Jotenkin tuntuu, että vaivuin elämisen suhteen "horrokseen"

PahaOlo

Jotenkin tuntuu, että vaivuin elämisen suhteen jonkinlaiseen "horrokseen" kohdatessani nuorena ongelmia. Kun kohtasin kiusaamista ja kaverit jäivät, niin jotenkin lakkasin välittämästä ja siirryin jonkinlaiseen sumukuplaan turvaan. Jotenkin tuntuu, että oma reaaliaikainen tiedostaminenkin muuttui toimimaan viiveellä. Sitä on mukana, mutta ei ole mukana, vaikea selittää. Haaveet ja unelmat jäivät pois. Lakkasi yrittämästä monen asian suhteen.

Sitten varttuessa kohdatessa enemmän ongelmia tämä "horrosmainen" tila vain vahvistui. Jossain vaiheessa (parikymppisenä) oli kohdannut jo niin paljon epäonnistumisia ja traumatisoitunut ettei uskaltanut tarttua mahdollisuuksiin joita annettiin. Ei yksinkertaisesti saanut sanaa suustaan, jos vaikka joku nainen osoitti kiinnostusta ja lähestyi. Nämä tapahtumat kaivelevat todella paljon mieltä, monen muun tapahtuman ohella.

Kyllä tässä elämässä on ollut niin paljon epäonnea matkassa, että oksat pois. Monen monta masennusta, kiusaamista, nälvimistä, naureskelua, pettymyksiä, riippuvuuksia, sairastumisia, loppuunpalamisia töissä, asunnottomuuta, rahahuolia, traumoja lapsuudesta, traumoja aikuisuudesta jne. Näistä saisi kirjoitettua pienen kirjan. Mieli on niin rikki, ettei tiedä miten sitä lähtisi korjaamaan.

Ja kyllä sitä on itsekin tehnyt monen monta virhettä, kadun suunnattomasti monia asioita lapsuudesta ja aikuisuudesta, mutta tehtyä en saa tekemättömäksi. Olen tehnyt montaa ihmistä kohdin väärin. Nämäkin asiat kalvavat mieltä todella pahasti. Välillä tunnen suunnatonta kateutta ja katkeruutta ihmisiä kohtaan, jotka eivät ole tehneet minulle mitään pahaa. Mieleni on todella pahasti sekaisin kaikesta koetusta.

Mutta silti jostain hullun syystä jaksan uskoa, että kyllä minullekin vielä tapahtuu jotain hyvää. Kyllää asiani vielä järjestyvät, vaikka moni olisi tilanteessani varmaan lakannut yrittämästä kokonaan jo teininä.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parempipäivä

      No voi etkö kestä pettymyksiä kun kaikki on sulla väärin päin? Varmasti jokaisella aikuisella on pettymyksiä ja vastoin käymisiä elämässä. Koita keskittyä johonki hyvään ja kiitollisuuteen ni asenne auttaa sua eteenpäin. Mitä sitä mennyttä pyörittää ku ei niille enää mitään voi. Yritä päästä johonkin tekemiseen kiinni ni ei ole sillä tavalla aikaa kaikille turhille vatvomisille.

      • Varmasti

        mutta toisille se suurin pettymys elämässä on se, ettei isi osta uutta autoa ja toisille vaikka neljän vuoden asunnottomuus.


      • asuntoon

        Niin se on. Miten voi joutua asunnottomaksi? Jotenkin aika vaikee kuvitella sellasta.


      • Tavallinen.tallaaja

        Joskus on vaan haettava ulkopuolista apua, että saa oikeasti puhuttua kaikki painavat asiat pois. Muuten sitä kelaa vaan samoja asioita päivästä toiseen ja mikään ei muutu. Itsekkin olen kasvattanut muurin ympärilleni, ettei kukaan pääse enää loukkaamaan ja satuttamaan. Ja olen myöskin muuttunut tunnekylmäksi ihmiseksi.. Jos joku olisi kiinnostunut pakenen kyllä tilanteesta pois.. Tsemppiä sinulle


      • näinsemeneee
        asuntoon kirjoitti:

        Niin se on. Miten voi joutua asunnottomaksi? Jotenkin aika vaikee kuvitella sellasta.

        "Niin se on. Miten voi joutua asunnottomaksi? Jotenkin aika vaikee kuvitella sellasta."

        Eipähän tuo vaadi kuin masennuksen, niin asiat jäävät hoitamatta (laskut maksamatta).


      • meneese

        No harva masentunut on neljä vuotta asunnottottomana. Taitaa olla puppua koko juttu. Pitäs varmaan keskittyä tarkasti miettimää että mikä se ongelma oikeen on ni vois selvittää oikeeta ongelmaa. Valhe valheen päälle ei ku sekottaa lisää päätä ja elämää.


      • huonotrolliolet
        meneese kirjoitti:

        No harva masentunut on neljä vuotta asunnottottomana. Taitaa olla puppua koko juttu. Pitäs varmaan keskittyä tarkasti miettimää että mikä se ongelma oikeen on ni vois selvittää oikeeta ongelmaa. Valhe valheen päälle ei ku sekottaa lisää päätä ja elämää.

        "No harva masentunut on neljä vuotta asunnottottomana. Taitaa olla puppua koko juttu."

        En tiedä missä todellisuudessa elät, tai miltä planeetalta vierailet luonamme, mutta herää nyt hyvä ihminen todellisuuteen. Monessa kaupungissa on vuosien asuntojonot, etkä todellakaan ole ensimmäisenä jonossa, jos sinulla ei ole esimerksi luottotietoja. Moni voi olla asunnoton pidempääkin kuin neljä vuotta hyvin helposti.


    • ÄlkääPilkatkoMuita

      Täällä taas pilkaajat pilkkaavat toisia :(
      Eikö teillä raukoilla ole parempaa tekemistä?
      Mitä siitä saa kun pitää vielä kiusata lisää?
      Ei mitään. eihän siitä kannata oikeasti välittää, mutta kun on tänne usein itsekin kirjoittanut, niin ei tunnu kivalta lukea avautumisestaan pilkkakommentteja. Koittakaa kasvaa ihmisiksi ja olla kilttejä toisille. Hyvän tekeminen tulee moninkertaisena takaisin kuten tulee myös pahan. Kannattaa miettiä kumpaa haluaa itselleen.

      • x0x0x0x

        psykopaatteja ja hulluja riittää, on luonnollista, että he hakeutuvat paikkaan, jossa voivat hakea nautintoa toisten kärsimyksestä/kärsimyksistä. Usein nämä tyypit eivät ole kokeneet elämässään itse minkäänlaisia vastoinkäymisiä, päinvastoin saaneet kaiken valmiina.


      • Tavallinen.tallaaja

        En myöskään ymmärrä toisten ihmisten vähättelyä ja irvailua. Vaatii rohkeutta yleensä kysyä mielipiteitä ja ei tunnu kivalta kun jotkut on ihan idiootteja vastauksineen . Minulla itselläni on elämänohje (Tee niinkuin haluaisit sinulle tehtävän) . Pitäisi vaan osata sivuttaa epäasialliset kommentit, mutta nehän pn niitä jotka jää mieleen


      • ongelmapoikineen

        Aloittajalla on ongelmia ja on yritetty antaa vinkkiä mutta taitaa olla kykenemätön keskeutelemaan ja ottamaan muita näkö kulmia vastaan ku omansa eli hyödytöntä. Taitaa olla aika pahasti sairas ja pihalla muutenki


    • Samatilannetäälläkin

      Ottaa päähän lukea. Tee jotain. Yritä edes. Älä ole tommoinen. Vähätellään vakaavaa tilaa. Itselläni on samanlainen tila. Mikään ei kiinnosta. Jos tulee nainen ja alitajunnassa HALUAISI parisuhteen, niin on vaan sulkeutunut ja ahdistunut että vaan pakenee VAIKKA EI HALUAISI. ymmärrän tätä kirjoittajaa 100% vaikea tilanne! Itse olen myös miettinyt ammattiapua ym. Tuntuu ettei yksin pääse tästä loukusta pois.

      • puhalluslamppu

        Niinpä olen myös pitkään potenut masennusta ja yksinäisyyttä.
        Netistä löytyy ammattilaisten tekemä sivusto, jossa on erilaisia harjoituksia ja ohjeita joilla voi lisätä elämän mielekkyyttä.
        Olen huomannut, että olen saanut em. sivustolta hieman heplotusta olooni. Kannattaa kokeilla.

        https://oivamieli.fi/


      • SamaTilanne

        "Mikään ei kiinnosta. Jos tulee nainen ja alitajunnassa HALUAISI parisuhteen, niin on vaan sulkeutunut ja ahdistunut että vaan pakenee VAIKKA EI HALUAISI."

        Kuvailit hyvin tuon tilan, josta siis itsekin kärsin. Olen miettinyt mistä se johtuu, mutta kai se on vaan tämän elämän negatiivisten kokemusten summa, joka saa käyttäytymään noin.

        Ammattiapua olen itsekin harkinnut, ja pari kertaa käynyt psykiatrisen hoitajan juttusilla, mutta ongelma on se, että ei näitä koettuja asioita uskalla oikein rehellisesti kertoa kenellekään. Vaikka tietää hyvin vaitiolovelvollisuudet jne, mutta uskoutuminen vaikeaa. En minä ole uskaltanut, mutta uskaltautuminen on se avain, joka voisi tuoda sen avun.


    • Karminenjuttu

      Jos olet tehnyt väärin joitakin ihmisiä kohtaan, voit poistaa syyllisyyden tunteesi auttamalla joitakin muita ihmisiä, jotka nyt ovat samassa tilanteessa. Esim jos kohtelit huonosti jotain lasta, ala auttamaan nyt apua tarvitsevia lapsia, joita joku muu kohtelee huonosti.

      Toisaalta myös jos sinua kiusattiin koulussa, niin mietipä karmisen syyn mahdollisuutta. Kiusaus piti läpi käydä joten ole kiitollinen, että asia tuli kärsittyä siltä osin ja mieti mitä opit siitä.

      Huomaa kuitenkin että jos on tehnyt itse pahaa toisille, ei voi ajatella että se oli sitten sen karma, vaan on muistettava, että se loi kuitenkin itselle uutta läpikäytävää karmaa, joka on jotenkin sovitettava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe