Aihealueet

Listaukset

  Ulkomaisen työeläkekönttäsumman verotus Suomessa

  superannuation

  Jos syntyperäiselle Suomessa jo vuosia asuneelle kaksoiskansalaiselle maksetaan könttäsummana pieni työeläke ulkomailta, iskeekö Suomen verotoimisto siihen kyntensä kiinni? Paljonko se vie? Kyseessä on alle kymppitonnin rahasumma, ja sitä on jo lähdemaassa verotettu ja siitä on maksettu palvelumaksuja selkä vääränä, ja 2008 lamassa se melkein puolittui, eli maksettu on ja lujaa. Vieläkö Suomikin siihen apajaan hamuaisi?

  Entä miten työttömän sallittaisiin käyttää tuo summa asuntolainan lyhentämiseen sen sijaan, että söisi sitä vuoden tai vähän yli, tai ottaisi sen kuukausimaksuina, jolloin joka maksusta miinustettaisiin se kaksikymppinen valuuttamaksua?

  Kyse on aikoinaan työnantajan maksamasta pakollisesta työeläkkeestä. Eläkkeen saaja työskenteli ja asui silloin siinä maassa, myöhemmin muutti takaisin kotimaahan, Suomeen.

  Jos joku teistä tietää, olisin kiitollinen. Ei voi mennä verotoimistoon kyselemään, koska he laittavat tietysti heti merkinnän tietoihinsa ja alkavat pitää eläkkeen odottajaa silmällä. Jos tuota pientä summaa aiotaan verottaa, sitä ei tietysti kannata tuoda Suomeen, vaan lahjoittaa sen mieluummin ulkomaisille ystäville. Maiden välillä on sopimus, jota selaamalla olin tajuavinani, että jos on lähdemaan kansalainen, ei Suomi verota työeläkettä. Kaksoiskansalaisuutta ei muistaakseni mainittu. Antaako kaksoiskansalaisuus Suomelle tekosyyn verottaa vielä kertaalleen?

  6

  <50

   Vastaukset

   • Ruotsista saatuja eläkkeitä muistaakseni verotetaan Suomessa, mutta vain prosentin tai parin verran.

   • Naurettavan vainoharhainen aloittaja. Ei voi kysyä asiaa siltä viranomaiselta, joka tietäisi vastauksen, vaan kyselee täällä.

    • Ei kun vastataan vaan, että ei sun tietenkään mistään naurettavasta summasta mitään veroa tarvi maksaa. Kyllä me tiedetään vastaukset kysymykseen kuin kysymykseen. Verottaja alkaa vaania sua oven takana jos sieltä lähet kyselemään... Huomaat että aina joku kulkee perässä, kun katsot taaksesi, ei siellä olekaan ketään. Myös epäilyttäviä puhelinsoittoja ja viestejä alkaa tulvimaan..


   • Suomi verottaa aina ainakin sen verran, mikä on daitaudvakuutusmaksujen osuus summasta. Sinähän olet Suomessa vakuutettuna, niin ko. vakuutusmaksu täytyy maksaa.

   • Paluumuuttajien palstalla saatettaisiin ymmärtää paremmin näitä asioita.

   • Käy keskustelemassa verotoimistossa, mikä olisi tapauksessasi edullisin ratkaisu. Toiseen maahan maksettu vero vähennetään Suomen verotuksesta, jolloin samasta tulosta (eläkkeet mukaan lukien) ei joudu maksamaan kaksinkertaista veroa. Kertaluontoisiin eläkemaksuihin voi käyttää myös tulontasausta 5 vuodeksi, jos verotus niin muuttuu sinulle edullisemmaksi.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    249
    11476
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    288
    6391
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    80
    1162
   4. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    64
    961