vuokra myöhässä jatkuvasti kelan takia

sokf

otsikon mukaisesti, kelassa vaihtelee suuresti tukien maksuaikataulu ja nyt on kuukausikaupalla vuokra myöhästynyt ja olen saanut siitä maksumuistutuksen viivästymiskorkoineen koska tuo työmarkkinatuki tulee keskellä kuuta.,.aiemmin pystyin maksamaan laskut ajallaan kun tuki tuli loppu/alkukuusta. muut tuet eli asumistuki ja toimeentulotuki eivät riitä vuokran maksamiseen vaan siitä iso siivu menee muihin laskuihin.

vuokranantaja ei tietenkään tule vastaan tässä. pitääkö tässä vaan maksaa kiltisti nyt extraa joka kuukausi vai onko kelalla jokin velvoite maksaa tuet niin että pystyn maksamaan vuokran ajallaan ?

tänks

20

2190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikuiset.suomalaiset

      Jokainen on oman onnensa seppä. Aikuisen kannattaa itse hoitaa omat asiansa, eikä siirtää niitä virkanilkeille.

    • dtrdhtjt

      No siinähän siirrät kun ei tuommosessa asemassa oleva luottoakaan saa. Mistä perkeleestä noita idiootteja aina löytyy. MISTÄ ASTI MAKSUKYVYTTÖMÄLLE ON LUOTTOAKAAN MYÖNNETTY. Se on vaan etsittävä halvempi asunto vaikka jostain hevonperseensillasta.

      Senhän ne lopulta ohjaa kuitenkin hakemaan.

    • yfttkut

      Ei siis ole selvää että se raha pitäisi vuokranmaksu päivänä olla tilillä, kyllä siperia tulee opettamaan sinuakin.

      Asumistuki kannattaisi ohjata sinne vuokraajalle ainakin suoraan , siitä sitten lasket erotuksen vuokrasta paljonko oma osuus oli. Riittäisikö tälläiset neuvot.

      Tai sitten hommaat itsellesi holhoojan joka hoitaa asiasi.

    • sokf

      et nyt ilmeisesti ymmärtänyt pointtiani, jos saan alkukuusta yhteensä reilu 400 e asumistukea ja toimeentulotukea niin nämä menevät muihin välttämättömiin laskuihin..vuokra on lähemmäs 600 e. tuossa ei ole mitään mielestäni epäselvää, aiemmin pystyin maksamaan kun työmarkkinatuen maksu tuli suurinpiirtein samoihin aikoihin. menoni eivät ole kasvaneet. en ymmärrä miten tilillä voisi olla tarpeeksi rahaa tällä systeemillä oikeaan aikaan.


      olen ollut työelämässä 15 v kunnes sairastuin, olen osatyökykyinen ja käyn kuntouttavassa työtoiminnassa. kokeilisit itse elää tälläisillä rahoilla niin toi näsäviisas vinoilu ehkä jäisi pois.

      jokainen on oman onnensa seppä tiettyyn pisteeseen asti.

      • Tööttööt

        Eikö vuokra ole kaikkein välttämättömin maksu, jonka maksupäivänä tilillä pitää olla rahaa, että sen pystyy maksamaan. Jos saat toimeentulotukea se kattaa suurimman osan eri kuluista/laskuista. Pitää vaan opetella säästämään sitä rahaa niin, että sitä on vuokranmaksu päivänä tilillä tarpeeks. Eikö vuokran maksupäivä ole yleensä alkukuusta miksi et maksa asumistuella ja toimeentulotuella sitä vuokraa ja säästä työmarkkinatukea sen verran edelliseltä kuukaudelta, että vuokran pystyisit maksamaan Ja asumistuki tietenkin suoraan vuokranantajan tilille, ettei tule sitä hussattua muihin turhuuksiini. Elämä on kovaa, koitti mitä koitti.


    • wegehesr

      Jos olet velkaa laita ulosottoon, ei nuo rahat ole mitään velkojen maksuja varten. Elän nimenomaan noilla tuloilla eikä noilla mitään velkoja kukaan maksa.

      • Voikärsimys

        Niin viokratko ulosottoon vai? Päivän paras idea. Ulosottoonhan nämä luuserit laskunsa päästävätkin, sehän on ainoa ratkaisu, eihän sillä väliä, kun tuet kuluvat muuhun välttämättömään, mm. Päihteisiin


    • rdtntr

      Ala hakemaan edullisempaa asuntoa ihan mistä tahansa.

    • vaihtelevattulot

      Mistä lähtien yleisen asumistuen maksupäivä on vaihdellut! Se vaihtelee vain jos tulot vaihtetelee! Miksi aloittaja ei kerro niitä vaihtelevia tulojaan?!

    • Sokf

      Kyllä. Teen satunnaisesti kuntoni mukaan 1-2 työkeikkaa kuussa jotka ilmoitan kelalle. Asumistuki on kyllä tullut yleensä ajallaan

    • Avutooon

      Älä nyt selitä. Laitat asumistuen vuokranantajalle suorsmaksuun. Säästät edellisen kuukauden työmarkkinatuesta sen verran, että saat alkukuusta asumistuen ja vuokran erotuksen maksettua. Mullakin on joka kuukausi muutama työpäivä, kun lähetän työttömyysajan ilmoituksen ja palkkalaskelman Kelaan, päätös ja rahat tilillä on yleensä 5 päivän sisällä. Mä en edes voi yleensä hakekaa tuota työmarkkinatukea kun vasta loppukuusta kun saan palkkatodistuksen. Kyllä se on omasta nupista kiinni, ellei pysty raha-asioitaan järjestelemään. Jollekin alkukuukauden laskulle voi pyytää maksuaikaa siihen saakka, kun työmarkkinatuki on maksussa. Yleensä noihin saa hyvin maksuaikaa, kun on vaan viitseliäisyyttä ja halua järjestellä asiansa. Ellei, niin hae vaikka kunnan välitystili asiakkuutta, kyllä sieltä laskut hoidetaan kuin sen sijaan täällä nupajat saamattomuuttasi.

    • sokf

      en selitäkään. tuota kysyttiin ja vastasin. vaikka asumistuki ohjattaisi suoraan vuokrantajalle se maksumuistutus tulee myöhästyneestä vuokrasta jokatapauksessa kun koko summaa ei ole varaa maksaa kerralla

    • tyokoulutus

      Sama tilanne. Muutenkin jatkuvasti tyhjän päällä, niin hienoinen stressi: vähän niinkuin elelis vuoren seinässä.

    • 76747477475

      Tuo on hankala tilanne. Parasta olisi jos jostain saisi rahaa niin, että pystyisi tasaamaan tilanteen ja maksamaan ennakkoon aina edelliskuussa seuraavan kuun vuokran. Ymmärrän kyllä, että vähillä tuloilla ei tuollaista pysty hoitamaan.
      Oletko kysynyt vuokranantajalta, voisiko vuokranmaksupäivää siirtää jollekin sopivammalle päivälle?
      Itse olen sopinut vuokranantajan kanssa myöhemmästä päivämäärästä, kun vuokrasopimuksessa oli valmiina 5. päivä.

    • thatsit

      Vuokrasta ja yleensäkin maksuista tulee huomautus vasta 14 päivän jälkeen. Jos maksat vuokrasi ajallaan tai vaikka 2 viikkoa myöhässä, ei pitäisi tulla ylimääräisiä kuluja.

      • Tylsää

        Niin mutta kun taas täälä yks valittaja valittaa valittaa.... Laittaa yhteiskunnan syyksi maksujensa myöhasrymisen.. Mitkään neuvot ei kelpaa, valivalivali...voivoivoi...aijaijai..


    • Anonyymi

      Varaa aika sosiaalityöntekijälle ne päihittää kelan mennen tullen, toki jos huono sosiaalityöntekijä suohon uppoaminen jatkuu.

    • Anonyymi

      Ne rahat on juotu.

    • Anonyymi

      Toimeentulotukea voi saada "odotettavissa olevaa tuloa vastaan". Eli, jos esität asiasi, niin ne antavat sinulle esim. 300e, mutta perivät sen sitten takaisin työmarkkinatuestasi. Mitään et voita, mitään et häviä, mutta kykenet maksamaan vuokran ajallaan.

    • Anonyymi

      Taas toisten vika

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe