Naisten perustusl.oikeudet ja abortti

Tuossa yhdessä ketjussa tuli hyvä keskustelunaihe esiin, nimim. rasittunut tms. Olen joskus muinoin yrittänyt tästä jotain aloittaa, mutten muista mitä ihmiset vastasi, kukaan vastustaja ei tainnut edes vastata. Nyt ei enää keskusteluja pääse plaraamaan kuin 30 sivua taaksepäin, ja tästä on aikaa monta vuotta.

Eli:

1) Te, jotka haluaisitte aborttia jotenkin rajoittaa niin miten se tapahtuisi, ettei naisten perustuslaillisiin oikeuksiin kajota tai oikeuksia rikota?

2) Jos haluaisitte, että naiset kuitenkin velvoitettaisiin oikeuksien kaventamiseen, niin millä tavalla miesten oikeuksia kavennettaisiin, jotta seuraukset vanhemmuudesta olisivat tasapuoliset. Eihän raskaus ole pelkästään naisten aloitteesta alkanut, joten ei pakotteet ja velvoitteetkaan voi koskea pelkästään naisia.

25

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kurjaa kun tästä on vastaukset poistettu. Näen vain alun tuossa profiilissani vastauksista. Siellä näkyy sellainen kommentti, että eihän nytkään ole naisilla perusoikeutta aborttiin.

      En oikein ymmärrä, mitä se nyt tähän liittyy ollenkaan. Aborttioikeus meillä Suomessa on ja kumma kun sinä aina kiellät sen, ja kuitenkin samalla voivotettelet kuinka paljon niitä abortteja tehdään. Jos ei Suomessa olisi aborttioikeutta, niin mitä vastaan te vastustajat oikein sitten tappelette?

      Oli kysymys siitä, että miten aborttia tai sen saantia voitaisin rajoittaa ilman, että sellaisiin tunnustettuihin kansalaisoikeuksiin kajottaisiin kuten vapaus ja koskemattomuus (7§). Ja koska sama perustulaki takaa yhdenvertaisuuden sukupuoleen katsomatta, jouduttaisiin vaatimaan, että myös miestä pitäisi sanktioida jotenkin raskaudesta, jonka toinen osapuoli hän on.

      Nämähän on mielikuvia, mutta aina silloin tällöin joku aina räjähtää, että "abortti on kiellettävä!". Mutta kun aletaan sitten miettimään, miten ihmeessä se onnistuisi meillä, niin mitään keinoja ei sitten olekaan estää tai ratkaista niitä ongelmia, mitä abortin kieltämisestä syntyisi.

      • valheetoikastava

        "Jos ei Suomessa olisi aborttioikeutta, niin mitä vastaan te vastustajat oikein sitten tappelette? "

        Mitäs rähj.äämistä su.lla ja muulla suosijasakilla täällä jatkuvasti on, jos asiat kerta on nyt just niinku haluatte ja oik.euskin on? Tos.iasioita vastaanko täällä joudutte tabb.eleen?

        "sellaisiin tunnustettuihin kansalaisoikeuksiin kajottaisiin kuten vapaus ja koskemattomuus"

        Nythän siihen lapsen kosk.emattomuuteen nimenomaan on kaj.ottu, ja mitä törc.eimmällä tavalla.

        "miten ihmeessä se onnistuisi meillä,"

        Ihan samoin kun se onnistuu nyt monessa muussakin maassa, ja miten se täällä ennenkin onnistu. Ja nyt tietysti muuten paremmissakin olosuhteissa (ehkäsyt, perhetuet). Turha tehdä yks.inkertasista asioista mutk.ikkaampia kun ne on.


      • valheetoikastava kirjoitti:

        "Jos ei Suomessa olisi aborttioikeutta, niin mitä vastaan te vastustajat oikein sitten tappelette? "

        Mitäs rähj.äämistä su.lla ja muulla suosijasakilla täällä jatkuvasti on, jos asiat kerta on nyt just niinku haluatte ja oik.euskin on? Tos.iasioita vastaanko täällä joudutte tabb.eleen?

        "sellaisiin tunnustettuihin kansalaisoikeuksiin kajottaisiin kuten vapaus ja koskemattomuus"

        Nythän siihen lapsen kosk.emattomuuteen nimenomaan on kaj.ottu, ja mitä törc.eimmällä tavalla.

        "miten ihmeessä se onnistuisi meillä,"

        Ihan samoin kun se onnistuu nyt monessa muussakin maassa, ja miten se täällä ennenkin onnistu. Ja nyt tietysti muuten paremmissakin olosuhteissa (ehkäsyt, perhetuet). Turha tehdä yks.inkertasista asioista mutk.ikkaampia kun ne on.

        "Ihan samoin kun se onnistuu nyt monessa muussakin maassa, ja miten se täällä ennenkin onnistu."

        Niin siis laittomiin abortteihin mentäisiin. Ennenkin täällä mentiin juuri näin.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/11206618/aborttilakikomitean-1968-mietinnosta-poimittua

        Ja muuallakin:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13882239/vatikaani-ja-laittomat-abortit


      • oidsfisudfys

        Taas näköjään ihan liian cib.eriä factat tähänkin "kesk.usteluun" suosijas.akille.

        Ihan turh.aa bir.ujen seinille heidd.elyä taas suos.ija c.iihcholda. Mitään tod.isteita ei ole siitä että nykyajassa ja -oloissa tapahtus jotain mass.hiivista laitt.omuuksiin ryndh.äystä.


      • dskjfshd

        On se tietenkin niiiin asiat.onta todeta että sitten kuitenkin valt.aosa 10 tuhannesta labsh.esda sais pitää hench.enshä vaikka joku margh.inaalinen väh.emmistö rub.eiskin laidd.omuuksiin, reiss.uihin tms. missä fhaar.andhus om.acin henc.hi.


    • kunhan_vastaan

      Perustuslaissamme ei ole missään mainittu naiselle oikeutta lopettaa jälkeläisensä elämää. Perustuslaillisiin oikeuksiin ei aborttil"oikeuttasi" voi siis perustaa millään kierollakaan tavalla, koska sellaista oikeutta ei ole olemassakaan. Perustuslain 7 §:n mukaan sen sijaan jokaisella on oikeus omaan elämäänsä eikä perustuslaki voi olla ristiriidassa perustuslain kanssa!!! Tieteilijä ei joko tunne perustuslakia ollenkaan tai esittää siitä keksimiään selviä mutujaan, taas kerran. Naisasialiike naiseutensa vuoksi kyllä haluaisi nähdä heillä olevan joitain lainvastaisia "oikeuksia", mutta sellaisia ei nyt oikein löydy, edelleenkään.
      Kertauksen vuoksi, otan esille aborttilain pykälän, jossa nimenomaan sanotaan, että abortti voidaan suorittaa, jonka kahden lääkärin pitää hyväksyä naisen anomuksen abortin suorittamiseksi. Muuten laillista lupaa aborttiin ei voi saada. Laiton aborttihan on aborttilain ja perustuslain pykälissä kielletty ja on siten rikos. Ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä ja tuon elämän lopettaminen ei ole naisen oikeus, vaan Suomessa kuten useimmissa muissakin maissa on laissa määritelty abortille selvä lupaprosessi. Se on siis aito totuus, fakta, vaikka vuositolkullakin muuta väittäisit, kuten tähän asti olet tehnyt monilla eri nikeilläsi.

      • 69448667

        "Perustuslain 7 §:n mukaan sen sijaan jokaisella on oikeus omaan elämäänsä "

        Jeojep. Luin minäki perustuslain ja siellä lukee että myös naisella on oikeus koskemattomuuteen. Sukupuolten tasa-arvo, ihan ilman silmälaseja luki. Eikä feminismistä sanota mitään. Mitenkäs kemppaska pakottaisit naiset jatkamaan raskautta, ilman että se rikkoisi naisten itsemääräämisoikeutta omaan kehoon? Pitäis peruuttaa koko perustuslaki naisten kohdalla?


