin tullut ! Heippa.
1 VASTAUS:
Mieli on maassa näiden surkeiden kohtaloiden edessä, joita toiset ovat kokeneet, mutta ei liioin mieli "mettä keitä" tuolta toisiltakaan kirjoituksista, joihin en halua edes ottaa mitään kantaa puoleen, enkä toiseen, mutta silti ne tuo ajatuksia, että mitähän kirjoittajan ajatusmaailmassa on niin erilaista, kuin minun?

Uudenvuoden vastaanotto oli osaltani nukkumista ja ilotulitteetkaan ei häirinneet untani, koska PUHE-radio oli päällä, johon helposti nukahdin.

Nyt huomasin, että sankka lumisade on saapunut tänne meillekkin, joten saapas nähdä, mitä aamulla on, mutta olkoon mitä onkin, niin meidän talkkari tulee heti aamusta auraamaan tien ja hiekoittamaan pihat.

Kauppa-asioitakaan ei ole, koska ajattelin syödä kaikki entiset pakasteeni tuohon pikku pakastimeeni, joka on vain jääkaapin ylälokero.

Näin toivotan osaltani Hyvää Uutta Vuotta kaikille ystäville.
+Lisää kommentti
Siinähän tuo uuden vuoden vastaanotto meni. Rakettien räiskettä ja
paukkujen jytkettä hyvin näkyi ja kuului. Eipä kiinnotuskseni pitkälle
riittänyt. Heti klo 22.00 jälkeen kaivauduin pehkuihini ja hyvin nukutti.

Hurskainen kertoi saaneensa täydennystä nurkkakaappiinsa. Niin minäkin.
Kun kerran kauppaan menin, otin mielestäni parasta: koskenkorvaa 35cl
pullon. Marketista kävin karpalomehua lantrinniksi. Hyvää oli...ei kuitenkaan
ollut aikaisten unihalujeni syy. Vajaa puoli pulloa meni - saattoihan se untani
rauhoittaa.

Yöllä oli täällä sadellut melkoisesti lunta. Tänään nousi lämpö+4, vedet
virtailevat. Sen näin kun roskiskeikan tein, erittäin liukastakin oli.
Tupatöissähän tuo päivä on mennyt.
Uudenvuoden lupauksia en erikseen tehnyt. Kunhan nyt parastaan jotenkin
yrittelee ja koettaa olla ihmisiksi, niin sehän saa riittää:)
SkillaN kirjoitti:" Toivon myös pirtissä käyville kaikkea hyvää, ei mitään
kateutta, vihaa ketään kohtaan." Näin hyvä. Kateudesta on paljon pölisty.
En minäkään kovin herkästi kadehdi ketään, mutta joissain tapauksissa
epäoidenmukaisuudesta huomauttaminen ei mielestäni ole kateutta. Joskus
se kateudeksi tulkitaan. Enpä erilaisuutta tai erimielisyyttä vihaksi tulkitse.
Asioita ja näkökulmia on rajattoman paljon ja jokaisella pitää olla oikeus
asiallisesti olla erimieltä. Olen "elämänkoulussani" oppinut kovin kiivasta
janttelijaa mahdollisuuksien mukaan välttelemään. En yleensä ala kilpaa
huutamaan:))
Eipä yllä oleva spekulointini kovin liity Uudenvuoden lupauksiin, mutta
olkoon kun se tuli kirjainjonooni:) Hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle!
1
Ilmoita
Vuoden ensimmäinen päivä on illassa.
Ollaan mökillä vieläkin, kävin pesemässä pyykkiä ja imuroimassa kylillä.
Hyvin on läheiset päässet takaisin Helsinkiin, työt kutsuvat.
Tyttären pojan piti käydä jo Maanantaina töissä.
Huomenna olisi silmälääkäri, epäilivät Glaukoomaa kun silmänpaineet olivat vähän koholla, onneksi paineet on pysyneet melko hyvinä, huomenna sitten näkee tämän hetken tilanteen.
Vähän arveluttaa tuo keli, ajattelin mennä omalla autolla, lunta tulee aika sakeasti. Pitää varata aikaa matkalle.
Mitään uuden vuoden lupauksia en ole tehnyt, ainoa jonka aion pitää edes jonkin verran on pullan syömisen vähentäminen, meinasin sano lopettaminen mutta se olisi liian rajua.
Käydessäni terveydenhoitajalla hän kyseli ruokailutottumuksiani, tuosta pullan syömisestä varoitteli, muuten ruokavalion on melko terveellinen.
Ei minulla ole kolestrolia eikä verenpainetta, äitini oli samanlainen, johtuukohan länsi-suomalaisesta perimästä.
Käytän voita ruuanlaitossa, se vain on hyvää. Kai voin jatkossakin syödä voita kun kolestroli on hyvä.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille
1
Ilmoita
Kalentereita ei ole kuin kaksi keltaisen Allakan lisäksi. Jonkunlaisia voi monistaa koneelta ilmaiseksi. Tykkään että niitä on monessa paikassa.
Loska oli kolattava pihan kulkuteiltä pois. Talousrakennuksen pihanpuoleinen lape sonti sitä liukkaalta pellikatolta vähitellen vaan alas.

Jostain syystä heräsin yöllä enkä saanut unta moneen tuntiin. Olisin vielä siivun nukkunut, mutta muistin nälkäiset pikku siipiniekat. Ruokaa niille oli lähettävä viemään.
Nyt on laajoilla alueilla ollut lämpimän puolella. Pikku pakkanen saattaa jäätää puita. Kun siihen kova tuuli tulee, lisäsähkökatkoksilta tuskin vältytään.

Aika painaa kuin idän pikajuna eteenpäin. Tänään illasta jo näki että hämärä ei tullut niin aikaisin. On mentävä pötköttämään. Hyvää yötä kaikille.
1
Ilmoita
Huomenta, hyvin on selvitty myrskyn silmässä ja vielä tuo vaan tuulla hujeltaa ja luntakin tulee, kyllä sitä nyt on aurattavaksi asti, meneekin aikaa ennen kuin tiet puhtaiksi saavat.
Eilinen päivä ei ulos houkutellut ja hiljaista olikin kadulla, vain pakolliset lähtemiset tehtiin, vieraiden oli kotiinsa palattava.
Sähköt poissa kovin suurelta määrältä koteja ja sähköfirmojen puhelimet varmaan kilisee ja tarinat eivät korvaa n varmaan ihan herttaisempia ole
Näille luonnon voimille ei kukaan voi käskyjä sanella, ne tulee, harmiakin tuoden.
Myrskyn jälkeen on pouta sää, tähän uskoen koetetaan selvitä.

Tarkkasilmäinen on hurskainen, kun päivän jatkuvuuden näkee, varmaa onnistuu kirkkaalla säällä, sitä saattaa yllättyä, kun aurinko esiin tulee.
Velvollisuudet on hoidettava, hyvä kun huolta pienimmistä pidät, kyllä varmaan tuon lumimäärän alta onkin vaikea evästä löytää.
Tintit minun ikkunan takana myös käyvät kurkkimassa, mutta kielto on kova ja vaikka kuinka mielellään ruokkisi, pitää sääntöjä totella.

Mielikki.mummo, minä hyvin vähän pullaa syön, en muitakaan herkkuja, paino vaan nousee ja jatkuva komento painon pudotukseen on voimassa.
Voi on minunkin huushollin rasvan lähde, tosin vain ruuan laitossa, juuri silmien tähden tätä tapaa sitkeästi yllä pidän, kun aikoinaan (1952) sain epäilyn voin puutteesta näköni heikentymiseen.
Tällä hetkellä silmäni hyvät, kaihit leikattu ja kosteutta joudun käyttämään.
Silmäkulta viimeiseksi ja aiheellista on niiden vuoksi kuntoa seurata ja tuo glaukooma on lääkkeillä hoidettavissa.
Minun kaikki arvoni on hyvät, tulee kyllä vuosi siitä kun viimeksi on kokeita tehty.

Aika voimakas sana tuo viha on, mistä mainitsin, oikein jäin miettimään tunnenko itsessäni tuon moista tunnetta ketään kohtaan, en löytänyt kohdetta.
Ärsytys voisi olla parempi sana ja sitä myönnän tuntevani, ihmisten jakaessa kanssa ihmisiään viisaisiin ja tyhmiin, kauniisiin ja rumiin, ne kai on asiat jotka syntymässä saadaan, kirja viisautta voi toki parannella, kuten kauneuttakin, mutta tulokset ei useinkaan yllä toivottuun tulokseen, geenit on mitä on ja se ihminen paljastuu kaiken tämän alta hyvin vaillinaisena ,,,useinkin.
Yritän sanoa, että on aivan väärä tapa palstallakin vertailla taidoilla ja tiedoilla, ulkomuodollaan, rikkauksillaan, ihmisiä hyvinkin puutteellisia olemme kaikki.
Kaikille ei perimä ole antanut kaikkea hyvää, mitä tarvitsisimme, pärjättävä on tulikohan nyt yritystä liian viisaaksi heittäytyä;)D

Ehkä palstan tila pahaa oloa useammalla todistaa, vai voisiko olla kateutta joitakin muka paremmassa asemassa oleviin vertaillessa, kaiken takana on ihminen, ja ihmisyys olisi ohjenuoraksi otettava.
Ihmisen kauneus ja kaikki hienous heijastuu hänen inhimillisyydestä toisia kohtaan.
Eipä huolta kanneta Kristiina23, pirtissä koetamme olla toistemme kuuntelijoita, iloita iloista ja surussa tukea antaa sen minkä pystymme.

Asiaa puhui presidentti uudenvuoden puheessa ja kun katsoin Wienin konsertin, olin näkevinäni Niinistön katsomossa, näinköhän oikein.
Upea konsertti jälleen, joka vuosi sen katson, mieheni eläessä oli koho kohtana, mäkikisat ja tämä konsertti, ruokailimme ajoissa, että pääsimme nauttimaan näistä kummastakin, silloin mäenlasku oli hohdossaan.

Hyvänen aika päivä jo näin pitkällä, nyt sanon heippa ja kestäkää myrsky ja lumisade;)
3 VASTAUSTA:
Huomenna tulee pyöreä luku vuosia siitä, kun tapasimme mieheni kanssa ensi kertaa.

Helsingissä ravintola Kestikartanossa (Keskuskadulla) oli silloin Kulttuuripäivät opettajille, ja me olimme silloin valmistuneet korkeakouluista kumpikin, hän Helsingin ja minä Jyväskylän Kasvatusopillisesta korkeakoulusta.

Kestikartano oli kalevalaiseen tyyliin rakennettu ravintola, Pohjan sali oli se, minne kuuden tyttökaverini kanssa sijoituimme pöytään, jossa oli kaikille istuimet.

Olin jo koko iltapäivän jutellut parhaan ystäväni Pirkon kanssa ja korjannut pitkää helmiketjuani iltaa varten. Sen lanka oli katkennut, ja minä laitoin siihen uuden. Samalla kerroimme syyslukukauden tapahtumia kouluissamme, olimme innoissamme voidessamme jutella, eikä aina vain kirjeiden välityksellä kommunikoida. Pirkko kirjoitti kivasti, äitini pyysi yleensä aina minulta, että anna minunkin lukea ja hän sanoi pitävänsä Pirkosta. Hyvä ystävä hän olikin.

Kun tanssi alkoi, minulle kumarsi pitkä tummatukkainen mies, jota en ollut aikaisemmin tavannut, paitsi alhaalla tullessamme oli eteisessä seisonut kaksi miestä juttelemassa, ja muistin että hän oli toinen niistä. Hän kertoi olleensa aikaisemmin tuon toisen kanssa tanssikursseilla, mutta ei ollut ihan loppuun asti niitä käynyt.

Hän tuli aina uudelleen kumartamaan minulle, ja minä aloin päästä aika ketterästi siitä tuolista ylös hänen kumartaessaan. Siitä alkoi meidän 'suuri kertomuksemme'.

Elämässä on sattumanvaraisuutta paljon.
Miaelina_ kirjoitti:
Huomenna tulee pyöreä luku vuosia siitä, kun tapasimme mieheni kanssa ensi kertaa.

Helsingissä ravintola Kestikartanossa (Keskuskadulla) oli silloin Kulttuuripäivät opettajille, ja me olimme silloin valmistuneet korkeakouluista kumpikin, hän Helsingin ja minä Jyväskylän Kasvatusopillisesta korkeakoulusta.

Kestikartano oli kalevalaiseen tyyliin rakennettu ravintola, Pohjan sali oli se, minne kuuden tyttökaverini kanssa sijoituimme pöytään, jossa oli kaikille istuimet.

Olin jo koko iltapäivän jutellut parhaan ystäväni Pirkon kanssa ja korjannut pitkää helmiketjuani iltaa varten. Sen lanka oli katkennut, ja minä laitoin siihen uuden. Samalla kerroimme syyslukukauden tapahtumia kouluissamme, olimme innoissamme voidessamme jutella, eikä aina vain kirjeiden välityksellä kommunikoida. Pirkko kirjoitti kivasti, äitini pyysi yleensä aina minulta, että anna minunkin lukea ja hän sanoi pitävänsä Pirkosta. Hyvä ystävä hän olikin.

Kun tanssi alkoi, minulle kumarsi pitkä tummatukkainen mies, jota en ollut aikaisemmin tavannut, paitsi alhaalla tullessamme oli eteisessä seisonut kaksi miestä juttelemassa, ja muistin että hän oli toinen niistä. Hän kertoi olleensa aikaisemmin tuon toisen kanssa tanssikursseilla, mutta ei ollut ihan loppuun asti niitä käynyt.

Hän tuli aina uudelleen kumartamaan minulle, ja minä aloin päästä aika ketterästi siitä tuolista ylös hänen kumartaessaan. Siitä alkoi meidän 'suuri kertomuksemme'.

Elämässä on sattumanvaraisuutta paljon.
Olin kirjoittanut yo:ksi 18-vuotiaana, ja korkeakoulu kesti kaksi vuotta, tuo tapaaminen oli kai vuoden ihan lopussa 1961, en nyt muista ihan varmaan, täytyy mennä ja katsoa päiväkirjastani.
Miaelina_ kirjoitti:
Huomenna tulee pyöreä luku vuosia siitä, kun tapasimme mieheni kanssa ensi kertaa.

Helsingissä ravintola Kestikartanossa (Keskuskadulla) oli silloin Kulttuuripäivät opettajille, ja me olimme silloin valmistuneet korkeakouluista kumpikin, hän Helsingin ja minä Jyväskylän Kasvatusopillisesta korkeakoulusta.

Kestikartano oli kalevalaiseen tyyliin rakennettu ravintola, Pohjan sali oli se, minne kuuden tyttökaverini kanssa sijoituimme pöytään, jossa oli kaikille istuimet.

Olin jo koko iltapäivän jutellut parhaan ystäväni Pirkon kanssa ja korjannut pitkää helmiketjuani iltaa varten. Sen lanka oli katkennut, ja minä laitoin siihen uuden. Samalla kerroimme syyslukukauden tapahtumia kouluissamme, olimme innoissamme voidessamme jutella, eikä aina vain kirjeiden välityksellä kommunikoida. Pirkko kirjoitti kivasti, äitini pyysi yleensä aina minulta, että anna minunkin lukea ja hän sanoi pitävänsä Pirkosta. Hyvä ystävä hän olikin.

Kun tanssi alkoi, minulle kumarsi pitkä tummatukkainen mies, jota en ollut aikaisemmin tavannut, paitsi alhaalla tullessamme oli eteisessä seisonut kaksi miestä juttelemassa, ja muistin että hän oli toinen niistä. Hän kertoi olleensa aikaisemmin tuon toisen kanssa tanssikursseilla, mutta ei ollut ihan loppuun asti niitä käynyt.

Hän tuli aina uudelleen kumartamaan minulle, ja minä aloin päästä aika ketterästi siitä tuolista ylös hänen kumartaessaan. Siitä alkoi meidän 'suuri kertomuksemme'.

Elämässä on sattumanvaraisuutta paljon.
siellä minäkin.
Yhteensä meitä oli kuusi tyttökaveria.

Kulttuuripäivät olivat olleet silloin monena päivänä,
ja tuo oli lopettajais-illanvietto.

Ravintola Kestikartano oli kalevalainen,
siellä oli isoja saleja.
+Lisää kommentti
SkillaAn,
hyvää huomenta kahvipirttiin ja hyvää tammikuun toista päivää. Olemme täällä lähellä Itämerta toipumassa yöllisestä myrskystä, joka taitteli puista oksia, kumisutti peltikattoamme, sai poikani kysymään että onko mahdollista että ikkunat menevät rikki tuulen voimasta….aamulla sähkö oli poissa osasta taloa. Nytkin puhaltelee vielä 12 metriä sekunnissa, mutta taivas on kirkas ja kolme pakkasastetta.

Niin, ymmärsinköhän oikein vai väärin, mutta minulle tuli sellainen vaikutelma että otit kantaa kirjoittamiini kommentteihin toisissa aloituksissa, omassani joka käsitteli vanhojen ennakkoluulojen kaupunkilaisuudesta ja maalaisuudesta vaikutuksesta kielenkäyttöömme ja ajatteluumme ja toinen missä kommentoin sitä miten lukijat tulkitsevat kirjoittajien ajatuksia omien normiensa ja malliensa mukaisesti välittämättä siitä mikä tekstin kirjoittajan tarkoitus oli.
Tervetuloa vastaamaan kommentteihini a.o. ketjuissa.
Ilmoita
Hei vaan Paloma!
Vastaan täällä kysymykseesi, kun en halua joutua selvittelemään muidenkin kanssa näitä sanomiani.
Yleistin palstan kaikkia ketjuja, missä on tullut puhuttua "eri kasteista" maalta, muualta, ei todellakaan mikään ketju erikseen tullut mieleeni.
Sen mitä olen palstalla ketjuja aukaisutkin, aika useassa on keskustelua "takarivin taaveista ja tyyneistä", tätä yritin oman näkemykseni mukaisesti ärtymykseeni selityksen antaa.

Siis kaikkia niitä ketjuja joita olen kurkannut, niitä kirjoituksia tarkoitin, en edes kuista mikä oli ketjusi.
Toivottavasti löydät, jos käyt pirtissä tämän ja myös hyväksyt totena.
1
Ilmoita
Iltaa lämpimään Kahvipirttiin! Kylläpä tuolla tuuli iskeytyi kasvoihin talon kulman takaa,..melkein hengitystä salpasi sen kylmyyskin!
Onneksi talvitakki oli ylläni, pää vain oli paljaana ja kampaamot meni kyllä sekaisin. No, lyhyt vastapesty tukka putoaa kyllä malliinsa, enkä huomannut kenen
kään tuijottavan.
Huomenna onkin ruuanlaitto aamupäivä, nyt on taas tarvikkeita vähäksi aikaa.
Kiehtoo tuo lohiseljankan keittääminen vaihteeksi, siinä on enemmän makua kaikkine maustekurkkuineen ja tomaattineen. Nuo suolaiset kaprismarjatkin on hyviä ja turkkilainen jugurttikeko sen kruunaa.

Karjalanpaisti menee myös uuniin ja uunijuurekset paistopussissa. Muffinsvuokaan menee 6 parmesanperunaa, niin taas pärjää joitakin päiviä.

Hui, kuinka viluiselta äsken vielä tuntui, mutta kiitos kuuman kahvimukillisen lämpenin jo kivasti. Villasukat vielä kotona jalkaan, niin iltakin on pelastettu ! 😊))

Surkeaa kun talvimyrsky aina tekee tuhojaan, saisi nuo maakaapeloinnit kattaa koko maan, jos myrskyt vaan lisääntyvät tulevaisuudessa. Sähkön siirtomaksuun se kai vaikuttaa, mutta 70.000 taloutta ilman sähköä talviaikaan on jo kurjaa ! Kiitos rupatteluhetkestä takkatulen loimussa, tarpeen oli taas!
Voikaa hyvin, huomenna on luvattu aurinkoakin!
1
Ilmoita
Eka arkipäivä tätä vuotta on mennä hujahtanut. Kyllä se arjelta
tuntuikin. Täytyi hoitaa asiareissu, ehkä 3 km taivallus kävellen.
Sattui se aamupäivällä pahimman myräkän aikaan. Varsinkin
vastatuuleen ponnistellessa naamaani koetteli, karvahatun reuhkan
läpät täytyi vetää alas. Tietysti ei mitään ihmeellistä, kuitenkin erottuu
tällainen poikkeus pitkään aikaan. Hyvä alku talven opetteluun:)
Eipä tässä muuta ihmeellistä kerrottavaa. Ilmoittauduin kuitenkin,
näkyy että menossa mukana olen" hiljaisena todistajana":)
Hyvää talven jatkoa teille!
1 VASTAUS:
Äläpä muuta sano tuosta tuosta lumimyräkstä,koska osasihan se tännekkin.
+Lisää kommentti
Ennen sanottiin: Aapeli alottaa, Sylvester lopettaa. Aapeli sitten aloittikin wanhan ajan tyylisellä myräkällä.
Tänään ei paljoa uutta lunta satanut. Kun aamulla postilaatikolle ehdin, näin että jälki kostuu eilisen suojailman jälkeen.
Lähdin illansuussa asioilleni. Ei siellä pyörä paljon auttanut, mutta huterakäyntiselle kulkijalle taluttaminenkin antaa tukea.
Auraukset olivat vielä hoitamatta. Käsitin Ynnämuu että lenkkisi oli 1½ kilometriä suuntaansa? Tuleehan siinäkin paljon askeleita niiden sisätila askeleiden lisäksi.

Höperyys on tullut jäädäkseen. Ostosmatkan jälkeen eilen en löytänyt maksukorttia mistään. Soitin kaupalle että onko tuotu teille jemmaan. Eipä oltu tuotu.
Niinpä soitin kortin "kuoletustoimistoon". Uusi kortti maksaa kai 20 €, mutta sen saa vasta ehkä viikolla 3. Tietysti kortti löytyi kotoa myöhemmin.
Sillähän siitä pääsee kun aluen "pääkaupungista" hakee pätäkkää pätevän maksukortin tuloon asti.

Oikeastaan hourimattomasta viikosta on enää turha uneksiakaan niin sen sen näen. Mut ei sii mitää. Katellaan.
1
Ilmoita
Huomenta, nyt pakkanen näyttää 15 asteen lukemaa, niin se vanha sanonta, pakkanen pyryn perästä, taas on todistettu.
Vahinkoja tuli paljon parin päivän myrskyssä, töitä sähkömiehille, vaikeissa olosuhteissa töitään tekevät, hangessa kahlaten.
Luonnon voimat ei kysele lupaa ja kyllä siitä taas kerran sai tuntumaa, monet kynttilän valossa hommiaan joutui tekemään, minulla ei sähköt päältä mennyt.

Muisteloja Miaelinalta, niin se on, että nuoruus ja se oman elämän rakentaminen mieleen useinkin tulee ja aina vaan enenemissä määrin.
Elämän kirjo on hyvin erilainen ihmisillä, pienestä sitä on pitänyt ponnistaa, joskus tiukkaakin, mutta muistoissa ne ajat vaan kultaantuu.
Kun elämän kumppani on pois mennyt, niin niin muistot mieltä ilahduttaa, jos lie ollut hankaluuksiakin, ei niitä muista, kaikki oli niin hyvin kuin vain olla voi.
Niin toivoisi kaikilla olleen, niistä hyvistä muistoista sitä voimaa saa ja jaksaa eteenpäin.

Minäkin kahlasin kauppaan huonosti aurattua katua pitkin, täydennystä kaipasi varastoni ja jo sunnuntain varalle hankin jotakin, ei mitään kummempaa tarvinnut.
Hernesoppa ei kovin paljon kyytipoikia tarvitse, letut pitää paistaa jälkiruuaksi, sekin tapana on ollut, vaikka voisi kuvitella liian raskaaksi sopan päälle.

"Hiljainen todistaja" sanot olevasi ynnämuu, uskotaan hyvinkin , että vaikeaa oli taivaltaa eilisen päivän aikaan ympäri suomea.
Tuota todistajana oloa en ehkä ymmärtänyt, mutta eipä haittaa, minulla kun ei aina nuo hoksottimet pelaa.
Olen yrittänyt sanontani niin tehdä, että jokainen oikein viestini ymmärtäisi, mutta erheitä sattuu, kun liian viisaaksi heittäydyn, siinä sitten on vaikea sanomisiaan selväksi laittaa.
Helpompi olisi saada viesti lähtemään, ettei selittämään joutuisi, silloin asiat useinkin vai sekaisemmaksi menee.

Taisi se myrsky jollain tapaa jokaista kolkkaa koskettaa tässä armaassa kotimaassa, osasi sait sinkin Kristiina23;)

Hurskaisen elämä ei yksitoikkoista ole, etsimistä joka päivä, mutta sehän se aivojumppaa onkin, kun pinnistelee muistiaan.
Tuo pyörä on hyvä tuki kävellessäkin ja eipä tarvitse kantamuksia käsissään roikottaa.
Minulla kärri matkassa, kun enemmän joudun tavaraa tuomaan, sekin oiva keksintö.
Oppirahoja ne vaan on hurskainen, mitä kaikista vastoin käymisistä joutuu maksamaan, on niitä sattunut minullekin, mutta eipä pienistä surua tunneta.

Nyt lähden lauluja valitsemaan kevään kerhoihin, päätimme porukalla laulut valita, sattuu useampaan makuun.
Nyt vaatetta päälle ja ehkä auraaminen on jo edistynyt, ettei kahlaamaan joudu, mukavaa pakkaspäivää!
1
Ilmoita
Pakkasta on reilut 18-astetta, mökki on lämmin kuin linnunpesä.
Eilen oli vastoinkäymisiä, sain auton putsattua ja lämmitettyä silmälääkäriin menoa varten. Puhelin soi, kertoivat että lääkäri on sairastunut, minkäs sille voi, sain uuden ajan, toisaalta hyvä kun ajokeli oli todella huono ja matkaa 47-kilometriä.
Mökillä ei ole autotallia, lunta oli niin paljon että renkaitakaan ei näkynyt, tuli auto putsattua, olisihan se edessä ollut kuitenkin, ehkä vähän myöhemmin jos ei olisi ollut se lääkäri.
Täällä ei ole ollut sähkökatkoksia eikä kovin kovasti tuullutkaan, lunta tuli senkin edestä.
Lintujen syöttöpaikalla käy kuhina, nytkin on neljä oravaa, punatulkkuja, varpusia, talitiaisia ja joitakin mitä en tunne, Fasaanikukko on myös käynyt kun ripottelen sille siemeniä maahan.
Skillan kertoi että hänelläkin on kaihi leikattu, minultakin leikattiin pari vuotta sitten, en tarvitse laseja, niin hyvin onnistui.
Pidän silti laseja jos lähden ihmisten ilmoille, olen koko elämäni ajan pitänyt laseja, tuntuu alastomalta ilman.
Kostetusta minunkin silmäni kaipaavat ainakin pari kertaa päivässä. Kaihin leikannut lääkäri sanoi että silmänpaineeni ovat vähän koholla, sanoi että kannatta ainakin kerran vuodessa tutkia silmät.
Isän suvussa on Glaukoomaa, äskettäin kuoli serkkuni täysin sokeana, en tiedä miksi pääsi niin pahaksi, eivätköhän todenneet ajoissa.
Kylille pitänee muuttaa kissan kans, kissaa jouduin käyttämään eläinlääkärissä viimeksi kun pani muuton pahakseen. Eläinlääkäri sanoi että kissa voi reagoida pissavaivoilla elämänmuutoksiin, sitä en ole ennen tiennyt.
Näyttää paljon valoisammalta kun on selkeä pakkaskeli. Kyllä taas lauhtuu ainakin säätiedotuksen mukaa.
Kohta on loppiainen ja joulunaika lopullisesti ohi taas tältä erää.

Mukavia talvipäiviä toivottelee Mielikki ja Kaisa-katti
1
Ilmoita
Huomenta kylmään aamuun, pakkasta vielä 19 astetta! Ei tee oikein nyt ulos mieli, onneksi ei ole pakollista menoakaan.
Aamujumpat tuli kunnolla tehtyä avonaisen ikkunan edessä, se ihmeesti piristi, minulla on 2 kg. käsipainot, joita nostan, myös keppi, sill' monenlaisia liikkeitä, soudan ja huopaan.
Makuulla myös jalkojen nostoja moneen suuntaan ja ylävartalon nostoja, siinä vatsalihakset joutuu heräämään!
Nyt suuren kahvimukin kanssa istun Pirtin tuolilla ja luen viestejänne.
Hurskainen osaa kirjoittaa niin, että nauruhermoja rupeaa kutkuttamaan! Aina kiva lukea, kuin muidenkin!

Nuo juhlat aina piristää mieltä , mutta yksi huono puoli niissä tahtoo olla ainakin minulla, nimittäin aina muutama kilo painoa tulee lisää.
Kyllä ne kuukauden kevennetyllä taas laskee oikeisiin lukemiin, luulen niin!
Aurinko paistaa täydeltä terältä, maisema on kaunis, ohut lumikerros peittää maan.
Nyt päivä töihin!
1 VASTAUS:
Aamu valkeni aurinkoisesti ja pakkasta -10, mutta huommiseksi luvassa +0, kun taas sitten luvassa taas -10, joten ilmeisesti on ajoitettava tuon auton tankkaus huommiseksi, kuten kauppa ostoksetkin, vaikka kauppa on tuossa parin talon takana.

Ihana asia on se, kun lapseni ja lapsenlapset muuttavat tuohon puolenkilsan päähän minusta ja nyt onkin arpominen, tarvitsenko minä enää autoa ollenkaan? Jaa, no tarvitsenhan minä, koska aina olen tottunut viemään roskani autolla tuohon 10 m päähän, vai pitäisikö sittenkin ottaa noita askeleita, joista täällä niin kovasti kouhkataan, että paljonko päivässä kävelet ?

Itselleni harmi, että lainaamani kirjat on luettu ja kirjastoauto tulee vasta 13 pv, kotiovelle, vaikka onhan täällä kirjasto tuossa puolenkilsan päässä, johon lapseni nyt sitten muuttaa, siis ei kirjastoon, vaan vastapäiseen taloon.

Tämä kirja, jonka jätin viimeiseksi lukemiseksi on niin outo, että sitä ei jaksa lukea, kuin pätkitäin. Kirja on siis; Umberto Eco, Pahan kalmisto. Aivan utopista minulle.

No, onhan minulla viellä Raamattu lukematta, josko ottaisin siitä muutaman jakeen ja tulisin entistä hurskaamaksi, tai peräti hulluksi! No, en sentään.

Ihana rauha on istua Kahvipirtin lämmössä, jossa kahvinlisäksi on tuota nisuakin, puhumattakaan nurkkakaapin antimista. Tulisi se Late nyt pian täyttämään kaapin antimia, koska viini on jo vähissä jonkun loppasuun ansiosta!D
Jaa, olenkin robotti! Kristiina 23
+Lisää kommentti
Terveiset aurinkoisesta Nokkalan Majakasta! Jää peittää jo merenpinnan ja valoa tulvi avarassa maisemassa, kun tyttärentytär Minna soitti vapaapäivänään ja houkutteli kahville.
No minähän olin valmis kuin boyscout lähtemään, ruuat kun olin saanut jo valmiiks, ja pienen annoksen jo syönytkin.

Siinä istuimme ja turisimme sydämen halusta, ja nautimme aurinkoisesta pakkassäästä. Että tuo aurinko lämmitti lasiseinänkin läpi näin pakkasella,...on se ihme "fuusioreaktori" vaan, ja noin kaukaa sentään !!!

Tuntuu niin hyvältä, että nuori nainen keskustelee vanhan mumminsakin kanssa kuin vertaisensa,...mummolan muistojakin työelämän lisäksi, kävi tyttö läpi kertomuksissaan.
Yhteiskuvan otti tyttö ulkona auringossa, kun molemmilla oli samalaiset villamyssyt otsallaan 😊))

Vilkas on päivä ollut ja iloinen,..kotoa tyttö hakea hurahutti mummonsa, ja näppärästi kaarsi punaisella autollaan ihan A- rappuni eteen.

Nyt pitänee ottaa päivä jo rennosti, ja kuunnella uutisista josko olisi sähköt saatu korjattua.

Viihtyisiä kahvihetkiä pirtin lämmössä!
1
Ilmoita
Tänään oli jo kelpo kelit täällä kävella asioilla. Pakkasta n.10 ja kadut
kunnossa.
Niinhän kerroin, että olen mukana "hiljaisena todistajana." Skillan
vähän ihmetteli sanojani. No, eihän se minulta "neronleimaus" ollut:)
Katsos, kun eilen lueskelin aika tarkkaan palstan annit. Olihan siellä juttua
jos jotakin. Yhteen kohtaan yritin takertua ihan kirjoittamisen merkeissä.
Ehdin jo pari sanaa tuhertaa, kun tulin keskeytetyksi. Katsoin parhaaksi
lopettaa kirjoittelut ja nappasin koneen kiinni. Siirryin suullisen esittämisen
puolelle. Tottahan siinä aikaa meni - pitäähän olla joku tärkeysjärjestyskin:)
Kun sitten vapautuneena palasin läppärini kimppuun, harkitsin keskeytynyttä
juttuani. Tulin siihen tulokseen, että en pöyhi kaikkia kasoja, olkoon!
Niinpä sitten sain aikaisiksi toskata lyhyen pätkän Pirttiin. Tuli kuitenkin
mieleeni perumani kirjoitusaikomukseni. Siitä tuli mielleyhymä "hiljaisena
todistajana."
Hurskainen arvaili, että eilen kertomani matkan mitta oli edestakainen. Niin oli.
Kyllä siedettävällä kelillä helpommin menisi tuplatenkin matkaa.
Hiihtokisoja katselin tv:stä. Ei suomalaisilla suksi oikein luista. Naisten
Pärmäkoski on joukkueen ainoa, joka jotenkin mukana pysyy. Entisenä
hiihdon mahtimaana suomalaisten menestys on huono. Toivotaan, että
amatööriarvostelijana olen perinjuurin väärässä:) Katselen kuitenkin joskus.
Hyvää talven jatkoa! Talvelta alkaa näyttää.
1
Ilmoita
Aurauksien jälkeen ei ole "lumensiirtokoneisiin" tänään tarvinnut kajota; aina Kahvipirtille asti. Se mitä se entinen mies puurosta, mie maitokaakaosta, hullun hyvää.
Pienten aamupuuhien jälkeen jaksoin kiskaista melkein parintunnin päiväunet.

Tähän huonoon unirytmiin on vienyt, nolo sanoa, pissavaiva. Sitä pikkuretiisiä on höylätty ehkä vuosisatamme ekavuosina. Sanoivat että homma pitää uusia ennenpitkää.
Menen nousviikolla lääkärille lähetteen saamiseksi. Tekniikkakin on tässä uusiutunut lasertoimiseksi.
Dementiapuolella sekoilu jatkui kuin luonnostaan Kun olin repinyt S-bag pölynimuripussin sisällön, se toisen pankin kadonnut maksukortin bin-koodi löytyi keittiön lämpöpatterin alta. Tietenkin.
Sillä tilillä on sen verran pätäkkää että pärjään tilinhoitopankin uuden kortin tuloon, tietysti uusine salasanoineen, niin siihen asti.
Joudun käyttämään "pakkasburkhaa" jo näillä lukemilla. Ainakin eilen illalla kävi reippaaasti hönkäävä luodetuuli.
Puolenyön jälkeen on kiva tykittää talven kylmimmästä ja pimeimmästä kuukausesta kolme päivää historiaan. Sielläpä saa kököttää Aapelimyrskyineen kasan päällimäisenä, hä hä. Outoo että huomenna onkin jo perjantai.
1
Ilmoita
Huomenta, nyt sitten kahdeksan asteen pakkaseen, kovin seilaa lukemat, eilen jo sormiin tuntui pakkanen.
Lumisadetta ennustetaan, nyt jo alkaisi riittää, mutta vastaan on otettava, mikä tuleman pitää, tässä asia, jolle ei viisaammatkaan estoja pysty laittamaan.

Siitä se päivä alkaa pitenemään hurskaisen hahattelun kera, hujaus vaan ja tammi, helmikuu on kulutettu ja eka kevät kuukausi on läsnä.
Taitaa olla, että vanha korttisi ei enää kelpaakaan, uuden tultua ja salasanan joudut opettelemaan.
Minua oikein sapettaa tuo salasanojen paljous ja mitä harvemmin käyttää on vastaus, että ei kelpaa ja luo taas uusi.
Urheilua en ole katsonut, mutta kuulin, että jääkiekossa jotakin parempaa on toivossa, neljän ryhmään kuuluvat päässeen.

Pojan tyttäret piipahtavat luonani, tosin harvoin, toisella työ paineet ja toinen niin kaukana, nyt on suomeen töihin tulossa, Lahteen ainakin kesään asti, ehkä sieltä käy useimmin minunkin luona.
Tyttären lapset , asuvat kauempana , harvoin luokseni ehtivät.
Mukava olisi useamminkin mielipiteitä vaihtaa, mutta tähän on tyydyttävä.

Vähän oinastelin tuon kaltaista ajatteluasi ynnämuu, mutta näitä väärin ymmärryksiä niin usein sattuu, että ei suoriltaan vastaamaan auta ryhtyä.
Edelleen olen sen oksapuun tai vastaavan kannalla, se ainakin selventäisi kenelle vastaus on tarkoitettu, nyt monta viestiä ehtii mennä väliin ja arveluja siitä mihin viestiin oli vastaus .
Turhaa kinaa siitäkin syntyy.

Sinulla Kristiina 23 tulee nyt sopiva lenkki, kun tyttären luokse kävelet silitys hommiisi.
Joku pakollinen meno pitäisi minun myös löytää, joka olisi pakko toteuttaa joka päivä, miten liekin niin vaikeaa ulos lähteä, vaikka aikaa olisi.

Minä joka aamuisen jumppani teen sängyssä selälläni ja olen selkä kipuihin saanut avun.
Heti sängystä noustessa, ei meinaa kärsiä jalkoja liikuttaa, mutta sänkyyn palaten ja oma suunnitelmani liikkeet tehden, alkaa jalat toimimaan, vakaasti uskon, että hyväksi on tämä pienikin ponnistus.
Sinulla Neeassa oikea oppinen on tuo kuntosi hoito käsipainoineen ja keppineen, siihen pitäisi jaksaa innostua minun myös.
Kiloista puhuminen mielen masentaa, tai paremminkin oma saamattomuuteni, kun en jaksa niistä eroon päästä.

Minä myös näkisin lukea ilman laseja, mutta todella pahalta tuntuu, jos lasit pois pidemmäksi ajaksi ottaa, onko se tapa ja tottumus, vai onko silmissä eroavaisuuksia, näin ymmärrän itselläni olevan.
Eläimet reakoivat muutoksiin varmasti siinä missä ihminenkin, ehkä enemmänkin.
Kissoilla ennen vanhaan oli tapana uuteen kotiin muutettaessa, sinne vanhaan kotiin palata.

Sain sukka tilauksen ja nyt sitä olisi ruvetta aikaan saamaan.
Kahdet kirjavat pitkät sukat eilen meni, yksiä oli pyydetty tekemään, mutta ystävätär ihastui ja otti molemmat.
Siitä sitten poiki tämä uusi tilaus.
Ihana että on kohde mihin tehdä, olisi niitä kohteita, mutta langat maksavat ja euroja ei liikene määrättömästi.
Kerhossa toimien saimme lahjoitus lankoja ja niistä monenlaista sairaaloihin valmistimme mutta yksin rahoittaen ei onnistu. se tekemistä rajoittaa.
Aina sitä jotain näpertelyä kuitenkin kehittelee ja jouten olon välttää;)
Viettäkää mukava päivä, Loppiaista odotellen ja monella se myös joulun pois vie.
1 VASTAUS:
Hei taas Kahvipirtti + väki. Hitaasti kirjoittavana joku ehtii jo kirjoittamaan, mutta hiljaista on pirtissä tänään.
Tämä pankkikortti elämä bin-koodeineen ja salasanoineen on haastava aikaa meille huolimattomille kuluttajille.

Oli tyypillinen, melkein tunnelmallinen tammikuun päivä. Lunta tuli yhteen aikaan reilummanpuoleisesti, mutta vähän sitä kuivaa hötyä kolattavaksi asti kertyi.
Olet mahdottoman uuttera sukkakudinten käyttäjä SkillaN. Aina niillä valmilla neuleilla olisi ottajia.

Se patalapun virkkaus meni koulussa mönkään. Tiheää ja käppyräistä syntyi. Surkea kyllä myös puutyötunnit. Innostuksesta olisi ollut hyötyä ok-asumisvuosina. Oikeasti se osaamisalueeni jäi kapeaksi.
Mut risusavotasta innostuin sitten kun raivaussahat tulivat. Siinä näkee jäljen heti. Tein hehtaarikaupalla puupeltotyötä monena syksynä; lintujen lymypaikat tuhosin metsän hyvinvoinnin hyväksi.

Tänään sain lainatuksi rahaa hyvältä naapurilta ettei tarvinnut lähteä kaukana olevasta citystä raha nostamaan. Niin ja onnistuuko enää rahannosto ajokorttitunnisteella. Sellaisesta luki taajamalehdessämme.

Luvataan sateetonta viikonloppua. Oikein hyvä. Ja sankoin joukoin käymään pirtissäkin, hyvät ystävät.
+Lisää kommentti
Lunta on täällä tullut lisää ja parasta aikaa tulee. Hyvä keli oli kuitenkin
marketissa käydä, ei edes pahan liukas. Minulla on se keino narrata
itseäni, että vien joka päivä roskat ja samalla reissulla sitten teen mutkan.
Siinä tulee kauppareissu tai jotain muuta 2- 3 km päivässä. Olenpahan
olevinaan asiallakin:)
Mitäpä tuosta asista, jonka Skillanille eilen selitin. Kovin pieni seikka,
siinäkin huomasin kirjoitusvirheeni, "mielleyhtymä" piti kirjoittaa
mutta` t ` oli tipahtanut vauhdissa pois.
Jotenkin tuntuu siltä, että on "vetoni poissa" vaikka en ymmärrä mistä
syystä. Olisihan tuolla pastalla "diaknoosin tekijöitä", mutta en henno
pyydellä apuja:))
Hyvää jatkoa teille, talvi täydellä tohinalla tulee!"
1
Ilmoita
Ainahan sinä ynnämuu olet ollut reipas ja hyvä huolehtimaan kaikesta!
Nyt varmaa pitäisi ottaa ainakin monivitamiinia, kalamaksaöljyäkin lisäksi.
Kuulin juuri hiljan radiosta, että D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa kipuja luustoon ja myös lihaksiin,
tule voimaton olo!
Pian olosi kohentuu varmaan!
1
Ilmoita
Huomenta hiljaiseen lauantai aamuun oikein piti miettiä mikä päivä onkaan, kun ei mitään liikettä ajotielläkään, selvisihän se, töihin ei tarvitse lähteä monenkaan.
Kaupan puolella työt kyllä kohta alkavat ja sinne kiirehtivät myyjät meitä palvelemaan.
Ympäristöni ikkunatkin aivan pimeinä, nukkuvat kaikki pidempään.
Minulla tuo sisäinen kello herättää kuuden paikkeilla olipa pyhä tai arki ja silloin olen parhaimmillani;)

Olen samaa mieltä D-vitan kanssa, "otappa rohtoa lääkettä nauti, kohta on kaukana pipi ja tauti", ethän nyt sairas ole ynnämuu, mutta tähän aikaan vuodesta voi olla puutoksia.
Onhan se niinkin, että väsymistä tulee aina ajoittain kaikkeen ja ei tämä viestittely kaikkeen lääke voi olla, saattaa päin vastoinkin käydä.
Turhaksi kokee, kun ei kirjoitukset kata sitä mitä odottaa, mutta moni sinua kaipaa kokemuksen äänellä kirjoitettujen viestiesi vuoksi.
Monesti tuo sama ajatus on käynyt mielessä, että nyt loppuu kirjoittelu, mutta sitten ajatus herää, mitäs sitten, olen niin tottunut aamuisin tähän koneen ääreen istumaan, että tämäkin vähä jäisi pois, toimeton aika olisi.
Pirtissä tämä kirjoittelu kuitenkin on aika monipuolista, vaikka vaan arjen asioita kerrotaan, useamman kertomana ne aina erilaisia on, rauhassakin olemme saaneet viestejä lähettää.
Älä anna periksi, siitä se elämä alkaa kirjoitusten parissa sujumaan.

En ole tiennyt että ajokortilla rahaa voi nostaa, näin sitä tyhmyytensä taas saa esiin tuoda;)
Varmaan ruuhka suomessa olisi sukkienkin kauppaaminen helppoa, mutta täällä joka mummo osaa sukkansa perheelleen neuloa.
Enhän minä kaupan niitä olekaan, ajankulua vaan on tämä neulominen ja pientä aivojen toiminnan virittelyä, kun omasta "päästä" kuviot ja värit yritän sovittaa.
Eräänlaista luomista sekin, kun into maalien kanssa tuhertamiseen jäi ja lukeminen ei halustani huolimatta onnistu, jotain sitä pitää kokeilla.
Levottomaksi tunnustaudun, aina pitää jotain puuhaa keksiä, jos ei muuta niin huonekalujen paikkoja vaihdan.
Joku voisi jo huolestua moisesta paikallaan pysymättömyydestä, mutta minulle vaihtelu on voimia antavaa.
Tuskailin pojan tyttären opissa näitä kuvien koneelle laittamisia, hän lohdutti, että hän osaa nämä vaikka unissaan, mutta sukankantapäätä ei ollenkaan, lohtu se on pienikin lohtu.
Taisin jo kertoa tämän aiemmin, tuo muistikin lyhyeksi meinaa tulla;)
Mukava naapuri sinulla hurskainen, pidä suhteet hyvinä, ei tiedä milloin sitä apua tarvitsee, voi myös itse tarjoutua vuorostaan, jos tarve tulee.

