Islamilainen maailma

Edissonn

Mistä johtuu, että islamilaiset valtiot ovat kehitysmaita, joiden väestöräjähdys uhkaa koko maapalloa? Muutama öljyllä rikastunut länsimaisten asiantuntijoiden tukema muslimivaltiokin elää yhteiskunnallisesti kivikautta, eivätkä kehity ollenkaan. Öljyn loputtua ne valtiot luhistuvat entiseen beduiinikulttuuriinsa.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mehmud

      Jälkeen jääneisyys johtuu siitä, että muslimit eivät ehdi tehdä mitään kunnon työtä, koska aikaa menee liikaa rukoilemiseen.

    • Islamilaiset maat eivät ole käyneet läpi samanlaisia historiallisia prosesseja kuin länsimaat ovat käyneet. Länsimaat ovat päätyneet nykyiseen tilanteeseensa tieteen vallankumouksen ja valistusaatteen myötä.

      Länsimaissa uskonnollisesta ylivallasta ja sääty-yhteiskunnasta on pikkuhiljaa tultu sekulaariin demokratiaan. Islamilaisessa maailmassa ei ole tapahtunut vastaavaa sosiaalista kehitystä, vaikka niissä tietysti voidaankin nauttia joistain näiden prosessien länsimaissa kasvaneista hedelmistä.

    • Muslimiveljeskunta taannutti islamilaisen maailman.

      Keskiajallahan muslimit keräsivät, säilyttivät ja loivat tietoa oikein urakalla kristinuskonharhaisten polttaessa tiedemiehiä kerettiläisinä.

    • Pitkänä siirtomaa-aikana länsimaiset valtiaat eivät varsinaisesti pyrkineet kehittämään noita maita eivätkä etenkään kouluttamaan väestöä. Siinä tuli hyvin paha notkahdus. Jos siirtomaihin ja muille vallatuille alueille olisi järjestetty samanlainen koululaitos kuin emämaassa, tätä keskustelua tuskin käytäisiin.

      Tiedetään esimerkiksi, että valloittaessaan Algerian Ranska peräti hävitti sieltä koulut. Muistaakseni niitä jäi koko maahan huimat kolme kappaletta.

    • Eivät luhistu vaan palaavat.

    • 1800 tienoilla tapahtui VALLANKUMOUS, jossa kuninkaan valta kumoutui oleellisesti enemmän entisestä loistostaan. Myös islamiin nousi Mujaddid, joka kehotti kaikkia myöntämään Jumalalle kaiken omaisuuden maailmassa. Esim. Profeetta Muhammedin (saas) saamat lupaukset. Tämän Mujaddidin kehotus omalta osaltaan tuki Ranskan vallankumousta ja kuninkaat menettivät valtaansa ja omaisuuttaan senkin (Mujaddidin) takia myös, jota omaisuutta he olisivat käyttäneet hallitusalueidensa sivistämiseen ja kehittämiseen. Mutta islamin piiriin ei päässyt syntymään kuninkaan valtaa korvaavaa presidentti systeemiä jostakin syystä 1800-luvulla, joka systeemi olisi ottanut kuninkaiden tehtävät haltuunsa. Syynä oli ehkä länsimaisten imperialistien painostus, ryöstö ja sortopolitiikka.
      Islam ei kunnolla ottanut vastaan tätä Mujaddidia, vaan Wahabbilaiset saivat enemmän kannatusta. Myös 1900-luvun Mujaddid otettiin vastaan vain länsimaissa enemmän ja itse arabit vainosivat ja kielsivät häntä toimimasta (Mirza Ghulam Ahmad tai Said Nursi tms.) eivätkä hyväsyneet hänen tuomiaan uudistuksia.

      Ei siinä mitään, että heitä ei otettu vastaan, mutta syntyi eräänlainen valtatyhjiö, jota oli vaikea täyttää kun Jumalan käsiin annettiin kaikki omaisuus ja valta teoriassa sekä osittain myös käytännössä ja jäätiin ikään kuin tuuliajolle odottamaan mitä Jumala tuolla omaisuudella ja vallalla tekisi. Ja sitten kun Mujaddid ehkä tahtoi esittää oman suunnitelmansa niin häntä ei Jumalan edustajana otettu vastaan.
      200 vuotta osittain tuhraantui hukkaan ja elettiin odottaen Jumalan puuttumista maailman kehityskulkuun.
      Islam on tavallaan antanut Jumalalle vapaat kädet toimia koko maailman hyväksi jopa sillä omaisuudella joka kuului Profeetta Muhammedille (saas). Ja niin onkin Jumala saanut aikaan suunnattoman kehityksen tieteessä, lääkinnässä, yhteiskunnassa ja monilla muilla aloilla.
      Islam itse jäi kyllä vähän jälkeen muista ehkä, koska sijoitti melkein kaiken maailman hyvinvoinnin lisäämiseen Jumalan kautta. Sen se teki mm. sallimalla imperialistien valtaa melko suuressa määrin ilman merkittävää vastarintaa juuri tuon 1800-luvun Mujaddidin antaman ohjeen mukaisesti.

      Nykyisin koko maailmassa vallitsee suuri hyvinvointi lukuun ottamatta sitä, että monissa noin 30-40 miljoonaisen kansan omaavissa valtakunnissa on levottomuuksia. Noiden kansojen asiat tulevat viimeistään 2100 jKr tienoilla kuntoon ja ne ovat silloin koko maailman kehityksen moottoreita ja kehityksen kannalta tärkeimpiä alueita.

      Lyhyesti: Joko tahallaan tai tahattomasti islam jäi 200 vuodeksi muista jälkeen. Maailman tämänhetkinen hyvinvointi perustuu kuitenkin islamin suuruhraukseen eli öljyn kauppaamiseen kaikkialle maailmaan. Islam on omalta osaltaan kaiken hyvinvoinnin perusta maailmassa. Sillä öljy pyörittää maailmaa ja liikennettä.

      Uskoisin, että melko helposti islam tahtoessaan saisi kiinni länsimaat ja jopa kirisi niiden edelle monilla elämän alueilla. Ei ehkä kuitenkaan kaikilla alueilla.

      • Anonyymi

        Jaa, että sentään pieni epäilys jää? Antaa hiukan tilaa järjellekin. Allah, joka ei näe eikä tiedä(?) mitä te teette pimeän aikana, ei vaikuta kovin ylivertaiselta? Mitä omia tieteiden saavutuksia islamilla?


    Ketjusta on poistettu 37 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe