Mites Ravikadun Esperi Care toimii?

endorenkefa

Mitenhän Oulaisissa, Ravikadulla sijaitseva Esperi Caren vanhusyksikkö, onko työvoimamitoitus alle sallitun?

Toiminta Esperin johdolla kyllä ihan törkeää, kun vanhusten terveyden kustannuksella pelataan!

57

<50

  Vastaukset

  • Sehän on Punaisen Ristin perustama yritys, johdossa oli silloin sosiaalidemokraatti Liikanen. SPR:n johtoporukka osti osakkeet 2000€ / 1% osuus. Samanlainen kuvio kuin Neuvostoliiton omaisuuden ryöväämisessä.

  • Koitappa "Kepupelle pysyä totuudessa" SPR perustama alun perin Ambulanssi ja vanhusten kotipalveluja tarjoava yritys joka myytiin myöhemmin nykyisin ulkomaalaisomistuksessa . PRitannia omistaa Esperi hoitokodit joita on Suomessa jo yli 100.eli perustuu voitontavoitteluun ja tämä uusi sosiaali ja terveyspalvelu asetus on parantunut merkittävästi sen asemaa. E LIKKÄ HUONOON SUUNTAAN MENNÄÄN TÄSSÄKIN ASIASSA.!

  • Kaikesta ne Demarit kerkeää rahaa kääriin "hiljaisuudessa".

  • Sie taidat omistaa sen puolueen jäsenkirjan jonka ex kansanedustaja nimitteli syrjäytyneitä "Ihmisroskaksi" ja on vielä nytkin ehdokkaana Oulun vaalipiiristä.!

   • Hirveä puolue vanhat kaatopoikalle se on kepun linja Sipilä käärii vain miljoonia vero paratiisiin . Hyi kauhia minkä laista porukkaa.


  • Halppis ruokaa syötetän ja kaikessa säästetään mitään vättämätöntäkään ei hankita kun sijoittajille pitää voittorahat haalia. Niinhän nuo entiset hoitajat kertoo.

   • Eikö tämä ole sitä "yksityistämistä mitä Sipilä ja Orpo ajaa siinä on sekä työntekijät että vanhukset "Väliinputoajia"!.


   • Kepun likaisten temppujen osasto on päässyt jo täyteen vauhtiin. SDPn pelko on kova ja syystä.


   • Nimim. "Samameininki", eikä ne ole edes edes entisiä hoitajia, vaan ihan nykyisiä hoitajia, jotka näistä tapauksista kertoo!

    Kyllä riittäisi tälläkin hetkellä, tosin myytynä yrityksenä, riittäisi paljon kerrottavaa, esim. työvuorolistojen tekemisestä, jossa semmoinen ihminen merkittiin työvuoroon, jota ei näkynyt paikan päällä kuin n. kerran viikossa about 45 min kerrallaan! Se on tuo raha, kun sokaisee!


  • Olehan Nuorisosäätiön mies valehtelematta vai" tutiseeko"pöksyt vaalitappion pelossa .Kepulisti Sipilähä se ajaa kaiken yksityistämistä ja mies kauppas taloaankin pakolaisille "Bisneksentekoon onneksi naapurit torppasi sen bisneksen .

  • Menkää demarit töihinne ja jättäkää isot linjaukset sivistyneemmille.

  • Siinä kaikki mitä osaa Sipilän perässähiihtäjät vastata.!!!

  • No
   Ikäni olen töitä tehnyt ja veroni maksanut. Kolmannes menee yälläkin hetkellä.
   Olen ääneni antanut siten, että olen mukamas ollut hyvinkin keskituoloinen.

   Elämä koettelee, lastenlapset kasvaa ja itse vanhenee ja ajatukset muuttuu.
   Kyllä vanhuksilla ja lapsilla tulee olla samanlaiset mahdollisuudt elämään, opiskeluun ja muuhun,
   kuin ns. rikkaammissa kunnissa. Alueesta se ei saa jäädä kiinni.
   Elämisen arvoinen vanhuus, opintomateriaalit, veroeuroille katetta, miten vain.

   Kauhulla katselen, että tähänkö sitä mennään. Nykyisen hallituksen politiikka on pelottava. Kokoomuksen ymmärrän, mutta että keskusta. Mihin se on oikein mennyt, vai olenko ollut sokea ja sitä se on ollut aina. Sehän ajaa enemmän oikealla ajatustensa kanssa, kuin kokoomus.
   Senhän piti olla meidän asioiden eteenpäinviejä. No, tuntuuko nyt siltä EI.

   En kyllä voi kuin kauhulla katsoa sitä politiikkaa, jota nykyinen hallitus edustaa.
   Itse otan itseä niskasta kiinni ja kokeilen kyllä katsoa, onko parjatusta toisesta laidasta hyvää ehdokasta ajamaan alueenkin etuja.

  • Miksi Kokoomusta pitäisi linjauksissaan ymmärtää ?? Se kaikista suurin, kepun seläntakana kohdettaan väijyvä haukka, joka aina kriitisen paikan tullen, menee piiloon, miksi pitäisi sellaista ymmärtää ! ?

   Tarkistakaapa hoitajakiintiö Ravikadun Esperistä, mennäänkö vajailla ! ?

  • Kok ja SDP hal­li­tuk­sen leik­kauk­set koh­dis­tui­vat eri­tyi­ses­ti kun­tien va­li­o­no­suuk­siin. Pe­rus­pal­ve­luis­ta lei­kat­tiin noin 1,5 mil­ja­ri­dia eu­roa vuo­si­ta­sol­la.
   Nel­jäs­sä vuo­des­sa se te­ki­si yh­teen­sä kuu­si mil­jar­dia eu­roa. Nämä leik­kauk­set koh­dis­tui­vat pal­ve­lu­tuo­tan­toon, ja täl­lais­ten leik­kaus­ten olois­sa kun­nat ovat jou­tu­neet kil­pai­lut­ta­maan pal­ve­lui­ta. Näin meillä demareissa ja demariministerimme vastasi lain valmistelusta. Pitäähän ne vaalirahat jostain saada. https://www.verkkouutiset.fi/he-ovat-38-tuttua-toveria-hoivabisnestakin-tekevassa-konsernissa/

   • Täällä kepupelle taas joutui yrittää jotain keksiä ku vaalit lähestyy .Tämä hallitus on leikannut kuntataloutta kovalla kädellä. Valtion avut on pienentynyt ja siihen vetosi tämä "keskusta enemmistöinen kaupungin valtuusto että Kunnallisveroa pitää korottaa kunrahat ei riitä johtuen "Pienentyneistä valtionosuuksista".että näinhän se menee "kepulien vallassa.!!!


  • Näin kertoo Kokoomuksen äänenkannattaja verkkouutiset.
   Jäiköhän jotain mainitsematta vuoden takaisessa uutisoinnissa?

  • Nimim. " exkepu", ensinnäkin, housussas on kepuli. Kyllä J. Urpilaisen aikaan tehtiin demupelleilijöiden toimesta semmoisia töppäyksiä, että turpa kiinni työläiset. Muistakaapa Urpilaisen vouhottama Kreikalle kriisirahaa höpötykset ! ? VOI HERRANJESTAS SENTÄÄN, So, pitäkääpä pienempää suuta demarit!

  • Näkee että tämä kepulisti on aivan pihalla eli tietämätön lähimenneisyydestä.Ota nyt vähän selvää ennen kuin munaat itsesi ja kyllähän tämä on ollutkin sellaista munausta tälle seudulle Tämän Sipilän ansiosta ettei koskaan ennen ole ollut näin huonoa politiikkaa..Palataanpa vielä siihen Urpilaiseen eli Jutta vaati Kreikalta takuut Eu rahoista Suomen osalta jonka ansiosta Suomi pärjäsi. Vaan mitä teki edellinen oikeisto hallitus Kepun Matti Vanhanen jaKokoomuksen Jyrki Katainen aloittivat Kreikan avustamisen ilman vakuuksia ja tästähän Populisti Soini alotti nousun ja sai "Jytkyn vuonna 2011 mainostamalla että Suomen rahat menee Kreikkaan ja vielä tämä Samainen koalitio Kepu ja Kokoomus teki ennätysmäärän Valtion velkaa ja laskivat verotusta yläpäästä mainostivat että ei ole Suomella hätäpäivää vaikka maailmantaloudessa alkoi laskusuhdanne 2008.että näinhän se menee.!!!

  • Aivan paskaa näyttää demarit täällä jauhavan, edelleen!! Entäs tämä Lipponen, varsinainen "älynväläys" ! pisti väliaikaisen autoveron, joka on PYSYNYT,näihin päiviin, kiitos Lipposen!

   Lipponen (SDP) oli junailemassa ilman kansanäänestystä Eu: n menon ja valuutan vaihdon!

   Menkää työläiset tehtaisiinne ja olkaa hiljaa!

  • Höpö ja taas tämä kepupelle koittaa jotain kirjoittaa ,vaikka ei mistään tiedä Ota nyt vähän selvää menneisyydestä ennen kuin "hölynpölyä kirjoitat. Ensiksi Kepun Esko Aho oli pääministeri ja sai kepulistitkin kannattamaan Eu liittymistä ja kansanäänestys kannatti liittymistä eli Esko Aho sai kepulistien päät kääntymään.Eikä Lipponen mitään väliaikaisia autoveroja laittanut .Autoverot on ollut aina ja on edelleen vieläkin .

   • "Myös ajoneuvovero on soljunut autoilijoiden arkeen pikku hiljaa. Niemisen mukaan vuonna 1976 ajoneuvoveroa maksettiin niin sanottuna tarraverona. Sen jälkeen vero jäi pois käytöstä, kunnes vanha konsti keksittiin uudelleen lamavuosina. Vuonna 1994 astui voimaan niin sanottu auton käyttömaksu eli ajoneuvovero. Perusteena oli autoveron tuoton alentuminen sen jälkeen, kun uusien autojen autoveroa oli laskettu edellisenä vuonna."


  • Näkyy kepulisteilla hätä käsissä uuden Gallupin mukaan kannatus 15% pinnassa ja vaalit lähestyynut "käännettiin takit " hoitajamitoituksessa ennen vastuttetiin hoitajien lisäämistä mutta nyt kun on noussu pinnalle tämä vanhusten hoidon laiminlyönnit niin tämä tuho Saarikko Sipilän apuri oli hoitajamitoituksen kannalla.Eli tämmöisiä kepuleita ei enää valtaan.!!!

  • Alle 15 % näyttää menevän kohta Vihreät puhaltaa ohitse ja hyvä niin on tämä ollut niin huonoa politiikkaa tällekin ja varsinkin tälle seudulle .!

  • Pitäkääpä punaiset pienempää ääntä, kun ette mitään ymmärrä! Meinaavat demupellet vallan silmille täällä hyppiä, perrrr! Mars, mars tehtaisiinne ja työnantajallenne tienaamaan, siinä teille arvoistanne hommaa!

   • Sitä saa mitä tilaa on vanha sanonta ja näyttää toteutuvan Kepulien kohdalla kun vaalit lähestyy kannatus häipyy kuin pieru Saharaan.


  • Ranskassa veren imijät maksavat veren luovutuksesta plasma on kallista 200 euroa kerta paljonko Suomessa saa ???

   • Nimim. "Täydetpussit", "veren imijät" kirjoitetaan yhteen, eli verenimijät!

    Nimim. "alaspäin", punaiset kun näissä vaaleissa pääsevät hämmentämään neljäksi vuodeksi, niin sutta ja sylttyähän siitä tulee, tietenkin!

    Vielä on ni-in tuoreessa muistissa ne demarien edelliset töpeksinnät! Pysyisitte vaan tehtaissanne, niin ei olisi bisneksille niin turmiollista kun hääräätte semmoisilla alueilla, josta ette mitään tiedä!


   • Onhan tuo nähty tämä oikeisto meno niin monella tapaa .Ollaan keskitetty tämän Sipilän aikaan ja ja vanhustenhoito on retuperällä kun" bisnes edellä mennään "ja näkeehän tämän Oulaistenkin menon ei hyvältä näytä Oulaskangas on kohta ajettu alas .Synnytykset lopetettiin tämä Heikko pääministeri ei korvaansa loksauttanut kun pitää keskittää ja nämä Äidinmaito kepulistit on tyytyväisiä ,paitsi nyt kun" kannatus haihtuu kuin pieru saharaan"ja hyvä niin.!!!


  • Nimim. "alaspäin", mites se jokunen vuosi sitten kävi demareille, itkuhan se tuli, kun lähtö oppositioon tuli! Kyllä se niin yleensä menee, että korkeintaan kaksi vaalikautta mennään linjalla vasemmistolaiset ja sitten oikeisto -keskusta jatkaa, kun demarit saa kaikkien vitutuksen äärimmilleen!

   • Landepaukku taas väläyttää täällähän nämä "Äitinmaito kepulaiset" äänestää kepua vaikka tuhkatkin vietäis pesästä . Väki vähenee ja "Sipilä keskittää" Suunta on pahasti alaspäin.!


  • Nyt kepulit kääntää takkinsa päivittäin eilen kannattivat hoitajamitoitusta nyt Sipilä lupaa takuueläkkeisiin korotuksia .Kyllä vaalitappio pelottaa .

  • Let`s talk about Esperi Caresta, eikä sipilöistä! Täällä tuntuu näköjään olevan varsinainen turvansoittaja hämmentämässä ja politikoimassa, ohi alkuperäisen asian!

   Esperille ei tästä sopasta hyvä heilu, mikä on tietenkin aivan oikein, jos ja kun hommaa ei osata oikein hoitaa!

   • Eipä ole ohi varsinainen asian mitä kaveri haastelloo ,täyttä assiiaa on joka sana näistä vanhustenhoioista ja yksityistämisestä niinkuin tämä Esperi Carsta ja Sipilän keskittämisestä .!


  • Arvovalinta joko kunnallinen tai yksityinen ja poliittinen valinta ei vanhustenhoito ole "bisneksentekoa".

   • Jos saavat SOTEn kasaan, niin ihminen saa itse valita meneekö kunnalliseen vai yksityiseen hoitokotiin. Nyt kunta päättää ja niinpä ihmisiä työnnetään halvimpaan paikkaan kilpailutuksen mukaisesti.


  • Kyllä tuolla Ravikadun Esperissä on asukkaita ilman soteja jo nyt! Ovat menneet sinne ihan ilman kunnalta kysymättä, jos ovat niin itse/omaiset päättäneet.

   Se on vaan se pointti siinä, että onko se hoitajakiintiö kaksi ja asukkaita kymmenen ja yössä yksi hoitaja, mikä on siis liian vähän ja hoidon taso näin tietenkin surkeaa.

   Rantakartanossa, joka siis kunnallinen, on vähän samoja ongelmia. Siellä liian vähän henkilökuntaa ja ei esim. millekään viriketoiminnalle ole mahdollisuuksia, paitsi jos ja kun opiskelijoita tulee, niin he yleensä koettavat sitä sitten järjestää! Että se siitä arvokkaasta vanhustenhoidosta!

   • EIvät ole menneet omalla päätöksellä, vaan kunta ottaa vastuun hoitopaikasta kilpailuttaen tarjoajat.


   • NäinSeMeneeOikeesti kirjoitti:

    EIvät ole menneet omalla päätöksellä, vaan kunta ottaa vastuun hoitopaikasta kilpailuttaen tarjoajat.

    jatkoa: tästä esimerkkinä Kristiinankaupungin tapaus, jossa kunta otti homman haltuun, kun homma ei Esperillä toiminut.


  • Siksipä hoitajakiintiö pitäis saada aikaan .Joka on käynyt noissa laitoksissa kyllä huomaa että väkeä on liian vähän.

  • varmaan osassa laitoksia on, mutta järkevämpää olisi määritellä hoitajien määrä tarpeen mukaan kussakin paikassa. Jossain tarvitaan paljon, jossain pärjätään vähemmällä väellä niinkuin muissakin työpaikoissa.

   • Tottakai tarpeen mukaan .Hoidettavien määrän ja kunnon mukaan vähimmäismitoitus 0,7 hoitajaa Kyllä rahaa pitää löytuä tähän ja kärsiä yritystukeja +puoluetukeja ja avustajia :jne.


   • Eli jos on 10 hyväkuntoista omatoimista vanhusta, niin heitä ihmettelee 7 koulutettua hoitajaa tumput suorina ja haukotellen.


   • Eihän se hoitajamitoitus noin mene .Mitoitus lasketaan koko vuorokauden ajalta eli on aamuvuorossa ja ilta vuorossa ja sitten yövuorossa erimäärä hoitajia..Tuolla sinun esimerkillähän ois hoitajamitoitus 70% . Eikä hyväkuntoiset hoidettavan ole näissä laitoksissa.!


  • Siis, hoitajamitoitus 0,7 hoitajaa/potilas ! Se onko se tarpeeksi, onkin sitten jo toinen juttu ja sitä voi jokainen kohdallaan miettiä!?

   • No, sinä osaat varmaan laskea ..kun töitä tehdään niin vapaallakin ollaan.
    Tavallisena duunarina voipi laskea, että yksi työ tarkoittaa 5:tä hoitajaa, että pyörii. Listoilla.
    3 vuoro työ ja siinä 2 on vapaalla.

    Kun sinä jaat 5 yhdellä saat 5.
    Yhdellä henkilöllä voisi näin ollen olla hoidettavana (jos tavoite 0,7) n. 7 henkilöä.
    14 hengen yksikössä olisi siis 2 hoitajaa, jos laskee ympäri vuorokauden.

    Minusta se ei ole paljon, jos hoidettavat on tosiaan hoidettavia ..
    Käytäppä ulkona, vaihdappa vaipat, suihkuta, tee sitä ja tätä. Syötä.

    Näin suoraviivaisesti se ei varmaan mene, mutta laskennallisesti kyllä.


   • Niin_onko_tarpeeksi kirjoitti:

    No, sinä osaat varmaan laskea ..kun töitä tehdään niin vapaallakin ollaan.
    Tavallisena duunarina voipi laskea, että yksi työ tarkoittaa 5:tä hoitajaa, että pyörii. Listoilla.
    3 vuoro työ ja siinä 2 on vapaalla.

    Kun sinä jaat 5 yhdellä saat 5.
    Yhdellä henkilöllä voisi näin ollen olla hoidettavana (jos tavoite 0,7) n. 7 henkilöä.
    14 hengen yksikössä olisi siis 2 hoitajaa, jos laskee ympäri vuorokauden.

    Minusta se ei ole paljon, jos hoidettavat on tosiaan hoidettavia ..
    Käytäppä ulkona, vaihdappa vaipat, suihkuta, tee sitä ja tätä. Syötä.

    Näin suoraviivaisesti se ei varmaan mene, mutta laskennallisesti kyllä.

    Miten se tuossa silloin lisävyy jos tämänhetkinen on 0,4-0.5. ja niin sehän tarkoittaisi että yhdellä olisi sinun laskennalla tällähetkellä se 4-5 asiakasta ja 0.7 hoidettavia tulisi enemmän/hoitaja


  • No, juuri tuota tarkoitin! Hoitajia siis liian vähän! Kun opiskelijoita tulee, niin hetken, jopa virike- toiminnalle tulee tarjontaa, joka siis esim. muistisairaille on erittäin tärkeää. Leikit, musiikki yms. loistavat poissaolollaan näissä yksityisissä ja myös kunnallisissakin yksiköissä!

   Miksiköhän asia on näin? Yksi syy on se, että se joka haluaisi ja jolla olisi taitoa tehdä ja toteuttaa hoitajista ed. mainittuja asioita, eivät ole kovin suosiossa sen vuoksi, kun ovat asioita toteuttaessaan pois siitä pyllynpyyhkimisistä-ja suihkutteluista!

  • Kun ollaan Oulaisissa, niin kaikki menee hyssytelen, taas! Siis, onko siellä Ravikadun Esperissä hoitaja + muut asiat kunnossa, vai ei ?

   Passais vaan niin peri Oulaistelaiseen tapaan, että jos on jotain häikkää, niin käsketään pitää suut kiinni ja hiljaisuudessa keskenään sumplitaan asioita! ?

  • Ei ole kunnossa mikään tässä "kepuhyssyköiden kylässä" ollaan hiljaa vaan ja märehditään taas kun Sipilä keskittää rahat rikkaille ja kuntapahasista viedään kaikki muualle .Nythän tuon näkee näissä hoivakodeissa tai paremminkin "Bisneskodeissa " tämän oikeistohallituksen moraalin.!

  • Kyllä siellä ns. isolla bisnespuolella osakesalkkuja suurimmaksi osaksi omistaa just KOKOOMUSLAISET, eikä Kepu! Se pääsee tuo Kokoomus vähän liian helpolla kaikesta, kun demarit täällä luulee, että kepu ja sipilä ja ... jne. on pelkästään isojen linjojen juonimisien takana pelkästään, mikä siis ei pidä paikkaansa!

   Tämän kylän Esperin palvelukotiin, ei kepulla ole mitään tekemistä!

  • Näyttääpä siltä ettei kepulla ole sitten sanansijaa tähän "markkinavoimien myllerlykseen" kun Sipilä on vaan näköjään väärässä puolueessa kun meno on tällaista ja mitä tulee Oulaisten kehitykseen ja kepulaisiin niin eihän näillä näy olevan mitään vaikutusta kuin olla vaan vaalikarjana kun isot pojat määrää eli Sipilä.

  • Asiaa asian vierestä. Hoitokodeissa on monenkuntoisia asukkaita: jos jalat pelaa muisti ei ja sitten pää pelaa jalat ei. Jokainen ansaitsee arvokkaan elämän ja kunnioittavaa hoitoa. Hoitajat tekevät myös paljon muuta, siivoavat, pesevät pyykit ja astiat, laittavat ruokaa ja selittävät omaisille miksi asiat ovat niin tai näin. Laitoksiin pääsevät vain todella huonokuntoiset asiakkaat, jotka eivät ole yksin kotona turvassa. Hoitajamitoitus olisi tärkee olla kuntoisuuden mukaan. Tämäkin on tietysti hankala toteuttaa, koska väärinkäyttö on aina mahdollista. Toivoisi, että päättäjät kävisivät tutustumassa hoitotyöhön ajan kanssa. Vierailu ei riitä, kuva ei ole todellisuus.

  • Eipä voi muuta sanoa kuin että huonosti ovat vanhusten asiat tänäpäivänä. Eikä parempaa ole tiedossakaan, valitettavasti.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   120
   6361
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   180
   4420
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   211
   1605
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   91
   1255