Tähtisade ja auringon muuttuminen verenpunaiseksi Ilm.6:12-13

Milloin tapahtuu? Milloin tapahtui?

Ilm. 12-17
12 Minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin. Maa järkkyi ja vavahteli, aurinko pimeni mustaksi kuin suruvaate, ja kuu muuttui kauttaaltaan verenpunaiseksi. 13 Taivaan tähdet putosivat maahan, niin kuin viikunat varisevat puusta myrskyn sitä ravistellessa. 14 Taivas hävisi näkyvistä kuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät paikaltaan. 15 Maan kuninkaat, ylimykset ja sotajoukkojen johtajat, rikkaat ja mahtavat miehet ja kaikki muut, niin orjat kuin vapaat, piiloutuivat luoliin ja vuorten rotkoihin 16 ja huusivat vuorille ja kallioille: »Kaatukaa päällemme, kätkekää meidät valtaistuimella istuvan katseelta ja Karitsan vihalta! 17 Heidän vihansa suuri päivä on tullut – kuka voi sen kestää?»

27

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tästä on monenlaista opetusta. Mutta mikä opetus on faktaa?

      Laitan tähän erinomaisen Baruch Kormanin videon, jossa hän tyrmää väärät opetukset asiasta.

      https://www.youtube.com/watch?v=TDZpLWT-494

      Pitää lukea kokonaisuus, että ymmärtää. Eli jos tarkastelemme koko aiheeseen liittyvää Raamatun kohtaa, niin huomaamme selkeästi, että tämä tapahtuu, kun Messias tulee takaisin!

      "ja huusivat vuorille ja kallioille: »Kaatukaa päällemme, kätkekää meidät valtaistuimella istuvan katseelta ja Karitsan vihalta! 17 Heidän vihansa suuri päivä on tullut"

      Minusta tuntuu, että adventistit opettavat tämän tapahtuneen jo aikoja sitten. Mutta toteutuiko tämä silloin? "Maan kuninkaat, ylimykset ja sotajoukkojen johtajat, rikkaat ja mahtavat miehet ja kaikki muut, niin orjat kuin vapaat, piiloutuivat luoliin ja vuorten rotkoihin..."

      • Jahas...Yksi_uskon epäjoulunvietto on ohi. Ehtii taas videoitaan spämmäämään...


    • TonttuToljanteri

      No eipä nuo koskaan tapahdu. Kertoo vain noiden taikauskoisten pölvästien tietämättömyyteen perustuvasta maailmankuvasta. Tähdet eivät tipahda taivaalta ja vuonna 2018 me jo tiedämme, että mitä auringonpimennyksessä tapahtuu ja lisäksi tiedämme syyn sille että miksi Kuu on joskus punaisen värinen. Laattatektoniikka ym selittää hyvin maanjäristykset.

      Emme tarvi enää jumalia tai maailmanloppuja näitä asioita selittämään kuten nuo muinaiset pölkkypäät tarvitsivat tiedon puutteessa.

      • Tuossa Raamatunkohdassa ei puhuta niistä, mitä on tapahtunut (useitakin?). Raamatunpaikka käsittää yhden ja ainutlaatuisen tapahtuman kun Herramme tulee.


      • TonttuToljanteri
        Yksi_usko kirjoitti:

        Tuossa Raamatunkohdassa ei puhuta niistä, mitä on tapahtunut (useitakin?). Raamatunpaikka käsittää yhden ja ainutlaatuisen tapahtuman kun Herramme tulee.

        Siinäpä sitä herraa sitten odotat, jos ei muutakaan tekemistä ole. Ja odottaa saat. Ja lapsesi saavat odottaa. Ja heidän lapsensa. Ja heidän lapsensa. Ja niin edelleen. Jumalia yhdistää yksi asia ja se on se, että ne pettävät aina.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Tuossa Raamatunkohdassa ei puhuta niistä, mitä on tapahtunut (useitakin?). Raamatunpaikka käsittää yhden ja ainutlaatuisen tapahtuman kun Herramme tulee.

        Kuten monet muutkin Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan profetiat, myös tämä kohta on moniselitteinen. Ei ole vain yhtä oikeaa selitystä. Pidän adventistista näkemystä oikeana. Eli sitä, että kyseiset tapahtumat ovat tietyllä tapaa jo toteutuneet. Kuitenkin, kuten sanoit, koko tekstiyhteys huomioiden, tässä on kuvaus Herran Yahushuan toisesta näkyvästä tulemuksesta. Ilmestyskirja ikäänkuin loppuu jo kuudenteen lukuun, mutta alkaakin sen jälkeen vielä piirtää tarkennettua kuvaa lopunajoista.


      • pyhpyh29384792384

        Emme tarvitse sinua.


    • 1700 luvun lopulla on ollut taivaan ko. merkit "selittämättömiä" ja tuo on sellaista aikaa siitä lähtien on "aikain merkkien" tapahtumia muitakin alkanut isommasti.

      Ilmiöitä on ollut aikaisemminkin - mutta näihin liittyy tiettyjä sarjojen tiheyttä 1700 alkaen ja että ovat sitten pääteltävissä kuuluvan lopun merkkeihin mistä on kerrottu Raamatussa.

      Merkitystä on mm. siinä että ihmiset alkoivat puhua sellaisista lopun merkkeinä. Ihmiset havahtuivat tähän merkitykseen - Lissabonin maanjäristys aloitti suurien maanjäristyksien sarjat mm. samoihin aikoihin. Ihmiset havahtuivat yhdistämään ne ajan merkkeihin.

    • Advis

      Hyvin yksinkertaista: Jeesuksen tullessa. Eli ei noista merkeistä voi ennustaa Jeesuksen tulon läheisyyttä. Vain adventistit voisivat sortua moiseen ennusteluun. Raamattu sanoo sen hyvin yksiselitteisesti: muuta merkkiä ei anneta, on vain Jeesuksen saapuminen, jonka yhteydessä tapahtuu sitten kaikenlaista.

      • pyhpyh23984792384

        Valheesi ei meitä hetkauta.


      • No_häh
        pyhpyh23984792384 kirjoitti:

        Valheesi ei meitä hetkauta.

        Keitä teitä? Sinua ja lapsiasiko?


    • Olen kirjoittanut näin 2013 asiasta;

      Maanjäristykset, auringonpimennys ja tähtisade?



      ”Mutta kohta noiden päivien ahdingon jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoilevat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät.” (Matt 24:29, Mark 13:24-25, Luuk 21:25,26, 20-33)

      Jeesuksen puhui auringon pimennyksestä, tähtisateesta ja maanjäristyksistä.
      Seuraavassa jakeessa 30 kerrotaankin jo ”Ihmisen Pojan merkkistä ja Jeesuksen tulosta.”
      Matteuksen 24 luvussa Jeesuksen sanoilla on kolmoistäyttymys:
      1. Roomalaiset hävittivät Jerusalemin 70 jkr.
      2. Hengellinen keskiaika (100-300-500 luvulta 1500-1800 luvulle)
      3. Viimeiset ajat/ lopun ajat
      Matt 24 luvun tapahtumat eivät ole kronologisessa järjestyksessä vaan lomittain.

      Jes 24 on rinnakkaisluku Matt 24 luvulle joka kertoo viimeisistä ajoista sekä myös syistä miksi ihmiskunta on siinä tilassa. Matteus ei ilmeisesti vielä ymmärtänyt ajoittaa Jeesuksen sanoja kolmeen eri aikaan järjestyksessä.
      Monet profetiat saavat selvyyttä vasta ajan saatossa. (Dan 12:10) Jumalan sanomien vastaanottajat eivät aina itse ymmärtäneet heti saamansa sanoman merkitystä. Jumalan Henki on antanut lisää valoa kun aika on kypsä. (Ilm 19:10)

      ”Aurinko pimenee, kuu värjäytyy vereen ennen kuin koittaa Herran päivä, suuri ja häikäisevä.” (Apt 2:20) (Apt 2:16-21) >Sama Joel 3:1-5 ja Ilm 6:12-14.
      Ilm 6:1-17 tapahtumat toistuvat kaksoistäyttymyksessä ”seitsemän viimeisen vitsauksen yhteydessä.”

      Jeesus mainitsi maanjäristykset ”lopun merkeiksi.” Maailmassa on ollut maanjäristyksiä jo Jeesuksenkin aikoihin ja ennemminkin.
      Lissabonin maanjäristys vuonna 1755 oli siitä merkittävä ja että järistys tulkittiin jo Ilmestyskirjan kuudennen sinetin merkitykseksi. Lissabonin järistys oli suurin voimakkuudeltaan historiassa. Maanjäristys sai ensimmäistä kertaa yleisen uskonnollisen merkityksen. Voimakkuudeltaan yhdeksän richterin asteikolla 6-7 minuuttia kestänyt ensimmäinen isku surmasi 30 000 ihmistä. Maanjäristys vaikutti 5 miljoonan m2 alueella. Järistys tuntui Suomessa asti. Aura- ja Kymijoen vedenpinnat nousivat kaksi metriä. Lissabonin järistys sai ihmiset havahtumaan Raamatun ajan merkeistä.
      Kalkutan maanjäristyksessä (1737) kuoli 20 vuotta aiemmin 40 000 ihmistä. 1900 luvulla on ollut toistakymmentä maanjäristystä jossa ihmisuhrien määrä oli yhtä suuri tai suurempi kuin Lissabonin järistyksessä. 1976 Kiinassa Thangshanin kapungissa oli yli puoli miljoonaa ihmisuhria.
      (Lähde:Rouhe Olavi:Ilmestyskirja.Kaikkien aikojen suurin drama:Kirjatoimi:1998)

      Selittämätön auringon ja kuun pimennys tapahtui 19.5.1780. Suuri meteoriittisade näkyi 13.12.1833. Mooseksen ajan jälkeen ei ole ilmeisesti merkitty muistiin yhtä kauan kestänyttä pimeää aikaa. (2 Moos 10:21-22)
      ”Koko taivaankansi Yhdysvaltojen yläpuolella oli neljä tuntia kestäneen tulen vallassa. Sadepisarat eivät voi pudota taajemmin kuin meteorit putosivat maata kohti kaikkiin ilmansuuntiin samalla tavalla. Koko taivas näytti olevan liikkeessä. Kello kahdesta aina valoisaan päivään saakka taivaan ollessa täysin selkeä ja pilvetön häikäisevien loistavien valojen lakkaamaton vilke oli nähtävissä yli taivaan. Tuhannet tähdet seurasivat tuhansia” (Ellen G White:Alfa&OmegaVII.s189-190)

      Ymmärrettiin että viimeiset ajat olivat alkaneet kun Jeesuksen antamat ajan merkit alkoivat täyttyä. Danielille annettu profetiakin selvisi josta enkeli sanoi profetian selviävän vasta lopun aikana. (Dan 12:4,9) Kukaan ei tiedä kuinka kauan lopun ajat kestävät. (Matt 24:36)

      Hengellinen herätys Jeesus-Adventti missiolla alkasi 1800 luvulla voimalla. Syntyi lukuisia hengellisiä ryhmiä jotka kasvoivat maailmanlaajuisiksi. Uskonpuhdistus oli jo Euroopassa 1500 luvulla raivannut tietä puhtaan evankeliumin puolesta. Kirjapainotaito toi Raamatun kansalle. Evankeliumi oli määrä julistaa koko maailmaan (Matt 28:18-20)

      "Minä näin taas uuden enkelin joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille kielille ja maille, Hän kuulutti kovalla äänellä. "Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia -hänen tuomionsa aika on tullut! Kumartakaa häntä joka on luonut taivaan maan ja vesien lähteet." (Ilm 14:6-7)

      > 2 Piet 3 luku.

      ”Maa järisee niiden edessä, taivas vapisee. Aurinko ja kuu pimenevät, tähtien loiste sammuu.” (Joel 2:10) (2:11-13, Joel 1:15-17) (Sef 1:14-18, Jer 4:19-28, Jes 13:11-13)

      ”Siksi me voimme entistä lujemmin luottaa profeetalliseen sanaan. Hyvin teette tekin jos kiinnitätte katseenne siihen kuin pimeässä loistavaan lamppuun, kunnes päivä sarastaa ja kointähti syttyy teidän sydämessänne.” ”(2 Piet 1:19)

      > 1 Tess 5:15-24.

      Jumala tahtoo rakastaa, (2 Piet 3:9) mutta ihmiskunta kieltäytyy Jumalan rakkaudesta. Ihmiset tekevät pahaa ja syntiä. -Jumalaa ja lähimmäisiään rakastaville on joskus maksettava palkka. Kaikki pahuus loppuu!

      • Tuosta mereorisateesta 13.12.1833 en löytänyt Wikipedian linkkiä.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Tuosta mereorisateesta 13.12.1833 en löytänyt Wikipedian linkkiä.

        Wikipedia on internet tietosanakirja jota voi kirjoittaa kuka hyvänsä.

        Minäkin Wikipediaa usein luen, mutta tiedän että tieto ei ole tiedon määritelmiä täyttävää.

        Wikipedia ei kelpaa esim. yliopistojen tiedoksi yliopistojen kirjallisissa tehtävissä ja vaatimuksissa.

        Wikipedian tietoja on kuitenkin kirjoitettu hyvin, mutta edustaa kuitenkin jonkun kansalaisen henkilökohtaista ymmärrystä ja/tai asiantuntemusta.


      • <<Selittämätön auringon ja kuun pimennys tapahtui 19.5.1780.>>

        Valitettavasti wikipedian ja BBC:n linkit oli poistettu, mutta tämä on näkynyt vain osassa maapalloa - ei siis kaikkialla. Voiko tällainen, joka ei ole näkynyt kuin joillekin ihmisille, olla Raamatun tarkoittama pimennys? Samoin. Miksei löydy tietoa tähtisateesta. Tähtisateita on ollut ennenkin, mutta mikä tästä tekisi sellaisen, josta Raamattu puhuu?


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Wikipedia on internet tietosanakirja jota voi kirjoittaa kuka hyvänsä.

        Minäkin Wikipediaa usein luen, mutta tiedän että tieto ei ole tiedon määritelmiä täyttävää.

        Wikipedia ei kelpaa esim. yliopistojen tiedoksi yliopistojen kirjallisissa tehtävissä ja vaatimuksissa.

        Wikipedian tietoja on kuitenkin kirjoitettu hyvin, mutta edustaa kuitenkin jonkun kansalaisen henkilökohtaista ymmärrystä ja/tai asiantuntemusta.

        Tämä oli lainausta eräästä poistetusta linkistä: "New England's Dark Day viittaa tapahtumaan, joka tapahtui 19. toukokuuta 1780, jolloin tapahtui epätavallinen tummeneminen uudenvuodenpäivänä ja Kanadan osissa."

        Onko siis tämä Raamatussa mainittu tapahtuma??


      • >>”Koko taivaankansi Yhdysvaltojen yläpuolella oli neljä tuntia kestäneen tulen vallassa. Sadepisarat eivät voi pudota taajemmin kuin meteorit putosivat maata kohti kaikkiin ilmansuuntiin samalla tavalla. Koko taivas näytti olevan liikkeessä. Kello kahdesta aina valoisaan päivään saakka taivaan ollessa täysin selkeä ja pilvetön häikäisevien loistavien valojen lakkaamaton vilke oli nähtävissä yli taivaan. Tuhannet tähdet seurasivat tuhansia” (Ellen G White:Alfa&OmegaVII.s189-190)<<

        Tässä on varmaan ollut kyse siitä, että maa on leikannut mereoriparven. Wikipedian linkissä sanotaan, että "Jos Maa kiertoradallaan leikkaa tämän partikkeleiden kiertoradan, ne havaitaan maanpinnalla meteoreina. Jos ne näyttävät tulevan yhdestä pisteestä taivaalta aina samaan aikaan, ilmiötä kutsutaan tähdenlento- eli meteoriparveksi. ".

        Mutta onko kyseessä Raamatussa mainittu juuri tämä ainutlaatuinen, Jeesuksen takaisintulon merkki? Miksi kaikki merkit näkyisivät vain joillakin alueilla Amerikassa. Luulisi ainakin, että Israelissa nämä merkit huomattaisiin? Näin ei kuitenkaan ole ollut.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        >>”Koko taivaankansi Yhdysvaltojen yläpuolella oli neljä tuntia kestäneen tulen vallassa. Sadepisarat eivät voi pudota taajemmin kuin meteorit putosivat maata kohti kaikkiin ilmansuuntiin samalla tavalla. Koko taivas näytti olevan liikkeessä. Kello kahdesta aina valoisaan päivään saakka taivaan ollessa täysin selkeä ja pilvetön häikäisevien loistavien valojen lakkaamaton vilke oli nähtävissä yli taivaan. Tuhannet tähdet seurasivat tuhansia” (Ellen G White:Alfa&OmegaVII.s189-190)<<

        Tässä on varmaan ollut kyse siitä, että maa on leikannut mereoriparven. Wikipedian linkissä sanotaan, että "Jos Maa kiertoradallaan leikkaa tämän partikkeleiden kiertoradan, ne havaitaan maanpinnalla meteoreina. Jos ne näyttävät tulevan yhdestä pisteestä taivaalta aina samaan aikaan, ilmiötä kutsutaan tähdenlento- eli meteoriparveksi. ".

        Mutta onko kyseessä Raamatussa mainittu juuri tämä ainutlaatuinen, Jeesuksen takaisintulon merkki? Miksi kaikki merkit näkyisivät vain joillakin alueilla Amerikassa. Luulisi ainakin, että Israelissa nämä merkit huomattaisiin? Näin ei kuitenkaan ole ollut.

        En väitä mitään, haluaisin vain keskustelua asiasta.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Selittämätön auringon ja kuun pimennys tapahtui 19.5.1780.>>

        Valitettavasti wikipedian ja BBC:n linkit oli poistettu, mutta tämä on näkynyt vain osassa maapalloa - ei siis kaikkialla. Voiko tällainen, joka ei ole näkynyt kuin joillekin ihmisille, olla Raamatun tarkoittama pimennys? Samoin. Miksei löydy tietoa tähtisateesta. Tähtisateita on ollut ennenkin, mutta mikä tästä tekisi sellaisen, josta Raamattu puhuu?

        Lehdet kirjoittivat. On tärkeätä ymmärtää asiayhteydessä että tämä näkyi siten että ihmiset älysivät ymmärtää että ajan merkit alkavat tapahtua .

        Suurin osa Raamatun tapahtumista ovat olleet lokaaleja, ei globaaleja.
        Niihin on kuitenkin liittynyt globaali sanoma


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Tämä oli lainausta eräästä poistetusta linkistä: "New England's Dark Day viittaa tapahtumaan, joka tapahtui 19. toukokuuta 1780, jolloin tapahtui epätavallinen tummeneminen uudenvuodenpäivänä ja Kanadan osissa."

        Onko siis tämä Raamatussa mainittu tapahtuma??

        Paljon mahdollista


      • << Mooseksen ajan jälkeen ei ole ilmeisesti merkitty muistiin yhtä kauan kestänyttä pimeää aikaa.>>

        Kauanko pimeys kesti silloin kun Jeshua kuoli ristillä? Tällöin myös temppelin esirippu repesi ylhäältä alas jne...

        Tämän Jeesuksen takaisin tulon yhteydessä maa järkkyy ja vavahtelee, aurinko pimenee ja muuttuu verenpunaiseksi, tähden putoavat maahan, taivas häviää näkyvistä, kaikki vuoret siirtyvät paikaltaan, maan kuninkaat ja ylimykset ym. piiloutuvat luoliin ja vuorten rotkoihin, he huutavat vuorille, että ne kaatuisivat heidän päällensä ja kätkisivät heidät valtaistuimella istuvan katseelta ja Karitsan vihalta. Tällaista ei käsittääkseni ole vielä tapahtunut.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        << Mooseksen ajan jälkeen ei ole ilmeisesti merkitty muistiin yhtä kauan kestänyttä pimeää aikaa.>>

        Kauanko pimeys kesti silloin kun Jeshua kuoli ristillä? Tällöin myös temppelin esirippu repesi ylhäältä alas jne...

        Tämän Jeesuksen takaisin tulon yhteydessä maa järkkyy ja vavahtelee, aurinko pimenee ja muuttuu verenpunaiseksi, tähden putoavat maahan, taivas häviää näkyvistä, kaikki vuoret siirtyvät paikaltaan, maan kuninkaat ja ylimykset ym. piiloutuvat luoliin ja vuorten rotkoihin, he huutavat vuorille, että ne kaatuisivat heidän päällensä ja kätkisivät heidät valtaistuimella istuvan katseelta ja Karitsan vihalta. Tällaista ei käsittääkseni ole vielä tapahtunut.

        Uskoisin Raamatun Ilmestyskirjan perusteella, että Jeshuan takaisintulo on maailmanhistorian ehdottomasti suurin tapahtuma. Siihen ei voi verrata vähänkään mitään aikaisempaa.


    • ette.osaa.lukea

      Ei tuossa tekstissä sanota, että nuo kaikki tapahtuvat samaan aikaan. Sanotaan vain, että ne tapahtuvat. Voivat siis tapahtua samaan aikaan tai eri aikaan.

      • Minulla on sulkeismerkkejä väärissä jakeissa kirjoituksessani 2013, -kirjoituksissani on minulla viimeistelemistä kaikissa.
        Yliopistolla luin 2010 luvulla hetkeä myöhemmin kursseja, ja mm. kirjallisen viestinnän kurssin- kun edellinen kurssi oli 1980 luvulla. Opettaja näytti minulle oikean tavan -tai mielekkäämmän tavan merkitä runsaita Raamatun jakeita.
        Kirjoitusaiheet eivät koskaan lopu.
        Mutta aikanaan kun jaksan ryhtyä hissunkissun. Jotakin tietoa niistä saa mitä olen tuollaisia kirjoittanut. Ei ne tarvitse täydellisiä olla mitä kirjoitan. On keskustelua ja asianharrastusta.


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Minulla on sulkeismerkkejä väärissä jakeissa kirjoituksessani 2013, -kirjoituksissani on minulla viimeistelemistä kaikissa.
        Yliopistolla luin 2010 luvulla hetkeä myöhemmin kursseja, ja mm. kirjallisen viestinnän kurssin- kun edellinen kurssi oli 1980 luvulla. Opettaja näytti minulle oikean tavan -tai mielekkäämmän tavan merkitä runsaita Raamatun jakeita.
        Kirjoitusaiheet eivät koskaan lopu.
        Mutta aikanaan kun jaksan ryhtyä hissunkissun. Jotakin tietoa niistä saa mitä olen tuollaisia kirjoittanut. Ei ne tarvitse täydellisiä olla mitä kirjoitan. On keskustelua ja asianharrastusta.

        En eläkepäivilläni jaksa ja huvita lukuisten organisaatio-johtajien alaiseksi, -jotka ovat niin korkeita, että eivät vuorovaikutukseen ehdi kerkiä ja halua.
        Organisaatioissa olemme tekemisissä rationaalisten työelämään ja organisaation toimintaan liittyvien asioiden kanssa, että myös jäsenien toiveiden, tunteiden, tarpeiden, elämäntilanteiden asioissa jatkuvasti. En ole jäsen ja rationalisoin muita harrastuksiani nyt, kun hissunkissun toivun elämäni II-bourn outista. Oli paljon uuvuttavaa taakkaa ja murhetta ja rajoitetun onnellisuuden tilaa. Ihminen kun väsyy, niin tahtoo olla alakuloa yms.

        Kirjoittamista keskusteluun minulla sinkku-ihmisenä piisaa.

        Olisi pitänyt akka saada otetuksi. Vielä 50- villityksessä rakastuin neitoihin -pystytissisiin, ja on ollut vuosien toipuminen siitäkin asiasta.
        Miehellä akka pitäisi olla, vaikka akan pidosta on oma vaivansa.
        Minua ei nyt kuitenkaan kiinnosta ikäiseni 60- kesäiset useita vuosikymmeniä jo valmiiksi naidut rouvat. Nuorille en enää riitä kovin moniksi vuosikymmeniksi. Pitää tilanteeseen asennoitua. Olen kuitenkin elämässäni viettänyt pitkiä aikajaksoja sulassa tyytyväisyydessä poikamiehenä. Ajoittain on sitten ollut hankalaa aikaa, jos kun rakastuin neitoihin joita en saanut. Mies ei jaksa yksinään polttaa itseään rakkaudessa pitkään uupumatta, -en tarkoita välitöntä yhdyntää. Minä en ole valtuuttanut ketään koskaan missään itsenäisiin ratkaisuihin siviilisäätyä koskevissa asioissani, -enkä asettamaan omia henkilökohtaisia ihanteitaan minulle-.
        En saanut tekstiviestiä kännykkääni, josko minulla olisi ollut naitavaa tai mammonaa jaossa jossakin joskus-. Viestit tärkeissä asioissa pitää antaa todistettavasti joka tarkoittaa sitä että huolehtii siitä että lähetettyyn viestiinsä vastauksen, -että vastaanottaja on saanut viestin, ja ymmärtänyt viestin asian.


      • Jos lähdetään siitä, että voi tapahtua milloin vain. Niin kysynkin, että onko tällaista Raamatussa mainittua auringon pimenemistä tapahtunut? Se, mistä adventistit puhuvat on suhteellisen pienellä alueella näkynyt auringon pimennys, jolle ei ilmeisesti ole vielä löydetty tieteellistä selitystä.

        "Uuden Englannin" pimeä päivä viittaa tapahtumaan, joka tapahtui 19. toukokuuta 1780, jolloin tapahtui epätavallinen tummeneminen uudenvuodenpäivänä.

        New England käsittää vain kuusi aluetta pohjois-Amerikassa (Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island ja Connecticut). Tämän lisäksi pimeä päivä näkyi myös joissakin Kanadan osissa.


      • filade

        Vihan aika muuttuu ankarammaksi lähi-idässä; pedon valtakunnan alueella 6 sinetissä niin että pakanatkin jo käsittävät Karisan vihan alkaneen.
        Luonnonmullistuksista Jeesus mainitsi eskatologisissa puheissaan (Matt.24:29, Luuk.21:25).
        Pietari (Ap.t. 2:19-20).
        Aurinko pimenee useaan kertaan vihan aikana tilapäisesti (8:12; 9:2; 16:10).
        Tähtien putoaminen lienee meteorisade, taivaan väityminen pois lähitaivaan muutoksia, suuri maanjäristys (sunameineen) että vuoria ja saaria häviää paikallisesti lähinnä pedon valtakunnan alueella.
        Vuoria tulee olemaan myöhemminkin mm uudistetun luomakunnan Ps.148.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      471
      10486
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2576
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      60
      2042
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1769
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1472
    6. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      161
      1405
    7. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1399
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      23
      1330
    9. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1328
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      112
      1225
    Aihe