      • "Perustuslaissamme ei ole missään mainittu naiselle oikeutta lopettaa jälkeläisensä elämää. Perustuslaillisiin oikeuksiin ei aborttil"oikeuttasi" voi siis perustaa millään kierollakaan tavalla, koska sellaista oikeutta ei ole olemassakaan. Perustuslain 7 §:n mukaan sen sijaan jokaisella on oikeus omaan elämäänsä eikä perustuslaki voi olla ristiriidassa perustuslain kanssa!!! Tieteilijä ei joko tunne perustuslakia ollenkaan tai esittää siitä keksimiään selviä mutujaan, taas kerran. Naisasialiike naiseutensa vuoksi kyllä haluaisi nähdä heillä olevan joitain lainvastaisia "oikeuksia", mutta sellaisia ei nyt oikein löydy, edelleenkään.
        Kertauksen vuoksi, otan esille aborttilain pykälän, jossa nimenomaan sanotaan, että abortti voidaan suorittaa, jonka kahden lääkärin pitää hyväksyä naisen anomuksen abortin suorittamiseksi. Muuten laillista lupaa aborttiin ei voi saada. Laiton aborttihan on aborttilain ja perustuslain pykälissä kielletty ja on siten rikos. Ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä ja tuon elämän lopettaminen ei ole naisen oikeus, vaan Suomessa kuten useimmissa muissakin maissa on laissa määritelty abortille selvä lupaprosessi. Se on siis aito totuus, fakta, vaikka vuositolkullakin muuta väittäisit, kuten tähän asti olet tehnyt monilla eri nikeilläsi."

        ---

        Enpä minäkään ole löytänyt Finlexistä sellaista lakia, missä nainen oikeutetaan lopettamaan jälkeläistensä elämää, mutta aborttilaki siellä kyllä on. Sitä käyttäen Suomessa abortitkin tehdään. Miksi keksit itse tällaisia olkinukkeja tai virheellisiä analogoita, joista sinut aina tunnistaakin. Se on kuin sormenjälki.

        Kysyn tämän yksinkertaisemmin:

        Koska Suomessa tehdään abortteja noin 10 000 vuosittain ihan aborttilain sallimana, niin mitä lakimuutoksia jouduttaisiin tekemään, jos abortti kiellettäisiin tai abortin saamisen ehtoja kiristettäisiin? Muiden maiden esimerkin mukaan meilläkin alettaisiin tekemään laittomia abortteja, esimerkiksi.


      • ihanvitunasiatonta

        Kumma kun tähänkin ketjuun kaikki näyttää taas olevan ihan liian chib.herää...

        "meilläkin alettaisiin tekemään laittomia abortteja"

        Joko niitä tod.isteita nyc.y aj.asta ja -ol.oista on?

        "aborttilaki siellä kyllä on."

        Ja menee taas hädh.äsecs tot.uuden chield.hämisecs kun ei muutakaan voi. Sama pasc.ha ei eri pach.edissa muuksi muutu.


    • Rasittunut

      "Ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä ja tuon elämän lopettaminen ei ole naisen oikeus, vaan Suomessa kuten useimmissa muissakin maissa on laissa määritelty abortille selvä lupaprosessi. "

      Käytännössä aina abortin saa. Niinhän täällä sanottii.n.

    • 69448667

      Perustuslaissa mainitaan sukupuolten tasa-arvo. Eikö se ole kv just sitä sun vihaamaa "feminismiä"?

      • kunhan_vastaan

        Perustuslaissa mainitaan sukupuolten tasa-arvo, totta ja sitä pitää puolustaa tasa-arvoisesti kaikissa elämäntilanteissa.

        Onkos feminismi joku sukupuoli? En ole tiennytkään. Feminismiä en vihaa, vaan olen kyllä aina puhunut feministiagitaatiosta, siitä, että levitetään valheita oman näkemyksensä puolustamiseksi.


      • OlenFemakko
        kunhan_vastaan kirjoitti:

        Perustuslaissa mainitaan sukupuolten tasa-arvo, totta ja sitä pitää puolustaa tasa-arvoisesti kaikissa elämäntilanteissa.

        Onkos feminismi joku sukupuoli? En ole tiennytkään. Feminismiä en vihaa, vaan olen kyllä aina puhunut feministiagitaatiosta, siitä, että levitetään valheita oman näkemyksensä puolustamiseksi.

        "Onkos feminismi joku sukupuoli? En ole tiennytkään. Feminismiä en vihaa, vaan olen kyllä aina puhunut feministiagitaatiosta, siitä, että levitetään valheita oman näkemyksensä puolustamiseksi."

        Feministit ajaa sukupuolten tasa-arvoa. Oletko luullut koskaan? Hyvä että se on perustuslaissakin. Siihen vedotkaamme. Lakiin. Lain haluais romuttaa uskikset.


      • kunhan_vastaan
        OlenFemakko kirjoitti:

        "Onkos feminismi joku sukupuoli? En ole tiennytkään. Feminismiä en vihaa, vaan olen kyllä aina puhunut feministiagitaatiosta, siitä, että levitetään valheita oman näkemyksensä puolustamiseksi."

        Feministit ajaa sukupuolten tasa-arvoa. Oletko luullut koskaan? Hyvä että se on perustuslaissakin. Siihen vedotkaamme. Lakiin. Lain haluais romuttaa uskikset.

        Harvemmin tällaisiin välihuutoihin vastaan, mutta koska sitä pyysit, vastaankin näin:

        "...sitä (tasa-arvoa) pitää puolustaa tasa-arvoisesti kaikissa elämäntilanteissa."Niinhän perustuslaisammekin lukee ja niin Suomessa lain mukaan toimitaankin, perustuslain kirjaimen ja hengen mukaan. .

        Kuten fiksuimmat tietävät, tasa-arvoa edistäviä ryhmiä ja puolueita on paljon, hyvin paljon, mutta monetkin niistä kai sanoutuvat irti feministiagitaatiosta, koska eivät sitä hyväksy, vaan selkeästi ajavatkin ihmisten tasa-arvoa. Feministiagitaatiosta tihkuu palstallakin älytön ja perusteeton miesviha, jolla miessukupuoli leimataan naisia alistavaksi, agressiiviseksi naisen kimppuun hyökkääväksi seksuaalirikollisjoukoksi, ikäänkuin naisella ei olisi mitään omaa osuutta raskauden alkuhetkillä. Onko miesvihan lietsonta tasa-arvon edistämistä, mielestäsi? Minusta kyllä enemmänkin pitäisi perustaa henkilöasianliike tasa-arvon lisäämiseksi yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

        Jos feministit agiteeraavat "naisten oikeuden varjolla" perillisensä elämän vapaata, siis kontrolloimatonta lopettamista jo hänen varhaisemmassa kehitysvaiheessa, ollaan aivan hakoteillä. Eihän mieskään saa sitä tehdä! Ks abortti- ja rikoslaki, sikiön surmaaminen, Lääkäriliitto, biologia, ihmisyksilön elämän alku. Mieti sitä, jos vetoat naisen muka-"oikeuteen" eliminoida oma jälkeläisesi.

        Yhteiskunnan kontrolloima abortti on eri asia, koska se tehdään tarkasti harkiten lain määräyksien mukaan ja nykylaki lienee suomalaisten enemmistölle juuri sopiva, mikäli sen toteutuksessa käytetään tervettä järkeä, kuten useimmiten tapahtuukin.


      • HandyMcCoy
        kunhan_vastaan kirjoitti:

        Harvemmin tällaisiin välihuutoihin vastaan, mutta koska sitä pyysit, vastaankin näin:

        "...sitä (tasa-arvoa) pitää puolustaa tasa-arvoisesti kaikissa elämäntilanteissa."Niinhän perustuslaisammekin lukee ja niin Suomessa lain mukaan toimitaankin, perustuslain kirjaimen ja hengen mukaan. .

        Kuten fiksuimmat tietävät, tasa-arvoa edistäviä ryhmiä ja puolueita on paljon, hyvin paljon, mutta monetkin niistä kai sanoutuvat irti feministiagitaatiosta, koska eivät sitä hyväksy, vaan selkeästi ajavatkin ihmisten tasa-arvoa. Feministiagitaatiosta tihkuu palstallakin älytön ja perusteeton miesviha, jolla miessukupuoli leimataan naisia alistavaksi, agressiiviseksi naisen kimppuun hyökkääväksi seksuaalirikollisjoukoksi, ikäänkuin naisella ei olisi mitään omaa osuutta raskauden alkuhetkillä. Onko miesvihan lietsonta tasa-arvon edistämistä, mielestäsi? Minusta kyllä enemmänkin pitäisi perustaa henkilöasianliike tasa-arvon lisäämiseksi yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

        Jos feministit agiteeraavat "naisten oikeuden varjolla" perillisensä elämän vapaata, siis kontrolloimatonta lopettamista jo hänen varhaisemmassa kehitysvaiheessa, ollaan aivan hakoteillä. Eihän mieskään saa sitä tehdä! Ks abortti- ja rikoslaki, sikiön surmaaminen, Lääkäriliitto, biologia, ihmisyksilön elämän alku. Mieti sitä, jos vetoat naisen muka-"oikeuteen" eliminoida oma jälkeläisesi.

        Yhteiskunnan kontrolloima abortti on eri asia, koska se tehdään tarkasti harkiten lain määräyksien mukaan ja nykylaki lienee suomalaisten enemmistölle juuri sopiva, mikäli sen toteutuksessa käytetään tervettä järkeä, kuten useimmiten tapahtuukin.

        "Jos feministit agiteeraavat "naisten oikeuden varjolla" perillisensä elämän vapaata, siis kontrolloimatonta lopettamista jo hänen varhaisemmassa kehitysvaiheessa, ollaan aivan hakoteillä. Eihän mieskään saa sitä tehdä!"

        Eihän mies voi hakea aborttia naisen puolesta. Kuka täällä muu agitoi jotain elämän lopettamista muut kun vastustajaparat. Muut puhuu sentään abortista. Vapaa se abortti nytkin on vai etkö usko mitä fundispuoluekaverisi Päikkä Räsänen siitä sanoo.


      • HandyMcCoy kirjoitti:

        "Jos feministit agiteeraavat "naisten oikeuden varjolla" perillisensä elämän vapaata, siis kontrolloimatonta lopettamista jo hänen varhaisemmassa kehitysvaiheessa, ollaan aivan hakoteillä. Eihän mieskään saa sitä tehdä!"

        Eihän mies voi hakea aborttia naisen puolesta. Kuka täällä muu agitoi jotain elämän lopettamista muut kun vastustajaparat. Muut puhuu sentään abortista. Vapaa se abortti nytkin on vai etkö usko mitä fundispuoluekaverisi Päikkä Räsänen siitä sanoo.

        Olet sitten tietämätön ihan oikeesta elämästä, vaikka nettijankutuksen tunnetkin. Kyllä, monia rikosjuttuja on nostettu miehiä vastaan, kun ovat pahoinpitelemällä tarkoituksellisesti aiheuttaneet ihmisyksilön alun kuoleman eli "abortoineet" l. surmannut sikiön äitinsä kohdussa. Rikoslaissa on siitä määrätty rangaistus. Nainen saa surmauttaa sikiön, mutta ei mies saa sitä tehdä, huomautan siis uudelleen. Tästä oli kyse.


      • HandyMcCoy
        kunhan_vastaan kirjoitti:

        Olet sitten tietämätön ihan oikeesta elämästä, vaikka nettijankutuksen tunnetkin. Kyllä, monia rikosjuttuja on nostettu miehiä vastaan, kun ovat pahoinpitelemällä tarkoituksellisesti aiheuttaneet ihmisyksilön alun kuoleman eli "abortoineet" l. surmannut sikiön äitinsä kohdussa. Rikoslaissa on siitä määrätty rangaistus. Nainen saa surmauttaa sikiön, mutta ei mies saa sitä tehdä, huomautan siis uudelleen. Tästä oli kyse.

        "Nainen saa surmauttaa sikiön, mutta ei mies saa sitä tehdä, huomautan siis uudelleen. Tästä oli kyse."

        Naisen pahoinpitely on rikos. Kuten miehenkin pahoinpitely. Pitöiskö sun mielestä lakia muuttaa niin että miehen pitäisi saada pahoinpidellä naista?


      • Tehnyt2013
        kunhan_vastaan kirjoitti:

        Harvemmin tällaisiin välihuutoihin vastaan, mutta koska sitä pyysit, vastaankin näin:

        "...sitä (tasa-arvoa) pitää puolustaa tasa-arvoisesti kaikissa elämäntilanteissa."Niinhän perustuslaisammekin lukee ja niin Suomessa lain mukaan toimitaankin, perustuslain kirjaimen ja hengen mukaan. .

        Kuten fiksuimmat tietävät, tasa-arvoa edistäviä ryhmiä ja puolueita on paljon, hyvin paljon, mutta monetkin niistä kai sanoutuvat irti feministiagitaatiosta, koska eivät sitä hyväksy, vaan selkeästi ajavatkin ihmisten tasa-arvoa. Feministiagitaatiosta tihkuu palstallakin älytön ja perusteeton miesviha, jolla miessukupuoli leimataan naisia alistavaksi, agressiiviseksi naisen kimppuun hyökkääväksi seksuaalirikollisjoukoksi, ikäänkuin naisella ei olisi mitään omaa osuutta raskauden alkuhetkillä. Onko miesvihan lietsonta tasa-arvon edistämistä, mielestäsi? Minusta kyllä enemmänkin pitäisi perustaa henkilöasianliike tasa-arvon lisäämiseksi yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

        Jos feministit agiteeraavat "naisten oikeuden varjolla" perillisensä elämän vapaata, siis kontrolloimatonta lopettamista jo hänen varhaisemmassa kehitysvaiheessa, ollaan aivan hakoteillä. Eihän mieskään saa sitä tehdä! Ks abortti- ja rikoslaki, sikiön surmaaminen, Lääkäriliitto, biologia, ihmisyksilön elämän alku. Mieti sitä, jos vetoat naisen muka-"oikeuteen" eliminoida oma jälkeläisesi.

        Yhteiskunnan kontrolloima abortti on eri asia, koska se tehdään tarkasti harkiten lain määräyksien mukaan ja nykylaki lienee suomalaisten enemmistölle juuri sopiva, mikäli sen toteutuksessa käytetään tervettä järkeä, kuten useimmiten tapahtuukin.

        "mikäli sen toteutuksessa käytetään tervettä järkeä, kuten useimmiten tapahtuukin."

        Näinhän se on. Nainen käyttää tervettä järkeään kun miettii kannattaako raskauden jatkaminen vai ei. Hyvä se on että lääkärit on samoilla linjoilla ja abortin aina tekee mutta ikävä kun naisten pitää joskus valehdella että saa abortin.

        Olen usein tänne kirjoittanut että abortin syyksi laitettiin vireille pantava ero mulla siis. Se ei ollut ihan totta. Ei vain haluttu lapsia, ehkäisy petti. Ei ollut muuta keinoa koska tämä luetaan sosiaaliseksi syyksi. Muuten meillä ihan loistavasti asiat. En mä voinut muuta. En olis aborttia saanut, jos olisin sanonut ettei meillä ole mitään syytä. Syy oli: ei haluta lapsia. En tiedä onko tällä syyllä joku saanut abortin? Vai muuntaako kaikki totuutta hieman???


      • kunhan_vastaan kirjoitti:

        Olet sitten tietämätön ihan oikeesta elämästä, vaikka nettijankutuksen tunnetkin. Kyllä, monia rikosjuttuja on nostettu miehiä vastaan, kun ovat pahoinpitelemällä tarkoituksellisesti aiheuttaneet ihmisyksilön alun kuoleman eli "abortoineet" l. surmannut sikiön äitinsä kohdussa. Rikoslaissa on siitä määrätty rangaistus. Nainen saa surmauttaa sikiön, mutta ei mies saa sitä tehdä, huomautan siis uudelleen. Tästä oli kyse.

        Tuota noin... Oletko VARMA siitä, että miehen tarkoitus ON ollut nimenomaan estää raskauden jatkuminen VAI onko pääpointti ollut naisen kuritaminen?


      • InhottavaRealisti kirjoitti:

        Tuota noin... Oletko VARMA siitä, että miehen tarkoitus ON ollut nimenomaan estää raskauden jatkuminen VAI onko pääpointti ollut naisen kuritaminen?

        Aika lapsellinen jankutuksesi, kun et osaa kunnolla ymmärtää lukemaasi. Kirjaan siis viestini uudelleen ja korostan yhtä tiettyä kohtaa syystä: Olet sitten tietämätön ihan oikeesta elämästä, vaikka nettijankutuksen tunnetkin. Kyllä, monia rikosjuttuja on nostettu miehiä vastaan, kun ovat PAHOINPITELEMÄLLÄ TARKOITUKSELLISESTI AIHEUTTANEET IHMISYKSILÖN ALUN KUOLEMAN eli "abortoineet" l. surmannut sikiön äitinsä kohdussa. Vai pitäisikö sanajärjestys olla TARKOITUKSELLISESTI PAHOINPITELEMÄLLÄ AIHEUTTANEET IHMISYKSILÖN ALUN KUOLEMAN, jolloin ehkä vieläkin asettataremmin tulisi kirjauksen tarkoitus esille. Rikoslaissa on siitä määrätty rangaistus. Nainen saa surmauttaa sikiön, mutta ei mies saa sitä tehdä, huomautan siis uudelleen. Tästä oli kyse. Tottahan samassa yhteydessä tietenkin miestä rangaistaan myös naisen pahoinpitelystä.


      • kunhan_vastaan kirjoitti:

        Aika lapsellinen jankutuksesi, kun et osaa kunnolla ymmärtää lukemaasi. Kirjaan siis viestini uudelleen ja korostan yhtä tiettyä kohtaa syystä: Olet sitten tietämätön ihan oikeesta elämästä, vaikka nettijankutuksen tunnetkin. Kyllä, monia rikosjuttuja on nostettu miehiä vastaan, kun ovat PAHOINPITELEMÄLLÄ TARKOITUKSELLISESTI AIHEUTTANEET IHMISYKSILÖN ALUN KUOLEMAN eli "abortoineet" l. surmannut sikiön äitinsä kohdussa. Vai pitäisikö sanajärjestys olla TARKOITUKSELLISESTI PAHOINPITELEMÄLLÄ AIHEUTTANEET IHMISYKSILÖN ALUN KUOLEMAN, jolloin ehkä vieläkin asettataremmin tulisi kirjauksen tarkoitus esille. Rikoslaissa on siitä määrätty rangaistus. Nainen saa surmauttaa sikiön, mutta ei mies saa sitä tehdä, huomautan siis uudelleen. Tästä oli kyse. Tottahan samassa yhteydessä tietenkin miestä rangaistaan myös naisen pahoinpitelystä.

        Rangaistushan on riippunut täysin siitä, onko raskaus toivottu vai ei, ja kuinka pitkällä raskaus on pahoinpitelyn tekohetkellä ollut. Minusta toisten syyttely siitä, että nämä eivät tiedä elämästä on kyllä aika turha sinun taholta, koska itsestäni vaikuttaa siltä, että se jolta elämänkokemusta juuri puuttuu, olet sinä itse. Ei tietosivujen kopioiminen ja saman virkkeen jankuttaminen näytä kovin kypsältä. Ymmärrys puuttuuu siitä mitä elämä oikeasti voi olla, kaikki on jostain muualta valikoivasti luettua ja kopioitua.


      • uuttapukkaa
        kunhan_vastaan kirjoitti:

        Harvemmin tällaisiin välihuutoihin vastaan, mutta koska sitä pyysit, vastaankin näin:

        "...sitä (tasa-arvoa) pitää puolustaa tasa-arvoisesti kaikissa elämäntilanteissa."Niinhän perustuslaisammekin lukee ja niin Suomessa lain mukaan toimitaankin, perustuslain kirjaimen ja hengen mukaan. .

        Kuten fiksuimmat tietävät, tasa-arvoa edistäviä ryhmiä ja puolueita on paljon, hyvin paljon, mutta monetkin niistä kai sanoutuvat irti feministiagitaatiosta, koska eivät sitä hyväksy, vaan selkeästi ajavatkin ihmisten tasa-arvoa. Feministiagitaatiosta tihkuu palstallakin älytön ja perusteeton miesviha, jolla miessukupuoli leimataan naisia alistavaksi, agressiiviseksi naisen kimppuun hyökkääväksi seksuaalirikollisjoukoksi, ikäänkuin naisella ei olisi mitään omaa osuutta raskauden alkuhetkillä. Onko miesvihan lietsonta tasa-arvon edistämistä, mielestäsi? Minusta kyllä enemmänkin pitäisi perustaa henkilöasianliike tasa-arvon lisäämiseksi yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

        Jos feministit agiteeraavat "naisten oikeuden varjolla" perillisensä elämän vapaata, siis kontrolloimatonta lopettamista jo hänen varhaisemmassa kehitysvaiheessa, ollaan aivan hakoteillä. Eihän mieskään saa sitä tehdä! Ks abortti- ja rikoslaki, sikiön surmaaminen, Lääkäriliitto, biologia, ihmisyksilön elämän alku. Mieti sitä, jos vetoat naisen muka-"oikeuteen" eliminoida oma jälkeläisesi.

        Yhteiskunnan kontrolloima abortti on eri asia, koska se tehdään tarkasti harkiten lain määräyksien mukaan ja nykylaki lienee suomalaisten enemmistölle juuri sopiva, mikäli sen toteutuksessa käytetään tervettä järkeä, kuten useimmiten tapahtuukin.

        "Kuten fiksuimmat tietävät, tasa-arvoa edistäviä ryhmiä ja puolueita on paljon, hyvin paljon, mutta monetkin niistä kai sanoutuvat irti feministiagitaatiosta, koska eivät sitä hyväksy, vaan selkeästi ajavatkin ihmisten tasa-arvoa. Feministiagitaatiosta tihkuu palstallakin älytön ja perusteeton miesviha, jolla miessukupuoli leimataan naisia alistavaksi, agressiiviseksi naisen kimppuun hyökkääväksi seksuaalirikollisjoukoksi, ikäänkuin naisella ei olisi mitään omaa osuutta raskauden alkuhetkillä. Onko miesvihan lietsonta tasa-arvon edistämistä, mielestäsi? Minusta kyllä enemmänkin pitäisi perustaa henkilöasianliike tasa-arvon lisäämiseksi yhteiskunnan kaikilla tasoilla."

        mua kiinnostais tietää että mitä sun mielestä on tasa-arvo esimerkiksi aborttiasiassa? Jos pystyään tämän palstan aiheessa.


      • Anonyymi
        kunhan_vastaan kirjoitti:

        Harvemmin tällaisiin välihuutoihin vastaan, mutta koska sitä pyysit, vastaankin näin:

        "...sitä (tasa-arvoa) pitää puolustaa tasa-arvoisesti kaikissa elämäntilanteissa."Niinhän perustuslaisammekin lukee ja niin Suomessa lain mukaan toimitaankin, perustuslain kirjaimen ja hengen mukaan. .

        Kuten fiksuimmat tietävät, tasa-arvoa edistäviä ryhmiä ja puolueita on paljon, hyvin paljon, mutta monetkin niistä kai sanoutuvat irti feministiagitaatiosta, koska eivät sitä hyväksy, vaan selkeästi ajavatkin ihmisten tasa-arvoa. Feministiagitaatiosta tihkuu palstallakin älytön ja perusteeton miesviha, jolla miessukupuoli leimataan naisia alistavaksi, agressiiviseksi naisen kimppuun hyökkääväksi seksuaalirikollisjoukoksi, ikäänkuin naisella ei olisi mitään omaa osuutta raskauden alkuhetkillä. Onko miesvihan lietsonta tasa-arvon edistämistä, mielestäsi? Minusta kyllä enemmänkin pitäisi perustaa henkilöasianliike tasa-arvon lisäämiseksi yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

        Jos feministit agiteeraavat "naisten oikeuden varjolla" perillisensä elämän vapaata, siis kontrolloimatonta lopettamista jo hänen varhaisemmassa kehitysvaiheessa, ollaan aivan hakoteillä. Eihän mieskään saa sitä tehdä! Ks abortti- ja rikoslaki, sikiön surmaaminen, Lääkäriliitto, biologia, ihmisyksilön elämän alku. Mieti sitä, jos vetoat naisen muka-"oikeuteen" eliminoida oma jälkeläisesi.

        Yhteiskunnan kontrolloima abortti on eri asia, koska se tehdään tarkasti harkiten lain määräyksien mukaan ja nykylaki lienee suomalaisten enemmistölle juuri sopiva, mikäli sen toteutuksessa käytetään tervettä järkeä, kuten useimmiten tapahtuukin.

        "Kuten fiksuimmat tietävät, tasa-arvoa edistäviä ryhmiä ja puolueita on paljon, hyvin paljon, mutta monetkin niistä kai sanoutuvat irti feministiagitaatiosta, koska eivät sitä hyväksy, "

        Saiskos luettelon mitkä puolueet on tasa arvon puolella ja mitkä taas -feministiagitaatiopuolueita???.siis sun mielestä. Jos siis mainostat että sen asian tietäminen on fiksun ihmisen merkki. 🙂

        Kyllä yhteiskunta kontrolloi leikkauksia ja ehkäisymenetelmiäkin. Pillereitä ei saa kioskilta eikä kierukka kotona laitettua.


    • fdsjfdshsd

      jotenkin . Että tois.en ihm.isen dhab

    Ketjusta on poistettu 82 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe