Miksi Palvaila katsottiin esteelliseksi????

Suurestihämmästynyt

Eikös esteellisyys/jäävääminen pidä perustella ja kirjata pöytäkirjaan. Todella pahalta näyttää kunnan päätöksenteon tila jos jääväämisen syy on se, mitä pahasti pelkään. Nyt herätkää toimittajat, myös Lähilehdessä.

49

638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiedän

      Tämä on pöyristyttävää toimintaa kokkareilta. Tottakai ne näpäytti Palvailaa jotenkin ja keksi näppärän työsuojeluilmoituksen laadinnan. Kyseinen ilmoitus ei koske luottamushenkilöitä. Ei olisi ollut oikeasti jäävi. Sysmä on pohjoiskorea tai kiina tälläisella politikoinnilla!

    • tyhmä

      Eihän se totuus saa esille tulla kiusaajien vanhempia suojellaan viimeiseen asti ! Sysmässä kiusaajina parempiosaisten kakarat kauppiaiden ja opettajien jälkikasvu kyllä nämä tiedetään nimet julki vaan !!!!!!!

      • Molokku

        Kyllä opettajien jälkikasvu tiedetään, häiriköihän se muuallakin kuin koulussa. Sellaista se ammattikasvatus tuottaa.


      • miepästiiänkin

        Ette näytä asioista paljoa tietävän. Koko kiusaamisasia sai hirveät mittasuhteet, kaikkialla sitä on ja pienessä joukossa yksittäistapaukset voi nostaa prosentteja paljonkin. Eikös koulu ollut uusinut kyselyn ja nyt oltiin lähellä Suomen keskiarvoa. Ja opettajien lapset, siinä meni metsään ainakin. Sysmän opettajat on melkein kaikki niin vanhoja ettei ole kouluikäisiä lapsia. Ne muutamat ei kiusaajia ole jos yhtään olen selvillä mistään. Vuosikymmeniä sitten saattoi kyllä olla toisinkin eli ne kauppiaiden ja opettajien mukulat voi olla pahimmasta päästä. Ehkä kirjoittajat muistelee omia kouluaikoja.


      • Dsep
        miepästiiänkin kirjoitti:

        Ette näytä asioista paljoa tietävän. Koko kiusaamisasia sai hirveät mittasuhteet, kaikkialla sitä on ja pienessä joukossa yksittäistapaukset voi nostaa prosentteja paljonkin. Eikös koulu ollut uusinut kyselyn ja nyt oltiin lähellä Suomen keskiarvoa. Ja opettajien lapset, siinä meni metsään ainakin. Sysmän opettajat on melkein kaikki niin vanhoja ettei ole kouluikäisiä lapsia. Ne muutamat ei kiusaajia ole jos yhtään olen selvillä mistään. Vuosikymmeniä sitten saattoi kyllä olla toisinkin eli ne kauppiaiden ja opettajien mukulat voi olla pahimmasta päästä. Ehkä kirjoittajat muistelee omia kouluaikoja.

        Kun siis tiedät niin kerro nyt ihmeessä miksi Palvaila jäävättiin? Ja mielellään sellainen syy, joka on Suomen eikä Marketan lain mukainen.


      • enmuutasinneenkoskaan

        Kyllä tuon mersumiehen aivotoiminta on ihan yhtä romu kuin sen autokin.


    • Tyrmistynyttodella

      Sysmä on uusi Kittilä! Nyt kyllä joku saisi nostaa tästä metelin ja panna toimittajia asialle. Se, että ilmaisee julkisuudessa mielipiteensä asiasta ei tee henkilöä esteelliseksi asian käsittelyssä. Jos Vuorinen on tälläkin kertaa tehnyt työsuojeluilmoituksen niin johan on törkeätä! Tämä alkaa olla sellaista vallankäyttöä, että paise pitää puhkaista ja äkkiä!

    • VaihdanMikanJaakkoon

      Ei muuta kun äänivyöry Palvailalle yli puoluerajojen, uutta nuorta verta Sysmän kunnanvaltuuston johtopallille!

    • harmistunut

      Täällä sellainen parivaljakko käyttää kaikkia konsteja ja piiloutuvat itse ja Merja Simola pistetään tulilinjalle ja muut täysiä nassuja,kun eivät saa vallanhimoisia ruotuun. Täällä on asioissa niin monta päättäjää etteivät taida enää olla selvillä mistään lainkiemuroista. Vaihtoon koko sakki ja tosiasiat esiin, ettei tarvitse jatkuvasti hävetä olla sysmäläinen.

    • Joopastajoojoo

      Ettekö jo ala uskoa, että kepunaiset olivat ihan oikeassa. Kunnan johtokaksikko pyörittää kaikkea keinoja kaihtamatta.

    • Derf

      Siis tehtiinkö työsuojeluilmoitus vasta nyt tiistaina? Ymmärrettävää, että Järvisellä ja Vuorisella monen polven hämäläisälyllä voi kestää mutta että kunnanjohtajallakin. Simolahan tekee aina mitä kaksikko keksii; hyppää vaikka kaivoon.

    • ylenareenassa
      • ontämämerkillistätouhua

        Palvailan haastattelu on erittäin hyvä ja maltillinen, esittää lopussa sen kysymyksen, minkä pitäisi ajatteluttaa kaikkia sysmäläisiä. Vuorinen on siis tiistaina iltapäivällä tehnyt työsuojeluilmoituksen Palvailasta. Työsuojelupäällikkö on sanonut Merja Simolalle, että ei anna aihetta toimenpiteisiin. Jostain syystä Simola on tämän unohtanut hyvin pian ja esittänyt Palvailaa kokouksessa esteelliseksi. Kitkiöjoki ja Järvinenhän tässä ovat takana, Simola ei muuta uskaltanut kuin unohtaa. Tämä on juuri sitä pelolla johtamista ja näköjään Vuoriselle on tullut oikein tapa johtaa työsuojeluilmoituksilla. En voi kuin ihmetellä, millaisia tossuja ja pelkureita Sysmän päättäjät ovat, tarkoitan demareita ja kokkareita. Nyt pitäisi muiltakin kepulaisilta kuin niiltä kahdelta naiselta löytyä munaa tehdä jotain!


    • tyhmä

      On siellä koulussa sellaisiakin opettajia joilla on teiniikäisiä muksuja on meinaan varmaa tietoa turha suojella ovatpa vielä pääkiusaajia oikein porukan piruja ei muuta kuin nimet julki täytyy oikein ihmetellä tätä hyysäämistä ja hyssyttelyä monella päättäjällä oma lehmä ojassa !

      • Vanhaäiti

        jos tiedät kerran ja on varmaa tietoa, niin kerro ihmeessä nimimerkilläsi tällä palstalla. Olen asunut tässä kunnassa yli 50 vuotta ja en vaan keksi kenen nykyopettajan ja/ tai poliitikon teini- ikäiset ikäiset lapset olisivat kiusaajia. Useita pahasti kusattuja opettajan lapsia keksin kyllä.

        En itseasiassa edes keksi kovin montaa nykyopettajaa, jolla olisi kouluikäisiä lapsia.

        Paljasta ja vihjaa nimiä.


    • Viisinolla

      Näyttääkin olevan keskustan kirjoituskilpailu menossa tällä palstalla, oikeen tupaillassa jaetuin vuoroin. Lakiinkin kannattais hieman tutustua ettei ihan omaan jalkaasa ammu joka laakilla ja sammakoita suustaan päästele jokaisella lärvin aukasulla. Työsuojelupäällikkökin on luokkaa vasemman jalan virsu, ei noudata saatika tunne edes itse allekirjoittamiaan, lakeihin perustuvia ohjeitaan. No, Jumala armahtaa, laki ei.

      • Göösinsyklit

        On meillä hauska setä tuo setä mersumies, ja kun hän pääsee valtuustoon niin takki pyörii näin. Kas näin pyörii takki ja takki pyörii näin ja näin pyörii takki ja takki pyörii näin.


      • Hävettääsysmänhallinto

        Sehän on ihan selvä, että virkamies ei voi tehdä työsuojeluilmoitusta luottamushenkilöstä hänen ilmaisemansa mielipiteen vuoksi, vaikka se poikkeaisikin Sysmässä yleisesti oikeaksi julistetusta kannasta. Yleensäkin asiasta, josta työsuojeluilmoituksen aikoo tehdä, on keskusteltava "syyllisen" kanssa ennen ilmoituksen tekoa. Sitä varten ne on työsuojeluvaltuutetut ja -päälliköt olemassa. Vaikuttaa erittäin tarkoitushakuiselta kun ilmoitus jätetään iltapäivällä ennen kokousta tarkoituksena vaan saada Palvaila pois asian käsittelystä. Alahan antaa tänne lakipykäliä, joissa on muka väärin toimittu. Ja selitähän se, miksi Simolalla on niin lyhyt ja heikko muisti, että unohtaa asian muutamassa tunnissa? Nyt ei kepulaisten tarvitse selitellä yhtään mitään. Kitkiöjoen, Järvisen ja Vuorisen pitää antaa totuudenmukainen ja rehellinen selitys. Eihän tämä ole ensimmäinen kerta kun rehtori tekee työsuojeluilmoituksia johtokaksikon hankaliksi kokemista luottamusmiehistä, sellaista kylällä puhuvat. Kyseessä ei ole pelkästään koulun ongelma vaan ongelma Sysmän johdossa ja johtamisessa.


    • Työsuojelukunniaan

      Työsuojeluviranomaisia tässä tapauksessa varmasti kyllä tarvitaan. Valitettavasti ilmoituksen kohde ja tekijä on väärä. Sysmän kunnan työsuojelupäälliköllä on tässä tilanteessa lakisääteinen velvollisuus tehdä ilmoitus Etelä-Suomen aluehallintovirastoon, joka toimii ylempänä työsuojeluviranomaisena, havaitsemistaan ongelmista, jotka uhkaavat Sysmän yhtenäiskoulun oppilaiden ja opettajien sekä myös Sysmän kunnanviraston työntekijöiden terveyttä, koska on ilmeistä, että työsuojelupäällikkö ei omalla toiminnallaan pysty estämään psyykkisiä työterveysuhkia.

      Suositankin Sysmän kunnantyösuojelupäällikköä tekemään tämän ilmoituksen Aviin , jolloin hän välttää itseään työsuojelupäällikön virkaan työsuojelulain säännösten perusteella kuuluvan henkilökohtaisen vastuun ja jää Avin ratkaistavaksi minkälaisiin toimenpiteisiin, työsuojelutarkastus tai muu vastaava se ryhtyy.
      Tässä tilanteessa kunnan työsuojelupäällikkö ei voi enää vedota siihen, ettei hän ole saanut asiasta tietoa.

    • voivoivoivoi

      No eipä ole vaikeaa erottaa rehtorin miesystävän kirjoitustyyliä. On sitten vihonviimeinen jonka kannattaa ottaa asioihin kantaa. Toisaalta pidän tästä entisestä kapiaisesta ja entisestä juoposta. Hän on alkanut säästämään ja samalla huolehtimaan rehtorinsa hyvinvoinnista. Takki pyörii kuin helikopterin roottori ja tuulettaa kainalot ettei hiki pääse haisemaan. Kokoomuslainen, sitten sitoutumaton ja nyt sitoutumaton kokoomuslainen kohta lie jonkin muun puolueen jäsenkirja kainalossa. Samoin kommentointi tänään tuota huomenna ihan toista vaikka asia olisi sama. Paljonkos siellä tietokirjoissa sanottiinkaan alkoholin tuhoavan aivosoluja.

    • kiusausksenjatkumoa

      Koulukiusaamisen huomiota siirrettiin hutsahtavista oman identiteettinsä tiedostavista nuorista Palvailan kiusaamiseen, sillä mitä muuta jäävääminen ja työsuojeluilmoitus olivat?

    • ölikkä

      Kenkää Vuoriselle varoitus Simolalle.virkavirheestä.

      • enmuutasinneen

        Kumpikin Mersumiehen kyytiin ja siperiaan


    • hölmö

      Kyllä tää sysmän nimi on vaihdettava hölmöläksi niin kuin erään kunnan virkamiehen ehdotus oli kyllä enää ei kyllä maailmalla kehtaa sanoa että oon sysmästä kyllä tää on sellaista sirkusta että hävettää ! Kyllä nyt pitäisi ottaa lusikka kauniisti käteen ja pistää asiat kerrankin järjestykseen !!!!!

    • Kinkkukiusaus

      Entä jos ratkaistaisiin kiusaus- ja lukio-ongelma samalla kertaa?

      Perustetaan lukioon kiusauslinja, onhan meillä ammattikiusaajat käytettävissä ja varmaan paljon innostuneita opiskelijoita. Säästettäisiin opetuskuluissa kun oppilaat pystyisivät opettamaan kursseja ja kiusaaminen vähenisi, kun ei kiusaajilla olisi enää aikaa kiusata!

      Ei ole muilla tällaista valttikorttia, pistetäänhän käyttöön.

      • ruoanystävä

        Soitetaan vaa suoraan attendolle ja tilataan koulukiusausta ruoaksi


      • Uunod

        Niin ja lisäksi hutsahtavan pukeutumisen linja. Se sopisi hyvin e-sport linjan kylkeen.


    • pelkurit

      Ei voi kun ihmetellä tätä Sysmän touhua. Aivan naurettavaa nyt koittaa peitellä Vuorisen sanomisia tälläisellä tempulla, Ja miten tästä ei asukkaat nyt ole suurempaa meteliä nostaneet? Onko herranpelko niin suurta ettei uskalleta puuttua asioihin? Ja annetaan vaan muutaman mellastaa ja päättää asioista?? Hävetkää kun ette osaa puolianne pitää!

      • perättömänlammelta

        Pohjois-Koreahan tää on. Kunnan palkkalistoilla olevilta on käytännössä kielletty kommentointi. Muut ei kai sitten niin välitä tai tiedä asioiden oikeaa laitaa. Mutta kyllä media vielä tulee perkaamaan kaiken, juuriaan myöten.


    • tsotstot

      Voi naurettavuuden huippu miten tuo Mersumies osaa olla tyhmä. Käykää katsomassa kunnan sivuilta mitä se nyt on keksinyt. Haluaa irtisanoa valtuustosopimuksen kun sen kultimurulle on joku ollut ilkeä siis eri mieltä. Jokaisen Sysmässä on hyvä sanoa kaikki sopimukset irti mersumiehen kanssa. Nyt se on saanut itsestään tyttöystävineen kirosanan koko pitäjässä. Rääväsuu facekommentoija ja lapuaalan verohuijari.

      • EiSysmästähölmölää

        Jos tämä kunnanhallituksen listalla oleva ehdotus saa muiden kuin esityksen tekijöiden kannatuksen kyllä Sysmästä tulee Suomen Pohjois-Korea. Tällöin kunnanhallitus ja valtuusto ovat sitä mieltä, että vaikka kunnan virkamies esittää vaikka kuinka kestämättömiä mielipiteitä kaikkien tulee taputtaa ja huutaa kuorossa hurraata.

        Tässä asiassa Jaakko Palvaila sentään pelasti osan Sysmän kunnan maineesta antamalla lausunnon, että Tuula Vuorisen esittämät mielipiteet, jotka syyllistivät kiusaajia ja osoittivat todistetun koulukiusaamisen väheksymistä. Tapauksessa muut kunnan virkamiehet ja kunnallispoliitikot tukivat ko. mielipiteitä ja viisaammat pakenivat tiedotusvälineitä.

        Hölmön mielipiteen sanominen pöyristyttäväksi ei ole työsuojeluilmoituksen vaativaa kiusaamista eikä ole salassapitosäännösten rikkomista.Valitettavasti hölmöyttä ei voida Sysmän kunnan päätöksellä julistaa salassa pidettäväksi, varsinkin kun mielipide on esitetty kaikkein julkisimmassa tiedotusvälineessä.

        Mielenkiinnolla odotan, että Sysmän kunnanhallitus tekee, toivottavasti sentään äänestyspäätöksellä työsuojeluilmoituksen Ylen Mot-toimituksesta, iltapäivälehdistä, Lahden Radiosta , Ylen Villikortti-ohjelmasta ja erityisesti Paula Norosesta, joka lanseerasi sanonnan haistakaa Sysmä. Työsuojeluilmoituksen aihe on tietysti, että nämä tiedotusvälineet ovat rikkoneet Sysmän lakiin kuuluvaa säännöstä, että hölmöys on pidettävä salassa.


      • ihtiänsä_sitä
        EiSysmästähölmölää kirjoitti:

        Jos tämä kunnanhallituksen listalla oleva ehdotus saa muiden kuin esityksen tekijöiden kannatuksen kyllä Sysmästä tulee Suomen Pohjois-Korea. Tällöin kunnanhallitus ja valtuusto ovat sitä mieltä, että vaikka kunnan virkamies esittää vaikka kuinka kestämättömiä mielipiteitä kaikkien tulee taputtaa ja huutaa kuorossa hurraata.

        Tässä asiassa Jaakko Palvaila sentään pelasti osan Sysmän kunnan maineesta antamalla lausunnon, että Tuula Vuorisen esittämät mielipiteet, jotka syyllistivät kiusaajia ja osoittivat todistetun koulukiusaamisen väheksymistä. Tapauksessa muut kunnan virkamiehet ja kunnallispoliitikot tukivat ko. mielipiteitä ja viisaammat pakenivat tiedotusvälineitä.

        Hölmön mielipiteen sanominen pöyristyttäväksi ei ole työsuojeluilmoituksen vaativaa kiusaamista eikä ole salassapitosäännösten rikkomista.Valitettavasti hölmöyttä ei voida Sysmän kunnan päätöksellä julistaa salassa pidettäväksi, varsinkin kun mielipide on esitetty kaikkein julkisimmassa tiedotusvälineessä.

        Mielenkiinnolla odotan, että Sysmän kunnanhallitus tekee, toivottavasti sentään äänestyspäätöksellä työsuojeluilmoituksen Ylen Mot-toimituksesta, iltapäivälehdistä, Lahden Radiosta , Ylen Villikortti-ohjelmasta ja erityisesti Paula Norosesta, joka lanseerasi sanonnan haistakaa Sysmä. Työsuojeluilmoituksen aihe on tietysti, että nämä tiedotusvälineet ovat rikkoneet Sysmän lakiin kuuluvaa säännöstä, että hölmöys on pidettävä salassa.

        No nyt taisikin jääviys unohtua , kun tuollainen esitys on heitetty:) Toisaalta taas, jos tuo hyväksytään, saa taas Sysmässäkin sanoa mielipiteensä asioista. Sehän on hyvä vaan. Vielä on sanottava että kuinkahan puhtaat on jauhot pussissa, mersumiehellä ja historian ja rotuopin lehtorilla evp.


      • Symäläinen

        Tää oli hyvä, nimittäin rotuopin evp. lehtori.


      • korjaus

        Ei Pohjanmaalta vaan Heinolasta,oleellinen ero.


    • Hellberggrillissä
      • Symäläinen

        Ihan odotettu ja viksu tulos. Vai?


    • Tanekele

      Ei kaikki toiminta ole turhaa ollut. Kehitystä on selvästi tapahtunut sadattelun rintamalla. On kehitetty tehokas uusi kirosana. Voi sysmä kun sysmättää!

    • MitäMissäMM

      Tämä sivusto on ilmoitettu haitalliseksi! Poistukaa täältä!
      Ei juma....

    • Isostiihmettelevä

      Lain mukaan kunnanjohtajan tulee johtaa kunnan taloutta ja toimintaa. Kunnanjohtaja Kitkiöjoki ei näihin Vuorisen lausuntoihin liittyen ole sanonut yhtään mitään. Ulospäin vaikuttaa siltä, että kukaan ei johda kuntaa. Palvaila on ollut ainoa ryhdikäs tässä asiassa. Kaiken huippu on, että nyt hänen lausuntojensa vuoksi valtuustosopimus halutaan irtisanoa. Sysmä on todellakin varsinainen Pohjois-Korea!!!!

      • lapsellistatouhua

        heh, haluaa lopettaa sopimuksen ettei omalla nimellään kirjoittele, esim. täällä puskissa suolella kirjoittelua ei lasketa mukaan sopimuksen piiriin :)))


      • Dsep

        Ei kunnanjohtaja ehtinyt Vuorisen sanomisia kommentoida kun piti kertoa mielipide Laukku-Leenan muutosta Sysmään. Sekä tietysti laskea miten se vaikuttaa positiivisesti kunnan väkilukuun ja verotuloihin. Väki muuten väheni v. 2018 109:llä.


    • Joskusjohtanut

      Johtamisessa on tunnettu totuus, kun tieto ja taito puuttuvat käytetään konsulttia. Konsultillahan on vastuu vain omasta laskutuksestaan. Konsulteista on vain haittaa toiminnalle ja aiheuttavat huomattavia kustannuksia.

      • ehkäpäniin

        Konsultin käyttö voi toisaalta olla vastuun siirtolainen,on joku johon vedota kun menee perseelleen.


    • hölmö

      Eikös Palvailla ole näihin mitään kommentoitavaa vai käskettiinkö vaieta häh !

    • hölmö

      Ilmeisesti käsketty pitää suu kiinni no komment !

      • näinvoisiolla

        onko tullut mieleen ettei ehkä lue suoli24 törkykanavaa?


      • persumpipersusta

        no varmana lukee, täähän on keskustan media.


    • kuntalainen

      Ei mikään törkykanava vaan totuuden torvi täältä voi lukea mitä mieltä kansa oikeasti on että kannattaa ottaa tosissaan !

    • TMKMPEJMS

      Hallintopalvelinkeskus seuraa tiiviisti kansan syvien rivien tuntoja S24-kanavalta. Täällä asuu totuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1163
    Aihe