Puolusvoimien johdolle näytetään kaapinpaikkaa

Kullervo152

Sale ja puolustusministeri taitavat, viimeaikaisten nimitysten valossa, näyttää puollustuvoimien johdolle mitä seuraa kun " vääränlainen toiminta- ja johtamiskulttuuri pesiytyy organisaatioon.

22

741

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tolkunmies----

      Sauli Niinistö on ottanut ohjat käsiinsä. Ja pannut Jussi Niinistön ojennukseensa.
      Samalla lähtee myös osa kenraalikuntaa ( Nato ) Eläkkeelle tai muuten sivuun puolustuslaitoksesta.
      Sauli linjasi uudet tuulet ulkopolitiikkaan jokin aika sitten
      Ja pitää siintä linjasta. Tolkunmiehenä kiinni.

    • nurmipora

      Ihan hyvä, että laittavat Ilmavoimien primadonnia ojennukseen, tosin tuskinpa se lennoston komentaja mitään "tsoo-tsoo"-nuhteluja kummempaa saa.

      Lain edessä kaikki ovat tasa-arvoisia, toiset ovat vain vähän tasa-arvoisempia kuin toiset.

    • bnmpo10

      Puolustusvoimien komentajakin saa lähteä!

      Luottamus ylipäällikön silmissä on mennyt, joten ovea näytetään vapaaehtoisesti. Jos ei lähde, niin sitten heitetään.

      Lindberg valitsi omatoimisen lähdön.

    • Useammin_Lapinmajalle

      Lopputulemana voitaneen pitää, että noin 100 (miinus yksi) Tiinaa ja noin 400 Liinaa hierovat käsiään yhteen nopeutuneen urakierron johdosta.

      Saisivat melkein kolehdin kerätä...

    • mietippä

      Kävi vaan mielessä että onko tilaustyönä tehtyjä kohuja että saadaan sopivat miehet virkoihin
      jotain tulevaa hommaa varten?
      Isoja hankintoja tulossa, puhutaan isojen poikien peleistä.
      Vai halutaanko suunnanmuutos johonkin asiaan?

      Hyvää kohua ei kannata jättää hyödyntämättä.

      • LeipäjonoonVainKaikki

        Lehdet: Tällaiset olivat Lemmenjoen kertaus­harjoituksen kulut – lento Casalla maksoi lähes 10 000 euroa tunnilta.
        Syyskuussa 2017 Ilmavoimien Lemmenjoella pitämän vapaaehtoisen kertausharjoituksen kustannukset olivat 9 603,49 euroa. Asiasta kertoivat Ilmavoimilta pyytämänsä tietopyynnön perusteella sekä Talouselämä, että Helsingin Sanomat.

        Helsingin Sanomien mukaan tämän lisäksi päälle tulevat Casa-kuljetuskoneella suoritetut kuljetukset Rissalan ja Ivalon välillä. Omakustannusarvioksi kuljetuskoneelle on vuonna 2017 laskettu lentotunnilta 9 684 euroa.

        HS:n ilmavoimilta saaman harjoitusohjelman mukaan harjoitus alkoi aamulla 22. syyskuuta osallistujien varustamisella ja lentokuljetuksella Rissalasta Ivaloon, jossa joukolla oli ”huoltopalvelua”, mihin jutun mukaan sisältyi paikallishankintoja ja lounas Ravintola Kultahipussa.

        Talouselämän saamien kuittien perusteella paikallishankintoihin kuului muun muassa kaksi pulloa Jaloviinaa ja useita pulloja siideriä ja olutta.
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005974730.html


    • Valtamediat

      Ne todelliset syyt ovat jossain muualla.
      Kuin Ilta-lehten jutuissa.
      Nyt tullaan näkemään, miten kokoomus omisteinen lehdistö pyrkii kaikilla tavoilla.
      Peittelemään kaiken. Mikä on oleelista asiassa.

    • Normi_touhua

      Ei tule loppumaan tuo kestitys, vaikka sitä nyt kuinka tongitaan.

      Hetken mennään himmennetyin lyhdyin ja sit palataan taas arkeen.

      Vieläköhän Ilmavoimien koneilla lennätetään Ilmavoimien henkilökuntaa perheenjäsenineen lomamatkoille?

