Lihottavat lääkkeet

Millämennään

Luetelkaa tähän mitkä lääkkeet ovat lihottaneet ja kuinka paljon. Kiitos!

14

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TaasYksiOhikulkija

      Valitettavasti varmaa tietoa minulla ei ole, lääkkeiden kirjo kun on niin laaja, enkä ole alan asiantuntija. (ainoan lihottavan lääkkeen jonka mainitsen nimeltä on ketipinor.)

      Mutta itselläni on se mielikuva, että kaikissa lääkkeissä on sivuvaikutuksia, ja skitsofrenian yhteydessä siihen usein liittyy painon nousu.

      Voi olla että uudemmissa injektio tyyppisissä hoidoissa lihomis vaikutus ei ole ihan niin voimakas, mutta tämä on oikeastaan asia jonka joudut käsittelemään hoitavan lääkärisi kanssa. Kerro hänelle suoraan, että se on sinulle yksi hodon tärkeä tavoite.

    • voijessusketipinoria

      Mä aloin syömään Ketipinor 200 mg lisäksi Ketipinor depot 200 mg ja mä lihoin 12 kg 3-4 viikossa.Mulla oli hyvä ja väliinpitämätön olo ja oli jouluherkkuja. Lopetin Ketipinor depotin ja nyt masentaa kilot.Kova urakka alkaa laihduttamaan,mutta pakkohan se on.Enää ei ole hyvä olo, ei ja harmittaa vietävästi.Kilot on kuitenkin aika tiukassa aina laihduttaa :/
      Jos vaan vetelis depotiakin eikä välittäis ja lihois kuin pullataikina. Mä varmaan tekisinkin niin,jos mulla ei olisi miestä.Mä ehkä en jaksaisi välittää yhtään miten jätti musta tulisi!Tai no kuka mullekin muka ruokaa tois,jos musta tulis sellainen niin lihava,että en sängystä pääsis ylös? Tilailis ruokaa kotiin? Antais omat avaimet kebabkuskille;) Heh.
      Noilla lääkkeillä lihoaa nopeasti:/ Tiesin koko ajan tilanteen,mutta oli vaan niin hyvä olo niin en käynyt edes puntarilla!!!
      Lihava onnellinen zombie ei enää ole onnellinen ,on vaan lihvahko!

      • oliskosyömisensyytä

        Just joo sulle tuli lääkkeestä hyvä, välinpitämätön olo ja kun oli vielä jouluherkkuja, niin mätit niitä suuhusi kaksin käsin. Mikähän siinä sen lihomisen loppujen lopuksi aiheutti?


      • Peräkamaripoikaoot
        oliskosyömisensyytä kirjoitti:

        Just joo sulle tuli lääkkeestä hyvä, välinpitämätön olo ja kun oli vielä jouluherkkuja, niin mätit niitä suuhusi kaksin käsin. Mikähän siinä sen lihomisen loppujen lopuksi aiheutti?

        Älä möhö trollaa kun et tiä mistään mittään.


      • voijessussuajaketipinor
        oliskosyömisensyytä kirjoitti:

        Just joo sulle tuli lääkkeestä hyvä, välinpitämätön olo ja kun oli vielä jouluherkkuja, niin mätit niitä suuhusi kaksin käsin. Mikähän siinä sen lihomisen loppujen lopuksi aiheutti?

        Kyllä, minä söin.Kirjoitinkin syöneeni.Taidat itsekin syödä?


      • voijessusketipinoria

        En mättänyt kaksin käsin,mutta söin liikaa.Ketipinor lamauttaa myös elimistöä ja lihoaminen voipi olla nopeampaa . Miten joku edes vosii olla niin tyhmä,että kuvittelisi lihonneensa ilman ruokaa? ETKÄ OSAA LUKEAKAAN!
        Aina löytyy ihmisiä,jotka eivät halua käsittää lääkkeiden vaikutusta ihmiseen.Myös syömiseen.
        Olen tosi masentunut läskeistä ja harmittaa.Aion kyllä laihduttaa.
        Olen vain niin kyllästynyt maailman pahuuteen ja ulkonäkökeskeisyyteen,että jos olisin yksin eikä tarvisi ajatella muita eli miestäni( ja muutkaan sukulaiset eivät ilahtuisi,jos olisin 300 kiloinen sänkypotilas.)
        Niin että voisin vaan syödä. Tavallaan en ollut väliinpitämätön.Ajattelin vaan,että ulkonäöllä ei ole merkitystä,mutta palasin jo todellisuuteen. Terveyskään ei kestä lihoamista,mutta toisaalta en halua edes elää .
        Ketipinor depot loi harhakuvan,että en välitä .Tiesin kuitenkin,että välitän,koska muutenhan olisin käynyt puntarilla.En käynyt,koska halusin olla onnellinen ja syödäkin,kyllä. On kyllä hyvää ruokaa ihan liikaa !!!
        Nyt mennään taas, ei aamupalaa, ei lounasta , ja 1000 kalorissa yritän pitää korkeintaan päivän.


      • voijessusketipinoria
        oliskosyömisensyytä kirjoitti:

        Just joo sulle tuli lääkkeestä hyvä, välinpitämätön olo ja kun oli vielä jouluherkkuja, niin mätit niitä suuhusi kaksin käsin. Mikähän siinä sen lihomisen loppujen lopuksi aiheutti?

        Mulla siis on psykiatrien mielestä erittäin vaikea lääkeresistantti skitsofrenia,joten siksi minulle yritetäään syöttää neuroleptiä niin paljon kuin vaan maistuu. Kuolisin pois nopeammin mitä enemmän lääkettä ja ruokaa syön ja ymmärrän kyllä miksi yhteiskunta ja työssä käyvät toivoisivat sitä,että kuolisin. Toki suurin osa ihmisistä pitää minua ihan normaalina.Psykiatrit kuvittelevat kaikkea.
        Siis sitä vaan,että jos luulette,että huvikseni söin Ketipinor depotia ,niin ei todellakaan.Minä olen välillä psykoottisen masentunut. Ja ei tarvi ymmärtää, en sitä edes odota.
        Minä olen nähnyt mitä psyykelääkkeet ihmiselle tekevät.Ne lääkkeet ovat iso bisnes.Halutaan myydä lääkettä,mutta myös ennenaikaista kuolemaa toivotaan sairaille. Jos noi 7000 kaloria on kilo niin jos 3 viikossa lihoaa 12 kiloa, niin olisi tarvinnut syödä joka päivä 4 krt 7000 on 28000 kaloria extraa viikossa. Eli jos vaikka 2000 per päivä niin siihen sitten lisää ,6000 kaloria päivässä? En usko syöneeni ! Kyllä taisi Ketipinor tehdä kepposia.Ja ei,minä tiedän,että kukaan ei välitä miltä joku hullu skitso näyttää ,mitä se painaa tai kuoleeko se.


    • läskimaha

      Olantsapiini eli esim. zyprexa nimellä myyty myrkky tekee aivan älyttömät ruokahalut. 20kg 3kk.

    • Pkjgdsstibll

      Minä lihoin psyykelääkkeillä 45 kiloa. Olin ennen lääkkeitä normaalipainonen.

    • Anonyymi

      No itse joutuessani osastolle painoin alle 40 kiloa... siitä tähän, 4 vuotta myöhemmin olen lihonut 24 kiloa. Risperdalia eka, siitä tuli paljon namihimoa, juoksin kaupassa tai kiskalla hakemassa nameja kuin tupakoija röökejään.

      Abilifyä sen jälkeen... siitä tullut impulssikontrollin häiriö ja napostelin karkkia, suklaata, makeaa.. korvasin aterioita namilla. Olen yhä normaalipainon rajoissa. Mutta vois kyllä 6 kiloa laihduttaa... mahtuis kaikki farkut päälle.
      Nyt vaihdos Latudaan. Uusi lääke, jolla ei pitäisi lääkärin mukaan olla niin paljoa sivuvaikutuksia...
      Tän kanssa tuntuu ruokahalu vähentyneen. Pystyy paremmin kontrolloimaan karkinsyöntiä.

      Mutta, jos kaikki on vaan aivokemiaa: välittäjäaineita päässä, niin en kyllä motkota kenellekään kyvyttömyyksistään. Niin selkeä ero tuossa on: ei ole impulssiensa vietävissä.

      Niin, Abilify voi aiheuttaa pelihimoa, syömistä, seksiriippuvuutta, ostosmaniaa. Tämän juuri luin talvella netistä. Arvatkaa vain, onko tili aina törsätty tyhjäksi.

    • Anonyymi

      terveyskirjasto

      Psykoosilääkkeiden haittavaikutukset

      Painonnousu ja diabetes
      Osa sekä perinteisistä että toisen polven psykoosilääkkeistä aiheuttaa merkittävää painonnousua. Uuden polven psykoosilääkkeistä klotsapiini ja olantsapiini ovat tässä suhteessa selvästi ongelmallisimmat. Ketiapiini ja risperidoni aiheuttavat merkittävää painonnousua klotsapiinia ja olantsapiinia harvemmin. Sen sijaan tsiprasidonin, sertindolin, aripipratsolin ja lurasidonin käyttöön liittyy selvästi harvemmin painonnousua.

      Psykoosilääkkeiden aiheuttama painonnousu ja siihen liittyvät plasman kolesterolin ja rasvojen pitoisuuden kohoaminen lisäävät pidemmällä aikavälillä myös sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Jos paino kohoaa lääkkeen käytön seurauksena muutamassa viikossa tai kuukaudessa 5–10 % lähtöpainosta, lääkkeen vaihtamisesta toiseen kannattaa aina neuvotella lääkärin kanssa. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu siksi, että painonnousua aiheuttava lääke on psykoottisten oireiden kannalta tehokkain lääke. Usein myös muut potilaan psykoosin hoidossa toimivat lääkkeet aiheuttavat painon nousua.

      Psykoosilääkkeiden aiheuttama painonnousu on yleensä nopeinta lääkityksen alussa, mutta voi jatkua pitkään. Lääkkeiden aiheuttama lihavuus on usein ongelma itsetunnon ja sosiaalisten suhteiden kannalta. Lääkkeiden aiheuttamaa painonnousua voidaan estää liikunnan ja dieetin avulla.

      Painonnousun ohella ainakin klotsapiini ja olantsapiini lisäävät diabeteksen kehittymisen riskiä. Niiden käyttöä pyritään mahdollisuuksien mukaan välttämään, jos henkilön suvussa esiintyy diabetesta. Psykoosilääkkeitä käyttävien potilaiden veren sokeripitoisuus kannattaa aika ajoin mitata. Joidenkin tutkimusten valossa sekä diabeteksen hoidossa käytetty metformiini että myös melatoniini voivat vähentää psykoosilääkkeiden aiheuttamaa painon kohoamista.

    • Anonyymi

      200 mg tavallista Ketipinoria ja 200 pitkävaikutteista Ketipinoria-ei orgasmeja yhdynnässä. Laskin 200 mg tavalliseen Ketipinoriin niin kyllä orgasmeja yhdynnässä toki tuntuu,että teen siihen ajatustyötä,että eihän se naiselle tyhjästä toki tule se orgasmi yhdynnässä.
      Joka tapauksessa painoni nousi 400 mg lla enkä ole saanut painoa laskettua vaikka olen yrittänyt,joo-Kyllä nämä neuroleptit lihottaa.

    • Anonyymi

      Abilifystä 30 kg puolessa vuodessa

    • Anonyymi

      Oletko yhteiskunnan karjaa? Aittaan täytetty joukko lehmiä ja joskus ulospääsy niitylle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      313
      3566
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1250
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1212
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      182
      1161
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1147
    Aihe