Liikenneympyrä jakanut mielipiteet

tasaarvonvalot

Nurmeksen kaupungin rakennelautakunnassa tehdyssä äänestyksessä valojen muuttamiseksi kiertoliittymäksi on äänet jakautuneet tasan,mutta puheenjohtajan äänellä asia on kääntynyt kiertoliittymän puolelle. Seuraavaksi homma menee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi,joten lobbareille riittää hommia turvallisen valoristeyksen poistamiseksi.

56

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LLele

      hahhahaa, mentetätte sen ainuan asian, jota teillä on kehittyneempi kuin Lieksalla. Mitäpä tuommonen tuppukylä valoilla tekikään :) Auto kulkee kerran puolessa tunnissa.... hih.

    • Pyörinpyörinympyröissäin

      Todella karmivaa tilanne siis tulossa Nurmekseen. Turvallinen valoristeys muutetaan joustavaksi kiertoliittymäksi. Näin nurmeslaiset saatetaan vaaralle alttiiksi.

      Samanlaisia kamalan vaarallisia kiertoliittymiä on ympäri maata ja kymmenittäin jopa Pohjois-Karjalassa.
      Herää kysymys, että onko näillä kiertoliittymillä tarkoitus ohjata evoluutiota? Onko tarkoitus, että näin tuhotaan kaikki ne jotka eivät osaa ajaa kiertoliittymässä? Missä ihmisoikeudet? Ettekö kunnioita lainkaan YK:n ihmisoikeuksien julistusta?
      Meilläkin on oikeus elää. Vaadimme liikennevalot kaikkiin risteyksiin.
      No ehkä sinne Raesärkkien p-alueen takaisille metsäautoteille ei tarviii...

    • järkikäteen

      Kiertoliittymä vielä jotenkin menettelee,jos se tehdään oikein,kuten Lieksan tien risteyksessä. Siellä jalankulkijat,rollaattori- ja potkukelkkaväki sekä pyöräilijät ohjataan risteyksen alta kulkevan tunnelin kautta,muuten tulisi vaaratilanteita autoliikenteen seassa ylittäessä risteystä.

    • kiertäjä

      Ihanaa että porokylään tulee liikenneympyrä on mukava kokopäivän kiertää ympyrässä komealla mersulla ja välillä käyn syömässä ja sitten tulen uudestaan kiertämään umpyrää ja sillä välin saa muut kiertää siinä olen jo harjoitellut bomban ja lieksan ympyröissä ja hyvin se kiertäminen jo sujuu .

    • KonstaKuttaperkka

      Koska on erimielisyyttä assiista, niin ehdotan kompromissiä. Tehdään vain puoliympyrä.

    • valottoimii

      Mitä isompi ympyrä,sitä isompi vauhti autoilla,kyllä mummoille tulee kiire tietä ylittäessä.

    • Pallohukassa

      Tulee suomen eka liikennepallo! 🤪

    • ohitustiet

      Turistit ei huomioi Nurmesta senkään vertaa,jos tulee liikenneympyrä. Liikennevalot kumminkin pysäyttää miettimään,että mikähän kylä on täällä susirajalla ennen kuin pyyhkäisee ohitustietä huitsin nevadaan. Pitäisi laittaa kunnon opastus päätielle Pitkillemäille,joka ohjaisi Kuopion suunnasta tulevat turistit Porokylään vanhaa tietä. Lieksan suunnasta tuleville turisteille kunnon opastustaulu ennen liikenneympyrää,joka ohjaa kulkemaan Nurmeksen kauniin keskustan puunurmeksen kautta. Rahat pitäisi käyttää pääteillä kulkevien tehokkaaseen opastamiseen,eikä laittaa täysin toimimattomia naurettavia kauppala kylttejä. Suomi on ollut kauppaloita täynnä,joten ne ei kerro mitään paikkakunnalla olevista nähtävyyksistä.

      • Skiteam

        Nähtävyyksistä? Niinku jurttivaara 🤤


      • jurtanrakentaja

        Mikäs vika Jurttivaarassa? Viime kesänä justiinsa keskisuomalaisen turistin kanssa kiivettiin laelle ja hyvät oli näkymät. On se keskimääräistä isompi vaara.


    • nähtävyyttäkerrakseen

      Onhan täällä väärinpäin asenettu laulupuu!

      • autajeesus

        No sitä kelpaa tulla ihmettelee kaukaakin!


    • eksyneitäkin

      Hyvärilän Matkailukeskuksen ja Bompan alueen huippuhyvine kylpylöineen pitäisi olla paremmin esillä tienvarsiopasteissa.

      • kierre

        Bomban alueelle on jo suunniteltu kiertoliittymä joka rakennetaan 2020.


    • Jonne16

      Kannattaa muistaa, että eräs porokylässä asuvan nainen usein ulostaa bompan kylpylän altaaseen. Sitten hihittelee hysteerisesti, kun nousee altaasta.

      • mistäkyse

        Voitko avata tätä asiaa enemmän?


    • lobbaritasialla

      Typerien päätösten sarja jatkuu Nurmeksessa,kaupunginhallitus suuressa viisaudessaan päättänyt tuhlata taas rahaa ja rakentaa liikennevalojen paikalle ympyrän. Varmaan ottavat vastuulleen myös ensimmäisen kevyenliikenteen käyttäjän,kuten pyöräilijät ja jalankulkijat,tapahtuneen liikennevahingon.

    • Runeberg

      Erittäin hienoa,että liikenneympyrä tulee liikennevalojen tilalle.Nurmes muuttuu silloin entistä paremmaksi,kun turhat valot lähtee pois ja kaiken maailman kukkahattu tätejä/setijä se vituttaa,mutta ihan oikeen heille ja samoin muille valittajille.Hankkikaa luuserit se elämä,koska teistä onnettomista ei muuhun ole,kuin vali sitä vali tätä.

    • turhamuutos

      Liikenneympyröiden kaupungissa asuneena tiedän,että kolareiden määrä tulee lisääntymään kiertoliittymän valmistuttua. Kolareiden tyyppi vain muuttuu ja tulee olemaan peräänajoja,toivottavasti ei yliajoja. Kolarit useasti johtuu siitä,että kun kietoliittymässä ajaa useampi auto peräkkäin ja jalankulkija yllättäen lähtee ylittämään kehällä olevaa suojatietä seurauksena auton nopea lukkojarrutus ja takana ajava tömäyttää perään

    • tulihalavaksi

      Mitä ISOMPI PÄÄ ja mitä PITEMPI NAAMA sitä vähempi järkeä, kuulostaako ja näyttääkö tutulta, jahkailuksi menee, käytännön järjellä ihan vain pelkät liikennevalot jotka siellä jo ovatkin, ja niihin valoihin kolme kertaa kirkkaammat polttimot että sokeakin näkee, kun tulet keskustasta päin ja aurinko paistaa samasta suunnasta niin ei tosiaan näe mikä valo milloikin palaa, eikös olekin niin, arvaamalla pitää mennä risteyksen yli.

    • StatusSymboli1

      Eikös 1990-luvulla jokaisen pienen kaupungin status symboli ollut omat liikennevalot?.

    • näinsemeneekö

      Olisihan siinnä jäänyt kaupungintalon ja (vuokrakaupungintalon),isossa kaupungissa pitää olla kaksi kaupungintaloa niin remonttiin melkein puoli miljoonaa rahaa,jos valot olisi nykyaikaistettu toimivaksi liikennetarpeen mukaan,eikä millään kellokoneistolla,kuten vanhat puolipimeät valot. Kaupungin osuudeksi laskelmissa ei oltu laskettu aivan puolta miljoonaa,mutta kun ruvetaan kaivelemaan ympyrän paikkaa,niin vesijohdot,viemärit ja kaapelit yleensä tuottaa aikaaviepiä ongelmia. Tällaista hommaa kun ei voi kesken jättää,niin lisärahat varmaan otetaan vaikka ikäihmisten terveyden hoidosta.

    • valaistu

      Aikoinaan oltiin leuhkoja ku oma liikennevalo..Jeah..Nyt siitä on tullu vitsi koko Ylä-karjalan alueella.!!

    • kovaauhoamista

      Liikennevaot taisi olla ainoa tasapuolisesti ihmisiä Nurmeksessa palveleva toiminta,mutta politiikka pilasi senkin. Jatkossa sitten alkaa kilpajuoksu autojen seassa.

    • 500_tunti

      Liikenneympyrän rahat saisi helposti takaisin nurmeksen alueelle asetetulla lentoverolla, kun lentoliikennettä täällä näkyy riittävän haitaksi asti.

      • Anonyymi

        äänet jakautuneet tasan


    • selvitystäodotellessa

      Nurmeksen Kaupunginhallitus on ylittänyt valtuutensa,jos heidän päätöksensä mukaan liikennevalot poistetaan. Kuntien toimintaa säätelee kuntalaki,sen mukaan kunnan ylin päättävä elin on valtuusto,mutta tiedoitusvälineissä ei ole näkynyt valtuuston kantaa liikennevaloasiaan,vai eikö ole huomattu. Kaupunginhallituksen tehtävä on valmistella asiat valtuuston päätettäväksi,eikä tehdä lopullisia päätöksiä.

    • hankielämä

      Porukka jaksaa nilittää loputtomiin jostain liikennevaloista, voi luoja sentään! Pienet on teillä murheet.

    • Taxitulluttutuksi

      Hyvä, että niistä päästään eroon. En ikinä osaa liikkua niissä joten kiersin aina Jaakkolatien tai itäkaupungin kautta. Toivottavasti liikenneympyrän kautta olisi helpompi. Olen kiertänyt ruuhka aikaan myös toisen liikenneympyrän menemällä lehtovaaran kautta Kuhmoon päin tai bomballe. Pitää vain enemmän yö aikaan harjoitella, ettei tulisi toisia autoja samaan aikaan ympyrään.

    • autokouluun

      Ajokortittomiltahan on autoilu kielletty,joten kiertele vaan niitä kylä-ja sivuteitä poliisilta piilossa. Hyvähän se olisi tietää,mitä punainen,vihreä ja keltainen valo tarkoittaa,mutta monellakaan vain sininen vilkku taitaa olla jakelussa.

    • Taxitulluttutuksi

      Ajokortti on kyllä, mutta olen vaan niin tyhmä, etten osaa niissä liikkua.tuo on nyt niin tyhmää ruveta toisia haukkumaan ja olettamaan asioita, ettei olisi ajokorttia.maantielläkään en uskalla ajaa koskaan yli 75 kilometriä tunnissa, koska pelkään jos ajaisin ylinopeutta, että saisin sakot. Viikottain saan kuulla perässä ajavien äänimerkin ääntä.

    • KaksikaistainenYmpyrä

      Tuleeko Nurmekseen kaksikaistainen liikenneympyrä niin kuin suuressa maailmassa on tapana tehdä?:D

      • yksikaista

        Ei helevati..suurin osa porukasta ei tiä mitä kaksikaistainen ympyrä on,ihan vaan yksi kaista,tuntuu olevan vaikea sekin!!


    • kyläruuhka

      Jos liikenneympyrä tulisi,niin kuulema siitä tulee yliajettava,eli kiireisemmät voivat oikaista,ehkä ohittaakin ja mummot väistelee,kun ei ole alitustunnelia.

    • turisti.elättää

      Voisiko tehdä meille semmosen numero 8 muotoisen ympyrän. Olisi jonkunlainen vetonaula turisteille kun ei kuulu olevan semmosta Joinsuussakaan .

    • Kaikkivoitavatehdään

      Lähin löytyy Venäjältä Petroskoista.italiasta kävi viimevuoden joulukuussa ryhmä tutustumassa siihen.meinaavat tehdä Ateenaan kolme samanlaista.parantaa liikenteensujuvuutta 23%:senttia.

    • järkikäteenostoksille

      Hyvähän kylällä on olla liikennevalot,että kun koulun käytyään joutuu kumminkin lähtemään oikeaan kaupunkiin leipäänsä tienaamaan,niin osaa edes liikennevaloissa oikein toimia. Jos liikenneympyrä tulisi kyseiseen paikkaan,niin en kyllä pikkukoululaista laittaisi yksin risteystä ylittämään tuurilla autojen välistä.

    • piiripieni

      Jokohan on testattu Akkosalmentien ja Lieksantien risteyksen liikenneympyrä uusilla 34 metriä pitkillä rekoilla,pieneltähän tuo näyttää.

    • Turboliittymä
    • voielämä

      On se ihme risteys, säädetään ja säädetään, vaikka mitään liikenettä siinä ei ole, pari autoa tunnissa.
      Olette kyllä helvetin pöljää kansaa siellä nurmeksessa.

    • tyhmäärahanhaaskausta

      Porokylän ainoa näkyvä kohde liikennevalotko ollaan hävittämässä ja tuhlataan älytön summa rahaa. Kenenkähän päähänpinttymä tuokin veivaaminen on alkuperältään,kun ollaan poistamassa turvalliseksi rakennettu risteys valoineen.

    • Ympyrärules

      Hyvä että päästään. Minuuttitolkulla saa odottaa, että valot vaihtuu, vaikka yksin risteyksessä olis.

      • pöpipää

        Hölmökö olet? Jos ei risteyksessä ole muita, miksi ihmeessä odottelet valoissa? Ei se punainen valo ajoa estä. Olet ilmeisesti vajakki?


      • piipaalammasonvioletti

        HUlululuhulupipaaapöpiiipiiipaAaoravatlangallapääskytoravanpesässäsyökäpyjäeisiemeniäoravatlentäätalveapakoonjäniksetuijärvessähulululuupöpipäääämäääsanoikissaeilammaspiipaaaa...sakot saa jos punaisia päin.en tyhmällä käyttäytymisellä sakkoja ota.


    • ihmetoimintaa

      Toivottavasti valtuustossa on järkevämpiä ihmisiä ja uusittavat valot yli puolta pienemmällä rahalla nykyaikaiseksi liikennetarpeen mukaan toimivaksi.

      • TummaaOsaamista

        Palkataan Lieksasta muutamia moniosaajia liikennevalojen korvikkeeksi! Alkaa liikenne sujua!


      • kauheahuoli

        Mut eihän niitä erota pimeällä, kun ovat niin mustia? Voi vahingossa ajaa vaikka yli! :O


      • Matujen-neutralisointi

        Se lienee tarkoituskin... ;)


    • missävälähti

      Liikenneympyrästä aloitteen tekijä voisi laittaa nimensä lehteen ja perustella asia,koska muutos nielee veronmaksajien rahoja suotta satojatuhansia euroja. Rahaa Nurmeksessa tarvittaisiin moniin keskeneräisiin ja tärkeisiin kohteisiin,joten olisi hyvä löytyä edes jotain järkevää selitykseksi,koska muutos tekisi risteyksestä vaarallisemman kuin ennen.

    • satatonnia

      Joko siihen Lieksantien liikenneympyrään on tehty ohitustie super-rekkoja varten,että sopivat ajamaan,eikös ohitustiet ole muotia.

    • Anonyymi

      Liikenneympyrä on ollut menestys!

    • Anonyymi

      Tämä oli hyvä ratkaisu! Nyt liikenne toimii sujuvasti.

    • Anonyymi

      Porokylä meni liikennevalojen mukana, nyt ei ole jäljellä kuin viinakauppa ja Känkkäälän hautausmaa.

    • Anonyymi

      Liikenne nyt sujuvaa mutta vilkun käyttö pitäisi vielä opetella liikenneympyrässä. Vilkkua näytetään vain poistuessa eikä ympyräään saapuessa.

      • Anonyymi

        Se on mielestäni turhaa, sitä paitsi itse vedän ympyrän niin vauhdilla ettei jotenkin edes ehdi niksauttamaan vilkkua päälle!


    • Anonyymi

      Pyöräilijät älkää ajako ympyrästä kuopinsuuntaan lähtevän tien yli pyörätietä älyttämän kovaa, autoilijan on vaikea nähdä vauhdilla tien yli hujahtavaa polkupyöräilijää, On vähän muutakin seurattavaa ja ympyrän ja pyörätien väli on liian lyhyt.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe