Osuuskunta PPO:n Arvo sijoitukset

VitinKasiot

On tullut mielenkiinnolla seurattua jäsenien rahojen sijoittelua ja niiden ympärillä tapahtuneita toimenpiteitä joita hoitamassa on valitut edustajat.
Tulee mieleen sellainen vahva käsitys ettei joukossa ole yhtään sellaista henkilöä jolla olisi aivot ja jotka ymmärtäisivät lukemaansa tai kuulemaansa, eikä lukutaidon liäsnä ole myöskään laskutaitoa.
Kaikilla varmaan kiiluu silmissä vain suuret kokouspalkkiot ja heille esitettyinä eteentuodut ihan päin prinkkalaa olevat laskelmat ja visiot. Onko näin ?
Uskaltaakohan kukaan vastata näkemyksensä kun tulen sitä kysymään ? Mielenkiintoista.

Osuuskunta PPO:n eli Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan rahat on nyt toiminimen Sijoitusosuuskunta Arvon hoidettavana. Sitä hallinnoi hallintoneuvosto ja käsikassarana toimii hallitus joka koordinoi palkkalistoilla olevaa henkilökuntaa jne.. osuuskunnan sääntöjen ja muiden lakien ohjaamana.

No rahaa oli aikoinaan myynnin yhteydessä julkituodusti 180 M€ jonka piti kasvaa sijoittamisella kaksinkertaiseksi muutamassa vuodessa.. jos kysymys olisi ollut kunnon sijoitustoiminnasta.
Summasta on jaettu " Jättikorkona" ja pikkumurusina jonkun ,voi kai sanoa ylijäämän palautuksena mutta yhtään, siis ei yhtään ole pääoma kasvanut vaan päinvastoin jälellä on jotain 90 M€ eli missä on ne tuottavat elementit ja sijoitusinstrumentit joilla jäseniä on hemmoteltu joka vaiheessa..niillä tehdään tuottoa josta jaetaan suurta osuuskorkoa. Kissanviikset rahaa kuluu vain isosti kiinteisiin kuluihin joita ylimitoitettu hallinto ja toimistohenkilöstö aiheuttaa, mutta yhtään.. siis yhtään tuottavaa omaa sijoitusta en ole nähnyt enkä myöskään kuullut kenenkään muun todenneen.
Kaikki toimenpiteet on ollut joka vaiheessa pääoman syöntiä ja oman rahan jakoa mutta ilman yhtäkään oikeaa tuottavaa sijoitusta ei ole näkynyt eikä tällä menolla jota saa lukea tapahtumista tule näkymään niistä " sijoituksista" joita nämä valitut asiantuntijat esille tuo.

Onko todella niin ettei tajuta tai kertakaikkiaan haluta toimia kuten jäsenet on henkilöt valitessaan olettaneet heidän edukseen vaan onkin vain tarkoitus sinne omaan pussiin hamuta niin paljon ja kauan kuin sitä pääomaa on syötävissä ?

Ei sitä valitettavasti voi kyllä pankkitiski henkilöltä vaatia mitään innovaatioita kun hän jakaa yhteistä rahaa ilmeisesti ystäväpiiriensä toimijouille , eikä niiden tuotto- tai korkopolitiikasta osaa kukaan hallintoedustaja edes kysyäkkään mitään, voihan se olla ettei uskallakkaan nostaa kissaa pöydälle jos sitä joutuu paitsioon ja saa lähdöt seuraavassa jakotilaisuudessa.

Ymmärrys hoi, äly älä jätä.. ei se tule takaisin

90

3634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ashSkotti

      Invalan köyhyys on jäänyt pahasti raiskausuutisten jalkoihin.

      • katinkontit

        Onhan se Askottikin vielä jalkeilla, maansa myynyt mies.
        PPO:n tase on tosiaan noin 90 milj. Markkinat luottavat negatiivisesti tähän puulaakiin noin 60 miljoonan edestä. Epäluottamus sijoituksiin on siis noin 30%.


    • RohkeuttaKannanottoon

      Osuuskunta PPO:n omaisuudella perustetun Arvo xxxyyy Oy:n sijoitusten tuotto ylsi nipin napin plussalle 1/2 vuotis jaksolla. Puhdistamaton tuotto oli 0,7 % . Asetettu hallintoneuvoston tavoitte oli 8 %. Ja kaikki on Partnera oY:n ylijäämä palautusta kun Oulun Kaupunki ns. tyhjensi pajatson sen ylimääräisestä sijoitusomaisuudesta kun ei tuottanut mitään.

      Pääomasijoitukset jotka on ulkoistettu alan palvelun tuottajien hoitoon tuottivat voittoa osake- ja korkosijoituksien osalta mutta kiinteistösijoituksien tuotto painui pakkaselle. Suurin osa Arvon sijoituksista on kiinteistöisijoituksia tai maan kaivuuhömppiä.

      Osuuskunta PPO:n pitkän ajan reaalinen sijoitustuotto on lupausten mukaan 8-10 % vuotta kohti.
      Sijoitustuottoa tarvitaan jotta osuusmaksulle luvatut tavoitteet täyttyvät. Muutoin toiminta on tappiollista ja syödään pääomia joihin kohdisttuu ja on todettavissa suuret kulut käyttöpääomissa ja toiminnan ylläpitämisessä. Tämä ei tue jäsenistön etua ja heille luvattuja visioita vaan palvelee toiminnassa mukana olevaa raskasta organisaatiota ja hallintokulurakennetta.

      Onko näin ettei päättäjänä hallinnossa yksikään toimija tajua vai uskalla ottaa asiaa esille ja käynnistää merkittäviä kustannussäästöjä tuovia toimenpiteitä jotka jopa "heinähattujen" tututkin ymmärtäisi toteuttaa..

    • KotinKantit

      ..ei mene jakeluun millään, miten hän tekee tuossa bisnestä.. kertokaa ihmeessä ?
      Vähennetäänkö johtajia..henkilökuntaa..mitä synergiaetuja tuo ?

      Saneral-Pisaron..sijoittaja Ahola ja Arvo menevät kompukseen .. jotka toimivat yhteistyössä
      Arvo Sijoitusosuuskunnassa ollaan asiasta samaa mieltä. Lisäksi laajempi palvelutarjonta saman katon alta nähdään asiakkaiden eduksi.

      - Yksityishenkilöillä on paljon varallisuutta kiinni kiinteistöomaisuudessa ja yleensä siitä halutaan pitää hyvää huolta. Joskus voi olla vaikea löytää tärkeille remonteille luotettava tekijä. Haluamme tehdä valinnan helpoksi ja tarjota mahdollisimman laajan palvelukirjon saman katon alta, kertoo Arvo Sijoitusosuuskunnan sijoitusjohtaja Kati Peltomaa.

      • Anonyymi

        Taitaa Saneral-Pisaron kuulua näihin maankuuluihin kotimyyntifirmoihin,,,, Haukkasikohan Ahola ja Arvo tässä kasan sitä itseään,,,,?


    • Pohdiskelija

      Vaan yksi on mietityttänyt eli tämä nykyisen toimitusjohtajan kuvio.

      Hän ilmoittaa omasta halustaan siirtyvänsä alempaan tehtävään PPO:ssa (hänet tuntien ei ole vapaaehtoisesti mahdollista) ja HPJ kertoo, että hän alkaa vt. toimitusjohtajaksi ja rauhassa katsellaan uusi toimitusjohtaja.

      Tällaiselle toiminnalle olen keksinyt vain yhden syyn (vaihtoehtona siis potkut vs heti):

      HPJ haluaa, että kevään osuuskuntakokouksessa on vielä paikalla syntisäkki, jonka kontolle voidaan laskea huonot sijoituskohteet, huono osuusmaksun korko, sääntöjen rikkominen ja huonot välit omistajiin. Uusi HPJ voisi tämän jälkeen aloittaa ns puhtaalta pöydältä uusine mieleisine ja ammattitaitoisine toimitusjohtajineen.

    • LuvutLikoon

      Pitkään taas kestää tulosjulkitus ? Kuinka rajoitettu se tilintarkastus evidenssi taas onkaan ? Muutama klikkaus ja analyysi valmis nykyaikana kun lähes reaaliajassa on kaikki sijoitusten arvot ja määrät tulostettuna.. toisten hoitamina vai onko noiden ns omien sijoitusten osalta vaikea edes määrittää arvoa , voi olla että vai jaettu summa on tiedossa mutta ei tuotot.

      Melkoista hiekkalaatikko leikkiä tuo kuitenkin on , siellä pitää varmaan olla "esperi-attendo" menettelyt päällä.

    • tuumailijat

      Nythän noista esperi-attendoista puhutaan ja vanhustenhoito on kuulema retuperällä. Toimitusjohtaja erosi ja hallitus on nukkunut ruususen unta. Onko entisessä PPo:ssa sama meininki. Onko hallitus ja hallintoneuvosto vieläkin tyynynkuva poskessa ja märkä vaippa vaihtamatta.

    • kurjatulevaisuus

      PPO:n tilanne on koko ajan ollut vaikea.

      Lähtökohtana on se, että jäsenet ovat aikanaan lähteneet mukaan rakentamaan puhelinverkkoa ja heiltä kysymättä hallinto siirtyi nykyiseen varjopankkitoimintaan.

      Moni jäsen olisi alussa halunnut irtaantua ja saada oma osuutensa PPO:n omaisuudesta itselleen. Tällaisia vanhoja jäseniä on edelleen vielä paljon.

      PPO on sitäpaitsi edelleen kuluttajaosuuskunta eli PPO:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa palveluja jäsenilleen. PPO EI SIIS OLE sääntöjensä perusteella sijoitusosuuskunta. Kysykää vaikka hallituksen puheenjohtajalta.

      PPO toimii ympäristössä, jossa kilpailijoina ovat pankit ja muut sijoittajatahot.

      Jos yrittäjä ei saa normaalireittiä pankista rahoitusta kääntyy hän ehkä PPO:n puoleen. PPO voi tällöin saada asiakkaan, mutta riski on keskimääräistä suurempi.

      Toinen vaihtoehto on antaa rahaa alennuksella eli olla makkinahäirikkö, mikä näkyy sitten tuottoprosenteissa.

      Jos tässä tilanteessa henkilökunta ei ole osaavaa, ei kunnian kukko laula!

      • KäymmeVastakin

        Mille se tuntuu kirjoitella itekseen.eipähän ainakaan tuu riitaa ku ihtensä kan kirijottelee. Lopeta jo vähäksiaikaa tuolla ei muutako itelles katkeruutta lisäät.


      • geld
        KäymmeVastakin kirjoitti:

        Mille se tuntuu kirjoitella itekseen.eipähän ainakaan tuu riitaa ku ihtensä kan kirijottelee. Lopeta jo vähäksiaikaa tuolla ei muutako itelles katkeruutta lisäät.

        Seuraat kuitenkin mielenkiinnolla ja osallistut dialooggi. Vihjeenä voimme antaa, että ota osaa keskusteluun ja esitä mielipiteitä. Älä yritä tyrehdyttää keskustelua vaikka kuinka se koskeekin. Vältä sitä, että katkeroidut.


    • ArvoSkotti

      Eipä ole ahneus ja ketutus vähentynyt invalassa alkuvuodestakaan.

      • EvidenssiEsiin

        ..uneton vieskassa..vai oulunsalossa.. nukkumaan ja babyt kans.. ei ne tulokset parane vaikka kuinka yrittäis ummessa olevaa äpyliä lypsää..
        Faktat puhukoon puolestaan.. eikä kun niitähän rajoitetaan evidenssissä, menikö oikein reppana ?


      • diftongi

        Potkuhousupoju se vain jauhaa samaa raitaa. Kerro meille mitä tarkoitat puhuessasi invalan ahneudesta. Sitten kateus, kuka kadehtii pahaa sinänsä. Ei kateutta ole se, että pyrkii dialogiin ja kriittiseenkin keskusteluun. Sinä itse ole pahansuopa, tiettesi tietämätön, kun jatkuvasti kuppaat ja kutjaat muiden rahoilla. Sinä et halua hyvää muuta kuin sille pellejoukolle ja muut haluavat sitä omistajille kokonaisuudessaan ei vain sinulle ja niille persekärpäsille. Ahneudesta saat syyttää vain itseäsi. Vain ahne ihminen haluaa ottaa toisen omaa. Sinähän haluat pitää toisen oman itselläsi, vai olenko väärässä. Suurin osa haluaa vain sen mikä kuuluu omistajille, suurimpana päätäntävalta kokouksissa. Vai väitätkö, että kokoukset on olleet omistajien tahdon mukaisia. Katsopas ketkä siellä ovat äänestäneet ja keiltä on evätty äänestäminen, puhumattakaan muista asioista. Siellä seisoo se yksi kiiltonaamainen herra, jolla on kirja käesä, se sieltä messuaa omaa liturgiaansa ja käyttää omistajien rahoja omistajia vastaan.


    • järkeä_päässä

      Skoteilla on pieni ongelma:

      Mainostoimiston (Pääskotin omistama, takavuosina loistelias), liikevoitto pieneni vuosi vuodelta, kunnes armon vuonna 2017 se oli tappiollinen. Kauppa tehtiin ja kauppasumma tappiolliselle yritykselle oli mitä oli.

      Siis johtajaskotti ei myydessään mainostoimistonsa saanut kuin suolarahoja. Periliset eivät ymmärrettävistä syistä taputa käsiään

      Mainostoimiston johtaja on ketjussamme erilaisten Skottien kantaisä.

      Taitaa nykyinen hallituksen puheenjohtaja on mielissään, kun hallituksessa edelleen on luovuutensa hukannut mainostoimiston entinen omistaja. Hänet muistetaan osuuskuntakokouksissa ulostamistaan "päästöistä" ja mahtavista tuloksistaan kansanedustajavaaleissa ja kunnallisvaaleissa.

      PPO:n kaupan (Elisalle) jälkeen hän totesi lehdessä, että eihän henkilökunnan (=veronmaksajien) vähentäminen Elisan toimesta pidä paikkaansa!

      Ennustus: heti seuraavassa mahdollisessa tilanteessa nykyinen hpj vaihtaa mainostoimiston johtajan uuteen, mieluiseen henkilön hallituksessa.

      Nimeä odotellessa.

    • KykyJuppiPoika

      Näin on näreet:
      Privanet pörssissä on hinta osuuksille laskenut, myynnissä 77 kpl joiden keskihintana tarjotaan 723 €, alin 621 € eli huonosti menee kun markkinat ei ARVOsta sijoitusyhtiön toimintaa...
      Miksi ei ?
      No kun markkinaARVO on vain 61 M€, eli 743 €/osuus, konsultit laski aikoinaan sen olevan 1240€/kpl.
      Mitähän se 28 M€: liikevaihto on.. ostoja vai myyntejä ? Yleensä jotain jista tulee rahaa, ei ole tullut ainakaan omista tötteröinneistä, mitähän sanoo rajoitettu evidenssi poika raapana tarkastuslausunnossa ?

      Jakokelpoista on enää 65 M€ kun sitä on ollut parhaillaan 180 M€, mihin se on kadonnut ?
      Eli sitä oli 2193 €/osuus, ns. osuuskorkona maksettu sijoitustuoton nimellä jonkun verran jäsenille.

      Tase näkyy olevan 97 M€ joten jaettavaa olisi 1181 €/osuus.. konsulttien laskemasta , siis sinä aikana kun nämä nykytoimijat on olleet puikoissa on omaisuutta kadonnut 4,8 M€.. kallista leikkiä ja isot on kulut ?

      Eli jos myyt osuuksia menetät lähes puolet omistuksesta ja jos et myy tulet menettämään jopa lyhyehkön ajan puitteissa merkittävän osan siitä mikä olisi saatavissa kun luovutaan sijoitushömpästä ja jaetaan se mitä on jälellä tasapuolisesti osuuksien omistajille. Oisko se kaikista oikeudenmukaisin ratkaisu ?

      Ps.
      Saisi myös julkiset kunnat rahaa kuituverkkojen rakentamiseen ja jäsenet niistä liitynnän ostamiseen.. joka on vielä ARVONkin liiketoimintastrategiassa mainittu vaikka se ei sitä halua tarjota globaaleille markkinoille.

    • InvaSkotti

      Invalan köyhien kannattaa myydä osuutensa äkkiä.

      • KykyPoikaOnTiskillä

        Nytkö jo alkoi viikset vapiseen ja tiskin alusessa kopokengät tärisee kun jokaisen tarkisttavia lukuja on julkituotu ?

        Mikä tulee olemaan "osuuskorko" suurten sijoitusgurujen esittämänä.. onko Partrenasta vielä jotain jaettavaa jälellä jonka ARVO antaa Invalankin köyhille.. harmittanee kun on omat bisnekset menneet persiestä alas eikä karkkipussilla saa kentältä kokouksessa kannatusta. Onko näin ?


      • VörSkotti
        KykyPoikaOnTiskillä kirjoitti:

        Nytkö jo alkoi viikset vapiseen ja tiskin alusessa kopokengät tärisee kun jokaisen tarkisttavia lukuja on julkituotu ?

        Mikä tulee olemaan "osuuskorko" suurten sijoitusgurujen esittämänä.. onko Partrenasta vielä jotain jaettavaa jälellä jonka ARVO antaa Invalankin köyhille.. harmittanee kun on omat bisnekset menneet persiestä alas eikä karkkipussilla saa kentältä kokouksessa kannatusta. Onko näin ?

        Ei pijä antaa witukselle valtaa, edes invalassa. Sanovat auringon paistavan risukasaankin, oottele kevättä. Köyhyys on tosin wittumaista. Kuten kateuskin.


      • KykyKompetenssille

        ..jaa siellä on vasallit hereillä, kyllä kykypojat murusia teillekkin lupaa.. antavatko sitten oimeasti niin onkin toinen juttu. Herätkää jo peesaajat ei teitä arvosta kukaan, eivät vain kehtaa julkituoda suoraan


      • OimeSkotti
        KykyKompetenssille kirjoitti:

        ..jaa siellä on vasallit hereillä, kyllä kykypojat murusia teillekkin lupaa.. antavatko sitten oimeasti niin onkin toinen juttu. Herätkää jo peesaajat ei teitä arvosta kukaan, eivät vain kehtaa julkituoda suoraan

        Mitä tarkoittaa oimeasti?


    • Savuako_ilman_tulta

      Vaikka aloittaja hivenen kärkkäästi asioita esittelee, niin kysymys kuuluu, että onko puheissa perää?
      Taseenlukutaito saattaa olla, mitä on, mutta heräähän tässä kysymys.

      Josko haukkuu vain invalaksi ja muuksi, ei anna oikein hyvää kuvaa. Kyllä kylpolitikoinnin aika pitäisi olla ohi. Vaikka puhutaan riskirahoituksesta, niin jonkinlaiset takuut luulisi olevan.

      Tilinpäätöstä odotellessa

    • TuloksetEsiin

      Ihmetyttää arvon toiminta kun ei vieläkään ole esitetty mitään tulostietoa edellisen vuoden tuloksesta. Ei taida olla oikein asiantuntemukset kohillaan kun ei muutaman klikkauksen avulla saatavia tietoja osata esittää. Herää epäilys että tehtyjen organisaatio muutosten takia nyt ei menekkään "taseesta korkojako" läpi vaan joudutaan ilmoittamaan todelliset luvut, jotka voi olla madonluvut.. eli mennyt sijoitukset niin huonosti ettei jaettavaa ole suurista lupauksista huolimatta. Ei tänä päivänä tuon tyylistä pimittelyä salli osuudenomistajatkaan jotka ovat ostaneet osuuksia suurten "jättikorkojen" toivossa. Kohta rytisee hallinnossakin ja aletaan saamaan osaajia kehiin eikä mitään heinähattuja sijoitusjohtajan armonpullille.

    • sijoitusQFox

      QFox Oy on PPO:lle kyseenalainen sijoitus - perusteluja seuraavassa:

      QFox Oy tarjoaa sivuillaan laadukasta turkisten käsittelyä Kalajoella (Himangalla). Startti 2017 ja alkuinvestointi oli 2,2 Meur. Entinen PPO:n toimitusjohtaja on hallituksen jäsen.
      PPO:n osuuskuntakokouksessa oli silloiselta toimitusjohtajalta kysytty QFox-sijoituksen perusteita ja hän oli kuuleman mukaan vastannut, että ”Etelä-Suomessa on näitä ja meilläkin tarvitaan sellainen”. Mahtava perustelu!
      Miten on mennyt? Vuoden 2018/6 tilinpäätös kertoo, että liikevaihto oli 415.000 euroa ja tulos -141.000 euroa liikevoittoprosentin ollessa -18%. Siis erittäin tappiollista toimintaa.
      Uusi firmahan pitäisi perustaa kasvavalle liiketoiminta-alueelle tai tehdä työt tehokkaammalla tavalla kuin vanhat toimijat.
      Turkisala on mitä suurimmassa määrin hiipuvaa toimintaa. Osa isoista muotitaloista on jo poistanut turkikset valikoimistaan ja mitä isot edellä sitä pienet perässä. Turkisala on edesauttanut asiaa mahdollistamalla kauhuvideot tarhoilta. Lisäksi suurin ostaja Kiina on talousvaikeuksissa. Rahan vähetessä luovutaan ensin kalleimmista turhuuksista. Em syistä johtuen kannattavuudet ovat olleet laskussa alkaen Saga Furs Oy:stä (tukkumyyjä ulkomaille) päätyen turkisten käsittelijöihin (esim Kaustisella Furfix Oy) ja turkistarhoihin (esim. QFox:in hallituksen jäsenellä on turkistarha, jonka liikevaihto on pysynyt neljä vuotta samana mutta voitto on vuosittain pienentynyt siten, että 2018 oltiin jo tappiolla).
      QFoxin sivujen mukaan viime syksynä on hädissään ryhdytty tarjoamaan turkistarhaajille tilitoimistopalveluja. Tarhaajilla on jo omat kirjanpitäjänsä, joten kaikki (alihintaan?) saadut asiakkaat ovat pois entisiltä toimijoilta, jotka ovat todennäköisesti pienyrittäjiä. Näin PPO toteuttaa visiotaan: ”Elinvoimaa alueelle”. Mahtavaa tämäkin!
      Tällainen vakiintuneiden toimintaympäristöjen sotkeminen PPO:n rahoilla on entisen toimitusjohtajan ikävä toimintatapa.

    • OlithanSinäkinJonossa

      JA YKSIN PUHEU J A T K U U:

      • yfuthjugy

        Miksi PPO:n tase on noin 100 miljoonaa mutta markinahinta vain 60 miljoonaa. Miksi tase on noin suuri tai miksi markkinahinta on noin pieni. Voisiko tämä huutelija OlithanSinäkinJonossa vastata vai tietääkö sekään näitä tietemiesten saloja.


    • yykaakooja-ja-aatu

      Tuossa kysyttiin miksi tase on ikäänkuin ylisuuri ja markkinahinta näivettynyt. Näin on silloin kun sijoittajat eivät luota puuhastelun omaiseen sijoitteluun.
      Privanetin analyytikoiden arvio:
      "Konsernin varallisuudesta suurin osa on sijoitettuna
      finanssimarkkinoille. Markkina-analyytikot ennustavat
      hyvän talouskasvun ja osinkotuottojen jatkuvan v 2018,
      useimmat ennustavat korjausliikkeen ajoittuvan v. 2019.
      Alueelliset ja listaamattomat sijoitukset hajauttavat salkun
      kokonaisriskiä."

    • NatiseekoSynergia

      Taitaa ikä painaa tuloksentekijöitä kun ei ole vieläkään napin painalluksella saatavia tietoja jäsenien rahojen sijoittelusta saatu julkituotua.. oisko synnytystuskia vai mistä kiikastaa ? Voihan olla että on annettu liian tiukasti rajoitettu evidenssi rappaajalle vai mikä se oli , eikä mene luvut tasan likviditeetin ja taseen kanssa.. sitä ei passais liikaa syödä kuormasta.

      Osuuskorko esitys kehiin ei tässä jouda muutamaa kymppiä koko vuotta ootteleen kun sen laskemisenosais tehdä jo alakoululaiset.

    • ruppimikäruppi

      Oliko niitä meitin rahoja sijoitettuna Lehto Gruppiin ,on kuulemma osakkeen arvo RÄJÄHTÄNYT.

    • aamu_uninen9

      Kyl ylivieskalaiset on onnekkaita kun ei tarvi mähkäillä valokuitukaapelien kanssa ja tehdä velkaa niiden päälle. Oli se hyvä kun PPO myytiin Elisalle.

      • kuituakaikille

        KL uutisoi ettei Ylivieska kuuluisi kaikiltaosin valtion tukialuueen piiriin koska osalla alueesta on Elisan verkko valmiina. Höpö Höpö Alavieskassa on myös osassa Ellisan verkko ja jokaiseen halukkaaseen talouteen on mahdollisuus saada uuden operaattorin liittymä.


    • KultAlas47Esiin

      ..milloin arvon mekin ansaitsemme ?.. rahat on jemmattu, tietoa ei anneta, kaikki hyvät esitykset tyrmätään mutta kulut pyörii ja kahvittelusta maksetaan isoa tiliä. Onko oikein ?

      Painakaa sitä nappia tulosta ja pankaa jakeluun, ei pitäis olla ylivoimainen temppu korkeakoulunkaan käynneille.. vai onko ?

      • Jäsen

        Juuri niin.
        Eläkeyhtiöt ilmoittelevat ei niin hyvästä vuodesta.
        PPO:lla on Partneran maksamat historiaosingot pohjalla. Eivätkö nekään riitä, kun mietitään tulevaa osuuskorkoa?
        Kuka siinä vetkuttelee? Entinen toimitusjohtaja? Nykyinen toimitusjohtaja?


    • HeinäHattujenPimulle

      ..jos ne onkin sijoitettu tuohon paulin kuningasajatukseen.. ratan alitustunneliin ? Jota heinähatut voi kannattaa kun ei muutakaan ymmärrystä ole, .. siellä kun ei akkukarissa ole kiskoja ja pitää tuomio-ojalle mennä junaa katsomaan.. sitä on helppo esitellä..

      • ftcufrgd543

        Eikös se pikkukiharoilla varustettu maajussi pääse sinne Tuomiojalle rattorilla ja polttoöljyllä koröttelemmään. Kuuluu olevan kova hakemaan maajussille morsijanta josko löytäin junan tuoman. Ähisee ja tuhisee suolivyö tiukalla kun poksuttaa verkulla platformulle ja oikoo käkkyröitään kun pallailee kotipesälle yksinään. Ei ole valloittajaksi tästä pullukasta.


    • InvaSkotti

      Johtuuko se mielenkiinto ahneudesta vaiko kateudesta?

      • ftdyrdf54

        Luulisin, että kukaan ei kadehdi möhömahaista pullukkaa joka luulee tietävänsä mutta ei tiedä kuitenkaan. Askotilla on aivan sama ongelma. 1963 siittäjä lensi ulos kuin leppäkeihäs veljien kerhosta. Historia ruukaa toistaa itseään. Vilungin pelaajat ja ketkuilijat ylvästelevät vain aikansa kunnes sanotaan, että tuoppa ne paperit ja avaimet ja lähde kävelemään. Veljet antoivat säälistä käydä armon oikeudesta.


      • yykaakooja-ja-aatu

        Askottilla roikkuminen kontuurin ovessa riippuu ahneudesta. Sama mies ruikuttaa alituiseen ja itse muiden halusta saada tiedot oikein puulaakista ja asiat oikeisiin uomiin. Sukurasite on kova ja pitkäaikinen.


    • MuistiPelaaVielä

      ..nyt siellä jo kehuvat toisiaan.. kippolat korpitussut ja kangasvieret.. vaalitemppuilua kun eivät kykysossut muuta keksi.
      Jäsenien piikkiin melkaztaneet ja toilailevat leveän ahterin suojassa... isien ja äitien aikoinaan aikaansaamaa omaisuutta luullen itseään niin viksuksi että.. hyväkö pysyvät pystyssä kun on nokka niin kohti pilviä.. Kyllä se totuus vielä tulee esille ja kansan syvien rivien muisti on pitkä oli sitten euron tai sadan miljoonan leima persuuksissa..

    • Anonyymi

      Voi hyvät hyssykät. Arvon tuloksellisuutta tulee tarkastella konsernitasolla. Ei pelkästään emoyhtiön eli Arvon tasolla.
      Konsernin tulos v. 2018 oli jokseenkin olematon. Sijoitettavaa kun konsernitasolla oli noin v. 2018 alussa n. 97 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos vain 1,2 milj. €. Sijoitukset antoivat em. mukaisesti vain 1,24 % tuoton. Surkeaa koska taannoin on sijoituksille luvattu n. 10 % tasoista tuottoa.
      Konserni syö melkoista vauhtia omaa pääomaansa. Vuoden 2012 tilinpäätöksessä oma pääoma oli n. 142 milj. €.
      Nyt vuoden 2018 tilinpäätöksessä se on enää n 92,5 milj. €. Eli reilu kolmannes omasta pääomasta on syöty kuudessa vuodessa.
      Konsernitasolla PPO Yhtiöt Oy:n vuoden 2013 myyntitappio vei omasta pääomasta n. 15,5 milj €. Muu osa omasta pääomasta on jaettu jäsenille tilikausien voittoa keskimääräistä suuremmilla osuuspääoman koroilla. Jos jatko sujuu samaan tahtiin, niin Arvo konserni on varaton noin 10 vuodessa.

    • Anonyymi

      Datame, Masto, Ferrovan, Sisu. Puuttuuko listasta vielä joku, vai onko siihen tuossa lisää. Riittääkä varaukset vai pitääkö peukaloida lisää.

      • Anonyymi

        Raitti tulos viime vuodelta tappiolla, QFox samoin tappiolla, Lapwall syvillä vesillä. Vieskan elementti tehnyt tasaista tappiota. Kaikki ylösajovaiheessa!

        Onnistuneiden sijoitusten lista olisi mukava nähdä.

        Milloin lähtevät Peltomaa ja Tauriainen? Uudella tj:llä ns "haasteita" odottamassa.


      • Anonyymi

        Ainakin Finncode Oy, ainakin - 300000€


      • Anonyymi

        Ja kaikki tämä huippuhyvän korkeasuhdanteen aikana. Mitä tapahtuu kun lama iskee oikein kunnolla. Lainaa jo otetaan hätäpäissään.


      • Anonyymi

        Lähtö Lehdosta parein myöhään .


    • Anonyymi

      Arvon seikkailujen tappioita
      Datame 35 M€, Masto 3 M€ paleanterin töpeksinnät, 
      Ferrovan, Sisu Fincode, Raitti, QFox Puuttuuko listasta vielä joku, vai onko siihen tuossa lisää tappioita. Nämä tiskimisun skenaarioita joita tauriainen joutunut selittelemään .Riittääkä varaukset vai pitääkö peukaloida lisää, kuten raappana reppana "rajoitetulla evidenssillään" vihjaili että on piilotettu rivien väliin.
      Tappiot on mittavat ja tekijät vain hymyilee ja "heinähatut" hallinnossa hyysää omien palkkioittensa säilyttämiseksi. Aika härskiä toimintaa omistajia kohtaan. 
      Onko vielä jotain josta ei ole kerrottu tai kuultu vielä julkituotuna " itse asiassa".. Veikkaan että on !

      • Anonyymi

        Ainakin Lapwallin voisi lisätä 2017 tietojen perusteella. Silloin tappiota tuli 1,2M. Hallituksessa istuu itse Tauriainen.


      • Anonyymi

        Pisaron? Murheellinen kehityskäyrä, eikä mitään merkkejä paremmasta huomisesta. Vuoden 2018 luvut herättävät lähinnä hämmästystä. Suoramyyntiyritykset ovat joutumassa niin huonoon valoon ja yhä tiukempaan syyniin, että tämä(kin) sijoitus näyttää karahtavan karille.


    • Anonyymi

      Raahen kokous.
      Se ukko sielä eesä päätti, että ei oikein äänestetä, vaan pompitaan taasen kerran vain ylös ja heilutellaan käsiä. Pöytäkirjan tarkastajat kieläytyivät ääntenlaskijoiden valvojien tehtävästä.
      Syy, että ääniä ei voisi mitenkään luotettavasti laskea. Ääniä on jäsenillä 1 ja jopa 15. Lisäksi salissahan oli pelkästään yleisöäkin, joilla ei äänioikeutta ole ollenkaan.
      Valtakirjoja oli hallinto haalinut melkoisesti, sen näki osallistujien määrästä ja äänimääristä. Puliveivaus siis jatkuu.
      Eikös joitain vuosia sitten olut myös ääntenlaskussa epäselvyyksiä. Silloinkin oli pompittu ylös ja alas ja heiluteltu käsiä. Oliko siolloin sielä eesä toinen ukko. Taisi olla joku entinen pankinjohtaja tai joku muu verkoston jäsen. Tehtäviensä tasalla ei kuulu olleen, niin kuin ei tämä viimeinenkään ukko, vaikka oli kuulema joku lainoppinut. Lainoppineisuus ja korkea virka näyttäisivät olevan neminkin rasite kuin meriitti.

    • Anonyymi

      Kaikki tehdään kieroilemalla Vieska Energia myytiin toisella kertaa , PPO myytiin epäselvällä kaupalla Elisalle ja nyt tuulimyllykaavaa jauhetaan niinkauan kuin asia saadaan valmiiksi ja huiskat pystyyn.

    • Anonyymi

      PPO:n hinta on alentunut Privanetissa 700 euroon. Siitä lähtee alamäki.
      Rajana ehkä 400 euroa. Herra meitä varjelkoon!

      • Anonyymi

        Suruttoman kirjoittama. Luottakaamme johtajiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suruttoman kirjoittama. Luottakaamme johtajiin.

        Surullista on katsoa kun tase laskee laskemistaan. Älkäämme siis luottako johtajiin.


    • Anonyymi

      Suomen ja PPO/arvon johtajat tuhoavat Suomea. Saavat neuvosnimityksia ja mitalleja- suurristejä rintoihinsa.

    • Anonyymi

      Kalajokilaaksoon rakennetaan 600 teollisuustuulivoimalaa pelloille, metsiin ja pihoille ensi kesän aikana!!

      Elämänedellytykset on viety. Myllyt ovat 2 kertaa niin isoja kuin Keski-Euroopassa käytetyt!

      Massamuutto stadiin alkaa!

      • Anonyymi

        ..otatko arvon mukaan ? Pyydä myös tistiluutu kaveriksi.. se on kiinteistö ja maan alle sijoituksen mestari. Ei varmaan ymmärrä tuulimyllyistä mitääj.


    • Anonyymi

      Se on osuuskunta tuo ARVO. NYT VIELÄ MUUTAMA KYMPPI TULEE OSUUTTA .Ensi vuonna 20 ekua. Seuraavana joutuu jo vähä maksaan!

      • Anonyymi

        ..ei ole säännöissä palvelujen käyttöpakkoa josta pitäisi maksaa.. hah,hah,hah
        Siinä tiskiluutu meni vipuun heinähattujen höynäytyskuvioissa paulin ja askotin kanssa.. ei riittänyt muhissa jytyä niin pitkälle. Hyvä nivalan viisaat !


    • Anonyymi

      PPO/Arvon vuosisadassa kerättyjä rahoja ei osaa nykyjupit sijoittaa vaan tuhlaavat ne ja nauravat vielä pilkallisesti arvostelijoille- totuuden puhujille. Voi hyvät veljet teitä!

    • Anonyymi

      Toivottavasti iltalehden ihmisiä kuolee.

    • Anonyymi

      Joko hallitus on saanut kokoon tai kassaan osuuskoron maksuun ilmoitetut varat vai pitääkö ottaa lisää velkaa ? Täsmäyspäivä meni vain maksupäivä puuttuu ?
      Avoimuutta hyvät "heinähatut" tai taitaa sinne jo olla lipsahtanut joukkoon vilttitossuja sekä silinterihattunakin

      • Anonyymi

        Onhan sinne kerätty "kermaa", vain pappi puuttuu. Kokemusta on mutta ei osaamista.


    • Anonyymi

      Vaikeaa on.. eikö lainoja järjestykkään kun ei maksupäivää ole julkituotu ? Täsmäyspäivä meni jo sehän ei vaikuta korkolimiitin määrään..

      • Anonyymi

        Mielenkiintoinen huomio tuo, että maksupäivää ei ole julkistettu.
        Päivän määrääminen on toimitusjohtajan vastuulla. Uusi tj aloittaa kohta, mutta olisi tuollaisen asian pitänyt hoitua.
        Kati ei potkujensa takia halua hoitaa maksupäivää ja vt tj ei näköjään kykene!
        Mitä se kertoo vt tj:n päätöksentekokyvystä ja miten se heijastuu koko osuuskunnan toimintaan? Ken elää, hän näkee.


    • Anonyymi

      Hävytöntä oli myydä PPO Elisalle ja näin jakaa rahat ja mäslätä ne kokouspalkkioihin ja tarjoomisiin.

    • Anonyymi

      On siellä vielä rahaa mutta kun eivät raskisi maksaa osuuskorkoja kun kassa on finito ja fyffet haudattu maahan tai seiniin jotka ei tuota mitään. Lainaakaan ei uskalla ottaa kun on entisetkin vielä maksamatta. On tuo hölmöläisten hommoo..

    • Anonyymi

      Osuuden arvo (Privanetissä) on lähtenyt tasaiseen laskuun. Tähtäimessä on 300 euroa.
      Katsellaan alamäkeä ja muistellaan kuka on tehnyt mitäkin.

      • Anonyymi

        Privanet on laittanut huomiomerkinnän sivuilleen koskien PPO:ta: "Esitetyt tilinpäätöstiedot koskevat Osuuskuntaa".
        PPO:n menestymisestä antaa oikeamman kuvan konsernitulos, joka oli viime vuodelta suhteellisen murheellinen. Privanetilla tuli huono omatunto!
        PPO:n johto jatkaa hämärryttämislinjaa katkeraan loppuun asti.


    • Anonyymi

      Tupeet suoraan ja tekohymy naamaan, osuuskoron maksupäiväksi on ilmoitettu 20.8 ja varmaan jouduttu tiukkaan liekaan kulujen kanssa.. ettei vaan velan puolelle.
      Litlissä halpoja tiskiluutuja joilla voi pyyhkiä ..skotteja.. hah haha.. sorsajahtiin mennään !

    • Anonyymi

      Korpi-Tassi myi PPO:n Elisalle.

      • Anonyymi

        Myi pakon edessä kun Datamen konkurssi häämötti


    • Anonyymi

      Mihin se on luikkinut, oisko niiden ...skottien kanssa piilossa ettei tarvi kokea häpeää, olikohan sen takia poistunut takaviistoon kaikista kykypoikien politiikkahommista ja potkupalloilijoille aiheuttamistaan ongelmista ettei ssisi kunnon potkua persielleen kun lisäksi völjäsi sen tiskiluutun sinne sekoittamaan ja yrittämään pimittää jäsenien rahat.. sekinhän on jo ylittänyt oppi-isän tappiot reilusti ja luihistelee pikkuhiljaa takaviistoon ja katoaa viemäristä perämeren sumuun

    • Anonyymi

      Privanet on laittanut huomiomerkinnän sivuilleen koskien PPO:ta: "Esitetyt tilinpäätöstiedot koskevat Osuuskuntaa".
      PPO:n menestymisestä antaa oikeamman kuvan konsernitulos, joka oli viime vuodelta suhteellisen murheellinen. Privanetilla tuli huono omatunto!
      PPO:n johto jatkaa hämärryttämislinjaa katkeraan loppuun asti.

    • Anonyymi

      Tänään on tehty kauppaa Privanetissa hintaan 660 euroa. Suunta kohti kolmeasataa kiihtyy. Ovatkohan jotkut ostajat pettyneet PPO:n informaatioon Privanetissa ja siksi keltainen huomiomerkintä?

    • Anonyymi

      Heinäkuun alussa piti uuden toimitusjohtajan aloittaa.

      Edelleen PPO:n sivuilla on toimitusjohtajana Tauriainen. Onko uusi toimitusjohtaja perunut tulonsa vai mistä on kysymys? PPO:n taitamattomuudesta tiedottamisessa?

    • Anonyymi

      Nivala saa 936 000 euroa valtiontukea kuituverkon rakentamiseen ja rakentaa Nivalan kaupungin kiinteistöihin valokuidun. Ei Ylivieskassa- ei.

      • Anonyymi

        Nivalan veronmaksajat maksavat samanverran ,ja sitoutuvat miljoonien takauksiin.


      • Anonyymi

        Se kannattaa ja kuntalaiset saa hyvät palvelut.


    • Anonyymi

      Toimitusjohtajan naama internettiin ! Että vois puhutella kadulla tavattaessa.

    • Anonyymi

      Arvon arvo on enää 50 Me kun sitä lähtiessä Ppo aikana oli 180 Me. On mennyt laudat ja maat sekä pellot sekaisin. Ei sieltä kivien nahkojen eikä akkunoiden väleistä tuottoa löydy, kannattais panna lihoiksi koko lafka, vaikkei siitä mitään eu-tukia saisikaan mutta oispahan omistajille edes jotain muistoja hyvin menestyneestä osuuskunnasta eikä vain ilmanaikoisia katteettomia lupauksia paremmasta huomisesta.. kyllä verenimijät on jo tunnistettu ja todettu.. vuodesta 2012 lähtien.

    • Anonyymi

      Datame
      Finkoodi
      Masto kiinteistöt
      Ferrovani.
      Seuraavaksi tullee mikä yhtiö.
      Rakentaminen on syöksymässä lamaan ja Katilla on panostukset rakentamisessa ja kaivannaisissa. Nyt on hävinnyt jo noin puolet pääomista ja ollaan vasta syöksyn alussa. Eikö kukaan herää hallinnossa.

      • Anonyymi

        Jos hallinnolla tarkoitat hallintoneuvostoa, niin siinäpä turha instanssi nykyiseen toimintaan. Tehtävänä on yrittää kerjätä sijoituksia omaan kuntaan ja niille pyynnöille Kati sanoo piutpaut.

        Kuitenkin rahaa tipahti Vihannin Veteraaneille!
        Eikö tasapuolisuuden (osuuskuntaperiaate) vuoksi pitäisi joka kunnan veteraanien saada pikku lahjoitus?
        Tämä se on Katin sijoitustoimintaa parhaimmillaan ja puhtaimmillaan: oma naama julkisuuskuvassa ja sijoituksen tuotto raakasti miinusmerkkinen! Vihannin veteraanit eivät todellakaan (eivätkä muutkaan veteraanit) ole potentiaalisimpia sijoittajia, iältäänhän he ovat 90 !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos hallinnolla tarkoitat hallintoneuvostoa, niin siinäpä turha instanssi nykyiseen toimintaan. Tehtävänä on yrittää kerjätä sijoituksia omaan kuntaan ja niille pyynnöille Kati sanoo piutpaut.

        Kuitenkin rahaa tipahti Vihannin Veteraaneille!
        Eikö tasapuolisuuden (osuuskuntaperiaate) vuoksi pitäisi joka kunnan veteraanien saada pikku lahjoitus?
        Tämä se on Katin sijoitustoimintaa parhaimmillaan ja puhtaimmillaan: oma naama julkisuuskuvassa ja sijoituksen tuotto raakasti miinusmerkkinen! Vihannin veteraanit eivät todellakaan (eivätkä muutkaan veteraanit) ole potentiaalisimpia sijoittajia, iältäänhän he ovat 90 !!!

        ..oisko hallinnossa joku sellaisenkin vakaumuksen omaava metallimies ja yrittää lahjoituksen myötä vaikuttaa että tulisi uudelleen valituksiksi neuvostoon..
        On ne röyhkeitä..


    • Anonyymi

      Tänään Kalevan sivuilla PPO:n sijoituskohde Sikla. Luotettavaa rakentamista!

      Kaleva:
      Siklan puuelementtitehtaan pohjatutkimuksessa suositeltiin paaluttamaan runko, mutta ei lattiaa.

      Kasitietä kulkevat työmatkalaiset ja muut tielläliikkujat ovat kiinnittäneet Limingan kohdalla huomionsa Siklan puuelementtitehtaan pihamaalle ilmestyneisiin rakennusmateriaalikasoihin. Ollaanko jotain purkamassa tai laajentamassa? Onko tien varteen kenties syntymässä tilataideteos?

      – Siinä on betonijätettä. Hallin betonilattia uusitaan ja paalutetaan, Sikla Oy:n konsernijohtaja Janne Nieminen kertoo.

      Uteliaan ohikulkijan ei kannata muodostaa kasoihin tunnesidettä suuntaan tai toiseen. Materiaalit ovat pihalla vain väliaikaisesti.

      – Betoni murskataan ja uusiokäytetään myönnetyn luvan mukaisesti paikoitusalueen rakennekerroksissa. Kasat eivät ole siinä kauaa, Nieminen huomauttaa.

      Puuelementtitehdas on rakennettu 2016. Rakennus on vielä nuori, mutta lattiat joudutaan uusimaan painumisen vuoksi.

      – Juurisyytä meillä ei ole tiedossa. Painumat ovat huomattavan paljon isommat kuin pohjatutkimuksissa annettiin ymmärtää. Yksinkertaistetusti tässä on kyse siitä, että pohjatutkimuksissa suositeltiin paaluttamaan runko, mutta tutkimuksen mukaan lattiaa ei olisi tarvinnut paaluttaa, konsernijohtaja avaa.

      – Se on tullut vähän yllätyksenä, mutta Limingassa on vastaavaa uusissakin rakennuksissa. Maaperä on täällä vähän haastavampi. Se vaatii tarkkuutta pohjatutkijoilta. Nyt elementtitehtaan lattia ei painu, se on kallioon asti paalutettu.

      • Anonyymi

        Eikö ne iltapäivälehdet ole herkutelleet tällä viikolla pääkaupunki seudulla perustukset pettäneestä kerrostalosta muistaakseni nimi oli virmalla samansuuntainen.


    • Anonyymi

      Kuitenkin jatkettu edelleen kuitumassalla ja ilman verkotusta sekä liian ohuena joten kun nosturi liikkuu lattialla niin pistepaine nousee yli "oletusarvojen" ja lattia painuu.

      Nämä joutopellon sijoitukset kohdistuu kummasti oulunsaloa keskipisteenä pitävien uskonnollisen vakaumuksen muka omaavien pisneksiin joista on tullut ja tulee tulemaan tappioita myös jatkossa. Ei tiskiluutun sijoituksista saa millään eikä kukaan pikavoittoja ellei tee kuin myllykumpu imaisemalla sijoittajien rahat taskuunsa kun kurssit on korkealla tietoisena että nyt lähtee jyrkkä alamäki... pyydän syntejäni anteeksi.. ja sama peli jatkuu seuraavassa vuorossa.
      Pajatson tyhjennys menossa Ppon rahoista.

      • Anonyymi

        Pahalta ja huolestuttavalta näyttää.


    • Anonyymi

      Kuntokeskus Sisun tilinpäätös vuodelta 2018.
      Oma pääoma ja sijoitettu vapaan oman pääoman rahasto on menetetty,
      Pääomalaina on menetetty, vaihtovelkakirjalainaa on taseessa 20.000 eur.
      Se on kokonaan PPO:lta? 
      Lisäksi ko. yhtiöllä on leasingvuokrasopimusvastuita 101.060 eur vuoteen 2022 saakka ja osuuskunta Arvon tp:ssä on Sisun puolesta annettuja vuokravastuita 289.425 euroa vuoteen vuoteen 2021 saakka.
      Sisusta tulee kahden seuraavan vuoden aikana yli 400 000 euron luottotappiot
      em. menetysten lisäksi.

      Mitä sanoo raahen viisas ja askotit, onko sijoitustoiminta tuottavaa ja hoidettu jäsenien etua ajatellen ?
      Miten toimivat yritysten hallinnot yleensä tämäntyylisissä toistuvissa

    • Anonyymi

      Onko Sisu seuraava joka kääntää kupin, vai kerkiääkö seinätehtaat edelle.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      348
      3945
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1729
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1295
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1251
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe