Perjantaisaarnat

Olen ymmärtänyt, että islamiin kuuluu perjantaina käydä moskeijassa, ja siellä imaami pitää saarnan kuulijoille.
Kun nyt Suomessakin on islamin nimissä tehty terroritekoja, niin kiinnostaisi tietää, mitä moskeijan imaamit sanovat. Annetsaan aina ymmärtää, että islam on rauhan uskonto, joten voimme kai uskoa, että imaaminne puhuu rauhasta ja veljeydestä perjantairukouksissa. Joskus on kuultu äänitteitä rajuista saarnoista, joissa ei ole rakkaudesta ja rauhasta ollut kysymys, mutta eivätkö ne ole poikkeuksia?
Miten uskonmiehet yleensäkin suhtautuvat ääri-ilmiöihin islamissa? Varoitetaanko seurakuntalaisia uskomasta kaikkia värväreitä, vai suojellaanko radikalisoituvia uskonveljiä?
Eikö olisi kaikille parasta, jos islam ja kristinusko mahtuisivat samaan yhteiskuntaan ilman kilpailua, onhan se ennenkin ollut mahdollista!
Mikä on muuttunut?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muslim

      Puhuu rauhasta ja veljeydestä kyllä perjantairukouksen kanssa pidettävässä saarnassa. Ja perus puhu totta, älä juorua muista ihmisistä, kunnioita vanhempiasi, kunnioita naisia, äläkä lähesty naisia likaisesti, älä polta äläkä juo kaljaa. Ei ollut edes Suomesta joku outo äänite, joka oli siinä jossain kohu-dokumentissa.
      Nytkin oli uutinen että Berliiniin rakennetaan muslimien, juutalaisten ja kristittyjen yhteistä uskonnonharjoituspaikkaa. Eli siitäkin voi päätellä että samaan yhteiskuntaan mahdutaan.

    • eishariaasuomeen

      Suomalaiset kyllä muistavat dokumentin Yle Areenassa "Sharialakia Tanskassa". Lukuisia moskeijoita on suljettu euroopassa vihasaarnaajien takia.

    • Sama.vielä

      Miten suomalaisten islam-seurakunta suhtautuu shariaan? Se tanskalainen dokkari oli todella provosoiva.
      Tuntuu vain oudolta, että nyt muutaman vuoden sisällä on uskontoon pohjautuva vihamielisyys kasvanut.
      Suomi on ollut rauhallinen yhteiskunta, emmekä ole edes tienneet toistemme uskonnollista vakaumusta. Monet eivät ole siitä vieläkään kiinnostuneita.
      Suomalaisista yhä suurempi porukka eroaa kirkosta ja elää uskonnotonta elämää. Emme kuitenkaan ole sen synnillisempiä kuin muutkaan.
      Suomalainen järjestelmä jopa muuttaa asennoitumistaan uskontoon kouluissa, kun ei-kristinuskoisia oppilaita on paljon. Luovumme perinteistämme, eikä se herätä sen isompaa hälinää kuin periaatteellista purnausta ja vaatimuksia vanhojen hyvien aikojen kunnioittamiseen.
      Kaikkein parasta olisi, jos koulut muuttuisivat uskonnottomiksi, kuten esim. Ranskassa on, ja oppilaille järjestettäisiin uskontonsa mukaiset opetustunnit seurakuntansa edustajien ohjauksessa.
      Voidaan varmasti ajatella, että täällä käytävät keskinäiset yhteenotot, joita käydään uskontoa keppihevosena käyttäen, ovat kaikki jhan muista syistä provosoituja.
      Suurin osa yhteiskunnasta kuitenkin ymmärtää, että islam on maltillinen, yhteen jumalaan uskova uskonto, jossa on samoja piirteitä, jopa henkilöitä ja tapahtumia kuin kristinuskossa.

    • Aina.vaan.sama

      Ikävää, että keskustelua ei synny. Joku vastaa niin rajusti, että viesti poistetaan. Toivoisin, että ymmärrettäisiin, että keskustelu syntyy mielipiteenvaihdosta. Eri näkemyksiä edustavat ihmiset tuovat esiin ajatuksiaan. Ei kukaan keskustele, jos tekstit joudutaan poistamaan. Mielipiteet voidaan muotoilla asiallisiksi, ja illoin ne ovat myös kiinnostavampiakin.
      Suomessa on ollut islamin uskoisia jo 1800-luvun lopulta asti. Heitä on nimitetty tataareiksi. He tulivat Venäjältä. Suomessa he ovat erikoistuneet turkkureiksi.
      Vaikeuksia ei heidän ja kantaväestön välillä ole ollut.

      Kyseessä ei mielestäni ole uskonnosta, vaan elämänasenteesta, tavoista ja tottumuksista. Emmekö voi elää rinnakkain toistemme kulttuuria kunnioittaen?

      Mistä johtuu, että nyt Suomeen tulevien islaminuskoisen on vaikea kotoutua ja epäluulo vallitsee molemmin puolin?

      • Sanonsuoraan

        Imaamit kieltävät ottamasta vääräuskoista ystävikseen eilä länsimaiseen kulttuuriin koska islam kieltää sen. Muslimin sanaan ei voi luottaa, länsimaiset ihmiset pelkäävät väkivaltaa ja rasismia joka ilmenee islamissa.


      • Sanonsuoraan

        Siis imaamit kieltävät muslimeita intekroitumasta länsimaiseen yhteiskuntaan. (korjaus) Tataarit ovat poikkeus sillä he ovat suvaitsevaisia.


      • sanonpasuoraan

        Niin ennenvanhaan. Sarnaavat arabiankielisesti, kuka niitä pystyy valvomaan? Euroopassa on useita kymmeniä moskeijoita suljettu vihapuheiden vuoksi. Belgian islmilainen puolue on ottanut tavoitteekseen maan saattamiseksi 100 % islamilaiseksi maaksi ja sharialain alaisuuteen. Onhan niitä sekulaareja muslimeita, toivottavasti tulee kaikista.


    • Palstaa.seurannut

      Millaisen koulutuksen imaamit saavat? Onko Suomen muslimeissa pääasiassa shiioja vai sunneja? Voivatko he toimia yhdessä?

      • Pänttääjät

        Se jättimoskeija jonka rakentaminen torpattiin olisi ollut sunnimoskeija. Eli sunneja taitaa olla enrmpi. Ovat uskonasioista riidoissa joten eivät toimi yhdessä. Koulutuksesta en tiedä, varmaan shkeraa koraanin pänttäämistä koko elämä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe