Lyhytaikainen kaupankäynti pörssissä

busineSman

Kertokaapa, millä tavoin pystyy tekemään onnistuneesti kauppaa pörssiosakkeilla. Onko se vaan yksinkertaisesti niin että seurataan maailman uutisia ja kun tulee kurssilaskua, niin lyödään rahat kiinni johonkin hyvään yhtiöön ja odotellaan parempaa päivää?

4

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sirimau

      Taitaisi Suomessakin olla vähän enemmän miljonäärejä jos se olisi noin yksinkertaista mutta periaatteessa joo.
      Sitten kysymys mikä on tämmöinen hyvä yhtiö? Ja miksi hyvän yhtiön hinta tippuu ja vielä että paljonko se hinta tippuu, nouseeko takaisin ja milloin?

      Yleisesti ottaen hyvien yritysten hinta ei helposti tipu, paitsi jos ne ei enään olekaan niin hyviä ja silloin lasku voi jatkua kunnes tulee konkurssi ja menetät kaikki rahasi. Joskus ne voivat tippua jonkun kriisin seurauksena kun ihmiset alkaa panikoimaan, pienessä kriisissä ehkä 10% isommassa 20-30% joskus 50% tai vaikka enemmän, yleensä se ei ole tasaista pudotusta, saattaa tippua 15% ja sitten nousee 10% ja taas tippuu 15%, joten hyvin hankala arvioida milloin osake edullisimmillaan tai kalleimmillaan.
      Monen mielestä ollaan nyt aika kalliissa hinnoissa mutta niin on puhuttu jo monta vuotta ja osakkeet vain nousee ja maksaa osinkoja, eli ne kellä osakkeita rikastuvat ja ne jotka odottavat sitä laskua "köyhtyvät".
      Osinkoa maksavissa yrityksissä saat kuitenkin tuottoa joka vuosi vaikka osakkeen arvo tippuu, tappiota tulee vasta jos myyt osakkeesi mutta monelle on paha paikka jos sijoittanut vaikka 10.000€ ja hinta tippunut puoleen, silloin pitäisi tarkistaa onko busines vielä hyvällä tasolla ja jos niin jatkaa vain osinkojen nostamista. Yleensä tietenkin taantumassa monen yrityksen liikevaihto myös tippuu, fiksuimmat firmat vielä kasvattavat investointeja taantumassa että ovat vielä paremmassa iskussa kun nousukausi alkaa mutta se taas tiputtaa osinkoa ja todennäköisesti osakkeen hintaa hetkeksi.

      Eli ei ihan niin yksinkertaista, yritä tutustua yritykseen, mielummin muutamaan että hajautat vähän riskiä, jos vähän enemmän rahaa käytettävissä niin osta vaikka 3 tai 6 kk välein, vähän eri aloilta mutta semmoista mitä ymmärrät. Yleensä isoista saa turvallisemman tuoton mutta joistakin pienistä voi saada tosi ison tuoton, voi toki helpommin menettää kaiken.

    • vinkkiä.vinkkiä

      Suosittelen aloittelijalle yksittäisten osakkeiden sijaan kaupankäyntiä esim. ETF-rahastoilla, joita voi pörssissä ostaa ja myydä tavallisten osakkeiden tapaan. Ainakin hyvin rajut yhtäkkiset kurssilaskut ovat erittäin harvinaisia. ETF-rahastoihin voi tehdä myös kuukausisäästösopimuksia, jos ei halua maksaa ostopalkkiota ja jos haluaa säästää pitkäjänteisemmin.

      • daytrading

        Mutta puhuttiin lyhytaikaisesta kaupasta.
        Hyvä arvailija-tavis välityspalkkiot (osto myynti) ylittävästi päivänkin kuluessa.
        Aika iso summa oltava ja riski sen mukainen


    • Näinteoriassa

      Jostain kumman syystä hyvät ja huonot uutiset eivät heiluttele kursseja samoin kuin ennen. Johtuu ehkä siitä, että rahan pumppaaminen markkinoille pitää korot hyvin matalina, jolloin sijoittajat eivät sijoita korkoihin, vaan osakepaino on ”normaalia” suurempi.

      Teoriassa pystyy tekemään voitokasta pörssikauppaa siten, että silloin ostetaan, kun kurssi puhkaisee lineaarisen keskiarvon alapuolelta ja myydään, kun kurssi puhkaisee lineaarisen keskiarvon yläpuolelta. Teoriassa näin tekee aina voittoa. Ainoa ongelma on, että pitäisi olla paljon rahaa ja pitäisi olla jokin ohjelma joka tekee kauppaa automaattisesti ko. parametrien mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe