Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tuulivoimaloiden maisemavaikutukset

totuudenkornetti

Tuulivoimalat vaikuttavat maisemaan voimakkaasti. Vaikutukset näkyvät sekä lähi- että kaukovaikutuksina. Jostain syystä tuulivoimaloiden vaikutusta maisemiin ei ole paljon julkisuudessa noteerattu. Syytä voi vain arvailla. Yksi hyvä arvaus on se, että kun tunnustettaisiin se, että tuulivoimalat suorastaan tuhoavat maisemat, joihin ne vaikuttavat, tulisi erittäin vaikeaksi myös eettisesti rakentaa tuulivoimaloita paikkoihin, joissa ne näitä maisemahaittoja aiheuttavat. Periaatteena päättäjillä lienee, että kun teeskentelee, että jotain ongelmaa ei ole, niin se jää huomaamatta.

Maisemiin liittyen Maaseudun Tulevaisuudessa oli mielenkiintoinen juttu otsikolla "Hallinto-oikeus kumosi kausitunneliluvat Huittisissa". Lainaus tuosta artikkelista: "Turun hallinto-oikeus on ku- monnut marjanviljelytilalle Huittisissa myonnetyn muovis ten, tunnelimaisten kausihuo neiden rakennuslain mukaisen suunnittelutarveratkaisun ja poikkeamisluvan. Asian uutisoi Satakunnan Kansa. Päätöksen kumoamista haki 15 valittajaa MAISEMAHAITAN ja lahikiinteistojen mahdollisen arvonalennuksen vuoksi. Lisaksihallinto-oikeus perus teli kumoamispaatosta raken nuspaikan sijainnilla Karhiniemen kylassa VALTAKUNNALLISESTI ARVOKKAALLA MAISEMA-ALUEELLA.
Joki- ja peltomaisema on maaritelty Satakunnan maa kuntakaavassa valtakunnalli sesti merkittavaksi rakennetuk si kulttuuriymparistoksi, jonka sailyminen on suojeltava ko konaisuus. Satakunnan museo antoi myos kasvatushuoneita vastustavan lausunnon. "


Nyt kun sitten vertaa kasvihuoneiden aiheuttamaa maisemahaittaa jättimäisten tuulivoimaloiden aiheuttamaan maisemahaittaan, niin eihän ole kyseessä ollenkaan saman mittaluokan maisemahaitat. Totta kai tuulivoimaloiden aiheuttamat maisemahaitat ovat paljon suuremmat. Haitat eivät kohdistu pelkästään lähiympäristöön vaan myös kaukoympäristöön kymmenien kilometrien päähän.

Kalajokilaakso on isolta osin määritelty valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi ja sen sivujokilaakso, Vääräjokilaakso on määritelty maakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi. Silti näitä alueita surutta tuhotaan tuulivoimarakentamisella.

Mitä tästä kaikesta voi helposti pääteellä. Tuulivoimarakentaminen on hallintoviranomaisten erityisessä suojeluksessa, eikä sen aiheuttamia valtavia haittoja haluta tunnustaa.

Asia on kuitenkin niin vakava, että siihen pitäisi puuttua.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kratoni

      Lisää tuulivoimaloita, ne ovat tehokkaita Persukarkoittimia!

      • esimerkiksi

        niin tuottaahan ne tuuliväkkärät suomessa käytetystä sähkösta vuodessa 2,20% osuuden sähköä, josta veronmaksajat maksaa tuulituki maksua tuuliyhtiöille 8c/kw, n4,5 milj/e


      • Kratoni

        Puhumattakaan räjähtelevistä lepakoista. Eikä ilmastonmuutostakaan ole olemassa kun juutuubissa on niin sanottu.
        Eläkeläis juntti on aina kaikkea vastaan vaikka ei esitä perusteltua vaihtoehtoakaan.


      • totuudenkornetti

        Ilmastonmuutos on olemassa, mutta pystyttämällä Suomeen jättimäisiä tuulivoimaloita ei asiaa ratkaista millin vertaa. Ja tiedätkö, että yhteen ainoaan tuulivoimalan betoniperustukseen menee noin 1 000 m3 betonia ja 1 00 000 kg terästä. Siis jo noista tulee valtava hiilijalanjälki. Ja tiedätkö mitä: Tuulivoimafirmat eivät välitä ilmastonmuutoksesta hevon kakkaa. Ne ovat täällä vaan kääriäkseen voitot hölmöiltä suomalaisilta.

        Tällä hetkellä ainoa järkevä vaihtoehto on ydinvoima. Ja niitä on alettu rakentaa eri puolilla maailmaa uudella innolla. Se on viisautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe