Kontiolahdenkunnan v. 2019 butjetti

mitenkälie

Katselin tuosta Kontiolahden kunnanvltuuston asialistaa ja siihen liitetyn butjettiesityksen kohtia ja kiinitin huomioni kuinka monessa kohtaa näytti olevan varattu rahaa AH-stadionin ylläpitoon ja kaikenlaisiin avustuksiin erityisesti Kontiolahden urheilioihin liittyen.
Miten sitten käytännössä maksellaan kuluja aivan toisilta momenteilta näin häivyttäen stadioniin kohdistuvat todelliset kulut. Tarkastuslutakunnanko on sitten tarkoitus vahtia että kulut on tiliöity oikein jos on aihetta ?

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukkiihairiolle

      Sinun tosiaan kannattaisi opetella lukemaan, kun noin huonolla mallilla on tuo luetun ymmärtäminen.
      Lueppa uudelleen, ei sittenkään, ei sinusta ole haittaa, ymmärsitkö tai et!
      Unohda koko juttu!

      • prööööt

        Mikäs tuon aloittajan jutussa nyt meni väärin? Kerropa nyt viisaana (ampumahiihtohörhönä).


    • lukkiihairiolle

      Ei kuule olla enää samalla tasolla kuin sata vuotta sitten, jolloin kunnan rahat olivat kaikki samssa säkissä. Nyt on kirjanpitolaki yms. eli tulojen ja menojen kuuluu olla eriteltynä budjetissa käytön ja maksajan mukaan eli kunnassakin on monta tahoa, jotka ostaa ja myy. Otetaan esimerkiksi vaikka koulu, siellä on opetusta, ruokapalvelua, tarvikehankintaa, kiinteistön ylläpitoa , vuokramenoja yms.
      On monta ostajaa ja maksajaa, jotka ovat vastuussa omasta lohkostaan.

      Kun tuo Ah näkyy kiinnostavan, niin juuri sinunlaisia varten on budjetissa tehty koonti eli yhteenveto.
      Eli jos hiukankin on älyä, niin sen kyllä löytää. Kokeilepa, jos et löydä, niin voivoi, käperry vaan peiton alle.

      • ASIATASIOINA

        Löytyy ilman älyäkin,, KonU saa "julkista tukea näköjään n. 140.000,-/v. sekä Latuyhtiö piilotettuna saman verran, lumetukseen ja sähköön. Lisäksi vain KontU ja "hyvät veljet" tietää mitä KontU saa "isännöintipalkkiota" vuosittain AH-ylläpidosta, jonka kunta maksaa..


    • lukkiihairiolle

      Eihän noissa mitään ongelmaa ole, melkein oikein. Jotakin piti vielä yrittää, johon ei löydy tietoa.
      Kyllä sinä jo tavailet, jatka vain, eiköhän se siitä.

      • pröööööt

        Onpa siinä "viisas" kepuli... Ihan kuin maajussi vähän haisisi... Mutta nehän ne ovatkin tottuneita toisten rahoilla meuhkaamaan.


    • pimeäpömpeli

      Lukihäiriö ei ole este asioiden esiintuomiseen jos vain lukihäirikkö haluaa ja ymmärtää mitä aloittaja otti keskustelun aiheeksi.
      Tuo toisen vajavaisuuteen tarttuminen on kaikkeen "makeinta" viisautta ja nostaa omaa egoa.

      • kepuljpelj

        Se on sitä kepun harrastamaa kepulipeliä. Eihän ne raha- ja jyväsäkit kunnioita kuin itseään ja lompakkoaan.


    • ruiiista

      Kyllä se leipä vain maistuu sullekin ja hyvin maistuukin, kiitos siitä että Suomen päättäjät ovat halunneet säilyttää maanviljelyksen Suomessa. Verovaroilla pidetään hinnat sellaisina, että tämä on mahdollista eli tuetaan suomalaisia ostamaan suomalaista ruokaa. Muutoinhan viljely loppuisi tai ainakin vähenisi oleellisesti Suomessa ja ruoka tulisi pääasiallisesti ulkomailta.

      • pupukemmit

        Mitäs siinä ulkomaisessa ruoassa niin pahaa on? Suomalaisen ruoan ylivertaisuus on täysin kepujussien ja mtk:n luoma harha. Miten ihmeessä nuo euroopan sadat miljoonat ihmiset oikein ovat edes elossa kun eivät saa tätä 5 miljoonaisen kansan jussien tuottamaa "ylivertaista suomalaista ruokaa"? Ja höpöhöpö teidän kepupropagandanne kanssa...
        Mielestäni ruoantuotanto suomessa pitää hoitaa valtiojohtoisilla suurtiloilla jossa valtion palkkaamat työntekijät hoitaa tuotannon. Kaikki saisivat säännöllistä kuukausipalkkaa ja tästä typerästä yritysleikistä kaikkine tukineen voidaan luopua. Tulisi meinaan paljon halvemmaksi veronmaksajille. Myöskin tuontiruoan osuutta markkinoilla voidaan reippaasti lisätä näin kriisittömänä aikana.


    • KuntaKintee

      Kuuluu Suomen väkimäärä vähenevän kun ei synny lapsia vaan pitää tuoda ulkomailta ja sieltäkin tulee vain poikalapsia.
      Jospa tutkittaisiin mitä nuo afrikkalaiset syöpi kun siellä tuo poikiminen on kuulemma ihan tolkuttoman runsasta.
      Voisiko kuntabudjettiin panna määrärahan tutkimusta varten.

    • ruiiista

      Onneksi tuo kommunismi hävitettiin Kontiolahdesta jo aikoja sitten, muutama taisi vielä jäädä.
      Muualta Suomestakin näköjään häviää, ihan ok.

      Ei kai siinä ulkomaalaisessa ruoassa mitään vikaa ole, mutta suomalaiset haluavat kuitenkin, että ei olla täysin riippuvaisia ulkomaista ja päättäjät ovat näin päättäneet.

      • nimmukosti

        Ja omavaraisuuttako ei voi saavuttaa muuten kuin elättämällä jusseja joista on niin kiva leikkiä yrittäjää toisten rahoilla ilman riskiä? Päättäjätkin vaihtuu aikanaan ja ihmisellä on se ominaisuus että tahtoo keksiä pyörää uudestaan. Eikä valtiojohtoinen ruoantuotanto mitään kommunismia ole, vaan taloudellista käytännön järkeä. Oliko esim. vanha VR, Postipankki ja TVH kommunismia? No eipä ollut, mutta hommat vaan toimivat paremmin kuin nykyään.


      • Hapanta

        Sinä valtiojohtoisen ruuantuotannon ihannoija voisit siirtyä 200 km itään ja tutustua kommunistien perillisten sapuskoihin. Täyttä P-kaa, ja jää sinne neuvonantajaksi , kun olet niin hyvin perillä ruokasektorista. Mutta älä tule takaisin tänne, jos mahasta kipristelee ja vetelät on pöksyissä! Syö vain hapankaalia ja tanssi vaikka riPASKAA!


      • verorahansyöjät
        Hapanta kirjoitti:

        Sinä valtiojohtoisen ruuantuotannon ihannoija voisit siirtyä 200 km itään ja tutustua kommunistien perillisten sapuskoihin. Täyttä P-kaa, ja jää sinne neuvonantajaksi , kun olet niin hyvin perillä ruokasektorista. Mutta älä tule takaisin tänne, jos mahasta kipristelee ja vetelät on pöksyissä! Syö vain hapankaalia ja tanssi vaikka riPASKAA!

        Mistä te onnettomat vedätte hädissänne aina venäjät ja kommunismit pöytään joka kerran jos joku vain mainitseekin että suomalaisen ruoantuotannon ja omavaraisuuden voisi turvata jollakin toisella, järkevämmälllä ja halvemmalla tavalla?
        Hirmuinen on näköjään pelko ja hätä että tukihanat menisi kiinni ja joutuisi itse rahansa tienaamaan...


    • paskantonkia

      Voisitteko pysyä aloittajan aiheessa siinä ei ollut mielestäni mitään maanviljelyyn liittyvää.

      • kepureformi

        No kun kepujussit ottaa niin mukavasti kierroksia aina jos pikkuisen joku maatalousreformista kirjoittaa. Vaikka eikös se reformi ole aina ollut kepuaisten mielisana? Työreformi, eläkereformi...


    • Loppu_kepuilulle

      Suomalainen tukijussi ei pysty enää tuottamaan ruista leipään, vaan se tuodaan ulkomailta. Koko tukijärjestelmä on tehty pelkästään sukutilojen ylläpitoon kun niiden omistajien älyllä ei mitään muuta työtä pystytä tekemään kuin tukia nostamaan. Kepulaiset ovat nykypäivän kommunisteja jotka elää toisten tuloilla kuin lapamadot loisimalla.
      Nyt Kontiolahden kepuveivarit ovat alkaneet siirtää verotuloja syrjäseuduilla eläville loisijoille muka pitämällä kylät asuttuna aitoon kepulaiseen tapaan muilta kerätyillä rahoilla.
      Ampumahiihtostadionia pidetään yllä, että loisijat saa muutamana päivänä vuodessa kesämökkehinsä asukkaita.
      Toivottavast tämä loisinta loppuu uuden hallituksen myötä jossa kepuveivareita ei todellakaan ole.

    • ruiiista

      Taas väärinymmärrys, maataloustuki on nimenomaan alentamassa tuotteiden hintaa, jotta sinä pystyt niitä ostamaan kilpailukykyiseen hintaan. Jos näin ei tehtäisi, niin tuotteiden hinta nousisi niin korkealle, että niiden ostaminen vähenisi rajusti ja suomalainen tuotanto hiipuisi minimiin. Tätä Suomen päättäjät ei vät hyväksy vaan haluavat säilyttää tuotannon Sumessa. Sinä saat olla mitä mieltä tahansa, sinua viisaammat tekevät nämä päätökset.

    • Kepu_suomen_tuho

      Paskan latvat. Maataloustuki on tuki jonka vuoksi suomessa ylituotetaan maataloustuotteita veronmaksajien rahoilla. Sitten nämä kaupataan polkuhintaan ulkomaille. Kuinka moni tietää, että samaan aikaan kun kepulaiset osuuskunnat ei myy esim. lihaa suomalaisille pienille jalostajille sitä viedään Kiinaan 30cnt/kg ja me veronmaksajat maksamme senkin viennin.
      Samaan aikaan pienet lihanjalostajat tuovat lihansa ulkomailta, koska kepuveivarien omistamat osuuskunnat ei myy sitä suomalaisille.
      Maidossa ihan sama juttu. Nytkin on juuri nostettu syyte pienjalostajien taholta Valiota vastaan maitotuotteiden polkuhinnoittelusta nissä tuotteissa jotka kuuluvat pientoimijoiden tuoevalikoimaan. Kyseessä on 40 miljoonan korvausvaatimus. Valio on saanut jo aiemmin 100 miljoonan sakot samasta syystä.
      Kuitenkin Valio myy tänäkin päivänä juustojaan ulkomaille n. 1€ kilohinnalla ja tämänkin lystin maksaa suomalainen veronmaksaja.
      Sitten tulee kesantopellot joita ei koskaan voida ottaa nykykoneilla tuotantoon ja taas veronmaksaja maksaa tästäkin kuprusta kymmeniä miljoonia vuodessa.
      Suomalaisen veronmaksajan kannattaa jättää kaikki Valion ja Atrian tuotteen kaupan hyllylle kuten on jo käynyt saadaan nämä veronmaksajien kuppauskanavat tukittua ja joku järki tämän maan maataloustukemiselle.
      Seuraavan hallituksen ensimmäinen toimenpide on aktivoida suomalaiset tukijussit heräämään tähän päivää ja ryhtymään tekemään töitä josta on jotain hyötyä kansakunnalle.

    • ruiiista

      Valitettavasti Suomen kaikki päättäjät ymmärtävät tlanteen ja toimivat ja päättävät oikein.
      Onneksi sinunlaisillasi ei ole valtaa, tuho olisi pikainen ja lopullinen.

      • järjelläeitekemistä

        Tuo sinun mielipiteesi on ihan yhtä oikea/väärä kuin muidenkin mielipiteet.
        Mutta sanoisin että yritys ei ole elinkelpoinen ellei se pysty tuottamaan laadukkaita, kohtuuhintaisia tuotteita ilman verovaroista maksettavia tukia ja yrittäjiähän maanviljelijät mainostavat olevansa. Kun yritys ei pyöri ilman tukia ja kun suurin osa yrityksen tuloista koostuu tuista, niin jokinhan silloin on vialla. Miksi huonoa ja toimimatonta ei voida muka ajatellakaan korvata jollakin paremmin toimivalla ja kannattavammalla systeemillä?
        Vastaus on; koska kepu!


    • ruiiista

      Pohjoinen ilmasto on se pääasiallinen rajoite, mikä tarkoittaa lyhyempää kasvukautta ja kalliimpia kustannulsia kuin ns. etelän maissa. juuri tästä syystä suomalaista tuotantoa tuetaan, että päästään samalle viivalle ns. etelän kanssa. Yksi ongelma tietysti on, että maataloutta tuetaan myös siellä ns. etelässä, koska sielläkin halutaan tuotanto säilyttää. On vähän niin kuin kilpavarustelusta kysymys.

      Jos olet seurannut, niin muitakin yrityksiä tuetaan Suomessa laajalti, yritystuet ovat erittäin merkittäviä ja nekin turvaavat kilpailukykyä. Niistä on yritetty päästä eroon, mutta kun muutkin valtiot tukevat niin olisi Suomellekin itsemurha luopua niistä yksipuolisesti.

      Tuki on tarkoitettu siis tuotteiden ostajille eli saavat suomalaisia elintarvikkeita kilpailukykyiseen hintaan, etkö yhtään ymmärrä.

      Nuo sinun kateelliset ajatukset ovat puhdasta kommunismia.

      • kohdaspummunismi

        Kommunisti en ole, enkä kyllä kepulikaan, kuten lienet jo oivaltanutkin...
        Selität ja kuvaat hyvin nykyistä tilannetta ja tunnustat itsekin että kasvukausi on lyhyt ja viljely siksi kannattamatonta ilman massiivisia tukia.
        Kysehän on nyt siitä että suomen maajussien pystyssä pitämä kepu ei haluakaan tutkia ja selvittää olisiko kotimaiselle ruoantuotannolle ja huoltovarmuuden ylläpitämiselle jokin toimivampi ja veronmaksajille edullisempi vaihtoehto.
        Olette niin syvällä isoisienne kaivamissa poteroissa puolustamassa tukijärjestelmäänne kuin saavutettua etua, että kaikki järjestelmänne jollain lailla kyseenalaistavat ovat kommunisteja, tyhmiä, hulluja, ties mitä, mutta ei mielestänne millään lailla yhteiskuntakelpoisia.
        Uskon että uusi aika vielä koittaa, etkö yhtään ymmärrä.


    • Paskalla_on_tekijänsä

      Tuo kepuvalehtelu ei uppoa enää keneenkään. Suomessa tuetaan mieletöntä ylituotantoa ja samalla maatalous on yksi suurimmista saastuttajista. On täysin paskapuhetta, että elintarvikkeiden hinta nousisi jos suomessa mentäisiin omavaraisuuteen ilman ylituotantoa. Samalla tavalla ruuan hinta ei nouse tippaakaan, vaikka koko maataloustuotanto ajetaan heti alas.
      Suomen maatalouden rakennne on nykyään sellainen, ettei se anna mitään omavaraisuutta kriisitilanteessa. Maidon keskimääräinen matka tilalta kuluttajalle on 600km ja lihan n. 800km. Kun suomen kolme suurinta elintarvikkeiden tuotantolaitosta tuhotaan vihollisen toimesta niin kaikkin on sitten siinä. Tässä näkee kuinka kansalaisia on kusettettu kekkosen aikaisella pelottelulla ja totuus on aivan muuta. Kepulaisuuteen kuuluu kiinteästi valehtelu ja sitä suolletaan joka tuutista.

    • ruiiista

      Olet yksin ajatuksinesi, ei kannata tuhlata aikaansa sinunlaisten kanssa, se oli siinä.

      • ahlaatkotuikaasi

        Eipä ole yksin, etkö huomaa että rähjäät täällä ainakin kolmen eri vastaväittäjän kanssa?
        Äläkä yritä uskotella itsellesikään että nykyisellä järjestelmällä olisi kansan varaukseton kannatus.


    • ruiiista

      Ei tarvitse ollakaan, tilastollisestikin on sekopäitä ainakin 15 %., riittää kun selvä enemmistö ymmärtää asiat.

      Vastaväittäjiä on tasan yksi ja näitä puolesta puhujia useampi. Eipähän sillä, että täällä mesuaa, ole mitään merkitystä.

      • ammarraysiät

        Ei ole merkitystä ei, enempää kuin sinunkaan kepujulistuksillasi...


      • Pröööööt

        15%? Ja sinäkö et kuulu niihin? Tiedätkös, ei ole tervettä ihmistä. On vain huonosti tutkittuja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe