Henkilöstökassan edullinen kulutusluotto sijoituksiin

rjuhskogdfkgf

Mitä ajatuksia tästä: Saan työpaikan henkilöstökassan kautta kulutusluottoa 2,60-3,50% korolla, kuukausipalkan verran saa lainaa ilman mitään erillistä hakemusta mutta myös isompia summia voi lainata ( max 50 000 euroa). Olisiko järkevää esim aina ottaa kuukausipalkan verran lainaa -> ostaa kustannustehokkaita rahastoja tai osakkeita -> maksaa lainan pois. Sitten kun laina on maksettu pois tekisi saman homman uudestaan. Tämä tarkottaisi käytännössä että olisi jatkuvasti pieni velkavipu joka kuitenkin olisi maksimissaan kuukausipalkan verran (kuukausipalkan verran tarkoittaisi tällä hetkellä noin 10% velkavipu osakesalkussa).

Olisiko järkevää kun historiallinen tuotto osakkeissa on 6-7% paikkeilla ja vastaavanlaiset kulutusluotot ovat muissa pankeissa 8% luokkaa.

Tuntuu hölmöltä olla käyttämättä näin halpaa lainaa jota voi käyttää sijoittamiseen vai onko tässä jokin näkökulma jota en ole tullut ajatelleeksi?

2

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgdgfdggfdgd

      Aika riskialtista minusta, itse en ota euroakaan lainaa sijoituksia varten. En ainakaan osakesijoituksiin ja asuntosijoituksiin saa lainaa halvemmalla.

      Ja tuo sinun mainitsemasi luotto ei todellakaan ole halpa. Ehkä kulutusluotoksi halpa (itse en ole ainakaan 10 vuoteen ottanut euroakaan kulutusluottoa), mutta esimerkiksi asunto- ja autolainoja saa alle puolta edullisemmin. Itse en ottaisi edes autoa varten noinkaan kallista lainaa (tosin aion ostaa seuraavan autoni käteisellä). Ja Nordnetissä, jos siis lainalla väkisin haluaa sijoittaa osakkeisiin, saa lainaa 0,99% korolla. Kyllä, ihan osakesijoittamista varten.

      Ja huomioitko, että voitoista pitää maksaa verotkin? Toki jos pitää osakkeita kauan, voi veron maksua viivyttää, mutta joka tapauksessa ne maksetaan joskus.

      Ja muista, että 6-7% historiallinen tuotto tarkoittaa tuottoa kymmenien vuosien tähtäimellä (esim. 30-40 vuotta). Lyhytaikaisia romahduksia sen sijaan tapahtuu aina silloin tällöin ja jopa koko pörssin yli 50% romahduksia tapahtuu toisinaan. Nykyinen eurooppalaisten osakkeiden 15% lasku on vain pieni notkahdus, romahdukseen on vielä pitkä matka. Ja romahduksesta toipumiseen voi helposti mennä jopa vuosikymmen, pienemmillä markkinoilla vieläkin kauemmin (esim. OMXH on edelleen alempana kuin vuonna 2001).

      • dfgdgfdggfdgd

        Ja unohtui äskeisestä... Enkä ole täysin varma, onko kulutusluoton korot vähennyskelpoisia? Nimittäin luottoa ei ole tarkoitettu sijoittamiseen, eikä sen takauksena ole sijoituksia. Normaalin sijoituslainan korot voi vähentää pääomatuloista verotuksessa, mutta käsittääkseni kulutusluoton korkoja ei voi, vaikka ne olisikin käytetty oikeasti sijoittamiseen.

        Joku viisaampi voisi ehkä korjata tämän, jos olen väärässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe