Mihin bitcoinin arvo perustuu?

puuhpäähpuuhpääh

Osaako kukaan kertoa mihin bitcoinin arvo perustuu? Siihen kehotetaan sijoittamaan mutta mihin sen arvo perustuu jotta osaisi analysoida milloin siihen kannattaa sijoittaa?

Ja puhumattakaan muista kryptovaluutoista. nko kenelläkään tietoa sellaisesta kuin kryptokeskus?

27

<50

Vastaukset

 • Arvo perustuu siihen, että riittää hyväuskoisia hölmöjä, jotka aina vain maksavat valuutasta enemmän. Jos hyväuskoisten hölmöjen määrä romahtaa, romahtaa tietysti valuutan arvokin.

  • Et ole sisäistänyt hommaa. Ei yksittäisen Bitcoinin arvolla (kurssilla) ole kovinkaan suurta merkitystä. Rahaa tulee hölmöiltä ihan yhtä paljon riippumatta kurssista. Ostettu tai myyty Bitcoinien lukumäärä tietysti vaihtelee, muttei sillä ole paljoakaan merkitystä.

   Mitä alemmaksi kurssi menee, sitä enemmän höppänät ostavat. Tästä pitää huolen valtava loputon mainoskampanja. Luvatan kurssin nousevan varmasti todella paljon, jos kurssi on alhaalla. Kurssia voidaan heilutella ylös ja alas ja tällä taataan jatkuva tulovirta. Uusia mainoksiin uskovia höppänöitä syntyy joka vuosi lisää. Ikuisesti!


 • Kaikki perustuu manipulointiin. Monet eri tahot pyrkivät hyötymään mahdollisimman paljon. Jotkut lyhyellä tähtäimellä ja jotkut hiukan pitemmällä aikavälillä. Ja sitten mukaan ovat tulleet erilaiset "välittäjät" vetämään välistä niin paljon kuin pystyvät. Jotenkin mukaan on saatu myös lehdistö ja sosiaalien media (Suomi24 mukaan lukien). Osa saa mainostuloja ja osa jotain muuta.

  Ja kaikkea ohjaa älykkäästi miljoonien ihmisten suunnaton ahneus ja epärehellisyys. Valtava voimavara. Ei lopu koskaan.

 • Bitcoinissa on isosti logiikkaa. Kyseessä on eräänlainen verkossa pyörivä peli. Bitcoinien louhinta ja Bitcoineihin sijoittaminen (treidaus) ovat jutun juju. Jotkut louhivat (vaatii osaamista ja laitteistoja ja energiaa) ja suurin osa on niitä treidaajia eli sijoittajia. Treidaaminen on kysyntä-tarjonta peli kuten perinteinen pörssikin on. Louhinta taas on reaalibisnestä ( kuten teollisuus, palvelut jne). On suursijoittajia (monet heistä ovat samanaikaisesti myös louhijoita) ja sitten piensijoittajia. Bitcoineja on vain rajallinen määrä 21 miljoonaa kappaletta. Nyt on louhittu n. 17,5 miljonaa Bitcoinia. Eli aika pitkällä jo ollaan. Louhiminen vain käy raskaammaksi puuhaksi. Kun louhinta hidastuu se laskee Bitcoinien pörssihintaa. Ainakin joksikin aikaa. Itse en ole sijoiitanut latiakaan kryptoihin.. Seuraan kuitenkin kryptopörssejä aktiivisesti koska minulla on sijoituksia perinteisiin valuutoilla noteerattaviin osakkeisiin ja rahastoihin. Kryptojen muutoksista saan tärkeätä osviittaa miten minun tulee sijoittaa ja investoida osakkeisiin/rahastoihin jne.

  • Tarkoitushakuista ja hämäävää mainospuppua! Hiukan eri muodossa.

   Unohdit mainita nykyisen päätarkoituksen eli rahan keruun ymmärtämättömiltä. Rahankeruu eli "sijoittaminen" ei ollut mikään suunniteltu juttu. Se syntyi satojen huijareiden toimesta. Kryptojen muutokset ovat puhdasta manipulaatiota, eivätkä kerro yhtikäs mitään mistään. Toisistaan riippumattomat mainostajat ja markkinoijat vaikutavat eniten rahaa syöttäviin hölmöläisiin. Pitkäjänteistä toimintaa. Ei mitään kiirettä. Uskovaisia riittää jatkossakin.

   Kryptot eivät ole oikeasti sijoitustuotteita. Ihan yhtä hölmöä olisi ruveta keräämään suuria määriä jonkun pienen maan seteleitä ja odottaa niiden arvon kasvavan, koksa kierrossa olevien setelien määrä laskee.


 • Eli yhteenvetona: bitcoinin arvo ei perustu mihinkään. Suuremmat mahdollisuudet tienaamiseen on siis esim. Veikkauksen peleissä?

  • Bitcoineista voidaan tehdä pelkkä "käyttövaluutta", jota saa käyttää vain maksamiseen. Tarvitaan jokin luetettan tahon omistama voittoa tavoittelematon yritys, joka vuokraa Bitcoineja niiden omistajilta tarvittavan määrän ja maksaa heille vuokran oikeassa rahassa. Bitcoinin arvoksi voidaan määritellä joku sopiva esim. (puoliksi) dollariin ja (puoliksi) euroon sidottu summa. Esim. €$1000.

   Ei tietysti onnistu ilman isojen valtioiden viranomaisten tukea ja valvontaa. Ja käytännössä ei ehkä mitenkään rikollisuuden vuoksi.


  • Veikkauksen peleissä ei voita koskaan (ehkä tulos veikkauksissa ja näissä tietävä saattaa arvata, silti se on arvailua), virtuaalivaluuttojen kurssin nousuilla voi saada tuottoa todella hyvin. Nyt on ollu kyllä virtuaalivaluutoista kauan hiljaista (tosin nyt tänään on nousu taas alkanut) arvo on selainnut eri valuutoissa edes takaisin samanlaista seilaamista edes takaisin, siinäkin pelaamista jaksava tienaa toki, ostaa kun kurssi alhaalla ja myy kun taas nousee, sama kun osakkeissakin mutta osakkeissa ei usein ole mitään vaihtelua että rahaa pitää olla kymmeniätuhansia ennen saa mitään voittoa.


 • Bitcoinin arvo pohjautuu samalle periaatteelle kuin FIAT valuutan arvo. Kummankin arvo perustuu uskoon että arvo säilyy tai nousee tai laskee.

  Kullan arvo perustuu samaan juttuun. Kultaa on huomattavan paljon enemmän kuin mitä teollisuus tarvitsee, mutta historia on osoittanut että usko sen arvon säilymiseen pysyy vakaana.

  Dollariin usko on kestänyt toista sataa vuotta, mutta siihen uskovien määrä vähenee . Venäjä on mm. myynyt jo lähes kaikki dollarinsa pois.

  • Se mitä Venäjä tekee kroonisessa rahapulassa, ei paljoa merkitse. Onneksi.

   Kullan arvo säilyy tai kasvaa, koska väestön määrä kasvaa. Jos väestön määrä lähtee laskemaan, kullan kysyntä pienenee ja arvo lähtee selvään laskuun. Voi romahtaa tai olla romahtamatta. Ei ainakaan nousisi.


  • Mihinkähän Kiina uskoo ??? niin raha ja liikemaailmassa. Menee ilmeisesti lujaa ...


 • Niin, kullan arvo on riippuvainen maailman väkiluvusta.
  Antiikin aikana kullan arvo oli murto-osa nykyisestä. Aatmin aikaan kullan arvo oli vain noin 1/seitsemän mirjardia nykyisestä.

 • Kyllä kai sen arvo perustuu sen etuihin FIAT -valuuttoihin verrattuna.

  ei inflaation / deflaation riskiä, ei ilmoitusvelvollisuutta verottajalle, ei pankkiryhmiä, ei aukioloaikoja, ei varallisuusverotusta, ei esiintymistä verotiedoissa, ei henkilötietoja, ei juhlapyhiä, ei aikavyöhykkeitä, ei valuutanvaihtoa, ei jonotuksia, ei selityksiä, ei nostorajoituksia.

  • Valhetta valheen perään.
   Unohdit mainita tärkeimmän: Mahdollisuus menettää kaikki koska vain. Huomenna, viikon, kuukauden, vuoden päästä. Tai kuukausi sitten. Ei sitä sinulle koskaan tulla kertomaan.

   Tottakai jos haluaa olla pieni nappula muiden leikeissä, mikäs siinä. Saa elämänkokemusta.


 • Mitä suuremmaksi Bitcoinin arvo nousee, sitä suurempi on riski menettää kaikki. Suuri osa välittäjistä olettaa kurssin pysyvän ennallaan tai laskevan koko ajan hitaasti. Heidän ei siis kannata ostaa todellisia Bitcoineja. Ei asiakas sitä huomaa. Hän omistaa Bitcoineja vain papperilla. Ei ole edes rikollista. Ihan normaali käytäntö.

  Kaikki saattaa toimia vuosia ihan hienosti ja kaikki ovat tyytyväsiä. Jos riittävän moni asiakas alkaa myydä olemattomia Bitcoinejaan voimakkaan nousun jälkeen, tulee maksuvaikeuksia ja tieto asiasta leviää muillekin ja edessä on varma konkurssi. Ei koske tietystikään kaikkia välittäjiä koko ajan, mutta ...

  • Ei välittäjä itse osta tai myy mitään, joten kurssit vaikuttavat vain välityspalkkion määrään. Ostajan on toimitettava välittäjäle riittävästi välittäjän hyväksymää valuuttaa jonnekin ennen kauppaa. Ja jos yksikään ostaja ei osta myyjän hintaan, ei kauppoja edes synny. Ostajan raha voidaan siirtää myyjälle suoraan yhteistyöpankin tililtä. Välittäjän ei välttämättä tarvitse missään vaiheessa koskea Bitcoineihin. Riittää kirjoittaa lyijynällä numeroita paperille. Homman saa hoitaa ihan miten halua. Välittäjä määrää ehdot.


 • Eikös se perustu sellukuidun tuotto-odotuksiin maailmanmarkkinoilla?

 • Kysehän on laskentatehosta joita hyödynnetään verkoissa eri tarkoituksiin.
  Tähän sijoitetaan.

  • Höpö höpö. Kyse on huijauksesta, jos Bitcoineja käytetään tai markkinoidaan sijoitustuotteina. Kaikki "hyöty" menee käytännössä välittäjille. Kaikki perustuu ymmärtämättömien ahneiden ihmisten aivopesuun. Piirrä yksinkertainen kuva oikean rahan rahavirroista.


 • ”Osaako kukaan kertoa mihin bitcoinin arvo perustuu? ”

  Arvo perustuu vain ja ainoastaan sen etuihin. Mitään muuta arvoa sillä ei ole.

  Ne edut ovat vain nämä. Mitäpä siitä puuttuisi?

  Ei inflaation / deflaation riskiä, ei ilmoitusvelvollisuutta verottajalle (bitcoin ei ole verotettavaa varallisuutta), ei pankkiryhmiä, ei aukioloaikoja, ei varallisuusverotusta, ei esiintymistä verotiedoissa, ei juhlapyhiä, ei aikavyöhykkeitä, ei henkilötietoja, ei valuutanvaihtoa, ei jonotuksia, ei selvityksiä, ei nostorajoituksia.

  Mitä vielä voi toivoa??

  Osaako kukaan kertoa mihin bitcoinin arvo perustuu? ”

  Nyt kaikki sen tietävät.

  • >Arvo perustuu vain ja ainoastaan sen etuihin

   Mitkä ne edut ovat?

   >Ei inflaation / deflaation riskiä

   Voisiko anonyymi ystävällisesti kertoa mitä hänen mielestään tarkoittaa inflaatio ja deflaatio? Millä perusteella bitcoin ei olisi altis inflaatiolle/deflaatiolle? Kyllähän sen arvo heilahtelee, rajustikin.

   >bitcoin ei ole verotettavaa varallisuutta

   No mitäs se sitten on?!? Onko se rahaa vai eikö se ole? Jos se on, niin se on varallisuutta.

   Voisiko anonyymi kertoa mihin bitcoineja voi käyttää? Minkä takia niitä kannattaa omistaa?


 • Tuon aikaisemman viestin sisällön perusteella löysin tällaisen sivun, jonka tietoja ilmeisesti tuossakin on hyödynnetty.

  Sivusto kannattaa lukea kokonaan läpi. Moni asia avautuu, joskin moni menee entistäkin enemmän solmuun. Näistä olisi kiva saada tietoa enemmän vähän kuin rautalangasta väännettynä.

  linkki sivulle:
  https://posti39.wixsite.com/pankki

 • Tuo edellinen viesti on näkynyt täällä (29.6. klo 12:49) on näkynyt täällä aikaisemminkin, mutta on jostain syystä poistettu. Tuossahan ei ole mitään rasismia tai vihapuhetta.

  • Joo, sitä minäkin ihmettelin. Vastasin siihen viestiin ja minunkin viestini poistettiin?!?! Eikä takuulla ollut mitään rasismia tai vihapuhetta tai loukkaavaa tekstiä.

   Olisiko niin että joku klikkailee huvikseen "ILMOITA" painiketta ja ylläpito poistaa viestin tutkimatta sisältöä?!?!?

   No, mene ja tiedä. En jaksa enää kirjoittaa vastaustani uudestaan joten menköön. Hauskaa kesää!! Täällä meilläpäin on hiukka viileätä ja tuulee. Mutta ei auta valittaa, voisi olla huonomminkin!


  • Eikäkun joo, nyt taisin keksiä.
   Siinä viestissä on sellaisia linkkejä jotka eivät ole sallittuja. Ylläpito poistaa ne. Jos kerkiät lukemaan tämän viestini ennen kuin nää on poistettu, niin ota ne linkit pois tai korvaa ne jotenkin.

   Luulen että koko tämä ketju häipyy kohtapuoliin ...


  • Tuo on tunnettu valeuutismedia. Mainittu miljonääri ei varmasti edes tiedä että hänen nimeään on tuolla käytetty.

   KYRPOVALUUTAT korvaavat jne. jne. jne. MUAHAHAMUAHAHAHAHAAAAAA

   Poijjaat!! Taasen!


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 31 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  143
  5981
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  153
  1834
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  31
  771
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  26
  463