Vanhat kerrostalot maksatetaan nyt TOISEEN kertaan, remonteilla

svt

80-luvulla ostettu kaksio ollaan nyt putki- ja lvi-remonteilla maksattamassa viekkaan porvarikoalition toimesta toiseen kertaan, näin ainakin pk-seudulla. Kun 55 m2 kaksion sai 280 000 tuhannella markalla vuonna 1984, sen toimihenkilöpariskunta sai vielä velattomaksi maksettua, ennen kuolemaansa. Kiitos markka-ajan ja inflaation, joka siis aidosti söi velkaa. 200 000 markan velka oli mahdollista maksaa takaisin, nousivathan palkat mutta piti myös pysyä työkannassa, porvareiden ottaessa vallan. Toisin on asiat tänään.

Putkiremontti em. yksiöön näyttäisin kustantavan liki tonnin neliö oheisLVI-remppoineen. Tämä tarkoittaisi, että 55 m2 yksiön osalta asukkaalle pannaan maksuun 55 000 euron remonttilasku. Kun toinen alkuperäisistä maksajista lepää jo haudassa ja toinen vain iäkkäänä maksajana, on päivän selvää että 55 000 euron lasku tulee huoneiton VELKA-taakaksi, josta asukas ei enää selviä eikä edes yritäkään.

Kun käytetty asunto maksoi 280 000, se tarkoitti käytännössä n. 48 000 euron kulua. Se siis tuli maksettua mutta ei totisesti porrvarihallinnon junailema uusintamaksu, 55 000 euroa. Tuskin perillisetkään siitä selviävät. Todella mielenkiintoinen tilanne. Enkä nyt siis totisesti puhu EURO-puhaltajista, siis niistä järjestelmän nykykusettajista, jotka puhalluksen ovat junailleet ja rikastuvat tällä kansalaisten ylivelkaannuttamisella.

VELKA-Piikki siis kasvaa mutta samalla tulee pää vetävän käteen, yhä kiihtyvämpää vauhtia.
Näinköhän porrrvarikoalitio juuri sitä silmällä pitäen tilasi panssarivaunuja poliisin suojaksi, tälläisistä hankkeistahan ei 80-luvulla kukaan ei edes osannut uneksiakaan. Mitä nyt joku tv-hörhö silloin yrityksillä ostatti uusia poliiisiautoja. Ne kustannettiin lopulta sopuleita ylinopeussakottamalla.
Mutta näitä euro-puhalluksen asuntovelkoja, niitä ei todellakaan maksella KIKY-soppareilla, se on varmaa. Tästä tulee hauskaa.....

https://huutokaupat.com/nettihuutokaupat/4/asunnot-toimitilat-ja-

PS. Kevään vaalit on mielenkiintoiset: Tuleeko "demari"-koira toisen porvarin tilalle, porvarihallitukseen entista menoa jatkamaan, kuten suomessa on jo vuosikymmeniä tapana ollut toimia "demari"- JA vasuri-eliitinkin hyväksi, kansan edusta enää pätkääkään piittaamatta. Muissa euroopan maissa tämä vehkeily on pääsääntöisesti saatu lähes kokonaan loppumaan, aivan uusia poliittisia toimijoita keskitetysti äänestämällä.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhakerrostalo

      Vanhoissa kerrostaloissa ei kannata asua. Hyvätuloinen kauaskatseinen ostaakin ok-talon, elää ja nauttii kotoisasta rauhasta. Kerrostalot aivan eri maailmasta, huonosta sellaisesta.

      • ei.pk-seudulle

        Ok-talon AINOA hyvä puoli kerrostaloon verrattuna on se, että YHTIÖKOKOUKSESSA pelottelu ja uhkailu - jolla juuri maksattavat toiseen kertaan - ei ole mahdollista. Siihen ne hyvät puolet sitten jäivätkin, ainakin pk-seudulla, jossa homma slummiutuu, on raskaasti ylihinnoiteltua tonttikeinottelun takia sekä vielä: KIINTEISTÖ-verotus iskee niihin suurimmalla voimalla !


    • Työtekijäänsäkiittää

      Eihän tuo ole mikään ongelma, kun pitää huolen, että tilillä on rahaa, millä maksaa verot. Työtä tekemällä asia järjestyy.

      • svt

    • Haans.seA

      Asuntojen hinnat vedätettiin ovelalla velkakeinottelulla tasoille, joista suomalaiset eivät selviä sen kummemmin kuin ruotsalaisetkaan omistaan. Mutta vedätyksen tarkoitus saattoi olla myös se, että näin remonteille saatiin huikea kate, joka ei ikään kuin näytä suurelta "kokonaisarvoa" tarkastellessa.
      "kokonaisarvo" on kuitenkin sitä luokaa, että ilman ulkopuolista apua velalliset eivät selviä veloistaan enkä ulkopuolisella avulla nyt tarkoita epävarmoja työpaikkoja ja oikeistohallituksen "työllisyys"-jallitusta.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/9390626/nain-asuntokeinottelu-on-organisoitu-

    • Reetu553

      Kyllä se omakoti- ja rivitalokin vaatii remonttia ja näin maksaa toisen jos useankin kerran.

      • omineen_maatuu

        Eikä maksa, siellähän se hiljalleen korvessa lahoaa. Niinhän sitä jäi korpimaiden mökit, laudat ikkunoissaan, lahoamaan 50...80 -luvuilla, kun kaupungistuminen alkoi.

        Nyt on taas sillä hilkulla, että lähtikö toinen kierros käyntiin. Tällä kertaa jää tyhjilleen syrjäseutujen rivitaloja ja kerrostalojakin. Merkit jo ilmassa, eihän noihin tahdota enää remonttilainojakaan myöntää.


    • trolli.minäkin

      Vanhat autotkin maksatetaan moneen kertaan. Kaikenlaista osaa pitää vaihtaa, renkaita menee, vakuutuksia pitää maksella, ja polttoaineita. Parin tonnin romulle kertyy kymmenessä vuodessa syrjäseudun ok-talon hinta.

      • aivaneri.juttu

        Niin mutta tämä tapahtuu omilla ehdoilla. Se voi välillä panna seisontaan vaikka kokonaa myydä. Näin kävi 10 v sitten, kun saksan tuontiautot palautettiin ulosottomiehen toimesta takaisin tuusulan pelloille ja mokut ja sopulit otti jalat alleen.
        Nyt kusettajat sanelevat ehdot kertarysäyksellä ja se ajaa väkeä ahdinkoon
        https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005958125.html


    • elämä.on.kallis

      Asuminen maksaa oli asumismuoto mikä tahansa. Talo vanhenee, kuluu ja ränsistyy, arvo laskee.Jossakin vaiheessa se täytyy peruskorjata tai sitten purkaa, jäljelle jää kuitenkin tontin arvo. Mitä ihmeellistä tuossa on.Kaikelle tavaralle käy niin. Korjaukset pitäisi tehdä ajoissa jopa etuajassa, se olisi halvin ja kivuttoman tapa säilyttää talon arvo.Taloyhtiöiden jarrumiehet tekevät kaikille karhunpalveluksen.

      • mitense.on

      • raha_polttaa_käsissä

        Hehheh, taas yksi vajakki, jonka mielestä autoilun kulut on vaan satanen kuussa bensaan.

        Todellisuudessa sen vanhankin ritsan omistaminen ja ylläpito maksaa monta tonnia vuodessa. Esim. vakuutus, uusia renkaita joutuu välillä ostelemaan, samoin jarrulevyjä ym. kulutusosia, öljyt pitää vaihtaa, samoin suodattimet, tulpat yms. Etenkin, jos katsoo oman henkensä olevan muutamaa satasta arvokkaampi!

        Ja sitten jos mukavuudellakin on jotain väliä, täytyy ilmastoinin yms. pelittää. vrt. voisihan sitä asumiskuluissakin säästää asumalla veneen alla, jos kerran vain hinnalla on väliä. Kuten joku tyhjätasku aina selittää. Sehän on niin noloa tunnustaa ajavansa satasen ritsalla ja kaljuilla renkailla, koska rahaa ei ole parempaan. Kivempi selittää niin itselle kuin muille, että näin minä fiksuna miehenä haluankin asioiden olevan ;-D

        Tällaisesta laskutaidon puutteesta sitten seuraakin, ettei köyhyys ikinä helpota.

        Toki sama ilmiö koskee myös monia rötisköjä, niin ok latoja kuin kesämökkejäkin. Niin kauan kuin ei ole pakko myydä, voi elätellä mielikuvaa ilmaisesta asumisesta tai jopa arvonnoususta. Vaikka katto on vuotanut viimeiset 5 vuotta ja todellinen arvo lähestyy lukemaa tontin hinta miinus purkukulut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      66
      2882
    2. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      24
      2266
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      73
      2218
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      144
      1878
    5. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      148
      1486
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      132
      1474
    7. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      10
      1419
    8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      487
      1275
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1224
    10. Outoa toimintaa kaikkinensa

      Jotenkin sairashan se sinäkin olet.
      Ikävä
      29
      1049
    Aihe