Hd kanavat ei näy

Uusitelevisioni

Moi. Ostin vihdoin innoissani pitkän säästämisen jälkeen kunnon telkkariin että näen kunnon kuvaa. Onko tämä totta että Ylen hd kanavat ei näykään Raahessa antennissa???? Ainoa mikää näkyy on 4. Näin ainakin naapurit sanoo. Voi henkkari oonko tämä nyt totta? Näkyyhän oulussa ja vaikka missä.

14

975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kfkdjdxkkx

      Muuta Piehingistä pois niin näkyy tv.

    • SuomiTv

      Sitä suomalaista osaamista..

    • anonyymi_V1K

      2020 vuonna näkynee. Nyt YLE HD vain DNA:n näkyvyysalueella VHF-antennilla.

      • anonyymi_DA4

    • ratkaisuja_on

      Lähimmät DNA:n VHF-alueen TV-lähestysmastot ovat Tyrnävällä ja Ylivieskassa. Vihannissa vastaanotto onnistunee tehokkaalla ja laadukkaalla antennijärjestelmällä, Raahen keskustassa ei.

      Ratkaisuja teräväpiirtokanavien vastaanottamiseen on kuitenkin olemassa vaikka ei asuisikaan kaapelitelevisiojärjestelmän alueella.

      Voi laittaa Canal Digitalin satelliittijärjestelmän, mutta se on kuukausimaksullinen (vähintään 19 eur/kk).

      Elisa Viihde toimii Internet-yhdeyden yli, myös DNA tarjoaa vastaavankaltaista palvelua. Molemmat ovat kuukausimaksullisia.

      Ilmainen ratkaisu on se, että menee tietokoneen Internet-selaimella osoitteeseen
      https://areena.yle.fi/tv/suorat

      Tuolta näkyy Yleisradion teräväpiirtokanavat ilmaiseksi suorina lähetyksinä ja lisäksi Yle Areenassa on mahdollisuus katsoa useimpia ohjelmia tallenteina. Saadaksesi kuvan uuteen televisioosi tarvitset vain muutaman euron kaapelin tietokoneesta televisioon. Parhaan kuvanlaadun saa tietokoneen näytönohjaimen HDMI-liittimen kautta.

      Jos tietokoneessa ei ole liitäntää ulkoiselle näytölle, voit hankkia televisioon Google Chromecast -lisälaitteen ja ohjata sitä älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Chromecast tarvitsee langattoman lähiverkkoyhteyden Internetiin ja ohjaavaan laitteeseen on asennettava tarvittavat sovellukset.

      Jos uusi televisiosi on niin kutsuttu älytelevisio (Smart TV), siinä saattaa olla jo valmiiksi asennettuna tai siihen saattaa olla mahdollista asentaa YLE Areena -sovellus. Silloin et tarvitse mitään lisälaitteita (tietokonetta, Chromecast-laitetta, älypuhelinta tai tablettia), vain Internet-yhteyden televisioon. Langaton näppäimistö voi kuitenkin olla kätevä television kaukosäätimen kaveriksi.

    • Uusitelevisio

      Kiitos asiallisista vastauksista.
      Ostokseni on smart tv malli joten siinä on nuo mainitsemasi apit jo. Kiitos muustakin asiantuntevasta infostasi. Asun keskustassa joten oli kuitenkin yllätys että hd kanavat suoraan ei näy.....luulin että ne näkyy jo Suomessa ainakin kaupungeissa. Mutta näkee nyt Areenan kautta ja odotellaan josko kehitystä tulisi. Olen olut käsityksessä että 1/19 YLE neuvottelee hd jaosta ja soppari DNA kanssa olisi katkolla....Onko kellään ajantasaisempaa tietoa?

      • ratkaisuja_on

        Yleisradion ja DNA:n välinen sopimus teräväpiirtokanavien jakelusta on voimassa vuoden 2026 loppuun saakka.


    • Uusismart

      No mikähän siinä on sitten etä Raahessa ei näy yle hd muutakuin areenan kautta, minäkin asun antenni kerrostalossa keskustan tuntumassa. Tähän vaihdettiin aikanaan antenni koska se ilmainen ja kaapeli maksoi. Eikö Raahelainen osaa vaatia tarpeeksi palveluja vai mikä on....?

      • Kommari_

        YLEn jakelutekniikka (oli monopoliasemassa) yksityistettiin (Digita) Lipposen II hallituksen aikana ja myytiin ulkomailla. Sen jälkeen ollaan tultu TV-jakelussa tekniikan jälkijunassa. Raahe on aina ollut katvealuetta ja sellaisena pysyy, ellei poliittinen ilmapiiri muutu.


      • TietäjämiesOulusta

        >mikähän siinä on sitten etä Raahessa ei näy yle hd muutakuin areenan kautta

        Dnalla on yksinoikeus antennissa Ylen HD-kanavien välittämiseen tällä hetkellä. Dna on niin pihi että ei ole kokenut tarpeelliseksi rakentaa peittoa Raaheen. Samalla tavalla esim seuraavat paikkakunnat on peiton ulkopuolella: Kuhmo, Suomussalmi, Pudasjärvi, Kuusamo, Kemi, Tornio, Rovaniemi, Kemijärvi, Pihtipudas, Pyhäjärvi.
        Dna on rakentanut peittoa vain paikkoihin joissa on korkea väestötiheys ja paljon antenniasiakkaita. Ylivieskan lähetin tavoittaa helposti jonkun 40 000 ihmistä kun Ylivieska, Oulainen, Nivala, Sievi, Kalajoki & osa Haapavettä on kaikki peittoalueella. Raahen uusi lähetin kattaisi vain Raahen ja öö Pyhäjoen? Asukasluku vain 25k.


      • kaikkipihistelee

        digitallakin on omat pihistelyn kohteensa.nelosen hd versio näkyy oulun lähettimestä raahessa mutta ylivieskassa se ei näy kun haapaveden täytelähettimestä ei lähetetä b-nippua jossa kyseinen kanava on.


      • 7654
        kaikkipihistelee kirjoitti:

        digitallakin on omat pihistelyn kohteensa.nelosen hd versio näkyy oulun lähettimestä raahessa mutta ylivieskassa se ei näy kun haapaveden täytelähettimestä ei lähetetä b-nippua jossa kyseinen kanava on.

        Kyllä Haapavedellä oleva Digitan UHF-lähetin on ihan tavallinen lähetinasema eikä täytelähetinasema jollaisia ovat esimerkiksi Mestauskallion, Piehingin ja Kalajoen asemat.


      • kaikkipihistelee

        niin tai näin mutta b-nippua se ei lähetä. yhtä typerää kuin se että dna:n verkosta ilmainen maikkari vaatii maksukortin jos haluaa nähdä hd version.


    • tomppelitt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe