Palaverien pitäminen ei riitä seksuaalirikosten ehkäisyssä

RaiskauslaitUudistettava

SVT kertoi viime vuoden elokuussa Ruotsissa tuomituista raiskaajista tullevan 58 % Euroopan ulkopuolelta. Ruotsin valtiollisen televisioyhtiön (SVT) mukaan ulkomaalaisten osuus nousee yli 80 prosentin, kun mukaan otetaan vain ne tapaukset, joissa raiskaaja ja uhri eivät tunne toisiaan. 40 prosentissa näistä tapauksista tekijä on oleskellut Ruotsissa korkeintaan vuoden.
Aineisto on SVT tutkimusten mukaan viiden viimeisen vuoden ajalta ja perustuu käräjäoikeuksien tuomioihin.

Ruotsissa tuomittujen joukko käsittää 843 henkeä. Heistä 427 on syntynyt Euroopan ulkopuolella, 197 oli lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta, 134 tuli Afrikan eteläisistä osista ja loput 96 muista Euroopan ulkopuolisista maista.

Helsingin yliopiston Krimnologian ja oikeuspolitiikan instituutti julkisti viime vuonna (22/2017) katsauksessa Suomen rikollisuustilannetta 2016. Katsauksen mukaan poliisin tietoon tulleista raiskauksissa ulkomaan kansalainen oli epäiltynä 29 %:ssa selvitetyistä rikoksista v. 2016 (24 % v. 2015).

Mitä tapahtuu Oulussa ja miksi?

Oulussa on hieno kotouttamisohjelma vuosille 2018 - 2021. "Kotoutuva Oulu nousee yhä merkityksellisemmäksi voimavaraksi kaupungin elinvoimaisuuden rakentamisessa. Voimavaroja tarvitaan yhteisen tulevaisuuden rakentamiseen. Kotoutuminen ei ole vain viranomaisten vastuulla oleva tehtävä vaan osa kansalaisyhteiskuntaa ja monimuotoista ja elinvoimaista kaupunkikulttuuria". Oulussa on maahanmuuttajaneuvosto, naisten kerho, kahvihetket... Työpajoja on pidetty... Ohjausryhmässä on ollut edustajat eri aloilta: konsernihallinnosta, terveyspalveluista, sosiaalipalveluista, työllisyyspalveluista, sivistys- ja kulttuuripalveluista, yhdiskunta- ja ympäristöpalveluista, Vuolle Setlementistä, Oulun ensi- ja turvakotiyhdistyksestä, ELY-keskuksesta- TE_toimistosta, Oulun ammattikorkeakoulusta ja Oulun Yliopistosta.

Yhteisötoiminnan päällikkö ja monikulttuurikeskuksen henkilökunta ovat valmistelleet kotouttamisohjelman. Oulun seudulla Esikoto-hankkeen toimija on FB-päivityksessä kertonut turvapaikanhakijoita olleen tutustumassa Oulussa Linnamaalla Touhula-päiväkotiin. Päiväkotivierailulla on ollut 9 turvapaikanhakijaa ja 3 ohjaajaa: "Leikimme yhdessä 45 eskarilaisen kanssa. Teimme kasvomaalaukset ja juttelimme Afganistanin ja Irakin kulttuurista kuvien kautta. Muistoksi lapset saivat persian ja arabian kieliset nimikäsikorut! Lasten palaute oli selkeä: "Parasta oli, kun tulitte meijän kans leikkimään, saatiin UUSIA KAVEREITA!". Lämmin kiitos Päiväkoti Touhula.

Irakilainen turvapaikanhakija (Ilta-Sanomat 14.1.) toteaa: "Yhteisö kärsii heidän takiaan (seksuaalirikokset)."

Mitä yhteisö on tehnyt rikosten ennaltaehkäisemiseksi?

Maahanmuuttajat Oulussa 2005-2017:
- Aasia 2618, Eurooppa 1820, Afrikka 868, Amerikat 217 ja Australia 28.

Yhdessä kotoutuva Oulun tavoitteet:
- Oulun kaupungin henkilöstön monikulttuurisuusosaamisen kehittäminen
-- järjestetään koulutuksia, joihin osallistuu jokaisen yksikön edustaja vuosittain
-- valitaan joka palvelualueelle monikulttuurisuusvastaava
- Maahanmuuttajat osaavat käyttää sujuvasti erilaisia sähköisiä palveluita
-- asiakaspalaute

Erityisesti viranomaispalveluissa täytyy huomioida palvelujen esteettömyys. Monilla maahanmuuttajilla on vaikeuksia erityisesti erilaisten sähköisten palvelujen ja ohjelmien käytössä.

Mikä siis meni vikaan, kun Oulu tunnetaan nykyään kriisikaupunkina, jonne ministerit kokoontuvat pohtimaan mitä pitäisi tehdä Oulun alaikäisten "raiskausbuumille". Kriisirhaa Oulu saanee kaksi miljoonaa.

Pitäisikö Suomessa päättäjien tutustua palavereissään maahanmuuttajien kulttuuriin, kulttuurieroihin ja uskontojen vaikutukseen käyttäytymiseen. Koraani 33:59, suom. Hämeen-Anttila, 1995: "Profeetta, sano puolisoillesi, tyttärillesi ja uskovien vaimoille, että he panisivat vaatteen päänsä yli. Tämä on parasta, jotta heidät tunnettaisiin siveiksi eikä heitä häirittäisi.

Islamin lain mukaan raiskaus voidaan todistaa ainoastaan, jos raiskaaja tunnustaa tai teolle on neljä miespuolista todistajaa. Nainen, joka väittää tulleensa raiskatuksia ilman todistusta, tunnustaa sukupuoliyhteyden harjoittamisen, joka voi olla aviorikos, jos raiskaaja on naimisissa. Aviorikoksesta voi saada 80 raipaniskua.

Helsingin Sanomat uutisoi 28.11.2016: Suomessa arvioidaan olevan jopa satoja muslimeita, jotka kannattavat islamilaista sharia-lakia. Oikeusministeriö vakuutti HS:n mukaan, että sharia lainsäädäntö ei ole saamassa jalansijaa Suomessa, kun muslimiyhteisö ehdotti kuusi vuotta sitten, että lakia muutettaisiin, jotta sharia-tuomioistuinten perustaminen olisi mahdollista. Oikeusministeriö ampui HS:n mukaan ehdotuksen alas.
Iso-Britannia ja Kanada ovat länsimaissa ainoat maat, joissa muslimiyhteisö toimii tunnustetun sharia-lain avulla.

Sharia-lain mukaan Malesiassa 11-vuotias naitettiin nelikymppiselle miehelle. BBC:n mukaan raivoa ovat herättäneet kuvat, joissa aikuinen mies pitää lapsivaimoaan kädestä kiinni hääseremoniassa.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfyjtyjteuj

      Huomattavaa on, että 2015 tulleista Sipilän kutsumista "pakolaisista" on suurempi osuus tehnyt riaskauksia, mitä heitä on työllistynyt.
      Alle 10 työllistynyttä ja pelkästään Helsingissä satoja, ellei tuhansia seksuaalirikoksia.
      -raiskauskulttuuri, jota edustavat.

      • roskaväkeäLoisiaOvat

        Helsingin tilanne synkin
        Luvut ovat kaikkein synkimmät Helsingissä. Vuonna 2018 pääkaupungissa tapahtui 682 seksuaalirikosta. Edelliseen vuoteen verrattuna kasvua on lähes puolet, eli 47,94 prosenttia.

        Ulkomaalaisten osuus oli kaikissa ilmoitetuissa seksuaalirikoksissa Helsingissä 38,2 prosenttia. Helsingissä tapahtuneista ilmoitetuista raiskauksista peräti yli puolet oli ulkomaalaisen tekemiä. Tarkka luku on 53,8 prosenttia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe