Kääntyvä puskulevy

Turn

Lumenauraaja kävi taas kerran lykkäämässä lumet liittymääni ja hyvin pitkälti myös pihalle. Onkohan tämä tyyppivika vai mikä, kun hydraulisesti kääntyvä puskulevy ei jostain syystä ota toimiakseen liittymän kohdalla. Näin maalaisjärjellä ajateltuna sen kyllä pitäisi. Osaako joku lumenauraaja vastata tähän. En pane pahaksi, vaikkei pulkaarian ekin lokia ihannoima ransu tähän otakkaan kantaa.

39

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marikati

      Täälä ollintieläki auraaja tukkii lumikasoila pääsyn puiston kävelytiele. Eiks kunnasa kukaa valvo näitä auraajii.

      • ollig

        Menisit töihin niin ei ois aikaa päivätpäästään täällä narista Kai sulla lapio on että voisit lapioida lumet pois jos haittaa?


      • Hai_kola

        Hai, mie oon sairaseläkkeel ja mult löytyy lookaki, usko pois.


      • olavintie

        Anteeksi en tiennyt että olet sairaseläkkeellä Sanompahan vain että VOI VOI sinua auraaja


    • Orjapalkka

      Maksakaa niille auraajille kunnon korvaus lumitöiden tekemisestä, niin alkaa olla motivaatio kohdillaan ja liittymät auki. Jos työnantaja / tilaaja on vain maksavinaan palkkaa, niin duunarit on vaan tekevinään töitä! Kyllä jämpti on niin!

      • Ainakin meillä täällä etelässä on lunta tullut niin paljon että esim. pihojen auraajat (huoltomiehet) ehtivät vaan sutaista enimmät pois. Taloyhtiöillä rupee oleen ongelma mihin hittoon ne nyt laitetaan. Isoin osa töistä on satunut viikonloppuihin jolloin myös lauantain ja sunnuntain korotukset kaupungilla maksetaan.

        Mutta kyllähän se kypsyttää jokaista että sitä lunta sataa joka toinen päivän nyt (huomenna taas sataa) mutta satoi myös sakeasti kolme päivää putkeen.
        En ihmettele että heitä jo kyllästyttää kaiken aikaa töissä olo joskin huilijutuista lienee pidetty huolta.

        En voi kun nöyrästi kiittää heitä omasta panoksestaan. Kyllä tämä jo tympii kaikkia mutta minkäs teet.


    • nuoskalumi

      Näitä narisijoitahan on ollut kymmeniävuosia Näyttää että ne aina vaan lisääntyy Siinä ei auta raha eikä se miten auraat

    • auraukko

      Kyllä se pelkästä auraajan asenteesta kiini. Ei edes yritetä tehä kunnolla vaan rahat pois. Muutama vuo sitte oli kunnollinen tekijä. Kun ensin auras kadulta lumet liittymään niin peruutti ja sitten lumet auras penkkaan. Se on turha valittaa et vähä maksetaa. Miks on tehny huonon sopimuksen. Kun kukaa ei tekisi huonoo sopimusta nii kyllä taksat nousee, se on luonnonlaki.

      • Hanskattiskiin

        Ei kaupungin kanssa voi tehdä hyvää sopimusta. Ne siellä sanelee sellaiset taksat ettei niillä voi mitenkään tehdä työtä kannattavasti. Se on joka vuosi "Ota tai jätä"- periaate. Jos otat saat tehdä tappiolla koko talven ja jos jätät saat hävittää lumityövehkeet kokonaan pois, kun ei tehdä edes tappiota. Kaupungin puolelta asenne on se ettei palvelusta tarvi maksaa mitään.


      • Latohaka

        Mikä viskaali siellä kaupungilla näistä päättää? Ei maha olla kepulainen, kun tuollainen traktorin vihaaja. Ei kai vain toukohousua syrjivä kokoomuslainen. Pårkkele.


    • paskapääkkönen

      Samaa paskaa se on jokapuolella Kalajokea. Pitäsi olla edes jotain vaatimuksia lumenpuskijalle - lumet on vi...u aina liittymässä, jonne ne puretaan kun ei vähäistäkään hommaa osata.

      • Lumienkeliittymääsi

        Liittymän puhdistaminen kuuluu kiinteistön omistajalle. Jos kyseessä yleinen tie tai kevyenliikenteen väylä.


      • kädestätoiseen
        Lumienkeliittymääsi kirjoitti:

        Liittymän puhdistaminen kuuluu kiinteistön omistajalle. Jos kyseessä yleinen tie tai kevyenliikenteen väylä.

        Kiinteistön omistajana puhdistan liittymäni lumesta yleensä aamulla. Illalla auraaja käy lykkäämässä lumet takaisin korkojen kera.


      • Lumienkeliittymääsi

        Näinhän se menee. Mahdoton tehtävä saada hoidettua yhtä aikaa. Vai hä.


    • auraajankaveri

      Eiköhän se ole uusavuttomat parempi kun pidätte turpanne kiinni

      • nousmoke

        Minä olen ollut savuttomana iankaiken, entä ite, poltakko vaiko nuuskaatko. Vuodatuksestasi päätellen, molempia. Äitikö ostaa.


    • setorimies

      Ostakaa poijjaat oma Valmetti ,vaikka semmonen 1102. Sillä mieki siirrän isot ja pienet jätökset naapurin tontille. Ei tuu itelle kosteus vaurioita kevväämmällä.

    • lumiharja

      Ikäviä kokemuksia näkyy olevan ja on täälläkin päin. Tietysti pitäs ymmärtää auraajiakin, ei ole helppo homma. Mutta jotensaki se ammattiylpeys on kadoksissa. Liekö ammattitaitoakaan?

    • tollojenparatiisi

      Sivistyneillä paikkakunnilla on jopa käytössä lumitöissä hydraulisesti kääntyvä levy, joka käännetään liittymän kohdalla lumen eteen, jotta aura ei pura lunta liittymään. Ei liene liian kallis investointi - jos halua olisi hoitaa asiat kunnolla. Halua ja osaamista ei liene henkilöllä, joka kilpailuttaa urakoitsijat. Yksi lause, vaatimus kilpailutukseen - ja asia on siinä.

      • Perserkkikö

        Täysjärkinen, ilman holhooja elävä, putsaa itse oman liittymänsä. Lunta tulee taivaalta ilman mitään ennakkoilmoituksia, kadut ja tiet pidetään puhtaana säännösten mukaan. Pihaliittymänsä siivoaa jokainen aina itse tai pyytää siihen apua. Jos ei muualta niin mamu ilta ja konklaavilta.


      • pohjankylästä

        Olet täysin oikeassa. Nyt vain on niin, että Kalajoella ei ole sitä halua hoitaa asiat kunnolla. Niin pienestä se on kiinni.


      • Lumienkeliittymääsi

        No ei se nyt aivan niin pienestä kiinni ole. Alueita ja auraajia on aika monta kalajoen kokoisella paikkakunnalla. Raha ratkaisee, meinaan että aika harva työntekiä alkaa talkoilla tekemään yhtään enempää kuin mitä sopimukseen on kirjattu. Ja samalla rahalla kukaan täysi järkinen työntekiä ei ota sopimukseensa pykälää lisä työstä. Ja mitä tulee siihen investointiin niin nivelaura on tuplat kalliimpi verrattuna alueauraan. Näitä kunnossa pito vaatimuksia säätelee muuten laki. Kannattaa käydä lukemassa niin huomaa että asiat voisi olla niinkin että siivottaisiin koko tontin mitalta ohi menevä tie. Että eiköhän vai oteta se lumilooka kauniiseen käteen, tästä eteenkin päin ja hyötyliikutaan se liittymä auki.


    • erkinpersieessämerkki

      Tarkoitatko ransu-koiraa vai transua?

    • OnYritetty

      Olkaa yhteydessä kaupunkiin, joka tekee sopimukset. Sopimuksiin ei kuulu liittymien puhdistus, ja niistä vähät välitetään. Kyllä auraajat puhdistavat nekin, jos siitä maksetaan, mutta se lisää työtä ja kustannuksia.

    • vitunidiootteja

      Aika kätevää. Työnnät ensin lumet toisten liittymään ja sitten alat odottelemaan soittoa, että tulisitko siivoamaan jälkesi ja laskutat siitä.
      Tämä voi toimia vain Kalajoella.

      • Lumienkeliittymääsi

        Mistä sinä tuon vedit? Missään kommentissa ei tuon kaltaista ainakaan ehdoteta. Et suinkaan kärsi tietämättäsi lukihäiriöstä? Vai oletko vain nimimerkkisi kaltainen?


      • lumipalloko

        Vedä sinä mihin haluat


      • Lumienkeliittymääsi

        Eli nimimerkkisi kaltainen.


    • Vuoristosissi

      Jos Hän kotiutuu, asiat korjautuvat.

    • turhaavalitusta

      Hei lumenauraajat. a, että kaupunki tiedottaa vaikka paikallislehdessä mitkä on auraussäännöt. Että ei kenenkään pihoja aurata. Tai voishan se paikalliskehti itsekin haastatella sen joka kunnassa asioista päättää. Silloin loppuis turha narina.

    • wiluajanälkää

      Mutta talous on pantava kuntoon. Ainakin valtion, sanoo Hän.

      • delväpyy

        Siitäpä tuo selviää. Turhaan on auraajia moitittu. Jos jotakin haluaa moittia, niin kaupungin viskaaleita. Säännöissähän on sekin, että lumisateen aikana tarvitsee aurata vasta kun lunta on 8-10 cm ja sen yli.


    • Wint

      Ja liittymiä ei tarvi aukoa....

      • snoumään

        Tuntuu järkeenkäyvältä tontin omistajan puhdistavan liittymän lumisateen jälkeen, eikä auraajan jälkeen.


    • spalernaja

      KunhanHän palajaa, laittaa tämänkin asian kuntoon?

    • miulsetor

      Hänellä jos ois valmetti: kaik liittymät puhtoisia!

    • kyllästynyt

      Päättyvällä kadulla auraaja auraa kaikki kadun lumet vasemmalle puolelle. Epäreilua vasemmalla puolella asuville ihmisille ja paljon töitä teettää.

    • kyllästynyt

      Hups! Olinkin kirjoittanut väärin, että vasemmalle puolelle. Oikealle puolelle aina auraavat kaiken lumen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe