uskovaisten erimielisyys

atheist

Uskovaiset eivät ole yhtä mieltä edes siitä, kuka tai mikä on Jumala. Jokainen tunnustaa omaa jumalaansa ja tuomitsee muiden jumalien palvojat helvettiin. Eikös tämä ole tunnettua jo historiasta? Miten siis tiedät sen, että sinun palvomasi jumala on se oikea eikä joku muu?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Me ateistit emme palvo jumalia, joten kyselysi on jostain syystä ikäänkuin väärällä palstalla.

      • a.theist

        hah hahahah

        Juuri täällä uskovaiset todistavat kukin omasta jumalastaan, joten tämä on juuri oikea palsta tälle aiheelle


    • AteistiVaan

      Olisi varsin hilpeää, jos kirkot tekisivät kyselyn, minkälainen Jumala vastaa kenenkin rukoilijan kysymyksiin. Olisi hauska nähdä, miten monenlaiseen jumalaan uskotaan kristittyjen piirissä.

      Netistä löytyy hilpeitä esimerkkejä. Eräs koki tavanneensa Jumalan ja sanoi, että Jumala on tumma nainen. Tämä saa monen hartaan uskovaisen kulmakarvat nousemaan, vaikka älykäs uskovainen toteaisikin samantien, että Jumalalla on monia ilmenemismuotoja. Itse koen hauskaksi ajatuksen Jumalasta, joka oli Jeesus-lapsen sisällä, kun tuo pienokainen kakkoi housuunsa eikä osannut muuta kuin parkua. Voiko kaikkitietävyydestä enää kauemmaksi mennä?

      • EiKiva

        Ei ole fiksua pilkata toisten uskoa.


      • valheetavataan
        EiKiva kirjoitti:

        Ei ole fiksua pilkata toisten uskoa.

        Aurinko on aurinko ei siitä saa tällaisia jumaluus tulkintoja.
        Siksi jumala ei ole totuus.


      • Katsopas tomppeli, kun muslimi rukoilee Allahia, niin aina tapahtuu Allahin tahto, koska mitään muuta ei voi tapahtua kuin Allahin tahto.

        Kun kristitty rukoilee Isä meidän rukousta, niin aina tapahtuu Jumalan tahto riippumatta siitä, mitä tapahtuu.

        Kyse on uskosta. Mitä tahansa tapahtuu, niin se on aina Jumalan tahto uskovaisen mielestä. Mitä mieltä on siis rukoilla? Me ateistit tiedämme, että rukous on turhaa tuuleen puhumista, mutta sanopa se uskovaiselle, joka luulee kaiken olevan rukousvastaus juuri hänelle, koska mitään muuta ei tapahdu kuin Jumalan tahto rukousten mukaan...


    • >Uskovaiset eivät ole yhtä mieltä edes siitä, kuka tai mikä on Jumala. -------Miten siis tiedät sen, että sinun palvomasi jumala on se oikea eikä joku muu?<
      ___________________________________________________

      Minun Jumalani on Raamatun Jumala - kolmiyhteinen Jumala - Isä, Poika (Jeesus Kristus ja Pyhä Henki.
      Siis: Isä Jumala - Poika Jumala - Pyhä Henki Jumala.

      Mitenkä minä käsitän tämän järjelläni? En mitenkään.
      Mutta ei kukaan käsitä Raamatun totuuksia järjellään, koska ne on tutkisteltava hengellisesti.
      Raamattu, Jumalan Sana sanoo tästä asiasta näin:

      1.Korinttolaiskirje 2:14:
      "Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti"

      Mistä sitten tiedän olevani tämän Jumalan oma:
      Raamattu vastaa tähänkin:

      Roomalaiskirje 8:16:
      "Henki (Pyhä Henki) itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia."

      Ja huomaa tämä:
      Uskovaisten laatimat lukuisat Raamatun kommentaari-kirjat ovan hyviä ja avuksi Raamatun tutkistelussa, mutta niitä ei välttämättä tarvita, koska Raamattu, Jumalan Sana selittää itse itsensä.

      • Jesus-is-dead

        Mitä pyhä Raamattu sanoo Israelin kuninkaiden hallitusajoista, Israelin viettämstä ajasta Egyptissä ja Jeesuksen sukuluettelosta. Totta jokaista sanaa ja kirjainta myöten?

        Evankeliumien kirjoittajat eivät ole yhtä mieltä edes siitä, minä viikonpäivänä Jeesus kuoli. Saavatpa uskovaiset siitä aihetta väitellä joka vuosi, mutta lopputulos on ratkaisematon: Raamattu on ristiriitainen tässäkin asiassa.


    • elpari

      Olen ollut pitkään uskossa,nyt ensi kertan kuulin tästä,että evankeliumien kirjoittajat olisivat olleet erimielisiä kuolinpäivästä,tämä täytyy liittyä pääsiäisaterian ajankohdan ilmoitukseen,josta Johannes puhui hiukan erilailla kuin muut.
      Mutta toisaalta pitäisikö tämä asia viedä minulta uskoni pois,niin siihen kyllä voin sanoa,että ei,koska se on sivuasia ja Raamatussa varmasti löytyy muitakin kohtia joista uskovat ovat erimieltä.
      Joku mainitsi Jeesus lapsen kakkavaipoissa parkuva ja siten olevan vielä Jumala.
      Eli kirjoittaja tässä yrittää tuoda Jeesuksen avuttomuuden pikkulapsena.Isä Jumalan hieno ajatus oli siinä,että Jeesus syntyy normaalina lapsena tänne maailmaan,että hän käy samat asiat läpi kuin muutkin ihmiset.Vain sitäkautta ihmiset saavat vertailupohjaa ja tulevaa merkitystä Jeesus lapsesta maailmalle.
      Syntyminen neitsyestä oli Jumalalta suuri viisaus ja sitäkautta perkeleen teot saadaan voitetuksi Jeesuksessa.Jos Jeesus olisi tullut maailmaan vain Jumalana(ettei olisi syntynyt Mariasta),niin hän ei olisi syntiensovitusta voinut täyttää yksistään Jumala hahmossa.Koska me ihmiset olemme lihallisia syntisiä,niin Jeesuskin piti syntyä ihmislapsena,että hän voi täyttää syntiensovituksen.
      ELI JUMALA ITSE TULI IHMISEKSI.

      • admiralacbar

        "Syntyminen neitsyestä oli Jumalalta suuri viisaus ja sitäkautta perkeleen teot saadaan voitetuksi Jeesuksessa"

        Tämä raamatun narratiivi on yksinkertaisesti typerä. En ymmärrä miten näin huonoon tarinaan voi kukaan mitenkään uskoa? Tämän tarinan jumalahahmon toimissa ei ole mitään viisasta, päinvastoin. Onkin päivänselvää että tämän tarinan jumalan loi ihminen, oman kuvansa mukaisesti.


    • 12____13

      > Miten siis tiedät sen, että sinun palvomasi jumala on se oikea eikä joku muu?

      Ihmiset pitävät ja ovat pitäneet monia asioita jumalinaan. Esim. kultaista vasikkaa on pidetty jumalana. Voi hyvin olla, että moni, ellei jopa kaikki ns. jumalat ole olleet olemassa. Sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka olisivat, itse pidän ainoastaan Raamatun Jumalaa omana Jumalanani, koska hän on osoittanut viisautta, tietoa, totuutta ja rakkautta, jota muilla ei ole tarjolla.

      • un3lmasaleikko

        "koska hän on osoittanut viisautta, tietoa, totuutta"

        Missä kohtaa? Oletko edes lukenut vanhaa testamenttia?

        "20. Mutta jos syytös on tosi, jos tytössä ei tavattu neitsyyden merkkiä, silloin vietäköön tyttö isänsä talon ovelle, ja kaupungin miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi"

        Tämä "viisas" jumalaolento luuli veren merkitsevän naisen neitsyyttä vaikka me nyt tiedämme että suurin osa naisista ei vuoda verta ensimmäiselle yhdyntäkerralla. Ja vaikka vuotaisi, naisen tappaminen tästä syystä ei ole viisasta taikka moraalista. Ei ollut silloin, eikä ole nyt.

        Keksitty jumala on keksitty.


      • SeOliSittenSiinä
        un3lmasaleikko kirjoitti:

        "koska hän on osoittanut viisautta, tietoa, totuutta"

        Missä kohtaa? Oletko edes lukenut vanhaa testamenttia?

        "20. Mutta jos syytös on tosi, jos tytössä ei tavattu neitsyyden merkkiä, silloin vietäköön tyttö isänsä talon ovelle, ja kaupungin miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi"

        Tämä "viisas" jumalaolento luuli veren merkitsevän naisen neitsyyttä vaikka me nyt tiedämme että suurin osa naisista ei vuoda verta ensimmäiselle yhdyntäkerralla. Ja vaikka vuotaisi, naisen tappaminen tästä syystä ei ole viisasta taikka moraalista. Ei ollut silloin, eikä ole nyt.

        Keksitty jumala on keksitty.

        -"20. Mutta jos syytös on tosi, jos tytössä ei tavattu neitsyyden merkkiä, silloin vietäköön tyttö isänsä talon ovelle, ja kaupungin miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi"-

        Mutta eihän tämä Raamatun lakipykälä sinua koske. Ja vaikka tämä lainsäätäjä-Jumala olisikin vastoin luuloasi olemassa, niin ei kukaan voi rajoittaa sinun omaa vapaata tahtoasi olla pysyvästi erossa tästä Jumalasta.
        Ja jos kuolet jumalattomana, niin mitäs muuta kuin sorrut jumalattoman hautaan - ja se oli sitten siinä.


      • un3lmasaleikko

        "Mutta eihän tämä Raamatun lakipykälä sinua koske"

        Ei. Se vain todistaa tämän raamatun jumalan keksityksi.

        "20. Mutta jos syytös on tosi, jos tytössä ei tavattu neitsyyden merkkiä, silloin vietäköön tyttö isänsä talon ovelle, ja kaupungin miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi"

        Paimentolaismies luuli verta neitsyyden merkiksi ja meni sitten tämän keksimänsä jumalan nimissä säätäämään ylläolevan lain. Tämä on päivänselvä asia jokaiselle.

        "ja se oli sitten siinä"

        Kuolemassa se on todellakin sitten siinä. Mielikuvitusjumalien ikuisesta elämästä on kenenkään turha haikailla :)


    • elpari

      Ei ole oikea tapa lukea yksi jae sieltä täältä,vaan luvuttai n.Uusi Testamentti on meille tärkeä,missä Jeesuksen sovitustyö tulee konkreettisesti esille.Vanhassa Testamentissa,varsinkin Jesaja luku 53: jakeet 3-12 ennustaa Jeesuksen ristinkuoleman ja kertoo yksityiskohtaisesti mitä tulee tekemään myöhemmin.
      Mikä vanhassa Testamentissa on kätkettynä on Uudessa Testamentissa avattuna,(tarkoittaa Jeesusta).
      Raamatun punainen lanka on se,että miten saamme sen Jumalan yhteyden takaisin,minkä menetimme syntiinlankeemuksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe