Aihe

Säästikö turhaan

Kaivonkatsoja

Mikä on tilanne, kun sukulaismies säästi vapaaehtoista eläkettä varten ja menehtyi ennen aikojaan?
Menikö rahat kankkukan kaivoon?

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Näinpäon

   Noissa tapaa olla merkittynä edunsaaja jos kuolema yllättää.

  • TietystiMeni

   No menihän ne tietysti sukulaismiehen kannalta katsottuna. Sinne, minne hänkin on menossa tai meni, pääsee yhtä lailla ihan säästöjen määrästä riippumatta.

   Ellei hän sitten säätänyt edunsaajia varten.

  • Åpäölik

   Säästipä miten ja millä keinoilla tahansa ja kuolee ennenkuin ehtii säästöjänsä hyödyntää, niin ainahan säästäminen on ollut turhaa hänen itsensä kannalta.

   Kysymyshän onkin, kannattaako tuollaista riskiä ottaa. Vai pistääkö kaikki heti iloisesti menemään varmuuden vuoksi, ettei vaan säästöt mene ’kankkulan kaivoon’.
   Siinäpä sitä pohdittavaa....

   • Joskus_eläkkeelle

    Toinen tapa miettiä on nähdä itsensä nyt ja tulevaisuudessa. Jos säästät nyt, annat rahaa itsellesi tulevaisuudessa. Jos et säästä, otat rahat pois tulevaisuuden itseltäsi.

    Tässä aloittajan tapauksessa säästäjä oli kuollut ennenkuin ehti nauttia rahoistaan. Veikkaisin kuitenkin, että suurempi todennäköisyys elää yli 80 vuotiaaksi kuin menehtyä ennen eläkeikää.

    Liian pienistä eläkkeistä mankuvia ihmisiä on aika paljon. ja aika vähän niitä, joilla ei ollut koko elämäänsä aikaa pistää pikkuisen sivuun leppoisia vanhuuspäiviä ajatellen.

    Mutta kukin tyylillään ja niinkuin parhaaksi näkee. Minä yritän pitää jonkinlaisen tasapainon, en köyhäile, enkä pröystäile. Sillä tavalla elämä ihan mallillaan ja pieniä roposia jää säästöönkin hyvän päivän varalle.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   619
   30174
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   300
   22127
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14117
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   354
   11138
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   93
   8251