Lihottavat lääkkeet

Millämennään

Luetelkaa tähän mitkä lääkkeet ovat lihottaneet ja kuinka paljon. Kiitos!

14

68

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • TaasYksiOhikulkija

   Valitettavasti varmaa tietoa minulla ei ole, lääkkeiden kirjo kun on niin laaja, enkä ole alan asiantuntija. (ainoan lihottavan lääkkeen jonka mainitsen nimeltä on ketipinor.)

   Mutta itselläni on se mielikuva, että kaikissa lääkkeissä on sivuvaikutuksia, ja skitsofrenian yhteydessä siihen usein liittyy painon nousu.

   Voi olla että uudemmissa injektio tyyppisissä hoidoissa lihomis vaikutus ei ole ihan niin voimakas, mutta tämä on oikeastaan asia jonka joudut käsittelemään hoitavan lääkärisi kanssa. Kerro hänelle suoraan, että se on sinulle yksi hodon tärkeä tavoite.

  • voijessusketipinoria

   Mä aloin syömään Ketipinor 200 mg lisäksi Ketipinor depot 200 mg ja mä lihoin 12 kg 3-4 viikossa.Mulla oli hyvä ja väliinpitämätön olo ja oli jouluherkkuja. Lopetin Ketipinor depotin ja nyt masentaa kilot.Kova urakka alkaa laihduttamaan,mutta pakkohan se on.Enää ei ole hyvä olo, ei ja harmittaa vietävästi.Kilot on kuitenkin aika tiukassa aina laihduttaa :/
   Jos vaan vetelis depotiakin eikä välittäis ja lihois kuin pullataikina. Mä varmaan tekisinkin niin,jos mulla ei olisi miestä.Mä ehkä en jaksaisi välittää yhtään miten jätti musta tulisi!Tai no kuka mullekin muka ruokaa tois,jos musta tulis sellainen niin lihava,että en sängystä pääsis ylös? Tilailis ruokaa kotiin? Antais omat avaimet kebabkuskille;) Heh.
   Noilla lääkkeillä lihoaa nopeasti:/ Tiesin koko ajan tilanteen,mutta oli vaan niin hyvä olo niin en käynyt edes puntarilla!!!
   Lihava onnellinen zombie ei enää ole onnellinen ,on vaan lihvahko!

   • oliskosyömisensyytä

    Just joo sulle tuli lääkkeestä hyvä, välinpitämätön olo ja kun oli vielä jouluherkkuja, niin mätit niitä suuhusi kaksin käsin. Mikähän siinä sen lihomisen loppujen lopuksi aiheutti?


   • Peräkamaripoikaoot
    oliskosyömisensyytä kirjoitti:

    Just joo sulle tuli lääkkeestä hyvä, välinpitämätön olo ja kun oli vielä jouluherkkuja, niin mätit niitä suuhusi kaksin käsin. Mikähän siinä sen lihomisen loppujen lopuksi aiheutti?

    Älä möhö trollaa kun et tiä mistään mittään.


   • voijessussuajaketipinor
    oliskosyömisensyytä kirjoitti:

    Just joo sulle tuli lääkkeestä hyvä, välinpitämätön olo ja kun oli vielä jouluherkkuja, niin mätit niitä suuhusi kaksin käsin. Mikähän siinä sen lihomisen loppujen lopuksi aiheutti?

    Kyllä, minä söin.Kirjoitinkin syöneeni.Taidat itsekin syödä?


   • voijessusketipinoria

    En mättänyt kaksin käsin,mutta söin liikaa.Ketipinor lamauttaa myös elimistöä ja lihoaminen voipi olla nopeampaa . Miten joku edes vosii olla niin tyhmä,että kuvittelisi lihonneensa ilman ruokaa? ETKÄ OSAA LUKEAKAAN!
    Aina löytyy ihmisiä,jotka eivät halua käsittää lääkkeiden vaikutusta ihmiseen.Myös syömiseen.
    Olen tosi masentunut läskeistä ja harmittaa.Aion kyllä laihduttaa.
    Olen vain niin kyllästynyt maailman pahuuteen ja ulkonäkökeskeisyyteen,että jos olisin yksin eikä tarvisi ajatella muita eli miestäni( ja muutkaan sukulaiset eivät ilahtuisi,jos olisin 300 kiloinen sänkypotilas.)
    Niin että voisin vaan syödä. Tavallaan en ollut väliinpitämätön.Ajattelin vaan,että ulkonäöllä ei ole merkitystä,mutta palasin jo todellisuuteen. Terveyskään ei kestä lihoamista,mutta toisaalta en halua edes elää .
    Ketipinor depot loi harhakuvan,että en välitä .Tiesin kuitenkin,että välitän,koska muutenhan olisin käynyt puntarilla.En käynyt,koska halusin olla onnellinen ja syödäkin,kyllä. On kyllä hyvää ruokaa ihan liikaa !!!
    Nyt mennään taas, ei aamupalaa, ei lounasta , ja 1000 kalorissa yritän pitää korkeintaan päivän.


   • voijessusketipinoria
    oliskosyömisensyytä kirjoitti:

    Just joo sulle tuli lääkkeestä hyvä, välinpitämätön olo ja kun oli vielä jouluherkkuja, niin mätit niitä suuhusi kaksin käsin. Mikähän siinä sen lihomisen loppujen lopuksi aiheutti?

    Mulla siis on psykiatrien mielestä erittäin vaikea lääkeresistantti skitsofrenia,joten siksi minulle yritetäään syöttää neuroleptiä niin paljon kuin vaan maistuu. Kuolisin pois nopeammin mitä enemmän lääkettä ja ruokaa syön ja ymmärrän kyllä miksi yhteiskunta ja työssä käyvät toivoisivat sitä,että kuolisin. Toki suurin osa ihmisistä pitää minua ihan normaalina.Psykiatrit kuvittelevat kaikkea.
    Siis sitä vaan,että jos luulette,että huvikseni söin Ketipinor depotia ,niin ei todellakaan.Minä olen välillä psykoottisen masentunut. Ja ei tarvi ymmärtää, en sitä edes odota.
    Minä olen nähnyt mitä psyykelääkkeet ihmiselle tekevät.Ne lääkkeet ovat iso bisnes.Halutaan myydä lääkettä,mutta myös ennenaikaista kuolemaa toivotaan sairaille. Jos noi 7000 kaloria on kilo niin jos 3 viikossa lihoaa 12 kiloa, niin olisi tarvinnut syödä joka päivä 4 krt 7000 on 28000 kaloria extraa viikossa. Eli jos vaikka 2000 per päivä niin siihen sitten lisää ,6000 kaloria päivässä? En usko syöneeni ! Kyllä taisi Ketipinor tehdä kepposia.Ja ei,minä tiedän,että kukaan ei välitä miltä joku hullu skitso näyttää ,mitä se painaa tai kuoleeko se.


  • läskimaha

   Olantsapiini eli esim. zyprexa nimellä myyty myrkky tekee aivan älyttömät ruokahalut. 20kg 3kk.

  • Pkjgdsstibll

   Minä lihoin psyykelääkkeillä 45 kiloa. Olin ennen lääkkeitä normaalipainonen.

  • Anonyymi

   No itse joutuessani osastolle painoin alle 40 kiloa... siitä tähän, 4 vuotta myöhemmin olen lihonut 24 kiloa. Risperdalia eka, siitä tuli paljon namihimoa, juoksin kaupassa tai kiskalla hakemassa nameja kuin tupakoija röökejään.

   Abilifyä sen jälkeen... siitä tullut impulssikontrollin häiriö ja napostelin karkkia, suklaata, makeaa.. korvasin aterioita namilla. Olen yhä normaalipainon rajoissa. Mutta vois kyllä 6 kiloa laihduttaa... mahtuis kaikki farkut päälle.
   Nyt vaihdos Latudaan. Uusi lääke, jolla ei pitäisi lääkärin mukaan olla niin paljoa sivuvaikutuksia...
   Tän kanssa tuntuu ruokahalu vähentyneen. Pystyy paremmin kontrolloimaan karkinsyöntiä.

   Mutta, jos kaikki on vaan aivokemiaa: välittäjäaineita päässä, niin en kyllä motkota kenellekään kyvyttömyyksistään. Niin selkeä ero tuossa on: ei ole impulssiensa vietävissä.

   Niin, Abilify voi aiheuttaa pelihimoa, syömistä, seksiriippuvuutta, ostosmaniaa. Tämän juuri luin talvella netistä. Arvatkaa vain, onko tili aina törsätty tyhjäksi.

  • Anonyymi

   terveyskirjasto

   Psykoosilääkkeiden haittavaikutukset

   Painonnousu ja diabetes
   Osa sekä perinteisistä että toisen polven psykoosilääkkeistä aiheuttaa merkittävää painonnousua. Uuden polven psykoosilääkkeistä klotsapiini ja olantsapiini ovat tässä suhteessa selvästi ongelmallisimmat. Ketiapiini ja risperidoni aiheuttavat merkittävää painonnousua klotsapiinia ja olantsapiinia harvemmin. Sen sijaan tsiprasidonin, sertindolin, aripipratsolin ja lurasidonin käyttöön liittyy selvästi harvemmin painonnousua.

   Psykoosilääkkeiden aiheuttama painonnousu ja siihen liittyvät plasman kolesterolin ja rasvojen pitoisuuden kohoaminen lisäävät pidemmällä aikavälillä myös sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Jos paino kohoaa lääkkeen käytön seurauksena muutamassa viikossa tai kuukaudessa 5–10 % lähtöpainosta, lääkkeen vaihtamisesta toiseen kannattaa aina neuvotella lääkärin kanssa. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu siksi, että painonnousua aiheuttava lääke on psykoottisten oireiden kannalta tehokkain lääke. Usein myös muut potilaan psykoosin hoidossa toimivat lääkkeet aiheuttavat painon nousua.

   Psykoosilääkkeiden aiheuttama painonnousu on yleensä nopeinta lääkityksen alussa, mutta voi jatkua pitkään. Lääkkeiden aiheuttama lihavuus on usein ongelma itsetunnon ja sosiaalisten suhteiden kannalta. Lääkkeiden aiheuttamaa painonnousua voidaan estää liikunnan ja dieetin avulla.

   Painonnousun ohella ainakin klotsapiini ja olantsapiini lisäävät diabeteksen kehittymisen riskiä. Niiden käyttöä pyritään mahdollisuuksien mukaan välttämään, jos henkilön suvussa esiintyy diabetesta. Psykoosilääkkeitä käyttävien potilaiden veren sokeripitoisuus kannattaa aika ajoin mitata. Joidenkin tutkimusten valossa sekä diabeteksen hoidossa käytetty metformiini että myös melatoniini voivat vähentää psykoosilääkkeiden aiheuttamaa painon kohoamista.

  • Anonyymi

   200 mg tavallista Ketipinoria ja 200 pitkävaikutteista Ketipinoria-ei orgasmeja yhdynnässä. Laskin 200 mg tavalliseen Ketipinoriin niin kyllä orgasmeja yhdynnässä toki tuntuu,että teen siihen ajatustyötä,että eihän se naiselle tyhjästä toki tule se orgasmi yhdynnässä.
   Joka tapauksessa painoni nousi 400 mg lla enkä ole saanut painoa laskettua vaikka olen yrittänyt,joo-Kyllä nämä neuroleptit lihottaa.

  • Anonyymi

   Abilifystä 30 kg puolessa vuodessa

  • Anonyymi

   Oletko yhteiskunnan karjaa? Aittaan täytetty joukko lehmiä ja joskus ulospääsy niitylle.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   132
   2387
  2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   287
   2287
  3. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   75
   1780
  4. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   119
   1452
  5. Olisi hauska tietää

   Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
   Ikävä
   64
   1308
  6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

   Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
   Ikävä
   130
   1299
  7. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   72
   1040
  8. Minun on vaan päästettävä irti

   Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
   Ikävä
   37
   1030
  9. Kertoisit jo

   Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
   Ikävä
   47
   925
  10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

   Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
   Sinkut
   156
   901
  Aihe