    • Reservinylikorpraali

      Turhaa mölinää koko juttu. Olin 70 luvulla armeijassa. Oltiinpa harjoituksissa tai mitä tahansa, aina moitittiin. Mikään ei koskaan mennyt oikein. Kertaakaan ei kehuja tullut vaikka koko ajan pidettiin vihollinen rajojen ulkopuolella. Me kyllä kestettiin kuin miehet moinen naljailu tai kait se oli sitä ns. palautetta. Huvitti enemmänkin. Nyt sitten osa kantahenkilökuntaa on vetänyt herneet nenänsä kun pomo on kertonut mielipiteensä heistä tai heidän toiminnasta. Voi pyhä jysäys.
      Pari kertaa olen ollut kertaamassa. Oli oikein kielto ettei saa viedä viinaa mukanaan. Tässäkin tapahtunut parannus, jos on unohtunut kossu hankkimatta, niin haetaan porukalla Alkosta.
      Intti menee parempaan suuntaan!!!

      • Oikeusvaltiossa

        Varmaan mukava työpaikka jossa haukkuminen ja kiusaaminen on sallittua...


    • kenkää_vaan

      Eikös ton samaisen majan lämmitys hoidettu joskus maailman aikaan Ilmavoimien kerosiinilla?

      Sanomattakin on selvää, että kukaan noista Ilmavoimien herroista ei saa mitään rangaistusta.

    • veronmaksaja

      Minkähänlaiset kertausharjoitukset on ens syksynä Ilmavoimien edustusmajalla? Näinköhän kehtaavat kupitella enää? Noihin kertausharjoituksiin osallistunut Ilmavoimien henkilökunta oli tuskin vapaa-ajalla osallistuessaan tuohon harjoitukseen, joten aika outoa on tuo kupittelu työajalla.

    • Ilmavaivat

      Kyllä se Ilmavoimien henkilöstö, joka tuohon harjoitukseen osallistu tulee jotain penalttia saamaan. Muunlainen päätös tulisi antamaan esimerkkitapauksen, että kupittelu työajalla on ok.

      • Anonyymi

        Isältä kysyttiin mitä hänen poikansa tekevät työkseen?

        - Toinen on upseeri ja kyllä sille toisellekkin viina maistuu. Oli vastaus.


    • Lapinretki

      Jokos tämä Lapin retki on ratkennut?

      • Ilmavoimienkertaukset

        Ei ole tainnut ratketa ja tuskinpa ylittää uutiskynnystä ratketessaan. Ryhmäytymistä varten ostettu t-paitoja, eikös kertauksissa talo tarjoa samanlaisen vaatetuksen muutenkin kaikille?

        Diskopallolekin oli jo mietitty jatkokäyttöä...


    • Anonyymi

      Lisää sekoilua ja mokailua!

      Alikersantti myöntää pahoinpidelleensä varusmiestä – syyttäjä vaatii ankaraa sakkorangaistusta

      Julkaistu: 26.4. 12:17
      Epäillyt rikokset tapahtuivat Satakunnan lennostossa.
      Syyttäjä vaatii Satakunnan Lennoston suojauskomppanian alikersantille tuomiota esimiesaseman väärinkäyttämisestä, pahoinpitelystä, palvelusrikoksesta ja kahdesta lievästä pahoinpitelystä.

      Syyttäjän mukaan alikersantti pahoinpiteli koulutuksen alussa olevaa varusmiestä esimerkiksi lyömällä tätä nyrkillä rintaan, potkaisemalla tätä kohti ja yrittämällä ottaa tästä niskalenkin.

      Alikersantti oli myös kiertänyt irtohihnan alaisensa kaulan ympärille tuvassa ja kiristänyt hihnaa. Toisella kerralla hän laittoi hihnan alaisensa ranteiden ympärille ja kiristi sitä kivuliaasti.

      Samainen alikersantti oli syyttäjän mukaan myös rikkonut velvollisuuttaan noudattaa sodan oikeussääntöjä koulutuksessa.

      Alikersantti myöntää syytteet oikeiksi. Syyttäjä vaatii tälle ankaraa sakkorangaistusta, jonka tulee olla ainakin 50 päiväsakkoa.

    • Anonyymi

      Juuri saadun tiedon mukaan demarit ovat suostumassa kommunistien vaatimukseen, että puolustusministeriksi valitaan Markus Mustajärvi.

    • Anonyymi

      Oikeudenkäynnit alkaneet Lemmenjoen sekoilussa!

      Humalaisen everstin hampaisiin joutunut kaupungin­johtaja: ”Missään en ole koskaan kokenut tällaista, mitä Lemmen­joella tapahtui”

      Karjalan lennoston ex-komentajan puolustus: Kyse oli harkitsemattomasta toiminnasta ja kaatuilu johtui sopimattomista jalkineista.

      Karjalan lennoston entisen komentajan Markus Päiviön syytteitä esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta alettiin käsitellä torstaina Helsingin hovioikeudessa.
      Syytteet koskevat Karjalan lennoston isännöimiä vapaaehtoisia harjoituksia Ilmavoimien Lapinmajalla Lemmenjoella syksyllä 2017.
      Päiviön epäillään muun muassa sättineen alaisiaan ja vieraita harjoituksessa.
      Päiviö kiistää asianajajansa mukaan rikokset pääosin.

      Karjalan lennoston ex-komentaja Markus Päiviö siirtyi keskiviikkona reserviin oikeusprosessin ja sen aiheuttaman julkisuusmylläkän seurauksena, hänen asianajajansa Pentti Laiho kertoi Helsingin hovioikeudessa ennen istunnon alkua.

      – Päämieheni on nyt tyytyväinen, että vihdoin on saatu tähän vaiheeseen tämä prosessi. Se on ollut hänelle pitkä ja vaikea. Sen hän myöntää, että virheitä on tullut tehtyä ja hän kantaa niistä täyden vastuun.

      Laihon mukaan Päiviön noin 30 vuotta kestänyt ura upseerina ja lentäjänä päättyi vappupäivänä. Hän on toiminut viimeksi erityistehtävässä Ilmavoimien esikunnassa. Päiviö ei itse halunnut kommentoida syytteitään.

      Nurmeksen kaupunginjohtaja: "Missään en ole kokenut tällaista"

      Karjalan lennoston ex-komentajan Markus Päiviön on kerrottu nimitelleen julkisesti kertausharjoituksessa mukana ollutta Nurmeksen kaupunginjohtajaa Asko Saatsia. Saatsin mukaan Päiviö muun muassa totesi julkisesti hänen olevan Suomen paskin kaupunginjohtaja. Lisäksi Päiviö tunkeutui illalla Saatsin ja tämän huonetoverin jakamaan huoneeseen ja solvasi kaupunginjohtajaa sukupuoliseen suuntautumiseen ja seksuaalisuuteen liittyvällä ilmaisulla.

      Syyttäjä: ex-komentaja nimitteli ja simputti kertausharjoituksen osallistujia

      Karjalan lennoston ex-komentaja toiminut Markus Päiviö nimitteli ja uhkaili humalapäissään vapaaehtoisen kertausharjoituksen osallistujia, syyttäjä sanoo.

      Syyttäjän mukaan Päiviö oli muun muassa nimitellyt osallistujia sukupuoliseen suuntautumiseen ja seksuaalisuuteen liittyvillä halventavilla ilmauksilla ja simputtanut osallistujia.

      –Päiviö on kertausharjoitusten aikana toistuvasti nimitellyt muita harjoituksiin osallistuneita henkilöitä. Lisäksi Päiviö on keskeyttänyt käskynalaistensa puheita, kieltänyt heitä puhumasta ellei hän anna lupaa siihen, puhutellut heitä väärällä sotilasarvolla, uhannut sotilasarvon alentamisella, uhannut heitä erottamisella ja kehottanut leikkaamaan hiuksensa.

      Syyttäjän mukaan Päiviö on ollut käskyvaltaa käyttäessään alkoholin vaikutuksen alainen, ja jopa kaatuillut harjoituksen aikana alkoholinkäytön takia. Hän myös syyttäjän mukaan määräsi osallistujat odottamaan kyyditystään harjoitusten päättyessä siihen asti, että hänelle saadaan alkoholia.


      Syytetty poistatti osallistujia jääkylmänä virranneeseen jokeen

      Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi kertoi torstaina oikeudessa, että halventava nimittely ei ollut ainoa sopimaton asia, joka tapahtui Lemmenjoen kertausharjoituksessa syksyllä 2017.

      Saatsin mukaan syytetty Markus Päiviö esimerkiksi poistutti joukkoa jääkylmään virtaavaan Lemmenjokeen. Saatsin mukaan Päiviö myös yritti saada kranaatinheittotehtävässä omalle ryhmälleen paremmat pisteet potkimalla ohi heitettyjä kranaatteja maalialueelle. Hän oli itse samassa ryhmässä.

      - Pankinjohtajaa hän nimitti termillä tyhmä nahkapää, Kuopion kaupunginjohtajaa nimellä erään keskisuuren suomalaisen kaupungin hallintovirkamies, everstiluutnanttia hän kutsui munattomaksi mieheksi ja lääkärille hän sanoi, että tiedän keinon, jolla tulet raskaaksi, Saatsi sanoi oikeudessa. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006090726.html


      Vai upseeri ja herrasmies muka?

      MY ASS!

      • Anonyymi

        No eipä ole nämä upseerit ensimmäisiä ja ainoita jotka käyttäytyvät törkeästi. Ovat vain ensimmäisiä jotka jäivät kunnolla kiinni, kun simputuksen kohteet eivät suostuneetkaan olemaan hiljaa ja alistumaan kohtaloonsa.

        Samaa tapahtuu pienemmässä mittakaavassa päivittäin jossakin päin maata ja isommin useita kertoja vuodessa.

        Alikersantit pahoinpitelevät varusmiehiä ja upseerit huorittelevat viinäpäissään. Tätähän se nykyään on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eipä ole nämä upseerit ensimmäisiä ja ainoita jotka käyttäytyvät törkeästi. Ovat vain ensimmäisiä jotka jäivät kunnolla kiinni, kun simputuksen kohteet eivät suostuneetkaan olemaan hiljaa ja alistumaan kohtaloonsa.

        Samaa tapahtuu pienemmässä mittakaavassa päivittäin jossakin päin maata ja isommin useita kertoja vuodessa.

        Alikersantit pahoinpitelevät varusmiehiä ja upseerit huorittelevat viinäpäissään. Tätähän se nykyään on.

        Lemmenjoki pullataikina paisuu vain entisestään!

        IS
        Lemmenjoki-tutkinta paisuu: myös Puolustusvoimien komentajasta rikostutkinta.

        Lemmenjoen kertausharjoituksesta virinneet rikostutkinnat laajenevat entisestään. Valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV) tiedotti perjantaina Puolustusvoimien komentajasta Jarmo Lindbergistä käynnistettävästä esitutkinnasta.

        Esitutkinnassa selvitetään, onko Lindberg syyllistynyt rikokseen rikkomalla sotilaskurinpidosta ja rikostorjunnasta puolustusvoimissa annettuun lakiin perustuvia velvollisuuksiaan.

        Syyttäjänä toimiva neuvotteleva virkamies Sampsa Hakala päätti rikostutkinnan käynnistämisestä keskusrikospoliisin tekemän esiselvityksen perusteella. VKSV:n tiedotteen mukaan Lindberg on esiselvityksessä kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

        Käytännössä rikostutkinnassa on kysymys siitä, laiminlöikö Lindberg Lemmenjoen kertausharjoituksessa ilmenneisiin epäkohtiin puuttumisen. Helsingin hovioikeudessa alettiin tällä viikolla käsitellä syytteitä, jotka koskevat Karjalan lennoston entisen komentajan Markus Päiviön käyttäytymistä harjoituksessa.

        Myös ilmavoimien entistä komentajaa Sampo Eskelistä vastaan on nostettu syytteet siitä, että hänen epäillään viivytelleen Lemmenjoen tapahtumien tutkimusten käynnistämisessä.

        IL
        Todistaja: Humalainen eversti kaatui ja teloi itsensä, eikä sanoistakaan saanut selvää.

        Perjantain istunnon alussa kuultiin harjoituksessa lääkärinä toiminutta lääkintäyliluutnanttia.

        Hän arvioi, että Päiviö ei ollut humalatilansa vuoksi koko aikaa palveluskuntoinen.

        Lääkäri kertoi keskustelleensa Päiviön kanssa yhtenä iltana harjoituksessa siitä, miksi hän ei käytä alkoholia. Lääkäri kertoi oma-aloitteisesti itse sanoneensa, että ei kuitenkaan ole raskaana. Lennostossa oli lääkärin mukaan liikkunut huhuja, joiden mukaan Päiviö olisi tähän vastannut, että "tämän viikonlopun jälkeen ainakin olet raskaana." Lääkärin mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa.

        - Uskaltaisin kyllä sanoa, jos hän olisi minulle jotain törkeyksiä puhunut. En saanut kaikista hänen sanoistaan selvää, mutta en ainakaan ole kuullut, että hän tuollaista olisi sanonut. Periaatteessa on mahdollista, että en ole vain saanut selvää, mutta pidän sitä epätodennäköisenä.

        Tämän jälkeen istunnossa kuultiin todistajana henkilöä, joka toimi harjoituksessa muun muassa logistiikasta vastaavana henkilönä.

        - Koin Päiviön käytöksestä myötähäpeää ja kiusaantumista. Asiaankuulumatonta puhetta oli useammassakin kohdassa, hän kertoo.

        - Pyrin välttelemään Päiviötä ja olin omissa oloissani.

        - Kuulin myös tällaisen hyvin alatyylisen kommentin koko henkilökuntaa kohtaa. Kuulin sotilashenkilökuntaa kutsuttavan homorunkkareiksi.

        Todistaja kertoi myös kuulleensa, miten Päiviö sanoi Nurmeksen kaupunginjohtajalle tämän olevan "tyhmin kaupunginjohtaja, mitä tietää kenenkään olevan."

        Päiviö oli myös kehottanut kyseistä todistajaa leikkaamaan hiuksensa, koska hän on "kitaransoittajan oloinen". Todistaja kertoo pitäneensä kommenttia vastenmielisenä.

        Päiviötä syytetään muun muassa esimiesaseman väärinkäyttämisestä ja palvelusrikoksesta. Päiviön epäillään rikkoneen sotilaan käyttäytymisvelvoitteita ja kohdelleen alaisiaan epäasiallisesti johtamassaan harjoituksessa.

        Kihlakunnansyyttäjä Mikko Larkian mukaan Päiviö harjoituksen johtajana väärinkäytti käskyvaltaansa, sillä hän nimitteli nöyryyttävällä tavalla ihmisiä sukupuoliseen suuntautumisen, seksuaalisuuteen ja ammattitaitoon viittaavilla solvauksilla.

        Harjoitusviikonlopun aikana Päiviö oli syyttäjän mukaan keskeyttänyt muiden puheita, kieltänyt muita puhumasta ilman hänen lupaansa, puhutellut ihmisiä väärillä sotilasarvoilla, uhannut sotilasarvon alentamisella, uhannut erottamisella, käskenyt leikata hiukset sekä ilmoittanut joillekin ihmisille, etteivät he jatkossa pääse kertausharjoituksiin.

        Päiviö oli syyttäjän mukaan käskyvaltaa käyttäessään räikeässä humalassa. Eritoten väkevän päihtymystilan vuoksi häntä syytetään myös palvelusrikoksesta.

        Päiviötä syytetään myös harjoitukseen osallistuneen Nurmeksen kaupunginjohtajan Asko Saatsin kunnian loukkaamisesta. Saatsi kertoo Päiviön nimittäneen häntä muun muassa ”Suomen paskimmaksi kaupunginjohtajaksi”. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ce48a763-76d9-4425-aa86-5d3d3255672f


        Upseeri ja viinamäenmies.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lemmenjoki pullataikina paisuu vain entisestään!

        IS
        Lemmenjoki-tutkinta paisuu: myös Puolustusvoimien komentajasta rikostutkinta.

        Lemmenjoen kertausharjoituksesta virinneet rikostutkinnat laajenevat entisestään. Valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV) tiedotti perjantaina Puolustusvoimien komentajasta Jarmo Lindbergistä käynnistettävästä esitutkinnasta.

        Esitutkinnassa selvitetään, onko Lindberg syyllistynyt rikokseen rikkomalla sotilaskurinpidosta ja rikostorjunnasta puolustusvoimissa annettuun lakiin perustuvia velvollisuuksiaan.

        Syyttäjänä toimiva neuvotteleva virkamies Sampsa Hakala päätti rikostutkinnan käynnistämisestä keskusrikospoliisin tekemän esiselvityksen perusteella. VKSV:n tiedotteen mukaan Lindberg on esiselvityksessä kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

        Käytännössä rikostutkinnassa on kysymys siitä, laiminlöikö Lindberg Lemmenjoen kertausharjoituksessa ilmenneisiin epäkohtiin puuttumisen. Helsingin hovioikeudessa alettiin tällä viikolla käsitellä syytteitä, jotka koskevat Karjalan lennoston entisen komentajan Markus Päiviön käyttäytymistä harjoituksessa.

        Myös ilmavoimien entistä komentajaa Sampo Eskelistä vastaan on nostettu syytteet siitä, että hänen epäillään viivytelleen Lemmenjoen tapahtumien tutkimusten käynnistämisessä.

        IL
        Todistaja: Humalainen eversti kaatui ja teloi itsensä, eikä sanoistakaan saanut selvää.

        Perjantain istunnon alussa kuultiin harjoituksessa lääkärinä toiminutta lääkintäyliluutnanttia.

        Hän arvioi, että Päiviö ei ollut humalatilansa vuoksi koko aikaa palveluskuntoinen.

        Lääkäri kertoi keskustelleensa Päiviön kanssa yhtenä iltana harjoituksessa siitä, miksi hän ei käytä alkoholia. Lääkäri kertoi oma-aloitteisesti itse sanoneensa, että ei kuitenkaan ole raskaana. Lennostossa oli lääkärin mukaan liikkunut huhuja, joiden mukaan Päiviö olisi tähän vastannut, että "tämän viikonlopun jälkeen ainakin olet raskaana." Lääkärin mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa.

        - Uskaltaisin kyllä sanoa, jos hän olisi minulle jotain törkeyksiä puhunut. En saanut kaikista hänen sanoistaan selvää, mutta en ainakaan ole kuullut, että hän tuollaista olisi sanonut. Periaatteessa on mahdollista, että en ole vain saanut selvää, mutta pidän sitä epätodennäköisenä.

        Tämän jälkeen istunnossa kuultiin todistajana henkilöä, joka toimi harjoituksessa muun muassa logistiikasta vastaavana henkilönä.

        - Koin Päiviön käytöksestä myötähäpeää ja kiusaantumista. Asiaankuulumatonta puhetta oli useammassakin kohdassa, hän kertoo.

        - Pyrin välttelemään Päiviötä ja olin omissa oloissani.

        - Kuulin myös tällaisen hyvin alatyylisen kommentin koko henkilökuntaa kohtaa. Kuulin sotilashenkilökuntaa kutsuttavan homorunkkareiksi.

        Todistaja kertoi myös kuulleensa, miten Päiviö sanoi Nurmeksen kaupunginjohtajalle tämän olevan "tyhmin kaupunginjohtaja, mitä tietää kenenkään olevan."

        Päiviö oli myös kehottanut kyseistä todistajaa leikkaamaan hiuksensa, koska hän on "kitaransoittajan oloinen". Todistaja kertoo pitäneensä kommenttia vastenmielisenä.

        Päiviötä syytetään muun muassa esimiesaseman väärinkäyttämisestä ja palvelusrikoksesta. Päiviön epäillään rikkoneen sotilaan käyttäytymisvelvoitteita ja kohdelleen alaisiaan epäasiallisesti johtamassaan harjoituksessa.

        Kihlakunnansyyttäjä Mikko Larkian mukaan Päiviö harjoituksen johtajana väärinkäytti käskyvaltaansa, sillä hän nimitteli nöyryyttävällä tavalla ihmisiä sukupuoliseen suuntautumisen, seksuaalisuuteen ja ammattitaitoon viittaavilla solvauksilla.

        Harjoitusviikonlopun aikana Päiviö oli syyttäjän mukaan keskeyttänyt muiden puheita, kieltänyt muita puhumasta ilman hänen lupaansa, puhutellut ihmisiä väärillä sotilasarvoilla, uhannut sotilasarvon alentamisella, uhannut erottamisella, käskenyt leikata hiukset sekä ilmoittanut joillekin ihmisille, etteivät he jatkossa pääse kertausharjoituksiin.

        Päiviö oli syyttäjän mukaan käskyvaltaa käyttäessään räikeässä humalassa. Eritoten väkevän päihtymystilan vuoksi häntä syytetään myös palvelusrikoksesta.

        Päiviötä syytetään myös harjoitukseen osallistuneen Nurmeksen kaupunginjohtajan Asko Saatsin kunnian loukkaamisesta. Saatsi kertoo Päiviön nimittäneen häntä muun muassa ”Suomen paskimmaksi kaupunginjohtajaksi”. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ce48a763-76d9-4425-aa86-5d3d3255672f


        Upseeri ja viinamäenmies.

        Itse kyseenalaistaisin lääkintäupseerin toimet tässä tilanteessa. Jos upseerin puhe on ollut niin sekavaa että siitä ei osittain saanut selvää ja upseeri on jopa kaatunut humalatilan vuoksi, olisi lääkintäupseerin pitänyt vapauttaa hänet tehtävistään välittömästi.
        Lääkintäupseerit ovat vähintäänkin yleislääketieteen lääkäreitä ja heidän ammattitaito riittää tällaisen kyvyn arviointiin. Heillä on myös oikeus sotilasarvosta huolimatta vapauttaa kenet tahansa tehtävistään, jos katsoo henkilön kykyjen laskeneen alle riittävän tason.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe