Vanhustenhoito

Vastuu.vanhuksista

Lieksan kaupunginhallitus olisi valmis myymään ja siirtämään vanhustenhoidon vastuuta Attendolle. Kätevää?

Mutta Oletteko seuranneet uutisista, jotka koskevat "hoivayhtiö" Esperin toimintaa?
Ongelmia on ollut jo useiden vuosien ajan myös muissakin noissa pörssijohdetuissa hoiva-alan yksiköissä. Asia ei näytä paljon liikuttavan näitä miljonääripoliitikkoja. Mutta näin voi käydä, kun sijoittajille pitää saada tuottoja mahdollisimman pienillä kuluilla.

Sipiläkään ei näytä olevan kartalla, kun sanoo että valvonta toimii.
Valvonta ei ole nimenomaan toiminut, jos nyt tuon yhden yhtiön toiminta tulee julkisuuteen. Iltalehden mukaan Ongelmat eivät koske ainoastaan Esperiä, vaan myös esimerkiksi Mehiläistä ja Attendoa.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270376-paaministeri-sipilan-lausunto-esperista-kuohuttaa-mita-ihmetta-olisiko-jo-aika

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/cb29d495-1e61-4bb1-843d-ae3f2c4a4efd
Ja Esperin tapauksesta hesarissa
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005978418.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=91580b12a5abdc14f30cca6b8c9030a7
https://www.hs.fi/talous/art-2000005979167.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=0ef88d06a088dda76676054553c4c4a9

Meidän pitää kantaa syvä huoli siitä, että vanhuksemme tulevat saamaan riittävän hyvän ja vastuullisen hoidon.

54

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eutanasia.vapaaksi

      Minä toivoisin itselleni eutanasiaa kunhan ikäännyn tarpeeksi? Se olisi kaikille parempi vaihtoehto! Paitsi tietysti vanhuksilla rahastavat ahneet paskat jotka ylläpitää vanhusten kuivaamo kiduttamoja!

      • final.exit

        tyypillistä juuri on, että eutanasiaa ei haluta laillistaa, mutta vanhustenhoito on tuollaista rääkkäämistä ja kidutusta. Mitä ääretöntä tekopyhyyttä.


    • Esperin omistaja on Suomen rikkain nainen. Vanhusten kuivaamoilla ja veroja kiertämällä rikastuu.

      • saalaistajia

        Vanhuksia ja työttömiä käytetään hyväksi
        - Työttömiä ei palkkatöihin valtava bisnes työttömien koulutuksessa miljoonia valuu tehottomaan koulutukseen on onkijoita joka paikassa

        -Vanhus maksaa vessapaperin vaihdosta 15 euroa ja työtön saa 9 euroa päivässä

        Vessapaperirullan vaihdosta 15 euron veloitus – Näin muistisairaita laskuttaa Esperiin kuuluva Saga Care
        Jos muistisairas vanhus ei ymmärrä ottaa uutta vessapaperirullaa kaapin hyllyltä,


      • Lambi

        Hyvä on tuntipalkka. Olis kiva tietää montako rullaa tunnissa vaihtaa.


    • raharosvot

      Tänään kannattaa katsoa puoli yhdeksän uutiset,Suomeen on levittäytynyt vanhojen ihmisten kidutusketju.

    • vbbb

      Nuokaan politikon perkuleet ei noihin kuivaamoihin joudu kun ne häipyy jonnekkin floridaan eläkepäivillään laskemaan rahojaan!

    • hätähuutoja

      Esperin naispomolla usean miljoonan vuositulot ja veronkierrolla tämä 90 prosenttisesti ulkomaisessa omistuksessa oleva pahoinpitelylaitos on mukamas tuottanut tappiota. Suomeen ei ole tullut yhtään verotuloja ja tarkastuksessa huomattu,että joissakin yksikössä ei ole ollut ajoittaen yhtään työntekijää paikalla. Nykyhallitus on lisäämässä ikäihmisten hoitolaitoksiin yksityisomistusta,joten kyllä tässä ikääntyminen alkaa pelottamaan,kun ei ole vara isolla rahalla hoitoa ostaa.

    • Päivän uutisen mukaan Attendolla sama meininki: on verenkiertoa ja vanhukset aliravittuja ja nukkuvat ulosteet vaipoissa. Tämä tietysti tiedettiin jo aiemmin, kuten aloituksesta käy ilmi. On syytä toivoa, että Partalanmäen Attendoa ei ikinä avata ja vanhusten kiduttamista siellä aloiteta.

      Lieksan kaupunki on täysin hullu ja vastuuton jos myy vastuun vanhustenhoidosta kokonaan Attendolle. Hullu, tai sitten isokenkäiset on mukana samoissa bisneksissä. Lieksan kaupungin ja Attendon salaista sopimusta kannattaisi Lieksan Lehden selvittää tutkivan journalismin nimissä. Mikä on niin salaista, että sitä ei saa tuoda julkisuuteen Lieksan kaupungin ja moraalittomasti toimivan ihmistenkidutusfirman sopimuksessa?

      • Hyvin kirjoitit! On syytä toivoa että hoidon tasosta ja hoitohenkilöstön määrästä vielä puhutaan vaalienkin jälkeen.


    • pelottavavanhuustulossa

      Vanhusten turvallinen hoito alkaa olla uhattuna Attendon uusi hoitokoti tyhjillään Kainuuntiellä haluaako omaiset siirtää omat vanhemmat kalliseen hoitoo, vanhuksia käytetää hyväksi työntekijöitä vähän, lääkityksestä ja ruuasta ei välitetä viriketoiminta on jäännyt vähäiseksi vanhukset on jätetty heitteille . Kilpailutukset mitä hoitoa saa. Partalanmäen hoitokoti on viihtyisällä paikalla jokimaisema. Attendo on metsän keskellä. Suomessa ei eutanisiaa vaikeasti sairaat saa kitua hoitolaitoksissa märissä vaipoissa. Attendo Esperi Care tavoittelevat voittoa veroja kiertämällä kustannus tehokas pitää olla vähän henkilö kuntaa. Te-toimiston sivuilla on rusaasti hoiva-alan paikkoja avoinna ihmekös ei mennä töihin kun on raskasta ei hoitajat ehdi joka paikkaa hoitamaa vanhuksia

      • merkkuaa

        Vanhusten hoito on mennyt huononpaa suuntaa työntekijöitä vähän minäkin olen yli 60 vuotias vanhuus on lähestynyt pelottaa jos joutuu hoitokotiin saa olla nälässä märissä vaipoissa jne. Kaikki ovat menneet kilpailutukseen esim. kuntouttava työtoiminta kuka halvimmalla tuottaa palveluita, jos työtön on jäännyt pienelle eläkkeelle odottaa kurja vanhuus. Ihmettelen Suomen hyvinvointi valtiota kun ajetaan vanhukset, vammaiset työttömät vähätuloiset ja vaikeasti sairaat kovaa kurjuuteen. Attendo Esperi ovat omaa luokaaansa hoitopalveluissa Mehiläinen kuuluu samaa kastiin. Vammaisten kuljetuspalvelut, kelataksit kilpailutetaan terveyden hoito asiakasmaksuihin suunnitellaan kolmen käyntikerran poistoa eli köyhiltä jotka sairastavat paljon ja työtötmät. Suomessa ei ole eutanisiaa (armonkuolema) monelle olisi helpotus eikä tarvitse kitua hoitolaitoksissa.


      • usko-tai-ala
        merkkuaa kirjoitti:

        Vanhusten hoito on mennyt huononpaa suuntaa työntekijöitä vähän minäkin olen yli 60 vuotias vanhuus on lähestynyt pelottaa jos joutuu hoitokotiin saa olla nälässä märissä vaipoissa jne. Kaikki ovat menneet kilpailutukseen esim. kuntouttava työtoiminta kuka halvimmalla tuottaa palveluita, jos työtön on jäännyt pienelle eläkkeelle odottaa kurja vanhuus. Ihmettelen Suomen hyvinvointi valtiota kun ajetaan vanhukset, vammaiset työttömät vähätuloiset ja vaikeasti sairaat kovaa kurjuuteen. Attendo Esperi ovat omaa luokaaansa hoitopalveluissa Mehiläinen kuuluu samaa kastiin. Vammaisten kuljetuspalvelut, kelataksit kilpailutetaan terveyden hoito asiakasmaksuihin suunnitellaan kolmen käyntikerran poistoa eli köyhiltä jotka sairastavat paljon ja työtötmät. Suomessa ei ole eutanisiaa (armonkuolema) monelle olisi helpotus eikä tarvitse kitua hoitolaitoksissa.

        Ei vanhuksen/sairaan ihmisen kotona tapahtuva hoito ole ruusuilla tanssimista. Itse olen omaishoitaja 24/7 ja hoidokilla vaipat vaihdetaan yölläkin ja pissautetaan purkkiin hygieniasta huolehtien. Tästä mm. Kela ei pidä, vaan käy vanhuksen kimppuun kaikilla tasoilla. Ei suostu mm. tekemään potilaalle vammaisetuuslakiin perustuvaa hyvän hallinnon mukaista hoitotukipäätöstä. Ja muutoksenhakulautakunta tekee lähes toimintakyvyttömästä potilaasta vasten lääkäreitä/erikoislääkärin määräyksiä lähes terveen potilasta koskaan näkemättä. Kelan perustelut on, ettei suomalaisilla lääkäreillä/erikoislääkäreillä ole lääketieteellistä osaamista jne...


    • anonyymi_P2m

      Ketjun aloittaja kirjoittaa ......
      "Lieksan kaupunginhallitus olisi valmis myymään ja siirtämään vanhustenhoidon vastuuta Attendolle."

      Tämä väite ei pidä paikkaansa. Siunsote korkeintaan vuokraa tilat Attendolta. Henkilökunta on siunsoten alaisuudessa edelleen.

      • oivao

        Kannattaa lukea Lieksan kaupunginhallituksen tekemät päätökset. siun sotessa mietitään tilojen vuokraamista Attendolta. sopimukseen ei ole päästy. Jos sopimukseen päästään niin henkilökunta siirtyy uusiin tiloihin siunsotelaisina. Mutta seuraava vaihe onkin mielenkiintoinen. Yli puolet vanhoista jää Partalanmäelle ja heidän hoidostaan on päätettykin niin, että huolehtijaksi tulee Attendo. Yritys rakentaa uudet tilat ja Pmäki puretaan. Tässä rytäkässä kaupunki tulee ulkoistaneeksi merkittävän osan vanhusten hoivasta pörssiyhtiölle, joka kyttää nyt myös Yrjönhovia. Terveyskeskus on myös politrukkien mukaan listoilla. Kuvio odottaa lopullista niittiä, kun hallinto-oikeus ratkaisee valitusasian, minkä jälkeen päätökset tulevat saamaan lainvoiman. Että mitä jää julkiseksi; pitemmässä juoksussa ei yhtään mitään tai julkista on haettava Joensuusta. Nämä tiedot on saatavissa ihan kaupungin omista dokumenteista, jos malttaa keskittyä lukemiseen. Perusteluna on se, että rahaa ei ole vanhusten talojen kunnostamiseen eikä huoltoon. Puhutaan kauniisti myös lähipalveluista, joita pörssiyhtiö turvaa. Kaupunki säästää ratkaisulla euroja, joita tarvitaan muualle. Viis siitä, että yli65 vuotiaita alkaa olla pian 40 prossaa väestä.


    • Kaapelikissa

      Eihän se nyt niin ole, että yksityinen vanhustenhoito on aina huonompaa kuin kunnallinen. Ei vanhusten hoidossa ole käsillä mikään katastrofi. Valtaosa hoidosta on asiallista ja hyvää. Hoidon järjestäjien niin kunnallisen kuin yksityisenkin pitäisi kiireesti korjata hoitohenkilökunnan palkkausta. Kaiken asiallisen toiminnan lähtökohta on hyvä ja riittävä henkilökunta.

    • bisnesmiehet

      Hoivabisneksessä on nyt kokoomuksen ja kepun bisnemalli toteutunut hyvin! Voittoa pitää tehdä vanhuksista välittämättä! Jospa kansan silmät alkaisi avautua seuraavissa vaaleissa!

    • NUEKIA

      Rahat pois mummoilta ja Papoilta laadukkaan hoidon sijasta ne sijoitetaankin hoitobisnesten omistajien taskuihin” – Tähänkö Suomea ajetaan?
      Uutisointi vanhusten hoivakodin toiminnan useista laiminlyönneistä nosti monen mieleen myös sote-uudistukset ja synkät tulevaisuuden visiot.




      Kristiinankaupungista kuului huolestuttavia uutisia viime viikon lopulla. Valvira oli keskeyttänyt Esperi Caren hoivakodin toiminnan useiden laiminlyöntien vuoksi.

      Yhden asiakkaan epäiltiin kuolleen hoitovirheen takia. Kolme muuta asiakasta oli jouduttu viemään hoitoon terveyskeskukseen tai kuntoutusosastolle. Hoivakodin työntekijät uhkasivat protestoida lakolla liian pienen työntekijämäärän vuoksi. Toimitusjohtaja kiirehti myöntämään, että henkilöstön huolia ja yhteydenottoja johtoon ei ollut otettu tarpeeksi vakavasti. Hän lupasi lisätä henkilökunnan määrää, ja heti seuraavana päivänä erosi itse.

      Milloin vanhustenhoito on huonoa? Näin huonon hoidon piirteet listaa Valviran ylitarkastaja
      Liian sairas kotiin, ei kelpaa hoitolaitokseen – missä on muistisairaan paikka?
      Kiirettä, unohtuneita käyntejä ja ylilääkitsemistä – Lähihoitajat avautuvat kotihoidon ongelmista: ”Hävetti sanoa olevansa hoitaja, koska työn jälki oli aivan järkyttävää”

      Aika monelle tuli tuon uutisen yhteydessä mieleen sote-uudistukset ja synkät tulevaisuuden visiot: Tähänkö Suomea ollaan nyt ajamassa? Rahat pois mummoilta ja papoilta laadukkaan hoidon sijasta ne sijoitetaankin hoitobisnesten omistajien taskuihin?

      Brittiläinen pääomasijoittaja ICG maksoi Esperi Caresta 220 miljoonaa euroa kolme vuotta sitten. Iltalehden haastatteleman talousasiantuntijan mukaan sijoittajilla on tilinpäätöstietojen perusteella yli 10 prosentin tuottotavoite. Koska yhtiö on tehnyt kauppojen jälkeen tappiota, sen johdolla on ollut kovat paineet kannattavuuden parantamiseksi.

      Yritysten perustehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen. Kun bisneksenä on ihmisten hoito, valvonnan on syytä olla kunnossa. Suomessa toiminnan asianmukaisuutta valvoo Valvira. Sillä on valta myöntää lupia toimintaan ja puhaltaa peli poikki, kuten Kristiinankaupungissa. Valviran verkkosivuilta voi kuka tahansa hakea tietoa esimerkiksi lääkärien voimassa olevista oikeuksista.


      KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA ON MYÖS BISNESTÄ

      valvontaa Kuntouttavassa työtoiminnassa oleviin työttömiin on moniala toiminta yrityksiä johon ohjataan vaikeasti työllistyvät työttömät ilmaiseksi töihin ja käytetää hyväksi on henkilökuntaa palkattuna työnohjaajia opastamaa elämänhallintaa. VAIKEASTI OLEVILTA TYÖTTÖMILTÄ KORJATAAN RAHAT POIS JOS EI OSALLISTU AKTIVOINTITOIMENPITEISIIN

    • uutisiin.tulossa

      Julkisellakin puolella tapahtuu lieksassa vaikka ja mitä kummia. Se kupla tulee puhkeamaan. Ei ole hääppöistä vanhustenhoito ja suoranaista laiminlyöntiä ilmenee esim. vajaata raportointia, lukitsemista huoneeseen, hygieniahaalareitten käyttämistä jatkuvasti ilman raporttimerkintää (miksi laitettu, aika, oliko vastetta). Henkilökuntaa ei ole riittävästi, vaillinainen koulutus. Esimiehille jos valittaa niin eivät korviaan lotkauta.

    • paska.akka.johtaja

      Tuommoisilta jotka on vanhusten rääkkäämisellä riksatuneet tulisi ottaa nuo rahat pois ja sijoittaa oikeaan vanhustehuoltoon! Ja ikuinen toimintakielto sekä isot sakot noille väärintekijöille! Mitä järkeä tuossa on että ensin tehdään vahingot, otetaan rahat ja jätetään yhteiskunnan huolehdittavaksi kaikki omat virheet!

    • Täällä se on ollut täysin alle kaiken arvostelun.

    • laolala

      Suomessa käytetään pohjoismaista kaikkein vähiten rahaa vuodessa noin 23 000 Norja 60 000 Tanska ja Ruotsi noin 38 000 vuodessa. Suomessa vanhukset hukkuvat paskaa märissä vaipoissa hoitohenkilökuntaa vähän. Suomessa viety vanhushuollosta rahaa näistä hyötyvät vanhusbisnestä harjoittavat yritykset vanhuksilta vietää loputkin.

    • rahat.pois.vanhuksilta

      Suomessa kuivaamo care ja kidutus care yhtiöt toimii hyvällä katteella!

    • Silmätipat

      Mistä tiedän, että mummon ja papan asiat ovat hyvin hoitokodissa? Hälytyskellojen pitää soida näissä seitsemässä tilanteessa
      Hoitoalan ammattilaiset antavat vinkkejä omaisille.
      Lähde Yle Uutiset

      Käykää lukemassa.

    • kupattavakansanosa

      Onko kokoomuksen Orpo urpo,kun ei halua vanhuksien hoitajille vähimmäismäärää,mikä olisi oltava lakisääteisenä. Orpo tietysti edustaa niitä raharikkaita,jotka ikääntyessään voivat seteleillä valita mieleisensä hoivapalvelut,joten nämä tavan kansan ahdingot ei paljon kolahda.

    • 50luvunukkeli

      Sipilä ja Orpo eivät ymmärä vanhusten hätää kun loppu elämänkaari häämöttää kurjuus koskee pienellä eläkkeellä olevia. Sipilällä on omaisuutta hänellä on varaa maksaa vanhustenpalveluista tulevaisuudessa.
      Lieksassa on alkanut lähtölaskenta 50- luvulla syntyneistä nämä kaipaavat hoitokotia 2025-2030 luvulta alkaen siksi rakennetaa Mähkölle uusi hoitokoti. Monella pitkäaikaistyöttömällä on pieni eläke
      Pitkäaikaistyötön vapautuu kuntouttavasta työtoiminnasta siirtyy viimeistää vanhuuseläkkeelle 65 vuotiaana voi miettiä hoitokotiin joutumisesta monella pitkäaikatyöttömöllä on paljon sairauksia se näkyy te-toimisto tilastoista noin 70 vaikeavammaista. Kelan maksamat kansan- ja takuueläke maksetaan suoraa hoitokotiin työtön vanhus jää nuolemaan 100 euron tikkariraha käytössä. Työötömän elämä helpottuu parhaiten kun saisi kuolla viranomaisten kyykytyksestä

    • voitätäkin

      Kokomus ja suuret voitot!! WC paperirullan vieminen vanhukselle maksaa 15 euroa kappale. Ahneus on sairaus

      • Ja vaipat leikataan puoliksi jotta saadaan kerättyä miljoonat porhoille.


    • onneksi.olkoon

      Ainut ilo on että kokoomus menettää nyt ääniä ja kepun kannatus on pahasti alamäessä!

    • tiedähäntä

      Pari rampaa puoluettako on tulossa hoitamaan Suomen asioita,demarien Rinne on lasareetissa ainakin kuukauden ja vihreissä on Haavisto tilapäisenä vetäjänä vaalikauden loppuun. Taitaa olla,että tuo jatkuva räksyttäminen käy voimille tuolla oppositiossa.

    • KunTuliPuheeksi

      Onhan tämä aivan erinomainen asia, että kissa on viimeinkin nostettu pöydälle eikä se pöydältä lähde ennen eduskuntavaaleja, sen takaa jo se että vanhustenhoidon työntekijät uskaltavat viimeinkin puhua. En ihmettelisi nyt ollenkaan jos tämä kaataa myös hallituksen, kokoomuksella on sormet jo lähellä paniikkinappulaa. Niin että joka puolella vaan lisää painetta sopimusten julkistamiseen ja hoitajamitoitukseen, siitä se alkaa.

    • ihmisroskaa

      Mutta tuonkin rahastuksen ovat kaikki puolueet sallineet ja hiljaisesti hyväksyneet, koska mitään toimia ei ole tehty edellisen, eikä tämän hallituksen toimesta! Mutta nyt on pakko ainakin luvata vaalien alla jotain tehtäväksi, mutta luulen ettei sitä valien jälkeen enää mikään puolue muista! Nythän taas vanhukset, työttömät, eläkelläiset ja muut huonompiosaiset ovat puolueiden mielestä parhaita ihmisiä joita pitää auttaa ettei kukaan jää tuuliajolle!
      Ihmisroskaa ollaan vasta vaalien jälkeen!

      • Nyt pitää poliitikkojen vaan parhaansa mukaan esittää ja olla mielin kielin. Sitten kun on vaalit ohi, on vanhusten hyvinvointi taas yksi hailee seuraaviin vaaleihin asti.


    • allekirjoittakaa

      Jos välitätte vanhustenhoidosta ja haluatte ettei vanhukset jää hoidotta, niin allekirjoittakaa kansalaisaloitteet nyt!
      Tänään 1.2.2019 avattu aloite jossa on jo yli 700 kannattajaa!
      Ensimmäinen aloite: Ikäihmisten ympärivuorokautisen hoidon henkilöstömitoituksen vähimmäismäärä on kirjattava lakiin!
      Toinen aloite: Vanhusvaltuutetun virka perustettava valvomaan ja parantamaan vanhusten oikeuksia!

      • Pitää pitää meteliä eikä saa antaa periksi. Poliitikot mieluiten lakaisisi tämänkin takaisin maton alle. Sipilä jo vitsaili, että ei hän oikeasti kannata hoitajien vähimmäismäärän kirjaamista lakiin.


    • pelastusarmeija

      Voipikohan sen hihhulin puheisiin enää luottaa,toivottavasti ei nolaa Suomea maailmalla.

    • älkää.tikahtua
    • uhrikisijoutunut

      Vanhuksista ja työttömistä tehdää rahaa hoitopalvelut ja työttömien koulutukset kilpailutetaan työtön ei saa koskaa työpaikkaa . Suuret hoitoyksiköt saavat suuret rahat, omaisuudet menevät paratiiseihin. Suomessa verottaja ei saa mitää. näin kohdellaa ihmisroskaa mielivaltaisesti näitä ovat köyhät, työttömät vanhukset lapasiperheet jne. näitä on helppo hyväksi käyttää

    • populistin.lupaukset
    • linnatuomioita

      Esperin kirjanpito osoitti viime vuodelta miljoonien tappiot ja pomolla miljoonien vuositulot. Tällaista sontaa nämä monikansalliset yhtiöt syöttää Suomen päättäjille,ettei ole tarvinnut maksaa penniäkään veroja ja täällä vain uskotaan.

    • sitkus

      Joku kirjoitti jossain lehdessä, että "omavalvonta on vitsi" ja se on niin totta kuin olla voi. Hoitajien- koulutettujen ja kouluttamattomien omatunto on venyvä käsite - ja tämä tilanne ei kyllä paranna sitä. Omatunnon tuskissa sitten töistä kotiin lähdetään. Muuta ei ole voinut tehdä, kun ei kuulla ja syy on yleensä vielä hoitajissa- ei johdossa. ps. Kameravalvonta pitäisi olla varmaankin(laki ei taida sallia), mutta kun tehty tai tekemätön työ näkyy vain kun on katastrofi kyseessä. Omaiset eivät nuku myöskään, kun mikään ei ole varmaa- paitsi laskut. Jotain tälle pitää tehdä, pitäisikö tehdä kaikki alusta uusiksi ja siirtyä hyvin pieniin yksiköihin ja tukea oikeasti omaishoitajia? He ovat pelastaneet tähän asti paljon- miltei ilmaiseksi. Naapuriavulle myös tuntuva palkkio. Läheisten osuus ? Uudet kujeet siis, kun ja jos vielä Suomessa voi jotain pelastaa ja Suomen verotuksella.

    • ihmiskauppaako

      Kaiken tämän härskiyden lisäksi kotona asuvilta ikäihmisiltä kiristetään toimentuloa,että näille gryndereille on vara maksaa tukiaisia. Kunnat ovat hyvää hyvyyttään myyneet pilkkahintaan näitä palvelukiinteistöjään monikansallisille yhtiöille ja sillä tavalla siirtäneet hoitovastuun pois itseltään. Tuloksena on kumminkin ollut se,että verotulot ovat loppuneet kuin seinään ja hoidon taso romahtanut hävettävälle tasolle. Kuntien päättäjät menkäähän peilin eteen,niin suureltaosin syyllinen tuijottaa vastaan.

    • jo.on.meininkiä

      Nuo vanhusten kuivaamoalan yritykset on semmoisia joissa joku toimistotyöntekijäkin lasketaan hoitohenkilökuntaan, vaikka se ei mitenkään osallistu hoitohommiin, eikä älyä hoitopuolelta mitään! Eikös nuo laskene huoltomiehet, putkimiehet ja nuohoojatkin hoitoenkilökuntaan jos sattuu paikalle tulemaan!
      Hyvin on pykälienkierto tehty mahdolliseksi! Nuo kuivaamohuijarit pitäisi pieksää ja polttaa nuo kuivaamot ilman vanhuksia!

    • muistisairas

      Hoidokit joilla ei ole keppiä,eivätkä tarvitse rollaattoria,kuuluuko hoitohenkilökuntaan.

      • nerokasta

        Haamuhoitajia on nähty jo lukuisissa vanhustehhoitolaitoksissa. Muistisairaiden osastoilla ovat peijakkaat vieläpä täysin näkymättömiä. Tämän nerokkaan toimintamallin voisi tuotteistaa ja markkinoida ympäri maapalloa, eikö vaan!


    • taksat.kohillaan

      Omatomisesta vanhuksen kusella käynnistä voi veloittaa 15 euroa ja paskalla käynnistä 25 euroa! Vessapaperin hinnan voi nostaa 20 euroa rulla, jos hoitaja sen vaihtaa ja itse vaihdettuna 15 euroa!

    • puolestapuhuja

      Vanhustenhoidon surkea taso johtuu siitä, että vanhuksille ei anneta mitään arvoa Suomessa, eivätkä päättäjät ymmärrä tulevansa itsekin ennenpitkää vanhoiksi ja toisten hoidettaviksi. Ei sillä ole väliä kuka vanhustenhuollosta vastaa. Yhtä rahanahneita ja epäinhimillisiä ovat kaikki palvelujenjärjestäjät ja samassa veneessä ovat niin kunnat kuin yksityisetkin ketään puollustamatta. Onneksi asia on nyt niin, että " niin makaa kuin petaa!" ja "luu voi jäädä käteen" vielä päättäjillekin.

      Säälittää vain nykyiset vanhuksemme, joiden osa on todella surkea!

      • kiitosMK

        Hieno kirjoitus MK


    • oskariolematonkin

      Kuinkahan isoa palkkaa näille haamuhoitajille maksetaan kirjanpidollisesti ja kenen tilinumero on tässä haamuhoitajan palkkalistassa.

    • johtajan.rahat

      Kukas se aina haamutyöntekijöiden palkat on nostanut ennenkin? Tietysti firman johtaja!

    • sas

      Eikös ne Lieksan kaupungin päättäjät jo myyneet vanhusten hoidon Attendolle. Joten huonosti ovat jo asiat.

    • rahat.pois

      Mikähän care aloittaa Lieksassa vanhusten kuivaamotoiminnan seuraavaksi?
      Sanoin aiemmin liian alhaiset hinnat palveluihin?
      Korjataan! Jos vanhus pääsee ominvoimin ilman hoitajaa vessaan kuselle, niin siitä voi periä 20e ja paskalla käynnistä 30 euroa joa se tapahtuu omin voimin, ja siinä menee kauemmin kuin kusella käynnissä!
      Vessapaperista voi veloittaa 30 e rullalta, ja jos sanomalehteen pyyhkii, niin siitä 10 lehdeltä! Lakanoiden vaihdosta 50 e ja ruuasta 30e annokselta jos se on kylmää, lämpimästä ruuasta voi periä 40e annokselta! Jos joydutaan syöttämään, niin silloin peritään 55e kerralta!
      Muutenkin kuukaisvuokran voisi korotaa 5000 kuukaudelta, vain siten saa kunnon hoivaa, muuten ei!

    • silmätauki

      Joskus on useimmillakin edessä vanhempien vienti valvonnan alle hoitolaitokseen,eikä se ole monesti tunteiden vallassa mukava tapahtuma. Kaikesta huolimatta hoitosopimusta tehtäessä,vaikka yksityiseen laitokseen kannattaa lukea sopimusehdot tarkkaan,koska muuten voi tulla yllättäviä kustannuksia,kuten esim. 15 euron kulu vessapaperirullan tuonnista ja paljon muitakin laskuja.

    • Kaapelikissa

      Täällä riehutaan jostain vessapaperirullan laitosta ja muusta joutavasta. Sota käynnissä. Kannattaisiko pistää lunta hattuun. Hoito ei ole ala-arvoista ja moitittavaa joka paikassa. Ottakaa toki vanhuksenne omaan hoitoonne jos noin kiukuttaa. Sittenpä näette todellisuuden ja marista voi vain itselleen.

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe