masennus alkaa

masentunutnainen

olla jo aika pitkällä, en ole jaksanut tehdä mitään pitkään aikaan,ahdistun helposti, pelkään ihmisiä,(tekevät pahaa ja vainoavat minua),itken ja makaan vaan sängyssä,en jaksa edes syödä.lääkkeitä olen kokeilut mutta mikään ei ole auttanut...ei minullla ole edes paljon ystäviä eikä perhettä joista olisi apua..en halua pyytää apua mieluumin kärsin yksin kuin olen muisten riesana..olen yli 30...

mitä pitäisi tehdä...

7

<50

Vastaukset

 • Jotain apua tarvitset. Mieti minkälaisesta avusta voisit hyötyä. Mitä tarvitset elämääsi voidakseski paremmin? Pyri tekemään elämästäsi omannnäköinen välittämättä paskaakaan muista. Oletko työelämässä? Tsemppiä sulle!

 • Hei,

  Oletko ajatellut, että voisit jutella tuntemuksistasi jonkin ulkopuolisen tahon kanssa? Ulkopuolinen tuki voisi auttaa jäsentämään ajatuksia ja myös helpottaa jaksamista. Lisäksi voisit saada vinkkejä muista avunsaantimahdollisuuksista.

  On olemassa monenlaisia erilaisia auttavia tahoja, joihin voit halutessasi olla yhteydessä. Tässä muutamia vaihtoehtoja:

  - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/. Tukinetistä saa halutessaan tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

  - Jos soittaminen tuntuu sinulle sopivimmalta tavalta hakea apua, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

  - Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

  Voimia tilanteeseesi!

  Ystävällisin terveisin
  SOS-kriisikeskus/Kata

 • Älä välitä, jo täällä palstalla näet että on muitakin samassa tilanteessa olevia, mullakin sama juttu, kauppaan pitäisi lähteä mutta tuntuu vaikeelta.......niin kun koko elämäkin.

 • Hae apua terveyskeskuksesta, heiltä voi kysyä hoitomuoto vaihtoehtoja, keskustelun lisäksi. olet vielä nuori, kuten minäkin, vuoden vaikean ajan jälkeen nyt ollaan menossa toipumiseen tehokkaammin, toipumis ennuste 3-4 vuotta. Alla linkki josta lähtenyt liikkeelle.

  https://hypestar.blogi.net/blog/

 • Kun sitä on jo niin masentunut että ei saa aikaiseksi mennä lääkäriin ja enkä halua masennuslääkkeitä syödäkkään. Elämäntilanne on nyt vaan tämä ja alan jotenkin jo turtua ja hyväskyä tämän, en edes unelmoi enää mistään. Eli ei unelmiakaan niin on jo toivokin mennyt.

 • vaikka syö lääkkeitä se on merkki siitä että juuri ne lääkkeet lamaannuttavat ja aiheuttavat sen olon jota alkup. kuvaa. Mitä varten muuten hyödyttää syödä lääkkeitä jos ei olo parane? Jos jättää lääkkeitä syömättä vaikka vähäksi aikaa alkaa vieroitusoireet jotka tekevät tosi kurjan olon.

  Kumma kun niin helposti annetaan neuvoja että mene lääkäriin. Mitäpä muutakaan sitä osaisi tehdä. Mutta lääkärit jotka määräävät lääkkeitä jotka eivät tuo mitään helpotusta, eivät takuuvarmasti osaa tehdä mitään olon parantamiseksi. Tiedoksi ettei tarvitse pettyä.

  • Samaa mieltä, ei masennus parane lääkkeillä vaan ne syyt mistä masennus aiheutuu pitää korjata, esim. minulla yksinäisyys, köyhyys, ym.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.