Aihealueet

Listaukset

  Kuinka pitkälle odotetaan traktoreita lumitöihin?

  nosnowpow

  Olisiko jo aika lähteä sieltä Nesteeltä kittaamasta kahvia ja nostaa se h.....in leveä perse ylös, laittaa se v..un lippalakki takaraivolta suoraan ,nousta traktoriin ja lähteä lumitöihin? Miten ois ?

  Tiet asuntoalueilla tamppaantuu oikein vittumaisiksi, kun ei lumitöitä viitsitä tehdä ajoissa! Monena päivänä ihan riittävästi tullut lunta, että nyt ois syytä kyllä saada lumityöt tehtyä!

  37

  <50

   Vastaukset

   • Menisit ite töihin!

    • Haukotus, nimim. "Keijo22" !


   • Arvatenkin olet köyhä, pyöräilet / kävelet töihin. Autolla kyllä pääsee eteenpäin vaikka onkin muutama sentti lunta.

   • Torvi! Tuossahan oli kysymys siitä, jonka kyllä tyhmempikin ymmärtää, että kun lunta tulee sen 15 senttiä, myöhemmin 7 cm lisää ja autoja tieosuudella 50 autoa/ tunti, niin lumi tampaantuu tiehen ja jättää tien huonoon ja uraiseen kuntoon!

    Se, miltä tie tuntuu ajaessa sitä seuraavana päivänä, voi vain kuvitella kun edelleenkään lumitöitä ei ole tehtynä, lunta satanut lisää jne. Siksi ei ole mitään mieltä venyttää lumitöiden tekemisien kanssa kovin pitkään!

    Pitääkö vielä kerran käydä asia läpi ??

   • Ei ne urakoitsijat voi olla aina samantien samassa paikassa kun tulee lunta.

    • Viikko vapun jäläkeen polokastaan Valtrat käyntiin...


    • Pääsehän sitä suksillakin ja potkukelekka kuuluu jo näillä leveysasteilla joka taloon…..


   • No, ei, mutta tuossahan siitä ei ollutkaan kysymys! ? Yksinkertaistetaan, kun näemmä yksinkertaisten (traktorimiehen/sukulaisen kanssa ollaan tekemisissä). Jos lunta tulee, kohtuullisen paljon parina päivänä, niin sinä toisenä päivänä ne lumityöt pitää olla tehtynä!

    Ymmärretty! ?

    • Ei ollutkaan. Köyhän piti vaan päästä nillittämään.
     Pysyköön kotona.


   • Rakas Jumala, anna meille voimaa kestää yksinkertaisia ihmisiä!

    • Jumalaa ei ole olemassa. Pelkkää fiktiota, kuten Joulupukki. Turhaan rukoilet.


    • metrimara kirjoitti:

     Jumalaa ei ole olemassa. Pelkkää fiktiota, kuten Joulupukki. Turhaan rukoilet.

     Nimim. "metrimara" , meitä ateisteja, hinduja, muslimeja ja kristittyjä ja sitten idiootteja, joita sinä edustat.


   • en tiiä mitä itkettä, mut nythän nuo kadut on hyvässä kunnossa. maltto tuo höylääjä ajavan hissukseen ja jälki on kyllä hyvää.

   • Ei tässä kukaan ole "itkenyt" yhtään mitään, vaan oikeasta asiasta sanotaan, niin kuin pitääkin, jos ei verorahoilla hommaa pystytä hoitamaan, tai urakoitsija on osaamaton!

    Ei voi mitenkään sanoa, että hiekoitukset ja lumityöt hyvin hoidetaan, ainakaan tosi vaarallisessa ja liukkaassa Nesteen risteyksessä! On vain ajan kysymys, milloin ruumiita tulee. Nytkin perjantaina kolmen auton yhteen törmäys ja pahaa jälkeä tuli ja tällä kertaa ilman ruumiita!

   • Lumet tallaantuu tielle , kun ihmiset aamulla töihin menevät! Vinkiksi vaan, että olisiko mitenkään mahdolista aloittaa niitä lumitöitä tuommoisen lumimyräkän jälkeen, esim kuudelta, että se lumi ei paakkuntuisi kymmenien autojen tallatessa tiestä ihan perunapeltoa!?

    Ei mitään logiikkaa siinä, että odotetaan esim. juuri omakotitalo- alueilla iltapäivään, tai jopa seuraavaan päivään, ennen kuin traktorilla tullaan tiet linkoamaan.

    Koulualueilla ja keskustassa (paitsi tänä aamuna) ihan sama homma, että vähän ennen kahdeksaa usein ollaan traktoreiden kanssa lisäämässä aamuruuhkaa keskustan -ja koulun alueilla! ?

   • Ehkä pikkuhiljaa etenevä ilmaston muutos korjaa tämän asian. Muutoin se ei taida korjaantua.

   • Kannattaa käydä kattoon mihin aikaa katupuolen koneet alottaa. vaikka eihän sieltä peiton alta vihti nousta muutaku valittamaan. Viimeistään 3 lähtee katukoneet liikkeelle. Omakotialueet on järjestyksessä viimeisenä joten niissä saa oottaa kun ei joka polkua voi ajaa yhtäaikaa. Ja niinkuin aina tähänkin asti liikkeelle lähtö tapahtuu kaupungin käskystä ei omatoimisesti. Asioista voi jopa kysyä kaupungilta eikä luulla.

   • Nii-iin ja juuri niin. Siellä kaupungin puolella on sitten tässä tapuksessa VIKAA aika paljon. Eipä kuitenkaan pidä paikkaansa tuo, etteikö koulujen läheisyydessä, keskustassa, juuri vähän ennen kahdeksaa olisi monestikin ollut traktoria sohimassa lumiläjiä.

    Kukaan ei ole "joka polkua yhtäaikaa" pyytänyt lumitöitä tekemään, vaan ihan järkeä, ihan maalaisjärkeä käyttämällä asiat tulee tehtyä paremmin! Tehän voitte asiat suunnitella kaupungin kanssa siis järkevimmiksi! Onko noin vaikeaa tuo asia ymmärtää?

   • Voi jessus. Jos nämä auraajat pitävät taukoa?! Oletteko itse istuneet tai tehneet töitä kuin kauan yhteenpainoon? Lakiha määrää taukoja. Tai eihän se kaikkia koske. Ite yrittäjä on lainsuojaton mutta työntekijät kuuluvat lainpiirii.

   • Nyt ei varmaan ole kysymys pelkistä tauoista tai niiden määrästä. Ihan noin yksinkertainen ei edes traktorimies voi olla ! ?

    Selvittäkää kaupungn kanssa nuo asiat esim. milloin on oikea aika lähteä tekemään lumitöitä, eikö !? Ei kait kaupungin puolellakaan voida noin tyhmiä olla, että annetaan lumien ensin tallaantua tiehen ja sitten lanaillaan niitä perkeleen moisia valleja pihaliittymien kohdille, ettei autolla pihalta pois pääse ! ?

   • Lumet tulisi aurata niin että kun pihasta lähtee autolla, näkyvyys hyvä kumpaankin suuntaan, vai pitääkö arvuutella korkean kinoksen takana että tuleeko autoja?

   • Älä sinä höpise joutavia nyt on ollut niin Luminen talvi ettei kaikkien "sivukujien penkareita jouda nuolemaan"!

   • Pitäisi vielä kaikki"kinttupolut putsata" höpö höpö sanon minä .

   • Reservikomppaniankatu ei ole "kinttupolku" !!

    Kun tullaan esim. tk:sta salen risteykseen, niin, tässä päivä pari takaperin, piti auton nokka luisuttaa Oulaistenkadun puolelle melko pitkälle, että näki tuleeko Oulaskankaalta päin autoja!

    Sama juttu, kun esim. s-marketin pihasta lähtee Keskuskadulle, niin tarkkana saa olla!

    Vain umpityperys kasaa risteyskohdille lumiläjiä näkyvyysesteiksi!

   • Ohhoh! Mitenkähän ne ennen vanhaan pääsi liikkeelle talvella kun nykyään ei mikään kelpaa ,pitäis " nuolla puhtaaksi kuin keilarata että päästään kulkeen".

   • Kukaan ei ole pyytänyt, eikä liioin vaatinut " nuolemaan puhtaaksi... ", yhtään mitään, vaan olla kasaamatta näköesteiksi mm. keskustan risteys alueille lunta!!

    Eikö se meinaa mennä päähän millään, mitä tässä tarkoitetaan, kun moneen kertaan yritetään oikein rautalangasta vääntää, että mistä on kysymys! ? Jos on noin yksinkertainen, ettei näillä selityksillä mene jakeluun, niin ymmärrän hyvin, miksi risteysalueille lumikasat ovat jääneet!

    • Eikös siellä Autokoulussa opetettu että pitää olla varovainen ja katsoa "moneen kertaan risteävä liikenne ".Ja kyllä niitä .kasoja tulee väkisinkin johonkinhan ne lumet täyty saada että. Kulkuväylät on puhtaat.!


   • Voi perr..., oikeestiko täällä traktorikuski paljastaa järjenjuoksunsa? No, niin kuin todettua, että jos ajatuksenriento on samaa luokkaa, kun hölmöläisen hommana tehdyt lumityöt, niin ymmärrän!

    Nyt melkein jo säälittää, että tulikin arvosteltua.

    • Hölmöläisten hommaa on peitonjatko ja lumityöt on erikseen .Lumet on vain siirrettävä kohdasta A kohtaan B eli näin se homma etenee ja onhan se vanha sanonta että "karavaani kulkee vaikka kuin koirat räksyttävät."!


   • Perusteluja sille, että pari päivää sitten illalla, pillari ns. levensi teitä, työntämällä taajamissa tienreunoja laitteellaan matalemmaksi ja leveämmälle, joka oli siis hyvä asia.

    Päivä pari tuon jälkeen, "lana" ajoi tienreunat taas kapeammaksi ! ?

    Ilmeisesti traktorikuskeilla on ihan oma "järjenjuoksunsa" , jos tuolle ed. mainitulle ei selitystä löydy!

   • Sehän tässä on hyvä puoli että kohta "kevätaurinko" alkaa sulattaan tien ja kadun reunojakin niin siitähän ne tasoittuu ja menee leveämmäksi ja samalla päästään tästä "jappasusta "kun mikään ei hyvä joittenkin mielestä.

   • Ei kukaan ole väittänyt, ettei mikään ole hyvää! ? Mutta perkele, on se kumma, että traktorikuskeista tehdään elämää suurempia sankareita, joita ei ole lupa arvostella ja varsinkaan tekemättä jääneistä töistään!! ? Kyllä ne kuule verorahoista menee nuokin hommat, so, pienempää turpaa jo!

    Jos me odotettais pelkästään sitä, että "kevätaurinko alkaa sulattaan", niin täällä ei liikkuisi teillä kukaan, että sikäli täysin typerä perustelu ja asiaan kuulumaton!

    Toisaalta, kun vastauksen antaja on mitä todennäköisemmmin trakorilla ajava pölkkypää, tyhjäkatse silmissään , niin eipä tässä taida kannattaa enempää aikaansa tuhlata täysien tomppeleiden kanssa.

    • Eipäs aleta nimittelemään ketään henkilökohtaisesti , kaikki työ on arvokasta niin teiden ja katujen "putsaus" kuin joku muukin duuni. Kaikki työ ei vaan ole niin näkyvää ja ainahan sitä parannettavaa löytyy mutta mennään "näillä eväillä kevättä kohti ja paremmalla mielellä pitkän talven jälkeen kun kesä lähestyy ja päivät pitenee.!


    • Lumiurakointi on tosi vaativaa työtä, siihen ei vain kaikkien maajussi tollukoiden pennuista ole...


   • Niinkö! ?

   • No mitenkäs on päässyt liikkeelle vai vieläkö löytyy "näköesteitä ja tönkyröitä harmiksi."?

   • Eiköhän tuokin ongelma helpota edes muutamaksi kuukaudeksi kun kesä on tulossa, hymyä huuleen vaan.

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    333
    7885
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    101
    2755
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1476
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    960