mot: Tilanne Apu-lehden ongelmablogissa

AarnoVehviläinen

Suomi24:ssä aiemmin julkaistussa kirjoituksessa paheksuttiin Apu-lehden blogisivustolla esiintynyttä suomalaisten törkeää nimittelyä. Ei ole oikein, että suomalaisia voidaan kutsua "umpihulluksi kansaksi” tai ”henkisiksi kyssäkaaleiksi”.

Reilua olisi, että kyseinen Apu-lehden bloggaaja pyytäisi anteeksi ala-arvoisia ilmaisujaan ja korjaisi asenteensa ja kielenkäyttönsä, kuten aiemmin esitettiin. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15521104/mot-oireita-apu-lehden-alennustilasta

Kyseisen bloggaajan tänään julkaisema maltillisempi kirjoitus ”Oikeusvaltio koetuksella” ei käy anteeksipyynnöksi. Vaikka asiat ja teksti ovat tänään paremmin kohdallaan kuin joulukuisessa kirjoituksessa ”Raiskauksilla ratsastajat”, vaivaa lukijaa edelleen kysymys, ovatko kirjoittajan asenteet kunnossa?

Heti bloginsa alussa kirjoittaja antaa ymmärtää, että hän olisi ikään kuin yleisön pyynnöstä tarttunut aiheeseen kansalaisia kuohuttavista seksuaalirikoksista. Todellinen alkuhan hänellä oli Oulun rikoksiin jo itsenäisyyspäivän aattona. Tuolloin hän nimitteli suomalaisia anteeksipyyntöä edellyttävällä tavalla kirjoituksessaan ”Raiskauksilla ratsastajat”. Toki muitakin vastaavan tyyppisiä tilanteita on ollut. Lisäksi kirjoituksissa usein toistuva loppuilmoitus kommentoinnin sulkemisesta viestii lukijoiden aliarvioimisesta.

Suomalaiset odottavat reilua anteeksipyyntöä.

Aarno Vehviläinen

35

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mediatarkkailija

      Suomen valtamedia on yhtenäisesti täysin suomalaisvastaista. Se kannattaa kiihkeästi pakkomamutusta, pakkoruotsitusta ja Euvostoliiton orjuutta.

    • AarnoVehviläinen

      Kieltämättä nimittelyyn "umpihullusta kansasta" sisältyy selvää suomalaisvastaisuutta. Ja muutakin kummallista on nähty usein Apu-lehden ongelmablogissa.

      Kuitenkin on vaikea uskoa "suureen salaliittoon" koko Suomen valtamediassa.

      • Tiedotan

        Suomen valta- eli valhemedia toimii täysin yhtenäisesti kuin joku punaviherkelta-puolue toimiessaan suomalaista Suomea vastaan ja halveksimalla suomalaisuutta.

        Kuulostaahan se uskomattomalta, mutta täytyyhän nyt selvää näytöä uskoa! Usein tässä maailmassa röyhkeimmät teot tehdään näkyvästi, koska kukaan ei usko selaisen olevan mahdollista.

        Sitä kutsutaan "julkisuteen piilottamiseksi".


    • AarnoVehviläinen

      Valtakunnallinen Vava-yhdistys (”Vastaisku valitukselle”) haluaa auttaa sekä Apu-lehteä että ongelmalliseksi osoittautunutta blogi-kirjoittajaa. Molemmat halutaan vapauttaa negatiivisen ajattelun kierteestä.

      Vava-yhdistyksen saamien tietojen mukaan negatiivinen ajattelu jäytää kuin nälkäinen rotta ihmisen itsetuntoa ja elämisen uskoa. On pelättävissä, että vahingollinen ja täysin perätön negatiivisuus leviää Apu-lehden ongelmablogin välityksellä lukuisien suomalaisten riesaksi? - Parhaillaan selvitetään negatiivisten kirjoitusten syitä ja taustoja, kuten jo aiemmin on kerrottu. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15531272/mot-apu-lehden-ongelmablogia-on-syyta-tutkia

      Kun Vava-yhdistyksellä on käsitys kirjoitusten negatiivisuuden taustoista, yhdistys tulee tarjoamaan tukea pessimismin taakasta vapautumiseen.

    • Eionnistunut

      Ajatelkaa positiivisesti, ettei sillä ratsastaja pääse ratsunsa selästä. Luulisi olevan ratsuja yhtä monta, kuin ratsastajia.

    • AarnoVehviläinen

      Apu-lehden ongelmablogista käytyyn keskusteluun on tullut uutta väriä ja vireyttä. Ongelmabloggaajan ihailijoiden mielestä kansalaisten pitäisi hyväksyä meistä suomalaisista käytetty halventava nimittely?

      Valtakunnallisen Vava-yhdistyksen (”Vastaisku valitukselle”) käsityksen mukaan bloggaajan tulisi pyytää anteeksi ainakin törkeimpiä ilmaisujaan ("umpihullu kansa, joka riehuu kiimatipat housunpuntista valuen" ym)?

      Ongelmabloggaajalle, joka on juristi, on ilmoitettu, että asiaa ei todennäköisesti viedä valtakunnanoikeuteen. Riittää, kun asianomainen esittää jo toista kuukautta odotetun anteeksipyynnön.

    • AarnoVehviläinen

      Valtakunnallisen Vava-yhdistyksen (”Vastaisku valitukselle”) perjantaikokouksessa 25.1.2019 vahvistettiin, että yhdistys haluaa yhä edelleen auttaa Apu-lehden toimitusta ja lehden ongelmallista bloggaajaa seuraavasti:

      1. Molemmat (lehden toimitus ja bloggaaja) on hyvä vapauttaa jatkuvan negatiivisen valittamisen taakasta, joka on vahingollista niin ihmiselle kuin ihmiskunnalle.

      2. Vava-yhdistyksessä uskotaan mm. Anna-lehdessä julkaistuun käsitykseen, että ”negatiivisuus johtuu harvoin siitä, että ihminen haluaisi olla valittaja. Kyseessä on usein suojautumiskeino, josta tulee kuin varkain arkinen suhtautumistapa kaikkeen. Negatiivisuus voi olla myös kierolla tavalla tyydyttävää, jos ihminen saa sen avulla sääliä ja huomiota.” https://anna.fi/hyvinvointi/itsetuntemus/oletko-ajautunut-negatiivisuuden-kierteeseen-nain-vapaudut-valittamisen-tai-uhriutumisen-taakasta

      3. Tähän mennessä suoritettujen tutkimusten mukaan näyttää todennäköiseltä, että edellä mainittu huomion tavoittelu on ongelmallisen blogi-kirjoittajan yksi motiiveista? Vielä ei tiedetä, olisiko Apu-lehden toimituskin huomion tarpeessa?

      4. Toisaalta myös sääli voisi olla blogi-miehen ajoittainen motiivi, koska hän usein heittäytyy marttyyrin rooliin selittäen, ettei häntä ymmärretä?

      Valtakunnallinen Vava-yhdistys (”Vastaisku valitukselle”) jatkaa edelleen tilanteen kartoittamista ja informoi uusista löydöksistä ja havainnoista .

    • AarnoVehviläinen

      Valtakunnallisen Vava-yhdistyksen (”Vastaisku valitukselle”) maanantaikokouksessa todettiin seuraavaa:

      1. Kokous iloitsi siitä, että negatiivisten kestovalittajien kohdalla on toivoa. Muun muassa Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro oli pääkirjoituksessaan kiinnittänyt huomiota viime vuonna julkaistuun kirjaan ”Faktojen maailma”. Kirja on oiva tervehtymisen apuväline liian voimakkaan negatiivisen valaistumisen kokeneille.

      2. Vava-yhdistys toivoo, että ”Faktojen maailma” saavuttaa Suomessa yhtä laajan lukijajoukon kuin muissa sivistysmaissa.

      3. Lukijoiden kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kirjan mottoon: ”Asiat ovat paremmin kuin luulet”. Kyseinen motto on luettavissa jo kirjan kannessa, samoin heti nimiledellä.

      Em. asioita pidettiin niin tärkeinä, että Vava-yhdistys päätti jakaa ”Faktojen maailman” tietoaineistoa yhdistyksen piiri- ja paikallisosastoille lähetettävillä kiertokirjeillä.

    • AarnoVehviläinen

      Valtakunnallisen Vava-yhdistyksen (”Vastaisku valitukselle”) kontrolliryhmä on todennut Apu-lehden ongelmallisen kirjoittajan korjanneen asenteitaan. Toivottavasti aiempaa terveempi suhtautuminen Suomeen ja suomalaisiin ei jää tilapäiseksi ilmiöksi.

      Jatkossa kontrolliryhmä tulee käyttämään arvioinneissaan apuna ruotsalaisen Hans Roslingin kokoamia tietoja maailman todellisuudesta (kts. Hans Rosling ym ”Faktojen maailma”, Otava 2018).

      ”Faktojen maailma” sopii erinomaisen hyvin Apu-lehden toimitusta ja ongelmallista bloggaajaa koskevien arviointien apuvälineeksi, koska

      1. Kansainvälisesti arvostettu teos ohjaa lempeästi, mutta määrätietoisesti, lukijoita kohti ”Faktojen maailmaa”.

      2. Johtoajatuksena on oikaista vääriä ja liian synkkiä käsityksiä maailman asioista. Kirja kumoaa tehokkaasti harhaisia ja negatiivisia viestejä, joilla kaikesta valittavat poliittiset agitaattorit myrkyttävät mieliä.

      3. Johtoajatus on tiivistetty teoksen kanteen ja nimilehdelle: ”Asiat ovat paremmin kuin luulet”.

      Apu-lehden toimituksen ja ongelmallisen blogi-miehen tervehdyttämisessä noudatetaan periaatteita, jotka lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro toi esiin 21.1.2019 (Avun pääkirjoitus: ”Luulo vai tieto – tämän vuoksi somekeskustelut vaikuttavat niin pölvästeiltä”).

    • AarnoVehviläinen

      Valtakunnallisen Vava-yhdistyksen (”Vastaisku valitukselle”) kontrolliryhmä joutuu perumaan eilisen arvion, jossa todettiin Apu-lehden ongelmallisen kirjoittajan korjanneen asenteitaan. Tänään kävi ilmi, että terve suhtautuminen Suomeen ja suomalaisiin on ollut vain tilapäistä.

      Kontrolliryhmä pyytää anteeksi eilistä erehtymistään.
      ____________

      Kontrolliryhmä on ilmoittanut Apu-lehden nettisivuilla erehtymisestään seuraavasti:

      ”Uuninpankkomiehen muutama edellinen kirjoitus herätti jo toiveita, että valittaminen kaikesta mahdollisesta olisi päättynyt? - Mutta ei sinne päinkään. Tänään meteli on taas kuin ennen. Uuninpankkomiehen blogissa vilahtelevat vauhdilla vanhustenhoito, ”makusote”, kulissien takainen valmistelu, Vimanat, SoteDigit, Kemirat, Vake Oy ja Maakuntien Tilakeskus. Soppaa ryydittävät sekaan heitellyt luvut miljoonista. – Uuninpankolla ja Apu-lehden toimituksessa tiedetään, ettei kovin moni ymmärrä sekalaisten tietojen sisältöä. Mutta tarkempi ymmärtäminen ei ole ollut tavoitteenakaan. Riittää, kun on kylvetty ’epäilyksen siemen’, kuten uuninpankkomies on kuvannut toimintaansa.”
      __________

      Kontrolliryhmä on tavannut lehtien ja blogi-kirjoittajien joukossa sellaisia, jotka kylvävät tiedon siemeniä. Vastaan on tullut myös journalisteja, jotka ylpeilevät epäilyksen siemenien kylvöllään. Viimemainittuja kontrolliryhmä kehottaa varomaan.

    • Anonyymi

      Marja Aarnipuro on akateemisesti ei pätevä toimittaja (ainoa pätevyys iltalehden toimittajakoulu) ja se näkyykin sillä tämä syöpäläinen on polkaissut Avun voimalla Herttoniemen suohon. 50 prossan alassyöksy lv:ssä ja alasmeno sen kun vaan jatkuu

      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/a-lehdet-oy/17087907/taloustiedot

      Miten on joko Lyytikäisten veneet on jo myynnissä. Kun kaikki muu alkaa olla jo syöty ja juotu

      lisää speksejä täältä

      https://www.facebook.com/people/Kuivuneet-painomusteet/100069382391470/

    • Anonyymi

      hahaha

    • Anonyymi

      Tässä vähän otteita Apu lehden tasosta tänä päivänä. Näin soikkoon yksi syövän runtelema korppikotka on Lyytikäisen hengentuotteen ajanut

      "kahvi ehkäisee lihomista" joopa joo. Jos niin olisi niin kahvi olisi brändätty dieettiin jo aikoja sitten. Minkä ikäinen "toimittaja" tälläisen skeidan apuun skrivasi? Toiseksi magnesiumin vaikutuksesta höpinät täyttä puutaheinää

      https://www.apu.fi/artikkelit/kahvi-ehkaisee-lihomista-ja-magnesium-muistisairauksia-tutkimus

      "Ei mitään" rampa huijasi järjestelmällisesti kaikkia aina Kelasta median hölmöimpiin säälin ja valeammattinsa turvin. Hyvä että kuolikin pois

      https://www.apu.fi/artikkelit/pirjo-kauppinen-vuonna-2002-eevassa-olen-tuntenut-itseni-aina-rakastetuksi

      Tälläisestä henkilöstä siis kyse

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15207105/r-i-p---pirjo-kauppinen

      Karaokea Oulusta melkein koko rahalla. Mitäs me kapakkasoittelijat
      https://www.apu.fi/artikkelit/keijo-minervan-syopataistelu-ja-pojan-kuolema

      ja tässä kyseinen henkilö realistisessa syväluotauksessa
      https://keijominerva000.wordpress.com/2022/10/31/keijo-minerva/

      Tässä meillä poliisien poliisi. Avulta unohtui mainita tärkeimpiä seikkoja

      https://www.apu.fi/artikkelit/dennis-pasterstein-sanoo-olevansa-suomen-vihatuin-poliisi

      ja tässä niitä tärkeimpiä seikkoja

      https://dennispasterstein0.wordpress.com/

      Kuka on niin tyhmä että maksaisi tälläisen roskalehti avun tilauksesta enää mitään. Onneksi uusi suoramarkkinointilaki on siirtynyt kuluttajan edun puolelle. Tälläisen roskalehden tilaus ei ole koskaan ennen konkreettinen ennen kuin on mustaa valkoisella.

      • Anonyymi

        Kahvi ehkäsee lihomista olin revetä naurusta, Mitähän tuolta Avulta seuraavaksi? Tupakki kasvattaa järkeä ja perunassa on paljon proteiineja. Taitaa Apu päätoimittaja Aarni turhapurolta syöppä jo valahtanu aivoihin


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Itse Apu on aikakausjulkaisuna tänä päivänä ongelma. Apu lehden puhelinmarkkinointi nimittäin rikkoo reippaasti lakia. Kannattaisi katsoa mitä uusi laki pitää sisällään kas tässä

      https://yle.fi/a/74-20007303

    • Anonyymi

      Yksinpuhelu jatkuu...

      • Anonyymi

        Jatka itse puheluasi jos haluat A-lehtien tilausmyyjälle tulee luuri korville


      • Anonyymi

        A-lehtien puhelinmyyjät ovat varsinaisia yksinpuhelijoita tänä päivänä. Kun tulee punaista nappia soitettavalta niin puhelinmyyjä esittää myyntipuheensa itselleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        A-lehtien puhelinmyyjät ovat varsinaisia yksinpuhelijoita tänä päivänä. Kun tulee punaista nappia soitettavalta niin puhelinmyyjä esittää myyntipuheensa itselleen.

        Tuo roskalehti Apu ei aiheutakaan muuta kuin ongelmia lukijalle. Niin törkeää paperin ja musteen tuhlausta.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Apu on absoluuttinen roskalehti. Suu mansikkana huijaavat kuluttajia ja työntävät silkkoa. Kuluttajat saavat nykyään kaiken viihteen ja asiat ilmaiseksi täältä internetistä ei Lyytikäisten porsasjuhlia kannata eikä edes tarvitse kustantaa maksamalla jostain Apu kääryleestä joka ei sovellu edes vessapaperiksi koska päästää mustetta.

      • Anonyymi

        Uskotaan jo, sinun ei tarvitse toistaa haukkumisia aina uusin sanankääntein. Sinulla taitaa olla toimittajan lahjoja?


    • Anonyymi

      Riekkomediata

    • Anonyymi

      Lehtimyyjä soitti sai täältä paskaset naurut ja luurin korville

      • Anonyymi

        HUBS! tuliko seinä vastaan?


        muahahaha


    • Anonyymi

      Eihän kirjoittajalta voi odottaa oikeastaan mitään .

    • Anonyymi

      Ai sinäkin tulit palstalle?

    • Anonyymi

      Missä muuten Apu- lehden moraali? kyseessähän on henkisesti sairas ihminen.

      https://www.apu.fi/artikkelit/katariina-souri-asuu-yksin-maatilalla-sipoossa-ulkomaailma-ei-pysty-mua-satuttamaan

      Miksi roskalehtien kruunattu kuningatar apu pitää yllä tälläisen ihmisen deluusioita

      Psykoosit näyttää jylläävän täysillä. Vainoharha nyt kyseisellä tapauksella näyttää olevan se vähäisin ongelma. Vaikka tuolla naamalla muuten missikisoissa pitkälle pärjäisi niin ainoastaan kerää paskanärhiä ympärilleen.

      Tuolla säälimätön analyysi kannattaa lukea

      https://souri-katariina.blogspot.com

      • Anonyymi

        Milloin poliisi puuttuu tuon psyyketapaus Sourin touhuihin? Tutkintakynnys ylittyy jo siinä jos poliisi tutkisi minkä anmattinimikkeen hän on väärentänyt itsestään muutamiin virallisiin tärkeisiin papereihin. Ja kun poliisi hieman enemmän perehtyisi tutkinnan edetessä poliisi joutuisi laittamaan tapauksesta huoli- ilmoituksen psykiatriseen sairaalaan ja sosiaaliviranomaisille


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Loistavaa, Aarni turhapuro on polkaissut Apu lehden mukavaan sivuluisuun liikevaihto -50% tappiollista. Ymmärtääkö Lyytikäiset että talossa on myyrien myyrä joka ei selviä haasteellisista tilanteista joihin lukeutuu Covid19 myrsky asettaen aivan uudet ottelusäännöt suomalaisten kuluttajien rahankäyttöön Vaikka ei nyt almamedian iltakoulun oppitaidoilla ja aneemisella kokemuksella paljon apu lehden päätoimittajan tuoliin aurinko olisi muutenkaan paistellut.

        https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/a-lehdet-oy/17087907/taloustiedot

        Tätä lisää niin kohta voi Lyytikäisten veneet huutaa voudin ulosotto huutokaupasta.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        UH HUH onpas pöheikkö oikea Unelma Säleikkö


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2939
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      413
      2830
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2050
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1844
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1805
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      322
      1629
    10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1623
    Aihe