Nyt alan imuria kuljettamaan, vaikka hiljainen talo onkin, mutta kyllä nyt saavat jo heräillä, ei sitä päivää kokonaan nukkumalla tarvitse kuluttaa;)
Huomenna tulee lapset puolisoineen hernesopalla, viisi henkeä vaan pöytään istuu, mutta on sitä suuhun laitettavaa oltava.
Mieltä kohottavaa päivää teille kaikille, pistäytykää pirtissä.
1
Ilmoita
Huomenta!
Nyt haluan oikein ison mukillisen kuumaa kahvia tilkalla maitoa ja korvapuustin.
Näyttää tulleen minulle tavaksi poiketa pirttiin. Mukavaa lukea kirjoituksianne.

Heräsin keskellä yötä. Niin tapahtuu joskus. Kerrostalossa täytyy hiipiä ettei naapureita häiritse. Minulla on mattoja ja äänettömät tossut. Keitin kahvit aamuyöllä ja avasin telkkarin. Sieltähän tuli nuorten kiekkoa. 6-1 voitto Sveitsistä ja finaaliin. Ääntä ei voi telkkarissa pitää, mutta ei sitä tarvinnutkaan.
Mietin jos nämä hetäilyt jatkuu pitää hommata langattomat kuulokkeet.

Minäkin sain sukkatilauksen. Lapsenlapsi oli saanut lumilaudan lahjaksi ja pyysi polveen asti sukkia. Niitä olen nyt neulonut. Saa kuulemma, jos on tekemisen puutetta, tehdä koko perheelle.

Melkein plussan puolella. Sitä en toivo, silloin tulisi taas liukkaat.

Oikein mukavaa viikonloppua. Pitäkäähän itsestänne huolta.
1
Ilmoita
Huomenta kahvipirttiin.
Lunta on tullut ja varmaan tulee lisää. Niinhän se talvella tuppaa olemaan.
Minäkin olin ennen kova kutomaan lapasia ja sukkia, tein villapaitoja ja villatakkejakin.
Kutominen loppui kun olkapäähän tuli laaja-alainen repeämä kiertäjäkalvosimeen.
Sormet menee kramppiin heti jos vähänkään yritän. Puurokattilan hämmentäminenkin tahtoo tehdä saman.
Nostin vain rivakasti auton takaluukkua, kuului pamaus ja karmea kipu tuli saman tien.
Ajoin yhdellä kädellä mökiltä terkkarille suoraan, siellä kuvasivat, kuvassa näkyi mitä oli sattunut, ei ne leikkaa eläkeläistä, jumppaa vain ja kylmähaudetta. Olen pärjännyt kädellä reilut pari vuotta, ei se koskaan tule kunnolliseksi, on vielä oikea käsi.
Olisi mukava jos lapset asuisivat lähempänä, saisi kutsua hernesopalle tai muuten käymään koska vain.
Tytär on puhunut paljon että muuttaisin lähemmäksi ruuhkasuomeen, ei oikein innosta.
Lisäksi täällä ei asunnot mene kaupaksi, yritin myydä miehen kuoleman jälkeen kun asunto on liian iso yksin asuvalle.
Asun näin kuin ennenkin, onhan mukavaa kun on tilaa kaikille kun saapuvat tänne lomailemaan. Aika kalliiksi tulee kun on iso vastike ja kahdesta paikasta sähkölasku, olen vielä pystynyt pitämään, mitä noita murehtimaan.
Lähden käyttämään ystävääni Joensuussa, hänellä on asioita siellä eikä tykkää ajaa bussilla .
Onhan se vaihtelua minullekin.

Mukavaa viikonloppua kaikille Mielikki ja Kissa
1
Ilmoita
Päivää ;)
Tulin oikomaan aamuisia puheitani. Nimittäin tuo lämpötila lienee ollut aamulla -10 eikä 0. Nyt se on -6. Onneksi tarkistin ennen kuin lähdin ulos. Ihana ilma siellä on, aurinko paistaa eikä tuule. Toissaöisen ja sitä edeltäneen myräkkäpäivän ansiosta maa on valkoisenaan puhdasta lunta. Ja luistelukentät ovat jäädytetyt. Ilo katsella, kun perheet ovat joukolla ulkoilemassa. Kestäisipä tuota auringonpaistetta.

Puhuit SkillaN jossain vaiheessa siitä, että langatkin maksaa. Kyllä, se on totta. Minä olenkin lähipiiristäni pyytänyt pieneksi jääneet tai reikäiset sukat uusiokäyttöön. Jos varret ovat hyvät kudon niihin uudet terät. Jos rikkinäiset, niin pesun jälkeen puran ja virkkaan sisätossuja. Minullakin tuppaa kutoessa (neuloessa;) hartiat väsymään ja siksi välillä vaihdan virkkaukseen.

Jaahas, taitaa olla ruoka valmista. Laitoin padan uuniin ulos lähtiessäni. Pitänee illansuussa tehdä vielä pieni lenkki ulkona, josko se antaisi ensiyöksi syvän unen.

Mukavaa päivää!
1 VASTAUS:
Katselin Forecan sääennustetta kahden viikon päähän asti. Sen mukaan ensi viikon jälkeen tule kylmä jakso. Ei hirmupakkasia, mutta yli -10 kuitenkin usean päivän putki yöaikaan.
Tänäinen tyyni pikku pakkanen tuntui melko leudolta. Ei ollut puhtia oikein mihinkään. Polkupyörässä kai kesäöljyt kun niin jäykältä ajo tuntuu. Pienikin vastamäki niin pitää tosissaan polkea. Lämmin siinä tulee.

Minun vuosiansio laskee kun veroprosenttia yllättäen nostettiin. Valtion pitää saada revittyä rahaa butjettiinsa vaikka eläkeläistä lisää kyömyttämällä.
Tikkauroksen mukaan kevättalvi on lähellä kun uudenvuodenaattona jo pärisytti metallista lipputankoa. Pyrstötiaista en ole ikinä ennen pihassamme nähnyt.

Olisi mukava hoikantalven lumi nyt parhaillaan. Tällä nämä "hiihtelyt" jo hyvin pärjäisi. Kun katsoin omia jälkiäni lumella niin pitkiä ne ovat, puoli hiihtämistä.
+Lisää kommentti
Iltaa taas!
Eilen mainitsin, että "vetoni on poissa." Sellainenhan se vielä vähän nytkin.
Tavallisista voimakkaampi nuha, se vähän sekoittelee. Alkoi varmaan sinä
myräkkäpäivänä, silloin kyllä paleli. Ei ollut riittävästi ryntteitä päälläni.
Ikäni myötä vastustuskykyni kai huononee. Kyllä se tästä ajan kanssa
hoituu:)) Tarpeelliset lääkitykseni on kunnossa.
Tänä aamuna kävin kuntokämpässä rimpuilemassa. Ei se makailu auta.
Pölyimuria taluttelin ympäri huushollia ja vieläpä marketissakin kipaisin.
Joten melko normaaliin olen palannut, vähän" vääntäen" kylläkin.
Skillan kirjoitti joskus ajatelleen kirjoitusten lopettamistakin, mutta
päätynyt kuitenkin jatkoon. Melkoinen suoritushan koko Kahvipirtti
onkin, jota olet monituisia vuosia vetänyt "aamun avauksin". Varmaan hyvä
päätös on jatkaa.
Minun osuuteni on aika pieni koko kirjoittelussa. Joskus tulee eteen
sekin päivä, jolloin "alasajo" kohdallani tapahtuu, hiipumistahan on
jo tapahtunutkin. Turhapa noita on etukäteen kovin mietiskellä.
Niin...tänään on juhlapäiväni:)) Löylypäivä. Hyvää jatkoa teille!
1
Ilmoita
Iltaa pirttiin. Aika on taas hurahtanut alkuvuoden ja arjen askareissa niin, etten ole ehtinyt pirtissä pistäytymään. Eikä ole myöskään ollut oikeaa viritystä kun on ollut toinen vaihde päällä.
Olen kyllä välillä lukaissut viestejä täällä, etten ihan kartalta putoa. Tuolla "yleisellä puolella" on nyt ollut niin vilkasta keskustelua, että siellä minäkin olen posket punaisina uurastanut..))
Tämä pakkassää ja lumentulo on teettänyt ylimääräistä työtä ja eilen kun lapion osin kovettunutta lunta pihalta ajattelin jo, että onkohan tämä enää vanhanrouvan askaretta. No, Hyvän yöunen se rehkiminen kyllä antoi, taisi tulla 8 tuntia nukuttua yhtenäistä, syvää unta. Se on ylellisyyttä näillä vuosin, minulle ainakin.

Vapaaehtoistyötä on myös ollut ja yksi kaupunkireissu, pahimman sään aikana.
Helsingin mukulakivikadut ovat talvisäällä vaaralliset: jäätä on, mutta kaltevalla pinnalla ei pysy hiekkajyvät. Kun tuulenpuuskat olivat todella rajut, mietin koska ne heittävät mummon katuun. Hengissä päästiin kyllä kotiin ja bussi- ja junavuorotkin sopivat sillä tavoin yhteen, ettei odotusaikaa paljon jäänyt.

Pikkumies on käväissyt kahteen otteeseen, oli lomalla päiväkodista tämän viikon.
Kohta on sitten taas synttäreitäkin tiedossa, puolison tyttären tyttären kaksivuotispäivä. Hän syntyi syntymäpäivänäni, tietysti vuosikymmeniä myöhemmin..)) Kiva lahja.

Paljon on täällä muistoja jaettu, Miaelina, Mielikki,mummo. Mielikki.mummon osalle on tosiaan tullut sellaista, mistä eivät kaikki selviä ja on hienoa, että hän siitä huolimatta - vai sen vuoksi ? - osaa suhtautua avoimesti uuteen ja olla tyytyväinen elämäänsä. Se kai tässä elämänvaiheessa voisi olla se korkein tavoite itse kullekin.

Kiitos vielä SkillaN sinulle rohkaisun sanoista kun vähän kerroin noista kirjoittamisen lopettamisajatuksista. Sen jälkeen on kyllä tullut sellainen tunne, että taidankin kuulua tänne..)) Ynnämuukin rohkaisi, kiitos vielä siitä.
Ynnämuu saikin jo hyvän ehdotuksen väsyneeseen oloon: D-vitamiini. Minäkin aloin taas ottamaan hiukan ylimääräistä kun ei sitä virtaa oikein löydy minultakaan. Samoin SkillaNin aamujumppakuvaus sai vähän terästäytymään minutkin.
Niin, että pienistä teoista kai se hyvinvointi koostuu ja kai ne päivätkin ovat erilaisia: joskus voi paremmin, joskus huonommin, ilman mitään todettua vaivaa...

Katselen tuossa ikkunalla kahta kukkivaa orkideaa. En ole mikään viherpeukalo mutta uskon, että kukat viihtyvät kun meillä ei ole koneellista ilmastointia ja pääosin puulämmitys. Ja tietysti paljon valoa. Sen kerran kun yritin kuuliaisesti vaihtaa Santpaulioihini mullat, onnistuin tappamaan ne. Sitä ennen ne olivat tyytyväisiä vanhoissa mullissaan ja kukkivatkin säännöllisesti.

No. Kohta on taas esikoiden aika. Niitä näkyi jo olevan myynnissä.

Oikein hyvää viikonlopun jatkoa ja alkavaa uutta viikkoa pirttiin.
1 VASTAUS:
Yli kymmeneen vuoteen en ole saanut nukutuksi 8 tuntia putkeen ilman vessakäyntiä. Näitä vanhan miehen vaivoja nääs.
Ylättäen kuulin että naisillakin esiintyy tihentynyttä virtsamistarvetta. Luulin että tuo olisi pelkästään miesten vaiva.
Nyt on sitten jo loppiasen puolta sunnuntaista. Hyvää yötä.
+Lisää kommentti
Loppiaisaamuun herätty ja hernekeitto hellalla porisee, puolilta päivin kypsää syötäväksi.(aiemminkin)
Tykkään rauhassa tehdä tarjoilut, suunnitelmat kaiken suhteen, otin tarjoilu astiat valmiiksi, näin muistan kipot täyttää.
Usein kiireessä tehty, jää aina jokin tarjolle laittamatta,
ei ole muisti kuten ennen ja sitten se kiire hermostuttaa, hitaasti, asiaan paneutuen kaikki sujuu.
Vaikka on omista lapsista kyse ja ruokakin arkinen, haluan mukavan tunnelman luoda, silmille ja suulle;)
Pakkasta kahdeksan astetta ja hiljaisuus ympäröi, tämä näitä aamun ihanuuksia mielestäni.

Satunnainen.kirjoittaja yö unen pituutta pohtii, harvoin minäkään kahdeksaa tuntia nukun, yleensä 6-7 ja herään useasti, onneksi uni tulee takaisin.
Näen paljon unia ja näin uni ei ole parasta mahdollista, mistä nämä unet syntyvätkään , joskus niin toden peräisiä, viime yönä Olavi Virran kanssa keskustelin;)

De.meter, olen käynyt joitakin ketjuja vilkaisemassa ja huomannut sinun kirjoituksesi, kirjoitat asiallisesti ja rauhaa luovasti, mikä onkin hyvin tarpeen, sillä riitely on kiivasta.
Syy miksi en käy viestejä laittamassa, en tykkää selvitellä sanontoja jotka useinkin väärin tulkitaan.
Kirjoitettu sana ei ole helppoa ymmärtää, puuttuu ilmeet, joilla livenä voi sanonnan tulkita oikein.
Siksi olen pelkästään pirtissä, missä on opittu toistemme kielen ilmaisu, harvoin väärin ymmärryksiä tulee.
Sama tapa ei palstalla onnistu, aina joku vääntää joka asiasta ikäviä puolia, ehkä ihan tahallaankin saaden näin kinastelun aikaan, se ei ole enää mielipiteiden sanontaa, kun siihen tulee joku henkilö kohtainen virke.
Kukat saan minä myös kuolemaan, ennen sekin asia oli toisin, ikäkö siihenkin vaikuttaa, vaikka laulavat mummon pelarkonioista, minulla ei nekään kasva.

Juhlittu on ynnämuun tapaan ja olihan se taas ihanuutta ja pari kertaa viikossa tätäkin nautintoa on tarjolla.
Kaikki loppuu aikanaan, armonsa ei milloinkaan, näin vanhassa virressä sanotaan, tämä nyt tuohon lopettamispuheeseen tarkoitettu aasin silta.
Eihän kannettu vesi kaivossa kestä, myös yksi osuva sanonta, eli väsymme jokainen vuorollamme, ei jaksa edes kirjoitteluun osallistua.
Monta kirjoittajaa on pirtin olemassa olon aikana jäänyt pois, ikävöin heitä, mutta aika aikaa kutakin.
Jospa kevään tulo uutta virtaa toisi.

Raakile.vielä minä olen myös pyydellyt sukkia takaisin tuomaan kun rikki menevät, mutta ei ole vaan ilmaantunut, varret kestävät useammankin terittämisen.
Pitääkin muistuttaa, kun nyt tapaan.
Kuulin radiosta, että suomen pojat kultamitalin voittaneet, hienoa, katsoin Sveitsi -Suomi ottelun minäkin, harvoin siihen olen intoa tuntenut, mutta nyt kanavalle eksyin ja tuli katsottua.
Kyllä minullakin joskus alkaa kädet uupumaan, tai nivelet eivät puikkojen vääntämistä enää meinaa kestää, virkkaus minulla aina myös vaihtoehto.

Onpa sinulla meilikki. mummo ollut vastoin käymisiä, ne tuon tyyppiset vaivat mistä kerroit hevillä edes parane.
Vaikean tuntuiselta se on kodistaan lähteä uusiin ympyröihin, olen joskus minä myös ajatellut luopua tästä, kun perikunnan yhteinen asunto on, mutta ajattelun tasolla on edelleen.
Eivät ole kumpikaan toivomusta esittänyt, että pois muuttaisin.
Kun osaisi ennustaa miten kauan tätä eloa on, voisi tehdä ratkaisujakin paremmin, mutta hyvä on, että ei tiedä matkansa päätöstä.

Hurskainen uskaltaa pyörällä vaan ajella, hyvä kuntoinenhan oletkin, kun pyörän kanssa urheilet.
Minun vero prosentti on samana pysynyt, ei kyllä nousuja tarvitse, mielestäni maksan veroja kohtuuttomasti, siihen nähden mitä yhteiskunnalta takaisin saan palvelujen jaa muun suhteen.
Hyvilläni kuitenkin olen, että näin helpolla pääsen tämän elämäni ja kuntoni kanssa.

Nyt tulee kiire, jos en lopeta höpötyksiä, ei vaineskaan , hyvällä mallilla on keittiössä puuhani.
Saatetaan nyt joulun aika levolle ja aletaan odottamaan kevättä ja Pääsiäistä, heippa!
1 VASTAUS:
Skillan, lainaan kappaleen viestiäsi :

" Vaikean tuntuiselta se on kodistaan lähteä uusiin ympyröihin, olen joskus minä myös ajatellut luopua tästä, kun perikunnan yhteinen asunto on, mutta ajattelun tasolla on edelleen.
Eivät ole kumpikaan toivomusta esittänyt, että pois muuttaisin.
Kun osaisi ennustaa miten kauan tätä eloa on, voisi tehdä ratkaisujakin paremmin, mutta hyvä on, että ei tiedä matkansa päätöstä."

Nänhän se oli minullakin. Muistan yli 9-kymppiseksi eläneen anoppinikin sitä miettineen, kerran minulle kertoi, että kun hän asuu tässä suuressa perheasunnossa Töölössä näin pitkään yksinään, että mitä mieltä siitä ollaan...
- Vastasin, että se on sinulle ihan lain suoma oikeus,
itsehän te tämän asunnon olette säästäneet, älä nyt sitä ajattele tai sure!

Omalla kohdallani tein niin, (vaikka se oli kyllä vaikea ratkaisu),
että miehen kuoleman jälkeen myin sen ison asunnon pois ja ostin pienen 58-neliön asunnon lasteni läheltä. Ostin kuitenkin uudesta talosta, ettei tarvitsisi lähteä jotain putkiremonttia pakoon tai muutenkaan korjauksia tehdä siinä asuessani.
Hyvää vointia! Miaelina.
+Lisää kommentti
Kyllä yöunet on katkonaisia minullakin.
Omaishoito aikaan piti nousta ainakin pari kertaa yössä kääntämään tai antamaan lääkettä, vaippakin piti joskus yölläkin vaihtaa jos oli juonut paljon nestettä.
Meni kauan että pomppasin pystyyn ja katsomaan miehen huoneessa tyhjää sänkyä.
Nyt on muut syyt katkonaiseen nukkumiseen.
Onneksi eläkeläinen saa nukkua kun nukuttaa, eri asia jos kävisi töissä.
Minulla on veroprosentti vähän laskenut, en tiedä miten käy lopullisessa verotuksessa kun ison prosentin ajaltakin tuli 240€ lisävero.
Olen sitä mieltä että verotuksessani on jotain pielessä, leskeneläkkeen ei pitäisi vaikuttaa kun sitä saa hyvin vähän, tienattiin lähes saman verran miehen kanssa. Mies sairastui alle viisikymppisenä, työura jäi lyhyeksi.
Kun elää tulojensa mukaisesti niin rahat on riittäneet, kuluja on paljon, autosta en luovu ennen kuin ottavat kortin pois, millä sitten mökille pääsisin.
Pitää lähteä antamaan siemeniä Fasaanille, se käy joka aamu syömässä lintujen syöttöpaikalla.
Komea Fasaanikukko, ripottelen siemenet maahan kun ei pääse lintulaudalle.
Toivottavasti pysyy hengissä talven yli.
Mietin aamulla että on minulla huollettavia, nirso kissa, ainakin neljä oravaa, todella monenlaisia lintuja uskomaton määrä ja nyt vielä tämä fasaani.
On niitä mukava seurata.

Mukavia keskitalven päiviä kaikille
Mielikki ja Kaisa-katti
1 VASTAUS:
Aamulla muistin että on sunnuntai. Urvahdin muka hetkeksi. Vasta yli klo 9 heräsin. Aamu meni vähän lössiksi. Pihan pikku siipiveikot ehkä luulivat jo papan kupsahtaneen. Orava on jäänyt ehkä auton alle kun ei ole näkynyt.

Yhden fasaanikana olen nähnyt pihalla. Kukolla varmaan varmempi syöntipaikka toisella reviirillä. Päiväunet virkistivät kun lyhyiksi jäivät. Ylipitkät päikkärit väsyttävät vaan enemmän.
Lumikerros maassa ja puissa hiljentää maiseman. Tekee syvän hiljaisuuden. Huomenna on lääkärin vastaanotto puolelta päivältä. Otan torkut ehkä sen jälkeen jos siltä tuntuu. Rauhaisaa pirttimäistä oloa itsekullekin.
+Lisää kommentti
Päivää Kahvipirttiin. Aikainen iltapäivä mutta kahvia mieleni tekevi ruokailtuani myös aikaisin. Jaa niin, heräsinkin aikaisin ja aikaisin menin illalla nukkumaan 🌝

Loppiainen, ja mukavaa lekottelua, ruuan ollessa valmiina, eikä vieraista tietoakaan! Katselin tuossa Vienan Karjalasta ogjelmaa, ja ihastelin talojen kauneutta, ja naisten pukujen upeutta.
Kuitenkin aivan kansaomaisia ja runsaita leveinen hihoineen ja helmoineen. Hartiahuiveineen ja koruineen myös vöineen, muodostivat ne ihan komeita asuja kenelle vaan.
Merkille pantavaa oli myös naisten runsaat muodot, aivan näyttäviä olivat laulaessaan ja tanssiessaan.

Eipä olisi hassumpaa viettää kesää tuossa ympäristössä, kyllä Kalevalainen henki tuntuisi ilmanalassa. No haaveilla voi, enpä taitaisi kantaa vesiä saunaan ja keittiööni, pyykinpesusta puhumattakaan.

Ja kuitenkin nuorena selvisin kesät saarella ilman muita mukavuuksia kuin vene, jolla pääsin kauppaveneelle kalastajan laiturille soutaen. Pyykit juuriharjalle kuuraten rantakallioilla, samoin kaikki matot talvikäyttöön, eikä siinä mitään 😋 Sadevedellä keitin valkopyykin, ja hohtavan valkoista oli !

Vielä Kesäheinän aikaan, oli hauskaa hauduttaa valkoiset tyyny- ja pyyheliinat. Ilo niitä oli rivissä narulla katsoa,..

Joskus vielä mennään takaisin pienviljelyyn, eli luontaistalouteen, missä muutama lehmä, hevonen, possu ja lampaat ja kanat toi elannon kotipellon rukiin lisäksi. Herttainen ja terveen työläskin omavaraisena elämänmuotona.

Kiitos hyvästä kahvista ja pirtin rauhasta!
1
Ilmoita
Tavallista iltaa!
Loppiainenhan se tänään oli. En ole edes perehtynyt mitä ja minkä
vuoksi sitä jotenkin juhlistetaan. Se ennen sanottiin, että viimeistään
loppiaisena on syytä joulukuusi poistaa käytöstään:) Eipä tullut edes
kuusta hankittua. Aivan harkitusti se "unohtui."
Kielen käytöstä, paikkakunnilla on omat murteensa. Samat sanat saattavat
merkitä eri asiaa. Työmaillani oli joukkoa (ei laumaa!) eripuolilta maata ja
yleisesti käytettiin kotimurretta. Niin minäkin niin pitkälle kuin se oli
järkevää. Kuitenkin siinä murteiden sekamelskassa taivuin yleiskielen
käyttöön aika usein. Se johtui siitäkin, että tehtävissäni jouduin melko
usein "puhetöihin." Yleiskielen tapaisella (kirjakielellä) oli helpompi asiat
selvittää. Kun lomillani kävin vanhoilla kotikunnaillani, muistelin ja muutin
puhettani "ympäristöön" sopivaksi. Eikä lähes 60 vuotta Ruuhka-Suomessa
ole kokonaan murrettani hävittänyt. Käytän sitä väliin niin aitona kuin pystyn.
Enkä ole tullut haitaksi asti pilkatuksi.
Kerroin tästä siksi, että sanojen ja käsitteiden vääntelyssä saattaa olla
mukana paikkakuntakohtaista painolastiakin, jota käytetään tottumuksesta
tai tahallisesti kiusantekoon.
Huomenna tänne tulee ennusteen mukaan hyvä keli. Sitä odotellaan!
1 VASTAUS:
Katkonaisia on minunkin yöunet, koska onneksi viellä pisulle herään, mutta PUHE-yöradio autaa pian unen saamiseen, josta tulikin mielenkiintoista puhetta vaihtoehto läkkeistä ja plasebolin vaikutuksesta parantumiseen,

Vaan oli tänään aika ovela päivä, koska olin odottanut niin tyttäreni viestiä hänen muutostaan tänne lähelleni, mutta nyt on kaikki "hovissa" muuttunut, että hän muutaakin lähelle lasten koulua, joten kuljetusongelmat ratkesi heti, jota eniten pelkäsin.

Sitäpaitsi heidän lapsensa on tänää kastettu, siis tyttö 14-v ja poika 12-v, jossa en ollut mukana, koska vaikka olisi kutsuttu, niin en olisi mennyt, koska kampaajalle en ole edistynyt ja harmaat on esillä. Olenkin hieman harkinnut, etä mitä turhaa noita värjäilemään, koska talven voi kulkea pipo päässä ja keväällä minula on ihana hopeanharmaat hiukset.

Tyttö käy jo riparikoulua, joten kastajaiset oli välttämättömyys ja onneksi äitinsä kuului kirkkoon.

Asunto, jota he nyt havittelevat on mukamas joku huumetalo, joten poika oli todennut, että sitten sadaan huumeetkin sieltä, siis aivan piloilaan, koska, no, en tiedä, mitä kaikkea nuoriso keksii?

Ainakin yksi huoli minulta pois, siis tuo lasten kouluun vienti aamuisin ja jos ne vie, niin hakeakkin ne pitäisi.

Aivan huoleton yritän olla nyt heidän asuntojärjestelyistä, koska mielestäni olen itse onnistuneesti hoitanut oman hommani, kun muutin Espoosta tänne lapseni lähelle..

No, jo on ihme, että taas olen robotti! Kristiina 23
+Lisää kommentti
Huomenta, vähän pitkäksi venyi aamu, kun palstalle ketjuja selasin.
Vähän matalaksi veti nuo keskustelut, siellä aika vahvasti mielialoja arvosteltiin, jopa sairauksia epäiltiin ja niin viisaasti kirjoitettiin että moinen sillanrakoon tämän mummon laittoi.
Onnittelen itseäni kaikesta huolimatta, että pirtissä maltan pysyä, niin mieltä masentavia ne viestit olivat.
Jakamista, hyviin ja pahoihin, terveisiin ja sairaisiin, ja kuitenkin tuntemattomina suurin osa kirjoittaa, miten joku voikaan kaiken arvion tehdä tuntematta ihmistä?.
Tuli vahva tunne, että en halua sekaantua omine pienine kykyineni noihin "kiista" ketjuihin, taitoni hyvin pian havaittaisiin.
Hyvä että on pirtti, tänne on saanut vähemmin taidoin tämäkin mummo kirjoittaa, ei ole maahan lyöty, kiitos siitä.
Näin se käy, kun ulkopuolelle pirtin menee;)

Harmaita hiuksia Kristiina23 harmittelit, minä niin toivon, että enemmän niitä ilmaantuisi, tytär kysyi oletko raitoja ottanut, kun harmaat raidan omaisesti osan tukasta värjää.
Nuo asunnon vaihdotkin nykypäivänä haasteellisia, kun se home joka paikan täyttää, no huumeet tuskin tyhjässä asunnossa mitään harmia tuovat, vaikka niistäkin paljon harmia tulee.
Hyvä jos säästyt sinä ainakin lasten kuskaamisilta, aika sitova homma olisi.

Tuo Loppiainen on minulle myös hataralla pohjalla, joku jouluun ja tähän syntymään liittyvä tapahtuma on, en laiskuuttani ole ottanut selvää.
Oliko kyseessä tietäjiin, heidän toimiinsa liittyvä, ehkä joku valistaa ja saamme selvyyden vaivaa näkemättä.
Taas kerran tämä mukavuus kysymys, tai laiskuutta taitaa olla;)
Noiden murteiden puheen esiin tullen olen sekasikiö, puhun varmaan aivan murteetta, siis en osaa mitään kunnolla, tämä oma murre on hävinnyt osin, mutta kirjakieli puolinainen.
Joskus niin Savoa "viännän", että itsekin hämmästyn ja yleensä sekaisin menee murteet ja kirjakielet.

Voisi olla aika mahtavaa nykyihmisellä omistaa yksi tai kaksi lehmää, sika ja kanoja, elää siinä ajassa, mikä oli yleistä minunkin nuoruudessa.
Silloin tunnetiin kaikki kotieläimet niistä saatava tuotanto ja koettiin se työ määrä, mitä sen kaltainen elämä vaati.
Itse en ole tätä elämään elänyt todellisesti, mutta läheltä seurannut kylläkin.

Hurskainen huolen pitää näistä meidän yhteisistä pienemmistä eläjistä, hyvä niin onneksi on ihmisiä jotka jaksavat evästä linnuillekin laittaa.
Tytär kertoi säkin auringonkukka siemeniä ostaneen, syöttävät pihassaan ja kertoi, että mukavaa seurantaa oravan myös ruokapaikalla käydessä.
Isomman oikeudella linnut karkottaa, mutta tulevat takaisin, kun herra orava poistuu, niin se on luonnossakin, vahvemman valta.
Toivotaan, että lääkärin käynti kaikin puolin hyvän olon antaa, lääkitystä vaivoihin.

Minulla on ollut koko ajan sama veroprosentti leskeksi jäätyäni ja olen sitä Kelan sivuilla käynyt testaamassa, oikein siellä näyttää olevan, saan takaisin joka vuosi alle sadan euron, sekin todiste, että oikein on.
Eihän se elämä kovin runsasta ole rahan suhteen, mutta kyllä olen velaton ja en lapsilta ole joutunut pyytämään, en myöskään yhteiskunnan varoja tämän enemmän kuluta.
Kivat on seuralaisesi siellä mökillä mielikki.mummo ja se rauha on iso asia, sitä minä myös mökilläni arvostin.
Möin auton pois heti kohta mieheni kuoleman jälkeen ja pari kolme vuotta lapsien kuskattavana olin ja sitten katsoin parhaaksi luopua mölistä, tyttärentytär siellä nyt huushollaa.

Kyllähän se itse on hankittu tämä asunto, mutta kuoleman jälkeen perikunnan nimiin siirtyy, koska lapsilla osuus isän puolikkaaseen, näin se menee.
Ei minulle ole edes vihjaistu, että pitäisi kauppa tehdä ja vaihdoin asuntoakin, siinä vaiheessa luvan antoivat.
Vanhaan taloon muutin ja kustannuksia on tullut, tontin ostivat ja ei se mikään pieni erä ollut maksaa, mutta arvo asunnolle kasvoi.
Toivon että putki remontti ei kohdalleni enää tule.

Nyt aloitan kodin tyhjentämisen jouluisista esineistä ja valoista, tuntuu taas mukavalta palata arkiseen elämään, ihminen ei kauan juhlaa kestä, kun on työtä oppinut tekemään.
Mukavaa toisen viikon kulutusta tammikuusta, lunta on kuten talveen kuuluu, vähän pakkastakin, joten hyvä on ihmisen elellä;)
1
Ilmoita
Hyvää päivää tännekin 😀 hyvä kun kirjaimin voi moikata,....kuumaa keittoa suussani kun äsken puhelimeen vastasin, ei meinannut kunnon ääntä saada,..ha hah, no selvitin miksi, ja lohikeittoa alkoi soittajakin kaipaamaan.

Onhan se hyvää keittoa huolella valmistettuna, ja yleensäkin olen keittojen ystävä. Skillaan kun hiljan kertoi hernekeiton muhivan keittiössä, aistin ihan miten hyvä tuoksukin kinkuntähteistä tulee keittoon. Nyt ei vaan ole ollut isompaa kinkkua, että jäisi keittoihin, mutta seuraavana taidan laittaa liha seljankaa. Vasta keskiviikkona ilmeisesti on kauppapäivä,...on niin hyvä lukuinnostus,meneillään e-kirjojen myötä.
En ollut tajunnutkaan, miten olin kaivannut lkuhetkiä, kohta on puolet viimeisestä hankinnasta luettu. Tietty olen nopea ja tottunut lukija ennestään, ei se näköjään ole hävinnyt minnekään.

Kiitos päiväkahvista, taidanpa köllähtää päikkärille lukemaan, heippa taas!
1
Ilmoita
Satuitpa taas sovittamaan sanasi sopivaan kohtaan SkillaN kun kerroit tuosta käynnistäsi "yleiskeskustelun" puolella.
Minä olen saanut kirjoitella siellä aika rauhassa, mutta nyt tuuli kääntyi. Tivattiin aikuisuutta, "syytettiin" ohjailusta ja pilkallisuudesta..)) Olisi pitänyt tietää, että huumori on vaikea laji, eikä viljellä sitä. Se tulee melkein aina väärin ymmärretyksi. En viiitsi itseäni selitellä, koska se vain yleensä lisää vettä myllyyn.
Sekin olisi pitänyt tietää, että jos paljon kirjoittaa, joutuu ennenpitkää erityistarkkailun kohteeksi ja siitä en itse kovasti välitä, En hae täältä näkyvyyttä vaan vertaisuutta.
Että taitaa olla minulla pienen tauon paikka..))

Meillä oli lapsuudenkodissani monenlaista vaikeutta ja huumori tuli meille selviytymiskeinoksi. Kai siitä sitten tuli myöhemmin elämänasenne, vaikka jonkinasteinen depressiivisyys on minussa ja kaikissa sisaruksissani pohjimmaisena.
Siksi myös minua on aina vähän tökkinyt nuo viittaukset kirjoittajien mielenterveyteen tai sen puutteeseen - kun ei enää muuta keksitä.

No, Kuten tiedetään, toisia emme voi muuttaa, itseämme voimme yrittää..))

Ohjelmaa pukkaa tällekin viikolle. Kaveri on tulossa käymään ja silloin yritän hoitaa asioita, joihin tarvitaan autoa. Myös yhteisten ystävien tapaamiset buukataan tähän saumaan. Niin, että vaikka se kalenteri näyttää alkuun hyvinkin tyhjältä aina sillä on taipumus täyttyä - etenkin kun asioita jaksaa yleensä hoitaa vain yksi per päivä.

SkillanN kertoi myös tuosta varautumisesta vieraiden tuloon. Suunnitella ja valmistella minunkin pitää etukäteen ei silloin kun muita on paikalla. Omien sunnuntailounaitteni valmisteluun menee yleensä se edellinen päivä. Varmasti täytyy myös vähitellen keventää kattausta, tarjota vaikka noita keittoja, jotka valmistuvat sittenkin aika helposti, sini-sirkultakin on tullut monta hyvää vinkkiä..))

Minulla on muuten edelleen käytössä toistakymmentä vuotta sitten markkinoille tullut Aromapata, styroksrasia, jossa keitot valmistuvat vähällä vaivalla ja säilyttävät arominsa. Käytän pataa paljon.

Oikein hyvää alkanutta viikkoa pirttiin ja kiitos että sain keventää sydäntäni.
2 VASTAUSTA:
Ei tarvi muuttaa itseäänkään, sillä jos on sovussa itsensä kanssa, niin yleensä viihtyy muidenkin kanssa, on kiinnostunut heistä ja heidän tekemisistään ja on tottunut vuorovaikutukseen.

Tietenkin kriisejä elämään mahtuu, esim. jos on aina elänyt perheessä, ensin lapsuudenperheessä ja sitten koulussa opiskellessa kavereiden kanssa vuorovaikutuksessa, työelämässä kolleegain kanssa ja sitten avioliitossa oman perheen kanssa, niin kriisi on yksinjääminen puolison edesmentyä.

Muistan hyvältä siltä ajalta eläkeiän alettua lasten perheiden käynnit, naapureitten kanssa juttelut, ja vapaaehtoistyönkin, sekä liittymisen yhteisöihin, joissa viihdyin.

Tänään täällä oli mielenkiintoisia viestejä jo tutuiksi tulleilta nikeiltä, kiitoksia niistä.
Aika väsynyt olen päivän riennoista ja ulkoilusta, mutta virkistyin näitä lukiessani.

.
Miaelina_ kirjoitti:
Ei tarvi muuttaa itseäänkään, sillä jos on sovussa itsensä kanssa, niin yleensä viihtyy muidenkin kanssa, on kiinnostunut heistä ja heidän tekemisistään ja on tottunut vuorovaikutukseen.

Tietenkin kriisejä elämään mahtuu, esim. jos on aina elänyt perheessä, ensin lapsuudenperheessä ja sitten koulussa opiskellessa kavereiden kanssa vuorovaikutuksessa, työelämässä kolleegain kanssa ja sitten avioliitossa oman perheen kanssa, niin kriisi on yksinjääminen puolison edesmentyä.

Muistan hyvältä siltä ajalta eläkeiän alettua lasten perheiden käynnit, naapureitten kanssa juttelut, ja vapaaehtoistyönkin, sekä liittymisen yhteisöihin, joissa viihdyin.

Tänään täällä oli mielenkiintoisia viestejä jo tutuiksi tulleilta nikeiltä, kiitoksia niistä.
Aika väsynyt olen päivän riennoista ja ulkoilusta, mutta virkistyin näitä lukiessani.

.
Sinäpä sen sanoit Miaelina. Tuossa ensimmäisessä kappaleessasi taitavat olla ne elämäntaidon aakkoset. Ne jos "osaa", niillä eväillä pärjää...
+Lisää kommentti
En ole saanut hernekeittoa onnistumaan, se jää vetiseksi ja herneiden kuoret erottuvat ikävästi, vaikka kauan keitinkin, mutta purkista duunaan silloin tällöin, ei oikein vatsani pidä vaikka kieli pitäisikin. Keittopäiviä on pari-kolme viikossa, ainakin kalasta, mutta paljon ihan kasviksista ja joskus siskonmakkarasta. Maitopohjainen suomalainen kalasoppa maistuu aina, mutta olen seljankan tapaistakin tehnyt, tosin suolakurkun jätän pois. Millainen on lihaseljanka , kuulostaa makoisalta ? Kerran talvessa pallaspäivänä keitän ranskalaistyyppistä sipulikeittoa, gratinoin juustoleivät päälle ja eri muunnelmin borssit ovat talviherkkua myös.

Käyn minäkin ketjujen otsikot lukemassa, josko kiinnostavaa ja itselleni sopivaa löytyisi. Pitää myöntää, etten ole lainkaan kärryillä nykymenosta, aika arvoituksellista ja loukkaavaakin tekstiä näkyy olevan, ei vaan oikein aina selkiä ainakaan minulle, mihin tai keneen on suunnattu . Paljon on myös väärinkäsitystä, tahallista ja tahatonta. Mielelläni osallistun edes pienellä panoksella, onhan tämä palstakirjoittelu parhaimmillaan hyvinkin antoisaa ja vertaistuen antamisen ja saamisen mahdollisuus. Toivottavasti Demeter jatkat kirjoittelua , paljonhan olet saanut ansaittua kiitostakin . Terveisiä myös sinne Mielikin lintu- ja oravaidylliin ja katillesi. Äitini sanoi nirsosta kissastaan , että se on niipokas, muikkujenkin piti olla samanpäiväisiä ja tarpeeksi pieniä.

Tällä viikolla minulla on treffit uudessa Helsingin keskuskirjastossa Oodissa, olen kyllä jo pistäytynyt. Tunnelmassa mikään ei voita kuitenkaan upeaa Helsingin Yliopiston kirjastoa, siellä sielu oikein ylevöityy :). Amos Rexiin ei jaksettu jonottaa, meni ensimmäinen näyttely sivu suun.

Mukavia arkipäiviä !

.
3 VASTAUSTA:
Kiitos Ramoona sinullekin rohkaisusta ja myös omasta panoksestasi täällä. KIrjoituksesi ovat aina voimaannuttavia, niistä saa lukija paljon.
Ja olet oikeassa, minua on täällä kohdeltu hyvin, enempää ei kohtuudella voi odottaakaan kun näillä eväillä mennään. Tarkoitan siis sitä, että vähän sokkonahan me täällä ollaan, kun tiedetään miten pieni osa ihmisen välisestä viestinnästä tulee sanojen välityksellä. Tarvitaan paljon myös sitä hyvää tahtoa, että tullaan keskenääm toimeen ja kuten SkillaN sanoi, osataan myös olla välittämättä pienistä..))
Kiitos myös noista keittovinkeistä. Tulivat nekin sopivaan saumaan kun keittoihin
siirtymistä suunnittelen.
Minä kävin Oodissa ensi kertaa viime viikolla. Upea paikka, mutta kirjat olivat vähissä..))
Tottapa turisette noista toisista ketjuista, koska ei niissä pysy kärryillä, mutta niitä lukiessa pysyy edes jotenkin vaikka aisalla istuen ja jotenkin minulla on tunne, kuin olisi jutellut isommankin porukan kanssa ja olla kerrankin hiljaa.

Nyt on pilvinpimein taas noita ruoka ihanuuksia, joten lohikeiton teen nyt savulohesta. Herneet on ostettu, mutta täytyisi hakea sianpotka, tai muuta vastaavaa. Sipulikeittokin olisi ihanaa, saati silakka laatikko, mutta puutuu perunat ja se siankylki viipaleet, siis on vain suolasilakat valmiina, joita ostin hätäpäissäni, koska lähikaupassa ei ole koskaan tuoretta silakkaa. Tosin kauppias esitteli pakastimesta silakka fileet, jotka ol itodella hyviä, vaikka tietenkin kalliita ja tuore on aina tuore.

Jotenkin on nyt helpottunut olo tuon lapseni perheen muutosta, koska ehdin jo stressaantua lasten koulukuljetuksista ja omasta ajotaidostanikin, sillä paino putosi parikiloa, ilman kaurapuuroa!D

Nyt olisi ryhdistäytyvä auton tankkaukseen, koska Joulun jälkeen en ole ajellut mihinkään ja nyt on luvassa kovia pakkasia. No, kaippa se kesäksi sulaa tuolta lumipenkasta.
Hei Ramoona

Liha seljankasta kiinnostuit, se oli mieheni kotoa oppima vahva keitto,..oikein pakkaspäivien makoisa ruoka.

Naudanlihaa ja nakkeja pataan sipulien kanssa paistumaan, lihalientä ja tomaatti murskaa, porkkanaa ja perunaa. Laakerinlehtiä pari ja pippuria, viimeksi Myrttisen suolakurkkukuutioita. Meillä käytettiin turkkilaista jugurttia smetana sijaan, vaikka smetana herkumpaa olisikin.

Nyt pitää mennä syömään,..
+Lisää kommentti
Ostin jouluksi hyvän lohen puolikkaan, laitoin pakastimeen, mutta sitä ei tarvittu, koska olimme pari päivää kyläreissulla. Illalla otin kalan nyt sulamaan ja tänään uunissa paistoin, olipa maukasta perunan ja porkkanaraasteen sekä puolukkahillon kera.
Huomenna vielä saamme syödä tuota uunilohta, onpa helppoa!

Nyt SkillaN ja moni muukin on suunnitellut hernekeittoa, kyllä mieli alkoi tekemään!
Se on aina ollut ihan lemmppariruokaa, laitan tavallisesti herneet yöksi veteen paisumaan.
Porkkanaa ja sipulia paljon, aina en lihaa laitakaan siihen, kasvisliemikuutio vain.

Väinö Linnan Tuntematon sotilas, sitä illalla katsoimme ja kyllä se sodan kauheudet tulee esille.
Kunpa ihmiset ymmärtäisi, ettei sodilla asioita hoideta!
Opeteltaisi puhumaan ja siten asiat voisi selvittää rauhanomaisesti.
Hyvää iltaa kaikille!
1
Ilmoita
Lämpimän puolella tänä päivänä oli, ihan kelpo keli ulkoilla. Minulla se
ulkoilu tapahtui lähinnä huoltohommissa. Kävin näyttämässä itseäni
ammattilaiselle sovitun seurantaohjelman mukaisesti - joka toinen
vuosi. Eipä ollut parissa vuodessa mennyt alamäkeen. Kaikki ennallaan,
lääkärin mukaan olen ikäisekseni hyvässä kunnossa. Kyllä se lausunto
helpotti, siltä osin kaksi vuotta eteenpäin...saapa sitten nähdä.

Kirjoittelusta on täällä mielipiteitä. Minäkin olin aloittamassa tuonne
palstalle viestiä, mutta tuli keskeytys. Se saattoi olla hyvä, että muodostui
harkinta - aikaa. Mitäpä lähden temmeltämään ja tyhjää kisaamaan:) Nyt
on aika ottaa rauhallisesti, en tarvitse "voittoja"vänkäämisessä, miksi
tyhjää tavoitella. Kunpahan vähän ajankulukseni Pirtissä hupattelen.
Olihan toki palstalla hyviäkin puheenvuoroja, esim. heiltä jotka tänäänkin
Pirtissä näkyvät.
Huomenna on tänne lupailu rutosti lunta, jopa 15sm. Kyllähän sen nyt
vielä polkee markettireissullakin. Katsellaan...
1
Ilmoita
Hyvin olette pyhäputkista selvinneet. Kun en niihin erityisemmin panosta, arkeen siirtyminen arkeenkin käy helposti.
Tänään oli se lääkärissä käynti. Koneet sielläkin epäkunnossa. Lääkäriltä lääkärille kirjoitetaan lähetteitä. Mutta onhan tässä kevättä jonotella sano.

Kun on tottunut päivänokosille ja sitten niistä joutuu luopumaan, olo on nuutunut kuin nokkonen helteeseen repäistynä. Nukkumaan pääsy tuntuu kuin olisi parin viikon loma edessä Tahitille. Pienet ne ovat vähäväkiset ilonaiheet.
Mukavaa alkuviikkoa. Huomenna on jo keskiviikon aatto.
1
Ilmoita
Luulink mää et vappu on lähel kun niin simalta suus tuntus. Veli lähti ameriikaan kultaa puuveittel vuolemaa.Pisti nii gova loppiaiset.
Ilmoita
Aamupäivää kahvipirttiin!
Mukava istahtaa hetkeksi, kun sain pyykit ripustettua telineelle, piti vaan teline nostaa halliin kylpyhuoneesta, suihkuun kun aion kohta.

Tänään oli aamupäivä oikein touhukas buumi päällä,..eilinen kun meni päivä lukiessa. Petivaatteet viskasin koneeseen, ja petasin puhtaan ja tuoksuvan vuoteen, ja muutenkin on fyysisen liikunnan tarve meneillään.

Harmitti kun ulkona tiputteli sadepisaroita , en saanut ulos peittoa ja tyynyä tuulettumaan, mutta patjan imurointi, ja peitteen ravistelu sentään onnistui.

Lohikeittoakin on valmiina kunhan tässä suihkussa ensin käväisen! Föönaan hiukset mallilleen ja lähdenkin ruuan jälkeen stadiin, moikka👩🏼‍🔬
1
Ilmoita
Lumisateen keskeltä huomenia pirttiin. Ohoh, taisin tuoda lunta tupaan, vaikka yritinkin kopistella rapuilla. Naakkoja hätistelin pois juuri lintulaudalta, kun syövät tinttien ruuan. Mitä ne naakat sitten syövät jos aina vain pois ajetaan? Taidan olla turhaan huolissani naakoista eiköhän ne pidä huolta itsestään. "Heikot sortuu elon tiellä jätkät sen kun porskuttaa", joten siis naakat ovat näitä jätkiä?
Joulua siivoilen pikkuhiljaa pois täälläkin; eilen lähti joulukuusi ullakolle, jeesus ja muut seimen henkilökunta omaan laatikkoonsa taas vuodeksi nukkumaan , aasit ja kamelit alimmaiseksi ja siihen väliin paimenet ja enkelit ja itämaan tietäjät ja josef ja maria ja beibi. (En ole kauheesti uskovainen, mutta tuo rekvisiitta on pakko olla esillä jouluna).

***
Vilkasin tuota seljankan ohjetta ja kovasti oli suuritöisen oloinen ainakin netistä löytämissäni ohjeissa. Etsin kuitenkin nyt talvisia, ruokaisia keitto-ohjeita ikuisten hernekeittojen, lihakeittojen ja kalakeittojen lisäksi.
2 VASTAUSTA:
Nyt voisin kysyä; "pitääkö olla huollissaan", koska SkillaN ei ole viellä tänään kirjoittanut mitään. Yritin kahlailla noita kirjoituksia, olisiko siellä vastausta, mutta en huomannut.

Minulle sattui eilen sellainen siivous into, että heti tuli hurskainen mieleeni, sillä etsin paikkakunnan katukarttaa, koska en muista, missä on se katu, johon lapseni muuttaa lapsineen. Karttaa en löytänyt, mutta löysin sen urheilukassini (pieni vihreä selkäreppu), jossa oli kahdet avaimet, myös kellarin häkkivarastoon ja se kaivattu läpyskä, jolla saisin maksettua kuntosalikortin tuosta nurkan takaa. Sitäkin hankintaa kyllä siirrän ainakin helmikuulle, jos sittenkään?

Oikein hymyilitti, että mahdettais me olla aikamoinen pari tuon hurskaisen kanssa, siis molemmat hukkaa tavaroitaan ja sitten ne löytyy kuitenkin mitä ihmeellisimmistä paikoista. Onneksi minulla on vain näiden tavallisten tavaroiden kadottamisia, siis ei mitään pankki-, ajokortti tai muuta tosi tärkeää, joita joutuisi kuolettamaan ja uusi rumba hankkia ne sitten takaisin.

Mieheni on myös oikein ammattimainen hukkaaja, milloin rahat, siis koko litania, missä on pankki- ajokortit ja kaikenmaailman muutkin paperit. Onhan niitä sitten löydetty, milloin autosta, hattutelineeltä tai muusta oudosta paikasta, mutta vasta sitten, kun kaikki on jo kuoletettu.

Täällä tulee lunta, joten autontankkauskin saa jäädä ja sitten mukamas tuleekin pakkaset. Onneksi ei ole kauppa asioitakaan ja vaikka olisikin, niin onhan minulla kauppa tuossa parintalon päässä.
Kristiina23 kirjoitti:
Nyt voisin kysyä; "pitääkö olla huollissaan", koska SkillaN ei ole viellä tänään kirjoittanut mitään. Yritin kahlailla noita kirjoituksia, olisiko siellä vastausta, mutta en huomannut.

Minulle sattui eilen sellainen siivous into, että heti tuli hurskainen mieleeni, sillä etsin paikkakunnan katukarttaa, koska en muista, missä on se katu, johon lapseni muuttaa lapsineen. Karttaa en löytänyt, mutta löysin sen urheilukassini (pieni vihreä selkäreppu), jossa oli kahdet avaimet, myös kellarin häkkivarastoon ja se kaivattu läpyskä, jolla saisin maksettua kuntosalikortin tuosta nurkan takaa. Sitäkin hankintaa kyllä siirrän ainakin helmikuulle, jos sittenkään?

Oikein hymyilitti, että mahdettais me olla aikamoinen pari tuon hurskaisen kanssa, siis molemmat hukkaa tavaroitaan ja sitten ne löytyy kuitenkin mitä ihmeellisimmistä paikoista. Onneksi minulla on vain näiden tavallisten tavaroiden kadottamisia, siis ei mitään pankki-, ajokortti tai muuta tosi tärkeää, joita joutuisi kuolettamaan ja uusi rumba hankkia ne sitten takaisin.

Mieheni on myös oikein ammattimainen hukkaaja, milloin rahat, siis koko litania, missä on pankki- ajokortit ja kaikenmaailman muutkin paperit. Onhan niitä sitten löydetty, milloin autosta, hattutelineeltä tai muusta oudosta paikasta, mutta vasta sitten, kun kaikki on jo kuoletettu.

Täällä tulee lunta, joten autontankkauskin saa jäädä ja sitten mukamas tuleekin pakkaset. Onneksi ei ole kauppa asioitakaan ja vaikka olisikin, niin onhan minulla kauppa tuossa parintalon päässä.
Olen ajatellut samaa Kristiina 23 monta kertaa; siinä se sanansäilä viuhuisi kun itse olen mahdoton jääräpää.
Luin tuolla ketjussa Laten poismenosta. Osanottoni omaisille. Harmiton lupsakka kirjoittelija. Hän oli aktiivinen palstalainen loppuun asti. Ihan yllätti poismenonsa.

Oli oikein perinteinen, lunta sateleva tammikuun päivä tänään. Aura-auto ei ole vielä duuniaan hoitanut tänä päivänä.
+Lisää kommentti
Ajasta ikuisuuteen on siirtynyt pitkään Nurmijärven Kunnallispoltiikassa ahkeroinut Lauri Ilola.

ote Nurmijärven Sanomista
4 VASTAUSTA:
Kiitos viestistäsi. Mahtoiko SkillaN saada jo uutisen ja ei pysty nyt kirjoittamaan, koska kaikkihan me Kahvipirttiläiset opimme tuntemaan Laten ja hänen sovinnolliset viestinsä, puhumattakaan nurkkakaapin täydentäjänä.

Kohottakaame siis malja Laten muistolle, koska löytyi tuolta viellä maljanainekset.
Eikö täällä ole kielletty kirjoittajien henkilötietojen paljastus?
eisaakertoa kirjoitti:
Eikö täällä ole kielletty kirjoittajien henkilötietojen paljastus?
En ole selvillä tuosta saako vai, mutta nimimerkin takaista ystävää muistelimme ja suremme.

Ikävöivin mielin häntä muistelemme ja omaisten suruun osaa ottaa.
eisaakertoa kirjoitti:
Eikö täällä ole kielletty kirjoittajien henkilötietojen paljastus?
Kerropas nyt, kuka täällä on Laten henkilötietoja paljastanut, koska meille hän oli LateVaan ja kertoi itse asumisensa ja olonsa, jopa syntymäaikansa. Usein (harvakseltaan) myös hänen vaimonsakin kirjoitteli ja hyvin ymmärrän, että nyt ei tule ensimmäisenä mieleen tänne kirjoitella kuulumisiaan, sillä suru on varmasti mittaamatttoman suuri. Olihan heillä yhteistä taivalta enemmän, kuin minulla ja minulekin tulee 56-vuotta piakkoin.

Minulla on ainakin tunne, kuin joku läheinen, siis sukulainen olisi pois mennyt, joten hiljaiseksi vetää.
+Lisää kommentti
Iäisyys matkaasi siunaten Lauri, pirtin ystävä, tyhjäksi jäi paikkasi.
Omaisille osan otto ja voimia jaksaa menetyksen edessä.
Pitkä yhteinen taival pirtissä ja tapaamiset ovat muistoissa, ne säilyy.

Airi ( SkillaN)
2
Ilmoita
Kiitos ilmoituksesta "luettu", koneeni on reistaillut tänään.
1
Ilmoita
Lämmin osanottoni läheisille ja kiitokset pitkäaikaisesta kirjoituskumppanuudesta palstalla . Hyvää matkaa Lauri !
1 VASTAUS:
Kiitos ystävyydestäsi Late Vaan, olit niin vaatimaton jo nimimerkkinä.
Miten tyhjältä tuntuu nyt täällä ja Facebookissa pitkäaikaisen ystävän puuttuessa.
Kauniit muistot jää kannustajasta ja puolustajasta, silloin kun sitä tarvitsi.
+Lisää kommentti
Surunvalitteluni teille jotka olitte enemmän tuttuja ja tekemisissä Laten kanssa. Muistan joskus jutelleeni lyhyesti LateVaan kanssa, ihan ystävällisesti, mutta en muista mistä.
1 VASTAUS:
Lyhyt oli minunkin tuttavuuteni, mutta vakavaksihan suruviesti aina vetää.
Osanotto läheisille, tuosta naapurikunnasta Late oli, se tuli minulle selväksi.
+Lisää kommentti
Osanottoni läheisille. Reilua kirjoituskummpania jäämme kaipaamaan. ( hain asialle vahvistuksen)
1 VASTAUS:
Läheisille

lämmin osanotto Laten poismenon johdosta.
+Lisää kommentti
Lämmin osanotto myös minulta, pitkäaikaisen kirjoittajan muistolle.
Sellaista elämä on, usein kuulee suruviestejä ikätovereista.

Lunta tulee lisää vaikka entistäkin on tarpeeksi.
Oli kiireinen päivä, vieraita kävi Bostonista asti, veljen tytär viisivuotiaan kanssa.
Oli mukava vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa. Pikku tyttö puhuu englantia ja suomea yhtä hyvin, ihmettelen kun ei sotke mielessään englannin ja suomen sanoja. Kotona puhuvat suomea, esikoulussa englantia, äitinsä mukaan englanti on vahvempi kieli kun kaikki kaverit ovat englanninkielisiä.
Käytiin laskemassa mäkeä pulkalla, tyttö oli innoissaan.
Täällä kylillä ollaan vaihteeksi, ei aika käy pitkäksi kun aina on jotain tehtävää kun kahdessa paikassa asuu.
Olen miettinyt kuinkahan kauan jaksan kulkea kahden asunnon väliä, mitäpä suuremmin murehtimaan, aika aikaa kutakin.
Huomenna aion olla vain, en tee kuin pakolliset, lueskelen, kuuntelen äänikirjaa jos viitsin niin vähän kuntoilen, voisin jopa käydä kävelemässä lenkin.
Oman kunnon hoitaminen on jäänyt vähälle joulukiireiden ja siivoamisen takia.
Olen silti yrittänyt polkea kuntopyörää ja kokeillut muita vempaimia edes vähän joka päivä. Hyvin helposti tekisi mieli jättää väliin.

Mukavia talvipäiviä Mielikki ja Kaisa katti
6 VASTAUSTA:
Kerroit perimäsi matalan verenpaineen yms hyvien ominaisuuksien olevan länsisuomalaista perua, saanko kysyä mistä päin sieltä ?
Kyssäri- kirjoitti:
Kerroit perimäsi matalan verenpaineen yms hyvien ominaisuuksien olevan länsisuomalaista perua, saanko kysyä mistä päin sieltä ?
Äitini on Kristiinankaupungista, isä on Isojoelta.
Käyn lomailemassa siellä joka kesä.
En tiedä muista hyvistä ominaisuuksista, matalan verenpaineen olen perinyt äidiltä. Tytär ei enää perinytkään, hänellä on verenpainelääkitys.
vielä myydään sitä verenpainelääkettä, jonka ilmoitettiin aiheuttavan syöpää?

Se on Orionin tekemä Losartan Orion 12,5 mg.

Farmaseutti kertos minulle.
Miksiköhän- kirjoitti:
vielä myydään sitä verenpainelääkettä, jonka ilmoitettiin aiheuttavan syöpää?

Se on Orionin tekemä Losartan Orion 12,5 mg.

Farmaseutti kertos minulle.
Oli puhetta tytön kanssa, hänellä on eri merkkinen lääke. On kysynyt asiasta myös lääkäriltä.
Miksiköhän- kirjoitti:
vielä myydään sitä verenpainelääkettä, jonka ilmoitettiin aiheuttavan syöpää?

Se on Orionin tekemä Losartan Orion 12,5 mg.

Farmaseutti kertos minulle.
Jos farmaseutti tällaisen asian tietää, miksi ei tee sitä niin julkiseksi, että asia tutkitaan?
On aika riski syyttää lääketehdasta nimeltä mainiten.
meiltä ihmisiltä? Luottamus menee vähitellen.
+Lisää kommentti
Huomenta, elämä jatkuu, vaikka pysäyttävä uutinen eilen saatiin, unissanikin sitä pohdin.
Pitkä yhteinen taival, suru on mittava, lohdutuksen sanoina kerron, että aika hälventää surua, ei poista , mutta helpottaa, siitä omakohtainen kokemus.
Jaksamista sinulle Venlastiina ja lapset perheineen, muistoissa Lauri säilyy.

Eilen tuotti hankaluuksia lähettäminen, ensin kirjauduin, mutta lähetyksen ajankohdan tullen kirjautuminen oli hävinnyt ja sitten ropotin vaatimat kuva taulut selvitin ja vakuutus, että en ole ropotti, mutta lähettäminen ei onnistunut.
Yritän olla lyhyt sanaisempi tänään jospa onnistuisi lähetys.

Hienoa, että lapselle puhutaan ja opetetaan suomen kieli, vaikka ei kotimaassa asukkaan, usein kuulee lapsien vaan asumispaikkansa kieltä puhuvan, vaikka vanhemmat suomesta.
Tuo mökillä kulkeminen ajan oloon rasittavaksi käy, voimia kysyy, mutta voit kuitenkin olla pitempiä rupeamia siellä ja näin ei joka päiväistä matkan teko ole mielikki.mummo.
Kaikesta on pikku hiljaa luovuttava, ikä tekee rajoituksia ja kysyy kuntoa.

Minä en vielä kovin pahoja unohteluja tavaroiden suhteen ole kokenut, mutta muisti kyllä tekee kepposia enenemissä määrin ja sekös suututtaa, kun ei selkeä asia mieleen tule.
Eilen kävin silmälasi liikkeessä ja hieman kitkerä olin, jo kerran irti lähtenyt ja hävinnyt linssi uudistettuna taas irtosi,
Nyt lupasivat takuuseen kokonaan uudet lasit ja vielä optikon tarkastuksen, josko näkökyky on muuttunut voi samalla linssien tehoa muuttaa.
Edellisestä hävinneestä linssistä maksoin 100 euroa ja nyt heti liikkeeseen mennessäni sanoin, että nyt en maksa mitään ja hyvin meni.

Minäkin olen joulun saanut pois vietyä, kuusi pilkkomista odottaa parvekkeella, ehkä vasta huomenna siihen hommaan ryhdyn, tänään ensimmäinen kerho tänä vuona.

Nyt jätän tähän, jospa saisin lähtemään oikea oppisesti, hyvää talvipäivää, hyvin on lunta tullut ja pakkasta vähän.
2
Ilmoita
Lämmin osanottoni Laten omaisille.
Kiitos hyvistä viesteistä .
1
Ilmoita
Iltapäivää jälleen.
Sadunhohtoinen maisema tervehti aamulla ihastuneita silmiä. Niin kauniin lumikuorrutettuja puita ja pensaita, kuin pitsisomisteista joka korsi ja oksa. Uskomattoman hienoksi lumi puki tienvarret, taiteili hatut lyhtypylväiden päähän, reunusti kuin sokerikuorrutuksella katon ja parvekkeiden kaiteet, ja valkeus kattoi tienoot ☃️

Tänään kävin lihaostoksilla, saaden pakastimeen joitakin laatuja. Härän entrecoté ja jauhelihaa sopivissa annoskoossa on nyt pakastimessa. Valmiiksi keitin tillilihan huomiseksi, jäähtyneenä saan kuorittua hyytyneen rasvakakun pinnalta.

Puhelin ja FB on yhtenään vaatineet huomioni, synttärit kun on,..ehdin jo ajatella miten digitaalinen viestintä pakoittaa vilkaisemaan älypuhelinta ja vastaamaan,..orjuuttavaa jos on jotakin tekemässä juuri.

Kylläpä iltapäiväkahvi maistuukin, tämän jälkeen annan aikaa itselleni lukea taas tunnin pari.

Nauttikaa talven kauneudesta ja illan lempeydestä,..kiitos ja heippa !
1
Ilmoita
Näin ovat maisemat talvisia täälläkin, kuten s-s kuvaili näkymiä hyvin.
Ennusteiden mukaan varauduin tänään tupapäivään. Liikunnan tein
aamusta taloyhtiön kuntokämpässä. Onhan siellä "remputusvälineitäkin."

Latea odottelin mutaman viikon ilmestyväksi kirjoittelemaan. Näin ei,
ikävä kyllä käynyt. Siihen vain on mukauduttava.

Minullakin on läppärin kanssa väliin ongelmia. Uusin haitta on pitkä
viivyttely, odottelu kunnes selaamisessa pääsee eteenpäin. Näin S24
alueella, muualla toimii kuten ennenkin. Juurihan tekivät "uudistusta."
Nyt joutuu odottamaan, kunnes mainokset tulevat joka puolelle ja sitten
ne on juututettu paikoilleen ja sekin kestää.Kaipa mainostajat sitä
vaativat. Varmaan on syytä siinäkin, että minulla on vain perusnopeudet
läpärissä. Ne ovat tässä talossa kaikissa huoneistoissa valmiina.Nopeutta
voisi ostaa lisää, mutta koetan pärjäillä näillä. Ei kiire niin paina.

Unohtelusta on täällä kirjoiteltu. Kyllä minulla on se niin selvästi
lisääntynyt, että huomaan itsekin:) Ihme kyllä, ne noin 10 salasanaa tai
pinkoodia olen muistanut, joita yleisesti tarvitsen. Joskus hetken kaupan
kassalla on hätkäyttänyt, mutta on se päästäni löytynyt:) Tietysti nämä
salasanat on johonkin talletettu, mutta ei muistilistana mukanani.
Hyvää talven jatkoa teille!
3 VASTAUSTA:
Kyllä minulla jo kahden eri laitoksen salasanojen kanssa on tekemistä. Tänään jouduin palaamaan kaupasta kotiin kun maksukortin se nelinumeroinen bin-koodi ei vaan tullut mieleen. Käteistä ei ollut mukana.

Heti kun kotilumille tulin muistin numerot. Palasin kauppaan ja sain ostokseni tehtyä.
Outo väsymys on majautunut vähentämään näin keskitalvella ulkopuuhastelua. Lumityö oli kevyttä kun ilma hiukan pakkasen puolella.
Yksi riesa on tuo lintujen ruokkiminen pienellä piha-alueella. Ne säikähtävät lentoon heti kun ulko-oven avaa.
Sekin painajainen että taas yksi keltasirkku oli saanut joltakin pihalta salmonellabakteerin. Se laskee ihmisen metrin päähän. pian se kuolee poloinen.

Sellanen on tuntu, että influenssavirus on saattanut kiertää meikän se rokotteen ansiosta. Isompi flunssa-aalto on kuulemma vasta rantautumassa suomeen.
Isommissa joukkotapaamisissa ne paremmin leviävät. Kannattaa pysytellä vaan pois kansankokouksista.
ihmettelee miksi joku voi puhua tuolla ennen hurskaista sokerikuorrutuksesta
sokeri tässä nyt viimeksi vertauskohdaksi sopii

se ei mieleen tule katsellessa kaunista luontoa ja lunta puiden oksilla ja kaikkialla

lumi on veden yksi olomuoto ja vesi on aine joka ilman emme voi elää!

Tulisipa vielä valo ja näyttäisi koko suuren ihanuuden uudessa valossa!
sokeri likaavan tahmeata ja tarttuvaa. ja epäterveellistä.

Eivät tunnu samalta, eivät yhtään samaa minustakaan.
+Lisää kommentti
Huomenet torstai aamuun, pakkasta kahdeksan astetta, näyttää hyvin talviselta, niin kuin pitääkin tammikuussa.
Ensimmäinen kerho eilen ja väkeä oli ennätys määrä.
Ilmoittautuminen juhlavuotemme laivaristeilylle sai suosiota.
Savonlinna on kohde ja kaunista Saimaata seilataan, hetkessä täyttyi kaksi laivaa ja kolmas laiva on puolillaan, eri päiville nämä järjestetään, laivaan mahtuu 80 henkilöä, ruokailu ja kahvit laivalla, mutta kaikki tämä vasta kun järvet liplattelee, eli kesäkuussa.
Pitkälle jo suunnitelmat lentää.

Ikävää on tuo lintujenkin ruokapaikkojen salmonella, mihin sitten linnut kuolevat, vaikka yritetään paikkaa puhtaana pitää siltikin tauti leviää.
Olisi se aika hyvää aivovoimistelua, kun salasanoja muistelisi, kyllä minä muistan myös kymmen kunta, joskus pitää vähän keskittyä, ottaa uusiksi;)

Minulla hieman nopeutui tämä sivujen siirtely, kun langattomaan siirrettiin, se sen Wi-wi mahdollisuuden teki ja nyt sitten voin katsella enemmän kanavia en kylläkään maksullisia, en aio niitä ostaakaan.
Poikani siirsi jonkun elokuva jutun omalta koneeltaan, miten, en edes rupea pohtimaan, on se niin ymmärrystä vaativa maailma.
Ihmettelin sitäkin, kun yritin Ruutua katsella, mutta tietokone oli kiinni ja eipä siis onnistunut, ihan tuskaannuttaa tämä taitojen määrä, mitä pitäisi vanhankin ihmisen taitaa.
Täällä on harsot hävinneet puista, mutta on siihenkin ihasteluun ollut tilaisuuksia ja varmaan vielä uusia tulee.

Minun piti postiin eilen tallata, kun Et-lehden kalenteri ei mahtunut postiluukusta, ja sitä hakemaan vartta vasten, kiersin kaupankin, mutta en mitään muuta ostanut kuin perunoita ja Eugamentoli pussin, tarvetta ei muuhun, ei varmaan noin pieni ostoslasku minulla ole ollut;)
Harmittelin postissa, että miksi ei posteljooni soittanut ovikelloa kirjoitti vaan kortin , olisin säästynyt jalkavaivoilta, mutta toisaalta olihan se pakollinen liikkuminen.
Pitäisi jakeluun soittaa, mutta siihenpä valitukseni jääkin,
Monta kertaa pienet ärtymykset jää, kun pitäisi uutta yritystä tehdä, tämä ihan hyvä homma, ei kaikesta pitäisikään valittaa, elämässä on suuriakin asioita, jotka vaatisivat korjausta.

Tänään taitaa jäädä hommat roskapussin viemiseen ja sukan neulontaan, eilen kerhossa yksi ystävä pyysi neulomaan vieras sukat, kun hänellä on kylmät lattiat, villasukat jalassa minäkin kotona ole, aina sen verran vetoa syntyy.
Katsotaanpa nyt miten lähetys toimii, varma ei voi olla tämän Suomi24 :jän toimimisesta, mukavaa päivää toivotan!
1 VASTAUS:
Onko sinulla SkillaN pöytäkone vai läppäri. Tarvitsin alvariinsa alussa koneenkäytössä opastusta Vaki-nörttini sanoi että hommaa nyt kunnollinen pöytä ja sen alle kunnon pöytäkone. Selaimeksi hän suositteli Firefoxia.
Se päivittää itseään automaattisesti kun sellaiset asetukset koneeseen on asennettu. Sama niiden päivitysten suhteen.
Suhtauduin epäillen siihen johdottomaan hiireen, mutta en sitä enää vaihda entiseen takaisin. En osaa tilata netistä kun tilaus vaan ei lähde.
Maksoi siinä runsaat 500 €, mutta nörtti sen valmisteli käyttökuntoon. Ei minusta siihenkään olisi ollut. Entinen, käytetty 1 gt pöytäkone oli aivan susi.

Kirjoittaminen onkin sitten jo haasteellista. Yksikään lause ei ei onnistu oikolukematta, korjamatta. Kädet ja sormet ovat artroosin runtelemat. Tälläisen viestin kirjoittamiseen mene ainakin 20-30 minuttiin.

Onneksi puhdas lumi valaisee maisemaa. Näin pilvisenä päivänä olisi ne marraskuun mustan maan näkymät. Silmämääräisesti lunta näyttäisi olevan meillä ehkä 25 senttiä. Sillä tulisi jo toimeen.
Nukkuminen on niin pätkittäistä, että pientä univelkaa meinaa vaan pukata. Silmäpussit ovat tulleet jäädäkseen, mut aina sitä hautur-hannalle kelpaa. Toiveikkaan valoisena odotan auringon seuraavaa ilmestymistä. Hei taas!
+Lisää kommentti
Tänään oli hyvä keli käydä marketissa ja siinä samalla pieni kuntokävely.
Pakkasta sopivasti -5, ei kura roiskunut, eikä kovin liukastakaan.

Palaan Pin-koodeihin ja salasanoihin... liioittelinko muistavani kaikki
n. 10 ? No en oikeastaan. Testini kyllä onnistui. Olen kyllä jakanut
tunnisteeni tärkeisiin, niitä on puolet. Vähemmän tärkeät, kuten läppärin
avaaminen, kirjastokortti, sahköposti...jne on helposti muistettaviksi
laadittu.
Hyvinpä on Skillanin kerhossa kesän ristelystä kiinnostuttu ja ajoissa.
Hyvin suunniteltu on jo melkein tehty:))

Enpä ole suunnitellut matkoja. Eiköhän tämä talvikausi menne karhujen
tapaan "pesässään"köllötellen. Toki poikkeuksia, roskiskeikkoja, markettia
ja väliin kävelyä. Siinähän sitä hommaa. Kyllä vähän on mielessä, josko
keväällä kävisi "etelässä", vaikka Talinnassa:). Sehän riippuu ajankohdan
tilanteesta.
Tässäpä ilmoittautumiseni, mukana jotenkin menossa. Jatkoja teille!
1
Ilmoita
Huomenta lumipyryn seasta, väliin aika sakeana lentää, pakkasen puolella vähän, kosteaksi näkyy muuttuvan.
Taidan laittaa hurskaisen määrästä tuplaksi tuon lumen määrän ja aika jännä on huomata, että melko usein viikonloppuna sitä lunta tulee.
Kahlaamaan sitten pyhän seudun joutuu ulkona liikkujat, sillä harvemmin auroja näkyy työ puuhissa.

Läppäri minulla on ja näppäimet puhdistuneet kirjain merkeistä, että hitaammin tämä kirjoittelu minulta sujuu.
Ei löydä sormet oikeille kirjaimille ja edes takaisin joudun ottamaan, kaksi lyön, toisen pois otan;)
Olen pohtinut uuden näppäimistön hankkimista, mutta kalliita taitaa olla, melkein samalla hinnalla uuden koneen hankkii.
Poikani jo hermostui kirjoitellessaan tuon telkkarin vaatimia asioita, sanoi osta uusi.
On se tämäkin juttu euroista kiinni, mutta pakkohan se on joskus uusia, vaikka kohtalaisesti toimiikin muualla, tämä Suomi24 kenkkuilee välillä.
Mitäpä noita silmäpusseja vilkuilet, nehän on sitä iän tuomaa extraa hurskainen ;)
Vanhuudesta muutenkin tuolla palstalla puhutaan, yksi asia on siinäkin selvää, jokainen sen kohdallaan joutuu kokemaan, jos elon päiviä on suotu
Ikä on kaikilla rehellisesti hankittu, ei ainakaan minua edes hävetä, porskuttelen elämän loppuun näillä avuilla;)

Noita salasanoja on pilvin pimein ja missä useammin tulee käytyä, ovat paremmin muistissa.
Kyllä kaikki on paperilla muistissa, mutta näinkin yritän muistiani yllä pitää, että koetan selvitä ilman lunttaamista, aika paljon onnistuukin.
Meillä yhdistyksessä on vuoden retket merkitty koko vuodelle, ja kerhossa sitten joka lähtöön halukkaat ilmoittautuu.
Tuo kesän laivamatka on suosittu, kun kestää vain päivän, huonompi kuntoisetkin mukaan lähtee.
Samoin sokkomatkat täyttyy nopsaan.
Toukokuun Riian matka myös täysi, mutta totta kai nämä elää, kun terveyttä ei voi tietää, vara sijalta minä myös tuolle matkalle pääsin.
Se missä kunnossa silloin olen, on kohtalon käsissä.
Sinulla ynnämuu onkin helppo lähteä vaikka meren taakse, kun sieltä niin helposti onnistuu, laivaan vaan ja menoksi, toista täältä, istu liki viisi tuntia ensin linja-autossa.
Harvakseltaan tulee enää lähdettyä ne pitkät kävelyt satamissa jo hirvittää.

Pilvinen ja sateinen päivä valkenemassa ja jotakin sitä olisi päivän tehokkaana olemiseen keksittävä;)
Kummasti nuo päivät nopeaan kuluu, jälkeä ei ihmeemmin näkyviin ilmaannu, tätä pyörimistä koti nurkissa, no onhan sekin jotain;)
Iloa päiväänne, hieman lumisade näkyy vähenevän, taitaa vedeksi ihan muuttua, mikäs sitä on ikkunasta katsella, ei kastu, ei palele, nämä niitä eläkeläisen etuja, heippa!
1
Ilmoita
Hyvää huomenta!
Mukava tulla pirttiin, kun SkillaN on aamunavauksen tehnyt :)
Alan pikkuhiljaa oppia pirtissä kävijöiden kirjoitustyyliä. Nautin suunnattomasti pienieleisestä huumorista ihan tavallisista päivän asioista kirjoittaessanne. Ei tarvita sitä mahtipontisuutta tekemisistään kirjoitettaessa, ainakaan minun makuuni.

Minä kirjoittelen läppärillä, joka toimii muuten hyvin, mutta tästä pimahti akku eikä uutta saa enää. Elikkäs minulla on aina piuha seinässä kirjoittaessani. Sekin mokoma jos liikahtaa vähän väärään suuntaan, niin katkaisee yhteyden. Eipähän tuossa mitään, kuten "joku" kirjoitti, että on hyväksikin, että kaikki kirjoittamansa heti mene monitoorista eteenpäin vaan joutuu miettimään uudestaan, ei tule ylilyöntejä.

Taisin viimeksi käydessäni mainita unettomasta yöstäni. Tuli toinenkin uneton, onneksi välissä oli suht'koht nukuttu yö. Piti oikein ottaa aikaa ja istua alas miettimään, että missä on vika. Nukahtamisessahan se. Nyt sitten olen joka ikiselle päivälle jotain fyysistä rasitetta kehitellyt ja se on toiminut. Täytyy saada kroppa väsyneeksi, se hidastaa myös tuota turhanaikaista liikettä korvien välissä.
Tänään on saunapäivä, viikon kohokohta.

Hupsista vain, nyt tuli pitkä teksti, puheripuli, sitä se yksinolo välillä teettää.

Oikein hyvää viikonloppua jokaiselle pirtissä kävijälle, lukijalle ja näkijälle!
1
Ilmoita
Täällä on aurinkoista ja melkein nollassa lämpötila.
Ei tämä autuus kauan kestä, loppuviikosta jo pakastuu.
Taidan ottaa potkukelkan varastosta ja käydä kaupoilla.
On koko viikko ollut yhtä väsymystä, yleensä olen aamuisin pirteimmilläni, nyt en meinaa selvitä toimeliaammaksi ennen iltapäivää.
Mielestäni nukun aika hyvin, kolotukset iltayöstä tahtoo vaikeuttaa unen saamista.
Minun tekee jo mieli mökille, linnut ja muut eläimet on mielessä. On niillä ruokaa, olen käynyt lisäämässä siemeniä, syöttöpaikalle menee sangollinen, Fasaania varten ripottelen vielä maahan melkein toisen sangollisen, maasta syö myös Oravat ja monet linnut mieluummin. Nyt siemenet maassa on lumen alla mutta kai osaavat kaivella sieltä.
Viime yönä oli satanut, tuossa pyörätiellä ajeli aurauskalustoa.
Tapahtumia ei juuri ole paitsi veljen tyttären vierailu alkuviikosta. Tykkään kyllä rauhallisesta elämästä, aika kuluu ihan hyvin.

Mukavia talvipäiviä .
2 VASTAUSTA:
Saisin kyllä hepulin tai parikin jos Mielikki-mummon tavalla talvieläimiä ruokkisin. Eräs ikänsä lintuja ruokkinut mies kirjoitti että ihan pelkkä kaurakin niille riittäisi.
Tiasisille ja pikkuvarpusille laita yhteen pömisköön auringonkukan siemeniä. Kun siihen puluparvi lentää, pikkuisten herkut ovat äkkiä syödyt.

Neljän oravan ruokkimiseen menisi meikältä liikaa rahaa kun tänä vuonna ainakin on lainamaksuvuosi.
Sen verran kävi lämpimän puolella että sain loivan parvekkeen katon puhdisttua kumikuormasta. Päärakennuksen katolta tulee siihen aina lisäystä.
Olin parvekkaalla kun ison katin lumikerros, ehkä 15 sm rysähti kerralla alas. Kun räystäskorkeus on 3.5 metriä niin alle jäänti olisi murskannut luut.
Näin lehdessä tälläisen onnettomuuden viime talvelta. Lumi sujahtaa sekunnnissa alas.

Korttien salasanat ovat molemmat vasta alle kuukauden ikäisiä, niin sen takii niitä ei aina muista. Tällä kertaa rautakaupan ostoksien hakeminen jäi huomiselle.
Mukavaa että pakasti. Auratuilla teillä on hyvä liikkua. Onnistunutta viikonvaihdetta kaikille.
hurskainen kirjoitti:
Saisin kyllä hepulin tai parikin jos Mielikki-mummon tavalla talvieläimiä ruokkisin. Eräs ikänsä lintuja ruokkinut mies kirjoitti että ihan pelkkä kaurakin niille riittäisi.
Tiasisille ja pikkuvarpusille laita yhteen pömisköön auringonkukan siemeniä. Kun siihen puluparvi lentää, pikkuisten herkut ovat äkkiä syödyt.

Neljän oravan ruokkimiseen menisi meikältä liikaa rahaa kun tänä vuonna ainakin on lainamaksuvuosi.
Sen verran kävi lämpimän puolella että sain loivan parvekkeen katon puhdisttua kumikuormasta. Päärakennuksen katolta tulee siihen aina lisäystä.
Olin parvekkaalla kun ison katin lumikerros, ehkä 15 sm rysähti kerralla alas. Kun räystäskorkeus on 3.5 metriä niin alle jäänti olisi murskannut luut.
Näin lehdessä tälläisen onnettomuuden viime talvelta. Lumi sujahtaa sekunnnissa alas.

Korttien salasanat ovat molemmat vasta alle kuukauden ikäisiä, niin sen takii niitä ei aina muista. Tällä kertaa rautakaupan ostoksien hakeminen jäi huomiselle.
Mukavaa että pakasti. Auratuilla teillä on hyvä liikkua. Onnistunutta viikonvaihdetta kaikille.
Ostankin kauroja kun tänään lähden autolla liikkeelle. Ajokeli ei ole hääppönen, yöllä satoi taas lunta.
Kaurat tule halvemmaksi, kokeilen kylvää niitä myös maahan, katson mitä mieltä oravat ja fasaani ovat niistä.en sentään osta auringonkukansiemeniä kuorittuna kuten veljeni, tulevat vielä kalliimmaksi.
Minun ainoa huvitus on talviaikaan lintujen seuraaminen. Viikonloppuna käy sentään kaveri, hän auttaa lumitöissä ja puiden tekemisessä.
Laitoin auton lämpiämään ja lähden ajelemaan kohti Joensuuta.
Mukavaa viikonloppua kaikille
+Lisää kommentti
Minulla taas on ollut vilkas viikko, oikeastaan koko alkukuukausi oli vielä vierailujen aikaa. Tänään tuli taas käveltyä molemmat valtavat Ison Omenan tavaratalot, kun ensin seurantaan labra ja röntgen, jonka jälkeen Super-markettiin km päähän.
Huomiseksi on kutsuttu ystäväni kanssa blini-illalliselle, joten siinä sitä herkuttelua on tiedossa.

Mutta tänään oli tapaaminen toisen ystävän kanssa, joka toi paikallisesta lihatukusta lihaisia ja hyviä ydinluita. Yhden luullisen soppalihan ostin lisäksi, ja tuolla ne kiehuu nyt lihaliemeksi.
Pellillä kun ruslistaa luut ja lihat juureksineen, ja ottaa talteen kaiken pellinpohjalta kattilaan, saa vahvan ja hyvän liemen annospusseihin pakastaa.

Voi, että muistan kotona äidin lihaliemen, kun Johanneksen puiston luistinradalta tuli sormet ja naama kohmeessa, Mukillinen lihalientä piirakan parin kanssa oli taivaallista silloin.
Levylihapiirakka pitänee jossakin vaiheessa tehdä, joulutarjoiluista jätin sen tänä vuonna, vaikka se kelpo talviruokaa onkin.

Mukavaa rentoutua jo kotona, liemi saa rauhassa kiehua hiljalleen vielä 2-3 tuntia.
Heippa ja hauskaa viikonloppua!
1
Ilmoita
Nuuttipukki on jo ovella, nimittäin sunnuntaina on Nuutinpäivä, sanotaan, että silloin joulunaika loppuu.
Minä vähän ennakoin tulevan tilanteen ja tänään riisuin ulkokuusesta pois kynttilät. Haikealta tuntui, niin nopeasti tuo aika meni, aivan kuin eilen ne sinne laitettiin ja niin se kolme viikkoa humahti ohi!
Sisäkynttilät myös poi ikkunoilta ja kaikki omiin paikkoihinsa odottamaan ensijoulua.

Tänään on kova tuuli taas, vähän aurinkokin antoi itsestään merkkiä aamupäivällä, mutta nyt pilvistyy, kohta varmaan lunta alkaa satamaan.
Onkin ollut hyvä, että lumipeite on ohueksi jäänyt, ehkä se lumikuningatar miettii minun polveani, joka ei erikoisemmin pidä lumitöistä!

Minulla on nyt uusi tietokone, tuntuu tosi hyvältä On nopea langaton yhteys.
Vanhan koneeni hankin jo 2007, että hyvin se kesti.

Eilen tein lihapullia johon laitoin osan soijarouhetta, hyviä tulivat.
Rouheen täytyy turvota kuumassa vedessä sen ajan, että jäähtyy ja sitten muut aineet lisätään.
Yksi ruoka, jota yleensä aina olemme jouluna syöneet, on lipeäkala. Tänä jouluna se jäi kuitenkin,
koska olimme kyläreissulla pari päivää. Sitä jäin kaipaamaan!
Kaikille hyvää jatkoa
1
Ilmoita
Kylläpä tänään häikäisi, kun aurinko rökitti valkoiseen lumipintaan.
Ehkä häikäistymistäni lisäsi syksyllä tehy kaihileikkauskin. Hyvä silti, että
joskus paistelee!

Skillan kertoi näppäinten kirjainten katoamisesta. Niin on käynyt
minunkin läppärissäni. Liekö liian heikoilla aineilla tehty, vai onko
väärä asento sormien näppäilyssä. Kynteni ei kyllä ole pitkät. Olen
liimannut teipin näppäimiin ja siihen tussilla kirjaimet. Kymmenkunta
kirjainta näin "päällystäen" - suurin osahan on kunnossa.
Nimim."raakile.vielä" kertoi akun lopettaneen toimintansa. Niin minunkin,
jo vuosi sitten. Taitaa olla niin, että minun läppärissäni on kaikkien toistenkin
viat:)) Kyselin sitä akkua, ei löytynyt mistään liikkeestä. Olisivat kyllä
yrittäneet tilata, mutta sanoivat että jos ei ole tarvetta kiinteästä paikasta
liikutella, toimii se niinkin kun virta tulee rasiasta.
Narisin aiemmin, että "uudistusten myötä" selaaminen hankaloitui. Mainokset
juututtivat selaamisen, pieni hetki muuttui pitkäksi odotteluksi. Ylläys, nyt
toimii kuten ennenkin. En nyt usko, että valitukseni olisi auttanut, sattui vaan.
Muuten..."raakile.vielä", etpä raakileelta vaikuta, hyvinhän kirjoitus ja juttusi
luistaa:)
Aika menee kuin siivillä, huomenna jo lauantai ja "se juhlapäiväni:)"
1
Ilmoita
Kamelia on jo tehnyt kolme ruusua niistä kaksi on vesi lasissa, ei uskoisi niitten olevia aitoja.

Ei ole ollut lunta vähän pakkasta joskus sammaleet nurmikolla pitävät tästä säästä.

Toivon että tulee kova pakkanen lumesta en pidä.
Ilmoita
Lauantaiaamua, katuvalot sammuivat, idän taivas kirkkaalta näyttää, ennustaa kaunista päivää.
Pakkanen hyvin suosiva ulkoilijoille, ja minulle siivouksen tekoon, tuuletus onnistuu hyvin, pieni tuulikin sopivasti mattoja heiluttaa.
Näin aamusta sujuu hommat mallikkaasti ja sitten onkin mukava raikkaaseen huusholliin vaikka istahtaa ja sitten ilta huipentuu saunomiseen.
Pienet on ilot ihmisellä, mutta iloa kuitenkin;)

Raakile vielä, minun akku on kadoksissa myös, itse en sitä ole kaivannut, mutta poikani etsi ja ei löytänyt, kai se on loppuun tyhjentynyt.
Kone on ollut yhteydessä puhelin linjaan ja nyt poika sitä akkua kaipasi, kun siirrettiin toiminnat langattomaan, huh huh miten paljon kaikkea olisi opittava.

Mielikki.mummo, sinun mökkisi ei kaukana ole, kun kipaset ruokia lisäämään, tuo väsymys kai liittyy vanhenemiseen, olen minäkin huomattavasti väsyneempi kuin muutama vuosi sitten.
Voisi kyllä käydä veriarvoja tarkistamassa josko joku puutos vaikka väsyttää.
Minulla on kilpirauhas koe lähiaikoina, jos saisin puhuttua joitakin muita kokeita myös ottamaan, vuosi tulee kohta edellisten ottamisesta.

Vaarallisia on puuhasi hurskainen, kunhan et itse vaan putoaisi lumen sijasta.
Kyllä kauranjyvät ruokkimiseen riittää, ne ei houkuta oravia paikalle, ei kai niiden herkkua ole, mikäs tässä ajassa halpaa olisi, kaikki vaan kallistuu, kai ne auringonkukan siemenetkin?

"Luusoppaa" minä myös joskus laitan, kun onnistun lihaisia luita saamaan, täyteläisen makuista ja halpaa.
Kyllä on tavaksi tullut noita hintoja seurata, vaikka yhden ihmisen tarpeet melko vähän euroja kuluttaa.

Soijarouhetta en ole käyttänyt, soijaa pullosta joskus johonkin liharuokaan tipautan, mutta mausteet jää melko vähäiselle käytölle, ne tavan omaiset riittää.
Sipulia työnnän joka paikkaan.

Noita lappuja olen minä myös aikonut laittaa näppäimille, mutta saamaton olen, helpottaisi kirjoittamista, ei kuitenkaan ole sitä tuntumaa kirjoittamiseen mitä konekirjoittajilla on, silmät kiinni tietävät kirjaimen paikan.
Mukava minunkin mielestä on, että uusia kirjoittajia pirttiin tulee ja vielä viihtyvätkin, tässä voi pikkuhiljaa harkita oman osuuden vähentämistä.

Kyllä se lumi talveen kuuluu ja suojan antaa kasvustolle, joskin ikävä aina on kun harmeja sen myötä tulee, esimerkiksi mainitsen nuo sähköjen katkeamiset.
Kukat kuitenkin jatkavat kukkimista ja iloa silmille antaa.

Nyt pitää torhistautua, muuten se aika päivästä ehtii tulla, ettei jaksa ei liioin huvita perusteellisesti siivota.
Viettäkää iloinen päivä tai jotain muuta ystävät pirtissä;)
2 VASTAUSTA:
Kartanon kinkkusiivupakkaus oli niin tuhti että meinaan sitä laittaa hernekeittoon. Näin maakellarin eteisen hyllyllä pari hernekeittopurkkia. Kinkun luut mukamausteeksi sekaan.
Kokeiluni vähän mynkään kun laitoin herkkusienipaistokseen Lidlin grillimarinadikastiketta. Hiukan liikaa makeutta tuli. Se voissa paistetun sienen maku peittyy melkein kokonaaan. Sieni olisi tarvinnu vain hiukan suolaa ja ripauksen valkosipulijauhetta.

En vasiten ottanut kotteroa liikenteeseen kun liikuttavakin on. Hiukan kankea on polkupyörä jo 5 asteen pakkasella. Lisäksi hiukan auraamatonta lunta ajoväylillä. Kyllä siinä reilut 3 km tuli liikuntaa. Useammassa kaupassa kävin.
Tulet laitoin yhtäaika massiiviseen punatiilitakkaan ja pystyuuneihin. Ne teetettiin muurarimestarilla kohta kun tulimme tähän taloon.

Neljän kuukauden päästä ne ovat täällä. Käet. https://www.youtube.com/watch?v=ay5LLVCzYn0
Noin ajattelen minäkin
ja VW majailee hallissa melko vähin kilometrein.

Ilmastonmuutos ei niin pahaksi menisi, jos useat tekisivät matkansa ilman polttomoottoria ,
silloin ei pilaa ilmastoa, liikkuupa sitten polkupyörällä tai apostolinkyydillä.

Liikkuminen on palkitsevaa, sen jälkeen saa nauttia olostaan.
+Lisää kommentti
Harvakseltaan Kahvipirtin ovi käyp tänäpäivänä. Toki iltaa on vielä jäljellä. Lauri poistui keskuudestamme. Vakimieskirjoittajia enää muutama jäljellä.
Ynnämuu on vielä ainakin hyvässä iskussa. Hyviä kirjoittajia on tullut lisää kuten nimimerkki > vielä raakile <, Mielikki mummo ja monia hyviä vaki naiskirjoittajia.

Pidetään SkillaniN Pirttiä lämpimänä ja nautitaan sen antimista. Harvinaisen upea sää oli tänään tammikuun päiväksi. Maitokaakaojuoma voittaa mielestäni jopa nurkkakaapin parhaat koktailit.
1
Ilmoita
Hyvää iltaa!
Saunajuhlani on pidetty. Kyllä löyly ramasee. Pienestähän sen juhlatunnelman
saa aikaisiksi kun siihen vaan virittyy:))
Hurskainen mainitsi hyvästä kinkkusiivupaketista. Pistin tänään marketissa
paremmaksi. Mukaani lähti kivikova pakastekinkku. Ei muuten, mutta kun
puoleen hintaan sai. Ei se ollut kuin 3 kg, kyllä se syödyksi tulee. Enpä tätä
kilpailuhengessä kertonut:)

Kyllä vielä jatkuu läppärini sutjakka selaaminen. Se oli vain joku häiriö, joka
hangoitteli vastaan. Hyvä kun joku korjaantuu korjaamattakin. Enpä nyt
jaksa suuremmalti kirjoitella. "Juhlat" vie puhtia pois. Jatkoja teille!
1
Ilmoita
Sunnuntaiaamupäivään jo siirrytty, päivä valoistunut ajat sitten ja kaunis näyttää tulevankin.
Kymmenen asteen pakkanen liikettä ulkona näyttää lisäävän, tosin ei kovin paljon liikettä olekaan rauhassa päivää vietetään.
Puolen päivän jälkeen varmasti sukset olalla kulkijoita kertyy, hiihtolenkit houkuttaa.

Niin ne nuo koneen vaivat useinkin selviää omia aikojaan, no en mitään korjauksiin liittyvää osaisikaan, joskus riittää, kun kiinni panee ja uusii avauksen.
Kyllä ihanasti löylyssä olo rentoutui minun kohdalla myös, päivän askareet rasitusta aikaan sai ja sauna niistä helpotuksen antoi.
Uni maistui seitsemän tuntia, unia tosin näin, mutta sekin minulla aivan tavallista.
On se vaan niin mukava olo tämän juhlimisen jälkeen;))

Soisi miehiä kirjoitteluun mukaan tulla, mutta kaipa ne vierastaa pirtin henkeä ja pelkäävät miehen mitan kärsivän, mutta laatu mikä nyt on mukana on täydellistä;)
Olen samaa mieltä kanssasi hurskainen siitä, että niin kaakao, kuin kahvikin nurkkakaapin voittaa.
Puolella hintaa pieniä juhla kinkkuja tarjosivat täällä myös, mutta en ostanut, minusta ei valmiskinkut ole hyviä, vaikka vaatimaton makuni onkin.
Ensi jouluun jos elän, suolaan kinkun itse, katsotaan löytyykö vanhan hyvän ajan maku, vai onko vika minussa, kun ei maistu.
Kaikki "kotana" tehdyt ruuat ovat suosiossani, siis ne vanhat puuteenkin keskellä äidin tekemät herkut.
Sieni kastike ei kaipaa muuta, kuin voita, kermaa ja sieniä, ehkä musta pippuria suolan kaveriksi.

Ilmaston muutos on päivän sana, hyvä onkin, että niin on, mutta nyt alkaa tuntua siltä että mahdoton pitäisi mahdolliseksi tehdä.
Ei varmaan hetkessä onnistu, pienin teoin tavallinen tallaaja voi sitä parantaa, tänä päivänä paikasta toiseen siirtyminen vaatii kulkuneuvoja jotka paljon ilmastoa rasittavat, mutta nykyelämä on niin kiireistä, että nopeaan on päästävä.
Onhan se iso asia, jos jokainen kohdaltaan ajattelee kulkemistaan ja jättää auton talliin, kuntoa näin kertyy ja eurojakin säästyy.
Jos näin jokainen kohdallaan ajattelemaan ryhtyisi, säästöä ilmaston suhteen saataisiin, pienistä puroista ja niin edelleen.

Tänään olen kutsuttu lounaalle tyttären luo, vävy kohta tulee hakemaan, matka sen verran pitkä, että en edes entisin kyvyin sitä kävellen lähtisi tekemään;)
Kaunista päivää toivon teille joka puolella suomea asuville, ehkä se etelän suunta suosituin pirtin kirjoittajilla, liekö yhtään minun asuin paikkani korkeudella, puhumattakaan pohjoisesta.
Jospa joku tämän näkisi ja innostuisi viestiä laittamaan, saisimme näkökulmaa kattavasti ympäri maata.
Toivomus eetteriin lähtee hyvän päivän toivotuksin;)
1
Ilmoita
Huomenta!
Pyhäpäivän rauhaa. Eilen oli, niin kuin jo mainittiin, ihana aurinkoinen sää. Minulla tuli kävelylenkille pituutta ajassa vähän yli kaksi tuntia. Kävi nimittäin niin, että kävelin metsäpolkua ja tarkoitukseni oli loppumatka tulla kesäisin olevaa pyörätietä pitkin. Nyt olikin pyörätiehen aurattu ladut molemmin puolin ja keskiosa luisteluhiihtäjille. Siinä ne menivät hurjan kovaa vauhtia. Olisi ollut käveltävää tuossa n. 300-400 metriä hiihtäjien seassa. En uskaltanut vaan käännyin takaisin. Luinkin jostain, että tuo "laturaivo" on taas alkanut. Ei tuossa minun reitissäni kieltomerkkiä ollut, mutta en tieten tahtoen tahtonut mennä ärsyttämään.

Se vähän muhkurainen metsäpolku ilmeisesti ärsytti sitten kantapäitä. Illalla piti oikein hieroa, kun olivat kipeät. Olisin luullut, että parkkiintuneet ovat, kun niin paljon olen kantapään kautta oppinut.

Voi miten maittavia ruokia te laitatte, luusoppaa ja hernekeittoa. Kyllä minäkin laskiaiseksi aion hernesopan keittää, sen lupaan itselleni.

Ynnämuu taisi epäillä etten raakile olekaan, kun kirjoitus sujuu. Sepä se, raakileisuus on kirjoitusten sisällössä. Ei minussa ole vielä sitä kypsyyttä ja hienovaraisuutta, mitä useimmissa pirtin kirjoittajissa. Ihmettelen edelleenkin miten SkillaN on oivaltanut tämän kahvipirtti-idean. Lukenut olen, että tämä on ollut "avoin" vuosikaudet. Eikä kyllä ihme, niin kauniisti hän puhui ihmisten samanarvoisuudesta samalla viivalla. Tokihan kävijätkin vaikuttavat ilmapiiriin.

Nyt taas höpöttelin. Vielä olisi ollut kysymys Hurskaiselle, että onko hänellä nastarenkaat pyörässään. Ilmastoasiat ovat minunkin sydämen asiaa.

Oikein miellyttävää viikonlopun loppua!
1 VASTAUS:
Hipaisin torkuksissa jotakin väärää namikkaa ja koko kirjoitus tuhoutui hetkessä. Kysyit vielä raakile fillarin renkaistani. Kyllä. Hyväkuntoiset nastat pitävät otteen paremmin kuin huonot kengänpohjat kävellessä.

Oli mukava ulkoilusää. Forecan sääsivuilta näin että ilmankosteus oli tänään 99%. Ilmankos janojuomaa ei niin kulunutkaan.
Pidetään tapoinamme käydä pirtissä. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille.
+Lisää kommentti
Niin on sunnuntaipäivä joutunut iltaan. Leppoisa ja rauhallinen on päivä ollutkin, ruoka valmiina ja pieni ulkoilulenkki keskipäivällä. Otin kunnon kannalta ja nousin rappuja 1 kerrokseen pari kertaa, sen varran että hengästyin, heh heh. Aina se pikkuisen jaloissa tuntuu!

Arto Nyberg'in ohjelmaa tässä odottelen, samalla tässä ihailen kaunista ja terhakkaa tulppaanikimppua keittiön pöydällä.

Eilinen blini-ilta oli oikein onnistunut, ystävättäreni pulisi kuin papupata, ja naurua riitti. Tyttärenihän on tuntenut hänet koko ikänsä, ja laittoikin Facebookin kuvan meistä: ---Kaksi ihanaa mummoa--- Kaipa me sitten oltiin ihania 😋

Jaa, kahvia tässä hörpin samalla, pitää pysyä herellä vielä Avan filminkin ajan.

Kiitos kahvista, ja leppoisaa illanjatkoa pirttiläisille🌷
1
Ilmoita
Pölläytti täällä illasta uutta lunta. Olisi jo sen verran, että on hiihtokelit.
Satuin vain keväällä pistämään sukseni roskisautoon, taloyhtiö tilasi suurille
roskille kuormalavan. Sitä nyt olevinaan harmittelen, tuskinpa lähtisin ladulle
vaikka sukset olisi tallessa. Reilu kilometri paitäisi ensin tallata sukset olalla
ladun päähän. Kaikkeahan sitä mielessä kukkuu:)

Kyllä tämä Pirtti pöyrii ja toimii pitkälti Skillanin taitojen varassa. Siitä olen
samaa mieltä "raakile.vielä" nimmarin kanssa. Vaikka olen ollut mukana Pirtissä pulisemassa vain vajaan 10 vuotta, monia on lähtenyt ja monia tullut minunkin
aikana - Skillan vaan on pysynyt "aamujen avaajana." Olisi se kuuluisa
nurkkakaappikin hyvä "olla arvokkaassa käytössä",vaikka kaiken varalta.
Kaapin täyttäjäksi ei kyllä löydy korvaajaa entisin ehdoin:) No ei sen niin
väliä, enhän minäkään nurkkapaapin sisältöä kovin usein käyttänyt:)

Tämä päivä meni tupapäivänä ihan suunnitellusti. Ikäänkuin olisin ahertanut
ahkerasti arkipäivät ja pyhäpäivän pitänyt ansaitsemanani lepopäivänä.
Heitin sentään roskat roskikseen ja kilsan verran tein mutkaa matkalla.
Ennusteiden mukaan talvi tukevasti jatkuu. Katsellaampa mitä tulee!
1
Ilmoita
Tulin vielä pikaisesti piipahtamaan ohimennen, kun googlasin kantapääkipuihin hoitoja. Samalla löysin luusopan ohjeen, muistin oikein, se on herrojen herkkua nykyisin, "gurmeeta". Ostankin luut samalla, kun hernerokkaan, vaikken herra olekaan.

Hyvää tulevaa viikkoa. Itse menen lapsipotilasta likottamaan.
1
Ilmoita
Huomenta uuden viikon alkuun, neljän asteen pakkasessa aloitetaan ja pientä lumen satamista näkyy olevan.
Niin se on tammikuustakin jo puolet kulutettu melkein,onhan tämä vähän pidempi kuukausi, helmikuu tasoittaa.
Minusta ikävin kuukausi marraskuun jälkeen.

Höpöttele vaan "raakile vielä" vaikka ihan asiallisesti kertoiletkin, mukava on sopuisaa viestiä lukea.
Minä olen aina ajatellut, että miksi pitäisikään ikäviä kirjoittaa tuntemattomista ihmisistä, jos ei räikeästi toisia kohtele ja silloinkin voi sivuuttaa huomiotta.
Sen huomion olen tehnyt, että jos johonkin pahaa mieltä tuovaan viestiin tarttuu, ikävämmäksi muuttuu.
Joskus kieltämättä pitää itseään hillitä, että ei puutu vaan mielensä malttaa.
Kyllähän noita vuosia on kertynyt ja olen monesti uhkaillut lopettaa, mutta eipä ole sisu periksi antanut, sitten kun yksin pirttiin jätätte, uskon minäkin ja lopetan;)

Kiitettävällä tavalla olette pirtin muistaneet, hurskainen, ynnämuu ja kaikki naispuolisetkin, joku kulkurikin on pirtin oven avannut, tosin aivan liian harvoin.

Ihania mummoja ollaan sini-sirkku, ainakin mummoja jos ei muuta, onnea muuten vuosipäiväsi johdosta, miten saatoinkaan sen huomiotta jättää, anteeksi, parempi kuitenkin myöhässäkin onnea toivottaa.

Kovaa pakkasta vielä tulevaksi joku ennusti, no keski talveahan elämme, jospa kesä sen johdosta inhimilliseksi tulisi, eli entisten kesien muotoiseksi muuttuisi.
Talvi oli ennen kylmä ja kesä kuuma ja kaunis, kun lapsuuden aikoja muistaa, no ei silloin ilmaston huononemista puhuttu.
Ihmisten toimistahan nämä säätkin muuttuvat, viisaus lisääntyy ja siitä huolimatta suuri tuho uhkana, luonto näyttää mahtinsa monessa asiassa, kun ei sitä oikein kunnioiteta
Ahneuden ja rahan kiilto silmissä, ei huomioida sitä mikä olisi ehdotonta huomata.

Jospa nyt saarnani lopetan, puhun vaikka en oikein asioita edes ymmärrä, mutta sen huomaan, että kaikki ei hyvin maailmassa ole.
Muuten on se hernesoppa hyvää vielä pakkasesta otettaessa, näin aion minä valmista ruokaa tänään nauttia.
Optikon silmä tarkastukseen menen , katsotaan onko näkö heikentynyt lääkärin luona käynnistä, samalla korjaavat linssit, jos tarvetta on, nyt kun takuulasit saan, rikkoutuneiden tilalle.
Pilvinen päivä, mutta mitäs se haittaa, ei aina voi aurinko paistaa, mukavalta tuntuu kun sitten joskus esiin tulee;)
Reipasta ulkoilu päivää, minäkin nyt pienen matkan ulkoilen;)
2 VASTAUSTA:
Hyvä skillan. Nuo keinolla millä tahansa huomiota hakevat ihmiset on paras sivuuttaa. Se niitä eniten harmittaa kun ei mene niitten peleihin mukaan.
hyvä.skillan kirjoitti:
Hyvä skillan. Nuo keinolla millä tahansa huomiota hakevat ihmiset on paras sivuuttaa. Se niitä eniten harmittaa kun ei mene niitten peleihin mukaan.
"Keinolla millä tahansa huomiota hakevat ihmiset on paras sivuuttaa. Se niitä eniten harmittaa kun ei mene niitten peleihin mukaan. " Kahvipirtissäkö?
+Lisää kommentti
Näyttää ihan kummalta, kun lunta tupruttaa ja maisema on valkoinen. Meidän seuduilla on talvet olleet aika lumettomat ja loskaiset jo monta vuotta. Siitä tietysti hyvä, että lumitöitä ei ole tarvinnut tehdä. Nyt on onneksi poikani talossa, niin että hoitaa kolaamisen.
Nämä härkäviikot vaivuttavat ihmisen talviuneen. Mitään ei oikein jaksa tehdä.

Viikonloppuna sentään kävin keräily- ja antiikkimessuilla ihailemassa wanhaa tavaraa. Jopa ostinkin Kai Franckin tuotantoa käsittelevän teoksen, kun sen edullisesti sain. 50-luvun esineet ovat niin hienot yhä, ei ole niiden voittanutta tuotantoa. Muistan, että myös Wirkkala ja Sarpaneva sanoivat jossakin yhteydessä, että heidän mielestään tavalliseen arkielämään pitää saada kauneutta esineistä, edullisesti, ja käyttötavaraa. Kiitos heille siitä ajatuksesta. Silloin Suomi juuri toipui monista pulavuosista, eli ahtaasti ja joutui kutomaan villatakkinsa ja ompelemaan lasten suojapuvut Singerillä. Kyllä kauniit esineet olivat silloin ilo silmälle varmasti monessa perheessä.
Nyt pitää olla tiukkana, ettei hairahdu ostamaan rikki menneen Kiltan tilalle uutta, onnistuinkin ihan hyvin tällä kertaa!
1
Ilmoita
Iltapäivän kahvihetki on mielessäni, kun sain erikoisen puhelun äsken.
Oli joku Laurin ja Iriksen ystävä, vaiko sukulainen, joka kertoi miten Lauri oli menehtynyt.
Telkkaria katsoessaan oli vain kuukahtanut siihen, ja pojat oli tulleet apuun, mutta ei ollut mitään enää tehtävissä-

Iris on terveyskeskuksen tiloissa eikä hänellä ole tietokonetta siellä. mutta kirjoittaa kuulemma vihkoon kyllä. Hänellä on 5 v. sitten todettu muistisairaus, eikä muista Laurin menehtymistä enää. Näin hän halusi kertoa tapahtuneesta, jonka halusi kerrottavan täällä.

Lähetin terveiset, kun en muuta osannut, ja pyysin heitä toimittamaan tietokoneen Irikselle, jos kerran kirjoittaa.

Hieman surullista kerrottavaa, mutta nopea ja helppo lähtö ainakin oli Laurilla. heippa
3 VASTAUSTA:
Kiitos viestistä sini-sirkku. Olen sanaton.
Kuka on Lauri ja kuka Iiris?
SkillaN ei vielä tiennyt Laten tarkemmasta poismenohetkestä eikä ainakaan että myös Iiris vaimonsa, Venlastiina on nyt vakavasti muistisairas.
Venlastiina oli niin hauska sanakäyttäjä viesteissään. Kiitän Sinisirkkua heidän uusista vaiheistaan.
Tunnen itsekin olevani paljolti jatkoajalla. Toivoin aina että pystyisin sitoumukseni lainantajalle ajallaan hoitamaan. Lainakuorma heivaa keikkuvan veneeni vuoden lopussa.
Vanhempi veli vetelee ehkä viimeistä vuottaan. Meistä nuorin, sisareni, hänkin on toipumassa aivoverenvuodosta.

Löysin ehkä viimeisen pelastavan korteni omaan terveysongelmaani entisten kurssieni muistivihkoista. Unielämä antaa nyt uusia virikkeitä. Herään virkistyneenä. Pimeä sydäntalvi saattaa olla monelle ikäihmiselle haastavaa ok-talo asujana.
Lumityön osalta talvi on ollut helppo vielä tähän asti. Heräsi heväällä oikeaan aikaan ja tilasin polttoklapeja ankarankin talven tarpeisiin.

Kaukolämpö-yhteys olisi lähellä, mutta en uskalla ottaa uutta lainaa enää nykyisillä, kovemmilla markkimaailman koroilla.
Hyvä SkillaN kun jaksat raataa pitämällä pirttiä lämpöisenä meille kirjoittajille. Selätämme härkäviikot liikkumalla edes vähimmäismäärän.
+Lisää kommentti
Hyvähän tuo, että s-s on saanut puhelun Laten menehtymiseen liittyen ja
vähän lisää tietoa. Niin ...sanaton minäkin. Tapahtunut mikä tapahtunut.
En kyllä tiennyt mitään myöskään Laten vaimon niin pahasta muistisairaudesta.
Jatkettavahan sitä vain on eteenpäin.

Enpä taida enempää kertoilla arkisesta päivästäni. Niin pieneltä ja vähä
merkitykselliseltä asiani tuntuvat tuon yllä olevan uutisen jälkeen.
Huomiseen päin ja kuulostellaan...
1
Ilmoita
Lauri oli nimimerkki Late vain, Ja Iris nimimerkki Venlastiina tiedoksesi.
Venlastiina myös tosi hyvä kirjoittaja, aina hieman huumoriakin! Toivotaan, että hän vielä kirjoittaa.

Kaunis pakkasilma on tänään ollut, luntakin yöllä on satanut ja muutaman sentin kinoksia kasvattanut.
Jouluvalot rupeaa olemaan jo joka taholta pois, niin "Aika aikaa kutakin", pitää paikkansa.
Nyt olisi hyvät hiihtokelit, mutta enpä taida uskaltaa hiihtoladulle, siellä mäet tuovat liian lujaa nykyisin, ennen se oli vain hauskaa!
Hyvää illan jatkoa!
1 VASTAUS:
Surullinen tieto minullekin, vaikka en niin usein täällä pirtissä ole vieraillut.
Muistan lukeneeni Late vaan kirjoittamia mielipiteitä, mutta paremmin muistan Venlastiinan hauskoja huomioita ja hänen sivupersoonansa Puskasuleima on aina ollut suosikkini näiden nimimerkkien joukossa.

Varmasti moni kirjoittaja on vain kadonnut palstoilta, eikä kukaan tiedä minkä vuoksi. Vähän haikea olo tässä tulee, kun on vuosia palstaa seurannut ja osallistunut.

Rauhallisia unia, niin Latelle, Venlastiinalle kuin kaikille muillekin palstalaisille.
+Lisää kommentti
Huomenta, näin sitä joutuu suru uutisetkin vastaan, mutta onnellisesti jätti Latevaan tämän maisen matkan, tätä moni kohdalleen toivoo, jatkamme tänne vielä jääneet Latea muistellen hänen sopuisia viestejä kaivaten.
Toivon kovin, että Venlastiina vielä pirtin muistaisi ja joskus viestin jaksaisi laittaa, elämässä ei tiedä milloin mikäkin eteen tulee, joskus loppu kuitenkin kaikille.
Oli mukava, kun omaiset sini-sirkulle tietoa laittoivat ja näin asialle arvailujen sijaan tietoa saatiin jaksamista lapsille ja muulle perheelle.

Perheeksi melkein on pirtin kirjoittajatkin tulleet vuosien mittaan ja kysymykseen" mitämitämitä"
tuo pätee kyllä pirtissäkin, jos joku pelkkää ilkeyttä viestittää, parasta on sivuuttaa huomiotta.
Pirttiin hyvin harvoin näitä ilkeilijöitä viestineen tuleekaan, onneksi.
Viestit joilla on oikeat "jauhot" pussissa toivotan tervetulleeksi.

Noita joitakin kauniita esineitä lapsuus kodista mukaani jäi ja harmittelen, että monta sellaista esinettä hukkaan meni ihan ymmärtämättömyyden vuoksi, joilla nyt arvoakin olisi.
No muistoja kertyy nyt noista muutamastakin ja lapsilleni niiden muistojen arvoa olen kertonut, ehkä he osaavat paremmin arvoa antaa.
Meillä on lunta ja koko ajan lisää tulee, minulle olisi hyvä vaikka lumitöitä tehdä, tulisi tuota kuntoa näin yllä pitää, mutta harjalla lakaisuun silloin tällöin se homma jää, kun huoltomiehet työn tekevät.

Hurskainen, pirtti pystyssä ja lämpimänä juuri teidän uskollisten toimissa pysyy, hyvä niin, ikää meillä jo kaikilla sen verran, että voi elämä katketa arvaamatta näin yllättävä tuo Laten lähtökin oli.
Muistan tapaamiset Lappajärvellä ja Perunkassa, silloin Late niin kuin toisetkin jaksoimme jopa tanssia ja hyvin sujuikin, no nämä niitä mukavia muistoja pirtin olemassa olosta harmi että voimat heikkeni ja tapaamiset jäi.

Noin se on miten Makriina kerroit, kirjoittajia poistuu kuka mihinkin ja elämän loppuminen monen kohdalla on myös tosi, arvailun varaan, jää monen kohtalo.

Viisautta varmaan on laduilta pois olla, jos ei jalat enää takuita anna, kaatuilee ne kyllä nuoremmatkin, mutta vara ei venettä kaada Neeassa;)

Sanat on kyllä nyt hakusissa minullakin, mutta uusi päivä kaiken korjaa ja elämä jatkuu, vuoroa odotellen, aikanaan ohi meiltä kaikilta.
Päivä ei tänään paista, mutta siinä toivossa, että ehkä muutaman päivän jälkeen auringon taas näemme ja eläminen sujuu, voikaa hyvin!
1
Ilmoita
Iltapäivää!
Tavallinen päiväni tänään. Lahjakkuuksistani tärkein toimii hyvin. Unenlahjat.
Yhdeksän tunnin lojotus nukkumisasennossa on minun normaali tässä vaiheessa.
Kyllä se unen tarve on lisääntynyt, nythän siihen on varaa. Niukemmaksi
se jäi työelämäni aikoihin. Johan sitä täytyi olla kaukanan työpisteessä ennen klo7.
Onkohan sittenkin päivän rasitus nyt suurempi?:))

Markettiretki tuli tehtyä. Ostoksista nyt ei niinkään väliä, vaan se hyötyliikunta.
Sen liikunnan tarpeen kyllä huomaan, kun pidän joskus täydellisen "tupapäivän."
Kyllä se sen jälkeen menoni muuttuu köppelömmäksi. Joten "pakkotöissähän"
sitä. No eihän se sitä.. onhan se liikkeellä itsensä pidettävä, jos aikoo antaa
mahdollisuuden "yliajalla" selviämiseen. Voi se jotain pientä merkitä.

Tänään seurasin aktiivisesti eduskuntapuolueiden neuvotteluja. Asianahan oli
toimenpiteet lasten raiskauksien ja seksuaalirikosten torjumiseen. Kyllähän
sieltä eduskuntapuolueiden yhteinen päätös puristui. Sinänsä harvinaista.
Alkoihan kyllä painettakin tulla kansalaisen mielipiteiden muodossa. Hyvä
näinkin! Enpä selostele enempää, tulee sitä tiedotusvälineistä.

Tänään oli ihan hyvä talvipäivä, ehkä huomennakin. Sitten enteilevät kunnon
myräkkää. Vaitelu virkistää:)) Eikö vain? Hyvää jatkoa teille!
1 VASTAUS:
Luettuani SkillaNin aamunavauksen ja Ynnämuun kirjoituksen, naamani alkoi saamaan vihertävää väriä. Ei voi olla totta, yhdeksän tuntia samassa nukkuma-asennossa.
Kas kun minun pisin uneijaksoni kestää vaan alle 3 tuntia. "Pilssivesi" pyrkii koneesta ulos pakottavana voimana.
Onneksi on ns.sorsa ettei tarvi vessaan asti juosta. Soma sukuvika; isälläni oli täysin hoitamaton eturauhasongelma.
Unirytmi on pahast häikkääntyny. Ilman päiväuni mahista olisin ollut jo vuosia horsmien mausteena.
Paljolla rahalla, lantionasennon remontti ainakin helpottuisi. Toinen alaraaja on monta senttiä lyhyempi. Kokonaan ammattiosaajien hommia ne oikaisujutut - ja nuoremmalle väelle.

Vihdoin e-luokan kiireellisyys-luokitettu tiemme oli taas aurattu. Fillarilla tasaiset ja alamäet pääsen kaks-rattaalla helpommin.
Foreca-sivujen tuntiennusteet eivät lupaa aika mukavaa säätä torstaipäivälle. Lunta tulee tuulen voimistamana täyden työpäivän ajan ja mitan. On kai otettava se tupapäivä, kertakaikkiaan.

Hyvää oloa, terveyttä ja pirteyttä. Kun seuraavan kerran aurinko pilkahtaa, näkee valoisan päivän ajan pidentyneen molemmista päistään.
+Lisää kommentti
Huomenta, yritystä päästä lähettämään viesti, nyt jo kolmas kerta, en enää jaksa, en jouda uutta viestiä kirjoittamaan, kaikkea hyvää päiväänne, toiste lisää.
1
Ilmoita
Iltapäivää Kahvipirttiin.
Mukava päivä on meneillään, siivouspäivä, jolloin on aina mukava katsella puhtaita pintoja. Innostuin leipomaan sen jälkeen sämpylöitä pari pellillistä, joita sain pakkaseen osan. Hyvä leivän tuoksu tulee jo porraskäytävässä vastaan, ulkoa kun tulin.
Lunta ollaan saatu sopivasti, melko kylmältä tuo 10 - ° kyllä tuntuu. No, enpä kauan viipynytkään, tavalliset roskankuljetus ja pari pahvilaatikkoa vain. Juustosämpylän nautin kahvin kera, sillähän sitä pärjää aikaiseen iltaruokaan.

Eilen paistoinkin pari punakampelaa uunissa, laiton peruna ja vihannespedille korppujauhoitetut kampelat. Pannussa paistettuina pidän tosin enemmän, mutta hyviä nuokin silti.

Mukavaa päivänjatkoa kaikille, yhä käy päiväpäivältä valoisammaksi, moikka!
Ilmoita
Aamunavaus jäi SkillaNilta lyhkäseksi viestin lähetysonelmien takia. Sattuuhan
sitä, vaikka harmittaahan se, eikä siihen totu:(. Hyvä, että s-s on nostellut
Pirttiä ylemmäs:)
Tänään vasta nyt eka kerran avasin läppärini. Pitkin päivää oli pientä puuhaa,
kaikenlaista remontoitavaa ja asiareissuja. Hyvän sään aikana täytyi varautua
siinhen, että huomenna ei "mahdu ulos." Siltä ennusteet näyttävät.
Ettoneen sentään ehdin reilusti nukahtaa. Hurskaiselle taisi jäädä eilisestä
jutustani väärä käsitys. Mainitsin yhdeksän tunnin "lojotuksestani
nukkumisasennossa." Ei se aivan yhtäsoittoa enää minultakaan mene, on niitä
vanhan miehen oireita. Kerran yössä täytyy vähintäin kipaista helpotuksessa,
usein parikin kertaa. Se nyt ei suuresti haittaa, saahan jäsenet "pientä liikuntaa".

Taidanpa siirtää tämän päivän historiaan ja pikkuisen puraista iltapalaa,
töllöttää telkkaria ja sitten pehkuihin. Jatkoa huomenna. Heippa vaan!
1
Ilmoita
Liikuntaa on ollut viimepäivinä niin vähän että heräsin aamulla jo 7 jälkeen. Yritin vielä sitkistellä mutta ylös se ajoi. Suihkupäiväkin. Hiukan lisää aamutoimia.
Riittävän paksu hanki jo pihapolun kahta puolta. Tällä jo tulis hyvin toimeen omien hiihtelyjen puolesta. Ehkä jo arviolta 30 senttiä.

Vuosi sitten oli meneillään katoksen teko vaativiin olosuhteisiin. Räystäs ulottui niin lähelle kuusiaitaa, että lumi satoi siihen päälle.
Sitä noitumaan että miksen tuota kesällä tehnyt. Tikkaiden ja erilaisten leikkureiden avoin sain vajaan puolen jalan, sen engelsmannin, jolla tukitkin ennen mitattiin, kuten tuumakootkin.

Rikkoutuneen olkavarren kunto niin töhelö, ettei sillä juuri pottumuusia tehtäisi. Tuli kuitenkin tehdyksi.
Katoilla on niin paljon lunta että on se kolattava pois. Kaksi kattoa pudottaa lumet heti kun lämpimän puolelle nousee. Parilta pieneltä on pudotettava kun vaikuttaa että rautakarminen ovi on vähän linkussa. Ovi ei mene lukkoon.
Routaliikuttelusta ei voi olla kysymyt kun viime talvenakin oli enemmän pakkasia. kuin nyt. Taas pieni peltikoppi menee ruttuun kuin aaltopahvitalo ellei kevennä.
Vieläkö sitä huomenna uskaltaa muuta kun postilaatikolla köpittää. Ennusten mukaan herätessämme pitäisi olla täysrähinätuiskun päällä. katsotaan ikkunasta.
1
Ilmoita
Suomi on apina valtio sodilla joita ei voisi olla järjellä.

Suomi 24 on nolla. Luulen Venäjä määrää.

Nämä minun viimeiset sanat----Kamelia voi hyvin.
Ilmoita
Huomenta, jospa taas yrittäisi, nyt kirjautuneena ja kun kirjoitus on valmis tulee tieto, et ole kirjautunut, sitten joko hyrrä pyörii tai ei lähetys lähde.
Kenkuttaa, päivitykset oli eilen ja kun ajattelin, että nyt selviää, eipä lähettäminen onnistunut.
Nämä vaivat vain Suomi24:ssä.
Hyvin ohutta lumisadetta edelleen, sitä nyt jo riittävästi täällä, etelään kai reilummin tänään sataakin, pääsette lumitöihin sielläkin.

Saunassa minä eilen suihkuttelin ja olipa se taas kerran raukaiseva asia.
Kiva että on ilmainen lenkkisauna keskellä viikkoa ja lenkin tein minäkin kauppaan, joten oikeutettu olin saunomiseen, ei tosin kukaan sitä kysele;)
Vanha sanonta minkä taakse jättää, sen eestään löytää, näin se on hurskaisen rakennushommienkin kanssa;)
Mukava on että hommia riittää, toimettomuus saa kaikenlaisten ikävien asioiden mieleen tuloa.
Ikävää, että nuo vaivasi tekemisiäsi paljonkin rasittaa, yritystä kuitenkin sinulla riittää ja onhan niinkin sanottu, että vaikeuksien kautta voittoon.

Vara on viisautta ynnämuu ja tulevan sään hyvä ennakointi helpottaa elämää, en minäkään lähde kauppaan kärrineni, jos ei tiet ole aurattu.
Näin eläkeläisenä ei ole pakko päivän tarkkuudella hommia tehdä, päivä se on aina huomenakin.
Aamuisin minä yleensä pari tuntia vietä koneella ja sitten illan suussa kurkkaan.
Silmiä tämä jonkun telkkarin tai tietokoneen tuijottelu jatkuvasti rasittaa ja kun siihen lisää vielä nuo käsityöt, ei ihme, että pieni näön huonontuminen on minulla todettavissa.
Tämä sähköisen laitteen tuijotus kai pahin, näin on todettu nuorienkin kohdalla.
Kännykkä korvalla sitten kuuloon vaikuttaa, jos sitäkin paljon käytetään.

Minulla tuo siivoamisvimma aina viikon lopulla iskee, kai se on sitä vanhaa ajattelua, että pyhänä pitää olla siistiä ja entiseen työelämä aikaan viikonloppu aika oli sitä omaa aikaa, jolloin kotityöt yleensä tehtiin.
Miten kerittiinkin?

Nyt yritän lähetystä saada lähtemään, saapa nähdä tuliko liian pitkä viesti, mikä ei Suomi24:lle kelpaa.
Koettakaa selvitä lumimyräkästä siellä etelämpänä, kivahan se on kun luonto valaistuu.

Ei kai nyt kumminkaan viimeiset sanasi e.lä.mä?
1 VASTAUS:
Joka kuukausi minullekin sattuu, Skillan että "hyrrä" jää pyörimään eikä viesti lähde. Se ei ole Aller-yhtiön häirintää vaan yksityisen hakkerin "moderointia".
Joku hourupää siitä aamuunsa hyvä mieltä. Tiedän tälläisen toimijan.

Aamulla laitoin pitkävartiset lämpösaappaat jalkaani että ne riittäisi siihen ennustettuun uuden lumen hankeen. Lunta oli enintään 10 senttiä. Eikä loppupäivän hiljainen sade sitä juurikaan lisännyt.

Lykkäsin pihapolun auki kätevällä lumentyöntimellä. Iltapäivällä kolasin kaikki polut ja autokatoksen edustan. Katos on lautavahvistettu.
Kevensin lumikuormaa. Sitä oli katolle nietostanut ehkä 30 sentin veraan.

Vielä raakileen viestiin hernerokan hyvään talviruoka vaihtoehtoon jouduin tekemään pienen lisäyksen.
Vatsani meni vähän sekaisin niiden ilmavaivojen takia. Seuraavana päivänä leikkasin viherkurkkua asetille etkkaliemeen.
Lusikallinen hernekeittoa ja aina hyvä siivu kurkkua päälle. Ei ollut mitään ongelmaa. Herkkä maaru näköjään vaatii väliin vuohenruokaakin toimiakseen. Ehkä saamme aurinkoisenkin päivän jo tällä viikolla?
+Lisää kommentti
Huomenta lumivalkoisen maiseman keskeltä. Kyllä on kaunista näin ikkunasta katsottuna.
"Vanhassa vara parempi". Käytin vanhat talvikenkäni suutarissa. Hyvin sai korjattua ja jalkani tykkäävät. On se tuo vanheneminen, kun toi mukanaan jalkapöydän laskeumaa ja sitä mukaa kantapääkipua. Olisipa mukavaa, jos olisi joku nettisivusto mihin olisi koottu vanhenemisen mukaan tuomia muutoksia ja miten niitä hoidetaan. Ei tällainen tavallinen mummo osaa kaikkeen varautua.

Olen suosinut pata- ja keittoruokia. Ne kun pienen valmistelun jälkeen muhivat itsekseen. Eilen otin marjoja pienesta pakastinosiosta ja huomasin, että siellä oli muutama pala sienipiirakkaa. Olipa mieluinen yllätys. Päätinkin nyt aloittaa pakastimen ja kuiva-aineskaappien tyhjentämisen syömällä. Kuivaherneitäkin näytti olevan sitä himoitsemaani hernekeittoa varten. Maltan mieleni sinne laskiaiseen saakka. Josko saisin sitten ruokavieraita lapsenlapsistani.

Neulomuksia minullakin vielä on. Joulun lyhytvartisten, nilkkureihin sopivien kaveriksi nyt saan neuloa noita pitkävartisia. Ne ovatkin tarpeen noissa kinoksissa, pysyy pitkien kalsareitten lahkeet sukkien sisällä.

Kauniita talvipäiviä pirtissä kävijöille!
1
Ilmoita
Terveiset lumisesta Espoosta, kyllä lunta on runsaasti tullut. Aamulla oli portaat yhtä liukumäkeä, yhtään askelmaa ei erottanut. Liikenne oli kovin hidasta, kun käväisin antamassa verinäytteen labrassa.

Pitääkin pakastimesta ottaa jauhelihaa sulamaan, taidan laittaa lämpimään veteen niin joutuu nopeammin. On tuossa parvekkeen kaiteessa n. 15 cm lunta. ihmeen pehmeä ja leuto ilma kuitenkin.

Kaipa on jotakin lounasta haalittava jääkaapista, ja pienet nokkaunet otettava, kun heräsin niin aikaisin aamulla.zzzz moikka!
1
Ilmoita
Hyvvee iltahämäröö!
Ilimojakkii riittää, vuan eipään männynnä ihan jeksulleen enustelijoihen
mukkaan. Hyvä kun ies puolettii ois tullunna, jota höy kuavaillii tulevaks.
On hiän vaikeeta käyttee poritmoilleen alakuperräistä "kotimaista sanoo."

Tulihan sitä lunta sen 10 sm. Kauppaan ei olisi ollut tarvetta, mutta
reippailu ja kalassa käynti pisti liikettä kinttuihini. Lohta 6.95 filerattuna,
johan se asialle juoksuttaa. Kyllä se lumentulo asiakkaita vajuutti. Pääsin
heti lohitiskillä asiaan. Niin arvelinkin, rollaattorit olivat harvassa.

"rakile. vielä" kirjoitti olevansa kiinnostunut sellaisesta keskustelusta, jossa
kerrottaisiin vanhuuden mukanaan tuomista muutoksista. Kyllä siitä
menneestä jotain muistilokerooni on jäänyt. Vaikka siitä ajasta, kun vielä
ikämiessarjassa, 35v., urheilussa ammattiosastoni kisoissa kohtuullisin
tuloksin mukana pysyin.Tapaturmastani johtuneesta syystä vähän alle
60 vuotisena ei voi iän syyksi pistää. Muutaman vuoden kovalla
tsemppaamisella pääsin kohtuulliseen kuntoon. Vielä 70 v. tuntui menevän
kohttuullisen mukavasti. Ei 10 km kävely päivässä mitään erikoista ollut.
Siitäpä se hiipumiseni on pikkuhiljaa jatkunut. Nyt 3 km on "enemmän"
kuin se vanha 10 km.
Mielestäni ei voi tehdä mitään järkeviä päätelmiä eteenpäin. Vain sen,
että hiipuminen varmasti jatkuu. Ei se ehkä näy päivittäin, eikä viikottain.
Ainahan on parempia ja huonompia päiviä. Siitäpähän kuulostellaan.

Nyt muuten lunta mättää täällä ihan kunnolla. Huomenna tulos näkyy!
1 VASTAUS:
Huomenta!
Kirjoitan tähän jo tyhjennettyyn pirttiin, kun huomasin, että "ynnämuu" oli minulle vastannut.
Hienosti olitkin tuota "hiipumisen kaarta" kuvannut.
Itse juoksin muutaman "naisten kympin" ollessa alle ja päälle kolmikymppinen. Viiskymppisenä patikoin vielä tuntureilla. Siinä ohessa olin aina pyöräillyt ns. sunnuntailenkkejä ja sitten siitä pyöräilystä tulikin tapa. Arkipyöräilyt kauppamatkoineen sun muineen hoidin pyöräillen. Eläkkeelle jäätyäni nautin suunnattomasti, kun pääsin tekemään päiväretkiä pidemmälle ilman aikataulua. Ehkäpä juuri siksi, kun se käveleminen jäi vähäiseksi, niin nuo kantapäävaivat yllättivät.
Sain eilen netistä tilaamani juoksijoidenkin käyttämät "iskunvaimentimet" eli geelisuojat kantapäiden alle kenkiin. Iltaisin pyörittelen tennispalloa jalkapohjien alla jumpaten ja verenkiertoa elvyttääkseni.
Mietintämyssyssäni on nyt josko tekisin "Hurskaiset" ja hommaisin nastarenkaat ensitalveksi pyörään. Pyöräillessä ei kantapäät ala vihoittelemaan.

Sitä vanhentuvan ihmisen nettisivua kaipaillessani olen vieraillut Terveyskirjaston sivuilla ja sieltä olen kyllä aika hyvin saanut omahoito-ohjeita. En mielelläni mene lääkäriin jos vain pystyn itse vaivojani lievittämään.

Aurinko paistaa ja aion nyt geelipohjallisten kanssa mennä tuonne puhtoisten hankien toivottavasti jo auratuille kävelyteille.

Mukavaa viikonloppua, tapaamisiin SkillaNin sisustamassa ja avaamassa raikkaassa pirtissä.
+Lisää kommentti
Huomenta, jatketaan turinoita uudessa pirtissä, puhtain päiväkirjoin, jääköön tämä pirtti historiaan.
Tervemenoa pirttiin 151/ 2019.
1
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

KAHVIPIRTTI JOULUNA 2018 150/2018

Aatonaaton aamua, lähellä tuo paljon hyvää mieltä tuottava hetki ja yhteinen ilon juhla.
Kaikki on valmista täällä kotona ja nyt sitten joulun kunniaksi ja edellisen ketjun tavoitettua sen vakio luvun, voin aloittaa uuden pirtin.
Pirtissä hieman pölyjä pyyhin ja kolmentoista asteen pakkasen sisään lasken, raikastamaan pirtin ilmaa.
Kaunis kuusi koristeineen on pirttiin ilmaantunut, taitaa tontut pirtistä tykätä ja tämän yllätyksen tekivät.
Glögi on termoskannussa odottamassa nautittavaksi ja virittää mielen joulun vastaan ottoon.
Kuumat piirakat pöydälle, kraavilohi kyytipojaksi ja näin päivä alkaa hyvin tankattuna, saattaa vielä niitä hommiakin olla joillakin.

Komeita punaisia ja valkoisia amarylliksiä hankin pöytiin, kissat saaneet annoksensa ja tyytyväisinä viiksiään nuolevat, kaulin yhtenä hymynä toivottamassa pirttiin astujat tervetulleeksi.

Laitan takkaan tulen ja taustalla soi hiljaa kaunis , " Kodin kynttilät illoin kun syttyy", monia muistoja mieleen nostaen, istun kiikkutuolissa kahvimuki kädessä ja mieli lapsuuteen lentää.
Katselin aamulla kahvia juodessa täysikuuta ja mieli herkistyi, aivan kuin minua muistaen se pitkästä aikaa taivaalle nousi.
Hyvin alkoi päiväni ja hyvä on mieleni, tätä samaa toivottelen teille kaikille pirttiin astuville ja näin aatonaattona jo toivotan Oikein Rauhaisaa Joulua koko palstalle!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta