Vanha kännykkä 4G-modeemiksi?

Jesus.Angel.Garcia

Ajattelin laittaa vanhan 4G-kännykän laajakaistamodeemiksi DNA:n 4G-datayhteyteen. Onkohan ratkaisussa jotain ongelmia tiedossa?

7

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylsepitäspelata

      Ehkä kuumenemisen takia kantsii sammuttaa puhelin kun nettiä ei käytetä. Itse olen käyttänyt puhelinta vain satunnaisesti 4G modeeemina wlan jako päällä, en ole huomannut mitään ongelmia.

      • Jesus.Angel.Garcia

        Entäs jos pissin puhelimen päälle, riittääkö jäähdykkeeksi?


    • Micce52__

      Kesällä on veneessä jaettu nettiä 4G kännykällä koko loman ajan putkeen. Hyvin toimii, joskin tuo edellisen kommentin kuumeneminen kannataa huomioida.

      Meillä on ollut joskus kännykässä myös GPS päällä ja jaettu kavereille paikkatieto netissä. Puhelin ihan kuuma ja jumittaa silloin.

      Kaikenlaiset ylimääräiset suojakuoret ja lomakkokotelot kannattaa ottaa pois ja muutenkin netin jakamiseen käytetty puhelin laittaa sellaiseen paikkaan, jossa ilma pääsee kiertämään puhelimen ympärillä.

    • Hitas

      Huippunopeudet vaativat uuden kännykän
      Uudet tukiasemat tarjoavat jopa 450 Mbit/s nopeuden, mutta kumpikaan operaattoreista ei vielä tarjoa tällaista nopeutta hyödyntävää liittymää. Taajamissa nopeudeksi luvataan 300 Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150 Mbit/s.

      – Kaikki vanhat päätelaitteet toimivat verkossa, mutta jos haluaa käyttää nopeimpia yhteyksiä, on hankittava tänä tai viime vuonna markkinoille tullut puhelin, sanoo Suomen Yritysverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen.

      Uusi verkko perustuu LTE Advanced 4G-tekniikkaan, jota vanhemmat päätelaitteet eivät pysty hyödyntämään kokonaan.

      – Tässä on useampikertainen taajuuskapasiteetti käytössä, käytännössä kolme LTE-kantoaaltoa eli kolminkertainen määrä kapasiteettia vanhaan 4G-tekniikkaan verrattuna.

      • Anonyymi

        Mulla 3G puhelin ja siitä saa läpi reilut 2mbit/s dataa. Kyllä sillä youtube:t yms. netti tv:t katsoo vielä. HD-taso vaatii sitten enemmän. Nuo on hauskoja nuo usean sadan megan lukemat, koska kyseessä on jaettu media. Tukiasemaa kohti voi olla jopa 8000 käyttäjää. Kaikki eivät tietenkään yhtä aikaa aktiivisena ja kiertävät taajuudelta toiselle eli välillä kaistaa on enemmän ja välillä vähemmän. Teoriassa saat siis oman siivun tuosta huippunopeudesta ja riippuu minkälaiseen tarpeeseen se menee, että millä nopeudella siivu on.
        Maksimi kai on n. puolet maksiminopeudesta ja 20ms ajan. Seuraava 20ms siivu menee sitten seuraavalle käyttäjälle tai jaetaan pienempiin osiin, mikäli käyttäjä tarvitsee vähemmän kaistaa.
        Se toinen puoli jaetaan taas kahtia ja nyt jaossa on siis 1/4 maksimista 20ms aikana. Se toinen puoli pistetään taas kahtia ja 1/8 voi saada joku. jne. kunnes saavutetaan miniminopeus, jota tuetaan. Ja sekunnissa on 20ms pätkiä 50 kpl. Käyttäjälle eli luurille vaan kerrotaan, että mihin slotiin se tämän kertainen data on saatu pakattua ja sieltä sen voi sitten hakea käyttöönsä. Käyttäjää kai siirretään n. 5 sekunnin välein tilanteen mukaan eri nopeuksisille kanaville, mitä vaan on kuuloalueella eli taajuudetkin voi siinä sivussa vaihtua. Tuo yllä oleva on vaan esimerkki, mutta perusajatus on ett nopeita kanavia on vähän ja niitä kierrätetään paljon. Hidasta vakiovirtaa sen sijaan on melko paljon ja niitä tarvitsee kierrättää harvoin paitsi jos käyttäjän datavirta äkisti kasvaa. Käytön mukaan päätyy siis jollekin tasolle ja pätkökset johtuu siitä, että kapasiteetti on jossakin kohdassa vähissä, tai yo. algoritmi epäonnistuu jostain syystä, esim. huonon kuuluvuuden takia.


    • Anonyymi

      Mitä mä teen kaistapäällä G-miehellä, kun pian tulee vika piste.. Aauts

    • Anonyymi

      Noin vuoden kokemus puhelimen käytöstä nettijakona wifin kanssa ja kyllä siitä akku sippaa! Rakensin kuitenkin itse virtalähteen akun tilalle (4.2V/5W) ja tämän jälkeen eroa pöytä-modeemiin ei ole huomannut. Nopeudet ovat identtiset.
      Yhteyden hyvyyden muuten tuntee ottamalla puhelimen käteen: Jos se on lämmin, on yhteydessä jotain ongelmia. Voi riittää, että siirtää puhelimen kohtaan, jossa se saa eniten tolppia ruudulle. Ulkoinen antenni viimekädessä ratkaisee kaikki ongelmat ja puhelin pysyy viileänä.
      Akun hajoamisen huomasi siitä, ettei puhelin enää pysynyt päällä vajaalla akulla ja välillä ruudulle tuli teksti "puhelin on ylikuumentunut, sammutetaanko?". Netti myös alkoi katkeilla 2-3 kertaa/ilta ja jossain kohdassa piti pitää netin käytössä akun lataustauko vaikka töpseli seinässä olikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe