Ulkomaisen työeläkekönttäsumman verotus Suomessa

superannuation

Jos syntyperäiselle Suomessa jo vuosia asuneelle kaksoiskansalaiselle maksetaan könttäsummana pieni työeläke ulkomailta, iskeekö Suomen verotoimisto siihen kyntensä kiinni? Paljonko se vie? Kyseessä on alle kymppitonnin rahasumma, ja sitä on jo lähdemaassa verotettu ja siitä on maksettu palvelumaksuja selkä vääränä, ja 2008 lamassa se melkein puolittui, eli maksettu on ja lujaa. Vieläkö Suomikin siihen apajaan hamuaisi?

Entä miten työttömän sallittaisiin käyttää tuo summa asuntolainan lyhentämiseen sen sijaan, että söisi sitä vuoden tai vähän yli, tai ottaisi sen kuukausimaksuina, jolloin joka maksusta miinustettaisiin se kaksikymppinen valuuttamaksua?

Kyse on aikoinaan työnantajan maksamasta pakollisesta työeläkkeestä. Eläkkeen saaja työskenteli ja asui silloin siinä maassa, myöhemmin muutti takaisin kotimaahan, Suomeen.

Jos joku teistä tietää, olisin kiitollinen. Ei voi mennä verotoimistoon kyselemään, koska he laittavat tietysti heti merkinnän tietoihinsa ja alkavat pitää eläkkeen odottajaa silmällä. Jos tuota pientä summaa aiotaan verottaa, sitä ei tietysti kannata tuoda Suomeen, vaan lahjoittaa sen mieluummin ulkomaisille ystäville. Maiden välillä on sopimus, jota selaamalla olin tajuavinani, että jos on lähdemaan kansalainen, ei Suomi verota työeläkettä. Kaksoiskansalaisuutta ei muistaakseni mainittu. Antaako kaksoiskansalaisuus Suomelle tekosyyn verottaa vielä kertaalleen?

6

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjghkhgk

      Ruotsista saatuja eläkkeitä muistaakseni verotetaan Suomessa, mutta vain prosentin tai parin verran.

    • hejasverige

      Naurettavan vainoharhainen aloittaja. Ei voi kysyä asiaa siltä viranomaiselta, joka tietäisi vastauksen, vaan kyselee täällä.

      • Hihihihiih

        Ei kun vastataan vaan, että ei sun tietenkään mistään naurettavasta summasta mitään veroa tarvi maksaa. Kyllä me tiedetään vastaukset kysymykseen kuin kysymykseen. Verottaja alkaa vaania sua oven takana jos sieltä lähet kyselemään... Huomaat että aina joku kulkee perässä, kun katsot taaksesi, ei siellä olekaan ketään. Myös epäilyttäviä puhelinsoittoja ja viestejä alkaa tulvimaan..


    • Poroporvarit

      Suomi verottaa aina ainakin sen verran, mikä on daitaudvakuutusmaksujen osuus summasta. Sinähän olet Suomessa vakuutettuna, niin ko. vakuutusmaksu täytyy maksaa.

    • trytruytiuuio

      Paluumuuttajien palstalla saatettaisiin ymmärtää paremmin näitä asioita.

    • qwertyuiopas

      Käy keskustelemassa verotoimistossa, mikä olisi tapauksessasi edullisin ratkaisu. Toiseen maahan maksettu vero vähennetään Suomen verotuksesta, jolloin samasta tulosta (eläkkeet mukaan lukien) ei joudu maksamaan kaksinkertaista veroa. Kertaluontoisiin eläkemaksuihin voi käyttää myös tulontasausta 5 vuodeksi, jos verotus niin muuttuu sinulle edullisemmaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe