Valkeakoskella - mielenosoittajat estivät pääsyn kaivokselle

Ympäristö-Tuhoutuu

Pörssi-ilmoituksessaan kaivosyhtiö Dragon Mining rauhoittelee sijoittajia sillä, että Suomessa viranomaisten ja oikeuslaitosten päätökset kestävät niin kauan, että niistä valittamalla kaivokset ehditään hyvin tyhjentämään kullasta.
Valkeakoskella Kaapelinkulman kultakaivoksen vastustajat sulkivat pääsyn kaivokselle lukittautumalla sinne johtavalle tielle yhdeksi päiväksi.

Mielenosoittajien tavoitteena on estää valmistelevat työt kaivoksella. Kaivoksen vastustajat kertoivat mielenosoituksesta tiedotteessa.

Australialaisen kaivosyhtiön Dragon Miningin kolmas kultakaivos Suomen maaperällä on avaamista vaille valmis. Kaapelikulman kaivos sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Valkeakosken keskustasta.

Kaivosyhtiö aikoo louhia 1,4 hehtaarin alueelta kahden vuoden aikana 300 kiloa kultaa.

1

<50

Vastaukset

  • Suomen maaperä myrkytetään ja luonto tuhotaan pohjavesineen ja hyöty korjataan ulkomaille..ja lammas kansa pällistelee tumput suorana ...
    viranomais sektorilla ei tehdä mitään, kun ei uskaleta, sen sijaan jos suomalainen tekisi jotakin ympäristööönsä..niin silloin pillit ulvoo ja sangtioita paukkuu..esim.jätevesi lait yms..

Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.