Idea rahaksi,mutta kuka rahoittaa

Autoliini

Alkaa tämä persaukisuus tympimään nyt kun työttömäksikin joutui ja oon nyt aatellut laittaa useamman vuoden päässä pyörineen idean liikkeelle. Kyse on siis keksinnöstä,joka on patentoitavissa ja joka tulee autoihin. Kuka näitä lähtee rahoittamaan? Pitäs vähän tutustella johonkin tahoon,että voisi ajatella luottamuksen syntyvän. Meinaan että joku muu taho kuin pankit.

14

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä paikka aloittaa on lähin Uusyrityskeskus https://www.uusyrityskeskus.fi/
      Sieltä saa ammattitaitoista neuvontaa, sparrausta ja kontakteja yritysidean/patentin eteenpäin viemiseksi.

    • Tautipahenee

      Laita vähän perälaudan taakse piiloon kuitenkn, ettei kontakti varasta kaikkea.

    • Neuvoja

      Hei
      Ongelmana on maassamme, että yksityishenkilön on ideavaiheeseen varsin vaikea saada rahoittajaa. Ideaa tulisi viedä eteenpäin/ jalostaa useimmiten omilla varoilla, että sille saisi uskottavuutta. Sitten kun on Y-tunnus eli yritys perustettuna, löytyy jo julkista rahoitustakin sen suojaamiseen, jatkokehittämiseen ja kaupallistamiseen.
      Joitakin paikallisia/ kuntakohtaisia kehittämisrahastoja on joitakin mutta toiminta pääosin tulisi tapahtua ko. kunnassa eli usein on työllistävyysvelvoite rahaston säännöissä.

    • Autoliini

      Oon minä yrittäjänä toiminut kohta 15 vuotta,niin on siihen tuntumaa tullut otettua. Fyysistä ulkotyötä. Tämän keksinnön toteuttamisesta lähtis ihan erilainen yritysmuoto kun löytäisi jonkun asiasta kiinnostuneen rahottajaksi ym kumppaniksi. Oon parille isolle alan firmalle laittanut tunnustelevasti yhteydenottopyyntöjä jos olisivat kiinnostuneita,mutta eihän ne taida ottaa edes vakavasti. Olisihan se kiva kertoa minkälaisesta ideasta on kyse,mutta saa siinä pikkusen neuvotella ennen sitä. Joku jos oikein kiinnostuu,niin saattasin myydä koko keksinnön. Varsinkin patentin saadessa arvo olisi varmasti melkoinen,mutta silti kohtuullinen.

    • autoliini

      Odotan uusia yhteydenottoja kiinnostuneilta. Idea on siis toistaiseksi päässä ja se lähtis rahalla sieltä ulos. Sanotaanko näin,että keksintö tulisi lähinnä kylmän ilmaston autoihin patentin saadessaan ja miksei sitten puolestaan saisi,niin en keksi siihen syytä.
      Eräälle patenttiasiamiehelle keksinnöstä kerroin reilu vuosi sitten,joka puolsi kyllä ajatuksena ideaa ja piti sitä hyvänä. Tässä on mahdollisuus päästä isoihin rahoihin kiinni,kun löytyy massimies/nainen.
      Patenttiasiamiestä haluaisin ainakin itse patenttia hakiessa käyttää.
      Eihän tässä isoista rahoista kehitysvaiheessa puhuta,mutta tilanteeni on tällähetkellä sellainen että voin vaikka myydä koko keksinnön tai vastavuoroisesti annan reilun prosenttiosuuden sijoittajalle joka auttaa tässä taloudellisessa tilanteessa. Siitä tehdään allekirjoitettu sopimus ja myös takaisinmaksu. Idean myyminen sinänsä on vähän hankalaa.
      Osoite on [email protected]
      Jatkossa käyn siellä keskusteluja vakavasti asiasta kiinnostuneiden kanssa ja katsotaan saadaanko hommaa vietyä eteenpäin. Luottamuksen syntyessä sovitaan tapaamiset ym kuviot.

    • Pookkelsimen

      Jos on katsonut leijonan luolaa, lainaa ei saa järkeviin ideoihin mutta jos teet paakkelseja joissa on erivärisiä nonparelleja päällä, sai eukko pääomitusta 50 000€ , ukko vielä söi niitä suun täydeltä, "onpahan hyvee, ottaisko vielä toisenki vaiko vihreän värisen"..eli ala leipomaan tai ruokaa veivaamaan niihin tuntuu saavan pääomitusta, tai myy herneitä trendikkäästi "superfoodina" ihmiset ostaa hulluna "supevuutia" kun on niiiin coolia.."hei mä tuun comoon sairaanterveeks" On tää maailma mennyt melkoisen omituiseksi, kun on kunnon teollinen tuotttava idea, se ei lyö leiville, vaan paakkelsia ja pullapitkoa tarjoat, joo vippaan heti fyrkkaa.,

    • Höyry-Raili

      Kuolleena syntynyt ajatus. Unohda koko juttu.

    • omatrahatlikoon

      Pelkästään patentin haku ja saaminen on tottumattomalle työläs ja hintava prosessi. Jos sen joutuu teettämään jollakin ulkopuolisella patenttitoimistolla niin kustannukset nousevat alimpiin pilviin. Ja sellaisesta aloittajan tapauksessa vaikuttaa olevan kyse. Patenttihakemukselle on pilkuntarkat ohjeet ja säännöt, aika harva tavan kansalainen tätä kaikkea edes tietää.
      Monissa hyviltä tuntuvissa oivalluksissa törmätään jo patentinhaun valmisteluvaiheessa siihen, että idea ei olekaan uusi, siinä ei ole riittävästi uutta ja erilaista jotta sille voitaisiin patentti myöntää, homma tyssää silloin siihen. Kun aloittaja ei ilmeisesti edes ole selvittänyt onko hänen keksinnöllään uutuusarvoa, hän ei myöskään tiedä onko keksintö patentoitavissa!

      Patentti itsessään ei nosta minkään keksinnön arvoa mihinkään, arvoa tulee jos tulee vasta kun joku alkaa hyödyntämään sitä, eli kun joku näkee siinä taloudellista potentiaalia. Esim. Suomessa myönnetyistä patenteista kai pari- kolme prosenttia on johtanut koskaan käyttöönottoon ja niistä edelleen pieni osa taloudelliseen tuottoon ja vielä pienempi osa merkittävään tuottoon juuri keksijälle.

      Patentin hakeminen siis maksaa, siinä tultaneen tarvitsemaan esim. suomessa laillistettua kielenkääntäjää jne. Kun patentti on myönnetty, sen voimassa pitämiseksi on maksettava säännöllistä vuosimaksua niin kauan kuin se on voimassa, yleensä kymmenen vuotta. Yhden patentin hakeminen omatoimisesti, jos sellaiseen kykenee, tullee kymmenen vuotta voimassa pidettynä maksamaan kymppitonnin tai yli.

      Rahoittajan löytäminen tähän on vaikeaa ellei mahdotonta, siis tietämättä tarkoin mistä on kyse. Muistuttaisin että esim. autoihin liittyviä tekniikoita miettivät ja kehittelevät maailmassa todella suurten yritysten insinööritiimit yms., jos aikoo esittää jotain mitä he eivät ole kekanneet, saa olla vähän fakiiri!
      Pankki tuskin lähtisi rahoittamaan yksityishenkilön yhtä pelkkää patentinhakua, miten se olettaisi tyhjätaskulta saavansa rahansa takaisin?

    • Erkkak

      MIeti tarkkaan, kannattaako sitä patenttia hakea. Se maksaa tolkuttomasti.

      • sillensäjätettävä

        Ja paljonko tässä tapauksessa on summa "tolkuton"? Eikö tolkutonta ole laittaa viisauksia tietämättä ja tuntematta asiaa sen paremmin...


    • Anonyymi

      Ikuista patenttia ei ole. Pari kolme vuotta ja sitten maksat suuria summia, jos vielä haluat patenttisuojaa. Ja siitä huolimatta patenttisi kopioidaan ja maalataan eri väriseksi ja kas, sehän onkin eri tuote. Nykyään on vielä yksinoikeudet kielletty, joten siitä patenttisuojasta ei ole kovasti hyötyä.
      Kirjoituksistasi syntyy käsitys, että et ole edes yrittämässä itse vaan olet vain myymässä mielestäsi jotain "ideaa". Oletpa oikea liikemiesnero.

    • Anonyymi

      Noita humalaisten ja kylähullujen päähänpistoja on maailma täynnä. Jos ei kykene luomaan edes välttävää prototyyppiä, niin kyseessä on uneen verrattava juttu. Herää ja jatkaa elämää...

      Ei ketään rahoiteta idean vuoksi. Aina vaatii omaa panostusta ja säästöjä ja siinä vaiheessa kun alkaa olla jo myytävää tuotetta ja muutamia asiakkaita, niin rahoitusta saa toiminnan laajentamiseen

    • Anonyymi

      Täällä aivan vastaavaa roskaa kuin kaikissa tyyliin mitä yrittäjä tienaa ketjuissa jossa epäonnistuneet ihmiset kertoo asian mahdottomuudesta, tosiasia on että jos keksintö on mullistava edes pienelle osalle ihmiskuntaa niin kyllä patenttia kannattaa harkita ja rahoittajan voi hyvinkin löytää. Mutta joku Keskinkertainen hieman hyötyä mahdollisesti tuova idea onkin sitten jo itse rahoitettava täysin omalla riskillä, selvitä patentti ja rek. Keskuksesta mitä tarvitsee tehdä ja mitä maksaa ja sitten hankit rahoitusta kun tiedät mitä patentti ja proto yms maksaa, siis joko omaa tai ulkopuolista mutta huomaa että ulkopuolista rahaa saat vain kertomalla ideastasi ensin kaikille mahdollisille rahoittajille.. ei se idean varastaminen ole kuitenkaan isoin ongelma tuollaisessa keississä vaan tuotteistus ja rahoitus koska yleensä idea tahdotaan varastaa vasta kun se on jo jonkin verran menestynyt, eli voit hyvin tehdä peiton ja hakea rahoituksen ja myydä esim pienen sarjan ja vasta sitten patentoida.

    • Anonyymi

      Äskeisessä viestissä peiton tilalla piti lukea proton kännykkä muunsi sanan

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe