Lapin luottamus

medböjäre

Minulle on muodostunut käsitys että esikoislestadiolaisilta saarnaajilta ja varsinkin lapin vanhimmilta vaaditaan täydellisyyttä kaikessa sanoissa, teoissa ja toimissa. Voin kertoa että kukaan ihminen (Jeesus oli poikkeus) ei ole ollut, eikä tule olemaan täydellinen. Ihminen on vain ja ainostaan ihminen. Se että saarnaajat puhuu sen mitä Jumala haluaa kirkastaa on totta, mutta kuitenkin puhujana on ihminen. Vaaditko samaa täydellisyydestä myös esim ev.lut kirkon papeille tai esikoisten saarnaajille?

60

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JEESUSonHERRA

      Jeesuksessa Kristuksessa pysymistä, Raamatun vastaisen seurakuntaopin syöttämisestä liikkeen jäsenille ja Jumalan sanan vastaisista tuomioista sekä runsaista ihmisoppien julistuksista luopumista vaaditaan.

    • 467765

      Kitarat esiin

    • Jotin

      Otin jo....hyvin soi, ping pong.....

    • OmavanhurskausSyynä

      Kaikki soittimet ovat olleet jo vanhan liiton aikana käytössä. Jo yli 4000 vuotta. Mistähän nämä farisealaiset ovat keksineet tehdä soittimista ja musiikista syntiä? Loputon syntiluettelo esikoislestadioplaisilla, jotka eivät perustu mihinkään.

      • tielläkenvaeltaa

        On saarnattu, että soittimet jätettiin ristille. En ymmärrä miksi ne sinne jätettiin. En ymmärrä myöskään sitä, miksi ihminen ei saa ottaa käyttöön Jumalan antamia lahjoja. Ihminen tuo esiin lahjojaan vain ja ainoastaan siksi, että kunnianhimo on kova ja ihmsten kunnioitusta sillä haetaan. Näin kun on sanottu, niin sillä on monien monet lahjakkuudet ja taidot menneet hukkaan.
        Tähän liittyy myös se, että monia ammatteja ei ole katsottu hyvällä, jos niissäkin jollain tavoin tulee esiin ihmisen kunnianhimo ja maineen hakeminen.
        Lahjakkuksien kieltämissaarnat ovat saaneet aikaan hurjasti murheellisuuksia ja arkuuksia olla sellainen kuin haluaisi ja osaisi, iloksi itselleen, läheisilleen, työkavereilleen jne.


      • tielläkenvaeltaa

        Pitää lisätä edelliseen juttuuni: Pidän kirjoittamisesta ja uskoni tunnustamisesta aina sopivan hetken tullen. Olen kirjoittanut uskostani myös mediaan.

        Yhden kerran, kun kirjoitin asuinpaikkakuntani sanomalehden yleisönosastoon uskoni perusteista, ja kommentoin samalla parin pappismiehen samalla palstalla oleviin kirjoituksiin, niin minulle sanottiin, että:

        "Ei meillä ole tapana kirjoittaa lehdissä uskosta." (????!!!)
        Miksei voi kirjoittaa, erityisesti silloin, kun halajaa tuoda esiin Raamattuun perustuvaa uskoa, omaa uudistisyntymistään ja sen seurauksia?


      • tielläkenvaeltaa kirjoitti:

        Pitää lisätä edelliseen juttuuni: Pidän kirjoittamisesta ja uskoni tunnustamisesta aina sopivan hetken tullen. Olen kirjoittanut uskostani myös mediaan.

        Yhden kerran, kun kirjoitin asuinpaikkakuntani sanomalehden yleisönosastoon uskoni perusteista, ja kommentoin samalla parin pappismiehen samalla palstalla oleviin kirjoituksiin, niin minulle sanottiin, että:

        "Ei meillä ole tapana kirjoittaa lehdissä uskosta." (????!!!)
        Miksei voi kirjoittaa, erityisesti silloin, kun halajaa tuoda esiin Raamattuun perustuvaa uskoa, omaa uudistisyntymistään ja sen seurauksia?

        Se tarkoittaa sitä, että meillä on tapana pitää kynttilää vakan alla. Se vakka vain täytyy kastella silloin tällöin, ettei syty palamaan.


      • KerroUskostasiKutsu
        vihne kirjoitti:

        Se tarkoittaa sitä, että meillä on tapana pitää kynttilää vakan alla. Se vakka vain täytyy kastella silloin tällöin, ettei syty palamaan.

        On niin monenlaista kynttilänvalon näyttämistä, voimme valaista vielä paremminkin esim. henkilökohtaisesti keskustelemalla.
        Yhden tavan tilalle kannattaa valita toinen.
        Neuvo on- älä laita kynttilää vakan alle.


    • älä_petä_itseäsi

      Iankaikkinen elämä ja autuus on asia joka on meille ihmisille tuotu taivaasta. Meillä ihmisillä ei ole mitään antaa lunnaiksi pelastuksestamme. Jos Jumalan lahja ei ilmaiseksi kelpaa uskon kautta ilman tekoja, niin on mentävä kadotukseen.

      Ihmisen itsensä tekemä taikka paikkailema vanhurskaus ei kelpaa Jumalalle.

    • qwertyaaaa

      Sinänsä mielenkiintoinen kysymys tuo lapin luottamus. Kuusikymmentä-seisemänkymmentä-lukujen vaihteen tienoilla silloiset vanhat saarnaajat Ahonen ja Luoma & kni vastustivat lapin luottamusta, jos sen piti kohdistua sen ajan vanhimpiinJönsson, Gusstafsson & knit.
      Sen sijaan he asettivat luottamuksensa A Isaksoniin, jota kuvaa mm eräs panssariarmeija kirje kyseiseltä ajalta.
      Nythän taas luottamuksesta sopii saarnata ja vaatia, kun nykyiset vanhimmat ovat Isaksonin opetuslapsia.

      • qwertylle

        Niin! Kyllähän Lapin vanhimmilla on merkittävä tehtävä hallinnollisesti. He pitävät yhteyttä eri valtakuntien välillä. Sekin on tärkeää.


        Huolestuttavaa on kuitenkin se, että jos kirjoitettu Jumalan Sana ei saa olla ohjenuorana, niin eksyminen tapahtuu varmasti. Jeesushan sanoo, että eksytte, ellette tunne kirjoituksia.

        Aiemmin puhuttiin omantunnon vapaudesta. Siis siitä, että, jos jonkun omatunto tuomitsee, jonkun asian synniksi, niin se on hänelle synti. (Vrt. ruokien syönti pakana- ja juutalaiskristittyjen välillä.) Kun sitten muutamien omatunto ei sallinut kirkkojärjestyksen rikkomista muuten, kuin eroamalla kirkosta, niin saarnattiin, ettei sovi kuunnella omaa tuntoaan, sillä se voi opettaa väärin. Tässä syntyy aralle kristitylle ristiriita ja epävarmuus.

        Kun ennen on uskottu, että M. Luther on kirjoittanut saarnansa, Katekismuksensa ja kirkon tunnustuskirjat Pyhän Hengen vaikutuksesta, niin nyt kirjoitetaan Rauhan Siteessä, että tunnustuskirjat ovat oman aikansa lapsia. Tämäkin aiheuttaa ristiriitaa kristittyjen mielissä.

        Monissa saarnoissa annetaan ymmärtää, että lapin vanhimmat vastaavat nykyään alkuseurakunnan apostoleja. Apostolit olivat kaikki kuitenkin Jeesuksen itsensä valitsemia. Ainoataan yhden opetuslapset valitsivat arvalla. Niin, että heitä sitten lopulta oli 13, kun Paavalikin tuli mukaan. No lapin vanhimpien valinta on arvoitus. Kuitenkin vanhimpien keskuudesta on aikanaan lähtenyt ainakin kaksi suurta hajaannusta. Sekin askarruttaa monien mieliä.


    • korvamerkitty

      On hyvä, että on näitä, jotka muistaa asioitten alkuperät.Muistutan itselleni lampaan korvista, kuinka tarkat ne ovat. Lammas ei jää kuuntelemaan vierasta ääntä, vaan pakenee.
      "Jolla korvat on, se kuulkoon, mitä henki seurakunnille sanoo."

      • eiköpä_näin_ole

        Miten sinä ne lampaankorvat itsellesi asennat. Ja miksi, siksikö että saarnaaja "ketunhäntä kainalossa" sinua niin käskee tekemään? Juuri noin?

        Voi hyvänen aika sinua. Mitä henki seurakunnalle sanoo sitten kun ne ovat lampaankorvat paikalleen asentaneet.. Etkö ymmärrä mistä siinä on ollut kysymys? Täydellisestä eksytyksestä.


    • VAINJeesusPelastaa

      Joo näin se on. Tämähän se on juuri metkaa kun liike keskittyy henkilöihin ja itse yhdistykseen, näin evankeliumi Kristuksesta joka on jo kaikkien ihmisten synnit sovittanut, jää sivuosaan, hyvin puutteelliseksi.

      Saarnat ovat hyvin syntikeskeisiä ja synnitkin on suurelta osin liikkeen piirissä keksittyjä.

      Syntien anteeksianto on sidottu rituaaliin, joka suoritetaan puhujien ja kuulijoiden kauloilla todistaen Jeesuksen nimessä ja veressä.
      Puhuja pyrkii kiihdyttämään (itsekin kiihtyen) kuulijat voimakkaaseen syyllisyyteen ja itsesääliin. Mitä kovempi poru ja valitus salissa kuuluu, sen "elävämpi kristillisyys" ja parempi puhuja.

      Sanomaa sovinnosta Jeesuksen nimessä ja veressä, kutsutaankin "matkasauvaksi". Tilaa joka pitäisi Kristuksessa elävillä olla aina, kiitosten ja ylistysten keralla, hallitsevana sydämessä, USKON KAUTTA KRISTUKSEEN!

      Sinänsä lohdutukset ja sana sovinnosta myös läheisten suun kautta, on hyvä asia. :)

      Vääräksi se muuttuu silloin kun näistä tehdään ehto syntien anteeksi uskomiselle ja sidotaan näin ihmisten omat tunnot tällaisiin "parannuksen tekoihin".

      Synnit on siis kokonaan jo sovitettu Jeesuksen Kristuksen uhrilla. Tästä siunauksesta sinä joka olet syntinen ihminen, pääset osalliseksi USKON KAUTTA. Tätä armon sanaa välittävät KOKO AJAN SINULLE Jumalan sana ja sakramentit. Rohkaise siis sydämesi uskomaan tänään tässä ja nyt kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, iloon ja vapauteen asti. Nyt ja aina ja iankaikkisesti. Jeesus Kristus, Herramme ja vapahtajamme, on meidän rauhamme.

      • näillävaloon

        Eli palasit itse siihen samaan kuoppaan jossa kyyristelvistä toisia moitit!

        JOS sinulla on lapsia, niin onko se mielestäsi normaalia että lapset joka päivä itkeä tuhertavat että kun ei ole varmaa olemmeko me isämme ja äitimem lapsia, onko teillä sellanen tilanne!?

        Etkö sinä ymmärrä, että jos yksilö on syntynyt udesti Jumalan Hengestä, niin silloin Jeesus asuu kaiken aikaa sydämessäsi, ja yhtä lailla kaiken aikaa puhdistaa kaikesta mistä tarvitsee puhdistua ilman että siihen tarvitaan saarnaajan kaulaa tai naapurin taunon vakuutteluja ties mistä, ei edes kitaran näppäilystä tarvitse puhdistua eikä edes sen reippaasta soitosta ja laulusta, sellainen on typeryyttä ja opitttua lain alla kumarassa kulkemista, ei Jeesusksesi siitä miskikään tule, että aina vollota jotain keksittyä syntiä, te emieluummin lähetystyötä ja jätä se vollotus vähemmälle.


    • kuka.on.suurin

      Avaajalle tiedoksi, että GP saarnasi, että he ovat tavallisissa asioissa erehtyväisiä kuten muutkin, mutta päättäessään kristillisyyden asioista erehtymättömiä.
      Erehtymätön ei saa erehtyä, kuten esim. Jeesuksen äiti Maria tai Raamatun profeetat ja apostolit erehtyivät.

      Jeesus oli erehtymätön kristillisyyden asioissa ja häneltä voidaan odottaa täydellisyyttä, mutta entäs muilta?
      Onko GP erehtymätön päättäessään kristillisyyden asioista?
      Onko GP:n kanssa eri mieltä oleminen Pyhänhengen pilkkaa? (Niin hän ainakin saarnasi.)

      • HyväOllaVarma

        Kyllä uskon asioissa pitää olla varma opin totuudesta eikä heilua sinne tänne!


    • ItsepetoksessaElävät

      Samaa moskaa tuo kaikki ihmisiin luottaminen on, ja ihmisten orjuuteen alistuminen.

      Liikkeen johto huoveineen uskoo harjoittamansa hengellisen väkivallan pitävän liikkeen koossa.
      Ei tule pysymään, ja kunnian liikkeen näivettymisestä ja loppumisesta saa Jeesus Kristus.

      Kristus hallitsee rakkaudella ja palvelemalla. Esikoislestadiolainen systeemi ei kristusta ja hänen vamhurskauttaan tunne eikä tunnusta Jeesusta Kristusta koko maailman vapahtajaksi. He kieltävät Kristukseen uskovilta Jumalan sanassa luvatun vanhurskauden, sen suurempaa hengellistä petosta on vaikea kuvitella.

    • kuka.on.suurin

      Opin totuudesta pitää olla varma ja varmuus löytyy Raamatusta, mutta onko jokin maan matonen erehtymätön, onkin toinen juttu ja siihen ei löydy Raamatusta vahvistusta. Vain Jeesus Kristus on erehtymätön. Kaikki ihmiset ovat erehtyväisiä eivätkä hengen asioissa täydellisiä.
      Joka tällaista väittää itsestään on antikristus.

    • titititityyy

      Paavi ja Pärseter ovat samalla linjalla, erehtymättömiä, omien sanojensa mukaan.

      Pahasti ovat molemmat erehtyneet. Mutta minkäs sille voi, jos tuntee kasvaneensa Kristusta suuremmaksi.

    • HuonoYhtälö

      Elkös nämä kirkolliset ja eskarit nyt yritä. Enempi ja enempi hengailla paavin kanssa Vanhimmat kiertää paavin ja katollislaiset kaukaa On mielestäni vissiin ero

    • voiturhuutta

      Oikeinko te uskotte että teidän oppijärjestelmällenne olisi tulevaisuutta!

      ei kaiki kukaan lapsistanne ole yhtä helposti jymäytettävissä ja alakaisivat kumartaa jotain patsaita lapissa!
      hehe toivotaan että isompi valo on seuraavalal sukupolvella ja alkavat kumartaa Raamatullista oppia.

      Siihen Ei kuului lutterit leevit eikä jellit ei temput eikä isiltä perityt rituaalit , se on hyvä painaa mieleen.

    • Huhheijaa

      "Voiturhuutta" miten olet pimeä. Kun itseesi luotat, niin hädässä itseäsi autat. Tulee päivä, jolloin huudat vuorille ja kukkuloille," peittäkää meitä. "Väärät opit eivät voi silloin enää auttaa. Jos et tarvi seurakuntaa, joka toimii äitinä maanpäällä, niin ei sinulla ole isääkään taivaassa, uskot tai ei. Lue ja tutki enempi ja rukoile silmien avaamisen päivää. Kolkuttavalle avataan.

      • herätyshaloo

        ..Millä mittasit sen luottamuksen itseni, kerro?

        Raamatussa EI ole sanaa peittäkää meitä, lue tarkemmin.

        Mistä päättelit etten tarvitse seurakuntaa?

        Raamatussa ei ole sanaakaan seurakunnasta äitinä, miksi viitsit aikaihminen tarjota tuolaista lestasoopaa, mitä se sinua hyödyttää, miksi et tarjoa oppia Raamatusta!?


    • KuinkaTeKehtaatte

      Eikö panettelija mitään muuta valhetta keksi, kun "hengailun paavin kanssa". Tiedät itsekin että paavin asemassa olevat henkilöt liikkeessänne ovat Jellivaarassa. :)))

      Kyllä me muistamme ettei näitä ukkoja kiinnostanut mennä Venäkälle kertomaan uskostaan. He nenevät vain sinne, missä heitä palvotaan ja ja annetaan paljon rahaa.

      Koko tämä itseensä rakastunut esikoislestadiolaisten ryhmä oppeineen on erittäin kaukana Kristuksesta ja hänen ooistaan.

    • Luottoaon

      Oletkos itse mennyt Venäjälle kertomaan uskostasi. Lähetyskäsky on sanottu kaikille kristityille. Lapinvanhimmat ovat varmasti olleet lähetysmatkoilla enemmän kuin sinä. Koska viimeksi teit lähetystyötä esimerkiksi naapureille tai tehnyt matkaa Kainuuseen? Sielläkään ei tietääkseni ole pitkään aikaan ollut seuroja. Kyllä jokaiselle lähetyskenttää riittää. Kun joudut sairaalaan, uudelle paikkakunnalle, uuteen kouluun tai uskottomille sukulaisille. Onko ollut vireyttä kutsua ihmisiä suurelle ehtoolliselle? Tee se minkä toivoisit itsellesi tekevän. On herkullista sitä toisilta vaatia. On nähtävissä suuri lakihenkisyys ja vaatimus toisilta,mutta et tunne omaa tilaasi. K. Luoman muisteluksissa vuosisadan vaihteen ajoilta, oli niin että ensin lähti porukoita lihalliseen vapauteen, jonka jälkeen heistä tuli lakihenkinen porukka ja erokirjeet menevät vieläkin tottelemattomille. Meillä ei seurakunnasta eroteta ketään. Jos joku homma ei käy, niin mukana saa olla kaikkine mielipiteineen. Mutta saarnaajat haluavat yhdessä mielessä työtä tehdä, ettei laumaa hajoiteta. Juudaskin teki itse ratkaisunsa.

      • eitietenkäänhaittaa

        Joo mutta kun sellaista seurakuntarakennetta EI ole Raamatussa kuin on lapinvanhimmat, haittako se mitään?


      • mitäpätuo
        eitietenkäänhaittaa kirjoitti:

        Joo mutta kun sellaista seurakuntarakennetta EI ole Raamatussa kuin on lapinvanhimmat, haittako se mitään?

        no ei tuo nyt mittä haitta


    • Luottoaon

      Ei minuakaan haittaa. Mutta on ihanaa, kun ne ovat siellä sen sanan tähden!

      • NähtyOnJO

        Sen sanan tähden, vai sillä tavalla? Te ette siis erota Jumalan sanaa Jellivaaran miesten harjoittamasta ihmisoppien möykkäämisestä, "Kajaaniin asti" . No pimeä on pimeä, jos Jeesus Kristus ei avaa Kristuksen sanan sisälle, uskomaan evankeliumi omalle kohdalleen, niin suljettuna pysyy.


    • MiksiEtteUskoJeesukseen

      "Kaikkitietävät towerit" -yhdityksessa on vahva sosiaalinen yhteenkuuluvuus, tämä on totta. Moni jäin esikoislestadiolaiseen vapaakirkkoon ihan tämän, "muut pois taivaasta sulkevan" kaveripiirin tähden.

    • Luottoaon

      " Herätyshaloo" Väitit tuossa, että ei raamatusta löydy sellaista paikkaa missä puhuttaisiin kukkuloista. Siis et ole tutustunut raamattuusi. Luukk. 23 luku 30. jae sanoo näin: "Silloin he rupeavat sanomaan vuorille ja kukkuloille: langetkaa meidän päällemme ja kukkuloille peittäkää meitä" .Sama asia löytyy Ilmestyskirjasta 6. luku 16. jae. Se koko luku on viimeisistä ajoista. 17. jae kuuluu vielä näin:" Sillä se suuri hänen vihansa päivä on tullut ja kuka voi pysyä. " Siionin vuori on korkein vuori, jossa vanhurskaat asuvat. Muut vuoret ja kukkulat ovat vääriä oppeja. Voi, että!

      • lukekaamuutakin

        Arvasin että luet tuota huonosuomista bibliaa, siinä sanotaan..-. peittäkää meitä, aivankuin haluttaisiiin että hiukan roiskitaan multaa päälle!

        kaikissa muissa käännöksissä, joita omistan noin kolmekymmentä erilaista sanotaan.... meitä, joka on todellinen asian olemus!

        30. Then shall they begin to say to the mountains, Fall on us; and to the hills, Cover us.
        jaakkokuninkaan käännös on tuola tavalla joka sekin on parempi.

        eikä siinä siionin vuoressa ole kyse misttän vääristä opeista vaan yleisesti Jumalan kutsun hyljänneistä ihmisistä !


      • sorryväärinkirjotin
        lukekaamuutakin kirjoitti:

        Arvasin että luet tuota huonosuomista bibliaa, siinä sanotaan..-. peittäkää meitä, aivankuin haluttaisiiin että hiukan roiskitaan multaa päälle!

        kaikissa muissa käännöksissä, joita omistan noin kolmekymmentä erilaista sanotaan.... meitä, joka on todellinen asian olemus!

        30. Then shall they begin to say to the mountains, Fall on us; and to the hills, Cover us.
        jaakkokuninkaan käännös on tuola tavalla joka sekin on parempi.

        eikä siinä siionin vuoressa ole kyse misttän vääristä opeista vaan yleisesti Jumalan kutsun hyljänneistä ihmisistä !

        korjaus, sanotaan - peittäkää meidät !


    • UsoHyvänSäänAikan

      Jeesuksen Kristuksen lahjavanhurskaus on ainut vaate, jolla karitsan häihin mennään.

      Kenenkään on turha täällä levitellä ja mainostaa omanvanhurskauden rääpäleitään.

    • AntakaaJoEriseuranOlla

      Antakaa eriseura Esikoiset RYn. Olla Samaa levyy valheita pyörii joka viesteissä Ei heistä ole vastusta hengellisissä asioissa niin kuin olemme saaneet lukea.
      Eivät he usko Heitä on nuhdeltu Ysin kaksin ja kolmin Pitäkää heitä pakanaina Näin sanoo Raamattu

      • Luottoaon

        Oi kiitos rakkaasta neuvoistasi "AntakaaJoEriseuranOlla". Se on aivan totta, että jos kerran tai kaksi nuhtelet, niin se riittää ja jos ei seurakuntaa tottele niin pidä pakanana ja bublikaanina. Aika hassua, että Esikoiset RY väittää väittämistä päästyään entisestä hengellisestä kodistaan sellaisia valheita, jotka ei kestä päivänvaloa. Muuttavat opin totuuden tuntemattomaksi. Esikoislestadiolaisena tuntuu siltä, että kenenköhän porukasta kirjoittavat. En kyllä tunnista, kuulleeni koskaan sellaista oppia, jota väittävät meillä saarnattavan. "Mutta valheen pitää uskoman." Hyvästi!


      • Luottoaon kirjoitti:

        Oi kiitos rakkaasta neuvoistasi "AntakaaJoEriseuranOlla". Se on aivan totta, että jos kerran tai kaksi nuhtelet, niin se riittää ja jos ei seurakuntaa tottele niin pidä pakanana ja bublikaanina. Aika hassua, että Esikoiset RY väittää väittämistä päästyään entisestä hengellisestä kodistaan sellaisia valheita, jotka ei kestä päivänvaloa. Muuttavat opin totuuden tuntemattomaksi. Esikoislestadiolaisena tuntuu siltä, että kenenköhän porukasta kirjoittavat. En kyllä tunnista, kuulleeni koskaan sellaista oppia, jota väittävät meillä saarnattavan. "Mutta valheen pitää uskoman." Hyvästi!

        Esikoiset ry ei väitä täällä mitään, "Luottoaon". Sinun puheisiisi ei ole luottoa, koska valehtelet, tai ymmärrät tai haluat ymmärtää väärin lukemaasi. Tai sitten haluat ujuttaa valheitasi valheellisten ja ylenkatseellisten kirjoitustesi joukkoon.


      • Näinhäseon
        tielläkenvaeltaa kirjoitti:

        Esikoiset ry ei väitä täällä mitään, "Luottoaon". Sinun puheisiisi ei ole luottoa, koska valehtelet, tai ymmärrät tai haluat ymmärtää väärin lukemaasi. Tai sitten haluat ujuttaa valheitasi valheellisten ja ylenkatseellisten kirjoitustesi joukkoon.

        Äläpä höpise


    • MiksiPetätteItseänne

      Miksi esikoislestadiolaiset valehtelevat jatkuvasti täällä. Liikkeen toiminta on faktisesti todistettava tosiasia. Äänitteet löytyvät ja viralliset asiakirjat, valehtelu ei siis lainkaan kannata kaikki on tiedossa. Ja omat kokemukset vuosikymmenien ajalta todistavat saman.

      Esikoiset ry ei asioi lainkaan tällä sivulla, tämä on aivan selvä asia. Me jotka olemme kokemeet esikoislestadiolaisten harhaopit omassa elämässämme, varoitamme uskomasta ihmisten horinoihin. Hommatkaa Raamatut ja käyttäkää vähintään 12 tuntia joka päivä Raamatun ääressä, kyllä sieltä totuus teillekin valkenee ja kristinusko.

    • TutustuFaktoihin

      Esikoiset ry:n toimintaan ja opetuyksiin pääset tutustumaan täältä https://www.esikoiset.fi/

      Esikoislestadiolaisten valheiie ja mustamaalaamisille ei kannata korviaan lotkauttaa. Kateellisten panettelua kaikki tyynni.

    • Huhheijaa

      Mistä me olisimme kateellisia Esikoiset ry:lle? Se on hyvästi organisoitu uskonnollinen liike. Siellä on papit ja piispat perämiehenä ja neuvonantajina. Toivottavasti selviävät. Mutta tuntematon on reitti. Näiden kirjoitusten mukaan he ovat raamatusta repineet kaikki muut lehdet, vain muutama lause kelpaa.

      • Jonkinsortinänkyrä

        Muunneltua totuutta kirjoittelet, tai sitten niin totta kuin voit.

        Et selvästikään ole tutustunut Esikoiset ry:n sivuihin, toimintaan, tai kuunnellut heidän tilaisuuksiaan. Itse olen kuunnellut huomattavan määrän esikoislestadiolaisten seuratilaisuuksia, sekä kohtalaisen määrän esikoisten seuratilaisuuksia. Kokemukseni perusteella rohkenen olla jotakuinkin eri mieltä kanssasi.


      • 7655775
        Jonkinsortinänkyrä kirjoitti:

        Muunneltua totuutta kirjoittelet, tai sitten niin totta kuin voit.

        Et selvästikään ole tutustunut Esikoiset ry:n sivuihin, toimintaan, tai kuunnellut heidän tilaisuuksiaan. Itse olen kuunnellut huomattavan määrän esikoislestadiolaisten seuratilaisuuksia, sekä kohtalaisen määrän esikoisten seuratilaisuuksia. Kokemukseni perusteella rohkenen olla jotakuinkin eri mieltä kanssasi.

        En tarvitse soopaa


      • Jonkinsortinänkyrä
        7655775 kirjoitti:

        En tarvitse soopaa

        Kerrotko esimerkkejä esikoisten sivuilta tai seuratilaisuuksista missä tuota soopaa tarjoillaan. Mielelläni tutustun niihin. Kommentistasi päätellen voit helposti esittää useampiakin kohtia, missä tuota soopaa on. Varmaan tarkoitat, että esikoiset opettavat Raamatun vastaisesti?


    • MiksiPetätteItseänne

      Tuohan on kaikki valetta.

      Vapaus Kristuksessa, vapaus ihmisoppien orjuudesta, rauha ja lepo Jumalan kanssa ihan lahjaksi saatu. Kadehtimisen aihetta on siis vaikka kuinka paljon. Ja senhän näkee täälläkin panettelusta ja valehtelusta hyvin.

    • KowaHerraTuoPiru

      Jännä juttu tuo oman liekanarunsa rakastaminen. Vaikka hyvin tietää itse ettei ole vapaa ja varma luottamuksessaan yksin Kristuksen tekoon, iloinen ja JUmalan rauhassa, niin taistella pitää orjuuden puolesta.

      Kyllä minäkin muistan, kun esikoislestadiolaisuuden aikana kohtasin Kristuksen ja käsitin uskon kautta vapauden, niin joka päivä piru kävi kopasemassa, josko luottamukseni Kristukseen olisi loppunut ja orjuus, syyllisyys, ihmisopit omavanhurskaus, pelot ja häpeä olisi taas kelvannut.

      • EisePerOmiaanKiusaa

        Ja nut kun olet Eskareissa ei omavanhuskautta ja synti enään kiusaa eikö niin?


    • KunpaHerraArmahtaisi

      Elikkä ma haluan, jos suinkin mahdollista, vaikka yksikin veli tai sisar pelastuisi tuosta oman vanhurskauden ja ihmisoppien orjuudesta Jumalan lasten vapauteen, iloon ja rauhaan josta itse saan nauttia joka päivä, kiitos Jeesuksen.

      Minua ei henkilönä kohdeltu koskaan huonosti esikoislestadiolaisuudessa liikkeen jäsenten tai puhujien taholta, - en siksi kirjoittele.

    • Ympärilläpesän

      " KHTP" Rietas on antanut sinulle rauhan! Se on huomannut, että olet jo hänen omansa. Kynnet ovat luvanneet. Voi että!

    • Niin_se_kai_lienee

      Ympärilläpesän, sinulle se ei rauhaa anna? Koko ajan se vaanii ympärilläsi saadakseen sinut epäilemään uskoasi?. Onko noin? Jos on, niin mistä tiedät tai siis miksi uskot, tietäähän sitä et voi, että se on Rietas?
      Jos uskosi perustuu kuulemiisi saarnoihin, älä tuudittaudu liialliseen varmuuteen. Saarnat eivät kaikilta osin ole Jumalansanaa.

    • KunpaHerraArmahtaisi

      Ei anna rietas rauhaa. Esikoislestadiolaisten haamussa saatana kiertää suomisen palstaa joka päivä, saadakseen luopumaan minut uskosta Kristukseen.

    • Ympärilläpesän

      Kuollut, mikä kuollut!

      • Niin_se_kai_lienee

        Ympäsilläpesän, tulihan se totuus sieltä. Vain Esikoislestadiolaiset ovat eläviä ja ainoina maailmassa uskovat oikein Kristukseen ja vain he voivat syntiä anteeksi toisilleen antaa ja muille pidättää jos eivät ryhdy lapinmaanuskoseurakuntaan, näinhän se Raamattukin sinun käsityksesi mukaan todistaa.


    • EtteiTotuusUnohdu

      Valheita on turha tietenkin yrittää korjata silloin, kun valheessa elävä uskoo itse valheensa ja pitää niistä kiinni, olematta lainkaan kiinnostunut Jumalan sanasta.

    • Toksowankumit

      Meillä on kuitenkin kaikki hyvin eriseura järjestää ihan omat asiansa

      • Niin_se_kai_lienee

        EtteiTotuusUnohtisi kertoi sinullekin syyn siihen miksi sinusta tuntuu hyvältä. Mutta et tunnista itseäsi hänen tekstistään juuri siitä syystä mikä tekstistä ilmenee.


    • Moskovan.kortti

      Putin pitää Moskovassa linjapuhetta.

      Hän vaatii toimia kansan elintason korottamiseksi ja se, joka vastustaa Putinia, saa mennä.
      Tämä on tulkittu erottamisen uhkaukseksii niille, jotka eivät taivuta itseään Putinin antamiin määräyksiin kansan elintasoa korotettaessa.

      Putin on ystäviensä kanssa ottanut elintason korottamisen omiin käsiinsä. Ei todellakaan kuulu sivullisille, miten sen Putiiniin luottavat venäläiset tekevät, sillä Venäjällä asuvat ainoat oikeat venäläiset. Mistään
      kansainvälisistä sopimuksista ei siksi tarvitse piitata, riittää, että on Moskovan luottamus.
      Moskovassa on nimittäin korkein tietämys ja muualla tietämys on vajavaista.

      Sellaista valtapeliä Moskovassa, nykyajan Pietarissa.

      • Oopahamailma

        Kyllä voi maailman hallitusmuoto ollakin kauhea! Onneksi elävässä ristillisyydessä on huippunöyrät seurakunnalle alamaiset miehet puikoissa. Mitä lähempänä poroaluetta, sen nöyremmäksi menee. Itkun kanssa kirjoitan.


    • VaiSillälailla

      :))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2609
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      208
      2374
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2292
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      184
      1782
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1298
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe