Kuopion häpeä

EiHäpyä

Kuopion häpeä on Puijon torni ja maja. Kuinka mitättömiä ja huonoja meillä on kuntapäättäjät ja virkamiehet Kuopiossa tällä erää. Hävetkää tumpelot, olette häpeäksi koko kaupungille.

19

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmettelevä

      Olen työskennellyt kuopion alaisessa kuntayhtymässä ja allekirjoitan mielipiteesi.

    • Uun0

      Kaupungin toiminta on monella tapaa umpikujassa ja pesuveden mukana menetetään tärkeitä asioita. Puijolla etenee vain kuntatekniset hankkeet kuten kadut, sillat ja vähän väylien alkuosat, mutta varsinaiset rakennukset, torni, halli, mäkien kunnostus jne, ei. Kertoo siitä että kukaan ei oikeasti usko rahan riittävän ja tahtotilaa ei ole. Kuopio on tipahtamassa 50000 asukkaan maakuntasarjaan. 200 000 asukkaan kaupunkisuunnittelu on ollut sumutusta.

    • aasiantuntija

      Puijon torni purettava säästösyistä. Linkkimasto tilalle ja laitesuoja. Vedenpaineet voidaan
      luoda nykyisellä tekniikalla huomattavasti edullisemmalla. Turha tapella jatkossa
      puolesta tai vastaan.

      • Ex-tornilainen

        Asiantuntijalle tiedoksi että tornilla ei ole mitään tekemistä vedenpaineiden kanssa.


    • Eiole

      Marizella on tähän saakka ollut ainut ihan ok paikka. Nyt tuolta ei saa enää kunnon kebabia pitsan päälle, vaan pelkkää pussikebabia. Siinä meni viimeinenkin välttävä paikka Kuopiossa.

    • Puijon_kaveri

      Mielestäni majan tunnelma meni peruuttamattomasti pilalle jo 80-luvulla turhan majoitussiipilaajennuksen myötä - ruokasalista tuli pimeä tila. Sellaisenaan se on siis tässä mielessä jo menetetty tapaus.

      Mielestäni tornia kuitenkin parjataan turhaan. Se ei ehkä ole viimeisen päälle kiiltävässä kunnossa oleva upouusi wow-rakennus, mutta ei sen tarvitsekaan olla: Sen ikoninen olemus vankkakuusisen mäen päällä, verrattomat maisemat ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ravintola ovat kompensoineet tämän puutteen. Lisäksi edes siellä kävijöistä harva lopulta ymmärtääkään kuinka korkealle siellä oikeasti pääseekään, koska se on rakennettu mäen päälle: Näsinneulassa jäädään noin 65 m alemmaksi suhteessa ympäröivään järvialueeseen, eikä edes Euroopan korkeimmaksi tituulerattu näköalatasanne Eiffel-tornin huipulla sijaitse lopulta kuin noin 50 m Puijoa korkeammalla:

      - Eiffel sijaitsee tasamaalla. Korkein näköalatasanne on 276 m tornin juuresta mitattuna
      - Puijon korkein näköalatasanne 224 m Kallaveden pinnasta mitattuna.
      - Näsinneulan ravintola (4 m varsinaisen näköalakerroksen yläpuolella) sijaitsee noin 159 m Näsijärven pinnasta mitattuna.

      Totta kai Alpeilla päästään näihin verrattuna ihan eri korkeuksiin (vaikka omalla autolla vuorelle ajaen), mutta vuoristot ovat hieman eri tyyppisiä matkailukohteita kuin varsin tasaisten alueiden näkötornit. Lisäksi Puijoa ympäröivän järvialueen maisema kestää kyllä vertailun vaikka Alppeihinkin verrattuna ihan sellaisenaan!

      Puijon ongelmana ovat olleet alueen ohuet matkailijavirrat kesäsesongin ulkopuolella (ja erityisesti kotimaisen & ulkomaisen automatkailun hiipuminen), tornin unohtuminen monen matkailijan käyntikohteiden listalta, näköalakerroksen heikkotasoinen kahvila sekä paikallisväestön ravintolakysynnän suuntautuminen muualle kuin torniin erityisesti kesäsesongin ulkopuolella. Tästä tosin torni ja sen ravintoja voivat syyttää myös itseään: tieto siitä on salattu tarpeettoman tehokkaasti, että pääsylipun hinta hyvitetään ravintola-asiakkaille kokonaan. Piilottelun sijaan sitä pitäisi markkinoida joka käänteessä. Lisäksi oikeaan asentoon käännettynä Puijon kannalta varsin edullista korkeusdataa kannattaisi hyödyntää tornin markkinoinnissa joka käänteessä!

      Perinteinen suomalainen heikko markkinointiosaaminen onkin ehkä keskeisin tornin ja sen ravintolan kävijämäärien laahaamisen syistä. Toivottavasti uusi yrittäjä pystyy ravintolan osalta vastaavaan laatuun kuin aiemmat ovat useimmiten pystyneet.

    • Puij00

      Ei ole eikä tule mitään uutta yrittäjää.

    • Puijon_kaveri

      …Lisäesimerkkinä heikosta markkinointiosaamisesta voisi mainita ravintolan ja kattokerroksen näköalatasanteen merkitsemisen: Huomattava osa etenkin ulkomaisista matkailijoista ei löydä kattotasanteelle lainkaan, koska sinne ei löydä, jollei sitä osaa etsiä. Siksi kulun portaisiin ylöspäin pitäisi olla viitoitettu sekä näköala- että ravintolakerroksen odotusaulan molemmille seinustoille (sekä hissin liukuoviin ulkopuolelle) kissankokoisin graafisin opastein!

      Sama pätee ravintolakerroksen löytämiseen näköalakerroksesta – kulun sinne pitäisi olla houkuttelevasti viitoitettu. Lisäksi ravintolan menun ja lounaslistojen pitäisi olla isosti esillä sekä alakerrassa että näköalakerroksen odotusaulassa, houkuttelevien valokuvien kera.

      Mm. nämä erityisesti torniravintolan liiketoiminnan kannalta aivan fundamentaaliset perusasiat ovat olleet aivan turhaan rempallaan yli puoli vuosisataa – siis aina tornin rakentamisesta saakka. Tällaisissa menestystekijöissä lepsuilu on meidän kansallisia heikkouksiamme, joissa olemme noin sata vuotta esim. länsinaapureitamme jäljessä. Meissä savolaisissa tällaisissa asioissa lepsuilu korostuu vielä aivan erityisesti – maakuntamme suureksi taloudelliseksi tappioksi!

    • Tuh0a

      Jotain kait tuolla yhden johtajan alaisuudessa kytee kun uudesta teatterista sprinkreliin isku ja nyt Jynkän uudessa koulussa pakkasilla joku jättänyt ikkunan auki ja karmeaa jälkeä. Kukaan ei sieltä tule julkisuuteen vastaamaan.

      • Haloo_onko_sairaala

        Kyllä näillä mielenterveyspotilailla mielikuvitus laukkaa. Mitähän seuraavaksi? Oletkonähmyt menninkäisiä tai pieniä vihreitä ukkoja? Ota ne lääkkeet.


    • TerveenPaperit

      Mikäs ihmeen lääkäri sinä olet? Mikäs sun ongelma on?

    • Anonyymi

      Puijon kallioperään on kaivettava jättiluolasto.
      Niin suuri että kaikki kaupunkilaiset mahtuu luoliin. Luolat varustettava ja rakennettava kuten nykyajan väestönsuojat.
      Puijon alta louhittava tunneli torille.

      • Anonyymi

        Suoraan moottoritielleppäs.


    • Anonyymi

      Miksi Kuopio on päästänyt rappiolle Puijon ja Vehmersalmella olevan ainutlaatuisen Ritoniemen? Seudullinen ja maakunnallinen häpeä.

      • Anonyymi

        Puijolla ja Ritoniemessä on toteutettava häpeän poistamiseksi laajat avohakkuut, puut pilaavat Kuopion ja Vehmersalmen ikiaikaiset silhueetit, katsoipa niitä sitten mistä päin maakuntaa tahansa.
        Puijon torni ja maja, hyppyrimäki, ja myös Konttila kaikkine rakennuksineen on purettava, sillä nehän näkyvät jopa torille saakka pilaten Puijon luonnollisen kauneuden. Lisäksi torni räikeine valoineen vaikuttaa alentavasti lähialueiden asuintalojen, vapaa-ajan asuntojen ja tonttien arvoon.


    • Anonyymi

      Nehän on hienoja paikkoja. Usein käyn kävelemässä siellä,koska asun lähellä.

    • Anonyymi

      Kaupungin on pakkolunastettava Ritoniemi sen nykyisiltä omistajilta, ja tehtävä siitä yleinen viihtyisä kaupunkilaisten vapaa-ajan viettopaikka.

    • Anonyymi

      Puijon tornin voisi täyttää vedellä. Se toimisi näin ollen varastona siltä varalta, mikäli Kallaveden pohjasta irrotettaisiin tulppa. Lisäksi tornin varren ja nupin pyörimisliike aiheuttaisi vedessä turbulenssia, josta saataisiin loputtomasti vihreää energiaa. Ainoa mitä tarvittaisiin, olisi tornin sisään asennettava propellisarja, jota vesimassa pyörittäisi.

    • Anonyymi

      Ei puijo ole mikään häpeä. Muistelehhan kauemmaksi aikaa taaksepäin niin eiköhän se siitä vähitellen ala selvitä mikä joitain niinpaljon kiinnosti.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9599
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      394
      4100
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2840
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2584
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      189
      2571
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1648
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe