Keuhkoembolia, keuhkoinfarkti ja keuhkokuume

tulppa36

Tässä on nyt kolmisen viikkoa toivuttu keuhkoembolian aiheuttamasta keuhkoinfarktista joiden kaverina oli vielä keuhkokuumekin, viikon verran olen jo töissä ollut ja ihan kivasti on mennyt. Jonkun verran on vaan kyljissä ollut kipuja ja tuo oikea puoli missä tuo infarktikin oli kipuilee niin että kun tulee hikka tai nikotus niin tuntuu kuin joku työntäisi nyrkiä kylkiluiden alle ja ajoittain on myös jatkuvampaa kipua mutta öisin kipuja ei tunnu. Minulla oli molemilla puolilla pienissä suonissa tulpat mutta infarkti oli oikealla. Kiinnostaisi tietää että kuinkahan pitkään näistä kipuiluista pitää kärsiä? Kivut eivät ole ihan kauhean kovia, enemmänkin sellaisia vittumaisen härnääviä. Itsellä on vähän taipumusta paniikkihäiriöön niin on jotenkin jatkuva pelko tulppien uusiutumisesta vaikka se kauhean todennäköistä olekaan kun on lääkitys päällä (eliquis 5mg). Muiden kokemukset kiinnostaa ja jos joku asiasta enemmän tietävä tämän lukee niin olen pelkkänä korvana.

6

931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sanovat että puolisen vuottakin voivat kivut ja vihlaisut kestää. Ja voihan se uusiakin, tosin harvemmin kun on lääkkeet käytössä, osa syö niitä loppu elämänsä juurikin tulppien ehkäisyn takia.

      • Anonyymi

        Lääkeiden kanssa kannattaa olla tarkkana, kaiki eivät sovi oikein yhteen, eivät edes ulkoisesti iholla käytetyt tietyt voiteet.

        Eräs tapauskuvaus:

        "mikonatsoli varfariini•SfinxPharao: D2•Samanaikainen mikonatsolin käyttö nostaa varfariinihoidettujen potilaiden INR-arvoja ja moninkertaistaa vuotoriskiä. Jopa lyhytaikainen mikonatsolin paikallishoito voi nostaa INR:n tasolle 10."

        https://www.fimea.fi/documents/160140/758926/28936_tyopaja_2015-02-05_Susanna_Lauroma.pdf

        INR 10 alkaa oleman jo aika tappavalla tasolla. 3,5 ja pitäisi lopettaa lääke ja mennä lääkäriin.

        Marevan®-hoidon yhteydessä verenvuodon riski alkaa selvästi suurentua, kun INR-arvo on yli 4. -Lääkärikirja Duodecim 28.9.2018-


    • Anonyymi

      Pari viikkoa sitten sydämeni rupesi juoksemaan oikein helkkaristi ja henkeä ahdisti. Eipä muuta kuin soitin Ambulanssin ja päivystykseen. Makasin siellä seitsemäntuntia ennen kuin lääkärillä oli aikaa käydä minunkin luona. Siellä oli helvetinmoinen ralli päällä, oli kännisiä kiroilemassa ja huutamassa. Tuntui, että ne känniset oli tärkeimpiä kuin minä. Minäkin hermostuin siihen meteliin ja uhkasin lähteä kotiin, vaikka henki olisi mennyt. Kuitesnkin sain siirron toiseen huoneeseen johon ei mölinät kuuluneet.
      Aamulla näitä rohkeita verenottajia kävi neuloilla tökkimässä, kuiteskaan ei verikokeita saaneet muutenkin suonetjuoksee karkuun jos ei ammattinsa osaava ole ottamassa. Odotin lääkäriä joka tulikin joskus klo 10 aikaan aamulla. Minulla oli kauhea olo. Tutkittiin keuhkot eikä voitu antaa rytminsiirtoa, koska jotain ongelmaa oli keuhkoissa olikohan kenties nestettä,( vai liekö kala ollut uimassa). No,kuiteskin sain lääkekuurin jota en ole ennen tarvinnut. Itsellä oli vain kolmepientä verenpaine pilleriä ennen ollut. Luulin, että nyt sitä paranee kun sain ELIQUIS 5mg. ja kaksi kertaa päivässä täytyi ottaa. Kerkesin syödä niitä 10 kappaletta, joka kerta vain olo huononi meinasin suoletkin oksentaa ja turvotti hirveästi. OLIN TODELLA HELVETIN SAIRAS. En olisi tässä kirjoittelemassa jos olisin syönyt ne loputkin. Tilasin ajan Sydänsairaalaan ja menin käymään siellä. Pyysin XARELTO 20mg nyt syön niitä. Tiedän, että ne ovat erittäin hyvät lääkkeet. Eikä ole mitään oksetusta tai päänsärkyjä. Suosittelen myös toisillekkin. Pitäkää vaan huoli itsestänne niin hyvin menee.

    • Anonyymi

      Itsellä myös todettiin keuhkoembolia molemmilla puolilla keuhkojen haarasuonissa sekä keuhkoinfarkti vas. puolella. En pystynyt olemaan yhtään vas.kyljellä ja selälläänkin olo oli piinaa. Sain verenohennushoidon. Ei ollut mitään edeltävää selkeää säärikipua. Tietty jotain saattoi olla lantion alueella ja pohkeissakin, mutta en osannut yhdistää mihinkään veritulppaan. Itse olen miettinyt Moderna-rokotteen mahd. yhteyttä tuohon. Minulla oli myös e-pillerit, jotka heti tuohon sitten lopetettiin. Kipuja tuntui sisäänhengityksen yhteydessä vasemmalla puolella rinnassa ja niskan alueella (vas.) Nukuin viikon puoli-istuvasti oik. kyljellä.

      • Anonyymi

        Jatkoa vielä.., alkuun ei pystynyt aivastamaan. Aivastus oli tuloillaan, mutta tyrehtyi heti. Jännästi elimistö säästeli ponnistukselta.


    • Anonyymi

      Itselläni on ollut keuhkokuume eli pneumonia joka on bakteerin aiheuttama tauti.
      Limaa on saanut yskiä yölläkin.
      Antibiootit veivät kuumeen pois. Kuume oli vähäinen ja sitä oli vain 38 astetta parina päivänä.
      Palautuminen on hidasta ja limainen yskä on vielä jatkunut toista viikkoa sairauden jälkeen.
      Nyt jaksaa jo jotakin tehdä mutta yleiskunto on huono ja väsyttää. Pakkasella vähän vaikea ulkoilla mutta vartin rauhallisia kävelylenkkejä on tullut tehtyä.
      Kaksi päivää olin töissä jo mutta jälkitaudit pelottavat eli pitää ottaa rauhallisesti.
      Astman puhkeamisen mahdollisuus ei ole poissuljettu mutta en sitä toivo.

      Saunominen oli huono idea ja sen takia yskiminen taas paheni ja aamuyöllä yskin keltaista limaa ja keuhkoputki tuntui tosi pahalta. Vaikka saunassa oli lämpöä vähän niin sen jälkiseuraukset vointiin olivat huonot.

      Lääkkeenä on astmalääke Ventoline jolla pärjää jos henkeä ahdistaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe